Noutăți de la Volkswagen. Va lansa două automobile electrice la preț accesibil

Bani.md, 16 martie 2023 18:10

Volkswagen a prezentat detaliile planificatului model electric la un preţ accesibil, care ar urma să coste mai puţin de 25.000 euro (26.790 dolari), ca parte a planurilor grupului german ca 80% din vânzările brandului VW în Europa să fie vehicule exclusiv electrice, până în 2030, transmite Reuters. Maşina va avea o autonomie de 450 km, […] Articolul Noutăți de la Volkswagen. Va lansa două automobile electrice la preț accesibil apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 4 ore
20:10
Câți ani poate fi folosită o mașină fără să fie nevoie de prea multe deplasări la service? Un top realizat pe baza datelor valabile pentru piața auto din America de Nord ne dezvăluie un aspect surprinzător: foarte mulți șoferi din SUA și Canada conduc aceeași mașină pe parcursul unei perioade ce trece de 15 ani. […] Articolul Top 10 mașini cu o durată de utilizare de peste 15 ani fără probleme apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
19:40
O zi din viaţa unui multimilionar român începe devreme, în jurul orei 6 sau 7 dimineaţa, scrie businessmagazin.ro. Micul dejun este o masă importantă pentru cei bogaţi, Ziua este dedicată în mare parte afacerilor. Multimilionarii români sunt implicaţi în diverse domenii de activitate, cum ar fi imobiliare, energie, telecomunicaţii, industrie, comerţ sau servicii, dar şi […] Articolul Cum arată o zi din viaţa unui multimilionar „smart” de peste Prut apare prima dată în Bani.md.
19:40
În ultimele decenii, crizele financiare au avut tendinţa de a fi rapide şi violente. De obicei, acestea se învârt în jurul câtorva companii, bănci sau ţări şi adesea ating punctul culminant în timpul unui weekend, înainte de deschiderea pieţelor asiatice. Următoarea criză ar putea fi una total opusă de vechiul model, unde prăbuşirea vine încet […] Articolul Cutremur financiar fără precedent! Dezastrul vine încet şi tăcut apare prima dată în Bani.md.
18:40
Legendarul pugilist Mike Tyson, implicat de câţiva ani în afaceri legale cu canabis, prin brandul său TYSON 2.0, şi-a deschis o cafenea la Amsterdam. „Este un vis devenit realitate să deschidem prima noastră cafenea în Amsterdam” – spune Mike Tyson, un mare susţinător al canabisului, într-un comunicat de presă. Statul Malawi i-a cerut lui Tyson […] Articolul Renumitul boxer Mike Tyson și-a deschis la Amsterdam o cafenea cu produse din canabis apare prima dată în Bani.md.
18:20
Mitropolitul Pavlo, starețul mănăstirii Lavra Pecerska din Kiev, a fost vizitat sâmbătă, 1 aprilie, de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Pavlo, vicar of the #Kyiv Pechervsk Lavra, received a suspicion from the Security Service of #Ukraine, his house is being searched. He left the monastery with his Mercedes. pic.twitter.com/GmroqYDcMp — NEXTA (@nexta_tv) April 1, 2023 […] Articolul FOTO Cum arată casa plină de opulență a controversatului mitropolit pro-rus Pavlo din Kiev apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
08:40
Operatorul de stat Moldtelecom anunță că scumpește internetul. Majorarea va fi de 20 de lei pentru fiecare contract și va fi aplicată din 1 mai. Operatorul justifică majorarea tarifului prin menținerea și îmbunătățirea serviciului de internet. Cei care nu sunt de acord cu scumpirea serviciului de internet pot solicita rezilierea contractului fără penalități. Moldtelecom este […] Articolul Gigantul statului scumpește internetul apare prima dată în Bani.md.
07:20
Uniunea Europeană și aliații săi occidentali au urmărit cu atenție ultimii pași făcuți de China pe scena internațională, inclusiv prin vizita de mare amploare a președintelui Xi Jinping la Moscova și suspiciunile de ajutor militar pentru țara prietenă. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a afirmat că China exploatează slăbiciunea lui Vladimir Putin pentru […] Articolul Xi schimbare neașteptată față de Putin: China întorsătură strategică privind Rusia după un secol apare prima dată în Bani.md.
