Circa 4,2 milioane de cazuri de COVID-19 ar fi înregistrate zilnic în China

Agora.md, 26 ianuarie 2023 01:20

Cel mai recent val al pandemiei de coronavirus din China a atins un vârf estimat la 4,2 milioane de cazuri pe zi, raportează institutul de cercetare în domeniul sănătăţii Airfinity, cu sediul la Londra, pe baza modelului său predictiv, transmite Euronews România.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 10 minute
16:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de condiții complicate ale vremii. Acesta este valabil pe teritoriul întregii țări, în intervalul 27 -28 ianuarie.
Acum 30 minute
16:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de condiții complicate ale vremii. Acesta este valabil pe teritoriul întregii țări, în intervalul 27 -28 ianuarie.
Acum o oră
15:50
Directorul Consiliului Național al Monumentelor de For Public (CNMFP), Tudor Zbarnea a menționat că schița proiectului nu a fost aprobată pentru că au fost mai multe observații cu privire la calitate estetică a lucrării. Declarația a fost făcută pentru AGORA, ca răspuns la acuzațiile Asociației Monumentum, în care aceasta declară că nu reușește să instaleze o statuie a Reginei Maria a României în scuarul liceului „Gheorghe Asachi”, proiectul ar fi blocat de CNMFP.
15:40
Săptămâna trecută, peste 2200 de angajați maib s-au reunit într-un spirit comun de echipă pentru a celebra succesele din 2022, a începe noul an cu energie și bucurie și a găsi surse de inspirație pentru noi provocări.
Acum 2 ore
15:00
După o vară însoțită de secetă, agricultura R. Moldova are de înfruntat și o iarnă în care zăpada se lasă așteptată. E de partea agricultorilor sau nu timpul de afară? Care sunt riscurile pentru roada anului 2023? Și care sunt soluțiile ce pot fi aplicate de fermieri în condițiile schimbărilor climatice? Despre toate discutăm azi la DESCIFRAT cu invitatul din studio, domnul Boris Boincean, director al Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”.
15:00
În perioada sezonului de vânătoare, 21 septembrie - 15 ianuarie, autoritățile au eliberat peste 3.000 de avize în zona de frontieră. Totodată, în această perioadă au fost documentate 18 persoane care au practicat activitatea ilegal.
14:40
Svetlana Mereuță din Republica Moldova, care ar fi făcut operații estetice în România fără drept de practică a primit primul verdict în instanță. Judecătorii au condamnat-o la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare. Totodată, aceasta va rămâne timp de 3 ani sub supraveghere judiciară, scrie presa din România.
14:30
De 25 de ani, compania Lapmol, producătoarea lactatelor Căsuța Mea și Big Lapik, produce și oferă zilnic consumatorului peste 90 de produse, obținute din aproximativ 100.000 de litri de lapte zilnic.
14:30
La 27 ianuarie, ziua în care comunitatea internațională comemorează victimele Holocastului, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin au adresat câte un mesaj către națiunile lor. În timp ce primul vorbește despre impactul negativ al indiferenței și urei, cel de-al doilea subliniază că soldații ruși luptă acum „împotriva neonaziștilor din Ucraina”.
14:30
Conform angajamentului său privind un viitor favorabil climatului și în semn de confirmare a ambiției sale de a atinge emisii net zero, ProCredit Holding AG & Co.KGaA (ProCredit Holding), compania mamă a grupului ProCredit, axat pe impact și dezvoltare, s-a alăturat Alianței Bancare Net Zero (Net-Zero Banking Alliance – NZBA). Această alianță a băncilor din întreaga lume, convocată de O.N.U. și condusă de reprezentanții din sector, se angajează să își aducă portofoliile de credite și investiții la emisii net zero până în anul 2050 sau mai curând, ceia ce esteîn conformitate cu obiectivele cele mai ambițioase stabilite în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.
Acum 4 ore
13:50
Expertul economic Veaceslav Ioniță este de părere că, deși înregistrăm o ușoară creștere a prețului la produsele petroliere, pe termen mediu tendința este una de scădere. „În Republica Moldova vor scădea, deoarece factorii privind majorarea impozitelor și ai marjei comerciale s-au epuizat” susține acesta.
