SUA anunță că trimite tancuri americane în Ucraina

Radio Moldova, 26 ianuarie 2023 01:50

Statele Unite ale Americii vor trimite tancuri Abrams în Ucraina. Anunțul a fost făcut miercuri de către președintele american, Joe Biden. Într-un discurs adresat națiunii la Casa Albă, Biden a numit blindatele ca fiind „cele mai bune” din lume.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 5 minute
16:40
În a doua jumătate a lunii februarie, la Tiraspol va avea loc o nouă întrevedere de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii vicepremierului pentru reintegrare, Oleg Serebrian cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
16:40
Cea mai populară platformă pentru tineri și adolescenți din Germania a organizat o instruire în Mainz la care a participat Maria Cojocaru, producătoare în Redacția Documentare, Investigație și Co-producție din cadrul IP Compania „Teleradio Moldova”.
Acum 30 minute
16:20
Cetățenii Republicii Moldova se adresează la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de 5 ori mai des decât media europeană, a declarat în cadrul unei conferințe de presă reprezentantul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Daniel Goinic.
16:20
Potrivit Comisiei, candidații din rândul non-judecătorilor Evgheni Florea, profesor universitar la Universitatea de Stat din Comrat, și Ilie Mămăligă, avocat, nu au depus în termen declarația de avere și interese personale cu datele actualizate pentru ultimii 5 ani și/sau anexele solicitate, fapt ce a dus la nepromovarea evaluării de către aceștia.
Acum o oră
15:50
Peste 300 de mii de evrei, romi, oameni care făceau parte din alte grupuri și-au pierdut viața în regiunea noastră, în timpul Holocaustului. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, în cadrul Mitingului de comemorare a Victimelor Holocaustului.
Acum 2 ore
15:20
De la începutul acestui an prețul la benzină a crescut cu peste un leu. La baza acestor majorări au stat mai mulți factori, susține expertul în politici economice Veaceslav Ioniță. Acesta a mai spus că prețul putea să fie mai mare, dacă leul nu s-ar fi apreciat față de dolar de la începutul anului.
15:20
Circulația transportului pe strada Nicolae Dimo, tronsonul cuprins între străzile Alecu Russo și Tudor Vladimirescu va fi sistată mâine între orele 9 - 16, anunță Inspectoratul General al Poliției.
Acum 4 ore
14:30
Lista oligarhilor moldoveni supuși sancțiunilor americane ar putea fi extinsăDepartamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii ar putea aplica sancțiuni și pentru alți oligarhi din Republica Moldova, în afară de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. O declarație în acest sens a fost făcută de Ambasadorul american, Kent Logsdon, care a mai spus că procesul abia a început și este unul de durată, iar autoritățile americane adună probe.
14:20
Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski cere din nou furnizarea de echipament militar pentru a opri agresiunea rusă din Ucraina. Potrivit lui Volodimir Zelenski coaliția de tancuri s-a extins până la 12 membri, Canada fiind ultima care a promis furnizarea de tancuri Ucrainei.
14:00
Țările europene trebuie să se pregătească pentru un posibil nou val de ucraineni care fug de război, în contextul presiunii forțelor ruse în estul Ucrainei, a atenționat Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, citat de Agerpres.
14:00
Circulația transportului pe strada Nicolae Dimo, tronsonul cuprins între străzile Alecu Russo și Tudor Vladimirescu va fi sistată mâine între orele 9 - 16, anunță Inspectoratul General al Poliției.
13:50
Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii ar putea aplica sancțiuni și pentru alți oligarhi din Republica Moldova, în afară de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. O declarație în acest sens a fost făcută de Ambasadorul american, Kent Logsdon, care a mai spus că procesul abia a început și este unul de durată, iar autoritățile americane adună probe.
13:50
Angajații subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor beneficia de camere portabile pentru a preveni traficul de copii din Ucraina. Fondul Națiunilor Unite pentru Copii din Moldova a donat 240 de camere portabile și echipamente, în valoare de 300 de mii de dolari.
13:50
De la începutul acestui an prețul la benzină a crescut cu peste un leu. La baza acestor majorări au stat mai mulți factori, susține expertul în politici economice Veaceaslav Ioniță. Acesta a mai spus că prețul putea să fie mai mare, dacă leul nu s-ar fi apreciat față de dolar de la începutul anului.
13:00
Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea prin care Partidul politic Șor a solicitat controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență. Sesizarea a fost depusă de către deputatul Partidului ȘOR, Marina Tauber la data de 23 decembrie 2022.
12:50
Produsele moldovenești devin tot mai solicitate pe piața comunitară, iar accesul pe această piață oferă întreprinderilor agricole oportunități semnificative de dezvoltare și creștere, afirmă Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.