07:20
În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece. Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare […] Articolul Cea mai mare greșeală a Rusiei din istorie: Acum 156 de ani Moscova a vândut ceva important Americii apare prima dată în Bani.md.
07:10
În urma semnării de către Energocom SA a unui nou contract privind achiziția de energie electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească (MGRES) s-au creat noi condiții pe piață, se arată în mesajul ANRE. Astfel, după prezentarea contractelor de către furnizori, Agenția va lua în calcul prețul de achiziție de 66 USD/MWh și se va expune […] Articolul Enigma ieftinirii tarifului la lumină! Cu cât se va duce în jos apare prima dată în Bani.md.
07:10
După invazia lui Putin din Ucraina și mobilizarea rezerviștilor în Rusia a început un exod al locuitorilor, care au fugit peste graniță. Aproximativ 1 milion de persoane au fugit, iar printre destinații s-a aflat orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite, unde traficul aerian de la Moscova a crescut cu 228% în 2022. Acum, această țară […] Articolul O țară unde au fugit zeci de mii de ruși anunță schimbări: Ia o măsură drastică față de Moscova apare prima dată în Bani.md.
07:00
Odată cu războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina, piețele financiare, energetice și alimentare din toată lumea au fost bulversate. Fără îndoială, criza a atins și sectorul imobiliarelor, unde prețul locuințelor a scăzut în multe țări, chiar și în România. Acum, se constată că în Marea Britanie prețul locuințelor a coborât în martie 2023 cu […] Articolul Prețul locuințelor a scăzut semnificativ, cel mai rapid ritm din 2009: Unde se întâmplă fenomenul apare prima dată în Bani.md.
Ieri
20:10
În urma semnării de către Energocom SA a unui nou contract privind achiziția de energie electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească (MGRES) s-au creat noi condiții pe piață, se arată în mesajul ANRE. Astfel, după prezentare contractelor de către furnizori, Agenția va lua în calcul prețul de achiziție de 66 USD/MWh și se va expune […] Articolul Prima rândunică! ANRE ia în calcul ieftinirea curentului electric pentru populație apare prima dată în Bani.md.
17:30
Pretinsele autorități din stânga Nistrului limitează exporturile de ceapă din regiune. Exportatorii care vor să livreze leguma sunt taxați cu 0,70 dolari pentru fiecare kilogram, anunță pretinsa administrație de la Tiraspol. Suma reprezintă aproximativ o treime din preţul cepei, care a crescut de peste două ori în ultima lună. Taxa va fi introdusă din 1 […] Articolul Criză de ceapă în Transnistria! Separatiștii impozitează exporturile apare prima dată în Bani.md.
16:10
Vinificatorii din Moldova s-au întrunit în cadrul ediției a șasea a Conferinței Naționale a Filierei Vitivinicole, organizată pe 31 martie curent de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID în calitate de partener strategic de dezvoltare, pentru a discuta provocările și rezultatele „Anului Vitivinicol 2022”. Ediția din […] Articolul Anul Vitivinicol 2022: Evaluări și perspective pentru a extinde vizibilitatea Vinului Moldovei pe piața internațională apare prima dată în Bani.md.
16:10
Membri ai Asociației Naționale Patronale a Radiodifuzorilor din Republica Moldova, într-o scrisoare deschisă către premierul Dorin Recean susțin că noua lege a drepturilor de autor este nefuncțională. De la începutul anului 2023 AGEPI încă nu a desemnat nicio Organizație de Gestiune Colectivă (OGC) împuternicită să elibereze licențe utilizatorilor. Membri ai Asociației Naționale Patronale a Radiodifuzorilor […] Articolul Legea drepturilor de autor, nefuncțională! Autorii, fără onorarii, iar utilizatorii – în afara legii apare prima dată în Bani.md.
15:40
CFM planifică să modernizeze două segmente de calea ferată pentru a facilita tranzitul de mărfuri din Ucraina, scrie gmk.center. Lucrările de modernizare vizează eliminarea limitelor de viteză între Chișinău și Căinari, precum și între Ocnița și Ungheni la granița cu România. Costul estimat al lucrărilor este estimat la 71 milioane euro.  Guvernul ar trebui să […] Articolul Se modernizează două segmente de le cale ferată de coșmar, pe care se circulă mai încet decât căruțele apare prima dată în Bani.md.
