Concurs de lectură organizat de bibliotecile din Chișinău și Cluj-Napoca

InfoPrut, 18 martie 2023 20:00

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău a lansat concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a IX-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, potrivit Moldpres. Potrivit directorului bibliotecii de la Chișinău, concursul, desfășurat în perioada martie-octombrie, este destinat pentru trei categorii de vârstă: 11-12 ani; 13-15 ani și 16-18 ani. Regulile de […] Articolul Concurs de lectură organizat de bibliotecile din Chișinău și Cluj-Napoca apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 8 ore
16:00
Astăzi se împlinesc 82 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă. Pe 1 aprilie 1941, între 2000 și 4000 de români din nordul Bucovinei, locuitori ai satelor de pe valea Siretului, au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în România, dar au fost secerați de grănicerii sovietici la Fântâna Albă. Tragicul episod […] Articolul Se împlinesc 82 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
23:20
Asociația Parcurilor Industriale Tehnologice Științifice și Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR) și Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) au semnat vineri, la Brașov, un acord de colaborare.  Prin intermediul acordului, părțile își propun implementarea proiectelor de interes comun, atragerea partenerilor internaționali și a investițiilor străine pentru implementarea parcurilor eco-industriale, organizarea consultărilor […] Articolul Asociațiile Parcurilor Industriale din România și R. Moldova și-au dat mâna apare prima dată în InfoPrut.
23:00
Premierul de la București, Nicolae Ciucă, a discutat cu omologul său suedez, Ulf Kristersson, despre eforturile României de susținere a R. Moldova în fața războiului hibrid lansat de Rusia, dar și despre perspectivele europene ale Chișinăului. Schimbul de replici a fost făcut în cadrul vizitei lui Nicolae Ciucă la Stockholm. „Alături de premierul Kristersson, am […] Articolul Premierul de la București, discuții în Suedia despre R. Moldova: România rămâne un promotor activ al integrării sale în UE apare prima dată în InfoPrut.
22:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, s-a întâlnit vineri, 31 martie, cu Maia Sandu, omologul său din Republica Moldova, care se află într-o vizită în Ucraina.  Astfel, cei doi oficiali au abordat subiecte care vizează cooperarea bilaterală, precum și perspectivele de integrare europeană ale celor două state. În acest context, președintele Volodimir Zelenski a mulțumit Republicii Moldova […] Articolul Președintele Ucrainei, mesaj de mulțumire pentru cetățenii R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
21:40
Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control a solicitat așa-zisei administrații de la Tiraspol să renunțe la răspândirea informațiilor despre pretinse acte teroriste, mai ales în condițiile în care pretinsele structuri de forță transnistrene încalcă mecanismele operațiunii de menținere a păcii în Zona de Securitate, transmite presa de la Chișinău.  Printr-o declarație adresată joi Comisiei Unificate […] Articolul Reacția Chișinăului la informațiile răspândite de Tiraspol privind așa-zisele acte teroriste apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Interpreții populari amatori din R. Moldova, dar și din alte state de pe cursul Dunării, sunt invitați să se înscrie până pe 10 iunie la Festivalul internațional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” de la Brăila. Concursul se adresează soliştilor vocali şi grupurilor formate din maxim cinci persoane de peste 18 ani, artişti […] Articolul Interpreții populari amatori din R. Moldova, invitați să se înscrie la Festivalul „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” de la Brăila apare prima dată în InfoPrut.
20:50
România ocupă primul loc în topul celor 10 state în care au fost exportate cele mai multe vinuri basarabene îmbuteliate, arată datele prezentate astăzi în cadrul celei de-a 6-a ediție a conferinței naționale a filierei vitivinicole. Producția de vinuri în anul 2022 este aproape echivalentă cu cea din 2021, de 140,5 milioane litri, cu excepția […] Articolul România, principala piață de desfacere pentru vinurile din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:20
Comisia mediu din Parlamentul Republicii Moldova, cea din Senatul României și cea din Camera Deputaților a Parlamentului României au semnat o declarație comună care prevede asigurarea transferului de expertiză și armonizare a cadrului normativ național la acquis-ul comunitar în domeniul mediului și schimbărilor climatice.  „Subliniem că Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, […] Articolul Comisiile mediu din Parlamentul Republicii Moldova și cel al României, declarație comună privind cooperarea în domeniu apare prima dată în InfoPrut.
