Slusari: Timpurile s-au schimbat, dar nu în Portul Giurgiulești unde se simte suflarea mafiei.

Politik, 24 ianuarie 2023 23:10

Autoritățile centrale de la Chișinău continuă să monitorizeze situația din Portul Internațional Liber Giurgiulești legat de incendiile la silozurile de cereale în ultimele săptămâni. Deși au fost raportate rezultatele unor controale din partea Inspectoratului pentru Protecția Mediului.  după care activitatea „Danube Oil Company” a fost suspendată până la corectarea încălcărilor depistate, multe lucruri rămân încă ... Slusari: Timpurile s-au schimbat, dar nu în Portul Giurgiulești unde se simte suflarea mafiei. The post Slusari: Timpurile s-au schimbat, dar nu în Portul Giurgiulești unde se simte suflarea mafiei. appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 30 minute
11:30
Inspectoratul national de Invesigații(INI) desfășoară percheziții la depozitele a cinci importatori de pește, care ar fi vândut produse fără certificate de calitate Ofițerii Direcției investigații complexe a INI au documentat activitatea ilegală a unor agenți economici care desfășoară activități de comerț cu produse din pește, în municipiul Chișinău. În rezultatul unor percheziții, oamenii legii au ... Poliția s-a luat de importatorii de pește, ar fi comercializat produse fără certificate de calitate The post Poliția s-a luat de importatorii de pește, ar fi comercializat produse fără certificate de calitate appeared first on Politik.
Acum o oră
11:00
Agenţia Naţională Transport Auto a făcut publice tarifele la transportul de pasageri interurban, care vor fi valabile  de astăzi, 6 februarie 2023.  Astfel, de luni, tariful plafon pentru traficul interraional variază între 0,81 – 0,92 lei/km pentru un pasager, în funcție de categoria de confort. Pentru traficul raional, prețurile plafon se încadrează între 0,91 și ... Din 6 februarie vom plăti mai mult pentru călătoriile interurbane -Cu cât vor crește prețurile The post Din 6 februarie vom plăti mai mult pentru călătoriile interurbane -Cu cât vor crește prețurile appeared first on Politik.
Acum 2 ore
10:50
Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 78 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Peste 640 de oameni ... Cetățeni moldoveni nu au suferit de pe urma sesmului devastator din Turcia – Ce spune ministerul de Externe de la Chișinău The post Cetățeni moldoveni nu au suferit de pe urma sesmului devastator din Turcia – Ce spune ministerul de Externe de la Chișinău appeared first on Politik.
Acum 24 ore
22:20
Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, susține că nu poate oferi anumite prognoze referitor la micșorarea tarifului la gaz până la sfârşitul sezonului rece, dar speră la o stabilitate pe piață.  „Totuși, trăim într-o criză. Nu cunosc care va fi evoluția, dar așteptăm. Vedem ce va fi în februarie, sperăm că în primul rând să fie stabilitate ... Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban: Nu pot să ofer prognoze privind micșorarea tarifului la gaz, traderii sunt în așteptare, nimeni nu scoate volume în vânzare. The post Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban: Nu pot să ofer prognoze privind micșorarea tarifului la gaz, traderii sunt în așteptare, nimeni nu scoate volume în vânzare. appeared first on Politik.
21:10
România rupe dependenţa de gazul rusesc. Deficitul va fi acoperit din Marea Caspică, după ce am bătut palma cu Azerbaidjan. Şi Europa îşi pune speranţa în azeri, ba chiar micul stat din Caucaz ar putea furniza şi electricitate din surse regenerabile, anunță Observator. Romgaz și azerii de la Socar au semnat contractul pentru un miliard ... România renunță la importurile de gaz rusesc în favoarea celui azer, iar Moldova ar putea fi printre beneficiari – Ce spune Andrei Spînu despre parteneriatul energetic româno-azer The post România renunță la importurile de gaz rusesc în favoarea celui azer, iar Moldova ar putea fi printre beneficiari – Ce spune Andrei Spînu despre parteneriatul energetic româno-azer appeared first on Politik.
