Locuitorii din Kiev vor avea electricitate timp de 2-3 ore pe zi, până când rețeaua electrică va fi stabilizată

NewsMaker, 25 noiembrie 2022 13:50

Locuitorii orașului Kiev vor avea electricitate timp de 2-3 ore pe zi. Despre acest lucru a anunțat Dmitri Sakharuk, directorul executiv al companiei DTEK, informează portalul Украинская правда. Potrivit acestuia, situația se va schimba atunci când va crește volumul de energie electrică furnizat capitalei ucrainene.  După stabilizarea sistemului, DTEK intenționează să treacă la grafice de […] The post Locuitorii din Kiev vor avea electricitate timp de 2-3 ore pe zi, până când rețeaua electrică va fi stabilizată appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 4 ore
22:00
Vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a explicat deficitul de 74% din volumul necesar de energie electrică al țării, preconizat pentru ziua de marți. Potrivit acestuia, situația s-a creat din cauza faptului că prețul la energie electrică a crescut cu până la 40% pe piețele europene, iar Energocom nu a reușit să achiziționeze […] The post Spînu explică deficitul de 74% de energie electrică: Am avut un fenomen care încă nu este clar, creșteri de 30-40% pe piețele europene appeared first on NewsMaker.
21:20
Î.S. Moldelectrica informează opinia publică despre faptul că a a fost înștiințată de S.A. Energocom că pentru ziua de 29 noiembrie 2022 nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74 %. Urmare a demersurilor Î.S. Moldelectrica, deficitul anticipat va fi acoperit prin contract […] The post Moldelectrica avertizează: pentru ziua de marți, Moldova are un deficit de energie electrică de 74% appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
20:10
Șeful Comandamentului Operaţiuni speciale din Europa (SOCEUR) al Statelor Unite, generalul-maior Steven Edwards efectuează o vizită în Republica Moldova. Informația a fost confirmată, pe 28 noiembrie, de Ambasada SUA la Chișinău. Oficialul american se va întâlni cu ministrul Apărării, dar și alte persoane din cadrul Forțelor Armate pentru a discuta despre parteneriatul pe termen lung dintre […] The post La Chișinău a sosit generalul-maior Steven Edwards, care va discuta discuta despre parteneriatul pe termen lung dintre SUA și Moldova appeared first on NewsMaker.
20:00
La protestul care s-a desfășurat pe 28 noiembrie în centrul capitalei au participat în jur de 3800 de persoane. Datele au fost publicate de Inspectoratul General al Poliției (IGP). În timpul manifestației au fost înregistrate nereguli, iar 26 de persoane, inclusiv 10 minori, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare. Potrivit poliției, încă de […] The post Poliția a numărat participanții la protestului organizat de Șor. Câte procese verbale au fost întocmite? appeared first on NewsMaker.
19:10
Ex-președintele țării Igor Dodon a dat de înțeles că s-ar putea implica mai activ în politica mare. Anunțul a fost făcut pe 28 noiembrie. Politicianul, care în prezent este președinte de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) a menționat că va anunța o decizie despre viitorul său politic în circa două luni. Până atunci, planifică vizite […] The post Dodon pregătește decizia privind viitorul său politic: „Voi veni cu un anunț despre ce facem mai departe” appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
18:30
Incidentul de la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr.2, Sursa I, care s-a produs în data de 11 noiembrie 2022, a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire. Este concluzia formulată de „Termoelectrica” pe 28 noiembrie. Potrivit reprezentanților „Termoelectrica”, cauza deconectării avariate a blocului energetic a fost stabilită de […] The post Cauza deconectării avariate a blocului energetic a fost stabilită. Termoelectrica dezminte „interpretările eronate” appeared first on NewsMaker.
18:10
Ex-președintele țării Igor Dodon rămâne în libertate. Judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul Procuraturii, iar decizia este irevocabilă. Hotărârea a fost pronunțată pe 28 noiembrie. „A fost o încercare ilegală a procurorului de a mă întoarce în arest la domiciliu. Însuși faptul că o astfel de cerere a fost depusă de procurori […] The post (VIDEO) Dodon rămâne în libertate. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Procuraturii appeared first on NewsMaker.
