Nicu Popescu: Moldova va aplica sancțiuni în privința mai multor cetățeni ruși

Punctul, 18 martie 2023 16:40

Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa în câteva săptămâni mai mulți cetățeni ruși. Este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea … Articolul Nicu Popescu: Moldova va aplica sancțiuni în privința mai multor cetățeni ruși apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 2 ore
19:30
Republica Moldova a fost și rămâne solidară cu poporul turcesc, care a avut de suferit în urma cutremurelor devastatoare produse la începutul lunii februarie. În acest context, ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a participat, online, la Conferința Internațională a donatorilor pentru susținerea sinistraților din Turcia și Siria, care a avut loc la Bruxelles. Întrunirea a … Articolul MAI a participat la Conferința Internațională a donatorilor pentru susținerea sinistraților din Turcia și Siria, de la Bruxelles apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
18:20
Un fost şef al Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Harkov (est) va fi judecat pentru „înaltă trădare”, a anunţat luni Biroul de Anchetă Naţional (DBR) al Ucrainei, care îl acuză pe acesta de sabotaj în favoarea Moscovei la începutul invaziei ruse, informează AFP. Roman Dudin, 40 de ani, „s-a ocupat de facto … Articolul Fost şef al Serviciului de securitate al Ucrainei din regiunea Harkov, judecat pentru „înaltă trădare” apare prima dată în Punctul pe i.
18:10
Guvernul Republicii Moldova a anunțat lansarea a două proiecte, în valoare totală de 8,4 milioane de dolari, care vor contribui la securitatea energetică, alimentară și comunitară a țării noastre și vor susține abordarea provocărilor de securitate umană din țara noastră. Proiectele vor fi implementate de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu suportul financiar al … Articolul Proiect în valoare totală de 8,4 milioane de dolari care vor contribui la securitatea energetică, alimentară și comunitară a țării apare prima dată în Punctul pe i.
18:00
În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul BNM a decis reducerea ratei de politică monetară cu 3 puncte procentuale, la 14%. BNM a redus și ratele la creditele overnight, la nivelul de 16,00 la sută anual, iar la depozitele overnight, la nivelul de 12,00 la sută anual. Totodată, banca centrală a menținut norma rezervelor obligatorii din … Articolul Consiliul BNM a decis reducerea ratei de politică monetară cu 3 puncte procentuale, la 14% apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat luni, 20 martie, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) în legătură cu situația excepțională din justiție și anume blocajele pe care judecătorii corupți din sistem le pun în calea curățării și funcționării justiției. În urma ședinței, membrii CSS au venit cu următoarele decizii și recomandări: – Accelerarea creării Consiliului … Articolul Șefa statului, după ședința CSS: „Avem nevoie de o justiție independentă de corupție și care să facă dreptate” apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
15:30
Vicepremierul Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, Marjut Akola. Oficialii au vorbit despre relațiile investiționale, schimburile comerciale și cooperarea în domeniul mediului de afaceri. Discuțiile au vizat și intensificarea cooperării prin dezvoltarea proiectelor de interes comun, situația macroeconomică, potențialul de dezvoltare a Întreprinderilor Mici … Articolul Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Finlanda în R.Moldova, cu sediul la București, Marjut Akola apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Asako Okai, Directoarea Biroului de Criză al PNUD, a ajuns cu la Chișinău. Prima întâlnire pe agenda sa a fost cea cu echipa PNUD Moldova. Subiectul de bază abordat a fost sporirea rezilienței țării la criza multidimensională și cum se poate PNUD asigura că progresul înregistrat în materie de dezvoltare nu este periclitat. Asistența PNUD … Articolul Asako Okai, Directoarea Biroului de Criză al PNUD, a ajuns la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
În 2022, 67,1% din exporturile din regiunea transnistreană s-au efectuat către țările UE. Cifra reprezintă o creștere de 10,2% față de anul precedent. În plus, a crescut și ponderea importurilor de bunuri din UE în regiunea transnistreană, de la 45,7% în 2021 la 50,1% în 2022. Primele cinci țări din UE, cărora le revin peste … Articolul Peste 65% din exporturile din regiunea transnistreană s-au efectuat către țările UE apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Acordul cu privire la garanțiile de drept și internațional în vederea activității libere și independente a Teleradiocompaniei „MIR” ar putea fi denunțat. Astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au convocat într-o ședință online și au avizat pozitiv o inițiativă a Guvernului care prevede acest lucru. Potrivit documentului, această inițiativă urmărește protejarea spațiului audiovizual … Articolul Acordul privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR” ar putea fi denunțat apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 12 ore