20:10
Ședință într-o singură direcție a Colegiului Ministerului Afacerilor Interne în care a fost evaluată activitatea întregului sistem pentru anul trecut și stabilite prioritățile pentru anul 2023. Pe un ton triumpfalist, conducătorii mai multor  subdiviziuni au vorbit despre indicatorii obținuți în anul 2022, cu excepția celor de la Serviciul Tehnologii Informaționale (STI), o subdiviziune a MAI, ... Despre ce nu s-a vorbit la ședința Colegiului MAI și cine i-a avertizat pe polițiști The post Despre ce nu s-a vorbit la ședința Colegiului MAI și cine i-a avertizat pe polițiști appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:50
Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, soția acestuia, Galina Dodon și un medic sunt bănuiți în cadrul unui nu dosar penal, anunță Procuratura Anticorupție. Potrivit procurorilor anticorupție, medicul este bănuit de deținerea și emiterea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, ex-președintele Republicii Moldova împreună cu soția sa sunt bănuiți în deținerea ... ULTIMĂ ORĂ! Igor și Galina Dodon, vizați într-un nou dosar penal – Acuzații grave The post ULTIMĂ ORĂ! Igor și Galina Dodon, vizați într-un nou dosar penal – Acuzații grave appeared first on Politik.
15:50
Consiliul de administrație al Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a abrogat hotărârea privind interzicerea exportului energiei electrice din Republica Moldova în perioada stării de alertă pe piața energiei electrice. Regulatorul își argumentează decizia prin faptul că S.A. „Energocom” are asigurate cantitățile necesare de energie electrică, semnând cu Centrala de la Cuciurgan un contract de ... Producătorii de energie regenerabilă răsuflă ușurat – ANRE a anulat hotărârea care interzicea exportul energiei electrice din Moldova The post Producătorii de energie regenerabilă răsuflă ușurat – ANRE a anulat hotărârea care interzicea exportul energiei electrice din Moldova appeared first on Politik.
11:20
Tiraspolul susține că prevederile legislației, care prevăd pedepse pentru separatism, votate joi, 2 februerie, de Parlamentul de la Chișinău, în lectură finală, vor escalada negocierile și vor doborî structurile de negociere. Așa numitul „minister de Externe” din stânga Nistrului susține că astfel „se creează temeiuri pentru urmărirea penală motivată politic a aproape tuturor locuitorilor” regiunii, ... Reacția Tiraspolului la decizia Parlamentului de a vota legea care prevede pedepse pentru separatism The post Reacția Tiraspolului la decizia Parlamentului de a vota legea care prevede pedepse pentru separatism appeared first on Politik.
11:20
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar obține 23,4%. Datele se conțin în sondajul prezentat astăzi. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar obține 22,0%. Partidul “Șor” ar acumula 11,3%. Celelalte partide ar obține sub 3%. Sondajul a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, în ... Prăbușire devastatoare a partidului de la guvernare – Câte mandate ar lua PAS dacă duminică ar avea loc alegeri anticipate The post Prăbușire devastatoare a partidului de la guvernare – Câte mandate ar lua PAS dacă duminică ar avea loc alegeri anticipate appeared first on Politik.
11:10
A fost publicată cea de-a doua parte a Opiniei Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Raportul analitic evaluează situația aferentă a 33 de capitole ale legislației UE și completează prima parte a Opiniei, care a fost difuzată pe data de 17 iunie 2022 și a evaluat criteriul politic ... A fost publicată cea de-a doua parte a Opiniei Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE – Prognoze The post A fost publicată cea de-a doua parte a Opiniei Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE – Prognoze appeared first on Politik.
11:00
Aseară, în jurul orei 19:45, Poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată despre comiterea unui omor în localitatea Talmaza. Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă care a stabilit că, un bărbat de 62 de ani în urma unui conflict ar fi fost bătut de un amic de-al său de 65 de ani din ... Omor crunt la beție – Ce au făcut câteva pahare în plus The post Omor crunt la beție – Ce au făcut câteva pahare în plus appeared first on Politik.
09:30
Ministrul de Externe, Nicu Popescu spune că  principala constrângere a Moldovei, la această etapă, este insuficiența de oameni care să ne ajute să avansăm spre UE.  „Avem o problemă foarte mare de capacități tehnice. Noi avem nevoie de multă asistență, consultanță, experți, dar aceste lucruri nu sunt suficiente atât timp cât noi pe partea instituțiilor ... Nicu Popescu despre drumul spre UE: În octombrie așteptăm evaluarea – Avem insuficiență de oameni competenți, iar unele ministere se mișcă greu The post Nicu Popescu despre drumul spre UE: În octombrie așteptăm evaluarea – Avem insuficiență de oameni competenți, iar unele ministere se mișcă greu appeared first on Politik.
