De la tăcere la acțiune: Consolidarea sprijinului public pentru lupta împotriva corupției

Bani.md, 25 noiembrie 2022 13:10

Într-un gest de solidaritate și în efortul comun pentru responsabilitate publică, activiști, jurnaliști și reprezentanți oficiali s-au reunit astăzi pentru a identifica modalități mai eficiente de comunicare publică a campaniilor anti-corupție. „Campaniile de advocacy sunt instrumente creative și constructive pentru a motiva și implica cetățenii în combaterea corupției. Iar cetățenii sunt aliați importanți ai instituțiilor […] Articolul De la tăcere la acțiune: Consolidarea sprijinului public pentru lupta împotriva corupției apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 2 ore
13:00
În această iarnă energia electrică se va ieftini, a anunțat Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale va solicita revederea tarifului la energia electrică. „Astăzi Comisia pentru Situații Excepționale va dispune revederea tarifului chiar din luna decembrie. ANRE va trebui să ia decizia imediat după ce CSE va impune […] Articolul ULTIMĂ ORĂ! Andrei Spînu: În această iarnă vom avea energie electrică mai ieftină apare prima dată în Bani.md.
12:30
Exporturile UE de maşini electrice şi hibride au crescut anul trecut cu 69%, în termeni valorici, la 42 miliarde de euro (44,26 miliarde de dolari), depăşind importurile pentru al doilea an, conform datelor Eurostat, transmite Reuters. Datele arată că, în 2021, exporturile de autoturisme hibride, fără reîncărcare din surse externe, au urcat la 22,9 miliarde […] Articolul În 2021, Uniunea Europeană a exportat mai multe automobile electrice și hibride apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
12:00
Încasările la Bugetul Public Național (BPN) administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit 48,9 miliarde lei în 11 luni ale anului 2022. Încasările au crescut cu 6849,9 milioane lei sau 16,3 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, la Bugetul de stat (BS), în anul 2022 s-au încasat 21,0 miliarde lei, ceea ce constituie cu 3306,9 milioane lei mai […] Articolul Serviciul Fiscal de Stat a încasat 48,9 miliarde lei în 11 luni ale 2022 apare prima dată în Bani.md.
12:00
Pretinsele autorități din stânga Nistrului anunță că urmează să repornească giganții economici din regiune. Este vorba de Uzina Metalurgică de la Râbnița și cea de ciment. Repornirea companiilor are loc după ce Chișinăul a decis să livreze întreaga cantitate de gaz – 5,7 mil metru cubi/zi în schimbul energiei electrice livrată malului drept de centrala […] Articolul Separatiștii transnistreni prind curaj sub bagheta gazului rusesc! Anunță că pornesc giganții economici din regiune apare prima dată în Bani.md.
12:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru marți, 6 decembrie. Astfel, mâine, atât benzina cât și motorina se vor ieftini. Potrivit informațiilor, marți, 6 decembrie, benzina se va ieftini cu 0,11 lei, iar motorina cu 0,04 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,38 lei, iar litrul de motorină […] Articolul Săptămâna începe cu ieftiniri modeste la carburanți. Cât vor plăti șoferii pentru benzină și motorină pe 6 decembrie apare prima dată în Bani.md.
11:40
Republica Moldova are de achitat 40,05 milioane dolari pentru livrările de gaz din luna noiembrie, anunță Moldovagaz. Volumul de gaze naturale achiziționat in noiembrie a fost de 101,8 mil. metri cubi la un preț de 815,01 USD/1.000 mc, respectiv, costul gazelor a fost de 83,0 mil. USD sau circa 1.618,5 mil. lei. „Ținând cont de […] Articolul Gazprom așteaptă banii de la Moldovagaz! Câte milioane are de plătit compania apare prima dată în Bani.md.
11:20
Comisia Națională a Pieției Financiare a suspendat licența de activitate a companieii de asigurări Garnație până în data de 10 martie 2023. „Menținerea administrării speciale la CA „GARANȚIE” SA, urmare a examinării Raportului administratorului special, cu suspendarea, până la 10 martie 2023, a licenței entității menționate pentru dreptul de a desfășura activitate în domeniul asigurărilor […] Articolul CNPF bate ultimul cui în afacerea cu asigurări a milionarului Stati apare prima dată în Bani.md.
