Marina Tauber a anunțat că reprezentanții Mișcării Pentru Popor sunt gata de o întrevedere cu premierul Dorin Recean, în orice zi a săptămânii viitoare

UNIMEDIA, 18 martie 2023 15:40

Reprezentanții Mișcării Pentru Popor afirmă că sunt gata de o întrevedere cu premierul Dorin Recean, în orice zi a săptămânii viitoare. Anunțul a fost făcut de către deputata Marina Tauber, vicepreședinta al Partidului „Șor”, ca reacție la o postare a consilierului prim-ministrului, Sergiu Diaconu. Acesta a anunțat ieri că Marina Tauber ar fi refuzat invitația de a se întâlni cu Dorin Recean.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:10
Statele membre ale Uniunii Europene au convenit, marţi, să caute o modalitate legală prin care să oprească firmele ruseşti să mai trimită gaze lichefiate spre blocul european, prin împiedicarea acestora să rezerve capacităţi, transmite Reuters. Dacă va fi aprobată, propunerea de marţi ar oferi statelor membre o variantă pentru a opri importurile de gaze lichefiate din Rusia, fără să se recurgă la sancţiuni, care sunt dificil de adoptat pentru că este nevoie de aprobarea unanimă a tuturor statelor membre, informează Digi24.ro. 
21:20
Diana Șoșoacă a fost plasată pe lista dușmanilor Ucrainei de către organizația Mirotvoreț, care din 2014, după prima agresiune rusească împotriva țării, întocmește o listă a personajelor care promovează propaganda statului agresor sau atacă prin declarații suveranitatea Ucrainei, informează Digi24.ro. 
21:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești municipale au fost implicate pe parcursul zilei la remedierea situațiilor problematice provocate de vântul puternic din 27-28 martie, a. c.
20:50
La doar două săptămâni de la lansare, Tranzy.app este utilizată de peste 80 000 călători din Chișinău, cifra este în creștere în fiecare zi. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban. 
Acum 6 ore
20:00
Punctul de trecere a frontierei Sculeni și-a sistat temporar activitatea, informează Polițiștii de Frontieră. 
19:40
Sunt din nou proteste violente în Franța. Este a zecea zi de greve, iar transportul în comun e dat peste cap. În unele orașe, mitingurile s-au transformat în lupte de stradă. În altele, protestatarii au ocupat șinele de tren și autostrăzile. Mișcarea de protest a închis muzeele și a afectat activitatea rafinăriilor și centralelor nucleare, a căror capacitate de producție a scăzut, informează Digi24.ro.
19:20
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că „situația în Transnistria a degradat anume din cauza politicii antirusești promovată de guvernarea condusă de președinta Sandu”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru TASS.
19:00
Ministerul Apărării al Republicii Moldova informează că mâine, 29 martie, militarii din cadrul Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie și artilerie, la Centrul de instruire militară al unității din municipiul Bălți.
18:30
1491 moldoveni au fost testați pozitiv la Covid-19, iar alți 21 au pierdut lupta cu virusul, în ultima săptămână. Datele au fost prezentate astăzi de ministerul Sănătății.
Acum 8 ore
18:00
IMSP CNAMUP informează că, în perioada 20-26 martie, echipele de asistență medicală urgentă a intervenit la 44 de persoane, care au suferit traumatisme de diferit grad, ca urmare a 42 de accidente rutiere produse pe traseele țării. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 37 pacienți, inclusiv 7 copii au fost transportați la spital.
17:30
Ca răspuns la atenția publică tot mai mare acordată ChatGPT, Europol Innovation Lab a organizat o serie de ateliere cu experți în domeniu, pentru a explora modul în care infractorii pot abuza de modelele de limbaj mari (LLM) precum ChatGPT, precum și modul în care acesta poate ajuta anchetatorii în munca lor zilnică, scrie playtech.ro.
