Veste proastă pentru moldoveni. Lumina s-ar putea scumpi din nou

Agro TV, 25 noiembrie 2022 10:20

Lumina s-ar putea scumpi din nou. Mai exact, Furnizarea Energiei Electrice Nord a trimis o nouă solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care cere majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent. Potrivit […] Articolul Veste proastă pentru moldoveni. Lumina s-ar putea scumpi din nou apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 6 ore
20:10
Agenția pentru Eficiența Energetică, a organizat și în acest an tradiționala – Gala Moldova Eco Energetică. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate 15 proiecte din 5 categorii a câte 3 per categorie și anume: • Eficiența energetică • Energia regenerabilă • Utilizarea eficientă a apei • Clădiri eco verzi • Transport eco verde Proiectele […] Articolul Gala Moldova Eco Energetică 2022 apare prima dată în AgroTV.
20:00
Energia solară reprezintă una dintre cele mai bune surse pentru a genera electricitate. Totodată, este cheia unui viitor pentru un mediu natural –  mai bun, mai curat și mai sănătos. „Soler”, cu o activitate de peste 10 ani în Republica Moldova,  furnizează și montează colectoare solare de ultimă generație. Astfel, clienții beneficiază de apă caldă la […] Articolul Soler – energie solară pentru fiecare! apare prima dată în AgroTV.
Acum 8 ore
17:40
Peste 70 de fermieri din județul Satu Mare, România au ieșit luni, în stradă, cu tot cu tractoarele din dotare. Oamenii, în mare parte crescători de bovine, spun că din cauza scumpirilor în lanț riscă să pună lacăt pe ferme. Numai în ultimele luni, mulți dintre ei au fost nevoiți să vândă din animale, întrucât […] Articolul Proteste în România. Fermierii cer ajutor de la Guvern apare prima dată în AgroTV.
17:40
Mai multe subdiviziuni din cadrul Serviciului Fiscal de Stat (SFS) vor activa cu program extins, până în 31 decembrie pentru a asigura deservirea rapidă a contribuabililor, scrie bizlaw.md. Potrivit SFS, vor activa în intervalul orar 07:30 – 18:00, de luni până vineri, următoarele Direcții de deservire fiscală și Cancelaria: mun. Chișinău: Direcția deservire fiscală Botanica (MD-2043, […] Articolul FISC-ul va activa cu program extins, până la finile lunii decembrie apare prima dată în AgroTV.
17:10
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează operatorii de transport din Republica Moldova, să țină cont de  restricțiile de circulație pe teritoriul României, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorilor naționale ale României. Măsura este valabilă pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Excepție de la […] Articolul În atenția transportatorilor moldoveni apare prima dată în AgroTV.
16:50
Contractele futures la petrol au scăzut luni cu peste 2 dolari pe baril, WTI atingând un minim al ultimelor 11 luni, după ce protestele din China, principalul importator, faţă de restricţiile stricte ale COVID-19 au alimentat îngrijorările legate de cerere, scrie zf.ro. Ţiţeiul Brent a scăzut cu 2,16 dolari, sau 2,6%, pentru a se tranzacţiona […] Articolul Prețul petrolului a scăzut la cel mai jos nivel din 2021 apare prima dată în AgroTV.
16:30
Marți, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american și scade față de moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 29 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.34 bani pentru un dolar, cu 3 bani mai puțin decât luni. Moneda euro crește cu […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru marți, 29 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
Acum 12 ore
16:10
Pentru marți, 29 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează lapoviță în nordul țării, iar în centrul și sudul țării – ploi. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-est, cu viteza maximă de 6 m/s. Presiunea atmosferică va fi înaltă. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -3°C, iar ziua, va atinge […] Articolul Lapoviță și ploi, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
16:00
Târgul de Crăciun 2022-2023 din Chișinău, se va deschide în această săptămână. Potrivit informațiilor, vineri, doi decembrie, în scuarul Teatrului de Operă și Balet va fi inaugurat „Sătucul de iarnă”. Astfel, până pe cinci ianuarie, zilnic, între orele 10:00 și 23:00, chișinăuienii și oaspeții Capitalei vor putea vizita sătucul, unde vor avea ocazia de-a se […] Articolul Măgia sărbătorilor de iarnă începe în această săptămână apare prima dată în AgroTV.