12:40
Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, se va afla, în perioada 21 – 23 martie, într-o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul leton va avea întrevederi cu conducerea țării – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu Prim-ministrul Dorin Recean. Agenda vizitei mai include discuții cu deputații din Comisia politică externă … Articolul Președintele Parlamentului Letoniei, Edvards Smiltēns, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Astăzi, 20 martie 2023, Curtea Supremă de Justiție examinând recursurile asupra amenzilor judiciare aplicate avocaților inculpatului Dodon Igor, a decis anularea încheierilor instanței de judecată prin care acestora le-au fost aplicate amenzi judiciare. Totodată, Procuratura Anticorupție informează că unul din judecătorii completului a semnat o opinie separată. Decizia motivată va fi pronunțată la 27 martie … Articolul Amenzile avocaților inculpatului Igor Dodon, anulate de alt complet de judecători de la Curtea Supremă de Justiție apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, are în examinare 142 de delegații, pe 112 de cauze penale, în privința a 201 de subiecți. De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice, 2 IT și o expertiză tehnică în construcții, în procedură fiind alte 64 de expertize. … Articolul Sinteza CNA: ARBI are în examinare 142 de delegații, pe 112 de cauze penale, în privința a 201 de subiecți apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Urmare a unui dosar penal trimis în judecată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul reținut în august 2022, care o exploatase sexual și prin muncă în Germania pe tânăra cu care începuse o relație de concubinaj în Moldova, a fost condamnat. Deși pe parcursul urmăririi penale acesta refuza să-și recunoască … Articolul Bărbatul care și-a exploatat sexual concubina, după sosirea în Germania – condamnat la închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST documentează patru cetățeni străini pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat. În nemijlocita apropiere a frontierei de stat au fost depistați și reținuți patru cetățeni de origine afro-asiatică. Străinii intenționau să treacă ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România. Aceștia, identificați ca cetățeni ai Nepalului … Articolul Patru cetățeni ai Nepalului, reținuți pe malul Prutului apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova acordă granturi pentru transformarea digitală cu participarea tinerilor în sectoarele țintă. Scopul este de a susține inițiativele de implicare a tinerilor în activități de transformare digitală a agriculturii cu valoare adăugată, sectorului vitivinicol și al turismului prin parteneriate între instituțiile de învățământ și companiile private. Activitățile finanțate … Articolul Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova acordă granturi pentru transformarea digitală cu participarea tinerilor în sectoarele țintă apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Activitatea unui grup infracțional, specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale în scop de profit, a fost destructurat de ofițerii Direcției investigații „Centru”, în comun cu procurorii PCCOCS și în colaborare cu angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.  În speță, suspecții cinci la număr, cu vârste cuprinse între 45 și 60 de … Articolul VIDEO // Un grup infracțional specializat în trafic de persoane, destructurat de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi, 20 martie, începând cu ora 14.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate pentru a fi discutate blocajele din procesul de reformă a justiţiei şi modalităţile de depăşire eficientă a acestora. Briefingul va avea loc în incinta Președinției, la ora 16.00. Accesul mass-media se va face în baza legitimațiilor … Articolul Maia Sandu: CSS se întrunește pentru a evalua situația excepțională din domeniul justiției apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
În seara zilei 18.03.2023, de către angajații Direcției regionale Sud a IGC, aflați în serviciul de menținere a ordinii și securității publice în mun. Comrat, a fost depistată o minoră care se deplasa singură. Carabinierii s-au apropiat de copilă să afle ce s-a întâmplat, de ce este singură și dacă are nevoie de ajutor. Aceasta … Articolul O minoră de 4 ani s-a rătăcit în Comrat. A fost reîntoarsă părinților datorită unei patrule de carabinieri apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
12:30
Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică, potrivit agenţiei de presă Yonhap, cea mai recentă lansare în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite efectuează cele mai ample exerciţii militare comune din ultimii cinci ani, transmite AFP. „Coreea de Nord trage o rachetă balistică spre Marea de Est”, a anunţat Statul-Major … Articolul Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică înspre Marea Japoniei apare prima dată în Punctul pe i.
