În sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

Provincial, 25 noiembrie 2022 13:10

În weekend-ul 26-27 noiembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 16/1, va avea loc Târgul de weekend al producătorilor autohtoni, organizat de AO „Perspectiva”, în […] Post-ul În sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 10 minute
12:40
Peste jumătate de milion de lei, a dat Guvernul, pentru a facilita asigurarea cu apă a locuitorilor din satul Marinici, raionul Nisporeni. În localitate s-a construit fântâna arteziană. Grație implementării proiectului de dezvoltare locală, este posibilă asigurarea cu apă potabilă, a 150 de gospodării casnice, a principalelor instituții publice, precum și a mai multor agenți […] Post-ul În localitatea Marinici, Nisporeni s-a construit fântână arteziană apare prima dată în Provincial.
Acum o oră
12:10
Astăzi, 5 decembrie, 250 de persoane cu dizabilități din municipiu au primit în dar pachete cu produse alimentare și de igienă, grație ajutorului acordat de către Fundația „Love Moldova” din Marea Britanie, cu care Primăria colaborează de mai mult timp. Prezentă la eveniment, președinta Fundației, Sharon Blyth, a menționat că a îndrăgit Republica Moldova în […] Post-ul Ungheni: 250 de persoane cu dizabilități din municipiu au primit în dar pachete cu produse alimentare și de igienă apare prima dată în Provincial.
11:50
Angajații Direcției inspecție efectiv din cadrul IGPF de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii SIS și ai Serviciului Vamal, au deconspirat duminică o încercare de scoatere din țară a 17.900 pachete de țigări, prin punctul de trecere a frontierei „Costești- Stânca”. Acestea erau destinate statelor Uniunii Europene și au fost depistate într-un mijloc de transport reținut […] Post-ul Tentativă de contrabandă cu aproape 18.000 pachete de țigări destinate UE – deconspirată la Costești apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
11:10
Sărbătoare mare a fost la Taraclia. Parcul „Iuri Gagarin”, deocamdată, singurul și cel mai mare din oraș, și-a redeschis porțile pentru vizitatori, după un amplu proces de renovare și modernizare. Proiectul de anvergură a fost realizat la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și echipa formațiunii pe care o conduce. Sâmbăta trecută, locuitorii din Taraclia […] Post-ul (FOTO) Echipa Partidului „ȘOR” a reconstruit parcul central din Taraclia apare prima dată în Provincial.
10:50
În scopul promovării incluziunii socio-profesionale a persoanelor cu oportunități reduse, la 2 decembrie 2022, în incinta Casei raionale de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni, s-a desfășurat Festivitatea consacrată Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, pe care o marcăm anual la data de 3 decembrie. În deschiderea evenimentului, au menționat că programele și proiectele sociale sunt o […] Post-ul La Ialoveni s-a desfășurat Festivitatea consacrată Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități apare prima dată în Provincial.
10:50
Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, însoțită de specialiști din cadrul primăriei, timp de două zile, s-a aflat într-o vizită în România, de această dată, la invitația autorităților de la Bistrița. Astfel, vizita a fost prilejuită și de Ziua Națională a României, zi care a devenit istorică pentru Soroca, deoarece primarul Lilia Pilipețchi a semnat un Acord […] Post-ul Orașul Soroca a semnat un Acord de înfrățire cu mun. Bistrița, România apare prima dată în Provincial.