16:00
Agricultura este o componentă fundamentală ce contribuie la dezvoltarea economiei naționale și locale, iar oamenii de la sate sunt mândria țării. deși activitatea lor depinde în mare măsură de condițiile climatice, fermierii întotdeauna au fost puternici și au înfruntat toate greutățile timpului, scrie Studio-L. Sectorul legumicol ca și celelalte domenii din ramura agroalimentară, necesită timp, […] Articolul Sectorul agricol, primordial pentru Moldova apare prima dată în AgroTV.
14:30
Costul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și marți, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 29 noiembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.10 lei, un preț cu 22 de bani mai mic […] Articolul Prețul la carburanți va mai scădea și marți apare prima dată în AgroTV.
14:00
Asociaţia Națională a Piscicultorilor din Republica Moldova a transmis o scrisoare deschisă către Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu solicitarea de a respinge promulgarea Legii din 17.11.2022 cu privire la piscicultură, deoarece această lege ar putea distruge această ramură, scrie noi.md. Piscicultorii au rugat șefa statului să respingă promulgarea Legii nr.318 din 17.11.2022 în varianta […] Articolul Piscicultorii din Moldova mizează pe sprijinul președintelui apare prima dată în AgroTV.
13:50
Președintele Volodimir Zelenski, a găzduit un summit în Kiev alături de națiunile aliate pentru a lansa un plan privind exportul de cereale, potrivit Reuters, scrie forbes.ro. Zelenski a afirmat că Kievul a strâns 150 de milioane de dolari de la mai mult de 20 de țări și de la UE pentru a exporta cereale țărilor […] Articolul Ucraina și statele aliate vin cu un plan de sprijin pentru cei vulnerabili apare prima dată în AgroTV.
13:20
Peste 60 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în Capitală. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, șeful Direcției generale asistență medicală, Boris Gîlca. Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală: „Covid-19 nu a plecat, el este. Săptămâna trecută am avut înregistrate 64 de cazuri. Este adevărat […] Articolul Peste 60 de cazuri noi de Covid înregistrate în Capitală apare prima dată în AgroTV.
13:00
Moldovagaz a achitat concernului rus Gazprom avansul pentru gazele consumate de moldoveni în luna noiembrie, în valoare de aproximativ 21,41 de milioane de dolari, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban. În acest context, compania Gazprom a anunțat la rândul său că nu va reduce volumele de gaz care urmează să fie […] Articolul Vești bune de la Gazprom: Livrările de gaz nu vor fi reduse către RM apare prima dată în AgroTV.
13:00
Poliția Republicii Moldova informează, că în perioada 28 noiembrie -12 decembrie, va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Albișoara, pe banda extremă dreapta, direcția spre bulevardul Grigore Vieru. Astfel, în perioada 29 – 30 noiembrie, în intervalul de timp 10:00-14:00, se va suspenda traficul rutier pe strada Vasile Dokuceaev, tronsonul cuprins între șoseaua Hîncești […] Articolul Autoritățile anunță restricții pe mai multe străzi din Capitală apare prima dată în AgroTV.
12:40
În ultimele 24 de ore, a fost atestată o descreștere a nivelului apei pe Nistru, mai exact la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești (Vadul-Rașcov), Criuleni (Zolonceni), dar și la Vadul lui Vodă. Pentru a monitoriza situația, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continue să verifice dinamica nivelului apei în râul Nistru la opt posturi de […] Articolul IGSU: Riscurile de inundații, în scădere apare prima dată în AgroTV.
12:30
Datele direcției educație arată că peste 800 de copii ucraineni refugiați sunt înscriși în școlile și grădinițele din municipiul Chișinău. Această informație a fost oferită de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău. Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției educație Chișinău: „Referitor la […] Articolul Sute de copii refugiați, înscriși în școlile și grădinițele din Chișinău apare prima dată în AgroTV.
11:50
La sfârșitul lunii noiembrie, în țara noastră, este marcată Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare. Ce semnifică și cum marchează această zi cei care ne asigură securitatea alimentară, discutăm cu invitații noștri:   Iurie Pasat – deputat, vicepreședintele Comisiei Agricultură și Industrie Alimentară din parlament Alexandru Brînză – producător agricol Articolul Ediție specială! Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare apare prima dată în AgroTV.
