(foto) Moldcell contribuie la diversificarea și digitalizarea modalităților de plată în transportul public din Chișinău

#diez, 17 martie 2023 14:00

Moldcell, în colaborare cu Direcția Generală Mobilitate Urbană, Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze, lansează un nou proiect-pilot, pentru a diversifica și digitaliza modalitățile de plată în transportul public. Сообщение (foto) Moldcell contribuie la diversificarea și digitalizarea modalităților de plată în transportul public din Chișinău появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
07:30
Lotul Naţional de Haltere al Republicii Moldova a înregistrat o victorie importantă la Campionatul Mondial printre juniori, ediția 2023. Nicoleta Cojocaru, elevă la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv, a obținut medalia de bronz la stilul aruncat cu un rezultat de 83 kg, iar la stilul smuls a obținut locul patru. Сообщение Nicoleta Cojocaru a obținut bronzul la Campionatul Mondial de haltere din Albania появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
22:30
Astăzi este a 397-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение 18 tancuri Leopard 2, promise de guvernul german în urmă cu două luni, au ajuns în Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 397-a zi de război появились сначала на #diez.
20:15
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru ziua de mâine, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce privești un spectacol, participi la o discuție despre industria filmului sau mergi la o expoziție. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție, și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa marți, 28 martie. Сообщение Spectacole, expoziții și discuții despre film. Lista evenimentelor la care poți participa marți, 28 martie появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
19:00
Duminică, 26 martie, președintele Federației de Lupte Universale din Republica Moldova, Igor Rotaru, a anunțat despre finalizarea Campionatului European Hand to Hand Fighting pentru seniori și rezultatele obținute de către sportivii moldoveni în cadrul acestuia. Сообщение Sportivii moldoveni au obținut doar locuri de frunte la Campionatul European Hand to Hand Fighting появились сначала на #diez.
18:30
Netflix a realizat o colaborare cu artistul Carla's Dreams, lansând o melodie care a fost inspirată din filmul criminal recent apărut pe platformă „Luther: Apus de Soare”. Сообщение (video) Netflix în colaborare cu Carla’s Dreams au lansat o melodie inspirată din filmul criminal Luther: Apus de Soare появились сначала на #diez.
18:30
Astăzi, 27 martie, a avut loc ceremonia festivă de premiere a elevilor care au câștigat Olimpiada Republicană la Biologie din acest an. Potrivit unui comunicat de presă emis de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Republica Moldova, premianții concursului sunt elevi ai instituțiilor de învățământ din următoarele raioane și municipii: Bălți, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Ialoveni, Hâncești, Leova, Ocnița, Sângerei, Strășeni, Telenești, Ungheni și UTA Găgăuzia. Сообщение (doc) Lista elevilor care au câștigat Olimpiada Republicană la Biologie din acest an появились сначала на #diez.
18:15
Agenția Națională a Arhivelor a publicat pe Facebook o serie de fotografii care ilustrează varianta originală a Declarației de unire a Basarabiei cu România, proclamată la 27 martie 1918. Сообщение (foto) Cum arată varianta originală a Declarației de unire a Basarabiei cu România, semnată la 27 martie 1918 появились сначала на #diez.
18:15
Liga Studenților (LS IAȘI) și Liga Studenților din Basarabia solicită Guvernului României să restaureze clădirea Sfatului Țării din Chișinău în care s-a votat Unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918. Astăzi, clădirea este un spațiu dedicat învățământului superior artistic, care aparține Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP). Сообщение Liga Studenților din Iași și Liga Studenților din Basarabia solicită Guvernului României restaurarea clădirii AMTAP появились сначала на #diez.
18:15
O nouă ediție Târgul de Cariere va avea loc în capitala Republicii Moldova, în 31 martie și 1 aprilie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Evenimentul va reuni aproximativ 30 de companii din diverse domenii de activitate, care oferă peste 1 500 de locuri de muncă. Сообщение Târgul de Cariere se întoarce la Chișinău cu noi locuri de muncă și cu o conferință de dezvoltare profesională și personală  появились сначала на #diez.
