Veste bună: Tinerii vor beneficia de programe plătite de stagii în sectorul public

Vocea Basarabiei, 17 martie 2023 15:40

Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, vor beneficia de programe plătite de stagii în sectorul public. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost examinat, astăzi, la ședința plenară a Parlamentului. Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, legea va oferi toate garanțiile necesare […] Articolul Veste bună: Tinerii vor beneficia de programe plătite de stagii în sectorul public apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 2 ore
21:40
Vocea Basarabiei: Pentru că se discută mult și foarte mult despre cum să se facă curățenie în domeniul justiției, cum să fie dusă până la capăt reforma în acest sector important, pentru că așa cred și cei care diriguiesc țara, dar și cetățenii de la firul ierbii că dacă justiția va fi reformată, atunci există […] Articolul VIDEO/ Olesea Stamate: Ceea ce se întâmplă astăzi în justiție este un sabotaj al celor care nu vor continuarea reformei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
18:30
Omul de teatru, actrița, directoarea Teatrului Republican „Luceafărul”, Vitalia Grigoriu, a fost sâmbătă, 1 aprilie, invitata programului informativ Pulsul Basarabiei, pentru a vorbi despre teatru, în contextul în care la 27 martie a fost sărbătorită Ziua Mondială a teatrului. „Îmi doresc ca teatrul să fie o platformă unde și să educăm, dar și să distrăm […] Articolul AUDIO / Vitalia Grigoriu: A fost o perioadă când a lipsit interesul publicului față de teatru. Acum a revenit apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Consiliul Superior al Magistraturii urmează să se întrunească marți în prima ședință după numirea de către Parlament a trei membri noi din rândul non-judecătorilor. Ordinea de zi a ședinței este semnată de Nina Cernat, unica membră rămasă din componența precedentă, după ce colegii ei au depus cereri de demisie. Pe ordinea de zi sunt incluse 9 […] Articolul CSM se întrunește în prima ședință, după numirea a trei noi membri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
16:20
De la 1 aprilie, pensiile şi unele prestații sociale se indexează cu 15%. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) precizează că indexarea s-a efectuat pentru partea pensiei care nu depășește 11700 lei. Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță despre finanţarea primei tranşe a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 73 milioane lei pentru luna aprilie. Potrivit […] Articolul De la 1 aprilie pensiile şi unele prestații sociale sunt indexate cu 15% apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
15:10
Update: SUA sunt așteptate să anunțe luni un nou pachet de ajutoare militare în valoare de 2,6 miliarde de dolari care ar putea include radare de supraveghere aeriană, rachete antitanc, diferite tipuri de muniție și cisterne pentru lupta Ucrainei împotriva Rusiei, au declarat vineri trei oficiali americani, relatează Reuters. Lista de echipamente ar putea fi […] Articolul Război în Ucraina, ziua 402: SUA pregătesc un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Lukașenko acuză Occidentul că „se pregătește să invadeze Belarus” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat vineri, 31 martie, la Summitul Bucea 2023, care a avut loc la Kyiv. Alături de liderii altor state, Președinta a susținut crearea unui Tribunal internațional special pentru investigarea crimelor comise de armata rusa împotriva Ucrainei. „La fel ca mulți europeni, am sperat că crimele comise în Bucea nu […] Articolul R. Moldova sprijină crearea unui Tribunal internațional special pentru investigarea crimelor comise de Rusia în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
În contextul Zilei Internaționale a Păsărilor, Silvia Ursul, ornitolog, reprezentanta Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii,  spus sâmbătă, 1 aprilie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei că oamenii au uitat cum arată o pasăre. În afară de câteva specii mai comune, pe altele cu greu le identifică. O dată ce nu pot identifica ce […] Articolul AUDIO/ Silvia Ursul: Unele specii de păsări au încetat să mai trăiască la noi din cauza degradării agresive a habitatelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Mitropolitul Pavel, stareț al mănăstirii Lavra Pecerska din Kiev, a fost pus în arest la domiciliu de către serviciile secrete ucrainene, scrie agenția de presă ucraineană UNIAN, care citează agenția Vesti.ua. Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) susține că a strâns mai multe probe cu privire la implicare starețului mănăstirii Lavra Pecerska, la incitarea la vrăjmășie […] Articolul Mitropolitul Pavel, stareț al mănăstirii Lavra Pecerska, plasat în arest la domiciliu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