18:00
Dinu Țurcanu, liderul protestelor organizate de Partidul „ȘOR”, susținute și unii deputați comuniști precum Diana Caraman și Constantin Starîș, dar și fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, dat în căutare, a anunțat că a depus la Procuratura Generală un denunț. Plângerea este semnată de așa-numitul „Comitet al Salvării Naționale” (CSN), care solicită urmărirea penală a […] The post Denunț la Procuratura Generală. Liderul protestelor organizate de Partidul „ȘOR” vrea investigarea penală a miniștrilor PAS appeared first on NewsMaker.
17:20
Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a enumerat subiectele abordate în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii, care s-a desfășurat pe 27 noiembrie. Printre acestea se numără și alegerile locale care urmează să se desfășoare în anul 2023. Principalele subiecte discutate la Consiliul Politic Național al PAS: – situația din regiune și atacurile […] The post (FOTO) PAS a discutat la Congresul politic despre alegerile locale din 2023 appeared first on NewsMaker.
17:10
Răspunsul cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică va fi trimis treptat moldovenilor. În același timp, toți cetățenii care s-au înscris până la data de 25 a lunii curente pe platforma compensatii.gov.md vor primi compensații în facturile din luna noiembrie, au declarat reprezentanții Ministerului Muncii pe pentru Agora.  „După 25 deja a fost lansat […] The post Când vom afla ce compensații vom primi pentru căldură, gaz și energie electrică? Răspunsul Ministerului Muncii appeared first on NewsMaker.
16:40
Victoriabank continuă să spargă tiparele și să se claseze în cele mai tari TOP-uri! În luna noiembrie 2022 Victoriabank a fost desemnată printre cei mai buni 20 de angajatori din țară de o comunitate de peste 120.000 de angajați reuniți pe platforma digitală Undelucram.md. TOP-ul a fost creat în baza recenziilor făcute de utilizatorii site-ului, […] The post Victoriabank: Unica bancă din clasamentul celor mai buni 20 de angajatori din țară   appeared first on NewsMaker.
16:40
Fostul șef de stat Igor Dodon a venit cu unele clarificări în urma declarațiilor sale cu privire la bombardamentele Federației Ruse în Ucraina. Dodon spune că nu a condamnat niciodată agresiunea unei țări împotriva alteia. O va condamna, spune el, doar dacă Moldova va fi atacată. Cât despre bombardamentele din Ucraina, Dodon menționează că „pentru […] The post Dodon, precizări după ce a criticat bombardamentul Rusiei în Ucraina: „Nu am condamnat niciodată agresiunea unei țări împotriva alteia” appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
16:10
Maib continuă dezvoltarea parteneriatelor pentru oferirea soluțiilor non-financiare businessului autohton. În cadrul proiectului „maib recomandă”, demarat în luna mai 2022, banca anunță lansarea Serviciilor de consultanță în afaceri și management. Este o premieră pentru piața locală de business banking și integrează o gamă completă de soluții oferite de către partenerii maib: Consultanță și asistență în afaceri; Elaborarea și monitorizarea […] The post Maib recomandă: Accesează servicii de consultanță în afaceri de la parteneri appeared first on NewsMaker.
15:50
Ministrul Economiei Dumitru Alaiba promite transparență maximă în instituția pe care o conduce și deschidere pentru presă. Acesta a anunțat că șeful său de cabinet este Gicu Haret, un bărbat cu experiență de muncă doar în sectorul privat. „Faceți cunoștință, acesta este șeful meu de cabinet. Pe Gicu Haret l-am cunoscut vreo opt ani în […] The post Alaiba și-a anunțat șeful de cabinet și promite transparență maximă la Ministerul Economiei appeared first on NewsMaker.
15:50
Chișinăul cere reprezentanților de la Tiraspol să-l elibereze imediat din penitenciar pe Victor Pleșcanov, condamnat pentru postarea sa despre Ucraina și Transnistria. O solicitare în acest sens a fost trimisă reprezentanților regiunii transnistrene după ce s-a aflat despre o posibilă tentativă de suicid a bărbatului. Informația a fost confirmată pentru NM de reprezentanții Biroului politici de reintegrare al Republicii Moldova.  […] The post Chișinăul cere Tiraspolului să-l elibereze imediat pe Victor Pleșcanov, care ar fi încercat să se sinucidă în închisoare appeared first on NewsMaker.
