Un cetățean al SUA a vrut să intre în Republica Moldova cu cinci drone nedeclarate: Riscă amendă

Moldova1, 17 martie 2023 09:50

Un cetățean de 47 de ani al SUA a vrut să intre în Republica Moldova cu cinci drone fără a le declara organului vamal. Cazul a fost înregistrat pe 16 martie, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 8 ore
00:30
Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a remizat cu reprezentativa Cehiei, scor 0-0, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2024. Partida a avut loc pe stadionul Zimbru din Chișinău.
Acum 12 ore
21:50
Cel puțin trei elevi și trei adulți au murit luni dimineață după ce au fost împușcați în Covenant School din Nashville, statul Tennessee, a declarat Monroe Carell Jr., reprezentant al spitalului de copii din Vanderbilt, relatează CNN, citat de Digi24. Conform poliției, atacatorul a fost o tânără femeie, ucisă de agenții care au intervenit la fața locului.
21:40
Zi istorică la Ialoveni, acolo unde au fost inaugurate busturile artizanilor Marii Uniri de la 1918, Alexandru Marghiloman, premier al României în acea perioadă decisivă pentru țară, și Ion Inculeț, președintele Sfatului Țării, care a semnat Actul Unirii. La eveniment a participat președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, care se află într-o vizită în Republica Moldova, însoțit de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.
21:20
Partidul „Șor” ar putea rămâne fără tribuna parlamentară, pentru că răspândește falsuri. Este reacția speakerului Igor Grosu, după ce, vinerea trecută, deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a ieșit la tribuna din sala de presă a Legislativului și a declarat că guvernarea ar pregăti o intervenție militară în regiunea transnistreană. Astfel, Tauber a reactualizat o teză mai veche de propagandă rusă, care nu a prins până acum.
21:00
De Ziua Unirii, Partidul Forța Dreptei (FD) al fostului prim-ministru al României Ludovic Orban a instituit la Chișinău organizația „Basarabia”, care are menirea să-i unească pe toți cei ce împărtășesc valorile europene și simt românește. Potrivit lui Orban, formațiunea sa va colabora cu mai multe partide de dreapta din stânga Prutului, dar în primul rând cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), despre care spune că l-a sprijinit permanent. Cât despre Maia Sandu, Ludovic Orban susține că președinta, împreună cu echipa sa, este ceea ce-i trebuie astăzi Republicii Moldova.
21:00
În Germania, de la miezul nopții, sindicatele din transport și din sectorul public sunt în grevă. Angajații cer salarii mai mari, pentru a face față inflației.
20:30
Parc modern în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. Zona de agrement are o suprafață de peste un hectar și dispune de un teatru de vară, un havuz, terenuri pentru sport și de joacă. De asemenea, aici s-a instalat mobilier urban și un sistem de iluminat. Locuitorii din Băcioi sunt bucuroși că vor avea un spațiu amenajat, unde vor putea organiza evenimente în aer liber.
20:20
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a amânat luni pentru luna viitoare decizia privind planul extrem de contestat de reformă a justiției, în contextul temerilor că cea mai gravă criză națională din Israel din ultimii ani ar putea duce la fracturarea coaliției sale sau ar risca să escaladeze în violență, relatează Reuters, citat de Agerpres.
19:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj, la 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Șefa statului susține că relația dintre cele două maluri ale Prutului a devenit, în timp, tot mai strânsă, iar oamenii – mai uniți ca niciodată.
19:40
Блок коммунистов и социалистов (БКС) инициирует процедуру изменения Конституции Республики Молдова с целью запрета политического карьеризма. Исполнительный секретарь ПСРМ Влад Бэтрынча заявил на брифинге, что Конституция может быть изменена. Председатель парламента Игорь Гросу также осудил "парламентский туризм", заявив, что фракция ПДС готова внести изменения в законодательство.
19:00
Un bărbat din Anenii Noi a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, după ce și-ar fi violat fiica minoră, iar după zece ani și nepoata de doar doi ani. Sentința a fost pronunțată pe 24 martie de magistrații Judecătoriei Anenii Noi, anunță Procuratura Generală.