10:30
Multe pub-uri şi berării din Marea Britanie vor fi forţate să se închidă definitiv deoarece se vor confrunta cu pierderi importante dacă nu va fi prelungită reducerea facturilor la energie, informează luni PA Media/dpa. Potrivit unui raport, odată cu revenirea facturilor la energie la tariful lor obişnuit începând cu luna martie, pub-urile şi producătorii de […] Articolul Mai multe pub-uri și berării din Marea Britanie vor fi forțate să se închidă apare prima dată în Bani.md.
10:20
Primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Moldova NORTEK a fost inaugurat la Bălți. Acesta are o suprafață de peste 6 mii de metri pătrați și a fost creat în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”. Centrul are drept scop avansarea inovațiilor, cercetarea și transformarea digitală a regiunii de nord a țării, dar și […] Articolul VIDEO Primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din țară a fost inaugurat la Bălți! Vezi ce servicii oferă NORTEK apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
10:00
Cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat luni, după ce grupul OPEC+ a decis să menţină ţintele de producţie, în contextul în care Uniunea Europeană impune un plafon de preţ pentru petrolul rusesc, transmite Reuters. În acelaşi timp, un semn pozitiv privind cererea de combustibil l-a reprezentat atenuarea restricţiilor COVID-19 în multe oraşe din China. […] Articolul Cotația barilului de petrol Brent crește apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
07:30
Sectorul aviatic se îndreaptă către o altă eră. În următorul deceniu, taxiurile aeriene electrice ar putea revoluționa sectorul aviatic. În ultima perioadă, tot mai multe companii din SUA, inclusiv mai multe startup-uri au început să dezvolte taxiuri electrice aeriene ce au ca scop să scoată maşinile de pe şosea şi să mute traficul în aer, transmite […] Articolul Taxiurile aeriene ar putea ajunge pe pieţe în 2030 apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
05:40
Fiul lui Aleksander Litvinenko, opozantul lui Vladimir Putin ucis cu poloniu la Londra, în 2006, a primit ordin de mobilizare în armata rusă. Recrutorii au venit la casa lui din Moscova, relatează The Guardian. Anatoli Litvinenko, în vârstă de 28 de ani, a dezvăluit că a fost chemat să facă serviciul militar în Ucraina în […] Articolul Rușii au încercat să-l recruteze în armată pe fiul lui Aleksander Litvinenko, opozantul lui Putin ucis cu poloniu apare prima dată în Bani.md.
05:20
Statele din grupul OPEC, ce reuneşte ţările Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi alţi zece producători, inclusiv Rusia, au decis duminică menţinerea cotelor de producţie, într-un context economic incert înaintea intrării în vigoare a unor noi sancţiuni ale UE şi G7 contra Rusiei, informează Agerpres. Cotele de producţie vor fi menţinute la nivelul convenit în […] Articolul OPEC menţine cotele de producţie de petrol înaintea intrării în vigoare a embargoului UE asupra petrolului rusesc apare prima dată în Bani.md.
05:10
Un cunoscut oligarh rus a fost arestat în Marea Britanie, fiind suspectat de spălare de bani. Potrivit mass-media, persoana implicată este miliardarul Mihail Fridman, scrie Politico.eu. Agenția britanică pentru combaterea criminalității a declarat că omul de afaceri, a cărui identitate nu a dezvăluit-o, a fost arestat joi la domiciliul său din Londra, fiind suspectat de […] Articolul Oligarhul rus Mihail Fridman, arestat în Marea Britanie pentru spălare de bani și conspirație apare prima dată în Bani.md.
05:10
Cândva unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din China, fondatorul Alibaba Group, Jack Ma, a dispărut în mare parte din peisajul public în urmă cu doi ani, ca rezultat al unui conflict cu autorităţile. El a reapărut acum la Tokyo, a relatat Financial Times, citând o serie de persoane care au cunoştinţă directă […] Articolul Jack Ma, miliardarul fondator al Alibaba, a dispărut din atenţia publicului în 2020. Unde locuieşte în prezent apare prima dată în Bani.md.