09:30
Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina se apropie de împlinirea unui an, Kievul lansează un avertisment din ce în ce mai presant: Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă majoră, şi-a strâns forţe considerabile, iar un atac este iminent în următoarele săptămâni, relatează NBC News. Oficialii ucraineni spun că armata rusă se regrupează şi pregăteşte ... BREAKING: Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, o nouă invazie fiind iminentă. Putin ar avea 500.000 de soldaţi pregătiţi de un nou asalt The post BREAKING: Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, o nouă invazie fiind iminentă. Putin ar avea 500.000 de soldaţi pregătiţi de un nou asalt appeared first on Politik.
09:30
Astăzi, 3 februarie, la Kiev începe primul summit Uniunea Europeană – Ucraina după declanșarea invaziei Rusiei. La summit participă, printre alții, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ucraina a anunțat, prin vocea premierului Denis Șmîgal, că și-a propus un „obiectiv ambițios” de a adera la UE în doi ... Liderii europeni se întrunesc astăzi într-o ședință extraordinară la Kiev – Ucraina ar putea adera la UE într-un timp record The post Liderii europeni se întrunesc astăzi într-o ședință extraordinară la Kiev – Ucraina ar putea adera la UE într-un timp record appeared first on Politik.
09:20
Întreprinderea municipală „Apă-Canal Chișinău” a fost reconectată la energia electrică. Despre aceasta anunță primarul capitalei, Ion Ceban, care precizează că acest lucru a fost posibil în urma unor discuții cu conducerea „Premier Energy”. „Împreună cu colegii mei, după mai multe ședințe lungi, am identificat o soluție constructivă și legală pe care am propus-o în ședința ... ULTIMĂ ORĂ! Anunțul matinal al primarului Capitalei, Ion Ceban, cu privire la deconectările la apă The post ULTIMĂ ORĂ! Anunțul matinal al primarului Capitalei, Ion Ceban, cu privire la deconectările la apă appeared first on Politik.
09:10
Imaginile șocante într-o farmacie din Sectorul 5 al Capitalei. Un bărbat înarmat cu o sabie a dat buzna în interior și a început să le amenințte pe cele 2 farmaciste. Speriate, femeile au reușit să fugă și să sune la 112. Tâlharul avea nevoie de bani să își plătească datoriile acumulate în urma jocurilor de ... VIDEO// Scene de groază într-o farmacie din București. Un bărbat a dat buzna cu o sabie, farmacistele au fugit  The post VIDEO// Scene de groază într-o farmacie din București. Un bărbat a dat buzna cu o sabie, farmacistele au fugit  appeared first on Politik.
09:10
Populația Moldovei îmbătrânește cu ritm accelerat. Opinia îi aparține economistului Veaceslav Ioniță. Potrivit lui, dacă acum 50 ani, în Moldova, mai puțin de 10% din populație avea vârsta de peste 60 ani, în prezent această cifră se apropie rapid de 25%. „Creșterea numărului de persoane în vârstă este determinată de 3 factori de bază: natalitatea ... Analiză: Populația Moldovei îmbătrânește cu ritm accelerat The post Analiză: Populația Moldovei îmbătrânește cu ritm accelerat appeared first on Politik.
09:00
Vibrația zilei este 3 și e undă verde la drum și la comunicare. Horoscop 3 februarie 2023 – VĂRSĂTOR O să vă implicați în treburi extraprofesionale și în cele care țin de viața personală și o să fie intens totul, că aveți un entuziasm care vă dă putere de muncă. O să vă spuneți părerea ... Horoscop 3 februarie 2023 – Nativii care vor lansa un proiect care să le aducă bani și satisfacții The post Horoscop 3 februarie 2023 – Nativii care vor lansa un proiect care să le aducă bani și satisfacții appeared first on Politik.