17:10
România s-a clasat anul trecut pe primul loc în Uniunea Europeană la floarea soarelui atât din punct de vedere al producției obținute, cât și al suprafeței cultivate, cu o recoltă totală de 2,079 milioane de tone de pe 1,082 milioane hectare, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național de Statistică, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, […] Articolul România, pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de floarea soarelui apare prima dată în InfoPrut.
15:40
Compania de stat Energocom de la Chișinău a semnat vineri, 31 martie, un nou contract de achiziție a energiei electrice de la Centrala de Cuciurgan, care se află în regiunea separatistă transnistreană.  Documentul are o valabilitate șase luni, iar prețul de achiziție a electricității constituie 66 USD/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele […] Articolul La ce preț va cumpăra Chișinăul energie electrică din regiunea transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Energocom, companie de stat din Republica Moldova, a cumpărat în premieră de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră.  Potrivit companiei, prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești (echivalentul a 48,82 euro). „Această achiziție a fost realizată pentru a testa un […] Articolul Premieră pentru R. Moldova: Energocom a cumpărat gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Finlanda va adera oficial la NATO în următoarele zile, după ce joi parlamentul Turciei a ratificat accesul ţării nordice în Alianţa Nord-Atlantică, a anunţat vineri secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg. „Toți cei 30 de aliaţi din NATO au ratificat protocolul de aderare. Aştept cu nerăbdare arborarea drapelului Finlandei la sediul NATO în zilele următoare”, […] Articolul Finlanda va adera oficial la NATO apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Muzeul Național al Literaturii Române de la Chișinău, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, organizează expoziția „Scriitorii promoției ’70. Portret în grup: Gheorghe Urschi, 75”, în semn de omagiu adus artistului și scriitorului Gheorghe Urschi, la cei 75 de ani de la naștere. Expoziția va fi vernisată sâmbătă, 1 aprilie 2023. Această prezintă viața […] Articolul Expoziție aniversară dedicată lui Gheorghe Urschi, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
09:10
Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu participă în aceste zile la reuniunea miniștrilor de Externe aliați ai Formatului București 9, care are loc în Polonia, la Łódź. În cadrul discuțiilor, ministrul Aurescu va încuraja continuarea sprijinirii statelor vecine Ucrainei, vulnerabile la acțiunile agresive ale Rusiei, precum Republica Moldova, confruntată inclusiv cu amenințări hibride care urmăresc destabilizarea […] Articolul România, avocatul R. Moldova în Polonia apare prima dată în InfoPrut.
00:40
Nu există niciun pericol pentru niciun cetățean care se află pe teritoriul Republicii Moldova sau cel puțin acesta nu vine din partea Chișinăului. Declarații au fost făcute de Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare de la Chișinău, în contextul ultimilor acuzații venite de la Moscova.  Astfel, oficialul din R. Moldova a infirmat acuzațiile șefului diplomației ruse […] Articolul Chișinăul i-o taie Moscovei: Nu există niciun pericol pentru niciun cetățean care se află pe teritoriul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
30 martie 2023
23:20
Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a condamnat joi, 30 martie, tentativele Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova.  Oficialul european, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, a remarcat ospitalitatea și generozitatea de care au dat dovadă cetățenii Republicii Moldova atunci când au primit refugiați din Ucraina. „Sunt încântată să mă aflu astăzi, […] Articolul Secretarul General al Consiliului Europei condamnă tentativele Rusiei de destabilizare a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:20
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) oferă un grant în valoare de 5,6 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor în trei raioane din Republica Moldova.  Un acord în acest sens a fost semnat  astăzi, 30 martie, de Mark Bowman, vicepreședintele BERD pentru Politici și Parteneriate și Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor din Republica Moldova. Finanțarea […] Articolul Bani europeni pentru gestionarea deșeurilor în trei raioane din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:10
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Uniunea Europeană (UE) au donat dispozitive medicale pentru mai multe spitale din Republica Moldova. Donația în valoare de 11,5 milioane de lei moldovenești constă în 40 de truse medicale de urgență, 20 de mese de operație, 30 de monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților și zeci de lămpi […] Articolul UE și OMS, o nouă donație pentru spitalele din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:00
Parlamentul de la Chișinău a votat prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 5 aprilie 2023. Hotărârea a fost adoptată în cadrul ședinței plenare de astăzi cu voturile majorității deputaților, ca urmare a unei propuneri în acest sens venite din partea Guvernului de la Chișinău. Necesitatea prelungirii stării de […] Articolul În Republica Moldova se prelungește din nou starea de urgență în contextul războiului din Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