10:50
La 2 decembrie 2022, a fost dat în exploatare grupul sanitar al Gimnaziului Costești, după efectuarea lucrărilor de construcție, cu suportul financiar al partenerilor: Consiliul Raional Ialoveni, Primăria satului Costești, Rotary E-Club Moldova, precum și contribuția părinților. În cadrul evenimentului, Mihail Silistraru, președintele raionului Ialoveni și-a exprimat gratitudinea pentru toți partenerii care investesc în îmbunătățirea […] Post-ul CR Ialoveni: A fost dat în exploatare grupul sanitar al Gimnaziului Costești apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
10:40
Urmare a deciziei nr.10 din 30.11.2022 a Comisiei de evaluare și selectare din subordinea Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) se vor finanța 178 de proiecte pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural, inclusiv 7 proiecte ale comunităților […] Post-ul Șapte comunități din raionul Ștefan Vodă vor beneficia de subvenții în avans din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:10
Întrevederea autorităților sorocene cu Ambasadorul Chinei în RM, Yan Webin, la care au participat online și reprezentanții administrației orașului Wuhan din China, s-a soldat cu succes pentru mun. Soroca. Astfel, potrivit autoritățile, chinezii au alocat circa 1 000 000 de lei pentru renovarea unei zone de agrement de str. Viilor. Acum, aici au loc lucrări […] Post-ul La Soroca se construiește un stadion pe banii chinezilor apare prima dată în Provincial.
2 decembrie 2022
16:50
Aflată într-o vizită de lucru în nordul țării, prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din raionul Telenești. În cadrul discuțiilor, au fost abordate mai multe subiecte de actualitate, soluțiile care ar putea fi aplicate pentru a depăși crizele existente, dar și proiectele economice cu impact major pe viitor. Natalia Gavrilița a vorbit […] Post-ul Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din raionul Telenești apare prima dată în Provincial.
16:20
Astăzi a fost dat în exploatare lotul II al drumului republican R6 Chișinău-Orhei-Bălti, cu o lungime de 18 km, ce traversează satele Ratuș, Verejeni, Bănești și Prepelița. Aceasta după ce la sfârșitul lunii septembrie curent, a fost deschis pentru circulație lotul I de drum, ce cuprinde teritoriul satelor Copăceni și Grigorăuca, ocolind orașul Sîngerei. Reabilitat […] Post-ul Drumul republican R6 Chișinău-Orhei-Bălti – reabilitat integral apare prima dată în Provincial.
16:20
Astăzi, 2 decembrie 2022, la ora 17.00, Centrul Raional de Cultură “Andrei Suruceanu”, invită la concertul în teritoriu al Colectivului Artistic Emerit al Republicii Moldova, Ansamblul găgăuz de cântece și dansuri populare „Duz-Ava”. “La eveniment artiștii ansamblului vor interpreta cântece și dansuri populare, pentru a pune în evidență tradițiile și obiceiurile etnice și regionale,” spun […] Post-ul La Orhei va avea loc concertul Colectivului Artistic Emerit al R. Moldova, Ansamblul găgăuz de cântece și dansuri populare „Duz-Ava” apare prima dată în Provincial.
15:50
În weekend-ul 3-4 decembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. În sectorul Botanica, în perioada 1-7 decembrie, pe adresele bd. Cuza Vodă intersecție cu str. Independenței, bd. Dacia, 32, str. N. Zelinski intersecție cu str. […] Post-ul În sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone apare prima dată în Provincial.
15:50
În această dimineață, 2 decembrie 2022, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au convocat în ședință extraordinară pentru a analiza situația din instituțiile publice în contextul crizei energetice și a discuta asupra măsurilor eficiente de reducere a consumului de energie. La subiect, au fost aduse la cunoștință prevederile Dispoziției nr. 50 din 30 noiembrie 2022 a […] Post-ul Comisia pentru situații excepționale Ștefan Vodă s-a convocat în ședință apare prima dată în Provincial.
15:10
Astăzi, 2 decembrie, a avut loc evenimentul de deschidere a Sectorului de Poliție nr.3 Lozova. Sediul se află în satul satul Vorniceni și a fost renovat capital cu dotarea acestuia conform cerințelor de rigoare, fiind create condiții optime pentru colaboratori și pentru cetățenii a celor 13 sate aflate în evidența acestui Sector de poliție, toate […] Post-ul Sectorul de Poliție nr.3 Lozova – deschis! apare prima dată în Provincial.
14:40
Au fost demarate lucrările de modernizare a Stației de epurare a apelor uzate din orașul Căușeni. Capacitatea totală a acesteia va fi de 5000 m3/24h, față de 2400 m3/24h cât este acum. De asemenea, în cadrul proiectului se planifică construcția a 10,4 km de rețea  de canalizare în sectorul Căușenii Vechi al orașului Căușeni și […] Post-ul În orașul Căușeni au fost demarate lucrările de modernizare a Stației de epurare a apelor uzate apare prima dată în Provincial.
