Ultima oră! Pretinse spargeri de Telegram și poștă electronică a procurorului general interimar, Ion Muntean

Agora.md, 25 noiembrie 2022 14:00

Procurorul general interimar, Ion Muntean, ar fi noua țintă a așa ziselor spargeri de conturi de Telegram. Făptașii a publicat un șir de corespondențe despre care pretind că ar aparține șefului PG. Mai mult, de această dată ar fi fost spartă și poșta electronică a lui Munteanu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
22:40
La 28 noiembrie, prețul la electricitate pe piața europeană a crescut brusc, cu până la 30-40%. Prin urmare, solicitările Energocom de achiziție a electricității pentru R. Moldova la preț mic nu poate fi îndeplinită. Decizia este de a acoperi deficitul de 74% pentru ziua de 29 noiembrie din energie de avarie din România. Explicațiile au fost făcute de vicepremierul Andrei Spînu la emisiunea „In PROfunzime” la PRO TV.
Acum 4 ore
22:00
Moldelectrica informează că pentru 29 noiembrie nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică. Despre aceasta, întreprinderea a fost înștiințată de Energocom. Iată cum va fi compensat deficitul.
21:30
Fostul președinte Igor Dodon spune războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar trebui să fie soluționat de cele două state și evită să condamne direct agresiunea Federației Ruse. De altă parte, acesta menționează că pana de curent din Moldova, cauzată de bombardamentele din țara vecină este o problemă și mulțumește României pentru ajutor.
21:10
Fostul președinte Igor Dodon spune războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar trebui să fie soluționat de cele două state și evită să condamne direct agresiunea Federației Ruse. De altă parte, acesta menționează că pana de curent din Moldova, cauzată de bombardamentele din țara vecină este o problemă și mulțumește României pentru ajutor.
Acum 6 ore
20:00
Grupul american Meta, compania-mamă a Facebook, va trebui să plătească o amendă de 265 de milioane de euro impusă de autoritatea de reglementare din Irlanda în numele Uniunii Europene, pentru că nu a protejat suficient datele utilizatorilor săi, transmite Agerpres.ro.
19:10
În 1997, militari ai Armatei Naționale au început să participe la misiuni de pacificare sub egida OSCE, NATO, la misiunile ONU, precum şiîncadrul Departamentului ONU pentru operaţiuni demenţinere apăcii (DPKO) din New York, SUA. În luna în care scriem despre securitate, am vorbit cu şefului Direcţiei Planificare Strategică din Marele Stat Major, colonel Sergiu Vicol, despre stabilirea misiunilor de pacificare, care sunt riscurile la care se supun militarii, ce instruiri trec aceștia și cât timp le ia pentru a fi certificați.
19:00
Președintele României, Klaus Iohannis a afirmat în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al NATO că Republica Moldova reprezintă o „preocupare foarte specială pentru noi, pentru mine”. Șeful statului român a menționat că autoritățile de la București continuă să lucreze cu partenerii occidentali în vederea identificării unor noi măsuri de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.
18:50
Președintele României, Klaus Iohannis a afirmat în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al NATO că Republica Moldova reprezintă o „preocupare foarte specială pentru noi, pentru mine”. Șeful statului român a menționat că autoritățile de la București continuă să lucreze cu partenerii occidentali în vederea identificării unor noi măsuri de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.
Acum 8 ore
18:10
Discriminarea, atitudinea generală negativă, și amenințări sau violență, acestea sunt principalele dificultăți cu care se confruntă tinerii LGBT+, arată datele unui sondaj privind problemele adolescenții LGBT+ din R. Moldova. Majoritatea intervievaților au auzit despre cazuri în care persoanele LGBT+ au fost agresate în spațiul public, iar unii dintre respondenți au fost personal atacați verbal și amenințați. În majoritatea situațiilor, persoanele nu s-au adresat la poliție. O parte majoritară a respondenților au menționat că oamenii legii nu sunt toleranți față de comunitatea LGBT+.
18:00
Compania Termoelectrica a venit cu unele precizări referitor la incidentul de la blocul energetic nr. 3 care a avut loc la data de 11 noiembrie 2022 în cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr. 2, sursa I. Potrivit reprezentanților întreprinderii, incidentul a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire.
17:30
Pisaniile lui Ștefan cel Mare de la Muzeul de istorie din Herson, despre care anterior se spunea că ar fi fost luate de armata rusă, au fost găsite în oraș. Anunțul a fost făcut de ministrul român al culturii, Lucian Romașcanu.