08:50
În 25 de ani Republica Moldova a pierdut un milion de cetățeni. Dacă la începutul valului migrațional era vorba de oameni cu o situație financiară precară, acum aleg să părăsească Republica Moldova oameni asigurați financiar. O spune expertul economic Veaceslav Ioniță, potrivit căruia problema migrației a devenit una dintre cele mai stringente și necesită rezolvare ... Alarmant! Republica Moldova a devenit o țară exportatoare de oameni – Opinie The post Alarmant! Republica Moldova a devenit o țară exportatoare de oameni – Opinie appeared first on Politik.
08:50
Insinuări și o interpretare greșită a faptelor. Astfel califică vicepremierul Nicu Popescu declarațiile șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, care a menționat pentru presa rusă că Maia Sandu ar fi „gata de orice” de dragul Occidentului, iar acest lucru i-ar aduce Republicii Moldova scenariul Ucrainei. Nicu Popescu spune că autoritățile Republicii Moldova resping categoric un astfel ... Reacția vicepremierului Nicu Popescu la amenințările lui Lavrov, care a zis că Moldova va urma soarta Ucrainei: „ Respingem un astfel de ton” The post Reacția vicepremierului Nicu Popescu la amenințările lui Lavrov, care a zis că Moldova va urma soarta Ucrainei: „ Respingem un astfel de ton” appeared first on Politik.
2 februarie 2023
21:10
Ceea ce avem astăzi în justiție este rezultatul unei reforme superficiale și goanei după like-uri pe Facebook din partea celor cu intenții bune și a unei lupte acerbe pentru influență a acelorași baroni din justiție care controlează astăzi nu doar deciziile date de procurori sau judecători, dar și alte procese vitale pentru existența statului Republica ... Dinu Plîngău: Ne aflăm în pragul unui colaps al sistemului judiciar, reforma e superficială, iar baronii din sistem controlează totul The post Dinu Plîngău: Ne aflăm în pragul unui colaps al sistemului judiciar, reforma e superficială, iar baronii din sistem controlează totul appeared first on Politik.
20:30
 După ce procurorii au intentat zeci de dosare pe îmbogățire ilicită, șeful Procuraturii Anticorupție,(PA) Veronica Dragalin recunoaște că acest articolul din legislația penală nu este un instrument eficient. Ea spune că responsabilitatea procurorilor este să se concentreze pe actele de corupție legat de mită, trafic de influență sau abuz de serviciu pentru că aceste instrumente ... Veronica Dragalin despre îmbogățirea ilicită: „Noi trebuie să fim atenți când pornim așa dosare” The post Veronica Dragalin despre îmbogățirea ilicită: „Noi trebuie să fim atenți când pornim așa dosare” appeared first on Politik.
16:30
PAS a decis să accelereze procesul de identificare a unui candidat pentru șefia Capitalei, dar asta nu înseamnă neapărat că va fi anunțat imediat publicului, declară vicepreședintele formațiunii, Radu Marian. „La ora actuală sunt mai mulți potențiali candidați, dar este cert că partidul va avea propriul candidat, toate celelalte formațiuni politice având opțiunea de-a susține ... PAS a decis să accelereze procesul de identificare a unui candidat pentru șefia Capitalei The post PAS a decis să accelereze procesul de identificare a unui candidat pentru șefia Capitalei appeared first on Politik.
16:20
CNA anunță că urmărirea penală în dosarul „AIPA”, și anume acordarea frauduloasă a subvențiilor pentru agricultură continuă. Astfel, astăzi, alte 12 percheziții au fost efectuate de ofițerii Direcției generale teritoriale „Nord” a CNA și procurorii anticorupție la domiciliile şi sediile administratorilor a șase companii care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii în nordul Moldovei – ... ULTIMĂ ORĂ! CNA desfășoară percheziții The post ULTIMĂ ORĂ! CNA desfășoară percheziții appeared first on Politik.
16:20
Rămasă fără lumină la blocul administrativ, din cauza datoriilor, întreprinderea ,,Apă-Canal Chișinău” anunță că întreaga activitate i-a fost perturbată, iar efectele negative sunt declanșate în lanț. „La Botanica și Telecentru nu ajunge deja apă la unele blocuri, din cauza deconectării energiei electrice la blocul Central de la SA ,,Apă-Canal Chișinău”. Apa în rețele nu are ... Anunț oficial! Locuitorii de pe ce străzi vor rămâne în această seară fără apă The post Anunț oficial! Locuitorii de pe ce străzi vor rămâne în această seară fără apă appeared first on Politik.