11:50
Întreruperea curentului electric în masă, în Moldova după atacurile Rusiei în Ucraina, a avut un ”efect secundar” pentru fructele moldovenești din depozite. Potrivit agricultorilor, deconectarea care durează mai puțin de 24 de ore nu poate afecta roada și provoca pagube semnificative produselor din depozite, transmite east-fruit.com. Totuși, acest lucru nu înseamnă că criza energetică, intensificată […] Articolul Au fost afectate fructele depozitate din cauza panei de curent? apare prima dată în AgroTV.
11:40
Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat în postul Crăciunului, ultimul din cele patru de peste an. Timp de șase săptămâni, aceştia se vor abţine de la consumul produselor din carne, a lactatelor, ouălor, dar şi de la plăcerile trupești. În schimb, în postul Naşterii Domnului, în zilele de sâmbătă și duminică, credincioșii vor avea […] Articolul Creştinii au intrat în postul Crăciunului apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
11:10
Ian Pullen, fermier din Marea Britanie a dezvăluit că încasează mai mulţi bani din canalul său de YouTube, decât de pe urma fermei sale de vaci, informează BBC, citat de digi24.ro. El a început să difuzeze videoclipuri pe YouTube în anul 2018. Canalul lui „Farmer P”, a ajuns la aproximativ 37.500 mii de abonaţi și […] Articolul Fermier ce câștigă mai mulți bani din YouTube, decât din activitatea sa apare prima dată în AgroTV.
10:40
Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că din cauza lipsei de energiei electrică pe partea ucraineană și defecțiuni tehnice la baza de date a autorităților din Ucraina, șase puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea. Potrivit informațiilor, este vorba despre următoarele puncte de trecere a frontierei: Vulcănești-Vinogradova Mirnoe-Tabaki Basarabeasca – Serpniovoe Ceadîr Lunga […] Articolul Și-au sistat activitatea unele treceri a frontierei moldo-ucrainene apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Ei ne asigură securitatea alimentară a țării și au grijă ca zilnic să avem o bucată de pâine pe masă. Vorbim despre fermierii din țară, care tradițional, în a patra duminică a lunii noiembrie marchează ”Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare”. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a 28 ediție. În cadrul […] Articolul Zi de mândrie. Moldovenii marchează Ziua Agricultorului apare prima dată în AgroTV.
17:20
Luni, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro, leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 28 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.37 bani pentru un dolar, cu 8 bani mai mult decât vineri. Moneda euro crește cu 6 bani și va costa […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru 28 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
17:10
Volumul total de energie electrică pe care România îl furnizează în această perioadă pentru Republica Moldova, în diverse modalități, reprezintă 80-90% din necesarul total de consum al țării, iar România va continua să sprijine Republica Moldova din punct de vedere energetic, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu într-un interviu pentru ADEVĂRUL LIVE, scrie […] Articolul România va continua să sprijine Republica Moldova energetic apare prima dată în AgroTV.
17:00
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” pledează pentru elaborarea și implementarea în Republica Moldova a unui program științific interdisciplinar de promovare a unui sistem agricol durabil. Ideea a fost lansată de doctorul habilitat, profesorul cercetător Boris Boincean, directorul ICCC „Selecția”, la o conferință națională privind schimbările climatice în silvicultura și agricultura a Republicii Moldova. […] Articolul Agricultura durabilă – necesitate pentru sectorul agricol din RM apare prima dată în AgroTV.
16:40
Pentru sâmbătă, 26 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează cer variabil în toate regiunile țării. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 8 m/s. Presiunea atmosferică va fi ridicată. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -3°C, iar ziua, va atinge +5°C.  În centrul republicii, în orele […] Articolul Cer variabil, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
15:40
Tarifele la apă și canalizare pentru municipiul Chișinău vor fi majorate. Potrivit proiectului, pentru consumatorii casnici, tariful mediu calculat pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă va constitui 16,32 lei/m3, iar pentru serviciul de canalizare – 6,62 lei. Respectiv, în total – 22,94 lei. Pentru consumatorii non-casnici a fost aprobat tariful de 16,32 lei […] Articolul Votat! Cât vor achita consumatorii pentru apă și canalizare apare prima dată în AgroTV.