17:20
Un superpetrolier ancorat în apropiere de coasta de vest a Yemenului, care are la bord peste 1 milion de barili de petrol, ar putea „să se scufunde sau să explodeze în orice moment”, ceea ce ar provoca un dezastru ecologic și umanitar, a declarat un oficial ONU pentru Sky News, scrie digi24.ro.
17:20
Furtuna puternică a provocat pagube la peste 20 de instituții de învățământ municipal. Vântul puternic a provocat pagube materiale la mai multe instituții educaționale din capitală și din suburbii. Avarierile produse pe teritoriile școlilor și grădinițelor din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport se referă la deteriorare de acoperișuri din foi de ardezie și din tablă zincată, garduri, pavilioane și prăbușiri de arbori.
17:00
Un autocamion defectat a blocat circulația troleibuzelor pe podul de pe strada Mihai Viteazul, anunță RTEC. Astfel, transportul public este redirecționat.
16:50
România va institui un Departament pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Acesta urmează să activeze în subordinea Parlamentului României și să ofere consultanță Parlamentului Moldovei și altor instituții de la Chișinău în vederea accelerării ritmului reformelor interne necesare aderării la UE.
16:50
Vântul puternic face victime. 58 de cazuri privind amenințări și pericol asupra vieții mediului și proprietății provocate de condițiile meteorologice nefavorabile au fost semnalate la numărul unic de urgență 112, de la miezul nopții până la ora actuală. Astfel, au fost înregistrate prăbușiri de copaci – pericol pentru trecători, copaci doborâți pe traseu, copaci doborâți blochează accesul și deplasarea automobilelor pe traseu, automobile avariate de copaci doborâți sau crengi rupte, copaci doborâți peste clădiri, copaci doborâți peste cablurile și firele electrice; pericol de accidente prin cădere de obiecte de la înălțime – foi de ardezie și țiglă metalică smulse de pe acoperișuri.
16:30
Și-a pierdut fratele, iar peste o lună a plecat să lupte la Mondiale, reușind să se califice la Olimpiada de la Tokyo. Este vorba despre campioana mondială, Anastasia Nichita, care a povestit în premieră despre durerea cauzată de pierderea fratelui mai mare. „Când reveneam de la campionate, era mândru de mine, mă aștepta și anume după ce s-a întâmplat veneam după campionate și așteptam să mă sune și nu mă sună și pentru mine asta era foarte dificil”, a mărturisit sportiva, scrie SHOK.md.
16:30
Huma Yousaf, care a fost ales luni în fruntea Partidului Naţional Scoţian (SNP), urmează să fie instalat oficial prim-ministru al Scoţiei, marţi, de către parlamentul local, informează digi24.ro.
16:20
CNA a publicat momentul în care sunt transmise unele sume de bani reprezentantului ASP de la Chișinău și extrasul din discuția dintre doi examinatori de la Bălți și stenograma discuției. 
Acum 12 ore
15:50
Peste 30 de arbori au fost doborâți în capitală, în urma vânturilor puternice. La fel circa 20 de crengi care au căzut peste firele rețelelor electrice au fost înlăturate, iar arborii căzuți au fost tăiați și transportați.
15:50
32 de localități din 12 raioane din țară au rămas fără lumină, după ce vântul puternic a produs deranjamente în rețelele electrice, anunță Premier Energy. Astfel, reprezentanții instituției menționează că au loc lucrări de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați de deconectările avariate.
15:40
Integrarea europeană, promisă moldovenilor acum 20 de ani, a adus doar sărăcie și deznădejde, iar acum, după ce am pierdut și independența, riscăm să fim atrași în război. Avertizarea vine din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a declarat astăzi că Republica Moldova are nevoie acum de liniște și pace și că fracțiunea parlamentară „ȘOR” va depune o inițiativă legislativă privind stoparea oricăror procese integraționiste.
15:20
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce Procuratura Anticorupție a anunțat că ultimul, împreună cu soția sa și un medic de familie, vor ajunge pe banca acuzaților în dosarul „certificatului medical fals”. „Apărătorii mei au formulat o adresarea către Procurorul General interimar, în privința abuzurilor comise de procurorul Petru Iarmaliuc în procesul de ticluire a acestui pseudo-dosar. Trei volume de inepții, acum înțeleg de ce se plâng că nu le ajunge hârtie!”, a scris Dodon.