16:00
Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova, pentru încă 60 de zile Hotărârea a fost adoptată la propunera Guvernului. Autoritățile își argumentează hotărârea prin războiul din Ucraina, necesitatea de gestionare a crizei refugiaților și de asigurare a securității energetice a Republicii Moldova. Propunerea Guvernului a fost criticată de opoziție, care a ... Parlamentul a prelungit, din 4 februarie, stărea de urgență încă cu 60 de zile – Ce a precizat Legislativul despre alegerile din UTA-Găguzia The post Parlamentul a prelungit, din 4 februarie, stărea de urgență încă cu 60 de zile – Ce a precizat Legislativul despre alegerile din UTA-Găguzia appeared first on Politik.
16:00
Acesta este un leac popular străvechi, folosit in bolile de ficat, biliare si gastroduodenale. Pentru a prepara aceasta reteta de pasta de sunatoare cu miere ai nevoie de: 100 g flori de sunatoare100 g miere100 g ulei de masline Mod de preparare: Toate ingredientele se amesteca bine intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita si ... Cea mai veche rețetă folosită pentru bolile ficatului The post Cea mai veche rețetă folosită pentru bolile ficatului appeared first on Politik.
13:00
Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care este introdusă pedeapsa pentru separatism, cu votul a 60 de deputați ai partidului de guvernământ „Acțiune și solidaritate” (PAS). Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Inițiativa prevede pedepse ... Parlamentul a aprobat: Separatismul va fi pedepsit penal – Legea care sperie angajații din organele de forță și apărare din Transnistria The post Parlamentul a aprobat: Separatismul va fi pedepsit penal – Legea care sperie angajații din organele de forță și apărare din Transnistria appeared first on Politik.
13:00
Ministerul de Externe de la Chișinău respinge declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care consideră Republica Moldova drept „următoarea Ucraina”. „Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova ... ULTIMĂ ORĂ! Reacția autorităților de la Chișinău la fumigenele Moscovei The post ULTIMĂ ORĂ! Reacția autorităților de la Chișinău la fumigenele Moscovei appeared first on Politik.
12:50
Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să se repete scenariul din Ucraina, consideră ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Mai exact, șeful diplomației de la Moscova consideră că Occidentul vede Moldova drept „următoarea Ucraina”. „Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea ... BREAKING! Amenințări de la Moscova: Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să repete scenariul din Ucraina The post BREAKING! Amenințări de la Moscova: Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să repete scenariul din Ucraina appeared first on Politik.
12:50
Chiar dacă nu multă lume știe, e bine să pui sare în scurgerea de la chiuvetă, seara, acest lucru având un rol benefic pentru casa ta. Făcând acest lucru vei preveni înfundarea scurgerii și vei scăpa de problemele ce ar putea să apară. Totodată, evită să mai arunci în chiuvetă resturi de grăsime sau corpuri ... De ce e bine să pui sare în scurgerea de la chiuvetă. Puține gospodine cunosc acest truc The post De ce e bine să pui sare în scurgerea de la chiuvetă. Puține gospodine cunosc acest truc appeared first on Politik.
12:40
Rusia pregătește un nou atac militar masiv in Ucraina, care poate viza și Moldova. Opinia este susținută de către politologul Roman Mihăeș. „Este evident, conform lui Zelenski și altor oficiali, Rusia pregătește un nou atac militar masiv în Ucraina, care poate viza și Republica Moldova. Asta o spun oficialii ucraineni și secretarul general NATO. E ... Politolog: Rusia pregătește un nou atac militar masiv în Ucraina, care poate viza și Moldova – Unirea, singura soluție The post Politolog: Rusia pregătește un nou atac militar masiv în Ucraina, care poate viza și Moldova – Unirea, singura soluție appeared first on Politik.
12:30
În perioada 18 – 31 ianuarie curent, pe întreg teritoriul țării, polițiștii au verificat starea tehnică a autobuzelor, troleibuzelor și taxiurilor înainte de plecarea pe rută, dar și în traficul rutier. În această perioadă au documentat 212 conducători de taxi și 42 de conducători de autobuze antrenați la transportarea călătorilor, care au admis anterior încălcări ... Polițiștii au verificat starea tehnică a autobuzelor, troleibuzelor și taxiurilor înainte de plecarea pe rută, dar și în traficul rutier The post Polițiștii au verificat starea tehnică a autobuzelor, troleibuzelor și taxiurilor înainte de plecarea pe rută, dar și în traficul rutier appeared first on Politik.
