11 puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea

Vocea Basarabiei, 25 noiembrie 2022 10:10

Poliția de Frontieră informează că 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată. Motivele nefuncționării sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiunile tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina. Poliția de frontieră îndemnăm călătorii să prezinte înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de […] Articolul 11 puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 2 ore
19:50
Zece cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în localitățile din Ungheni și Cahul, cu suportul Uniunii Europene. Acestea au fost dotate cu mobilier și echipament medical, în valoare de 350 de mii de lei. Banii au fost alocați prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni Cheie”, finanțat de Uniunea Europeană. Cabinete de dezvoltare a copiilor au […] Articolul FOTO/ Zece cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în localitățile din Ungheni și Cahul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
19:30
Germania a donat Republicii Moldova 70 de generatoare electrice pentru asigurarea securității energetice a sectoarelor de poliție. Acestea vor fi distribuite subdiviziunilor Inspectoratului General de Poliție(IGP) și în sectoarele de poliție pentru a asigura funcționalitatea acestora, în caz de deconectare totală de la energia electrică. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că cele 70 de generatoare […] Articolul Germania a donat R. Moldova 70 de generatoare electrice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Statele Unite şi Rusia au efectuat un schimb de deţinuţi, în cadrul căruia baschetbalista americană Brittney Griner, încarcerată în Rusia pentru posesie de droguri, a fost predată către SUA în schimbul traficantului rus de arme Viktor Bout, au anunţat oficial Washingtonul şi Moscova. La doar o zi, Vladimir Putin anunță că sunt posibile și alte […] Articolul SUA şi Rusia au efectuat un schimb de deţinuţi. Vladimir Putin consideră „posibile” noi schimburi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
În ediția de azi: – Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, incluși recent pe lista sancțiunilor SUA, s-au ales cu altele impuse de autoritățile de la Londra pentru acte de corupție. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. – Japonia va oferi Republicii Moldova circa 27 de milioane de dolari, bani care urmează a […] Articolul VIDEO/ ȘTIRILE ZILEI prezentate de Octav Tarlapan 09.12.2022 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Zece școli din centrul și nordul Republicii Moldova vor fi dotate cu câte 45 laptopuri și calculatoare performante grație unei donații în valoare de cca. 80.000 euro, făcute de Guvernul României. Echipamentul modern va fi utilizat de peste 6800 de elevi și eleve pentru a studia dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, […] Articolul 10 școli din R. Moldova vor fi dotate cu echipament performant cu suportul României apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Un procuror din Procuratura raionului Călărași a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. „Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de către Procurorul General, pe faptul acțiunilor procurorului în Procuratura raionului Călărași, manifestate în pretinderea mijloacelor bănești în schimbul susținerii cererii de […] Articolul Un procuror din Călărași, reținut în flagrant pentru corupere pasivă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Cetățenii moldoveni din diasporă vor putea efectua programări online pentru servicii consulare. Primului portal național de programări pentru servicii consulare prestate în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotarele țării a fost lansat în regim de pilotare. Portalul programari.gov.md oferă posibilitate cetățenilor din diasporă să se programeze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru […] Articolul Moldovenii din diasporă vor putea efectua programări online pentru servicii consulare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
17:10
Ministerul Justiției a elaborat un proiect al legii „Maghnițki Moldova” care va permite înaintarea de sancțiuni în Moldova față de persoanele care au fost sancționate internațional. Conform proiectului, companiile media care sunt afiliate sau promovează persoanele incluse în lista de sancțiuni, le poate fi retrasă licența. Despre aceasta a anunțat vineri, 9 decembrie ministrul Justiției, […] Articolul Televiziunile afiliate lui Șor și Plahotniuc ar putea rămâne fără licență. MJ a elaborat un proiect al legii „Magnitsky Moldova” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Volumul consumului de gaze naturale în luna noiembrie curent a constituit 63,1 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 55,5 % mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna octombrie 2022 acest indicator a crescut cu 33,5  milioane de metri cubi […] Articolul Moldovagaz: În noiembrie, s-a consumat cu 55,5% mai puțin gaz față de anul trecut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Ministerul român de Externe anunță că, în contextul poziției Austriei de a vota negativ decizia de aderare a României la spațiul