The daily railway routes from Ungheni to Iași were relaunched

Radio Moldova, 25 ianuarie 2023 13:40

The daily railway routes from Ungheni to Iași have been relaunched. This was announced by Moldova’s Railway from Moldova. The quoted source states that the trains will run twice a day.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 10 minute
11:40
România va trimite în zona afectată o echipă RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU.
Acum 30 minute
11:20
UPDATE: 10:55 Peste 640 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar mii au fost răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare. Bilanțul persoanelor decedate în cutremurul care a lovit Turcia, luni dimineață, ar putea ajunge până la 10.000, a anunțat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS), citat de CNN.Seismul a dărâmat clădiri și a produs victime și în Siria și Liban, unde echipele de salvare caută supraviețuitori sub dărâmături.
Acum o oră
11:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de condoleanțe în urma seismului puternic care a lovit, în această dimineață, sud-estul Turciei, la granița cu Siria. Într-un mesaj publicat pe Twitter, șefa statului s-a arătat „profund întristată” de veștile din Turcia și țările vecine și și-a manifestat solidaritatea cu toți cei care au avut de suferit în urma cutremurului.
Acum 2 ore
10:40
Potrivit șefului Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, expoziția „Fabricat în Moldova” a fost un prilej bun de promovare a brandului autohton. În cele cinci zile cât a durat evenimentul expozițional, au fost vândute sute de produse, de la alimente până la haine și mobilă.
10:10
Din verificările efectuate până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului produs în sud-estul Turciei, la granița cu Siria, precizează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).
10:00
Statutul de candidat al Republicii Moldova, printre subiectele abordate la Consiliul de Asociere UE-Republica MoldovaStatutul de candidat al Republicii Moldova, dialogul politic și reformele, cooperarea economică și sectorială, în particular în sectorul energetic sunt printre subiectele care vor fi abordate la Consiliul de Asociere UE-Republica Moldova care va avea loc mâine, 7 februarie.
10:00
Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, în comun cu cei ai Direcției „Nord” de patrulare, au efectuat în perioada 31 ianuarie -3 februarie curent 17 percheziții autorizate la șapte locuitori ai raionului Fălești și municipiul Bălți, implicați în păstrarea și transportarea drogurilor de tip „marijuana”.
09:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie, la invitația omologului său suedez, informează serviciul presă al Legislativului.
Acum 4 ore
09:40
UPDATE: 9:00 Potrivit ultimelor bilanțuri oficiale, numărul celor morți din cauza seismului a urcat în Turcia la 284. În Siria numărul celor decedați este la acest moment de 237. Bilanțul victimelor cutremurului care a zguduit luni dimineață sudul Turciei a crescut la 284 de morți și 2.323 de răniți, a anunțat vicepreședintele Fuat Oktay într-o conferință de presă, informează Hotnews.ro.
09:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a transmis un mesaj de condoleanțe în legătură cu seismul produs luni dimineața în Turcia și Siria.
08:40
Statutul de candidat al Republicii Moldova, printre subiectele abordate la Consiliul de Asociere UE-Republica MoldovaStatutul de candidat al Republicii Moldova, dialogul politic și reformele, cooperarea economică și sectorială, în particular în sectorul energetic sunt printre subiectele care vor fi abordate la Consiliul de Asociere UE-Republica Moldova care va avea loc mâine, 7 februarie.
08:30
Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 4,5 pe Richter s-a produs, în această dimineață și în România, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Aceste a fost urmat de alte trei seisme cu magnitudini mai mici.
08:20
Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,8 s-a produs în sudul Turciei, în apropiere de Siria anunță presa internațională. Aproape 200 de oameni și-au pierdut viața în Turcia și Siria, sute de răniți sunt la această oră. Potrivit CNN, seismul s-a produs la o adâncimea de 17,9 de kilometri. Până la această oră au fost înregistrate 42 de replici. Replicile ar putea continua în orele și chiar în zilele următoare, anunță specialiștii.
08:20
Statutul de candidat al Republicii Moldova, dialogul politic și reformele, cooperarea economică și sectorială, în particular în sectorul energetic sunt printre subiectele care vor fi abordate la Consiliul de Asociere UE-Republica Moldova care va avea loc mâine, 7 februarie.
08:10
Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs în această dimineață în sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu Siria. Seismul a avut loc la ora locală 04:17 la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri.
Acum 6 ore
06:30
Ucraina nu va folosi armele cu rază lungă de acțiune promise de Statele Unite pentru a lovi teritoriul rusesc și va viza doar unitățile rusești din teritoriul ucrainean ocupat, a declarat ministrul Apărării Oleksii Reznikov, relatează The Guardian.