– Astăzi nu există riscul unei agresiuni militare a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova datorită rezistenței Ucrainei. Declarația a fost făcută de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei. – Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sprijin financiar pentru Moldova care ar putea fi disponibil până […] Articolul VIDEO/ Retrospectiva Săptămânii cu Maria Filimon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Rusia a preluat de sâmbătă, 1 aprilie, președinția Consiliului de Securitate al ONU, în pofida eforturilor Ucrainei de a bloca această acțiune, informează BBC. Pe fondul războiului din Ucraina, s-a pus problema cum ar putea Rusia să supravegheze un organism menit să menţină pacea şi securitatea internaţională. Practic, Consiliul de Securitate este condus de o […] Articolul Rusia a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Update: Președintele rus Vladimir Putin a aprobat pe 31 martie un nou concept de politică externă a Rusiei, care urmărește să sprijine încercările Kremlinului de a promova o potențială coaliție anti-occidentală, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).  Noul Concept de politică externă descrie Occidentul ca o forță anti-rusă și principala amenințare la adresa securității Rusiei, într-o […] Articolul Război în Ucraina, ziua 402: ISW: Noul concept de politică externă a Rusiei promovează o „coaliție anti-occidentală”  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Rectificarea legii bugetului de stat va avea loc mai devreme de luna iunie pentru a putea realoca fondurile economisite spre investiții. O spune ministra finanțelor, Veronica Sirețeanu. Într-un an de criză, pentru a asigura o creștere economică, statul trebuie să intervină cu investiții în infrastructură, astfel păstrându-se locurile de muncă și dezvoltându-se industriile adiacente. Ministra […] Articolul Veronica Sirețeanu: Anticipăm o creștere economică de 2% apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Forțele Armate ale Ucrainei au respins peste 70 de atacuri rusești spre Liman, Bahmut, Avdiivka și Marinka în regiunea Donețk, potrivit Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore, forțele ruse au lansat de 5 rachete, 16 lovituri aeriene și au efectuat 39 de atacuri cu lansatoare de rachete MLRS, se arată […] Articolul Război în Ucraina, ziua 402: Von der Leyen ar putea deveni noua șefă a NATO. Rușii evacuează locuitorii regiunii Lugansk din propriile case apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
10:20
Bună dimineața, dragi prieteni ai Vocii Basarabiei! Sunt Iulian Ciocan, vă invit din nou să priviți, să urmăriți, să ascultați „Radiografia Săptămânii”, o emisiune în care iau în dezbatere teme de actualitate cu invitați din zona artei și culturii. Invitata mea din această dimineață este fosta ministră a culturii Monica Babuc. Vocea Basarabiei: Bine ați […] Articolul Monica Babuc: 99% din activitatea mea politică a fost, de fapt, activitate în domeniul culturii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Vocea Basarabiei: Ne ambiționăm să respectăm calendarul bugetar astfel încât să aprobăm politica bugetar-fiscală până la 1 iulie, iar către 15 octombrie bugetul pentru anul viitor. Să ne spuneți acum ce soartă are bugetul Republicii Moldova, din câte știu, ar trebui să mai faceți și rectificări la bugetul care a fost aprobat. Cum se execută […] Articolul Veronica Sirețeanu: Peste 30% din bugetul de stat este alocat domeniului social apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:10
Fără o justiție funcțională și corectă, nu putem avea o economie dezvoltată sau drepturi garantate de stat, iar reformarea sistemului justiției este o condiție pentru consolidarea Republicii Moldova și pentru parcursul european al țării. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu secretarul general al Consiliului […] Articolul VB la Hîjdieni: Cum să te duci la proteste și să îl susții pe unul care a furat țara? Trebuie să avem demnitate națională apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:20
Deciziile și dispozițiile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale vor fi supuse unui control parlamentar. Noile reglementări sunt prevăzute de un proiect de lege, aprobat astăzi, în prima lectură, de legislatori. Potrivit documentului, la încheierea perioadei stării de urgență, CSE va veni în plenul Parlamentului cu un raport despre acțiunile și măsurile adoptate. Ulterior, legislativul va […] Articolul Deciziile CSE, sub lupa Parlamentului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu exclude că va revizui tariful pentru energia electrică, după ce Energocom a semnat un nou contract cu Centrala de la Cuciurgan, care stabilește un preț în scădere. „În urma semnării de către Energocom SA a unui nou contract privind achiziția de energiei electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească […] Articolul ANRE reacționează: După semnarea unui nou contract cu MGRES, vom analiza ajustarea tarifului pentru curent apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