14:10
Miercuri, 30 noiembrie curent, s-a încheiat Etapa I a Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Concursul a fost lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) în data de 1 noiembrie 2022. Astfel, în perioada […] Post-ul S-a încheiat Etapa I a Concursul proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor din ADR Nord apare prima dată în Provincial.
13:40
De Ziua României, pe 1 decembrie 2022, a fost semnat un nou acord de înfrățire a municipiului Ungheni. De data aceasta, cu municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, România, transmite PROVINCIAL. „Scopul Acordului de înfrăţire îl reprezintă dezvoltarea şi întărirea relaţiilor de prietenie şi de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale din cele două municipii şi comunităţile […] Post-ul A fost semnat un nou acord de înfrățire a municipiului Ungheni cu municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, România apare prima dată în Provincial.
13:20
În orașul Bălți a fost inaugurat, astăzi, cel mai mare centru regional de inovații și transformări tehnologice – Nortek. La evenimentul festiv au participat prim-ministra Natalia Gavrilița, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, ambasadorul Marii Britanii, Steven Fisher, directorul Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, șefa Secției Cooperare pentru Dezvoltare a Ambasadei Suediei, Karin Borovic, […] Post-ul (FOTO) În orașul Bălți – inaugurat cel mai mare centru regional de inovații și transformări tehnologice “Nortek” apare prima dată în Provincial.
13:10
Proiectul de construcție a apeductului centralizat pe Bulevardul Păcii din Municipiul Strășeni se execută din sursele cetățenilor din acest sector și a Bugetului local, informează PROVINCIAL. “Apreciem inițiativa și implicarea cetățenească în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii din comunitate,” spune Primăria. Post-ul (FOTO) La Strășeni continuă lucrările de exrindere a infrastructurii de apă și sanitație apare prima dată în Provincial.
13:00
Cancelaria de Stat cu suportul partenerilor de dezvoltare, programul USAID „Comunitatea mea” a elaborat Instrucțiunea privind modul de depersonalizare a actelor administrative în Registrul de stat al actelor locale. Documentul a fost aprobat prin Ordinul Secretarului general al Guvernului din 1 noiembrie curent și conține recomandări pentru autoritățile publice locale în prelucrarea datelor cu caracter […] Post-ul Autoritățile publice locale pot aplica recomandările aprobate în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal apare prima dată în Provincial.
12:50
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), informează despre identificarea unui caz de pestă porcină africană înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova. Pe 1 decembrie 2022, prin testări de laborator a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane (PPA), în probele recoltate de la porci domestici, în exploatația de porcine, amplasată în extravilanul localității Soltănești, raionul Nisporeni. […] Post-ul Un caz de pestă porcină africană – înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în Provincial.
12:00
La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control convocată la Bender în data de 1 decembrie 2022 Comandamentul Militar Întrunit și-a prezentat raportul care reflectă situația în  Zona de Securitate pentru perioada 23-29 noiembrie curent. În contextul menținerii abuzive a posturilor structurilor de forță transnistrene, au fost reluate discuțiile privind luarea unei decizii clare asupra […] Post-ul Problemele și provocările din perimetrul Zonei de Securitate – examinate de Comisia Unificată de Control apare prima dată în Provincial.
11:50
Un teren cu suprafața 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal, în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a postului vamal Sculeni, de la frontiera moldo-română. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia […] Post-ul Noi decizii – aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale apare prima dată în Provincial.
11:50
După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, actualmente Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă cea mai mare scădere de preț pentru motorină, înregistrată de la începutul scumpirilor în lanț […] Post-ul Benzină și motorină au ajuns la același preț de 24.49 lei/litru, coborând la nivelul lunii martie 2022 apare prima dată în Provincial.