14:50
În următoarea jumătate de an, SA Energocom va procura energie electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Conform graficelor agreate, urmează să fie achiziționate de la MGRES aproximativ 282 mii MWh lunar, ceea ce constituie peste 90% din necesarul de energie al malului drept al Nistrului, anunță traiderul de stat Prețul constituie […] Articolul Se ieftinește lumina! Energocom a bătut palma cu rușii de la Cuciurgan, cu 7 dolari mai puțin apare prima dată în Bani.md.
14:40
Locatarii blocurilor din strada Nicolae Milescu Spătaru 21/3, 21/4 și Calea Ieșilor 51/5, din municipiul Chișinău, în sezonul de încălzire 2022-2023, au realizat economii medii per bloc, de până la 22%, la plata facturii pentru energia termică consumată și de cca 24% – pentru apa caldă, datorită reconstrucției sistemului intern de distribuție a agentului termic […] Articolul Locatarii blocurilor locative cu sistem orizontal de distribuție a agentului termic au economisit circa 22% apare prima dată în Bani.md.
14:30
Tehnologia blockchain nu este răspândită în Moldova, iar utilizarea criptomonedelor este oficial interzisă. Cu toate acestea, cu timpul, clienților trebuie să li se ofere posibilitatea să dețină nu doar cont bancar, dar și un wallet (portofel electronic). O spune președintele Moldindconbank, Alexander Picker, un promotor al tehnologiei blockchain și al digitalizării. „Este rezonabil acum să […] Articolul Alexander Picker: Când va fi permisă utilizarea cripto în Moldova, Moldindconbank va fi pregătit apare prima dată în Bani.md.
14:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru perioada 1-3 aprilie 2023. Astfel, în weekend, benzina se va scumpi, iar motorina se va ieftini. Potrivit informațiilor, benzina se va scumpi cu 0,09 lei, iar motorina se va ieftini cu 0,02 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,85 lei, iar […] Articolul Benzina se scumpește, motorina se ieftinește! Cât vor scoate șoferii din buzunare la început de aprilie apare prima dată în Bani.md.
13:50
Fostul ministrul de Finanțe Dumitru Budianschi a fost votat la șefia Comisiei Naționale a Pieței Financiare, după ce Cornelia Cozlovschi a anunțat că demisionează din funcție acum două zile. Președinta CNPF, Cornelia Cozlovschi, a depus cerere de demisie din motive personale. Urmare a acestei cereri, Președintele Parlamentului. Cozlovschi a fost numită de Parlament în funcția […] Articolul CNPF are un nou șef! Budianschi votat de deputați apare prima dată în Bani.md.
13:40
Rulajul total al tranzacțiilor de cumpărare/vânzare contra lei moldovenești a principalelor valute străine efectuate pe piața valutară în numerar în luna februarie a depășit echivalentul sumei de 323 mil. USD, diminuându-se cu 21,3% față de luna precedentă și cu 6,8% comparativ cu luna similară a anului precedent, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Datele BNM […] Articolul Piața valutară în cash s-a comprimat cu peste 21%. Moldovenii au vândut la casele de schimb 166 milioane de euro apare prima dată în Bani.md.
13:40
Ce conțin sucurile Frutti Fresh pe care Victoraș Micula nu le bea, chiar dacă este moștenitorul companiei de băuturi. Potrivit etichetei, băutura carbogazoasă Frutti Fresh Tutti Frutti conține „apă, zahăr, suc de fructe din suc concentrat (conținut de suc de fructe min 4%, în proporții variabile: mere, portocale, lămâie, kiwi, banane, struguri, ananas, piersici, grapefruit, […] Articolul Scandal în România cu băutura Frutti Fresh! Micula, moștenitorul imperiului: Nu-s prost să le consum apare prima dată în Bani.md.
13:00
Ambasadorul UE din republica Moldova Jānis Mažeiks a mers în vizită la Soroca la baronul rromilor Artur Cerari. Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM! Articolul VIDEO Ambasadorul UE, în vizită la Mecca rromilor de la Soroca! Cerari i-a pregătit doi cai sclipitori Irinei Vlah apare prima dată în Bani.md.