Ieri
12:30
În general, biletele de avion nu se ieftinesc odată cu data plecării, ci sunt mai ieftine cu între patru luni şi trei săptămâni înainte de programarea zborului, scrie platforma Investopedia. Iar potrivit travelandleasure.com, cea mai bună perioadă de rezervare a unui bilet de avion este cu 64 de zile înaintea zborului – aceasta este însă […] Articolul Vrei să ştii care este cea mai bună perioadă ca să rezervi un zbor mai ieftin? Trebuie să ţii cont de anumite date apare prima dată în Bani.md.
12:10
Republica Moldova primește, de astăzi, peste 50% din necesitățile de curent de la Centrala de la Cuciurgan în schimbul gazului pe care îl livrează Moldovagaz Tiraspolului. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu explică cum s-a ajuns la această soluție și care va fi impactul pe tarif pentru consumatori. Cine achită cei 5,7 mln m3 de gaz pe […] Articolul Cât de rentabil este deal-ul cu energie în schimbul gazului livrat enclavei din coastele Moldovei apare prima dată în Bani.md.
06:10
Deputatul USR Bogdan Rodeanu, preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, se întreabă ce motive ar putea avea liderul AUR, George Simion să declare că România nu trebuie să mai ajute financiar Republica Modova: „Oare nu mai curg banii de la Moscova?”, se întreabă deputatul, citat de mediafax.ro. „Ce motive are George Simion de este […] Articolul Deputat USR după declaraţiile lui Simion privind Republica Moldova: Nu mai curg banii de la Moscova? apare prima dată în Bani.md.
06:00
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina afectează grav interesele așa ziselor autorități separatiste de la Tiraspol. Ei sunt obligați să aplice strategia Moscovei, deși nu sunt tocmai fericiți cu acest lucru deoarece sunt loviți direct în interesele personale. Liderii separatiști văd cum venituriel pe care le obțineau, înainte de război, din afacerile mai mult sau […] Articolul Separatiștii de la Tiraspol n-ar mai vrea să urmeze ordinele Moscovei: „O fac pentru că sunt forțați” apare prima dată în Bani.md.
05:20
În timp ce bucureștenii acuză frigul din apartamente, refacerea sistemului de termoficare ascute lupta pentru milioanele din contractele publice. Războiul de la graniță a schimbat regulile atât la București, cât și la Chișinău, de unde provin noii regi ai termoficării, scrie newsweek.ro într-o investigație. Cele două capitale înfrățite au stat decenii la rând pe un […] Articolul Baronii termoficării care trag sforile la Chișinău și București via Moscova apare prima dată în Bani.md.
05:20
Uniunea Europeană va introduce un embargo asupra petrolului din Rusia începând cu data de 5 decembrie. UE mai vrea să impună și restricții privind prețul maxim cu care va putea fi achiziționat petrolul. Cu toate că Uniunea Europeană vrea să susțină Ucraina în fața Rusiei, nu poate face acest lucru până la capăt din cauza […] Articolul UE poate falimenta Rusia la începutul anului 2023. Embargoul petrolului rusesc va afecta finanțele Moscovei apare prima dată în Bani.md.
04:50
Prezentat în vara acestui an, modelul Lightyear 0, a cărui autonomie poate fi majorată grație panourilor fotovoltaice de pe plafon, are deja 150 de clienți dispuși să plătească 250.000 de euro. Considerat primul vehicul 100% electric de serie din lume care poate fi alimentat de la propriile panouri solare, Lightyear 0 a strâns deja 150 […] Articolul VIDEO Lightyear, prima mașină alimentată de propriile panouri solare, a înregistrat 150. Comenzi înainte de lansare apare prima dată în Bani.md.
3 decembrie 2022
20:20
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu anunță că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. De asemenea, am convenit să analizăm opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023 pentru a asigura toată țara cu electricitate. „Cantitatea: pentru decembrie, aproximativ 204 mii MW. Această cantitate, împreună cu contractele bilaterale […] Articolul Chișinăul prins în capcana Tiraspolului! Fără gaz, dar și cu energie de la Cuciurgan mai scumpă apare prima dată în Bani.md.