18:40
Alianța Nord-Atlantică acuză retorica nucleară „iresponsabilă” a Rusiei. La fel și Bruxelles-ul, care menționează că este vorba de o amenințare la adresa securității europene. În același timp, Washingtonul nu vede semne că Rusia ar putea încerca să pună în aplicare armele nucleare. Totuși, un expert rus spune că Moscova ar putea folosi obuze cu wolfram, dacă Ucraina primește arme cu uraniu sărăcit. Între timp, luptele în estul și sudul Ucrainei nu contenesc, iar Avdiivka ar putea deveni un al doilea Bahmut.
Acum 24 ore
18:20
Sprijinul deplin al României este esențial pentru stabilitatea Republicii Moldova, în contextul amenințările de destabilizare la care este supusă, susține prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Șeful Guvernului de la București a venit cu un mesaj public pe rețelele de socializare cu ocazia aniversării a 105 ani de la Marea Unire. Potrivit lui, deși contextul geopolitic s-a schimbat în timp, Republica Moldova continuă să se afle sub amenințare.
17:50
Situația din Republica Moldova a fost discutată astăzi de președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită oficială la București. Liderul de la Cotroceni a făcut apel la Uniunea Europeană să sprijine Republica Moldova, în contextul în care, potrivit lui, țara noastră ar fi în prezent ținta unor amenințări și acțiuni hibride menite să îi deraieze parcursul european
17:30
Ședință solemnă în Parlamentul României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la adoptarea Constituției. La evenimentul organizat la inițiativa Curții Constituționale a României au participat Patriarhul Daniel, președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.
17:10
Aproximativ 29.000 de elevi la ciclul gimnazial și 19.000 de elevi la ciclul liceal vor fi testați la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2023, în perioada 27 martie - 07 aprilie.
16:20
Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur a anunțat despărțirea de antrenorul principal, italianul Antonio Conte, care și-a reziliat „de comun acord” contractul, un divorț devenit inevitabil după mai multe luni de tensiuni interne.
16:10
Produsele moldovenești vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, care precizează că Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de liber schimb.
15:50
Autoritățile anunță o reformă amplă a întregului sistem de asistență socială. Ministrul de resort, Alexei Buzu, a declarat că sistemul a trecut prin trei crize mari, precum: pandemia COVID-19, criza refugiaților și cea din domeniul energetic. Astfel, s-a mărit numărul persoanelor care au nevoie de asistență, iar sistemul nu este eficient în combaterea sărăciei. Intervențiile sistemului de asistență socială reduc sărăcia cu doar 5%, iar datele statistice atestă că fiecare al patrulea copil din țară se află în sărăcie.
15:20
Energocom a vândut către Moldovagaz, în lunile ianuarie-martie, circa 275 milioane de metri cubi de gaze naturale. Întreprinderea anunță că gazele vândute au provenit din stocurile strategice. Acestea au fost vândute la un preț mediu ponderat de 1.095 dolari pentru o mie de metri cubi, fără TVA, cu 12 dolari mai puțin decât prețul oferit de Gazprom.
15:10
Termoelectrica anunță că are posibilitatea și este dispusă să asigure și în continuare cu servicii de termoficare toate categoriile de consumatori, inclusiv blocurile locative din municipiul Chișinău. Anunțul întreprinderii vine după ce primarul de Chișinău, Ion Ceban, a anunțat în dimineața zilei de astăzi închiderea sezonului de încălzire în capitală.
14:50
Accident în sectorul Botanica al capitalei. Un autobuz de pe ruta 23 și un automobil s-au ciocnit violent, puțin timp în urmă. Contactată de Moldova 1, ofițera de presă din cadrul Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat că, până la moment, nu au fost raportate victime.
14:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea este valabilă pentru perioada 27-28 martie. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat se prevăd ploi abundente și vânt puternic.