Schengen, ambasadorul Emil Hurezeanu a fost chemat în țară. Acest fapt indică o deteriorare a relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Potrivit MAE a României, conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la […] Articolul Ambasadorul României în Austria, chemat în țară. Conducerea ambasadei va fi asigurată interimar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu l-a primit într-o vizită de rămas bun pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră. Oficialul moldovean a mulțumit ambasadorului pentru contribuția personală la fortificarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit modernizării țării noastre, fapt pentru care președinta Maia […] Articolul Japonia va oferi R. Moldova 27 de milioane de dolari SUA pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Invitat: Camelia Florescu, interpretă de muzică ușoară, Bela Andrași -compozitor. Interpreta de muzică ușoară de peste Prut, Camelia Florescu și compozitorul Bela Andrași sunt o prezență destul de frecventă în industria muzicală din Republica Molodva. În cadrul emisiunii au povestit despre motivele aflării lor la Chișinău, unul dintre care este o lansare de carte, planificată […] Articolul AUDIO/ Camelia Florescu: Mereu ne este dor de Republica Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Natalia Gavrilița a declarat că autoritățile de la Chișinău s-au ghidat de câteva obiective importante privind decizia de a semna contractul cu privire la livrarea energiei electrice de către Centrala de la Cuciurgan (MGRES). Despre aceasta a vorbit șefa Executivului în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Vocea Basarabiei, precizând că decizia respectivă a fost […] Articolul Gavrilița despre semnarea contractului cu MGRES: „Ne-am asigurat că oamenii noștri au căldură și lumină la un preț cât mai rezonabil” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
O parte din serviciile publice de eliberare a actelor de identitate și de evidență a locuitorilor Republicii Moldova, precum și a cetățenilor RM stabiliți în străinătate urmează să fie simplificate de către Agenția Servicii Publice (ASP). În acest sens, au fost operate o serie de modificări în Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate și evidența […] Articolul ASP simplifică procedurile de eliberare a actelor de identitate pentru copiii cu părinți peste hotare, persoane imobilizate și deținuți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
15:30
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat vineri, 9 decembrie, într-o conferință de presă, că sancțiunile impuse Marea Britanie împotriva sa și a lui Vlad Plahotniuc „nu îl afectează în vreun fel”. „Deciziile (sancțiunile n.r) îmi provoacă zâmbet pentru că asta nu îmi afectează în vreun fel viața. Maia Sandu în loc să meargă prin […] Articolul Șor, după sancțiunile impuse de Marea Britanie: „Îmi provoacă zâmbet pentru că asta nu îmi afectează în vreun fel viața” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a certificat provizoriu Î.S. „Moldelectrica” în calitate de Operator Independent de Sistem. Hotărârea a fost adoptată vineri, 9 decembrie, informează ANRE. Obligația de separare a operatorilor sistemelor de transport a energiei electrice este o cerință a Pachetului Energetic III al Uniunii Europene și, respectiv, a Directivei Parlamentului European […] Articolul ANRE a certificat provizoriu Moldelectrica în calitate de operator independent de sistem apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Ministerul Muncii și Protecției Sociale în cadrul unui parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova a acordat celor peste o mie de copii plasați în serviciile de plasament de tip familial – Casă de copii de tip familial și Asistență parentală profesionistă, seturi de rechizite constituite din rucsac, element de siguranță reflectorizant și articole de birotică. […] Articolul Peste o mie de copii plasați în servicii sociale au primit rechizite pentru școală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit astăzi, 9 decembrie cu un mesaj de Ziua internaţională împotriva corupţiei în care a subliniat că, de-a lungul timpului, corupția a adus daune majore Republicii Moldova și cetățenilor ei.  „Corupții mari au furat zeci de miliarde de lei din bugetul statului, adică de la oameni, bani ce ar […] Articolul Maia Sandu, de Ziua internaţională împotriva corupţiei: „Corupția a ajuns o amenințare pentru parcursul democratic și securitatea R. Moldova” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, că în 2022 Guvernul a mărit, fondul de compensații până la 5 miliarde de lei, de 2,5 ori mai mult decât în 2021, pentru a ajuta cetățenii la plata facturilor la gaze naturale, energie termică și energie electrică. Natalia Gavrilița a […] Articolul Prim-ministra Gavrilița: Am dublat fondul de compensații și acum este la 5 miliarde de lei și compensăm o mare parte din creșterea prețurilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu vine cu o reacție referitor la sancționarea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor de către Guvernul Marii Britanii, precizând că „toate activele în proprietatea acestor indivizi, aflate pe teritoriul Regatului Unit și teritoriile care-i aparțin, vor fi blocate și le va fi interzis accesul în această țară”. „Lațul se strânge […] Articolul Maia Sandu, despre sancționarea lui Plahotniuc și Șor: „Lațul se strânge pentru fugarii corupți din Moldova” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