12:50
Un PROIECT de lege, care are scopul de a îmbunătăți serviciile de livrare a coletelor internaționale, a fost votat în prima lectură, la ședința plenară de astăzi. Inițiativa legislativă oferă posibilitatea ca utilizatorii să poată consulta online tarifele de livrare a coletelor poștale internaționale, propuse de diferiți furnizori. Astfel, potrivit autorilor, va fi stimulată concurența și va […] Articolul Tarifele pentru livrarea coletelor poștale internaționale vor fi publicate online apare prima dată în Bani.md.
12:40
Războiul din Ucraina i-a afectat pe vinificatorii moldoveni, în condițiile în care exporturile s-au comprimat în anul 2022 la nivelul ultimelor 10 ani, cu 14% și cu 9% față de anul 2021, a declarat directorul interimară a ONVV, Elizaveta Breahnă. Breahnă a spus că în anul 2022, vinăriile din Republica Moldova au procesat 280 de […] Articolul Situație devastatoare pentru vinificatorii moldoveni! Exporturile s-au prăbușit la nivelul ultimelor 10 ani apare prima dată în Bani.md.
12:20
Începând cu 1 aprilie 2023, intră în vigoare noi modificări la Codul Fiscal al Republicii Moldova. Acestea vizează aplicarea unui preț de referință pentru comercializarea țigărilor și țigaretelor de foi (cigarillos). Mai exact, va fi interzisă vânzarea către consumatori a produselor de tutun în punctele de comercializare al căror preț de referință va fi mai […] Articolul Din 1 aprilie, se interzice vânzarea țigărilor către consumator la un preț mai mic de 35 de lei apare prima dată în Bani.md.
12:20
Companiile agricole cu fondatori din off shore nu vor mai putea beneficia de subvenții, potrivit modificărilor operate la legea subvenționării din agricultură votată de deputați în lectura a doua. „Prioritate se va da industriei de procesare primară și finită ca important de subvenționare în agricultură. Vorbim de spre valoarea adăugată în agricultură”, a declarat Alexandr […] Articolul Agricultorii din off shore, puși pe brânci! Rămân fără perfuzia de bani din subvenții apare prima dată în Bani.md.
12:00
Din 1 aprilie 2023, va intra în vigoare noua Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse de vehicule, anunță Comisia Națională a Pieței Finacniare. Actul normativ vine să fortifice cadrul regulator ce vizează protecția păgubiților și prevede majorarea limitelor de răspundere acoperite prin asigurarea RCA de la un milion de lei […] Articolul Anunț important pentru șoferi! Noua lege RCA intră în vigoare apare prima dată în Bani.md.
11:40
Rulajul total al tranzacțiilor de cumpărare/vânzare contra lei moldovenești a principalelor valute străine efectuate pe piața valutară în numerar în luna februarie a depășit echivalentul sumei de 323 mil. USD, diminuându-se cu 21,3% față de luna precedentă și cu 6,8% comparativ cu luna similară a anului precedent, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Datele BNM […] Articolul Piața valutară în cash s-a comprimat cu peste 21%. Moldovenii vândut la casele de schimb 166 milioane de euro apare prima dată în Bani.md.
11:30
Termoelectrica anunță că este disponibilă să asigure în continuare toate categoriile de consumatori din mun. Chișinău cu energie termică pentru încălzire. Compania spune că prin intermediul gestionarului fondului locativ, consumatorii care doresc să beneficieze de agent termic pot solicita continuitatea serviciului. Este important de menționat că, deși la momentul actual 29 de blocuri locative și-au […] Articolul Facturi usturătoare la căldură! 29 de blocuri locative din Chișinău și-au sistat căldura apare prima dată în Bani.md.
11:00
Compania Hi Sky, controlată de Iulian Scorpan, anunță că și-a completat flota cu cea mai nouă aeronavă din România care a aterizat la Otopeni, unde va avea baza operațională. Este vorba de Airbus A321neo LR produs în anul 2023. Primul zbor comercial al acesteia va fi Otopeni-Dublin pe 31 Martie 2023. Iulian Scorpan a ocupat […] Articolul Fostul director Air Moldova, acuzat că a prejudiciat compania, și-a cumpărat avion nou nouț apare prima dată în Bani.md.