18 martie 2023
22:50
Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa în câteva săptămâni mai mulți cetățeni ruși. Este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea … Articolul Nicu Popescu: Moldova va aplica sancțiuni în privința mai multor cetățeni ruși apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Ucraina, în special regiunea vestică Lvov, a fost ţinta unui atac nocturn rusesc cu drone de fabricaţie iraniană, au transmis sâmbătă forţele aeriene ucrainene, potrivit AFP. Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în urmă cu peste un an, a atacat cu regularitate infrastructura ţării, lăsând populaţia fără electricitate şi apă. „Pe 17 martie … Articolul Ucraina a fost vizată de noi atacuri ruseşti cu drone apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa în câteva săptămâni mai mulți cetățeni ruși. Este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea … Articolul Nicu Popescu: Moldova va aplica sancțiuni în privința mai multor cetățeni ruși apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” va fi promulgat de președintele Maia Sandu pentru a deveni lege. Șefa statului a recunoscut acest lucru la postul public de televiziune. Președinta Republicii Moldova spune că limba oficială a țării este româna, iar acest adevăr trebuie să se reflecte în Constituție și în legislația … Articolul Maia Sandu: Limba este româna și este nefiresc ca în legi și Constituție să fie scris altfel apare prima dată în Punctul pe i.
17 martie 2023
15:50
La trecerea frontierei moldo-ucrainene, polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători doi cetățeni străini care dețineau acte falsificate. Ambii străini au fost depistați pe parcursul zilei de ieri, 16 martie 2023. În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport, cu numere … Articolul Doi cetățeni străini care dețineau acte falsificate, au fost identificați la trecerea frontierei moldo-ucrainene apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat vineri sprijinul pentru omologul său moldovean, Maia Sandu, faţa de „tentativele de destabilizare ruseşti” în Republica Moldova şi „tensiunile pe care acestea le provoacă”, a anunţat Palatul Elysee, citat de France Presse. În cadrul unei convorbiri telefonice, şeful statului francez a salutat de asemenea „eforturile” de reformă ale Republicii … Articolul Macron îşi exprimă sprijinul pentru Republica Moldova în faţa „tentativelor de destabilizare ruseşti” apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul reprezentare a învinuirii în instanța de judecată, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pe mai multe capete de acuzare, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare. Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 03 martie 2023, un tânăr de 29 de ani, a fost recunoscut vinovat … Articolul Două evadări din penitenciar, șapte furturi și o tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, i-au mai adăugat ani de detenție unui condamnat apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Discursul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în plenul Parlamentului. ,,Domnule Președinte al Parlamentului,  Stimați deputați, Dragi cetățeni, În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de … Articolul Discursul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în plenul Parlamentului: În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Mai multe percheziții au fost operate astăzi de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de luare și dare de mită, în care este vizată șefa Serviciului audit și securitate internă a SA Termoelectrica și un inspector al aceleiași subdiviziuni. Potrivit materialelor cauzei, cei doi bănuiți ar fi pretins și primit recompense ilicite de la un … Articolul Șefa Serviciului audit și securitate internă a SA Termoelectrica și un subaltern sunt cercetați de CNA și PA într-un dosar de dare și luare de mită apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Parlamentul a votat în cea de-a doua lectură modificarea unor legi, în vederea ajustării cadrului legal aferent comerțului electronic (e-comerț) în conformitate cu bunele practici din Uniunea Europeană. Totodată, scopul actului normativ este eliminarea constrângerilor care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului în țara noastră, dar și o protecție mai mare a drepturilor consumatorilor. Astfel, Legea … Articolul Legislația națională cu privire la comerțul electronic a fost armonizată cu cea europeană apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Reprezentanți din nouă țări, care fac parte din Rețeaua de Sănătate din Europa de Sud-Est (SEEHN), s-au întrunit la Tirana, Republica Albania, în perioada 15-16 martie, pentru a discuta despre modalitățile de fortificare a Centrelor Regionale de Dezvoltare a Sănătății, care operează în cadrul Rețelei. Agenda reuniunii s-a axat pe consolidarea mecanismelor de promovare a … Articolul O delegație a Republicii Moldova a participat la Reuniunea statelor membre ale Rețelei de Sănătate din Europa de Sud-Est apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Ofițerii Direcției investigații  