12:50
Centrele perinatale din nouă spitale raionale au fost echipate cu dispozitive medicale moderne pentru acordarea asistenței medicale calitative nou-născuților.
Acum 6 ore
12:10
Internaționalul moldovean, Nicky Cleșcenco a fost împrumutat până în vara acestui an, de echipa FC Sion, locul 8 în Superliga Elveției, la FC Petrocub Hîncești.
11:30
Consiliul Europei a cerut înființarea unui tribunal internațional pentru judecarea liderilor ruși și belaruși, desemnați drept responsabili pentru războiul din Ucraina. Potrivit deciziei, unele acțiuni ale Rusiei împotriva civililor din Ucraina „ar putea intra” sub definiția de „genocid” în sensul convenției internaționale din 1948, informează Digi24.
11:10
Autostrada Unirii din România ar putea fi continuată până la Chișinău și Odesa. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii de la București, Sorin Grindeanu, după întrevederea de joi cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu.
Acum 8 ore
10:40
Arme și muniții deținute ilegal au fost ridicate de către procurori în cadrul unor percheziții desfășurate în mai multe locații din orașul Vulcănești. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Violina Moraru. Potrivit oamenilor legii, în cauza penală sunt vizați foști membri ai unei formațiuni paramilitare existente în partea de Sud a Republicii Moldova, în perioada anilor 1992-1993.
10:40
„În anul 2023, Moldova se va concentra pe dezvoltarea resurselor regenerabile și a creșterii eficienței energetice. Astfel, am invitat partea turcă să participe la aceste proiecte. Turcia este printre liderii europeni în producerea energiei regenerabile și vrem să învățăm din experiența lor”, a declarat Igor Grosu, la Ankara.
10:20
Franța a fost un puternic aliat al Republicii Moldova în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat șefa statului Maia Sandu în cadrul întâlnirii de astăzi cu șefa diplomației de la Paris, Catherine Colonna, care a făcut o scurtă oprire la Chișinău, în cadrul vizitei sale în Ucraina.
10:10
Rusia a declarat publicația Meduza o „organizație indezirabilă”, scoțând în afara legii una dintre cele mai cunoscute surse de reportaje independente despre Kremlin și războiul din Ucraina, conform The Guardian.
10:10
Sâmbătă, 28 ianuarie, este zi de lucru, iar bugetarii recuperează ziua de 2 ianuarie, declarată liberă. Regia Transport Electric Chișinău anunță că troleibuzele vor circula conform orarelor din zilele de muncă.
10:00
Digitalizarea serviciilor și debirocratizarea proceselor în sistemul de sănătate este una dintre prioritățile guvernării pentru anul 2023, spune vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu. El a declarat la emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova că rețeta medicală ar putea fi disponibilă în format digital.
Acum 12 ore
08:30
Natalia Gavrilița și mai mulți miniștri de la Chișinău pleacă la BruxellesO delegație a Cabinetului de Miniștri, condusă de premierul Natalia Gavrilița, va pleca săptămâna viitoare la Bruxelles. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Cristina Melnic.
08:10
Rușii au folosit rachete hipersonice „Kinjal” pentru a lovi ținte în toată țara, în atacurile de ieri dimineață din țara vecină, a anunțat Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi.
07:10
Guvernul României va oferi Republicii Moldova finanțare de peste 80 de milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare a țării, a declarat Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu într-un interviu la NordNews.
Acum 24 ore
23:10
Patru heliporturi pentru elicoptere medicale vor fi construite în Republica Moldova în acest an, dintre care două în municipiul Chișinău. Banii vor fi alocați dintr-un proiect transfrontalier cu România.
18:10
Deputații fracțiunii parlamentare Șor cer modificarea legii, astfel încât pensiile să fie indexate cu 30 la sută, conform ratei inflației, nu cu 14,1%. Aceștia au depus astăzi o contestație la Curtea Constituțională, după ce zilele trecute și deputații socialiști au apelat la această instituție. Pe de altă parte, reprezentanții ministerului Muncii și Protecției Sociale spun că fac tot posibilul pentru a ajuta pensionarii.
17:40
Organele de urmărire penală au stabilit că trimiterea-extras eliberată de medicul de familie, în baza căreia i-a fost schimbată măsura preventivă lui Igor Dodon, pentru a pleca cu fiul său peste hotare pentru tratament, ar fi falsificată.Procuratura Anticorupție a înaintat, joi, un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a fostului președinte cu măsura de arest la domiciliu, cu obligarea de a nu părăsi Republica Moldova.
17:20
La Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) au parvenit mai multe cereri și contestații cu privire la procedurile ce țin de concursul pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Potrivit legii, acestea urmează a fi examinate, în ședință, de plenul Consiliului Superior al Procurorilor.