15:20
Președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a depus cerere de demisie din motive personale. Deputatul PAS, Radu Marian, anunță că urmare a acestei cereri, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îl va propune în funcția de președinte CNPF pe Dumitru Budianschi.
15:10
Atac cibernetic la UTM, cu emailuri în care se cer „explicații” despre „porno și exhibiționism”, din numele ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco. Despre aceasta a anunțat prorectorul Dinu Țurcanu pe pagina sa de Facebook. „Persoanele care recepționează aceste e-mail-uri sunt informate despre subiectul mai multor proceduri judiciare și sunt rugate să expedieze un e-mail cu explicații în termen de 48 de ore sau să acceseze un link web”, menționează acesta.
14:20
Belarus „este forțată” să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său ca urmare a „acțiunilor agresive ale NATO”, a precizat marți ministerul Ministerul de Externe de la Minsk, scrie digi24.ro cu referire la The Guardian. Potrivit oficialilor, planurile lui Putin de a transfera rachete nucleare tactice în Belarus nu ar contravine acordurilor internaționale de non-proliferare a armelor nucleare semnate de Belarus.
14:10
Șeful Comitetului de Anchetă al Federației Ruse, Alexandr Bastrîkin, a dispus inițierea unei investigații privind vandalizarea monumentului sovietic în satul Cosnița, din Moldova, scrie ria.ru.
14:10
„E un rezultat al luptei împotriva corupției”. Astfel a comentat șefa statului, Maia Sandu, revenirea Aeroportului internațional din Chișinău în gestiunea statului.
13:50
Primăria Municipiului Chișinău anunță că în urma vântului puternic, Regia „Exdrupo” intervine pe tot teritoriul orașului pentru a restabili indicatoarele rutiere doborâte și avariate.
13:40
Fostul șef de stat, Igor Dodon, soția acestuia, Galina Dodon, și un medic de familie, vor ajunge pe banca acuzaților, fiind acuzați de fals în acte în cazul certificatului medical, în baza căruia Igor Dodon ar fi dorit să părăsească Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție.
13:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind verificarea constituționalității legii, care vizează înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „română”, în toate documentele oficiale, inclusiv în textul Constituției.
13:30
A fost condamnat de 2 ori pe viață și stă de 28 de ani după gratii, pentru patru omoruri la comandă, în care a fost implicat. Este istoria unui moldovean ce își ispășește pedeapsa în penitenciarul din Rezina. El și-a relatat povestea și cum a ajuns că ucidă oameni, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben.
13:10
Agenția Servicii Publice a venit cu o reacție, după ce șase angajați ai ASP din Bălți și Chișinău, au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unei scheme de corupție, în care primeau sute de euro de la candidații pentru obținerea permisului de conducere. „Agenția este în comunicare activă cu organele de drept și acordă neîntârziat tot suportul necesar pentru elucidarea deplină a cazurilor documentate”, au menționat reprezentanții ASP.
13:00
Șase angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unei scheme de corupție, în care primeau bani de la candidații pentru obținerea permisului de conducere. Sumele pretinse pentru un permis au variat între 400 și 1200 de euro. Schema a fost documentată de CNA.
13:00
Un copac a căzut la pământ și a blocat circulația de pe strada Muncești din Chișinău. Imaginile de la fața locului au fost publicate de internauți pe rețele.
12:50
Accident în lanț în capitală. Trei mașini s-au lovit violent într-o intersecție din capitală. Coliziunea a avut loc astăzi, 28 martie, la ora 11:20. Imaginile de la fața locului au fost publicate de internauți pe rețele.
12:40
Poliția americană a făcut publice imagini șocante de pe camerele supraveghere cu momentul în care atacatoarea de la școala primară creștină din Nashville, Tennessee intră în clădire. Audrey Elizabeth Hale a ucis 6 persoane, inclusiv 3 copii, înainte de a fi ucisă de poliție, relatează The Independent. Imaginile au un puternic impact emoțional.