criminalitate organizată a INI,de comun cu procurorii PCCOCS,   documentează pentru șantaj doi membri ai organizației criminale conduse de hoțul în lege „Machena,” după ce ar fi estorcat de la un bărbat peste 1500 euro. Bărbatul șantajat este din municipiul Chișinău și are vârsta de 42 de ani. Acesta a fost abordat de bănuiți la … Articolul VIDEO // Doi membri ai organizației criminale „Machena” – cercetați penal, după ce ar fi estorcat peste 1500 euro de la un bărbat revenit de peste hotare apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu, s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa, ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. Oficialii au discutat despre situația bugetară, relațiile de cooperare moldo-române, prioritățile pe termen scurt și mediu, și despre necesitățile de asistență pentru Minister. Referindu-se la priorități, ministra Veronica Sirețeanu a menționat: „Suntem în proces de planificare a cadrului bugetar … Articolul Ministra Veronica Sirețeanu a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Ofițerii Direcții investigații „Centru” a INI, cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS,   l-au reținut pe liderul grupului criminal organizat, a cărui activitate de trafic de droguri a fost deconspirată în februarie curent.   În cadrul documentării, inclusiv prin contribuția agentului sub acoperire, ofițerii au stabilit că drogurile erau puse în vânzare … Articolul VIDEO // Droguri pentru taximetriști: Unii își injectau heroină chiar înainte să urce la volan apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
În după amiaza zilei de 16 martie 2023 pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada 31 August 1989 nr. 18 din orașul Șoldănești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:49. Potrivit primelor informații a fost observat fum dens de la etajul 1 al blocului … Articolul Intervenția pompierilor în orașul Șoldănești: O țigară i-a luat viața unei femei apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Contractul cu Centrala de la Cuciurgan privind achiziția energiei electrice va fi renegociat. O spune ministrul Energiei, Victor Parlicov. Potrivit oficialului, Chișinăul va încerca să obțină un preț mai mic de achiziție decât 73 de dolari pentru un MW cât este în prezent. În același timp, ministrul spune că autoritățile constituționale nu-și fac iluzii în … Articolul Andrei Spînu a negociat prost? Victor Parlicov: Contractul cu Centrala de la Cuciurgan va fi renegociat apare prima dată în Punctul pe i.
16 martie 2023
18:00
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la frontieră, iar ca rezultat au depistat în zona de competență a SPF Leușeni un autoturism, în portbagajul căruia se aflau 200 litri de motorină.  Astăzi, 16 martie 2023, în apropierea satului Leușeni, patrula Poliției de Frontieră a observat … Articolul O cantitate de 200 litri de motorină, care ar fi sustrasă de la tiruri, depistată în zona de frontieră apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Deputații au examinat, în ședința plenară de astăzi, proiectul lege cu privire la subvenționarea în agricultură și mediul rural. PROIECTUL, care a fost elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, are ca scop sporirea competitivității sectorului agroindustrial, asigurarea gestionării raționale a resurselor naturale și dezvoltarea socio-economică a zonelor rurale. Documentul stabilește principiile politicii statului de subvenționare … Articolul Parlamentul a examinat, în prima lectură, proiectul de lege cu privire la subvenționarea în agricultură și mediul rural apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Deputat neafiliat Gaik Vartanean, care a părăsit Partidul Socialist și Fracțiunea BCS, și care acum face parte din Partidul MAN condus de Ion Ceban, a explicat de ce a votat astăzi în Parlament pentru limba română. Potrivit lui, tema limbii vorbite de cetățenii Republicii Moldova ,,mereu a fost politizată în societate, iată de ce trebuie … Articolul Gaik Vartanean a votat pentru limba română: Să nu mai dăm voie să se manipuleze în continuare pe acest subiect apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
În toată legislația Republicii Moldova, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”. Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”. Un PROIECT care prevede acest lucru a fost votat în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. Documentul a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul … Articolul Adoptat de Parlament: Sintagma „limba română” va fi introdusă în toate legile Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în prima lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. PROIECTUL de lege a fost votat de 58 de deputați. Proiectul de lege a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru, creat de Ministerul Justiției. Documentul prevede reorganizarea CSJ, inclusiv revizuirea competențelor Curții Supreme de Justiție. … Articolul Reforma Curții Supreme de Justiție a fost votată de Parlament în prima lectură apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu l-a găzduit astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pe omologul său britanic, James Cleverly.  