06:30
Creșterea economică reprezintă prioritatea Legislativului pentru 2023. Despre aceasta scrie pe pagina sa de Facebook președintele Legislativului, Igor Grosu. Potrivit oficialului, în acest an, autoritățile își propun să-i susțină pe cei care muncesc și care contribuie la buget – antreprenorii, salariații, tinerii și familiile.
Acum 24 ore
21:20
De luni, 6 septembrie, se scumpesc biletele de călătorie pe rutele raionale și interraionale. Agenția Națională Transport Auto a publicat prețurile plafon care vor fi aplicate de către operatorii de transport rutier, în funcție de gradul de confort al unității auto, transmite Moldova 1.
18:40
În legătură cu cele două avalanșe mari care au avut loc în cursul nopții în Munții Făgăraș din România, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că nu există informații despre cetățeni moldoveni blocați. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției Daniel Vodă, Chișinăul prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București este în legătură cu Inspectoratul județean de poliție Argeș.
18:10
În legătură cu cele două avalanșe mari care au avut loc în cursul nopții în Munții Făgăraș din România, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că nu există informații despre cetățeni moldoveni blocați. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției Daniel Vodă, Chișinăul prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București este în legătură cu Inspectoratul județean de poliție Argeș.
15:30
Prim-ministra Natalia Gavrilița va avea o întrevedere cu secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, se arată într-un comunicat al Alianței Nord Atlantice. Întâlnirea va avea loc pe 7 februarie, ulterior cei doi oficiali vor susține o conferință de presă.
14:00
„Termoelectrica” S.A. anunță că Blocul energetic nr.1 a fost oprit noaptea trecută pentru lucrări de mentenanță care vor dura până pe 14 februarie. Instituția precizează că regimul termic și hidraulic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți.
13:50
UPDATE 13:46 Poliția de Frontieră informează că și-a reluat activitatea PTF Basarabeasca-Serpniovoe.
13:50
Agenția Națională pentru ocuparea Forței de Muncă propune cetățenilor care sunt în căutarea unui job 10 000 de locuri vacante. Cei peste 500 de mii de moldoveni neangajați, se pot încadra în câmpul muncii, dacă au sau nu, o meserie, spun reprezentanții Agenției. Potrivit sursei, 45% dintre locurile libere sunt în municipiul Chișinău.
13:40
Autoritățile din Republica Moldova își propun să promoveze operele scriitorilor autohtoni și peste hotarele țării. Astfel potrivit unui proiect de lege, votat în Parlament, traducerea lucrărilor autohtone și publicarea lor în afara țării va fi finanțată de stat. Directorii editurilor spun că este o inițiativă care ar putea crea un sistem real de valori în țară, dar sunt mai multe aspecte care trebuie analizate, astfel încât legea să fie pe deplin eficientă.
Ieri
11:30
În această dimineață, armata rusă a bombardat din nou orașul și regiunea Harkov, informează autoritățile locale. Patru persoane au fost rănite.
11:20
Două avalanșe mari au avut loc, în cursul nopții, în Munții Făgăraș, din România la peste 2.000 de metri altitudine. O cabană și mai multe mașini parcate au fost lovite de zăpadă, transmite Agerpres.
10:20
Punctul de trecere a frontierei Basarabeasca-Serpniovoe și-a sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată din cauza unui incendiu pe partea ucraineană. Focul a izbucnit în această dimineață într-o încăpere de serviciu.
10:10
Un avion american de vânătoare a doborât un balon aflat pe coasta de Est a SUA, care a traversat săptămâna trecută tot continentul american. Se presupune că era un balon spion al Chinei. Acesta ar fi avut panouri solare și mai multe motoare de control.
09:50
Sprijinul financiar suplimentar alocat de SUA va ajuta Republica Moldova și Ucraina să-și dezvolte economiile și să construiască un viitor comun în Europa, a declarat ambasadorul țării noastre în Statele Unite, Viorel Ursu la o întrevedere cu șefa USAID Samantha Power și alți oficiali americani.
08:40
Canada a expediat sâmbătă primul tanc Leopard 2 din cele pe care le-a promis Ucrainei, a anunțat ministrul apărării, Anita Anand, citată de AFP.
4 februarie 2023
20:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va merge într-o vizită de lucru în Regatul Suediei la invitația omologului său Andreas Norlén. Oficialul se va afla acolo în perioada 6-9 februarie.
18:20
Rusia și Ucraina au efectuat un nou schimb de prizonieri, al doilea din acest an. Kievul a declarat că 116 soldați și membri ai forțelor de securitate ucrainene au fost eliberați, iar Moscova a declarat că 63 soldați ai săi au fost returnați, informează BBC.
