(foto) Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri: Mai multe posturi, create în zonă pentru a monitoriza situația

UNIMEDIA, 25 noiembrie 2022 10:30

Nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care monitorizează în continuare situația în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
20:50
Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea, la data de 9 decembrie 2022, a unui procuror din Procuratura raionului Călărași, fiind bănuit de corupere pasivă. 
Acum o oră
20:20
Naționala de fotbal a Croației a rezistat astăzi în fața Braziliei, principala favorită a Cupei Mondiale din Qatar, obținând calificarea în semifinală. Croații s-au impus după lovituri de departajare și după ce fuseseră conduși cu 1-0, la pauza dintre reprizele de prelungiri. Livakovic eroul Croație, transmite presa romănă.
Acum 2 ore
19:50
Consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi vine cu o reacție privind anunțul ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, despre intenția Guvernului de a crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiul Chișinău. Acesta afirmă că ar fi vorba despre startul unei campanii electorale, exact cu un an înainte de alegerile locale, pentru obținerea fotoliului de primar. „O bâtă politică, mascată sub o nobilă intenție de misionarism urban”, a declarat Verbițchi pe pagina de Facebook.
19:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii ziarului Financial Times pentru titlul de „Femeia anului 2022”.
Acum 4 ore
18:40
Marea Britanie, Italia și Japonia vor dezvolta împreună o nouă generație de avioane de luptă, care vor folosi inteligența artificială, relatează digi24.ro, protrivit BBC. Anunțul a fost făcut de premierul britanic Rishi Sunak.
18:20
Economiile cetățenilor Republicii Moldova în prezent sunt estimate la 104 miliarde de lei, dintre care 33,3 miliarde de lei sunt ținuți la bănci, iar 20,5 – acasă. Restul 50,1 miliarde de lei sunt în valută străină, dintre care: 21,1 miliarde lei în bănci, iar 29 – acasă. Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, a spus în cadrul ediției de vineri, 9 decembrie, a emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, că la această concluzie s-a ajuns ca urmare a unui sondaj realizat de către CBS-Research, la comanda IDIS „Viitorul”.
17:50
Un deținut de 33 de ani, originar din raionul Ungheni, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 5 decembrie 2022, pentru comiterea infracțiunii de escrocherie săvârșită în penitenciar. Acesta însușea bani de la oameni, sub pretextul comercializării lemnelor de foc.
Acum 6 ore
16:50
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că decizia Marii Britanii de a aplica sancțiuni la adresa sa nu-l afectează în niciun fel, ci dimpotrivă, îl face să râdă. Potrivit lui, astfel de acțiuni demonstrează repetat că sfârșitul regimului Maiei Sandu este foarte aproape. Totodată, el își exprimă regretul că aceste sancțiuni nu vor îmbunătăți viața cetățenilor. 
16:40
Tinerii care apar în imaginile video sunt căutați de poliție, fiind suspectați că la sfârșitul lunii noiembrie, ar fi distrus o cuvă decorativă din bronz, de pe aleea pietonală Grigore Vieru din capitală. Aceștia ar fi însușit și un element de decor de pe cuvă, după care au fugit.
16:20
Preşedintele Austriei Alexander Van der Bellen spune că regretă decizia guvernului său, care a blocat aderarea la Schengen a României, și care acum a dus la situația în care economia austriacă este amenințată de contramăsuri românești, scrie digi24.ro.
15:30
Cel puțin 3 mașini s-au tamponat în această amiază, în capitală. Impactul s-a produs în jurul orei 13:45.
15:20
O moldoveancă care din anul 2017 s-a eschivat de răspundere în fața legii a fost reținută de poliția de frontieră. Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Central, femeia era condamnată la pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 19 ani, pentru trafic de persoane și trafic de copii.