În cadrul întrevederii, ministrul de externe al Marii Britanii a anunţat un nou pachet de sprijin financiar, în valoare de 10 milioane de lire sterline, sumă care va merge în proiecte orientate … Articolul Nicu Popescu: „Prin sprijinul puternic pe care îl primim din partea Regatului Unit, progresăm în procesul nostru de modernizare și aderare la UE, în ciuda provocărilor” apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Reforma spitalicească, care urmează să revoluționeze sistemul medical, inițiată de Ministerul Sănătății, a ajuns și la Glodeni. Despre acest lucru a anunțat președintele raionului, Ion Cojocari. ,,Desigur a început cu schimbarea conducerii, așa cum s-a și bănuit, astfel Vicedirectorul Spitalului Raional Glodeni, care exercita și funcția de director interimar, Ludmila Adam a fost concediată ca … Articolul DOC // ,,Reforma” spitalicească. Președinte de raion: Raionul Glodeni a pierdut un specialist pediatru din cei mai buni apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Oportunitățile de dezvoltare a sectorului IT și viziunile Guvernului în vederea sporirii competitivității industriei tehnologiilor informaționale au fost discutate de premierul Dorin Recean în cadrul evenimentului dedicat aniversării a 6 ani de la deschiderea Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”. Prim-ministrul a apreciat activitatea Centrului, remarcând progresul înregistrat în sectorul IT pe parcursul ultimilor … Articolul Premierul Dorin Recean, în cadrul aniversării Tekwill: „Educația și cercetarea sunt esențiale pentru dezvoltarea sectorului IT” apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
La 14 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ialoveni.          Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a fost recunoscut vinovat de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, acțiune săvârşită de … Articolul Tânăr de 22 de ani, condamnat la închisoare pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Fostul vicepremier Andrei Spînu controlează 13 deputați ai fracțiunii PAS din Parlament. O spune liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Potrivit politicianului, Andrei Spînu nu se regăsește în Guvernul Recean din cauza unor scheme dubioase de la Termoelectrica, iar pentru a nu diviza fracțiunea PAS din Legislativ, Andrei Spînu s-a ales cu funcția de secretar al … Articolul Renato Usatîi: Pe Spînu l-au pus paznic la Președinție doar ca să nu ia 13 deputați din PAS apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
În noaptea de 16 martie 2023, aproximativ la ora 01:40, în timpul executării misiuni de menținere a ordinii publice în mun. Chișinău echipajul de carabinieri MAI 0164 al Direcției regionale Centru a IGC a observat o persoană de gen masculin care sustrăgea combustibil dintr-un camion de model Kamaz. Carabinierii au intervenit imediat, totodată, solicitând la … Articolul Bărbat prins în flagrant de carabinieri, în timp ce sustrăgea combustibil dintr-un camion apare prima dată în Punctul pe i.
15 martie 2023
18:50
Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au interzis folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, manifestațiilor publice, mitingurilor sau altor evenimente publice. Excepție vor constitui zilele de sărbătoare nelucrătoare. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei Situații Excepționale. De asemenea, este interzisă folosirea vestelor antiglonţ, huselor, centurilor şi vestelor tactice multifuncţionale, a camerelor de … Articolul Decizii privind asigurarea ordinii publice și securității energetice, aprobate la ședința Comisiei Situații Excepționale apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit astăzi reuniunea la nivel înalt a Dialogului Strategic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, delegația americană fiind condusă de către asistentul adjunct principal al Secretarului de Stat, Dereck J. Hogan. În debutul evenimentului, vicepremierul Nicu Popescu a declarat că relațiile dintre Republica Moldova și Statele Unite … Articolul Nicu Popescu: „Parteneriatul dintre Republica Moldova și SUA se consolidează de la o zi la alta, ancorând țara noastră în lumea liberă, în spațiul comun al democrației și solidarității” apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA și fost Ambasador al SUA în țara noastră. Subiectele discuției au vizat dialogul strategic bilateral Moldova – SUA precum și situația … Articolul Șefa statului a discutat cu Adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat al SUA, Dereck J. Hogan apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Ciocana, au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor de diferite tipuri prin intermediul aplicaţiei „Telegram”. Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie și  acţiunilor de urmărire … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de peste un milion și jumătate de lei ridicate de ofițerii de investigație. Acestea erau comercializate prin intermediul unei aplicații. apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.