18:00
Consiliul UE a aprobat „plafonul” prețurilor la motorina rusească la 100 de dolari pe baril. Prețurile limită pentru produsele petroliere rusești vor intra în vigoare pe 5 februarie. În unele cazuri, va exista o perioadă de tranziție de 55 de zile.
16:00
În această dimineață a avut loc un al doilea accident de amploare la substația Ukrenergo, în urma căruia Odesa și o parte a regiunii au rămas fără curent electric. Urmează să fie aduse generatoare puternice de la Ministerul ucrainean al Energiei și o centrală cu turbină cu gaz din SUA pentru refacerea infrastructurii critice și restabilirea cu electricitate unui complex rezidențial, scrie Ukrinform.
15:40
Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei, a anunțat sâmbătă prim-ministrul Antonio Costa, fără a specifica câte vor fi expediate, transmite Agerpres.
15:10
Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară a anului 2023 s-a desfășurat cu încălcarea mai multor proceduri legislative. Potrivit Asociației Promo-LEX continuă, care și în acest an, asigură monitorizarea civică a organizării ședințelor plenare, Biroul permanent al Parlamentului nu a respectat procedura de întocmire, iar Parlamentul – procedura de aprobare și publicare a ordinii de zi a primei ședințe.
14:20
Începând de astăzi și până pe 8 februarie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.
14:10
Acordul energetic semnat între București și Baku ar permite Republicii Moldova să importe gaze din AzerbaidjanAcordul energetic semnat între România și Azerbaidjan este important și pentru Republica Moldova, deoarece gazul care vine prin conducta turcească va ajunge la cea transbalcanică. Astfel, țara noastră va putea procura gaze inclusiv din Azerbaidjan, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.
13:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de vânt puternic pe tot teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea va intra în vigoare duminică, 5 februarie, de la miezul nopții și se va menține până la ora 21:00.
13:40
De la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, autoritățile din Republica Moldova au emis peste două mii de autorizații de import pentru livrarea medicamentelor în regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută pentru Radio Moldova de către directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu. Potrivit funcționarului, în prezent, nu există deficit de medicamente în localitățile din stânga Nistrului.
13:40
Raportul de audit al Curții de Conturi a Republicii Moldova, care vizează activitatea „Moldovagaz”, a ajuns pe masa procurorilor. Informația a fost confirmată pentru DW de reprezentanții Curții de Conturi.
12:30
Peste 6 mii de cetățeni au fost amendați anul trecut pentru încălcarea legii antitutun, afirmă reprezentanții Inspectoratului General al Poliției. Cele mai multe contravenții au fost înregistrate în Municipiul Chișinău. În pofida amenzilor, unii cetățeni continuă să încalce legislația, motivând că în trecut nu existau asemenea interdicții.
12:20
Acordul energetic semnat între România și Azerbaidjan este important și pentru Republica Moldova, deoarece gazul care vine prin conducta turcească va ajunge la cea transbalcanică. Astfel, țara noastră va putea procura gaze inclusiv din Azerbaidjan, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.
11:50
Acordul energetic semnat între România și Azerbaidjan este important și pentru Republica Moldova, deoarece gazul care vine prin conducta turcească va ajunge la cea transbalcanică. Astfel, țara noastră va putea procura gaze inclusiv din Azerbaidjan, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Încă trei medalii pentru sportivii din Republica Moldova la turneul internațional de lupte „Zagreb Open” din Croația.
11:00
Cetățenii care vor participa la alegerile locale din toamnă vor putea să-ți exprime opțiunea de vot nu doar cu buletinul de identitate dar și în baza pașaportului, a declarat la Radio Moldova, Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alexandru Berlinschi. El a precizat că noile reguli au intrat în vigoare odată cu aprobarea noului Cod Electoral.
10:40
Țările membre G7 și Australia, în urma unui acord în cadrul UE, au ajuns vineri la o înțelegere privind plafonarea prețului la produsele petroliere rusești, cu două zile înaintea impunerii unui embargo european asupra acestor produse, transmite AFP.
10:30
Internaționalul moldovean Vladislav Blănuță, în vârstă de 21 de ani, a marcat aseară unul dintre cele cinci goluri ale echipei sale, Universitatea Craiova 1948 în meciul cu Universitatea Cluj-Napoca, scor final 5-0 din etapa a 24-a a Superligii românești de fotbal.
10:10
În această dimineață, în toate regiunile Ucrainei din nou au răsunat alerte aeriene, ceea ce înseamnă că persistă un risc sporit de atac cu rachete, scrie Unian. Sursa notează că deasupra Belarus au fost ridicate aeronave rusești de urmărire radar cu rază lungă de acțiune, care colectează date despre ținte pentru viitoarele atacuri masive ale Federației Ruse.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.