18:15
Un nou parteneriat și noi oportunități de cooperare pentru promovarea educației financiare în rândul tinerilor și adulților din țara noastră. Сообщение Fundația OK și Fagura colaborează pentru promovarea educației financiare în Moldova появились сначала на #diez.
18:15
Teatrul Național „Alexei Mateevici” (TNAM) îți propune să închei prima lună de primăvară frumos. Începând cu 29 martie ai posibilitatea de a păși în lumea culturii mergând la spectacolele care vor fi jucate pe scena TNAM. Сообщение Încheiați prima lună de primăvară cu evenimente culturale. Ce spectacole a pregătit Teatrul Național „Alexei Mateevici” появились сначала на #diez.
18:15
Jasmin Delev are 20 de ani și este absolventă a Liceului Teoretic „Dante Alighieri” din Chișinău. După absolvirea liceului în 2020, a decis să ia un an de pauză, iar în toamna anului precedent și-a început studiile la Academia Willem de Kooning (WdKA) – universitate de artă, media și design din Rotterdam, Țările de Jos, la Facultatea „Design Audiovizual”. Сообщение „Mult din arta filmului se învață pe platou.” Jasmin Delev ne relatează cum e să studiezi la Academia de arte WdKA din Rotterdam появились сначала на #diez.
18:15
Astăzi, 27 martie, în comuna Băcioi a fost inaugurat un parc public cu teatru de vară și havuz. Parcul a fost construit pe o suprafață de 1,36 hectare. Сообщение (foto) În comuna Băcioi a fost inaugurat un parc public cu havuz și teatru de vară появились сначала на #diez.
17:00
În anul 2022, Republica Moldova s-a clasat pe locul 15 în lume dintr-un total de 192 de țări evaluate și pe locul 2 în Europa de Est în ceea ce privește disponibilitatea și deschiderea datelor statistice oficiale. Topul a fost realizat de Open Data Inventory (ODIN), o organizație care efectuează anual o evaluare internațională a site-urilor de statistici oficiale din mai multe țări din întreaga lume. Сообщение Moldova s-a clasat în fruntea celor mai transparente țări din Europa de Est după disponibilitatea datelor sale statistice появились сначала на #diez.
17:00
Poliția Republiciii Moldova informează că în perioada 28 martie – 31 mai se suspendă traficul rutier pe strada 31 August 1989, tronsonul cuprins între străzile Aleksandr Pușkin și Mihai Eminescu. Сообщение Noi restricții de circulație au fost impuse în capitală. Traficul se suspendă pentru două luni pe o stradă появились сначала на #diez.
16:30
EXIMBANK s-a alăturat și în acest an celebrării Global Money Week, care are drept obiectiv educarea financiară a tinerei generații. Fiind convinsă de importanța abordării prin prisma implicării, EXIMBANK alege să aducă propriul aport și tradițional urmează bunele practici ale Grupului Intesa Sanpaolo - cel mai important grup bancar din Italia și lider mondial în ceea ce privește impactul social, din care face parte și se implică activ de mai mulți în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare. Сообщение EXIMBANK– alături de tineri în campania Global Money Week 2023 появились сначала на #diez.
16:30
Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui polițist de sector din Tohatin. Acestuia i s-a incriminat două capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă. Сообщение A fost terminată urmărirea penală asupra unui polițist din sectorul Tohatin. Acesta este acuzat de corupere pasivă появились сначала на #diez.
16:15
Atleta originară din Republica Moldova, Alexandra Emilianov, a înregistrat un rezultat bun la concursul „FSU Relays” de la Florida, care o propulsează în clasamentul mondial pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Studenta Universității din Kansas a aruncat discul la o distanță de 60,05 metri. Сообщение Atleta din Moldova, Alexandra Emilianov, ar putea reprezenta Florida la Jocurile Olimpice de la Paris появились сначала на #diez.
16:15
În data de 26 martie 2023, în Republica Moldova, s-a desfășurat congresul de constituire a unui un nou partid politic, intitulat Liga Orașelor și Comunelor (LOC). Informația a fost confirmată de către LOC, într-o postare publicată pe Facebook. Сообщение În Moldova a fost înființat un nou partid politic: „Vom reprezenta interesele satelor, comunelor, orașelor și municipiilor” появились сначала на #diez.