13:30
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a oferit un interviu în exclusivitate pentru Vocea Basarabiei în cadrul căruia a vorbit despre obiectivele de care s-au ghidat autoritățile de la Chișinău cu privire la semnarea contractului cu MGRES, depășirea crizei eneegetice și compensațiile oferite populației în sezonul rece. Vocea Basarabiei: Dna premier, s-a găsit corect acest deznodământ […] Articolul AUDIO/Natalia Gavrilița: R. Moldova este independentă și decide de sine stătător unde stochează gazele procurate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Primarul General, Ion Ceban, a discutat cu Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon despre colaborarea municipalității cu instituțiile de dezvoltare americane și implementarea la Chișinău a proiectelor susținute de SUA. Potrivit reprezentanților primăriei, un subiect la care s-au referit cei doi oficiali a fost implementarea la Chișinău a […] Articolul Implementarea proiectelor susținute de SUA, dicutate de Ion Ceban cu Kent D. Logsdon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Comisia externă de expertiză, în sarcina căreia este cercetarea incidentului produs la blocul energetic nr.3 din cadrul Centralei electrice cu Termoficare Sursa 1, au stabilit că fisurarea conductelor sistemului de circulație a lichidului de răcire a avut loc în zona conexiunii conductei cu corpul generatorului. În urma examinării tuturor materialelor și pornind de la această […] Articolul Comisia de expertiză a emis câteva ipoteze privind incidentul de la blocul energetic nr. 3 al „Termoelectrica” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Statele Unite intenţionează să impună vineri noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Chinei, au declarat joi pentru Reuters doi oficiali americani, care au precizat că Moscova va fi pedepsită pentru folosirea dronelor iraniene în Ucraina, în timp ce Chinei i se reproşează că pescuieşte ilegal în Pacific. În cazul Chinei, este vorba de aproximativ 170 de […] Articolul Statele Unite intenţionează să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Chinei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
În centrul localității Copceac, raionul Ceadîr Lunga, au fost identificate peste 155 de obiecte explozive — proiectile de artilerie, grenade de mână, bombe de aruncător și cartușe. Echipa de deminare a Brigăzii infanterie motorizată „Dacia” a activat în zonă în perioada 02 — 08 decembrie și au stabilit că munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezentau pericol pentru populație. Obiectele explozive au fost transportate și distruse în condiții de maximă securitate. De la începutul anului […] Articolul VIDEO/ În centrul localității Copceac au fost depistate 155 de obiecte explozive apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 1. Mariana Colța, interpretă. Ne rugăm de pace ascultând piesele în studio  „Leru-i Doamne bun”, iar mai apoi piesa „Are mama patru flori” 2. Nata Boboc, interpretă, jurnalistă. Ascultăm piesa și imnul „Oamenii ploii” 3. Varvara Buzilă, etnograf și muzeograf. Discutăm […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Cetățenii moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, fugari de justiția moldovenească, au fost astăzi sancționați de Guvernul Marii Britanii în temeiul Regulamentului privind sancțiunile anticorupție din Marea Britanie. Potrivit Ambasadei Britanice la Chișinău, orice active deținute de Plahotniuc sau Șor în Marea Britanie, sau în oricare dintre teritoriile de peste mări ale Marii Britanii precum […] Articolul Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva lui ȘOR și Plahotniuc apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Urmare a eforturilor comune a instituțiilor de stat și nonguvernamentale de apărare a drepturilor omului, condamnații la pedeapsa detențiunii pe viață de la Penitenciarul nr.17-Rezina, au depus, joi, 8 decembrie, cereri precum că renunță la greva foamei, declarată în formă de protest la 14 noiembrie curent. În continuare deținuții sunt supravegheați zilnic de medicul instituției, […] Articolul Deținuții de la Penitenciarul nr.17 – Rezina au renunțat la greva foamei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Un iaht de lux deţinut de oligarhul rus Dmitri Mazepin, care a fost confiscat în temeiul sancţiunilor UE, a dispărut în mod misterios dintr-un port de pe insula italiană Sardinia în această vară, relatează The Guardian. Aldabra, nava de 22 de metri deţinută de Dmitri Mazepin, a fost văzută ultima dată pe insula italiană în […] Articolul Un iaht de lux deţinut de oligarhul rus Dmitri Mazepin, confiscat în Sardinia a dispărut din port apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Incendiu uriaș într-un mall din suburbiile capitalei ruse. Focul a izbucnit la ora 6 dimineața și s-a întins pe o suprafață de aproape două hectare. Autoritățile cercetează cauzele, inclusiv posibilitatea unei incendieri intenționate. Ministrul Situaților de Urgență din Rusia a precizat că arde o suprafață de aproximativ 