15:30
În legătură cu acțiunea de protest din 28 Noiembrie, în municipiul Chișinău este blocat traseul pentru circulația transportului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul str. Vasile Alecsandri și str. Ismail. De asemenea, circulația troleibuzelor a fost direcționată. Troleibuzele sunt redirecționate după cum urmează:  Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22, 30, 31 și 34 – spre […] The post Troleibuzele nu circulă pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău din cauza protestului. Cum au fost direcționate? appeared first on NewsMaker.
15:10
În Piața Marii Adunări Naționale din municipiul Chișinău urmează să fie amenajat bradul de Crăciun și un târg tradițional. Evenimente tradiționale vor fi organizate și în alte sectoare ale capitalei. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban, care a precizat că, în pofida „circumstanțelor deloc ușoare”, este nevoie ca oamenii să simtă spiritul […] The post În pofida „circumstanțelor deloc ușoare”, Ceban anunță inaugurarea bradului și târgului de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale appeared first on NewsMaker.
15:10
Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat pe 28 noiembrie un protest în fața Procuraturii Generale. Manifestanții au pornit în coloană de la magazinul UNIC din Chișinău. Troleibuzele care traversează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost redirecționate. Manifestanții scandează „Jos guvernarea!”, „Noi suntem poporul” și „Jos Maia Sandu!”. Poliția s-a mobilizat pentru a asigura ordinea […] The post LIVE Simpatizanții lui Șor protestează, troleibuzele sunt redirecționate. NewsMaker discută cu manifestanții appeared first on NewsMaker.
14:30
Pisaniile lui Ştefan cel Mare au fost găsite în Herson, a anunțat ministrul român al Culturii, Lucian Romaşcanu, informează Digi24. „Printre veștile rele pe care războiul din Ucraina le transmite lumii și-a făcut loc și o veste bună pentru istoria și cultura română. În urma unei noi discuții purtate sâmbătă cu ministrul ucrainean al culturii, […] The post Veste bună pentru istoria și cultura română. Pisaniile lui Ştefan cel Mare au fost găsite în Herson appeared first on NewsMaker.
14:00
Liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat într-un interviu pentru publicația periodică a legislativului Federației Ruse că autoritățile de la Chișinău și-ar dori escaladarea tensiunilor dintre cele două maluri ale Nistrului, încălcând acordurile și înăsprind controalele le frontieră pentru oficialii din regiunea transnistreană. Krasnoselski a mai spus că a expediat 8 scrisori în adresa președintei […] The post Krasnoselski: Chișinăul se îndreaptă conștient spre escaladare, i-am trimis 8 scrisori Maiei Sandu appeared first on NewsMaker.
14:00
Energocom anunță că prețul mediu pentru 1 MWh de energie electrică din România, timp de o lună, a constituit 231 de euro. Potrivit companiei, de când a început să cumpere electricitate de pe OPCOM (compania statului creată pentru liberalizarea pieței de energie electrică), întreprinderea a achiziționat timp de o lună curent electric în valoare totală […] The post Moldova a cheltuit 51 mln EUR pentru energia electrică din România. Care este prețul mediu pentru 1 MWh appeared first on NewsMaker.
13:30
Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon condamnă bombardamentele Rusiei în Ucraina. El spune că din cauza atacului, Republica Moldova a rămas fără energie electrică. Totodată, fostul șef de stat mulțumește României pentru energia electrică „chiar dacă e mai scumpă”.  Dodon a fost întrebat cum califică bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina și deconectarea […] The post Dodon a condamnat bombardamentele Rusiei din Ucraina, care au lăsat Moldova fără lumină: „La Buiucani mai repede s-a aprins” appeared first on NewsMaker.
13:10
Centrul de Informații GENDERDOC-M, în parteneriat cu Terre des Hommes Moldova, cu suportul financiar al The World Childhood Foundation, a efectuat un studiu privind analiza problemelor cu care se confruntă adolescenții LGBT+ din Republica Moldova. La studiu, condus de Magenta Consulting, au participat adolescenți LGBT+ cu vârsta de 15 – 19 ani. Discuțiile au avut […] The post Adolescenții LGBT+ din Republica Moldova – cu ce probleme se confruntă și cum pot fi ajutați? Studiu appeared first on NewsMaker.