16:15
Escrocii au devenit tot mai ingenioși și folosesc în schemele lor frauduloase diverse canale pentru a sustrage datele tale personale. Сообщение Atenție la tentativele de escrocherie prin email появились сначала на #diez.
16:15
Vloggerul muzical de nivel internațional Jaybee de pe TikTok, care recent a publicat un videoclip cu reacția sa la interpretarea live a vestitelor Surori Osoianu, a revenit cu o nouă reacție la performanța artistelor. Сообщение (video) Vloggerul muzical de nivel internațional de pe TikTok a revenit cu o nouă reacție la Surorile Osoianu появились сначала на #diez.
16:15
Pe 24 martie 2023 a avut loc etapa finală a concursului național „Polobocul de aur”, organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM). În cadrul evenimentului a avut loc degustarea vinurilor candidate la titlul de cel mai bun vin de casă. Сообщение 127 de probe de vinuri au concurat pentru premiul mare în cadrul concursului național „Polobocul de aur” появились сначала на #diez.
16:15
În intervalul lunilor ianuarie-martie, S.A. „Energocom” a vândut către S.A. „Moldovagaz” aproximativ 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Potrivit unui comunicat de presă emis de către S.A. „Energocom”, volumul de gaze a fost vândut la prețul de 1 095 de dolari pentru 1 000 de metri cubi. Сообщение De la începutul anului, Energocom a furnizat circa 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale către Moldovagaz появились сначала на #diez.
16:15
Președintele României, Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti, un proiect cultural care se va desfăşura la Chişinău în perioada 14-25 septembrie 2023. Сообщение Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj pentru un proiect cultural care se va desfăşura la Chişinău появились сначала на #diez.
15:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat că, în perioada 27 martie, ora 8.0, până pe 28 martie, ora 8.0, nivelul apei în râurile Nistru și Prut se va ridica. Сообщение Specialiștii au anunțat că în următoarele 24 de ore nivelul apei în râurile Nistru și Prut s-ar putea ridica появились сначала на #diez.
15:00
Sportivul moldovean Victor Sterpu a cucerit medalia de bronz la competiția internațională de judo „Grand Slam” din Tbilisi, Georgia. Tânărul a obținut patru victorii în categoria de greutate 81 de kilograme. Сообщение Moldoveanul Victor Sterpu a cucerit medalia de bronz la competiția internațională de judo din Georgia появились сначала на #diez.
14:30
Ministrul economiei, Dumitru Alaiba, a informat pe rețelele de socializare că exporturile de produse moldovenești vor fi deschise pe cele mai bogate piețe din lume. Asta după ce Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de liber schimb. Сообщение Produsele din Moldova vor fi comercializate în Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein. Va fi semnat un acord появились сначала на #diez.
14:30
Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare desfășoară, în perioada 27 martie – 7 aprilie, testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2023, la care participă circa 29 000 de elevi la ciclul gimnazial și circa 19 000 de elevi la ciclul liceal. Сообщение BAC 2023: au început pretestările. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba și literatura română (alolingvi) появились сначала на #diez.
14:30
Studenți din anii III și IV de la Facultatea de Stomatologie și cadre didactice de la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică și pedodonție „Ion Lupan”, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au organizat un flashmob cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale, marcată anual la 20 martie. Aceștia au distribuit trecătorilor produse de igienă orală, pliante informative și au explicat care sunt avantajele unei îngrijiri dentare corecte. Сообщение La USMF se derulează campania de promovare a sănătății orale „Mărțișorul zâmbetelor sănătoase” появились сначала на #diez.
14:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) din Republica Moldova a anunțat pentru această seară și pe parcursul zilei de mâine cod galben de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea meteorologică va acționa din data de 27 martie, ora 21.00, până pe 28 martie, ora 18.00. Сообщение Timp rece, precipitații și rafale de vânt. Meteorologii au anunțat cod galben de schimbare bruscă a vremii появились сначала на #diez.