14:10
În Republica Moldova a apărut o nouă formațiune politică. Este vorba de Liga Orașelor și Comunelor (LOC), al cărei congres de constituire a avut loc pe 26 martie, la Edineț. LOC este prima mișcare social-politică a comunităților locale și se dorește a fi o platformă care să reprezinte interesele comunităților locale din Republica Moldova.
14:10
În luna februarie, peste 195 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de circa 71 milioane de lei. Banii au fost transferați de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), în contul farmaciilor contractate.
14:00
Selecționerul echipei naționale de fotbal a Cehiei consideră că reprezentativa Republicii Moldova nu și-a demonstrat întreg potențialul în meciul cu Insulele Feroe. Jaroslav Silhavy și discipolii săi au venit după victorie la Chișinău, dar nu îi subestimează pe „tricolori”.
13:50
Parlamentul să fie redenumit în Sfatul Țării. Este propunerea pe care a făcut-o Partidul Național Moldovenesc (PNM) cu ocazia Zilei Unirii. Membrii formațiunii au lansat o petiție în acest sens, adresată președintelui Parlamentului Igor Grosu.
13:40
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) va iniția o procedură de modificare a Constituției Republicii Moldova în vederea interzicerii traseismului politic. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, a anunțat, în cadrul unui briefing, că s-ar putea modifica Constituția. Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat „turismul parlamentar”, declarând că fracțiunea PAS este gata să realizeze modificări în legislație.
13:20
Astăzi, 27 martie, se împlinesc 105 ani de când, în 1918, Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România, aceasta fiind prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Au urmat celelalte provincii românești - Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina - spre sfârșitul anului 1918, fiind creată astfel România Mare.
13:10
Agenția Serviciilor Publice (ASP) anunță că în zilele de 30 și 31 martie nu vor fi recepționate cererile pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență. Decizia a fost luată în legătură cu trecerea la noul sistem de personalizare a documentelor.
12:50
"Să răsune muzica" la echipa națională de fotbal! Selecționerul reprezentativei Republicii Moldova, Sergiu Cleșcenco, a promis înaintea meciului cu Cehia din preiminariile Campionatului European din 2024 că în cazul unui rezultat pozitiv în vestiar va răsuna o piesă a interpretei sale preferate.
12:10
"Să răsune muzica" la echipa națională de fotbal! Selecționerul reprezentativei Republicii Moldova, Sergiu Cleșcenco, a promis înaintea meciului cu Cehia din preiminariile Campionatului European din 2024 că în cazul unui rezultat pozitiv în vestiar va răsuna o piesă a interpretei sale preferate.
12:00
Președintele Consiliului European, Charles Michel, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova marți, 28 martie, anunță Consiliul European. La Chișinău, înaltul oficial european va avea întrevederi cu conducerea de vârf a Republicii Moldova.
11:50
Parlamentul va vota, în ședința de joi, 30 martie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul non-judecătorilor. Potrivit președintelui Parlamentului, Igor Grosu, votul va permite CSM-ului să își înceapă activitatea. Speakerul de la Chișinău a făcut apel repetat la magistrați să se convoace într-o nouă adunare pentru a delega noii membri în CSM din rândul judecătorilor.
11:40
Parlamentul va vota, în ședința de joi, 30 martie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul non-judecătorilor. Potrivit președintelui Parlamentului, Igor Grosu, votul va permite CSM-ului să își înceapă activitatea. Speakerul de la Chișinău a făcut apel repetat la magistrați să se convoace într-o nouă adunare pentru a delega noii membri în CSM din rândul judecătorilor.
11:00
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va efectua o vizită de lucru la Berlin, în perioada 27 – 29 martie. În cadrul vizitei în Germania, șeful diplomației de la Chișinău va avea o întrevedere cu ministra de Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, precum și cu alți oficiali germani.
10:40
Opt angajați ai Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) cu funcții de răspundere au fost suspendați din funcție, după ce o copilă de 12 a fost strivită de un troleibuz în timp ce traversa strada regulamentar, vineri, în capitală. Anunțul a fost făcut de edilul de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.