12:50
În noaptea de 25 spre 26 noiembrie, un bărbat de 58 de ani din Tiraspol a încercat să se sinucidă într-un penitenciar din regiune. Este vorba despre Victor Pleșcanov care a fost condamnat în regiunea transnistreană la 3 ani și două luni de închisoare pentru „incitare la extremism” pentru că ar fi scris pe Facebook „Glorie […] The post Bărbatul din Tiraspol, condamnat pentru postarea despre Ucraina și Transnistria, a încercat să se sinucidă. Ce spune soția lui appeared first on NewsMaker.
12:00
Stagiile pentru tineri în instituțiile de stat ar putea fi plătite din bugetul de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de către deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Ana Calinici. Tinerii cu vârsta între 18 și 29 de ani inclusiv, selectați prin concurs, vor putea face stagii plătite în instituții […] The post PAS vrea ca stagiile pentru tineri în instituțiile statului să fie plătite. Câți bani ar putea ridica un student appeared first on NewsMaker.
12:00
Fostul director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco va comparea pe banca acuzaților. El este învinuit de falsuri în declarația de avere. Mai precis, acesta ar fi omis să indice bunuri de peste 1.000.000 lei. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire […] The post „A uitat” să indice bunuri de peste 1 mln de lei. Dosarul lui Serghei Demcenco, ex-șef-adjunct al ANP, trimis în judecată appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
11:30
Capitala României găzduiește de marți, timp de două zile, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO. Ministrul de externe al României Bogdan Aurescu a declarat că o premieră a reuniunii este participarea în mod formal a unui ministru de externe din Republica Moldova. Oficialul român a mai spus că la reuniune, o sesiune va fi […] The post Reuniunea miniştrilor de externe ai NATO la Bucureşti. Aurescu a anunțat ce se va discuta în contextul R. Moldova appeared first on NewsMaker.
11:30
Actorul român Marius Manole a anunțat că va solicita cetățenia Republicii Moldova. Se întâmplă după ce a fost impresionat de prezența președintei țării Maia Sandu la un spectacol pe care l-a jucat la Teatrul „Alexei Mateevici” din Chișinău. Actorul a jucat în piesa „Eu sunt vântul”, care s-a ținut în două reprezentații la Teatrul „Alexei Mateevici” […] The post „Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia”. Un actor român anunță că va solicita cetățenia Republicii Moldova appeared first on NewsMaker.
11:00
În ultimele 24 de ore a fost atestată o descreștere a nivelului apei din râul Nistru la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești (Vadul-Rașcov), Criuleni (Zolonceni), dar și la Vadul lui Vodă, iar în acest moment nu există semnale cu privire la un pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor. Din acest motiv, Inspectoratul General pentru Situații de […] The post Nivelul Nistrului scade. Salvatorii au redus numărul posturilor de observare de la 12 la 8 appeared first on NewsMaker.
10:40
Bloggerul Nicolai Lebedev, cunoscut publicului larg drept Nekoglai, a fost bătut și bărbierit cu forța la secția de poliție din Presnenskii, Moscova. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul Comisiei de monitorizare publică din Moscova, Alexei Melnikov. Potrivit lui, polițiștii au filmat întregul proces.  Mai mult ca atât, potrivit lui Melnikov, angajații […] The post Bloggerul Nekoglai, expulzat în Moldova, ar fi fost bătut și ras cu forța la o secție de poliție din Moscova appeared first on NewsMaker.
10:20
Președintele companiei investiționale Libertex Group, fondatorul Forex Club, Veaceslav Taran a murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Accidentul aviatic s-a produs în Monaco, informează Meduza.io cu referire la presa locală. Libertex Group a confirmat decesul.  Elicopterul companiei Monacair în care se afla Taran s-a prăbușit pe Coasta de Azur, între două […] The post Fondatorul Forex Club, rusul Veaceslav Taran a murit în urma unui accident aviatic produs pe Coasta de Azur appeared first on NewsMaker.
10:10
Concernul rus Gazprom anunță pe 28 noiembrie că nu reduce aprovizionarea cu gaze naturale către Republica Moldova. Se menționează că decizia a fost luată dat fiind faptul că „Moldovagaz a eliminat încălcarea plății către Gazprom a livrărilor curente de gaz rusesc în noiembrie”.  „Fondurile pentru gazele depozitate pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova, au […] The post Gazprom s-a răzgândit. Concernul nu va reduce livrările de gaze pentru Moldova, însă cu o precizare appeared first on NewsMaker.