17 mii de metri pătrați, iar intervenția pompierilor […] Articolul VIDEO/ Incendiu uriaș într-un mall din suburbiile Moscovei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Progresele obținute de Republica Moldova în promovarea drepturilor omului au fost discutate, astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și Înaltul  Comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Turk. Șefa Executivului a mulțumit Înaltului Comisar pentru expertiza și sprijinul oferit în procesul de implementare a mecanismelor ONU privind protecția drepturilor omului, menționând că […] Articolul Prim-ministra R. Moldova, la întrevederea cu Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului: „Autoritățile sunt angajate plenar în procesul de reformă a justiției” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
​Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău. Hotărârea de Guvern privind inițierea procedurii de constituire a fost publicată pentru consultări publice și aprobată în ședința secretarilor generali.  Potrivit documentului, în componența Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău vor intra: coordona şi monitoriza procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare regională şi a planului […] Articolul Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
08:40
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat joi seară că a decorat post-mortem patru poliţişti care au fost ucişi de explozia unor mine în regiunea Herson, de unde ruşii s-au retras, şi a spus că este încredinţat că „teroarea minelor” va fi unul dintre capetele de acuzare pentru care Rusia va fi judecată pentru agresiunea din […] Articolul Zelenski: Sunt sigur că teroarea minelor se va număra printre acuzaţiile aduse Rusiei pentru agresiunea din Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Vocea Basarabiei: Astăzi avem o ediție specială. La „Puncte de Reflecție” îi avem prezenți pe dna Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; dl Petru Macovei, director executiv al Asociației Presei Independente și dl Adrian Ermurachi, codirector adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Mulțumim mult că ați […] Articolul VIDEO/ Spațiul informațional nesecurizat, dreptul la informație veridică, manipulare și propagandă în contextul războiului din Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
19:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că Partidul Șor ar trebui să fie interzis în R. Moldova. În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei Igor Grosu a menționat că ”așa bandiți Republica Moldova n-a mai avut de mult în politică”. ”Nu depinde de noi, cunoaștem că guvernul a sesizat Curtea Constituțională în raport […] Articolul Igor Grosu consideră că Partidul Șor trebuie scos în afara legii: Nu-i partid, asta-i o grupare criminală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, anunță că volumul de gaze naturale furnizat de Moldovagaz consumatorilor casnici în luna noiembrie a constituit 25,65 milioane metri cubi, cu o valoare totală de 731,9 milioane lei. Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta subliniază că suma compensațiilor alocate de Guvern cetățenilor ajunge la 363,5 milioane de lei, adică aproximativ […] Articolul Șeful Moldovagaz: Suma compensațiilor alocate pentru gaz constituie circa 50% din valoarea totală a livrărilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
ȘTIRILE ZILEI prezentate de Octav Tarlapan! În ediția de azi: – S-a ieftinit energia electrică! Noile tarife au fost aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. – Salariile bugetarilor se vor majora cu 1 300 de lei anul viitor. Totodată, pentru 2023 se va stabili un salariu minim în valoare de 4 000 de […] Articolul VIDEO/ Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan 8.12.2022 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Legislația națională ce reglementează domeniul sănătății reproducerii, transplantului de țesuturi și celule a fost actualizată și aliniată la prevederile legislației europene. Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură un proiect de modificare a mai multor acte legislative. Inițiativa a fost elaborată de deputații Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, Adrian Belîi, Maria […] Articolul Legislația națională cu privire la reproducerea artificială a fost adusă în concordanță cu directivele europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, se află într-o vizită de lucru în Belgia. La Bruxelles, oficialul a avut o avut mai multe întrevederi, una dintre care a fost cu Maive Rute, director general adjunct al Comisiei Europene pentru Piața Internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri (DG GROW). ”Am discutat despre mecanismele de suport pentru IMM-uri, de care […] Articolul Dumitru Alaiba, într-o vizită de lucru la Bruxelles: Am fost încurajați să valorificăm beneficiile oferite de statutul de țară candidat al UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