13:20
La începutul lunii octombrie pe rețelele sociale a devenit viral un video în care Olesia Șevcenko, soția Ambasadorului Ucrainei la Chișinău, a cântat piesa „Червона калина” (Călinul cel roșu) în limba română. La 1 decembrie a apărut un alt clip video în care soția Ambasadorului a interpretat deja în limba română cântecul „Să-mi cânți cobzar”. Într-un interviu acordat în limba română pentru Moldova.org, Olesia Șevcenko a povestit despre pasiunea sa față de muzică, dragostea și respectul față de limba pe care o vorbești, dar și despre cum a colaborat cu organizațiile din Moldova pentru ajutorarea refugiaților.
13:20
Între caritate și acțiuni electorale, mai multe personaje ale politicii moldovenești și-au demonstrat, de-a lungul anilor, altruismul și empatia prin diverse fundații de binefacere, care aveau menirea de a sprijini oamenii dezavantajați și defavorizați din Republica Moldova. Fundațiile de binefacere „Soluția” și fundația „Din Suflet”, susținute de familia ex- președintelui Igor Dodon, fundația „Edelweiss” a controversatului om de afaceri și politician Vlad Plahotniuc, sau fundațiile susținute de politicianul fugar Ilan Șor ar fi doar câteva dintre cele mai cunoscute platforme de caritate, catalogate de unele voci și drept paravane pentru finanțări netransparente ale partidelor politice. Aflați alături de AGORA ce s-a ales din aceste fundații și ce acțiune de binefacere sunt întreprinse la moment de cei mai cunoscuți filantropi ai politicii moldovenești.
13:10
În fiecare an, pe 27 ianuarie este marcată Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului. Între 1941 și 1945, evreii au fost uciși sistematic într-un genocid, parte a unui eveniment mai mare care a cuprins persecuția și uciderea altor popoare europene. În urma genocidului au fost uciși între cinci și șase milioane de evrei, printre care circa 1,5 milioane erau copii. În acest an, mai mulți omeni și oficiali de rang înalt, printre care prim-ministra Natalia Gavrilița depun flori la Monumentul Victimelor Fascismului și au ținut un minut de reculegere.
Acum 6 ore
12:00
În anul precedent, CtEDO a primit 642 de cereri îndreptate împotriva Moldovei, cu puțin peste numărul de cereri moldovenești primit în anul 2021 - 630 de cereri. La acest capitol, Moldova se află pe locul 4 din cele 46 de ţări membre ale Consiliului Europei. Raportat la populația ţării, numărul cererilor depuse împotriva Moldovei este foarte mare. În 2022, moldovenii s-au adresat la CtEDO de cinci ori mai des decât media europeană, se arată într-un raport realizat de Centrul de Resurse Juridice.
12:00
În perioada sezonului de vânătoare, 21 septembrie - 15 ianuarie, autoritățile au eliberat peste 3.000 de avize în zona de frontieră. Totodată, în această perioadă au fost documentate 18 persoane care au practicat activitatea ilegal.
11:50
Succesul unei companii pornește de la oamenii care lucrează acolo. Dacă acei oameni sunt responsabili și talentați, afacerea se va dezvolta. Dacă nu, mai devreme sau mai târziu, compania va avea de suferit. Ca să ai angajați buni, trebuie să știi cum să recrutezi ca un profesionist.În rândurile ce urmează, vei descoperi 5 trucuri de la recruiterii care chiar își cunosc meseria. Astfel, vei înțelege dacă te pricepi la recrutarea de personal și cum să faci ca să aduci în companie cei mai buni angajați.
11:00
Polonia va trimite încă 60 de tancuri de luptă Twardy în Ucraina. Declarația a fost făcută de șeful biroului prezidențial, Andrei Iermak. „Polonia va trimite 60 de tancuri PT-91 Twardy în Ucraina, alături de cele 14 tancuri Leopard 2 anunțate anterior", a declarat acesta, citează Unian.
10:30
Schimb de replici acide între șeful al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate (DGASS) și ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Totul a pornit după ce Gîlca a lăudat echipa de secretari de stat de la Ministerul Sănătății, dar a acuzat-o pe Nemerenco că i-ar marginaliza. Ulterior, cei doi și-au împărțit mai multe fraze jignitoare.
Acum 8 ore
10:00
Japonia a anunțat vineri sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei ca răspuns la ultimele acțiuni ale Moscovei în Ucraina, interzicând exportul de bunuri strategice cheie și înghețând activele a zeci de persoane, transmite CNN.