09:10
Poliția de Frontieră informează că 3 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată. Este vorba despre punctele Vulcănești-Vinogradovca, Mirnoe-Tabaki și Basarabeasca – Serpniovoe.  Motivul nefuncționării este lipsa energiei electrice pe partea ucraineană și defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale din Ucraina. Prin urmare, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru punctele de trecere a […] The post Trei puncte de trecere a frontierei dintre Moldova şi Ucraina şi-au sistat temporar activitatea appeared first on NewsMaker.
09:00
Două femei au fost tamponate de un automobil pe o trecere de pietoni din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău. În urma traumelor, una dintre victime a decedat.  Poliția a fost anunțată despre caz pe 27 noiembrie, la ora 16:55. Accidentul a avut loc la intrare în comuna Ciorescu. La fața locului, polițiștii au stabilit că un automobil […] The post Două femei – lovite de o mașină pe trecerea de pietoni, la Ciorescu: una din victime a decedat  appeared first on NewsMaker.
08:40
După 14 ani lucraţi în Italia au decis să se întoarcă în Republica Moldova şi să pună pe roate o afacere cum nu mai e în localitatea lor de baştină şi în împrejurimi. Soţii Stasiuc din raionul Călăraşi au deschis o salină, fiind inspiraţi de cele din România, comunică tvrmoldova.md. Antreprenorii spun că, având trei […] The post Au lăsat Italia ca să pună pe roate o afacere în Moldova: un cuplu de moldoveni a deschis o salină la Călărași appeared first on NewsMaker.
Ieri
16:30
Poliția Republicii Moldova anunță despre organizarea unei noi întruniri de către reprezentanții unui partid politic. Manifestația va avea loc pe 28 noiembrie, la ora 13:00, în fața Procuraturii Generale.  În acest context, Poliția vine cu următoarele precizări. Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de […] The post Se anunță un nou protest în fața Procuraturii Generale. Precizările Poliției appeared first on NewsMaker.
15:50
Un cetățean al Federației Ruse a fost surprins de polițiștii de frontieră cu permis de ședere belgian fals. Incidentul a fost înregistrat la Aeroportul Internațional Chișinău, sâmbătă, 26 noiembrie.  „În cadrul controlului de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de ședere cu semne vădite de falsificare. Actul ar fi eliberat pe numele său de către […] The post Un cetățean rus, depistat la Aeroportul Internațional Chișinău cu permis de ședere belgian fals appeared first on NewsMaker.
14:20
Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) are loc astăzi, 27 noiembrie. Un mesaj în acest sens a fost publicat pe pagina de Facebook a formațiunii politice.  „Discutăm obiectivele politice pentru 2023 și strategia pentru alegerile locale. De asemenea, discutăm despre cum vor acționa autoritățile în contextul invaziei rusești în Ucraina, șantajului Kremlinului […] The post (FOTO) Astăzi are loc Consiliul Politic Național al PAS. Ce subiecte vor fi abordate? appeared first on NewsMaker.
14:00
Statele Unite și alte țări NATO întâmpină dificultăți în a găsi rezerve pentru noi livrări de arme către Ucraina, scrie BBC cu referire la New York Times. Potrivit oficialilor NATO, intensitatea utilizării artileriei este uluitoare. În Afganistan, forțele NATO ar fi putut trage 300 de obuze de artilerie pe zi și să nu-și facă prea […] The post NYT: Se epuizează rezervele de arme, pe care Occidentul le poate livra Ucrainei appeared first on NewsMaker.
12:00
În Kiev, alimentarea cu energie electrică, apă, căldură, dar și rețeaua de comunicații au fost aproape complet restabilite, informează Hromadske cu referire la serviciul de presă al administrației militare a orașului.  „Cu toate acestea, din cauza încărcării rețelei electrice, sunt posibile întreruperi programate”, a precizat sursa citată. Menționăm că pe 23 noiembrie, armata rusă a lansat […] The post Kiev: Alimentarea cu energie electrică, apă, căldură și rețeaua de comunicații, restabilite aproape în totalitate appeared first on NewsMaker.