La 8 decembrie curent, la Bender, în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) au fost reluate discuțiile pe problema posturilor structurilor de forță transnistrene instalate abuziv în Zona de Securitate. În context, Delegația Republicii Moldova a cerut, în cadrul ședinței, încetarea acțiunilor abuzive și eliminarea necondiționată a posturilor ilegale ale Tiraspolului din Zona de Securitate. […] Articolul Delegația R. Moldova în CUC susține că și-a reafirmat poziția privind eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței din 8 decembrie, micșorarea tarifului la energia electrică. Astfel, consumatorii Premier Energy, vor achita 4,62 lei/kWh, iar consumatorii Societății „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita vor achita 4.65 lei/kWh. Principalul motiv care stă la baza deciziei de astăzi este micșorarea prețului de procurare […] Articolul ANRE a aprobat noi tarife reduse la energia electrică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Plata arendei pentru folosirea terenurilor publice va fi stabilită în baza prețului de piață al terenului. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect menit să aducă claritate procedurii și modului de vânzare-cumpărare a terenurilor publice. Modificările legislative prevăd stabilirea valorii de piață drept criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă […] Articolul Plata arendei pentru folosirea terenurilor publice va fi stabilită în baza prețului de piață al terenului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Deconectarea consumatorilor casnici de la sursa de gaze, căldură și electricitate, în perioada rece a anului este interzisă în R. Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, în cea de-a doua lectură. Potrivit proiectului, măsura va fi luată în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Potrivit autorilor, scopul […] Articolul Deconectarea consumatorilor casnici de la gaz căldură și electricitate, interzisă în perioada rece a anului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Igor Grosu, președintele Parlamentului a răspuns acuzațiilor precum că Republica Moldova sprijină un regim secesionist prin consumul de electricitate livrată de Centrala de la Cuciurgan (MGRES). Șeful Legislativului a spus că cetățenii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățenii R. Moldova și nu pot fi lăsați fără căldură și electricitate. Oficialul a precizat în […] Articolul Igor Grosu răspunde acuzațiilor precum că RM sprijină regimul secesionist de la Tiraspol apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
16 km de apeduct au fost construiți la Călărași. Astfel, aproximativ 9.300 de cetățeni au fost conectați la sistemul de aprovizionare cu apă, iar 5.700- la sistemul de canalizare. Despre aceasta anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. ”Toți cetățenii trebuie să aibă acces la servicii de apă și canalizare. Astfel de proiecte demonstrează […] Articolul 16 km de apeduct au fost construiți la Călărași. Spînu: Toți cetățenii trebuie să aibă acces la apă și canalizare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Consecințele invaziei militare ruse în Ucraina, impunitatea, lipsa mecanismelor eficiente de apărare a drepturilor omului și persecutarea activismului civic, sunt doar câteva aspecte identificate de Asociația Promo-LEX în domeniul respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pe parcursul anului 2022. Administrația de facto continuă să ignore constatările CtEDO, să restricționeze accesul unor categorii relevante de […] Articolul Promo-LEX: Situația respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană, agravată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Vehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe vor fi supuse impozitării. Deputații au votat, în prima lectură, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal și a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule. Scopul proiectului constă în stabilirea unor norme și condiții speciale pentru subiecții care au ca scop înmatricularea […] Articolul Vehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe vor fi supuse impozitării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria, în schimb Croația a obținut undă verde. Austria și Olanda au votat împotriva aderării celor două țări la Schengen. Olanda a precizat că nu se opune României, ci doar Bulgariei, dar pentru că sunt la pachet, a votat împotrivă pentru amândouă.  Ministrul austriac de […] Articolul Ultima oră! România și Bulgaria nu intră în Schengen. Austria și Olanda s-au împotrivit. Croația a obținut vot favorabil apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Drochia a fost reținut pentru mită. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit 1.000 de euro pentru a ajuta o persoană să obțină mai ușor permisul de conducere. Potrivit denunțului, depus pe data de 6 decembrie, polițistul ar fi promis persoanei că ar avea influență asupra […] Articolul Un polițist din Drochia, reținut de CNA pentru mită de 1.000 de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Taxele consulare pe care le plătesc cetățenii moldoveni aflați în afara țării au fost reduse cu 60 la sută. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală în cadrul ședinței plenare a Legislativului din 8 decembrie. Astfel, au fost eliminate taxele aferente prestării serviciilor consulare. De asemenea, au fost reduse […] Articolul Taxele consulare pentru moldovenii din diasporă se vor reduce cu 60% apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.