10:20
Fostul președinte al Republicii Moldova a participat în Găgăuzia, la o întâlnire cu mai mulți cetățeni, unde a declarat că îi așteaptă pe ”ai noștri”. Prezent în Găgăuzia, la un fel de adunare electorală, Igor Dodon a ținut un discurs în limba rusă, în care i-a îndemnat pe oameni să reziste, deoarece ”ai noștri sunt […] Articolul Inculpatul Dodon, discurs în limba rusă: Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei apare prima dată în Bani.md.
10:10
ANRE a finalizat controlul inopinat efectuat la S.A. „Apă-Canal Chișinău” și a constat mai multe abateri. Este vorba de Nefuncționarea sistemului informațional SCADA (Sistem de monitorizare, control, achiziții de date)  din cauza deconectării energiei electrice la blocul administrativ din str. Albișoara, 38, mun. Chișinău, nu a influențat  asupra funcționării stațiilor de pompare, datorită existenței mașiniștilor […] Articolul Controale la Apă Canal! ANRE: Au închis nejustificat robinetele de apă din sectorul Botanica apare prima dată în Bani.md.
09:30
SA Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești (echivalentul a 48,82 euro). Această achiziție a fost realizată pentru a testa un nou mecanism de procurare a  gazelor naturale […] Articolul Energocom a cumpărat 24 de MWh de gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri apare prima dată în Bani.md.
08:00
Ucraina a schimbat bătrânul continent, care era dependent de petrolul, gazele naturale și combustibilii regimului lui Vladimir Putin. Europa de Est, care știa urmele cizmelor sovietice din istoria recentă, a reacționat cu vehemență și se află acum pe scaunul șoferului, arătând direcția care trebuie urmată în viitor, împreună cu țările occidentale. Pe măsură ce războiul […] Articolul Ucraina a schimbat continentul dependent de Rusia: Cum a preluat conducerea Europa de Est în fața Occidentului apare prima dată în Bani.md.
08:00
După începerea invaziei ordonate de Vladimir Putin din Ucraina, țările occidentale au impus pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a diminua capacitatea mașinii de război a Moscovei. Acum, după 400 de zile de la startul conflictului, economia Rusiei începe să se prăbușească. Veniturile Rusiei din exporturile de petrol și gaze naturale s-au redus cu aproape […] Articolul Prăbușirea economiei Rusiei a început din cauza lui Putin: ”Ne întoarcem în vremurile sovietice” apare prima dată în Bani.md.
08:00
Țările din Europa s-au convins de greșelile făcute în ultimele decenii, când au devenit dependente de petrolul, gazele naturale și alți combustibili din Rusia. După invazie, piața UE s-a schimbat total, impunând sancțiuni Moscovei. Cu toate astea, o țară NATO, Turcia sfidează Occidentul, iar Rusia va controla energia nucleară din această țară în următorii 80 […] Articolul O țară NATO sfidează Occidentul: Rusia va controla energia nucleară a acestui stat timp de 80 de ani apare prima dată în Bani.md.
07:50
Mii de pagini de documente secrete dezvăluie modul în care inginerii de la o firmă aparent inofensivă, NTC Vulkan, lucrează pentru armata rusă şi agenţiile de informaţii ruseşti pentru a sprijini operaţiunile de hacking, pentru a antrena agenţi înainte de atacurile asupra infrastructurii naţionale, pentru a răspândi dezinformarea şi pentru a controla internetul, relatează The […] Articolul O scurgere masivă de documente arată cum organizează Rusia atacuri cibernetice apare prima dată în Bani.md.
07:40
Nouă colegii din China spun că le oferă studenţilor o săptămână liberă pentru a „se îndrăgosti” în aprilie. Elevilor li s-a cerut să-şi scrie jurnale de călătorie, să filmeze videoclipuri cu excursiile lor şi să scrie rapoarte despre relaţia de iubire. Nouă colegii profesionale din China doresc ca elevii lor să-şi găsească dragostea în timpul unei vacanţe […] Articolul Revoluție în învățământul din China! Elevii pot să-şi ia vacanţă de o săptămână ca să-şi găsească iubite apare prima dată în Bani.md.