15:20
Schimbările climatice sunt o problemă reală și cu efecte de durată, a declarat președintele Maia Sandu. Potrivit ei, în Republica Moldova anii secetoși sunt tot mai frecvenți, iar asta compromite roada, seacă apele în fântâni, lacuri și râuri, dar și usucă pădurile. Resursele de apă, agricultura și pădurile sunt cele mai afectate de schimbările climatice. […] Articolul Schimbările climatice – o problemă reală și cu efecte de durată în RM apare prima dată în AgroTV.
13:40
Pe piața din Căușeni, ouăle de găină sunt mult mai ridicate în acest an. Cumpărătorii scot din buzunar aproximativ 45 de lei pentru zece ouă. Mai mult decât atât, vânzătorii menționează că costul va continua să crească, iar de Anul Nou ar putea ajunge până la 50 de lei. Oamenii spun că creșterea prețurilor este efectul […] Articolul Ouăle de găină, un lux pentru moldoveni? apare prima dată în AgroTV.
12:50
Finanțarea în baza factoring-ului duce la creșterea fluxului de numerar necesar pentru circulația capitalului și dezvoltarea afacerii tale! Acest serviciu relativ nou pentru piața din Moldova a fost prezentat de compania AXIOMA FACTORING! Ce reprezintă factoring-ul, dar și cum poate fi util antreprenorilor aflăm de la Sergiu Mocan, Director General AXIOMA FACTORING. Sergiu Mocan, Director […] Articolul AXIOMA FACTORING – cea mai eficientă modalitate de a transforma facturile în lichidități apare prima dată în AgroTV.
12:30
Costul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și în următoarele trei zile, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 26, 27 și 28 noiembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.32 lei, un preț […] Articolul Prețul la carburanți va scădea și în următoarele trei zile apare prima dată în AgroTV.
12:20
Deconectările de energie nu au împiedicat lansarea oficială a unui nou sector de poliție în municipiul Edineț, renovat capital cu suportul Uniunii Europene. Grație noii tehnici din dotare, polițiștii vor putea presta oamenilor servicii rapide și de calitate, relatează Nord-News.md. În Sectorul de Poliție nr.1 vor activa 8 angajați, care vor deservi trei localități din […] Articolul Un nou sector de poliție la Edineț, renovat și modernizat apare prima dată în AgroTV.
11:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, transmite că nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea, din raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Potrivit angajaților, situația se monitorizează și în continuare în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsc, pe râul Nistru. Prin intermediul organelor teritoriale au fost […] Articolul Nivelul apei la Naslavcea a scăzut. Riscul de inundare, tot mai mic apare prima dată în AgroTV.
11:30
Peste 64 la sută din locuințele din Republica Moldova, sunt încălzite preponderent cu sobe. De asemenea, concentrarea numărului mare de locuințe în municipiile Chișinău și Bălți, indică faptul că sistemul centralizat de încălzire este utilizat de către 18,3 la sută din totalul de locuințe, potrivit datelor unui studiu realizat de Biroul Național de Statistică, scrie […] Articolul În secolul XXI, sobele mai rămân în trend în Moldova apare prima dată în AgroTV.
10:20
Tarifele la gazele naturale pentru consumatori finali vor rămâne ridicate și în următoarele luni. Despre acest lucru a anunțat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, unde acesta a mai adăugat că, în prezent, compania nu poate scădea tarifele din cauza datoriilor pe care le-a acumulat și pe care trebuie […] Articolul Moldovagaz: Tariful gazelor va rămâne ridicat apare prima dată în AgroTV.
10:20
Lumina s-ar putea scumpi din nou. Mai exact, Furnizarea Energiei Electrice Nord a trimis o nouă solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care cere majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent. Potrivit […] Articolul Veste proastă pentru moldoveni. Lumina s-ar putea scumpi din nou apare prima dată în AgroTV.
24 noiembrie 2022
18:10
În cadrul conferinței organizate de Agenda Națională de Business, s-au discutat mai multe probleme: lipsa predictibilității pentru mediu de afaceri, schimbarea regulilor de joc pentru agenții economici, majorarea excesivă a accizelor, TVA-ul mare pentru producția zootehnică. Totodată, asociațiile de business și oamenii de afaceri, care au participat la această întrunire au venit cu mai multe […] Articolul Schimbarea regurilor de joc, o problemă pentru antreprenori apare prima dată în AgroTV.