18:30
50 de polițiști de frontieră din Republica Moldova au fost instruiți în ultimele zile de ofițerii Agenției Europene FRONTEX pe domenii de activitate specializate. Acțiunile au avut loc pe parcursul ultimelor două zile, în incinta Direcției Regionale VEST, iar discuțiile s-au axat pe marginea aspectelor ce vizează activitatea de frontieră și de îmbunătățire a capacităților profesionale […] Articolul Polițiștii de frontieră din R. Moldova, instruiți de FRONTEX în domeniile de control al documentelor și verificare a mașinilor apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Limba română a fost introdusă și în Constituția Republicii Moldova la scurt timp după ce Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale de la Chișinău, a semnalat că în textul Legii Supreme figurează sintagma „limba moldovenească”. Astfel, administratorii portalului legis.md, unde sunt publicate toate legile adoptate de Parlamentul de la Chișinău și promulgate de președintele […] Articolul Limba română, acum și în Constituția R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Prorectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut o întrevedere cu reprezentantul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău. În cadrul acesteia au fost discutate posibile colaborări între cele două instituții. „Urmărim ca ICR Chișinău să aducă în atenția personalului universității, dar și a studenților acesteia, elementele culturii române care sunt asimilate […] Articolul Institutul Cultural Român și Universitatea Pedagogică de Stat din Chișinău, perspective de proiecte comune apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, în comun cu directorul Institutul Interregional al Națiunilor Unite, au semnat un Memorandum de colaborare privind cooperarea în lupta împotriva criminalității și promovării unui sistem eficient de justiție internațională. „Prin semnarea actului, se pune în aplicare și un plan de acțiuni care va capacita MAI, în conceperea și implementarea […] Articolul Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova și ONU, acord de colaborare apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălţi, a făcut miercuri o vizită la patru instituții de învățământ din nordul R. Moldova, unde a înmânat patru burse ale Episcopiei de Bălți. La Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Dondușeni, Preasfințitul Antonie a înmânat părintelui Roman Botezat, consilier episcopal și profesor de istorie la Liceul din Dondușeni, o Diplomă […] Articolul Profesori din R. Moldova, felicitați de Episcopul de Bălți „pentru promovarea adevărului istoric despre neamul românesc” apare prima dată în InfoPrut.
15:50
În Constituția Republicii Moldova a fost păstrată sintagma „limba moldovenească” și a fost exclusă „grafia latină”. Acest lucru a fost semnalat astăzi de Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale de la Chișinău. Astfel, expertul s-a arătat indignat de modul în care a fost pusă în practică recenta decizie a Parlamentului de la Chișinău, care […] Articolul Semnal de alarmă la Chișinău: Limba „moldovenească” a rămas în Constituția R. Moldova, iar „grafia latină” a dispărut apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, în comun cu directorul Institutul Interregional al Națiunilor Unite, au semnat un Memorandum de colaborare privind cooperarea în lupta împotriva criminalității și promovării unui sistem eficient de justiție internațională. „Prin semnarea actului, se pune în aplicare și un plan de acțiuni care va capacita MAI, în conceperea și implementarea […] Articolul Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova și ONU, memorandum de colaborare apare prima dată în InfoPrut.
15:30
Șeful Inspectoratului General al Poliției din R. Moldova a avut o întrevedere cu reprezentanții Secției INL din cadrul Ambasadei SUA, în frunte cu directorul Secției justiție penală și aplicarea legii, cu care a discutat despre dezvoltarea și consolidarea relațiilor. „Apreciem parteneriatul de cooperare și suportul constant în proiectele de dezvoltare implementate în cadrul subdiviziunilor Inspectoratului […] Articolul Poliția din R. Moldova și SUA, discuții despre viitoarele proiecte comune apare prima dată în InfoPrut.
09:00
Organizația non-profit Reporters without borders a publicat un raport referitor la libertatea presei- World Press Freedom Index, care valorifică indicele privind libertatea presei la nivel mondial în anul 2022. Potrivit informațiilor, R. Moldova s-a situat pe locul 40 din 180 de state analizate, obținând un scor de 73,47 de puncte din totalul de 100 de puncte, în […] Articolul Raport despre libertatea presei: Ce loc ocupă România și R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
29 martie 2023
23:40
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova au avizat  pozitiv astăzi inițierea negocierilor cu România pentru încheierea unor acorduri în acest sens. Este vorba despre podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. […] Articolul Mai multe poduri rutiere între România și R. Moldova, în curs de modernizare apare prima dată în InfoPrut.