10:40
Autoritățile municipiului Chișinău au dispus încheiere sezonului de încălzire. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul de Chișinău, Ion Ceban. Edilul capitalei susține că agentul termic ar urma să fie deconectat începând de astăzi, 27 martie.
10:20
Mii de protestatari au ieșit duminică în stradă în Tel Aviv și în mai multe orașe din Israel, după anunțul privind demiterea ministrului Apărării, Yoav Gallant. Se întâmplă după ce oficialul a cerut, cu o zi înainte, o pauză de o lună în controversatul proces de reformă judiciară al guvernului, notează Digi24.ro. Statele Unite ale Americii și-au manifestat îngrijorarea față de situația din Israel. SUA face apel la „compromis” între părți, ca fiind „cea mai bună cale de urmat” pentru Israel și cetățenii săi.
10:20
Opt angajați ai Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) cu funcții de răspundere au fost suspendați din funcție, după ce o copilă de 12 a fost strivită de un troleibuz în timp ce traversa strada regulamentar, vineri, în capitală. Anunțul a fost făcut de edilul de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.
09:40
Militari din patru țări, inclusiv Republica Moldova, SUA și România, desfășoară antrenamente comune în cadrul exercițiului multinațional „JCET-2023” (Joint Combined Exchange Training). MAI îndeamnă cetățenii să nu speculeze pe seama exercițiului și a deplasării tehnicii militare.
Ieri
22:10
Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a făcut un apel la vigilență în contextul în care riscurile la adresa stabilității financiare au crescut.
21:40
Premianții celei mai mari competiții naționale de robotică - First Lego League Challenge Moldova 2023, și-au primit trofeele. Juriul a evaluat echipele și a selectat, în total, patru echipe la probele de bază cu cele mai interesante lucrări cu inovații și soluții ale concursului. Trofeele, dar și Premiul Mare, titlul de campion, au fost înmânate câștigătorilor.
21:20
105 ani de la momentul în care Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România. La Soroca, evenimentul istoric a fost marcat printr-un marș automobilistic, cu un tricolor imens. Acesta a fost dus de la Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” până în Piața Libertății. La acțiune au participat și oficiali de peste Prut.
21:10
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a serbat Unirea Basarabiei cu România în edificiul în care a fost votat, acum 105 ani, actul Unirii. Evenimentul a fost marcat prin discursuri tematice și un recital artistic.
20:40
Momente de șoc și groază în timpul unei partide din etapa a 28-a a ligii a treia spaniole de fotbal dintre FC Cordoba și Racing Ferrol. În minutul 11, la scorul de 1:1, din senin, fără să fi avut vreo interacțiune cu un adversar, un jucător al gazdelor s-a prăbușit inert pe teren, declanșând panica.
20:40
Unioniștii care au marcat Ziua Unirii Basarabiei cu România și oponenții Unirii Republicii Moldova cu România s-au luat la harță, în centrul capitalei. Mitingurile au avut loc în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
20:10
La o zi de la tragicul accident de la Ciocana, un alt conducător de troleibuz a fost surprins în timp ce se deplasa cu viteză pe o trecere de pietoni, care era traversată de doi adolescenți.
19:40
Cinci persoane au murit și alte 25 au fost rănite în urma atacurilor rusești din estul Ucrainei. Rușii au lovit 130 de localități, în 24 de ore. Autoritățile ucrainene le-au cerut cetățenilor să nu divulge detalii despre contraofensiva pregătită de Kiev. Între timp, Putin a anunțat că va muta o parte din armele nucleare tactice în Belarus. În reacție, Germania a acuzat Moscova de o nouă tentativă de amenințare nucleară.
18:50
Vadim Brânzaniuc a fost ales președintele Organizației Municipale a Partidului Social Democrat European (PSDE) din Chișinău. El susține că prin mobilizarea întregii echipe, va fi posibil ca partidul să devină unul al oamenilor din întreaga țară.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.