11:40
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare. Şefa statului şi-a exprimat aprecierea față de oamenii care lucrează în acest domeniu. „Le mulțumesc tuturor fermierilor, mari sau mici, pentru munca pe care o fac. Ei nu doar își hrănesc familia, comunitatea și țara – ei asigură […] The post „Le mulțumesc tuturor fermierilor”. Maia Sandu, mesaj de Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare appeared first on NewsMaker.
11:00
În China, protestele împotriva restricțiilor anti-COVID par să se fi intensificat, informează BBC. Totul a pornit de la un incendiu produs la un bloc de apartamente din regiunea de vest a ţării, în urma căruia, 10 persoane au decedat. Ulterior, au apărut secvențe video care sugerau că măsurile de izolare au întârziat pompierii să ajungă […] The post „Xi Jinping, demisionează”. Proteste în China împotriva restricțiilor anti-COVID appeared first on NewsMaker.
10:00
Trupa Carla’s Dreams a lansat oficial piesa „Adidașii gri”. Timp de 12 ore, aceasta a adunat peste 60 de mii de vizualizări.  „La întrebarea “cum să ne adresăm?” bucata din noi a vrut să îi spunem “bucățică”. Așa că poftim, o bucățică din noi. P.S: Promisiunile întârziate, dar ținute, sunt iertate. V-am cuprins”, au scris membrii […] The post (VIDEO) „Poftim, o bucățică din noi”. Carla’s Dreams a lansat oficial piesa „Adidașii gri” appeared first on NewsMaker.
09:20
Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Organizației Europene pentru Siguranța Navigației Aeriene. Un anunț în acest sens a fost făcut de Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.  „Războiul Rusiei împotriva Ucraina afectează direct aviația din țara noastră. Veniturile Moldatsa […] The post „Vor ajuta compania să presteze servicii în continuare”. Spînu anunță despre un grant de 3 mln euro pentru Moldatsa appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Ministrul belarus de Externe, Vladimir Makei, a decedat. Despre acest lucru a anunțat agenția de știri Belta, astăzi, 26 noiembrie.  Acesta avea 64 de ani și din 2012 se afla la șefia Ministerului de Externe.   The post Ministrul belarus de Externe a decedat appeared first on NewsMaker.
18:10
Pe 26 noiembrie a avut loc un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, informează portalul Kommersant. Potrivit șefului de cabinet al președintelui ucrainean, 12 persoane s-au întors din captivitate, printre care trei civili. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat despre întoarcerea în Rusia a nouă soldați. Precizăm că acesta […] The post Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina appeared first on NewsMaker.
17:10
În perioada 19 noiembrie – 26 noiembrie 2022, angajații Serviciului Vamal au prevenit 35 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Cazurile au fost înregistrate la posturile vamale Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Costești, Sculeni, Palanca, Tudora, precum și de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. În rezultatul controlului vamal au fost depistate următoarele bunuri nedeclarate: telefoane […] The post 35 de tentative de trafic ilicit de mărfuri, prevenite de angajații Serviciului Vamal în ultima săptămână  appeared first on NewsMaker.
14:30
În perioada 28 noiembrie 2022-11 decembrie 2022, va fi suspendat traficul rutier pe str. 31 August 1989, tronsonul cuprins între străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni. Potrivit Primăriei Chișinău, măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de branșare-racordare a rețelelor de apeduct nou construit. Pe perioada executării lucrărilor, circulația […] The post Traficul rutier va fi suspendat pe o porțiune din strada 31 August 1989. Cum va circula transportul public appeared first on NewsMaker.
12:50
Republica Moldova va beneficia de suportul României în procesul de eliminare a tarifelor de roaming cu statele Uniunii Europene. Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după întrevederea cu președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații din România (ANCOM).  „Reprezentanții ANCOM, care sunt și delegați în structurile europene […] The post Spînu: Moldova va beneficia de suportul României în procesul de eliminare a tarifelor de roaming cu statele UE appeared first on NewsMaker.
11:40
Prim-ministra Natalia Gavrilița și comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, au semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice (LIFE). „Acest program ne va ajuta să implementăm proiecte cu tehnici inovatoare și bune practici în domeniul mediului înconjurător și schimbărilor climatice, care să contribuie […] The post (VIDEO) A fost semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul UE pentru mediu și politici climatice appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.