22:30
Guvernul Republicii Moldova și cel al Japoniei vor încheia un acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. În acest sens, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor. „Acordul are drept obiectiv dezvoltarea cooperării economice în raport cu investițiile persoanelor fizice sau juridice a celor două state, stimularea fluxului de capital […] Articolul Republica Moldova și Japonia, acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor apare prima dată în InfoPrut.
22:30
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova au avizat  pozitiv astăzi inițierea negocierilor cu România pentru încheierea unor acorduri în acest sens. Este vorba despre podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. […] Articolul Mai multe poduri rutiere între România și R. Moldova, modernizate apare prima dată în InfoPrut.
22:30
Asociația Investitorilor din România își propune înființarea unui fond mix de garantare, crearea unei burse de produse agricole și relocarea afacerilor de succes din România în R. Moldova. Despre aceste acțiuni s-a vorbit în cadrul unei întrevederi între prim-ministru Dorin Recean, reprezentanții AIR și ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. „Avem planuri ambițioase de dezvoltare […] Articolul Asociația Investitorilor din România, planuri privind dezvoltarea afacerilor în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:10
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, a participat miercuri la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la București, context în care au fost abordate mai multe subiecte de actualitate, inclusiv situația din Republica Moldova.  Astfel, șeful diplomației române a prezentat obiectivele primei Conferințe de nivel înalt privind Securitatea Mării Negre, […] Articolul R. Moldova, subiect de discuție între ministrul de Externe al României și ambasadorii statelor UE acreditați la București apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Republica Moldova speră să semneze până la sfârșitul anului cel puțin începerea negocierilor de aderare la UE, în timp ce se grăbește să implementeze reformele cerute de Bruxelles. Declarații în acest sens au fost făcute de Nicu Popescu, ministrul de Externe de la Chișinău.  Reformarea sistemului de justiție „extrem de corupt” se află în fruntea […] Articolul Ministrul de Externe al R. Moldova, detalii privind începerea negocierilor de aderare la UE apare prima dată în InfoPrut.
20:50
Pentru prima dată, în Republica Moldova va fi reglementată prin lege activitatea școlilor auto și cea a instituțiilor care pregătesc personalul în domeniul transportului rutier, după ce Guvernul a aprobat o propunere în acest sens. Potrivit autorităților de la Chișinău, promovarea acestor documente are scopul de a elimina corupția din sistemul de pregătire a șoferilor […] Articolul Activitatea școlilor auto, reglementată oficial în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
20:20
În perioada decembrie 2021 – aprilie 2023, Uniunea Europeană a investit peste 5 milioane de euro în susținerea familiilor cu mulți copii, a pensionarilor, persoanelor cu dizabilități și cele cu venituri mici, în perioada crizei energetice. Peste 44 de mii de gospodării vulnerabile, selectate din toate raioanele R. Moldova, au primit ajutor financiar direct care […] Articolul UE, ajutor de 5 milioane de euro pentru zeci de mii de familii vulnerabile din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:00
Republica Moldova, Estonia, Polonia, Letonia, Cehia, Lituania, Slovacia și Ucraina au adresat o scrisoare deschisă către marile companii din domeniul IT prin intermediul căreia au solicitat sprijin în lupta împotriva dezinformării. Inițiativa a aparținut Republicii Moldova, iar semnatarii sunt premierii celor opt state, care au fost afectate de războiul informațional al Rusiei. „Democrațiile din întreaga […] Articolul R. Moldova, inițiativă împotriva războiului informațional purtat de Rusia apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Reprezentanții mai multor companii cehe care produc și exportă echipamente medicale au venit la Chișinău pentru a discuta posibilitățile de colaborare cu instituțiile medicale din R. Moldova. La conferință a participat și viceministrul sănătății al Cehiei, Radek Policar. „Sunt mândru că am reușit să obținem niște cifre impunătoare în ceea ce privește proiectele implementate începând […] Articolul R. Moldova și Cehia, pași spre colaborare în sectorul medical apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Curtea Constituțională a Republicii Moldova și Curtea Constituțională a României au încheiat un Memorandum de cooperare privind schimbul reciproc de informații și de experiență în domeniul justiției constituționale. Documentul a fost semnat de președinții celor două instituții, Domnica Manole și Marian Enache, în cadrul unei întrevederi, la București, pe 27 martie, în ziua celebrării Centenarului […] Articolul Curțile Constituționale din România și R. Moldova, acord de cooperare apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Patru teatre din Chișinău vor susține spectacole pentru copiii și tinerii din trei localități ale Republicii Moldova, în perioada 4 aprilie – 4 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău. Prima ediție a proiectului cultural-educativ „Teatru