05:50
Grupul infracțional care activa în primul laborator de steroizi descoperit în România avea pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste 1 milion de doze de anabolizante. Gruparea era condusă de un absolvent al Facultății de Farmacie din Republica Moldova. În urma celor 37 percheziții făcute în România și în Republica Moldova au fost […] Articolul Primul laborator de steroizi descoperit în România! Un student moldovean la medicină capul grupării apare prima dată în Bani.md.
05:50
O instituție de presă a statului rus a publicat în această săptămână un articol care conține referiri critice la adresa regimului Putin. Este primul episod de acest gen de la începutul războiului din Ucraina. Agenția de presă RIA Novosti, controlată de statul rus, a publicat marți un articol intitulat „Nu ne-am așteptat la asta”, care […] Articolul Presa rusă de stat atacă pentru prima oară războiul lui Putin. Vorbește de corupție și nedreptățirea soldaților apare prima dată în Bani.md.
05:50
Celebrul producător auto italian deschide o nouă eră în istoria sa de 60 de ani, lansând primul supercar hibrid plung-in, Lamborghini Revuelto. Noul model, al cărui preț nu a fost dezvăluit, are un motor de 12 cilindri pe benzină și trei motoare electrice. Cele două sisteme de propulsie însumează 1.015 cai putere, relatează CNN. Hibridul plug-in […] Articolul VIDEO Primul Lamborghini hibrid are patru motoare și 1.015 cai putere apare prima dată în Bani.md.
05:10
Liderul rus Vladimir Putin se teme de ziua în care în Ucraina vor ajunge toate vehiculele blindate promise de aliații săi occidentali. Acestea sunt „zile istorice pentru Ucraina”, scrie tabloidului german Bild. Potrivit publicației, în weekend, zeci de tancuri de luptă și transportoare blindate germane au sosit în Ucraina, inclusiv 21 de tancuri Leopard 2A6 […] Articolul A început numărătoarea inversă pentru contraofensiva ucraienană. Vladimir Putin se teme de Ziua Z apare prima dată în Bani.md.
05:10
SUA au susținut joi, 30 martie, că Rusia vrea să obțină de la Coreea de Nord muniții în schimbul alimentelor. Casa Albă a transmis că are informații noi care arată că Rusia încearcă în mod activ să achiziționeze arme sau muniții suplimentare din Coreea de Nord, relatează SkyNews. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John […] Articolul Rusia vrea să ofere Coreei de Nord alimente în schimbul armelor apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
În ultimele decenii, crizele financiare au avut tendinţa de a fi rapide şi violente. De obicei, acestea se învârt în jurul câtorva companii, bănci sau ţări şi adesea ating punctul culminant în timpul unui weekend, înainte de deschiderea pieţelor asiatice. Următoarea criză ar putea fi una total opusă de vechiul model, unde prăbuşirea vine încet […] Articolul Urmatoarea criza bancară mondială nu va semăna cu nimic ceea ce a văzut lumea în 2008. Dezastrul vine încet şi tăcut apare prima dată în Bani.md.
17:10
La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor. Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul […] Articolul Chișinăul nu are bani pentru spionii externi! Deputat PAS: E costisitor, ne bazăm pe atribuțiile SIS apare prima dată în Bani.md.
16:50
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 61 de deputați. Potrivit Premierului Dorin Recean, prelungirea stării de urgență este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre […] Articolul Republica Moldova, măcinată de provocările energetice, umanitare și sociale. Starea de urgență prelungită cu 60 de zile apare prima dată în Bani.md.
16:40
Veniturile disponibile ale populației în medie pe o persoană pe lună au constituit 4252,7 lei, cu 21,2% mai mult în 2022 față de anul precedent, însă racordate la rata inflației veniturile s-au comprimat cu 6%, arată datele Biroului Național de Statistică. Peste jumătate din veniturile moldovenilor – 50,7% provin din salarii, prestațiile sociale – 20,3%, […] Articolul Veniturile moldovenilor ajung doar pentru mâncare și facturi. Cheltuielile lunare au explodat în 2022 apare prima dată în Bani.md.
15:50
 În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un PROIECT de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 59 de deputați. Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui […] Articolul Deputații au dat lovitura pentru crypto! Vor să reglementeze la sânge piața apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.