16:40
Reprezentanţii Transgaz anunță că, sâmbătă, la orele prânzului, a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni. „Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au transmis oficialii companiei transportatoare de gaze. Potrivit acestora, […] Articolul Gazul românesc a trecut Prutul! Sâmbătă la orele prânzului metanul a intrat în Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni apare prima dată în Bani.md.
16:20
În 2012, războiul pentru energie în Europa de Est era în toi. Polonia îşi flutura în faţa tuturor ceea ce se credea atunci că reprezintă cele mai mari rezerve de gaze de şist din Europa, care i-ar fi asigurat independenţa energetică de Rusia. Visul, care cuprinsese şi România, cu locul trei în Europa la rezerve […] Articolul Drumul pentru diversificare energetică a adus Ungaria înapoi acasă: este pe cale să devină Kuweitul de pe Dunăre apare prima dată în Bani.md.
16:20
Peste 40 de mii de gospodării din cele 695 de mii înregistrate pe portalul compensatii.gov.md vor primi compensații mai mari la plata facturilor, urmând să le fie recalculat gradul de vulnerabilitate care le-a fost atribuit inițial. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, convocată astăzi de prim-ministra Natalia Gavrilița. În urma analizei […] Articolul Compensații la căldură! Guvernul s-a răzgândit. Va recalcula vulnerabilitate energetică pentru de 40 mii de gospodării apare prima dată în Bani.md.
16:00
Politica monetară restrictivă a Băncii Naționale a Moldovei a lovit în creditele acordate populației și businessului. Volumul creditelor noi acordate pe parcursul a 9 luni ale anului 2022 s-a micșorat cu 11,5% față de aceeași perioadă a anului precedent. Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, cea mai mare creștere în valoare absolută pe parcursul a […] Articolul Banca Națională a Moldovei a sugrumat creditarea moldovenilor! Împrumuturile s-au prăbușit apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:10
Superyacht-ul oligarhului Medvedciuk va scos la licitaţie, banii urmând să ajute ţara afectată de război, fiind vorba despre prima vânzare de acest gen în numele poporului ucrainean. Superyacht-ul de 200 de milioane de dolari deţinut de oligarhul rus Viktor Medvedciuk, un prieten al lui Vladimir Putin, va fi predat agenţiei ucrainene de urmărire şi gestionare […] Articolul „Prinţul Întunecat”, finul lui Putin, deposedat de un iaht de 92,5 metri. Ambarcaţiunea este evaluată la 200 mil. USD apare prima dată în Bani.md.
05:50
Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. Noi adăposturi subterane sunt în continuare construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua, citate de Agerpres. Nu Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus Sobesednik (Interlocutorul), […] Articolul Buncărele secrete ale lui Vladimir Putin. Au fost construite în toată Rusia și sunt legate de tuneluri lungi apare prima dată în Bani.md.
05:50
Stick-ul de memorie USB care conținea date clasificate, descoperit ascuns în anusul unui agent care încerca să treacă granița ucraineană-ungară, ilustrează modul în care Ungaria a devenit un centru pentru spionajul rusesc. La sfârșitul lunii noiembrie, la un punct de control al trecerii frontierei ucrainene-maghiare, forțele speciale ucrainene au arestat un presupus agent rus chiar […] Articolul Ungaria, mamă pentru spionii ruşi. Stick-ul descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni apare prima dată în Bani.md.
05:20
Pentru Tokyo şi Londra, acesta reprezintă punctul culminant al unor legături de apărare tot mai strânse, care, la rândul lor, oferă Marii Britanii un rol mai important în materie de securitate în Asia şi oferă Japoniei noi parteneri de securitate care o pot ajuta să contracareze puterea militară în creştere a Chinei. Presiunea de a […] Articolul Trei giganţi bat palma pentru un proiect de anvergură în domeniul apărării: Japonia, Marea Britanie şi Italia apare prima dată în Bani.md.
05:20
Cele 27 de state membre ale UE au definitivat vineri un acord ce prevede plafonarea preţului petrolului pe care Rusia îl va livra statelor terţe la 60 de dolari barilul. Măsura se va aplica prin impunerea ei companiilor care furnizează servicii de transport sau de asigurări pentru livrarea acestui petrol. Această înţelegere fusese convenită joi […] Articolul UE a plafonat preţul petrolului livrat de Rusia la 60 de dolari barilul. Cum se aplică sancțiunea apare prima dată în Bani.md.