În ediția de azi: – Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an de achiziție a energiei electrice de la MGRES. Prețul constituie cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni; – În contextul temperaturilor scăzute înregistrate pe parcursul nopții, Termoelectrica dă asigurări că este disponibilă să livreze energie termică către […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă 31.03.2023 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Hărțuirea sexuală la serviciu sau ascunderea acestor cazuri de către șefii companiilor și instituțiilor vor fi pedepsite mai dur. Amenzile ar putea varia între 10 mii de lei, pentru persoanele cu funcții de răspundere, și 13 mii de lei, pentru persoanele juridice. Parlamentul a adoptat în a doua lectură un proiect de lege, care prevede […] Articolul Amenzi de până la 13.000 de lei pentru nereclamarea cazurilor de hărțuire sexuală la serviciu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Despre Free Tour Chișinău, turismul în Moldova, Moldova Travel, ce-i de vizitat prin capitală. Articolul VIDEO/ Despre Asta cu Irina Iacoban apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Republica Moldova a exportat, în 2022, peste 150 de milioane de litri de vin în 57 de state. Livrările în străinătate au înregistrat o descreștere, atât la capitolul volum, cât și la cel al veniturilor acumulate. Astfel, exporturile s-au redus cu 14%, iar valoarea cu 9,2%. Factorii care au influențat diminuarea exportului au fost războiul […] Articolul Peste 80% din vinurile moldovenești au fost exportate în 2022 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
O reuniune trilaterală, cu participarea președinților României și Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, și al cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, va avea loc, luni, la București. Întrunirea va fi găzduită de liderul de la Cotroceni, iar anunțul a fost făcut de administrația prezidențială a României. Obiectivul reuniunii este consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru […] Articolul Reuniune trilaterală – România, Germania, Moldova, la București apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Decizie subită pentru judecătorii Curții Supreme de Justiție. Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decis suspendarea cererilor de demisie a magistraților pentru 30 de zile. CSE își justifică decizia prin evitarea blocajelor în sistem și pentru a asigura funcționalitatea CSJ. ”Este un instrument de intervenție rapidă, o măsură extraordinară, dar necesară. Trebuie să ajustăm și […] Articolul Moratoriu la CSJ: Niciun magistrat nu va putea demisiona în următoarea lună apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Peste 862 de mii de moldoveni sunt oficial încadrați în câmpul muncii, conform datelor Biroului Național de Statistică pentru 2022. Dintre aceștia, 71 la sută lucrează la privat, iar sectorului public în revine o cotă de 29%.   Potrivit BNS, vârsta medie a angajaților din Republica Moldova este de 43 de ani. Datele arată că […] Articolul Doar patru din 10 moldoveni au un loc de muncă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, rămâne în arest preventiv încă 20 de zile. Procuratura Anticorupție (PA) informează că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă – arestarea preventivă în privința lui Andronachi, până pe 21 aprilie 2023. […] Articolul Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, rămâne în arest preventiv apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Deputații neafiliați, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care recent au părăsit Partidul Socialiștilor, au declarat că își creează propriul proiect politic. Parlamentarii susțin că viitoarea formațiune, care se anunță una de stânga, încă nu are un nume. Chiar și așa, politicienii cheamă deja toți doritorii să li se alăture.  ”Juridic nu avem încă o denumire, […] Articolul Doi foști deputați socialiști anunță despre crearea unui nou partid apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
SA „Energocom” anunță că a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Prețul constituie 66 USD/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni. Conform graficelor agreate, urmează să fie achiziționate de la MGRES aproximativ 282 mii MWh […] Articolul Energocom a semnat un contract nou cu MGRES. R. Moldova va continua să achiziționeze energie electrică și din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Un militar rus, care a participat la războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei, a fost oprit pe Aeroportul Internațional Chișinău. Soldatul avea ca destinație finală orașul Tiraspol. Intrarea în țară i-a fost însă interzisă, acesta fiind întors în statul de unde a decolat. Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul intervievării, militarul rus s-a încurcat în […] Articolul Militar rus, participant la războiul din Ucraina, interzis pe Aeroportul Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Președinta Maia Sandu se află astăzi în Ucraina, acolo unde participă la Summitul ”Bucea 2023”, dedicat unui an de la eliberarea orașului ucrainean, ocupat de militarii ruși în primăvara trecută. Șefa statului a fost invitată în Bucea, acolo unde soldații ruși au comis sute de crime și masacrări, constatate de autoritățile de la Kiev și […] Articolul Bucea, un an de la eliberare: Maia Sandu, invitată la un summit în orașul ucrainean declarat ”simbolul atrocităților ruse” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova, fie din afara țării. Acest lucru a fost expres stipulat în legislație. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, vineri, 31 martie, proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.  Documentul mai prevede […] Articolul Angajații rezidenților parcurilor IT vor putea munci din afara R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 1. Mark Oselski, compozitor. Mark pregătește concertul anual și dă detalii din culisele marelui eveniment 2. Omul zilei- Tiberiu Cei 3. Anna Susarenco, managera proiectului „Oameni implicați, comunități solidare” 4. Diana Botnaru, jurnalistă Vocea Basarabiei 5. Iurie Cușnir, medic generalist care […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Astăzi, 31 martie, este ultima zi în care polița de asigurare medicală mai poate fi cumpărată cu reducere de către moldovenii care își achită prima în mod individual. Începând de mâine, polița va putea fi cumpărată în sumă integrală, adică la costul de 12 636 de lei. Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, azi, […] Articolul Dați năvală. Este ultima zi când polița de asigurare medicală mai poate fi cumpărată cu reducere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Un grup de senatori americani a depus un proiect de lege în Congres privind sporirea securității în regiunea Mării Negre începând cu anul acesta în contextul agresiunii rusești împotriva Ucrainei, făcând referire directă la creșterea asistenței militare către Republica Moldova și România, scrie HotNews.ro. Documentul afirmă că „este în interesul Statelor Unite să susțină eforturile de a preveni […] Articolul Congresul american urmează să dezbată sporirea securității în zona Mării Negre, cu referiri directe la R. Moldova și România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Întreprinderea ”Termoelectrica” anunță că este gata, în continuare, să livreze energie termică blocurilor din Capitală, mai ales că săptămâna viitoare, pe timp de noapte, temperaturile vor scădea și până la zero grade. Furnizorul precizează că până acum 29 de blocuri au fost debranșate, la solicitare, de la rețea, iar în alte peste 2600 livrarea energiei […] Articolul Ne mai așteaptă o săptămână cu vreme rece. Termoelectrica: La solicitare, suntem gata să continuăm livrarea căldurii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Vocea Basarabiei: A avut două mandate de guvernator consecutiv și, conform legislației în vigoare, nicio persoană nu poate îndeplini funcția de guvernator al Găgăuziei decât pentru, cel mult, două mandate succesive. Mandatul Irinei Vlah urmează să expire la 19 iulie. Conform legislației, guvernatorul Găgăuziei își exercită mandatul până la depunerea jurământului de către bașcanul nou-ales, […] Articolul VIDEO/Irina Vlah: Noi suntem parte a R. Moldova și dacă țara a ales să fie candidată pentru aderarea la UE, noi tot suntem pe această cale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
11 angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) care activau la postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești, reținuți ieri într-un dosar de corupție, s-au ales cu sume importante de bani de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală, pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, în schimbul plăților ilicite, funcționarii ar […] Articolul 11 angajați ai ANSA, reținuți de CNA: Ar fi primit mită pentru a permite introducerea în țară a produselor alimentare de proastă calitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a finalizat controlul inopinat la S.A. „Apă-Canal Chișinău” efectuat la 3 februarie după ce întreprinderea a deconectat temporar de la apă mai mulți consumatori, la 2 februarie. ANRE susține că deconectarea stației de pompare a apei potabile „Botanica” a fost nejustificată. Potrivit Agenției, scopul controlului a constat […] Articolul ANRE a finalizat controlul inopinat efectuat la „Apă-Canal Chișinău”: Deconectarea stației de pompare a apei potabile a fost nejustificată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Mark Oselski, pianist, compozitor și producător muzical. Spectrul genurilor muzicale cărora le încearcă rezistența este cel mai diferit. Face acest lucru și împreună cu trupa pe care o conduce, dar și în cariera sa solo. Mark scrie tot mai multă muzică pentru interpreții de la noi, muzică pentru spectacole de teatru. Se simte împlinit în […] Articolul AUDIO/ Mark Oselski, compozitor: Acest război ne arată ce înseamnă egoism și putere necontrolată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