17:30
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor organizează în perioada 21-24 noiembrie 2022, în cadrul Proiectului „G2G” finanțat de către Guvernul Olandei, seminarul de instruire cu tematica: „Prelevarea probelor privind encefalopatia spongiformă la bovină (ESB)” destinat medicilor veterinari desemnați din cadrul abatoarelor și unităților de sacrificare. Instruirea s-a axat pe următoarele aspecte ale encefalopatiei spongiforme la bovine […] Articolul Seminar de instruire pentru medicii veterinari din Moldova apare prima dată în AgroTV.
17:10
În legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r.Nistru), Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea nivelului apei pe sectorul or.Soroca – or.Dubăsari cu 2.7-4.3 m, față de nivelul din 24 noiembrie (ora 8.00). Ieşirea apei în luncă și subinundarea terenurilor agricole. Articolul COD PORTOCALIU de creștere a nivelului de apă apare prima dată în AgroTV.
17:10
Parlamentul a aprobat crearea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei, cu statut de subdiviziune internă în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost votată în cea de-a doua lectură. Fondul va oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare în condiții […] Articolul Votat! Finanțare cu condiții avantajoase pentru antreprenori apare prima dată în AgroTV.
17:00
În ajunul sărbătorii ”Ziua lucrătorului din agricultură şi industrie prelucrătoare”,  Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea a ieșit într-o conferință de presă, unde a făcut bilanțul anului agricol, plin de provocări. Totodată, oficialul nu a ezitat să vină cu promisiuni de susținere din partea statului a sectorului, punând accent pe faptul că anume acesta este unul din […] Articolul Ziua Agricultorului – motiv de sărbătoare și de a face totalurile apare prima dată în AgroTV.
16:40
Vineri și în acest week-end, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 25-27 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.29 bani pentru un dolar, cu 2 bani mai mult decât joi. Moneda euro crește cu […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru 25-27 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
15:10
Euroalun – Alune Moldova vă invită la un eveniment inedit pentru Moldova: Cursul teoretico-practic „ALFABETIZAREA DIGITALĂ ÎN AGRICULTURĂ”, ce va avea loc timp de 5 zile (4 zile online, BONUS +1 zi offline) în perioada 28.11 – 02.12.2022. Subiectele Cursului au fost pregătite minuțios de către 3 experți internaționali, care nemijlocit le vor prezenta la […] Articolul CURS „ALFABETIZAREA DIGITALĂ ÎN AGRICULTURĂ” apare prima dată în AgroTV.
15:00
Pentru vineri, 25 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează lapoviță la nord și cer variabil în centrul și sudul țării. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 10 m/s. Presiunea atmosferică va fi normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la 0°C, iar ziua, va atinge +5°C.  […] Articolul Lapoviță la nord și cer variabil în centrul și sudul țării apare prima dată în AgroTV.
14:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsk, în perioada 24 – 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râu. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă […] Articolul Există risc de inundare a terenurilor agricole apare prima dată în AgroTV.
13:50
Deputații au votat, în prima lectură, un PROIECT de modificare a Legii cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, care prevede eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare. Modificările vizează simplificarea procedurii de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații prin excluderea obligațiunii ca Statutul acesteia să fie aprobat de cel puțin 50% plus […] Articolul Eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare apare prima dată în AgroTV.
13:10
Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă monitorizarea situației epidemiologice prin gripa sezonieră, infecțiile acute ale căilor superioare și circulația virusurilor gripale. Astfel, în perioada 14 – 20 noiembrie, morbiditatea prin IACRS s-a manifestat cu o creștere de peste 12% în comparație cu săptămâna precedentă și o creștere de circa 42% față de aceeași perioadă a […] Articolul 15 cazuri de gripă, confirmate în Moldova apare prima dată în AgroTV.
12:20
24 noiembrie – ultima zi în care moldovenii au avut posibilitatea de-a se înregistra pe platforma compensatii.gov.md pentru a le fi atribuită categoria de vulnerabilitate, respectiv pentru a putea primi compensații din partea statului în perioada rece a anului. Potrivit datelor oficiale, până în prezent, circa 700.000 de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. […] Articolul 700.000 de cereri, înregistrate pe compensații.gov.md apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.