12:20
Fostul deputat DA, Alexandru Slusari consideră că populația și agenți economici sunt nevoiți să suporte nejustificat devierile financiare de 6,5 lei per m3 de gaz la factură. Totul din cauza că Moldovagaz s-a transformat într-un intermediar care livrează gaz doar pentru malul stâng, iar facturile le achită cetățenii de pe malul drept la un tarif ... Slusari: Moldovagaz – Un intermediar inutil în aprovizionărea cu gaze – Trebuie substituit cu Energocom The post Slusari: Moldovagaz – Un intermediar inutil în aprovizionărea cu gaze – Trebuie substituit cu Energocom appeared first on Politik.
12:10
The post LIVE:„Curupția în justiție” într-o altă versiune -Conferință de presă organizată de Partidul Platforma DA appeared first on Politik.
11:40
În aceste momente S.A. Apă-Canal este deconectată de la energia electrică. Anunțul a fost făcut de către Primarul Capitalei, Ion Ceban. „Vreau să mă adresez locuitorilor municipiului Chișinău și agenților. Îmi pare foarte rău să vă anunț că în acest moment Apă-Canal este deconectat de la energie electrică. Premier Energy a primit în această dimineață ... Situație extremă! Chișinăul va rămâne în 6 ore fără apă – Ceban: Faceți rezerve! Reacții dure The post Situație extremă! Chișinăul va rămâne în 6 ore fără apă – Ceban: Faceți rezerve! Reacții dure appeared first on Politik.
10:50
Apă-Canal este deconectată de la energia eletrică spune edilul capitalei Ion Ceban, iar în câteva ore riscăm să rămânem fără apă. „Vreau să mă adresez locuitorilor municipiului Chișinău și agenților. Îmi pare foarte rău să vă anunț că în acest moment Apă-Canal este deconectat de la energie electrică. Premier Energy a primit în această dimineață ... Apă-Canal este deconectată de la energia eletrică spune Ion Ceban -Premier Energy îl contrazice – Nu va fi afectată funcționarea apeductului, canalizării și agentului termic The post Apă-Canal este deconectată de la energia eletrică spune Ion Ceban -Premier Energy îl contrazice – Nu va fi afectată funcționarea apeductului, canalizării și agentului termic appeared first on Politik.
10:40
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat miercuri seară, în mesajul către națiune, că va face schimbări de directori și de personal atât cât va fi necesar, pentru a se asigura că este respectată legea, scrie The Guardian. El a precizat că şefii serviciului vamal au fost demişi şi că s-au făcut mai multe percheziţii. „Astăzi este ... Zelenski a demis șefii unei instituții importante – Sunt acuzați de o fraudă de milioane de dolari The post Zelenski a demis șefii unei instituții importante – Sunt acuzați de o fraudă de milioane de dolari appeared first on Politik.
10:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru mâine, 3 februarie. Conform datelor prezentate, un litru de benzină va costa 25,63 lei, cu 4 bani mai puțin, iar un litru de motorină – 24,72 lei, cu 20 bani mai puțin. Potrivit unui comunicat al Agenției, luna februarie debutează cu ... Ultimă oră! Ce se va întâmpla cu prețul motorinei și cel al benzinei mâine – Anunțul ANRE The post Ultimă oră! Ce se va întâmpla cu prețul motorinei și cel al benzinei mâine – Anunțul ANRE appeared first on Politik.
10:30
Lipsă de cvorum la ședința Consiliului Superior al Procurorilor unde urma să fie decisă soarta concursului pentru șefia PCCOCS. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a reușit să decidă soarta concursului pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Ședința CSP a fost amânată pentru data de 9 februarie, din cauza lipsei ... Ședința CSP amânată din lipsa de cvorum- Șefia la PCCOCS în suspans The post Ședința CSP amânată din lipsa de cvorum- Șefia la PCCOCS în suspans appeared first on Politik.