11:20
Sătenii din Holercani, raionul Dubăsari transformă deșeurile în compost – îngrășământ agricol natural pe care îl utilizează apoi pentru îmbunătățirea calității solului. Aceasta e posibil cu sprijinul proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia și implementat de PNUD. Astfel, în mai multe gospodării din Holercani au fost instalate lăzi de […] Post-ul Sătenii din Holercani, raionul Dubăsari transformă deșeurile în compost – îngrășământ agricol natural apare prima dată în Provincial.
10:50
În Lista partidelor politice din Republica Moldova a mai apărut un partid. Este vorba despre Partidul Politic „Bugeacul Nostru”, care a fost înregistrat la 25 noiembrie curent. Formațiunea are sediul la Comrat, iar președinte este Valeriu Ianioglo, fost prim-viceguvernator și fost Bașcan interimar al Găgăuziei. „Îi felicit pe cei 1150 de membri ai formațiunii din […] Post-ul În Lista partidelor politice din R. Moldova a mai apărut un partid! Formațiunea are sediul la Comrat apare prima dată în Provincial.
10:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au terminat urmărirea penală în privința a patru persoane învinuite de obținerea unui apartament din Chișinău estimat la suma de peste 800.000 lei de către un pretins moștenitor, în 2021, prin inducere în eroare. Învinuiții sunt trei femei și un bărbat din Chișinău, […] Post-ul Patru persoane – trimise pe banca acuzaților, după ce au împiedicat transmiterea în moștenire a unui apartament din Chișinău apare prima dată în Provincial.
09:40
În perioada 01.12.2022 – 01.01.2023 în sectoarele capitalei va fi organizat comerțul cu arbori coniferi, în contextul desfășurării sărbătorilor de iarnă 2022-2023 și asigurarea accesului populației orașului la marfa respectivă în zonele în care locuiesc. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Olga Ursu. Potrivit documentului, preturile de sector vor stabili condițiile de […] Post-ul În sectoarele Capitalei va fi organizat comerțul cu arbori coniferi apare prima dată în Provincial.
07:40
Șefa Executivului de la Chișinău va participa la deschiderea oficială a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic „Nortek” din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din municipiul Bălți. La eveniment vor mai participa viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Educației Cercetării, Anatolie Topală, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, Ambasadorul Marii Britanii, Steven Fisher, Directorul Misiunii […] Post-ul Prim-ministra Natalia Gavrilița va efectua o vizită de lucru la Bălți și Telenești apare prima dată în Provincial.
1 decembrie 2022
17:10
Tronsonul de cale ferată ”Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești” este în plin proces de reabilitare. Studiile geologice deja au fost finalizate și, în prezent, se lucrează la ridicarea topografică a căilor ferate, instalarea reperelor, se înlocuiesc elementele de fixare și se pun traverse noi de beton. Primele lucrări au început pe sectorul feroviar “Abaclia-Ceadîr-Lunga”, informează PROVINCIAL cu referire la […] Post-ul (FOTO) Tronsonul de cale ferată ”Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești” – în plin proces de reabilitare! apare prima dată în Provincial.
17:00
S-au finalizat primele 20 de proiecte de dezvoltare locală, prin Programul Național „Satul European”. Valoarea totală a acestora, se ridică la circa peste 30 de milioane de lei, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, informează PROVINCIAL. Astfel, potrivit unui comunicat, în doar 3 luni de la semnarea contractelor de finanțare, au fost realizate […] Post-ul 20 de proiecte cu valoare totală de peste 30 de milioane de lei din programul „Satul European”- realizate! Iată care sunt acestea apare prima dată în Provincial.
17:00
Din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (3 292 965), 2 768 614 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II. Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (256 070 […] Post-ul Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 1 decembrie 2022, este de 3 292 965 apare prima dată în Provincial.
15:40
Astăzi, 1 decembrie 2022 a avut loc un eveniment important pentru istoria municipiului Hâncești, a fost semnat acordul de înfrățire între Municipiul Hâncești și Municipiul Iași, informează PROVINCIAL. „Acordul a fost semnat de către primarul mun. Hîncești, Alexandru Botnari si primarul mun. Iași, Mihai Chirica. Este un moment important de cooperare între municipiile noastre, în […] Post-ul (FOTO) Acord de înfrățire între Municipiul Hâncești și Municipiul Iași – semnat apare prima dată în Provincial.