14:30
Potrivit informațiilor comunicate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), în perioada 20 – 24 martie 2023, pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane în probe recoltate de la patru cadavre de mistreţi, găsiți morți în pădurea localității Valea Mare, raionul Ungheni, în apropiere de râul Prut. Сообщение (hartă) Prezența virusului pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmată de ANSA появились сначала на #diez.
13:15
În perioada 23-26 martie 2023, în orașul Kaunas din Lituania a avut loc turneul internațional de kickboxing „Lituania Open WAKO”. La această competiție au participat sportivi moldoveni care au reprezentant Federația Națională Oriental Kickboxing din Republica Moldova. Сообщение Victorie pentru Moldova! Trei tineri sportivi din țară au cucerit turneul internațional de kickboxing din Lituania появились сначала на #diez.
13:15
Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat că în zilele de 30 și 31 martie 2023, în legătură cu trecerea la noul sistem de personalizare a documentelor, nu vor fi recepționate cererile pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență. Сообщение În zilele de 30 și 31 martie, cetățenii nu vor putea perfecta pașapoartele în regim de urgență появились сначала на #diez.
13:15
În cadrul acestei ediții de #1MINUTfărăBirocrație, vă explicăm pe scurt despre indexarea pensiilor în Moldova, cât constituie pensia minimă pentru limită de vârstă și care este pensia minimă în cazul unei dizabilități. Сообщение (video) #1MINUTfărăBirocrație: despre indexarea pensiilor cu 15 % începând cu 1 aprilie появились сначала на #diez.
13:15
Nouă muzee din întreaga țară vor deveni centre care susțin inovațiile și vor găzdui expoziții de new-media art, care oferă experiențe imersive multisenzoriale, realizate prin Projection Mapping, Realitate Virtuală, Realitate Augmentată și alte tehnologii disponibile. Instituțiile culturale au format echipe cu artiști și profesioniști din industria creativă, fiind selectate pentru a implementa proiecte inovative în cadrul programului „Muzeele Viitorului”, care susține transformarea experiențelor culturale în spectacole multimedia prin integrarea inovațiilor și a soluțiilor digitale. Сообщение (foto) „Muzeele Viitorului” transformă obiectivele culturale în experiențe multimedia появились сначала на #diez.
12:15
Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea a propus o inițiativă de modificare a constituției pentru interzicerea traseismului politic. Acesta a făcut un apel către toți deputații din Parlament să semneze această inițiativă pentru interzicerea „turismului parlamentar”. Сообщение Vlad Batrîncea propune modificarea constituției pentru interzicerea traseismului politic: „Avem nevoie de o treime de semnături” появились сначала на #diez.
11:45
Data de 27 martie este un prilej de sărbătoare și mândrie pentru toți românii de pretutindeni, dar mai ales pentru românii basarabeni. Astăzi se împlinesc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, teritoriul dintre Prut și Nistru fiind prima provincie care s-a unit cu România în anul 1918 pentru a forma România Mare, transmite enciclopediaromaniei.ro. Сообщение Astăzi se împlinesc 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. „Mersul de fier al istoriei pune asupra umerilor noştri o răspundere pe care noi n-o putem ignora” появились сначала на #diez.
11:45
Opt angajați ai Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendați din funcții pe perioada anchetei care vizează cazul minorei decedate, după ce a fost lovită de un troleibuz. Despre aceasta a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei. Сообщение Ceban, despre cazul minorei decedate: „Opt angajați ai RTEC au fost suspendați din funcții pe perioada anchetei” появились сначала на #diez.
11:45
Sănătatea, energia, aspectul fizic și senzațiile noastre sunt dictate de multitudinea de alegeri alimentare pe care le facem zi de zi. Сообщение De ce e important să consumăm totul moderat появились сначала на #diez.
11:45
Astăzi, 27 martie, în toată lumea se celebrează „Ziua Mondială a Teatrului”. În acest context, pe parcursul zilei, mai multe instituții culturale din țară au pregătit un program special pentru iubitorii acestei arte. De asemenea, Biroul Național de Statistică a publicat și el un șir de date statistice cu referire la activitatea teatrală din Moldova pe parcursul anului 2021. Сообщение Celebrăm Ziua Mondială a Teatrului. Cum a arătat în cifre activitatea teatrală din Republica Moldova în anul 2021 появились сначала на #diez.