17:10
Frații Ilie și Liviu Stăvilă sunt doi fermieri din sudul țării care își câștigă existența muncind cot la cot în domeniul agricol. Mai exact, antreprenorii dețin 25 de hectare de livadă cu pomi de prune și cireși, în satul Capaclia din raionul Cantemir. Fermierii susțin că își doresc ca fructele lor să ajungă pe mesele europenilor, iar pentru asta îngrijesc cu dragoste livada și depun multă muncă, pentru ca prunele și cireșele din Capaclia să cucerească piața din Uniunea Europeană.
16:50
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că va începe să folosească termenul „mpox” ca sinonim pentru variola maimuţei şi i-a îndemnat şi pe alţii să facă acest lucru după ce organizaţia a primit plângeri că denumirea actuală a bolii este rasistă şi stigmatizantă, transmite Agerpres.
16:30
Victoriabank continuă să spargă tiparele și să se claseze în cele mai tari TOP-uri! În luna noiembrie 2022 Victoriabank a fost desemnată printre cei mai buni 20 de angajatori din țară de o comunitate de peste 120.000 de angajați reuniți pe platforma digitală Undelucram.md.
Acum 12 ore
16:20
Locuitorii orașului Kiev vor avea energie electrică câte 2-3 ore de două ori în zi. Măsurile sunt întreprinse din necesitatea de reducere a consumului cu 60% pentru echilibrarea sistemul de alimentare cu electricitate și pentru a evita defecțiunile echipamentelor. Despre aceasta comunică UNIAN cu referire la ordinulNPC Ukrenergo.
15:50
Începând de astăzi, 28 noiembrie, ucrainenii trebuie să fie pregătiți pentru un alt atac masiv cu rachete. De obicei, armatei ruse îi ia între șapte și 14 zile pentru a se pregăti pentru astfel de atacuri. Despre asta a anunțat consilierul ministrului de interne, Vadim Denisenko, care a adăugat nu trebuie neglijate regulile de securitate și că oamenii trebuie să își țină bateriile încărcate și să facă provizii de apă, scrie Unian.
15:30
Partidul Șor organizează la 28 noiembrie noi acțiuni de protest. De această dată mulțimea s-a adunat în fața magazinului Unic de unde a pornit pe bulevardul Ștefan cel Mare spre Procuratura Generală. În fruntea celor adunați sunt deputata Partitului Reghina Apostol și deputata blocului BCS, Diana Caraman.
15:20
Anunțarea mobilizării parțiale ruse a stârnit un val de întrebări și îngrijorări inclusiv rândul moldovenilor care dețin cetățenia Federației Ruse, cu precădere pentru cei care se află în stânga Nistrului. Această situație a venit mână-n mână cu planurile de a evita înrolarea sau de a „profita” pe urma acesteia, cu sancțiuni pentru implicare sau neimplicare în conflictul militar anunțate de autoritățile atât a Republicii Moldova, cât și cele a Federației Ruse. Unii ar fi gândit scenarii de lungă durată și schimbarea locului de trai. Pentru a afla despre posibilitatea mobilizării în stânga Nistrului, despre cum este gestionată situația, care este pericolul escaladării conflictului și măsurile întreprinse, AGORA a discutat cu reprezentanta Biroului Politici de Reintegrare și cu deputatul și analistul politic, Oazu Nantoi. Detalii despre latura securității cetățenilor și națională ne-au fost oferite de Avocatul Poporului, Ceslav Panico. Despre probabilitatea mobilizării și scenariile existente, află în acest material.
15:10
Maibcontinuă dezvoltarea parteneriatelor pentru oferirea soluțiilor non-financiare businessului autohton. În cadrul proiectului „maibrecomandă”, demarat în luna mai 2022, banca anunță lansareaServiciilor de consultanță în afaceri și management.
15:00
Subvenționarea creșterilor salariale, dar și alte stimulente și mecanisme fiscale pot încuraja antreprenorii să treacă la munca formală. O politică socială în acest sens a fost propusă de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și discutată de către experți în cadrul conferinței internaționale „Moldova trece pe alb: soluții pentru încurajarea tranziției spre munca legală”. Politica socială este propusă în contextul în care în 2022 există un deficit de aproape 5 miliarde lei la bugetul asigurărilor sociale, în timp ce un studiu realizat de Expert-Grup și PNUD Moldova estimează pierderile fiscale totale la 15 miliarde de lei anual.
14:50
Vremea din ce în ce mai rece de iarnă aduce noi provocări pentru Ucraina din cauza noroiului de pe câmpul de luptă și căderile de zăpadă care au făcut ca sarcina autorităților din țara de vecină de a restabili sursele de energie devastate de bombardamente rusești cu atât mai urgentă. Compania energetică de stat, Ukrenergo, a declarat că există suficientă energie electrică pentru a acoperi 80% din necesarul de consum al țării, dar i-a îndemnat pe ucraineni să continue să economisească, scrie New York Times.