12:40
Începând de astăzi, Aeroportul Internațional Chișinău revine în gestiunea statului. „Aceiași oameni, care în 2013 predau unicul aeroport internațional al țării pe mâinile străinilor, astăzi se laudă că l-au preluat înapoi, în gestiunea statului...”, a comentat fostul premier, Ion Chicu. Acesta a mulțumit celor de la Agenția Proprietății Publice, care au pregătit în 2020 argumentele pentru rezilierea Contractului de concesiune, lui Fadei Nagacevschi, care atunci era ministru al Justiției, și lui Ghenadie Țepordei, directorul de atunci al APP.
12:20
Trei tineri, doi băieți de 25 de ani și o fată de 20 de ani, din Chișinău, au fost reținuți, după ce ar fi sustras în jur de 25 de plăcuțe cu numere de înmatriculare străine de la automobile parcate în curțile blocurilor de locuit din sectorul Botanica al capitalei.
12:10
Prețul motorinei scade sub 21 lei per litru. ANRE a stabilit pentru mâine prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de: 24,56 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+ 4 bani) și 20,96 lei/litru - pentru motorina standard (- 11 bani).
11:50
Un comisar de la Poliția de Frontieră a ieșit la pensie, la 37 de ani, după mai bine de 16 ani de misiuni active la securitatea frontierei. „Las în urmă mai mult decât cariera, las o parte din viața mea și iau cu mine amintirile frumoase”, a spus acesta.
11:50
Alergătorul Maxim Răileanu a avut o evoluție bună la concursul de elită Internationaler Korschenbroicher City-Lauf din Germania pe distanța de 10 km.
11:50
Centrul de Sănătate Publică Chişinău, anunță, că pe teritoriul raionului Strășeni de la începutul lunii martie se observă o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri prin scabie. „Numărul de cazuri în decursul lunii curente crește de la 10 cazuri în luna ianuarie la 16 cazuri în luna martie și se observă o creștere de 3 ori mai mare în anul 2023 a numărului de cazuri la scabie, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022”, se arată într-un comunicat.
11:30
Angajații IGSU au fost solicitați pentru a interveni în lichidarea situațiilor de risc provocate de condițiile meteo nefavorabile. Astfel, pompierii din capitală au fost solicitați la ora 08:55 pe strada 31 August 1989 nr. 30 din municipiul Chișinău, pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a unui copac căzut peste un automobil, din cauza rafalelor de vânt puternic.
11:30
Două blocuri de locuit și mai multe mașini au fost avariate din cauza vântului, la Comrat. La fața locului au intervenit salvatorii, transmite gagauzinfo.md.
Acum 24 ore
11:10
Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a menționat că Chișinăul nu are un plan prin care se urmărește reintegrarea Transnistriei în decursul a 7 ani. „Nu am ascuns că lucrăm la conceptul de reintegrare. Acesta nu este un plan de reintegrare, ci un concept”, a declarat Serebrian în cadrul emisiunii „Novaia Nedelea” de la TV 8
11:10
Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina, a anunţat luni seară ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, transmite agerpres.ro.
10:40
Comisia Pre-Vetting anunță că Ștefan Belecciu, candidat non-judecător propus de Parlament la funcția de membru în CSM nu a promovat evaluarea. Decizia a fost transmisă candidatului și instituției responsabile de organizarea concursului, în acest caz Parlamentului.
10:20
Liceul Gaudeamus din Chișinău a găzduit cea de-a 20-a ediție aniversară a campionatului Republicii Moldova la Triatlon Forță (powerlifting). Competiția a adunat 160 de sportivi din întreaga țară, care au concurat în diferite categorii de greutate și vârstă.
10:20
Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din raionul Rîșcani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 10 ani și 6 luni, cu executare pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru tentativă de omor. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la data de 21 martie 2023.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.