17:10
Întreprinderea „Premier Energyˮ a decis amânarea până la data de 1 februarie curent a deconectării notificate a instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale „Apă-Canal Chișinău”.
17:00
Situația din regiune și cele mai mari probleme cu care se confruntă Republica Moldova din cauza războiului din Ucraina declanșat de Rusia au fost discutate de președintele Parlamentului Igor Grosu și președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop.
Ieri
16:40
Pe date de 6 februarie va avea loc o nouă ședință de judecată în care este vizat fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc în dosarul „Frauda bancară”. Anunțul a fost făcut joi de Procuratura Anticorupție.
16:20
Fermierii pot primi subvenții de până la 7500 de dolari pentru a implementa soluții tehnologice pentru o agricultură durabilă. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reamintește că sunt disponibile granturi în cadrul Proiectului de reziliență rurală, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) prin intermediul programelor de adaptare pentru micii producători.
16:10
Peste 960 de cetățeni din Ucraina, dintre care 703 femei și 258 de bărbați s-au angajat în câmpul muncii în Republica Moldova. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău, 729 de persoane.
16:00
Prim-ministra Natalia Gavrilița va solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către Întreprinderea „Apă-Canal” din subordinea Primăriei municipiului Chișinău și cauzele formării datoriilor. Un anunț în acest sens a fost făcut de Natalia Gavrilița, după ce astăzi, primarul capitalei, Ion Ceban a declarat că există riscul ca orașul Chișinău să rămână fără apă și canalizare.
15:50
Peste 960 de cetățeni din Ucraina, dintre care 703 femei și 258 de bărbați s-au angajat în câmpul muncii în Republica Moldova. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău, 729 de persoane.
15:50
Prim-ministra Natalia Gavrilița va solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chișinău și cauzele formării datoriilor. Un anunț în acest sens a fost făcut de Natalia Gavrilița, după ce astăzi, primarul capitalei, Ion Ceban a declarat că există riscul ca orașul Chișinău să rămână fără apă și canalizare.
15:30
Situația din regiune și cele mai mari probleme cu care se confruntă Republica Moldova din cauza războiului din Ucraina declanșat de Rusia au fost discutate de președintele Parlamentului Igor Grosu și președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop.
14:30
Echipa Națională de fotbal pe plajă a Republicii Moldova, începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial 2023 din Spania.
14:10
Iulian Groza, unul dintre membri Comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) reclamă presiuni și tentative de intimidare și cere anularea rezultatelor primei etape a concursului. Totodată și unul dintre procurorii selectați a cerut suspendarea concursului. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) s-ar putea întruni vineri într-o ședință extraordinară.
14:10
Alexandr Stoianoglo solicită încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice. A înaintat un demers la Procuratura GeneralăProcurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a înaintat astăzi un demers către Procuratura Generală prin care solicită încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice prin utilizarea urmăririlor penale pentru îmbogățirea ilicită. El a declarat că în prezent, procurorii admit practici neuniforme și abuzive de persecutare a persoanelor publice. De cealaltă parte, reprezentanții Procuraturii Generale resping acuzațiile lui Alexandr Stoianoglo.
13:50
Câinii vagabonzi din Chișinău au rămas fără supraveghere. Secția Controlul și Protecția Animalelor din cadrul Primăriei susține că animalele fără stăpân nu mai sunt transportate la azilul pentru câini, nu sunt sterilizate, numărul lor este în creștere și acestea prezintă un real pericol pentru cetățeni. Regia Autosalubritate anunță că în scurt timp își va începe activitatea o nouă întreprindere municipală destinată animalelor fără adăpost.
13:40
Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112, precum că Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani este minată. Alerta a fost înregistrată în jurul orei 12:20.
13:40
Creșterea economiei mondiale ar urma să încetinească în 2023 la 1,9%, de la un nivel estimat anul trecut de 3%, se arată într-un raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU). Acest fapt a fost cauzat de efectele pandemiei, războiul din Ucraina, inflația ridicată și criza climatică.
13:30
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a înaintat astăzi un demers către Procuratura Generală prin care solicită încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice prin utilizarea urmăririlor penale pentru îmbogățirea ilicită. El a declarat că în prezent, procurorii admit practici neuniforme și abuzive de persecutare a persoanelor publice. De cealaltă parte, reprezentanții Procuraturii Generale resping acuzațiile lui Alexandr Stoianoglo.
13:30
Patru heliporturi pentru elicoptere medicale vor fi construite în Republica Moldova în acest an, dintre care două în municipiul Chișinău. Banii vor fi alocați dintr-un proiect transfrontalier cu România.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.