14:50
În calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, Republica Moldova și-a asumat angajamentul ferm de a-și intensifica lupta împotriva muncii ilegale, prin prezentarea de propuneri legislative relevante și asigurarea controlului efectiv de stat al respectării legislației muncii.
14:40
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că tradiționalul Târg de Crăciun va fi amenajat în centrul capitalei, dar și în alte sectoare din capitală. Mai mult, în zilele următoare urmează să fie amenajat bradul. Potrivit lui Ceban, consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul costă municipalitatea aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente.
14:30
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că tradiționalul Târg de Crăciun va fi amenajat în centrul capitalei, dar și în alte sectoare din capitală. Mai mult, în zilele următoare urmează să fie amenajat bradul. Potrivit lui Ceban, consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul costă municipalitatea aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente.
14:10
Răspunsul cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică va fi trimis consumatorilor treptat. În același timp, toți cetățenii care s-au înscris până la data de 25 a lunii curente pe platforma compensatii.gov.md vor primi compensații în facturile din luna noiembrie, a declarat șefa serviciului de presă a Ministerului Muncii, Diana Blanaru, pentru AGORA.
14:00
La Chișinău se desfășoară conferința dedicată consultărilor inițiate de Guvernul Republicii Moldova cu privire la conceptul Strategiei de reformă a administrației publice din Republica Moldova. Conceptul Strategiei de reformă a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova în iulie 2022, iar la începutul acestei luni a fost lansat procesul de consultare a acestuia.
13:50
Pe 3 decembrie, la ora 17:00, Teatrul Fără Nume, te invită la Repetiția cu Spectatorii a spectacolului „Trilogia Speranței”, un triptic de Marin Sorescu, în regia Marianei Cămărășan.
13:30
Dreamups în colaborare cu Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova, și Huawei Moldova provoacă talentele din IT, inginerie, design, marketing și toți pasionații de inovație să creeze soluții pentru a ajuta la o integrare mai bună a persoanelor cu dizabilități în viața de zi cu zi. În perioada 2 – 4 decembrie, participantele și participanții vor adresa problemele cu care se confruntă oamenii ce trăiesc cu o dizabilitate.
13:10
AGORA are acum 265 de abonați, care-i țin spatele. Asta e putere!
13:00
Prețul mediu ponderat pentru un MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România timp de o lună a constituit 231 de euro, informează Energocom. De când R. Moldova a început să cumpere electricitate de pe OPCOM, întreprinderea a achiziționat timp de o lună curent electric în valoare totală de 51,6 milioane de euro. Aceste procurări zilnice constituie 2/3 din necesarul Republicii Moldova, fiind și cele mai costisitoare achiziții din domeniu.
12:30
Stagiile pentru tineri în instituțiile statului ar putea fi plătite. Astfel, tinerii cu vârsta între 18 și 29 de ani inclusiv, selectați prin concurs, vor putea face stagii plătite în instituții precum Președinția Republicii Moldova, Parlamentul, Cancelaria de Stat, ministerele și autoritățile subordonate acestora.
12:30
Transportul de pasageri cu autocarul a înregistrat în primele unsprezece luni a anului curent o majorare de 24,5%, numărul călătorilor crescând de la 87.706, în anului 2021, la 109.194 în anul 2022.
12:20
Platforma DA anunță că a făcut un denunț la Procuratura Generală legat de negocierile privind reparația blocului 3 al Termoelectrica. Potrivit membrilor formațiunii politice, compania care a efectuat lucrările de reparație ar fi fost favorizată de către Termoelectrica și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
12:00
Serviciile de contabilitate sunt necesare tuturor celor care desfășoară o activitate economică, inclusiv ONG-urilor. Chiar dacă nu au profit, iar resursele lor financiare vin, în mare parte, din donații, acestea oricum au nevoie de cineva care să ducă evidența banilor, să întocmească rapoarte și dări de seamă și să-i ajute pe administratori să-și gestioneze cheltuielile cât mai eficient.
11:40
Republica Moldova, deocamdată, este una din țările Europei de Est care se confruntă cu problema consumului mare de energie în domeniul economic și, din păcate, nu dispune de propriile resurse energetice în măsura în care să se bucure de independență și marjă de manevră confortabilă. Evenimentele de ultimă oră legate de războiul din Ucraina demonstrează vulnerabilitatea Republicii Moldova în acest context și, totodată, impun o regândire profundă a eficienței, a performanțelor energetice.