SA „Energocom” anunță că a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești (echivalentul a 48,82 euro). „Această achiziție a fost realizată pentru a testa un nou mecanism de procurare a […] Articolul Premieră pentru R. Moldova. Energocom anunță că a cumpărat gaze de pe Bursa Română de Mărfuri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Parlamentul Turciei a aprobat joi un proiect de lege care permite Finlandei să adere la NATO, deschizând calea pentru ca țara să devină membră a alianței de apărare occidentală, transmite Reuters. Parlamentul turc a fost ultimul dintre cei 30 de membri ai alianței care a ratificat aderarea Finlandei, după ce legislativul Ungariei a aprobat un proiect de […] Articolul Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Deși campania electorală pentru funcția de guvernator al Găgăuziei este pasivă, până la sfârșitul lunii mai va exista un nou bașcan. Declarația a fost făcută de actualul guvernator, Irina Vlah în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” . Chiar dacă cetățenii vor ignora scrutinul de la sfârșitul lunii aprilie, legea permite organizarea repetată a alegerilor. Bașcanul […] Articolul Irina Vlah: Până la sfârșitul lunii mai vom avea un nou guvernator al Găgăuziei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Jurații din Manhattan au votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, care devine astfel primul președinte american din istorie ce va fi judecat. Trump a fost pus sub acuzare după o anchetă privind banii plătiţi starului de film pentru adulți Stormy Daniels în schimbul tăcerii privind o presupusă relaţie, transmite Reuters. Acuzațiile exacte […] Articolul Trump este pus sub învinuire cu 30 de capete de acuzare, privind „frauda în afaceri”. Este primul președinte american din istorie ce va fi judecat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:20
Ministerul Apărării (MA) a venit cu precizări privind desfășurarea exercițiilor militare cu participarea rezerviștilor, începând cu 3 aprilie. Instituția susține că scopul exercițiilor este de a verifica aptitudinile rezerviștilor și de a-i familiariza cu tehnica și armamentul din dotare. Persoanele care nu se vor prezenta la exerciții fără motive întemeiate, riscă amendă sau muncă neremunerată […] Articolul VIDEO/ Rezerviştii care nu se prezintă la exerciţiile militare, riscă amendă de peste 32 de mii de lei: Precizările MA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:50
Forțele rusești au avut un oarecare succes în orașul Bahmut, situat pe linia frontului din est, au declarat oficialii militari ucraineni, adăugând că luptătorii lor încă rezistă într-o bătălie care durează de luni de zile și în care ambele părți au suferit pierderi mari. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucraine, în ultimele 24 […] Articolul Război în Ucraina, ziua 401:Trupele ruse avansează în Bahmut. În cursul nopții, Ucraina a fost atacată cu 10 drone, dintre care 9 au fost doborâte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:20
Invitat: Gabriel Ursescu, activist civic, România Invitatul a vorbit despre principalele probleme de mediu din Bucovina, România. În cadrul emisiunii au fost făcute similitutini între problemele ecologice de pe ambele maluri ale Prutului. Un capitol aparte a fost dedicat educației ecologice a tinerei generații Articolul AUDIO/ Gabriel Urcescu: Avem probleme de mediu comune apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Fără o justiție funcțională și corectă, nu putem avea o economie dezvoltată sau drepturi garantate de stat, iar reformarea sistemului justiției este o condiție pentru consolidarea Republicii Moldova și pentru parcursul european al țării. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu secretarul general al Consiliului […] Articolul Maia Sandu: O justiție corectă și independentă este o precondiție pentru o economie dezvoltată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Ministerul Energiei vine cu un proiect inedit de pregătire a viitorilor specialiști din domeniu. În premieră pentru sectorul energetic din țară, 23 de tineri ingineri, economiști, juriști și specialiști IT vor beneficia de stagii plătite, timp de jumătate de an, în cadrul a 11 instituții publice și private. Programul ”Tinerii de azi – viitorul energiei […] Articolul Stagii plătite pentru viitorii specialiști în energetică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
În ediția de azi: – Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie; – Moldova îşi respectă neutralitatea. Maia Sandu îndeamnă cetățenii să nu se lase manipulaţi de discursul din Transnistria; – Viitorul relaţiilor între Uniunea Europeană şi China depinde în mare […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă 30.03.2023 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Pachetul legislativ privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate a fost aprobat, în această după-amiază, de deputații PAS. Ca și în timpul consultărilor, documentul, votat în prima lectură, a fost criticat de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Amintim, la începutul lunii martie, Comisia de la Veneția a confirmat, printr-un aviz, că în pachetul de legi […] Articolul Pachetul legislativ privind SIS, aprobat în prima lectură apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.