10:30
Departamentul de Justiție al SUA efectuează descinderi planificate în Delaware, la reședința privată a președintelui american, a declarat acum câteva ore avocatul lui Joe Biden, citat de Reuters și BBC. Potrivit lui, percheziția a fost „planificată” și a beneficiat de „susținerea totală” a președintelui. Potrivit postului CBS, investigația are legătură cu ancheta de amploare privind ... Scandalos! Percheziții la caza președintelui american, Joe Biden – Se caută documente secrete The post Scandalos! Percheziții la caza președintelui american, Joe Biden – Se caută documente secrete appeared first on Politik.
10:00
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință. Ordinea de zi include câteva subiecte. The post LIVE// Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință appeared first on Politik.
09:40
Parlamentul se convoacă astăzi în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2023. Ordinea de zi a acesteia a fost aprobată la ședința de miercuri a Biroului permanent. Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege prin care se reglementează serviciile de finanțare participativă, precum și inițiativa legislativă care prevede modificarea condițiilor de stabilire ... LIVE// Gata cu vacanța! Parlamentul se întrunește în prima ședință plenară din acest an – ordinea de zi The post LIVE// Gata cu vacanța! Parlamentul se întrunește în prima ședință plenară din acest an – ordinea de zi appeared first on Politik.
09:40
 Deputații din Fracțiunea Partidului Politic “ȘOR” susțin un briefing de presă înainte de începutul ședinței plenare. The post Anunțul matinal pe care vor să-l facă deputații PP „Șor” appeared first on Politik.
09:30
Vibrația zilei este 2 și o să cerem ajutorul celui de lângă noi. Horoscop 2 februarie 2023 – VĂRSĂTOR O să vă impuneți punctul de vedere într-o ședință, poate sunteți pe o platformă online sau la serviciu, că aveți o observație importantă de făcut. Poate organizați o petrecere cu prietenii, de mâine încolo și faceți ... Horoscop 2 februarie 2023 – Cine își relansează cariera și prinde un job mai bine plătit The post Horoscop 2 februarie 2023 – Cine își relansează cariera și prinde un job mai bine plătit appeared first on Politik.
09:30
Un teren de 20 de hectare din partea de nord a municipiului Chișinău, în Stăuceni, urmează să fie transformat într-o groapă uriașă de gunoi unde să fie depozitate deșeurile din raioanele de centru ale Republicii Moldova. Proiectul revoltător a fost înregistrat în Parlament acum o lună și jumătate și inclus pe ordinea de zi a ... Ion Ceban anunță proteste – Motivul The post Ion Ceban anunță proteste – Motivul appeared first on Politik.
1 februarie 2023
23:10
Circa 900 de primari și președinți de raioane au participat, astăzi, la festivitatea dedicată Zilei autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală. Primarii nu au ratat posibilitatea de a vorbi în fața premierului Natalia Gavrilița despre problemele cu care se confruntă APL-urile.   Administrațiile locale întâmpină dificultăți legat de lipsa unei autonomii financiar-patrimoniale, ... De ziua alesului local nu e loc de bucurie – Ce doleanțe au transmis primarii Guvernului The post De ziua alesului local nu e loc de bucurie – Ce doleanțe au transmis primarii Guvernului appeared first on Politik.
14:30
Viorel Morari spune că vrea să revină în procuratură după hotărârea CSJ, dar nu mai pretinde la funcția de șefia PA:  „Da o să încerc să mă întorc în funcția de procuror. Nu am scopul de a mă întoarce anume în funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție, pentru început vreau să revin în sistem”, ... Ce spune fostul șef al PA, Viorel Morari despre o posibilă revenire în sistemul procuraturii The post Ce spune fostul șef al PA, Viorel Morari despre o posibilă revenire în sistemul procuraturii appeared first on Politik.
13:50
Cei cinci membri ai comisiei de preselecție a noului șef al PCCOCS au demisionat din funcție, asta după ce ieri CSP a respins demersul ministrului Justiției privind încetarea concursului pentru funcția de șef al PCCOCS. Toți membrii  comisiei de selectare a noului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au demisionat. ... Care pe care – Concursul la șefia PCCOCS, probabil, nu va avea loc – Află motivul The post Care pe care – Concursul la șefia PCCOCS, probabil, nu va avea loc – Află motivul appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.