15:10
790 483 dolari. Atât va costa un proiect prin care se propune ca admiterea în universități să se facă online, începând cu anul viitor. Potrivit ministerului Educației, platforma e-Admitere, este „osoluție informatică ce are drept scop organizarea procesului deadmitere la studii superioare în ciclul I (licență) și II(master) și prezentarea informației corespunzătoare despreprocesul de admitere Ministerului Educației și Cercetării șiinstituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova”. Banii preconizați pentru acest proiect sunt nemijlocit pentru elaborarea și implementarea Sistemul informațional unificat„e-Admitere”, dar și mentenanțasistemului pentru 18 luni de zile din data dării în exploatare aacestuia, care va avea loc după aprobarea hotărâri de Guvern. De partea cealaltă, expertul Ion Faina, spune că suma este una exagerată pentru 45 de zile de utilizare a platformei și prezintă și un studiu de caz la temă.
Acum 8 ore
14:40
„Nu inventați roata, oamenii nu sunt proști”. Astfel a reacționat primarul capitalei, Ion Ceban, după anunțul ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu de a crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiul Chișinău. Potrivit edilului, procesul de crearea a fost lansat încă în mai 2021. 
14:00
Unele televiziuni riscă să fie închise. Potrivit legii Magnitsky, propus de Guvern, Consiliul Audiovizualului va putea retrage licența posturilor care vor promova imaginea persoanelor incluse în lista sancțiunilor internaționale. 
13:50
Călătoriile cutroleibuzele în municipiul Bălți se scumpesc. Consiliul municipal a stabilitastăzi că, din 1 ianuarie 2023, bălțenii vor achita 5 lei pentru o călătorie,față de 3 lei cât este acum.
13:40
Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională a Municipiul Chișinău. Hotărârea de Guvern privind inițierea procedurii de constituire a fost publicată pentru consultări publice și aprobată în ședința secretarilor generali. Anunțul a fost făcut de vicepremierul, Andrei Spînu.
13:20
Guvernul anunță lansarea legii Magnitsky, un proiect care transpune sancțiunile internaționale în legislația RM. Potrivit ministrului Justiției, proiectul conține prevederi care vor clarifica detaliat care anume persoane fizice și juridice vor putea fi subiectul unor sancțiuni transpune în legislația RM. Mai multe detalii la subiect, Litvinenco a oferit în cadrul unei conferințe de presă, după anunțul Londrei de a-l include pe Șor și Plahotniuc în în lista sancțiunilor Marii Britanii.
13:10
Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, susține o conferință de presă.
Acum 12 ore
13:00
La aproape trei ani de la ruptura lor neaşteptată de casa regală britanică, prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, deplâng, într-un documentar difuzat joi pe Netflix, hărţuirea din partea tabloidelor britanice, pe care le acuză că au persecutat-o pe ducesa de Sussex la fel cum au făcut cu prinţesa Diana. Prințul Harry a descris în primul episod al documentarului cum a sacrificat „tot ce a știut” pentru a-și clădi o viață alături de Meghan, „în lumea ei”, scrie digi24.ro.
12:30
Un elev de 17 ani este suspectat de moartea fetei de 15 ani din Tiraspol. Potrivit presei locale, băiatul pe nume Ilie și victima Svetlana au fost într-o relație de câteva luni, iar tânărul a fost și printre cei care au participat la acțiunile de căutare a fetei.
12:10
Carburanții continuă să se ieftinească. ANRE a stabilit pentru următoarele trei zile un preț de 23,49 lei pentru litrul de benzină, iar pentru cel de motorină - 23,57.
12:10
„Fiica mea era sfârtecată toată. Avea două stome și la mijloc era despicată”, a declarat Viorica Lisnic, mama femeii de 42 de ani, care a murit, după mai multe intervenții chirugicale, scrie sanatateinfo.md.
12:00
Polițiștii defrontieră au depistat în timpul controlului de frontieră un șofer cu dublăcetățenie, rusă și ucraineană, care figura în baza de date Interpol ca fiinddat în căutare internațională pentru escrocherie.
11:50
Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj, după ce liderul Partidului Șor, Ilan Șor și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, au fost incluși în lista sancțiunilor de către Guvernul Marii Britanii. „Corupții mari au furat zeci de miliarde de lei din haznaua statului, adică de la oameni, bani ce ar fi trebuit să fie investiți în securitatea energetică a țării, în dezvoltarea localităților, în drumuri mai bune, în spitale și școli moderne, în sistemul de apărare”, a spus președinta. Totodată, Sandu a menționat că „este foarte important sprijinul extern de care ne bucurăm în lupta noastră împotriva corupției”.