pe roți”, organizat de Asociația Obștească Centrul pentru Resurse Media, va ajunge în satele Hîrbovăț, r. […] Articolul „Teatrul pe roți”, proiect organizat în localitățile din R. Moldova cu sprijinul României apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Cu sprijinul Japoniei, Asociația Obștească Societatea Invalizilor din Republica Moldova a primit echipamente, inclusiv două mașini cu acces pentru scaune cu rotile, generatoare de curent, laptopuri, imprimante și 200 de truse de igienă pentru adulți și copii. „Acest echipament ne va încuraja și mai mult în activitățile planificate pentru a ajuta refugiații din Ucraina și […] Articolul Japonia, echipamente și mașini speciale pentru invalizii din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a acuzat Chișinăul de „antirusism” și că ar avea „aspirații distructive față de Transnistria”.  Astfel, ministerul rus de Externe a insinuat în cadrul unui interviu pentru presa de la Moscova că Rusia poartă responsabilitatea pentru cetățenii ruși din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova. „În Transnistria trăiesc, din câte știu, […] Articolul Ministrul de Externe de la Kremlin acuză autoritățile de la Chișinău de „antirusism” și politică „antitransnistreană” apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Compania Air Moldova a anunțat că din 28 martie 2023 operează o nouă cursă de zbor, Chișinău – Baku. Zborurile vor fi efectuate de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă. „Premieră națională! Primul zbor Chișinău-Baku, Azerbaijan. Air Moldova operează astăzi, în premieră pentru Republica Moldova un nou zbor, Chișinău – […] Articolul A fost lansată cursa aeriană Chișinău – Baku apare prima dată în InfoPrut.
14:00
Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie 2023. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvernul de la Chișinău, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul respectiv va fi prezentat spre aprobare Parlamentului Republicii Moldova. Necesitatea prelungirii stării de […] Articolul Starea de urgență din R. Moldova, prelungită în contextul războiului din Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
00:10
Până la sfârșitul acestui an, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare își propune să transpună în legislația R. Moldova 70 de acte ale Uniunii Europene, a anunțat vicepremierul Vladimir Bolea. În cadrul audierilor publice organizate de Comisia politică externă și integrare europeană, în comun cu Comisia agricultură și industrie alimentară, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir […] Articolul Ministrul Agriculturii de la Chișinău: Până la sfârșitul acestui an, 70 de acte ale UE din domeniul agroalimentar vor fi transpuse în legislație apare prima dată în InfoPrut.
00:10
Reprezentanți de la Ministerul Apărării din Republica Moldova și Academia e-Guvernare din Estonia au încheiat un memorandum ce prevede sprijin în domeniul ciberneticii militare.  Documentul a fost semnat astăzi, la Chișinău, de către secretarul de stat Sergiu Plop și directorul executiv al Academiei e-Guvernare din Estonia, Hannes Astok. Memorandumul vine în contextul asistenței oferite în […] Articolul R. Moldova primește ajutor în domeniul ciberneticii militare apare prima dată în InfoPrut.
28 martie 2023
23:50
O expoziție dedicată poetului Nichita Stănescu a fost deschisă la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.  Evenimentul cu genericul „Eu nu sunt altceva decât o pată de sânge care vorbește…” a fost organizat cu prilejul aniversării a 90-a de la nașterea marelui poet. Potrivit organizatorilor, această expoziție de documente propune un îndemn la lectură, pentru redescoperirea […] Articolul Expoziție dedicată poetului Nichita Stănescu, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
23:10
Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului, fiind administrat începând de marți, 28 martie, de o întreprindere de stat cu același nume.  Procedura de transmitere a activelor din concesiunea firmei Avia Invest SRL în gestiunea statului, a avut loc în seara zilei de 27 martie, transmite TVR Moldova. Alexandru Musteață, directorului general al […] Articolul Aeroportul din Chișinău, integral în gestiunea statului apare prima dată în InfoPrut.
22:30
România și Polonia își vor intensifica sprijinul pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, președintele României, care l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, aflat într-o vizită la București.  Cei doi oficiali au reafirmat în cadrul unei întrevederi condamnarea fermă a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. „De la începutul acestui […] Articolul Ce au convenit președintele României și premierul Poloniei privind R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:50
România și Polonia își vor intensifica sprijinul pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, președintele României, care l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, aflat într-o vizită la București.  Cei doi oficiali au reafirmat în cadrul unei întrevederi condamnarea fermă a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. „De la începutul acestui […] Articolul R. Moldova, subiect de discuție între președintele României și premierul Poloniei apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.