11:45
În perioada 20-24 martie 2023 decanul Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, conf. univ., dr. Sergiu Dîntu şi conf. univ., dr. Iurie Melnic, departamentul Inginerie Mecanică, au efectuat stagii de mobilitate academică la Universitatea Tehnică – Gabrovo, Bulgaria, în cadrul Programului ERASMUS+. Сообщение FIMIT a efectuat stagii de mobilitate academică ERASMUS+ la Universitatea Tehnică din Gabrovo, Bulgaria появились сначала на #diez.
11:45
Ministerul Apărării al Republicii Moldova a venit cu un mesaj către cetățeni menționând că, în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2023” (Joint Combined Exchange Training) pe poligoanele Armatei Naționale, tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. Respectiv, cetățenii sunt rugați să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare. Сообщение Ministerul Apărării roagă cetățenii să nu speculeze pe seama deplasării tehnicii militare pe drumurile naționale появились сначала на #diez.
11:45
În seara de duminică, 26 martie, mase de oameni au umplut străzile orașului israelian Tel Aviv, manifestând un protest după ce prim-ministrul, Benjamin Netanyahu, l-a demis pe ministrul apărării, Yoav Gallant, din cauza opoziției sale față de o reformă judiciară planificată în țară, transmite CNN. Сообщение Proteste la Tel Aviv. Cetățenii au ieșit pe străzile din Israel după ce prim-ministrul l-a demis pe ministrul apărării появились сначала на #diez.
10:45
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ultimele informații cu referire la situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Datele au fost prestate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului. Сообщение Care este situația epidemiologică din cadrul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova появились сначала на #diez.
10:30
Astăzi, 27 martie 2023, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău, Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că a fost semnată dispoziția de deconectare a agentului termic începând cu data de 27 martie. Сообщение De astăzi se oprește căldura. A fost semnată dispoziția de deconectare a agentului termic появились сначала на #diez.
10:30
La invitația domnului Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnică din București (UPB), domnul Viorel Bostan, rector Universitatea Tehnică a Moldovei şi Dinu Țurcanu, prorector participă la evenimentul intitulat „Dezvăluim necunoscutul de peste 205 ani”, care celebrează fondarea primei şcoli de inginerie din România. Сообщение Administrația UTM a participat la evenimentul ce celebrează fondarea primei şcoli de inginerie din România появились сначала на #diez.
Ieri
08:30
Serviciul Meteorologic de Stat informează că în perioada 27 martie - 2 aprilie temperatura aerului pe teritoriul Republicii Moldova va varia de la 0 la +18 °C. Luni, marți și duminică sunt așteptate precipitații. Сообщение Prognoza meteo pentru săptămâna ce urmează. Meteorologii anunță ploi și temperaturi negative появились сначала на #diez.
07:30
Oficiali din domeniul antichităților au declarat sâmbătă că au descoperit cel puțin 2 000 de capete de berbec mumificate și o piatră gravată din Regatul Vechi în templul lui Ramses al II-lea din orașul antic Abydos din sudul Egiptului, relatează Reuters. Сообщение Peste 2 000 de cranii de berbec au fost descoperite într-un templu din Egipt. Mumiile datează din perioada ptolemaică появились сначала на #diez.
26 martie 2023
22:15
Astăzi este a 396-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение O mină a explodat pe coasta Mării Negre, în zona Odesei. Cele mai importante evenimente din a 396-a zi de război появились сначала на #diez.
19:30
Începe o nouă săptămână, iar o dată cu ea și noile evenimente se grăbesc să apară. Dacă nu ți-ai planificat încă ziua de luni, dar ai vrea să fie una productivă, atunci ești la articolul potrivit. Ți-am pregătit câteva recomandări de manifestări la care să mergi pe 27 martie. Сообщение Începe o nouă săptămână productiv! Recomandări de evenimente pentru luni, 27 martie появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.