11:40
Purceluș crocant sau crap umplut - cu siguranță vor fi vedetele mesei festive de Crăciun și Revelion. Oaspeții vor impresionați, iar gospodina casei va fi mandră că a reușit să organizeze o masă de sărbătoare de neuitat! Cu atât mai mult că, efortul depus va fi minim, ori cei de la Complexul Ciocârlia au o ofertă specială: Coșul magic de Crăciun!
11:40
Peste 155 de obiecte explozive, proiectile de artilerie, grenade de mână,bombe de aruncător și cartușe au fost găsite în centrul localității Copceac, raionul Ceadîr Lunga de către echipa de deminare a Brigăzii infanterie motorizată „Dacia”.
11:20
Un biciclist, în vârstă de 54 de ani, a fost lovit mortal de o mașină la Congaz. Impactul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 08:20.
11:20
Liderul Partidului Șor, Ilan Șor și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, au fost incluși în lista sancțiunilor de către Guvernul Marii Britanii, anunță într-un comunicat de presă ambasada Marii Britanii la Chișinău. Potrivit anunțului, activele deținute de aceștia pe teritoriile sale vor fi înghețate.
11:10
A trecut mai bine de o lună de zile, după ce o porțiune de tavan s-a prăbușit peste elevi în clasă, chiar în timpul lecțiilor din școala din Mereni, dar până în prezent nu au fost anunțate decizii pe cazul dat. „Expertiza tehnică în construcții încă nu este gata”, despre aceasta a declarat pentru UNIMEDIA, ofițera de presă Didenco Mariana, din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi.
11:00
Doi băieți de 14 și, respectiv, 18 ani din Chișinău, au fost reținuți după ce ar fi jefuit două persoane în plină stradă. Ambele cazuri ar fi avut loc în sectorul Buiucani.
10:50
Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a spus, în prima declarație după ce a votat împotriva intrării României și Bulgariei în Schengen, că este „supărat” că „s-a trezit cu documentele juridice” ale extinderii spațiului de liberă circulație pe masă. El a susținut în continuare teza celor 100.000 de migranți ilegali care au intrat pe teritoriul Austriei, deși a admis că cei mai mulți dintre aceștia pleacă mai departe în alte țări UE, potrivit publicației Der Standard, citat de presa română.
10:30
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat modificarea codului electoral al Moldovei, în partea ce ține de buletinele de vot. „Modificarea Codului electoral este treabă internă a fiecărui stat, inclusiv a Moldovei. Totuși, trebuie să înțelegeți că acest proiect, care din câte cunosc încă nu a intrat în vigoare, vizează direct interesele rușilor și vorbitorilor de limbă rusă din țară”, a declarat Zaharova.
10:30
Fostul șef de stat, Igor Dodon, critică noua lege privind statul Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit ex-președintelui, șefa statului, Maia Sandu, vreau „să persecute oponenții politici”. „Aici nu e vorba de riscuri, de războiul din Ucraina, nu e vorba de nimic. Scopul este de a lupta cu cei care gândesc altfel”, a spus Dodon în cadrul emisiunii TEMA.
10:20
Celebra cântăreață, Celine Dion, adezvăluit că a fost diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă, de careeste afectată o persoană dintr-un milion. Sindromul omului înțepenit nuare nicio vindecare, dar artista de 54 de ani și-a promis că va munci pentru caprogresul afecțiunii să fie unul cât mai lent și să se poate întoarce pe scenă, transmite presa română.
10:00
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi sunt 16 subiecte, printre care și adresarea lui Pavel Grigorciuc cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Ion Munteanu.
09:20
Fostul șef de stat, Igor Dodon, spune că procurarea energiei electrice de la Cuciurgan „este un lucru bun pentru că prețul este mai ieftin”. Totuși, ex-președintele susține că în 2020 cumpăra energia cu un leu. „Acum o procurăm cu 1,40 lei și o vindem de 4 ori mai scump. Da unde îs 2,60 lei?”, a menționat Dodon în cadrul emisiunii TEMA.