15:20
Vicepremierul Andrei Spînu a vizitat traseul R34 Hîncești-Leova-Cantemir, pe care în prezent au loc lucrări de reparație a celor 82 km de drum. Ministrul a discutat cu muncitorii de pe șantier, împreună cu care a convenit ca până la finele anului 2023, toate lucrările să fie efectuate. Proiectul de construcție a drumului R34 include: ️reconstrucția […] Post-ul Vicepremierul Andrei Spînu a vizitat traseul R34 Hîncești-Leova-Cantemir apare prima dată în Provincial.
15:10
Universitatea de Stat din Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) au semnat un Memorandum prin care va fi lansat, în premieră, proiectul pilot al serviciului de îngrijire a copiilor de 0-3 ani în cadrul Universității de Stat din Moldova, a cărui scop este de a ajuta familiile tinere să muncească și să studieze. […] Post-ul În premieră, la USM, va fi implementat proiectul pilot al serviciului de îngrijire a copiilor de 0-3 ani organizat de angajator la locul de muncă apare prima dată în Provincial.
14:40
În dimineața zilei de 01 decembrie 2022 pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu produs într-un magazin de haine de pe strada Tighina 57 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:45. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului au fost trimise trei echipaje de pompieri. Ajunși, angajații IGSU […] Post-ul O gheretă cu haine de pe strada Tighina 57 din Capitală – afectată după ce un contor electric a luat foc apare prima dată în Provincial.
14:30
Doi bărbați de 32 și, respectiv, 38 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul Slobozia, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Rîșcani, după ce ar fi furat un Ford Transit din curtea unui bloc de locuit de pe strada Tudor Vladimirescu din capitală. Poliția a fost sesizată de […] Post-ul Doi bărbați originari din mun. Chișinău și raionul Slobozia – reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a IP Rîșcani apare prima dată în Provincial.
14:00
La data de 1 decembrie 2022, în cadrul ședinței ordinare, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat Hotărârea privind respectarea unor prevederi ale Regulilor pieței energiei electrice (RPEE). Potrivit acestei hotărâri, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătoare S.A. „Energocom”, Î.S. „Moldelectrica”, operatorii sistemelor de distribuție Î.C.S. […] Post-ul ANRE a aprobat o hotărâre care va contribui la diminuarea dezechilibrelor din sistemul electroenergetic apare prima dată în Provincial.
13:30
Programul de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare 2023-2027 a fost aprobat miercuri, 30 noiembrie 2022, de Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare din acest an. Totodată, consilierilor regionali le-a fost prezentat raportul de progres privind realizarea Programului Operațional Regional Nord (2022-2024) pentru perioada […] Post-ul Programul de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare 2023-2027, aprobat de Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord apare prima dată în Provincial.
13:10
Pe parcursul zilei de ieri, 30 noiembrie, delegația Găgăuză, în frunte cu Olesea Tanasoglo, Vicepreședintele executivului al UTA Găgăuzia, a avut parte de o masă rotundă cu participarea conducerii raionului și municipiului Orhei, în frunte cu Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, Primarul Municipiului Orhei, Pavel Verejanu, vicepreședinții raionului, responsabili pe diverse domenii de activitate și […] Post-ul Raionul Orhei a găzduit o delegație oficială din partea Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
12:50
Primarul satului Vîșcăuți, Nița Victor a efecutat o vizită de lucru în comuna Milești Mici, raionul Ialoveni, unde a avut o discuție constructivă cu primara Rodica Agrici, informează PROVINCIAL. “În urma discuțiilor am abordat o serie de probleme cu care se confruntă în prezent localitățile noastre. Sunt convins că odată cu consolidarea forțelor vom reuși […] Post-ul Primarul satului Vîșcăuți, Orhei – vizită de lucru în comuna Milești Mici, Ialoveni apare prima dată în Provincial.