05:20
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu a reuşit – la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre, desfăşurată vineri la Lodz, în Polonia – să ajungă la o declaraţie sau la un acord care să reflecte condamnarea Rusiei pentru agresiunea contra Ucrainei. Impasul ridică semne de întrebare asupra viitorului acestei organizaţii. În […] Articolul Impas total la OSCE. Ca să dea Rusia afară din organizație, este nevoie de acordul Rusiei apare prima dată în Bani.md.
2 decembrie 2022
17:30
Astăzi, Republica Moldova a importat gaz prin conducta transbalcanică. Testăm mai multe rute de transport a gazului în Republica Moldova în cazul unei situații de criză cu aprovizionarea cu gaz din partea Gazpromului prin conductele din Ucraina. Am încercat traseul transbalcanic să vedem dacă merge. Vom testa și Iași- Ungheni- Chișinău, a declarat pentru BANI.MD […] Articolul Arma gazieră a lui Putin rămâne fără muniție! Republica Moldova a transportat gaz prin conducta transbalcanică apare prima dată în Bani.md.
15:50
Circa 100 000 de gospodării sau peste 300 mii de consumatori finali de energie electrică ar putea avea un tarif de 2,5 lei kwh! Aceasta este oferta cu care producătorii locali de energie regenerabilă din R. Moldova vin către autoritățile naționale și sunt gata să contribuie la implementarea soluțiilor propuse. În cadrul conferinței de presă […] Articolul Producătorii de energie regenerabilă – ofertă către stat! Circa 300 mii de consumatori pot avea un tarif de 2,5 lei kwh apare prima dată în Bani.md.
15:50
Șoferii delegației pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Igantiev, au fost amendați la Chișinău, scrie presa din stânga Nistrului. Aceștia au parcat necorespunzătoare în apropierea clădirii OSCE în care au avut loc negocierile. Amintim Vitalii Igantiev a venit azi la Chișinău pentru a participa la negocierile în formatul 1+1 la sediul OSCE din […] Articolul Șoferii separatistului Ignatiev arși cu amenzi la Chișinău! Poliția le-a arătat locul apare prima dată în Bani.md.
15:30
Am propus Tiraspolului 5 scenarii pentru reluarea livrărilor energiei electrice de centrala de la Cuciurgan, de declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serberian după negocierile în fromat 1+1 de la sediul OSCE de la Chișinău. „Chișinăul a venit cu câteva variante pentru producerea de energie pentru consumatorii de pe malul drept la Nistrului și un preț […] Articolul Luminița de la capătul tunelului transnistrean nu se vede! Serebrian: Avem cinci scenarii apare prima dată în Bani.md.
14:30
După negocierile în formatul 1+1 de la Chișinăul la OSCE, pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Igantiev a declarat că nu s-a ajuns le vreo înțelegere. „Nu am rezolvat nicio problemă. Detailat am abordat problema importului de medicamente. Or, rezolvarea e foarte simplă. Modelul elaborat de partea moldovenească trebuie doar implementat”, a punctat […] Articolul Tiraspolul a pus piciorul în prag! Cuciurganul nu va livra curent mai ieftin Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
13:10
Costul poliței de asigurare urmează să crească la 12,636 de lei pentru cei care nu se asigură la timp, însă prețul rămâne neschimbat pentru cei care se asigură până la 31 martie – 2028 de lei. Articolul Pentru cine costul poliției de asigurare crește până la cer și pentru cine rămâne neschimbat apare prima dată în Bani.md.
13:10
Maternitatea din Ceadîr-Lunga a fost dotată cu echipament de ultimă generație. Donația în valoare de 230 de mii de dolari a fost oferită de UNFPA-Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al SUA. Instituția medicală a fost echipată cu utilaje în domeniul ginecologiei și obstetricii, care au fost instalate în secțiile de terapie intensivă pentru […] Articolul (VIDEO) Condiții mai bune la maternitatea din Ceadîr-Lunga! Instituția a fost dotată cu echipament de ultimă generație apare prima dată în Bani.md.