09:00
O glumă în care Ministerul german de Externe evocă tancurile Leopard pe care Germania le va trimite Ucrainei şi vizita pe care ministrul de externe rus Serghei Lavrov o desfăşoară în Africa a stârnit reacţii virulente pe acest continent, cu acuzaţii despre lipsa de consideraţie pe care şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, ar manifesta-o astfel faţă de Africa, scrie Digi24.
Acum 24 ore
23:50
Cel puțin 11 persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite, în urma loviturilor cu rachete rusești asupra a 11 regiuni din toată Ucraina. Precizările au fost făcute de Serviciile de Stat de Urgență ale țării, transmite Unian.
23:40
Mikola Tișcenko, un deputat care a ajuns în Rada Supremă pe listele partidului de guvernare al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost dat afară din formațiune, transmite kyivindependent.com. Decizia a fost luată după ce alesul poporului a plecat în călătorie în Thailanda.
17:50
Cel puțin 11 persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite, în urma loviturilor cu rachete rusești asupra a 11 regiuni din toată Ucraina. Precizările au fost făcute de Serviciile de Stat de Urgență ale țării, transmite Unian.
17:20
Procuratura Anticorupție a înaintat, astăzi, 26 ianuarie, un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a ex-președintelui, Igor Dodon. Procurorii solicită înlocuirea măsurii de obligare de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.
16:50
Deconectările de energie electrică anunțate la SA „Apă-Canal Chișinău” au fost amânate până la 1 februarie. Despre asta a anunțat întreprinderea Premier Energy, care a menționat că locurile de consum deconectate pe parcursul zilei de 26 ianuarie vor fi reconectate în scrut timp.
16:50
Fundația Orange Moldova a marcat rezultatele celei de-a II-a ediții a proiectului „Solidarity FabLab – Cunoștințe pentru viitor” și a premiat cele mai inovative proiecte.
Ieri
15:40
Sâmbătă, 28 ianuarie, troleibuzele din Chișinău vor circula conform orarelor din zilele lucrătoare. Anunțul este făcut de Regia Transport Electric din Chișinău.
15:40
Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat instituțiilor competente, inclusiv Inspecției Financiare să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău şi cauzele formării datoriilor.
15:30
Se lansează primul program de accelerare a afacerilor dedicat, în exclusivitate, industriilor creative din Moldova. În cadrul acestuia, orice creator sau artist local, afacere ori startup care dezvoltă un produs creativ unic, cu potențial rapid de creștere, va primi instruire și mentorat din partea antreprenorilor de succes, susținere în dezvoltarea proiectului și posibilitatea de a-și prezenta ideea pentru obținerea unui suport financiar în valoare de 5 000 $. Înregistrările sunt deschise până în 19 februarie 2023, pe acest link.
15:10
În R. Moldova sunt angajați în câmpul muncii 962 de cetățeni ai Ucrainei. Despre aceasta comunică Agenția Națională pentru Ocupare a Forței de Muncă potrivit datelor din 26 ianuarie. Cei mai mulți sunt angajați în capitală - 729 de persoane.
15:10
Peste 300 de agenți economici autohtoni se vor aduna în perioada 1-5 februarie la cea de-a 20-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova- Fabricat petru Tine!”, care se va desfășura la Moldexpo. Potrivit organizatorilor, la ediția curentă prioritate la eveniment vor avea companiile din domeniul agroindustrial.
14:40
În dimineața zilei de joi, 26 ianuarie, forțele armate ruse au lansat 55 de rachete asupra Ucrainei. Potrivit comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zalujnîi, 47 dintre acestea au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană.
14:40
Detoxifierea organismului este un subiect tabu în ultimii ani. Când vă gândiți la detoxifierea organismului probabil credeți că trebuie să urmați diete pe bază de suc, sau să adoptați diverse metode periculoase pentru curățarea sistemului digestiv. Ei bine, detoxifierea organismului presupune întâi de toate, un regim de viață sănătos. Zi de zi, organismul uman este „alimentat” cu numeroase toxine, otrăvuri și poluanți, al căror efect cumulat poate reduce calitatea vieții.
14:40
Ministerul Apărării combate un nou fals. Mai exact, instituția neagă informația apărută în spațiul public precum că Armata Națională desfășoară aplicații cu implicarea medicilor civili privind oferirea primului ajutor medical răniților.
14:20
Începând de astăzi, EXIMBANK operează cu un nou centru de procesare. Este o etapă importantă și necesară în dezvoltarea Băncii, urmând prerogativa în direcția de digitalizare.