09:20
Cele 11 persoane condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață din Penitenciarul nr.17 - Rezina care au intrat în greva foamei la data de 14 noiembrie curent, au depus, ieri, 9 decembrie 2022, cereri precum că renunță la actele de protest, urmare a eforturilor comune a instituțiilor de stat și nonguvernamentale de apărare a drepturilor omului, anunță ANP.
09:00
Federația Moldovenească de Fotbal anunță că astăzi încep sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar 2022. În competiție au rămas doar opt echipe: Anglia, Argentina, Brazilia, Croația, Franța, Maroc, Țările de Jos și Portugalia.
08:40
Principalele valute internaționale continuă să scadă. Banca Națională a Moldovei a stabilit astăzi, 9 decembrie, pentru euro un curs de 20 lei și 39 de bani, iar un dolar va costa 19, 44 lei.
08:20
Un incendiu puternic a izbucnit în hipermarketul OBI din centrul comercial și de divertisment Mega Himki, din regiunea Moscovei. Clădirea de 18 mii de metri pătrați a ars complet, iar pompierii au cerut în sprijin avioane de stingere care să acționeze de la înălțime, întrucât nu mai pot lichida focul, scrie Kommersant.ru.
Acum 24 ore
07:50
Horoscop 9 decembrie 2022. Astrologii ne sfătuiesc să nu plecăm urechea la fiecare zvon despre noi, ci să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut și pe persoanele care ne apreciază necondiționat, transmite observatornews.ro.
07:40
Deputaţii ruşi au adoptat joi o lege care le interzice cuplurilor străine să recurgă la sarcina surogat, afirmând în special că vrea să îi „protejeze” pe copii contra familiilor LGBT+ şi a traficului de organe, relatează agerpres.ro, potrivit AFP.
07:20
Meteorologii anunță pentru astăzi cer variabil pe întreg teritoriul țării. Maximele vor oscila între +4 și +9 grade, pe timp de zi. Pe timp de noapte, minimele vor coborî până la 0..+5 grade Celsius.
8 decembrie 2022
22:40
Curtea de Apel a menținut în vigoare decizia Judecătoriei Centru, prin care a obligat-o pe deputata PSRM, Alla Darovannaia să dezmintă acuzațiile că ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe atunci consilieră prezidențială ar deține ilegal diploma de master. Astfel, potrivit Alei Nemerenco, Darovannaia va trebui să plătească 20 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral și să acopere toate cheltuielile de judecată suportate. „Mai ieșiți odată la rampă. Curaj! Împreună cu colegul Odnostalco, specialistul în medicamente, căci are și dumnealui deja un proces pierdut”, a scris Nemerenco.
21:10
Serviciul Vamal informează despre desfășurarea unei operațiuni speciale de către autoritățile responsabile de control la frontieră din România, orientată asupra sporirii acțiunilor de control al transportatorilor de bagaje neînsoțite din Republica Moldova spre statele membre ale Uniunii Europene.
Ieri
20:50
Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că „nu a fost nicio încălcare a contractului”, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin s-a nemulțumit că Republica Moldova stochează gazele în Ucraina. Declarația a fost făcut în cadrul emisiunii Acces Direct.
20:10
Ambasadorul Kent Logsdon și Directorul Misiunii USAID Scott Hocklander s-au întâlnit cu primarul capitalei, Ion Ceban, pentru a discuta despre cooperarea continuă cu autoritățile municipale, inclusiv proiectele USAID de îmbunătățire a urbanismului și achizițiilor publice. 
19:50
Consiliul de Integritate anunță despre finalizarea etapei de depunere a dosarelor la concursul pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate, care a expirat la data de 7 decembrie ora 17:00, cu prezența fizică și până la ora 24:00, prin poșta electronică.
19:30
Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a plecat grăbit atunci când presa română a încercat să obțină de la el o reacție privind votul Austriei din Consiliul JAI. Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, scrie digi24.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.