12:40
Pasajul subteran din strada Calea Ieșilor a fost reparat. Astfel, potrivit Primăriei, denumirea acestui pasaj va fi Iași, iar pe interior vor fi  amplasate tablouri cu imagini din orașul înfrățit cu municipiul Chișinău, informează PROVINCIAL. “Au fost efectuate lucrări de finisare a pereților cu placaj din ceramică, a fost reparat tavanul și reabilitate scările cu […] Post-ul Chișinău: Pasajul subteran din strada Calea Ieșilor, reparat apare prima dată în Provincial.
12:10
Un caz tragic s-a produs în satul Cinișeuți raionul Rezina. Aici, un bărbat în vârstă de 63 de ani a decedat, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la soba defectă din locuință. În cadrul examinării preventive a locuinței, cu dimensiunile 6×4 m2, constituită din două odăi, s-a constatat că, incendiul […] Post-ul Serviciul prevenție a Secției Situații Excepționale Rezina atenționează! apare prima dată în Provincial.
12:10
Deputatul Dan Perciun, președinte al Comisiei protecția socială, sănătate și familie a Parlamentului, a venit cu „un pic de statistică preliminară” referitor la cele peste 700 de mii de cereri depuse pe compensatii.gov.md, informează PROVINCIAL.  Astfel, 78% dintre toți solicitanții de compensații au fost încadrați în categoria foarte vulnerabilă, 12% – vulnerabilitate ridicată, 5% – medie, […] Post-ul Compensatii.gov.md: 78% dintre toți solicitanții de compensații au fost încadrați în categoria foarte vulnerabilă apare prima dată în Provincial.
12:00
Moldova a început acest an cu cel mai mic preț la energia electrică din ultimii 10 ani. Prețul mediu ponderat a fost de 1,64 lei/kWh, dintre care la Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L am avut prețul de 1,51 lei/kWh, iar la S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” prețul a fost de 2.04 lei/kWh. Un preț mai mic […] Post-ul Expert economic: În mai puțin de nouă luni asistăm la a 5-a scumpire a energiei electrice, care cumulativ s-a scumpit de 3,6 ori apare prima dată în Provincial.
12:00
Peste 60% din cetățeni spun că veniturile ajung doar pentru sau nici pentru strictul necesar, informează PROVINCIAL. Potrivit Barometrului Opiniei Publice – noiembrie 2022, prezentat astăzi, 21,5% afirmă că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar, 42,5% – ajung doar pentru strictul necesar, 26,1% – ajung pentru un trai decent, dar nu permit cumpărarea […] Post-ul Sondaj: Peste 60% din cetățeni spun că veniturile le ajung doar pentru sau nici pentru strictul necesar apare prima dată în Provincial.
11:50
Biserica și Primăria se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor, informează PROVINCIAL. Potrivit Barometrului Opiniei Publice – noiembrie 2022, prezentat astăzi, Biserica se bucură de foarte multă încredere din partea a 27,8%, iar oarecare încredere – 34,7%. Totodată, Primăria se bucură de foarte mult încredere a 19,0%, iar oarecare încredere – 36,6%. Pe […] Post-ul Sondaj: Biserica și Primăria se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor apare prima dată în Provincial.
11:40
La 30 noiembrie 2022, a avut loc ședința Comisiei raionale pentru serviciul civil (de alternativă).  Pe ordinea de zi a fost două subiecte: cu privire la încorporarea recruților în serviciul civil (toamna 2022 – iarna 2023) trecerea în rezervă a executanților serviciului civil încorporați în toamna anului 2021 Comisia prezidată de către dl Vladimir Baligari, […] Post-ul La Ștefan Vodă a avut loc ședința Comisiei raionale pentru serviciul civil apare prima dată în Provincial.
11:20
Conform dispoziției primarului mun. Bălți nr. 365 din 30.11.2022 în legătură cu solicitarea SRL „Corsag” de a restricționa traficul transportului auto pe str. Ștefan cel Mare (de la intersecția cu str. 31 August până la intersecția cu str. Nicolae Testemițanu) pe perioada lucrărilor de reparații, pentru a asigura siguranța rutieră în perioada 30 noiembrie – […] Post-ul În atenția bălțenilor! Se restricționează traficul transportului auto pe str. Ștefan cel Mare apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.