Acum 24 ore
11:20
În ultimele 24 de ore a fost atestată o descreștere a nivelului apei la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești (Vadul-Rașcov), Criuleni (Zolonceni), dar și la Vadul lui Vodă. Astfel, activitatea de monitorizare este efectuată prin intermediul a 8 posturi, în loc de 12.
11:10
După voturile de la APCE și Adunarea Parlamentară a NATO, a venit rândul și Parlamentului European de a declara Rusia drept stat sponsor al terorismului, decizie urmată de un val de bombardamentele al armatei ruse asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Între timp, deși pentru restul planetei COVID-19 pare să fie tot mai mult o amintire urâtă, în China politica de control a pandemiei aduce la disperare tot mai mulți cetățeni, care sunt puși în carantină fără excepție, acest lucru ducând și la revolte în masă, care afectează nu doar imaginea țării, dar și producția unor companii, cum ar fi Apple.
11:00
Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei rămâne sub control rusesc, au declarat luni autoritățile instalate de Moscova în orașul vecin Energodar, după ce un oficial ucrainean a sugerat că forțele rusești se pregătesc să plece, scrie Reuters.
10:50
Lotul II al drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți, reabilitat conform standardelor europene, a fost dat în exploatare. În acest scop, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor, care a stabilit că acestea sunt efectuate complet și calitativ, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare.
10:40
Trăiește magia sărbătorilor și a ofertelor fierbinți de la Moldtelecom. În fiecare an când se apropie iarna cu ale ei secrete, cu nopți friguroase, ”albe” și frumoase, cu momente petrecute în liniște și speranță, cu zile scurte și seri în jurul focului, totul se transformă, iar timpul se mișcă mai lent ca de obicei. Apropo de timp, acum e momentul potrivit să faci alegerea corectă și să treci cu numărul de mobil de la alt operator la Moldtelecom și obții tocmai 50% reducere la abonament.
10:00
Gazprom anunță că va continua să livreze gaze naturale către Moldova prin stația de măsurare Sudja. Reprezentanții companiei afirmă că Moldovagaz a efectuat, în luna noiembrie, plata către Gazprom, inclusiv pentru fondurile depozitate pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova.
09:40
Militarii Companiei Garda de Onoare a Regimentului de Stat Major vor mărșălui la parada militară din 1 decembrie, organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României. În prezent, aceștia participă la repetiții alături de colegii din România.
09:20
Ucraina se poate descurca în următorii doi ani cu rezervele existente de combustibil nuclear, a declarat președintele companiei nucleare de stat a țării Energoatom. Petro Kotin a făcut acest comentariu într-un interviu acordat presei ucrainene, scrie CNN.
09:00
Problema energetică a Moldovei s-a transformat din una electorală, în una de supraviețuire și securitate națională în doar 2 săptămâni de bombardamente masive ale infrastructurii Ucrainei. De ce trebuie să investim masiv în energie regenerabilă, pe care o putem produce local. Vor fi disconfort și prețuri ireale pentru energie? Are Moldova un plan pentru anul 2050? Despre asta vorbește Marcela Lefter, expertă în energetică și contribuitoare Agora.
08:50
Pe mai multe străzi din capitală s-au început lucrările de reparație. Este vorba despre traficul rutier pe strada Albișoara, pe banda extremă dreapta, strada V. Dokuceaev, tronsonul cuprins între șoseaua Hîncești și strada Gh. Asachi și un tronson de pe strada 31 August 1989,
08:30
Contractele futures la petrol au scăzut luni cu peste 2 dolari pe baril, WTI atingând un minim al ultimelor 11 luni, după ce protestele din China, principalul importator, faţă de restricţiile stricte ale COVID-19 au alimentat îngrijorările legate de cerere, scrie Reuters.
07:50
Întreruperile de curent electric din Republica Moldova, care au devenit un efect secundar al atacului rusesc asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, nu au fost atât de lungi încât să provoace pagube semnificative fructelor din depozitele. În multe regiuni ale țării, pana de curent a durat câteva ore, scrie East-Fruit.
07:20
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Ucraina face o „greșeală” propunând condiții prealabile pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de condiții prealabile nu permit începerea negocierilor, scrie CNN.
Ieri
20:50
Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu va avea consultări politice bilaterale cu omologul său american, Anthony Blinken. În acest context, cei doi vor discuta inclusiv despre sprijinul care urmează să-l acorde Republicii Moldova și Ucrainei în următoarea perioadă.
19:30
Compania ucraineană Energoatom afirmă că rușii s-ar pregăti să părăsească centrala nucleară Zaporojie, ocupată încă de la începutul lunii martie. Anunțul a fost făcut de directorul instituției, Petro Kotin, scrie Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.