13:40
Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din Moldova a donat 240 de camere portabile și echipamente, în valoare de 300 de mii de dolari, subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a contribui la prevenirea traficului de copii și femei din Ucraina. Camerele vor permite Poliției Naționale și Poliției de Frontieră să identifice, să înregistreze și să ofere suport copiilor aflați în pericol și neînsoțiți care fug de războiul din Ucraina.
13:20
Pe 3 - 5 februarie , BEST Chișinău, organizează cel mai memorabil eveniment pentru studenți - BEST Hackathon 2023! Acesta va fi în stilul anilor 00’s care va aborda tematica legată de IoT. Competiția adună studenții pasionați de programare și/sau design în echipe a câte 5 persoane, pe o perioadă de 48 de ore, pentru a realiza cel mai creativ proiect.
13:10
Dintotdeauna a știut că muzica va fi drumul ei în viață. Astăzi, poate să cânte în patru țări diferite în decurs de-o săptămână. Călătorește mult și încă n-a decis care țară îi va fi acasă până la urmă. Noua protagonistă a proiectului „La Dolce Vita” este Elena Karafizi, solista trupei Parov Stelar.
12:50
Dintotdeauna a știut că muzica va fi drumul ei în viață. Astăzi, poate să cânte în patru țări diferite în decurs de-o săptămână. Călătorește mult și încă n-a decis care țară îi va fi acasă până la urmă. Noua protagonistă a proiectului „La Dolce Vita” este Elena Karafizi, solista trupei Parov Stelar.
12:40
Premier Energy anunță că datoria neachitată a întreprinderii S.A. Apă-Canal Chișinău este în creștere. Prin urmare, mai multe locuri de consum vor fi deconectate de la sursa de energie electrică începând cu data de 26 ianuarie, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă. Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție în care susține că municipiul Chișinău ar putea rămâne fără apa. Mai mult, edilul punctează că din cauza lipse de energie electrică la Stația de Epurare va reapărea mirosul urât în capitală.
12:10
Republica Moldova a aderat la Asociația Mondială de Drumuri (PIARC). Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost desemnat drept autoritate responsabilă pentru realizarea angajamentelor ce reies din calitatea de membru al asociației. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în ședința din 25 ianuarie.
11:20
Procuror General suspendat, Alexandr Stoianoglo, susține că a înaintat un demers către Procuratura Generală prin care cere încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice. Mai mult, Stoianoglo afirmă că procurorii ar comite abuzuri prin intermediul urmării penale de „îmbogățire ilicită”.
11:10
Procuror General suspendat, a ieșit într-o conferință de presă. Acesta vorbește despre situația în Procuratură în ceea ce privește lupta cu corupția.
11:00
O alertă aeriană a fost anunțată în toată Ucraina, joi dimineață, 26 ianuarie. Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că primele rachete rusești au fost deja doborâte și a îndemnat cetățenii să se adăpostească.
10:50
Ex-președintele Igor Dodon acuză angajații Procuraturii Anticorupție că ar fi descins percheziții la medicii care l-au tratat pe fiul său de COVID-19. Potrivit lui Dodon, perchezițiile ar fi avut loc la 25 ianuarie. AGORA a solicitat Procuraturii un comentariu pe marginea acestui subiect, iar răspunsul pe care l-am primit este: „la moment nu vă putem oferi un răspuns”.
10:10
Poliția din Spania a arestat un bărbat spaniol, suspectat că ar fi trimis cu șase scrisori bombe prim-ministrului spaniol, ambasadorului ucrainean la Madrid și altor ținte importante la sfârșitul anului trecut, a anunțat Ministerul de Interne al țării, transmite CNN.
09:50
Comerțul dintre Uniunea Europeană și Rusia a fost puternic afectat în urma invaziei în Ucraina, UE impunând restricții asupra importurilor și exporturilor, efectele fiind vizibile în ultimele luni, relevă cele mai recente date oferite deEurostat.
09:50
O alertă aeriană a fost anunțată în toată Ucraina, joi dimineață, 26 ianuarie. Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că primele rachete rusești au fost deja doborâte și a îndemnat cetățenii să se adăpostească.
09:20
Cele mai noi tehnologii digitale din domeniul agricol, existente pe piața din Republica Moldova și cea internațională, vor fi prezentate în cadrul Târgului de Inovații. Eveniment este organizat în premieră și va avea loc pe 27 ianuarie, la Centrul de Inovare și Transfer TehnologicNORTEKdin Bălți.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.