12:50
Moldindconbank a devenit partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” și va contribui la pregătirea copiilor și tinerilor care își doresc un viitor în fotbalul de performanță. Anunțul a fost făcut de către consilierul președintelui băncii, Alexander Picker, care a subliniat că susținerea sportului este o parte indispensabilă a valorilor promovate de Moldindconbank. „Suportul financiar […] Articolul Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe apare prima dată în Bani.md.
12:10
Înainte de negocierile 1+1 de la sediul OSCE de la Chișinău, pretinsul ministrul de Externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev a spus că la întrevedere vor fi discutate mai multe probleme. Este vorba de problema liberei circulații, importul de medicamente, alimente și problema crizei energetice. „Trebuie să discutăm despre livrea energiei electrice. Dacă va fi […] Articolul Ce spune solul lui Putin despre datoria de miliarde a Transnistriei și de ce nu livrează curent electric Moldovei apare prima dată în Bani.md.
11:30
Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos. În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore […] Articolul Casa de pariuri 1xBet, cu rădăcini în Rusia, ar putea pierde licența internațională apare prima dată în Bani.md.
11:20
După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, actualmente Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă cea mai mare scădere de preț pentru motorină, înregistrată de la începutul scumpirilor în lanț […] Articolul Premieră în Moldova! Benzina și motorina – la același preț apare prima dată în Bani.md.
09:40
Victoriabank scrie din nou istorie în dezvoltarea digitală a sistemului bancar din Moldova. În premieră pe țară, Victoriabank lansează serviciul Digital Onboarding, platformă deschisă pentru fiecare persoană care dorește să devină Client Victoriabank. Acum doar la Victoriabank poți deschide un cont cu card atașat 100% online, 100% simplu. Totul se întâmplă exclusiv online, iar cardul […] Articolul Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova apare prima dată în Bani.md.
09:20
În 2023, polița de asigurare medicală ar putea costa de trei ori mai mult, se arată într-un comunicat de presă al Campaniei Naționale de Asigurări Sociale (CNAM). Astfel, începând cu anul viitor, moldovenii ar putea achita 12.636 de lei față de 4.000 lei, cât costă în prezent. „Conform proiectului, prima de asigurare medicală obligatorie în […] Articolul Polița de asigurare ar putea costa de trei ori mai mult în 2023. Anunțul CNAM apare prima dată în Bani.md.
08:30
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova, arătând, în context, că aceasta este calea „mai scurtă” pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană, relatează Agerpres. „Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie […] Articolul Ciolacu: Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei apare prima dată în Bani.md.
06:00
Rompetrol Moldova, parte a Grupului KMG International, aniversează 20 de ani de la înființare, perioadă în care și-a consolidat prezența și a devenit cel mai important furnizor de carburanți, la nivel național, potrivit unui comunicat al companiei. În prezent, compania numără peste 1.000 de angajați, având o contribuție totală la bugetul de stat al Republicii […] Articolul Un gigant petrolier din România aniversează 20 de ani în Republica Moldova  apare prima dată în Bani.md.
05:40
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat joi, 1 decembrie, la o conferinţă pe teme de securitate, că Europa ar trebui să revină la ”ordinea de pace” care exista cu Rusia înainte de războiul din Ucraina, dacă Vladimir Putin își va retrage trupele, relateză cotidianul britanic ”The Times”. Jurnaliștii scriu că, în timpul unei discuţii care […] Articolul Cum se va raporta Germania la Rusia după încheierea războiului din Ucraina. Răspunsul lui Olaf Scholz apare prima dată în Bani.md.
05:40
Northrop Grumman va prezenta, vineri, în premieră, mult-așteptatul bombardier strategic, prima aeronavă de generația a șasea capabilă să transporte arme nucleare și convenționale. China are cel puțin 200 de avioane de luptă J-20 de generația a cincea, potrivit mai multor mass-media militare care folosesc ca sursă urmărirea expertului Andreas Rupprecht, care urmărește imagini din surse deschise […] Articolul Arma care-l face pe Putin să tremure. Pentagonul a dezvăluit cu ce i-ar veni de hac oricui apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.