foto | Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri

Zugo.md, 25 noiembrie 2022 10:10

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea din raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația în legătură cu mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul … Articolul foto | Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum o oră
21:00
Finlanda ar lua în considerare acordarea de autorizaţii de export de arme către Turcia, de la caz la caz, a anunţat ministrul finlandez al apărării, joi, în timpul unei vizite la Ankara, într-un efort de a obţine sprijinul Turciei pentru aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO, relatează Reuters. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Finlanda … Articolul Finlanda ia în considerare autorizarea exportului de arme către Turcia, pentru a obţine sprijinul în aderarea la NATO apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
20:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii ziarului Financial Times la categoria „Femeia anului 2022″. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi … Articolul Președinta Maia Sandu a fost nominalizată la categoria „Femeia anului 2022″ de Financial Times apare prima dată în ZUGO.
20:30
O grevă de 24 de ore la The New York Times, o demonstrație istorică la care sunt așteptați să participe peste 1100 de angajați, începe joi la miezul nopții, după ce conducerea și sindicatul care îi reprezintă pe angajați nu au reușit să ajungă la un acord pentru un nou contract după mai bine de … Articolul Jurnaliștii de la New York Times, grevă istorică de 24 de ore după ce conducerea nu a ajuns la un acord privind creșterile de salarii apare prima dată în ZUGO.
20:00
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, a afirmat joi că Statele Unite s-ar pregăti să efectueze o „nouă lovitură de stat” sau o „lovitură de palat” la Kiev, relatează TASS. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ea a făcut comentariile în cadrul unei conferințe de presă în contextul în care Victoria Nuland, … Articolul  Zaharova susține că SUA pregătesc o „lovitură de palat” la Kiev: „Zelenski are la ce să se gândească” apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
19:50
Aproximativ 10.000 de militari ucraineni și circa același număr de civili ucraineni ar fi deținuți în centre de detenție rusești, potrivit lui Oleksandr Kononenko, care supraveghează drepturile omului în domeniul securității și apărării în numele parlamentului ucrainean, relatează Sky News. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Konenenko a declarat că civilii au fost reținuți ilegal ca … Articolul Kievul susține că 20.000 de militari și civili ucraineni sunt ținuți în detenție în Rusia apare prima dată în ZUGO.
19:30
Cel mai vechi ADN recuperat vreodată a scos la iveală un ecosistem remarcabil vechi de două milioane de ani în Groenlanda, inclusiv prezența unui explorator improbabil: mastodontul. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. ADN-ul, găsit blocat în sedimentele dintr-o regiune numită Peary Land, în cea mai nordică extremitate a Groenlandei, arată cum era viața într-o perioadă … Articolul Cel mai vechi ADN recuperat vreodată a scos la iveală un ecosistem vechi de două milioane de ani  apare prima dată în ZUGO.
19:20
Una dintre companiile din spatele sistemului AI text-to-image, Stable Diffusion, va găzdui un festival de film exclusiv dedicat scurtmetrajelor realizate de inteligența artificială. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Organizatorii Festivalului de film AI acceptă filme cu o durată de rulare cuprinsă între unu și 10 minute, care fie includ conținut generat de AI, fie au … Articolul Industria filmului, în continuă schimbare: Când și cine va găzdui primul festival de film dedicat inteligenței artificiale apare prima dată în ZUGO.
18:50
Deputații au aprobat în prima lectură proiectul de lege pentru crearea serviciilor de alternativă de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani. Proiectul actului legislativ prevede instituirea a trei tipuri de servicii: servicii organizate de angajator la locul de muncă; servicii oferite de îngrijitor/îngrijitoare de copii calificat/ă la domiciliul/reședința acesteia pentru un … Articolul Părinții și-ar putea lua copii de până la 3 ani la serviciu. Proiect în acest sens, aprobat în primă lectură de deputați apare prima dată în ZUGO.
18:40
Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară joi şi a spus că este nevoie de o „revenire la obiceiuri” în faţa unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, „pe bază de voluntariat”, informează AFP. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Urmez recomandările ministrului meu”, a declarat preşedintele francez, alături de … Articolul Val de COVID-19 în Franţa: Macron poartă din nou masca sanitară, în numele responsabilităţii apare prima dată în ZUGO.
18:10
Deși se află în Republica Moldova de câteva luni, știu să comunice deja în limba română și continuă să o studieze. Refugiații ucraineni care vor să muncească în țara noastră fără impedimente și probleme de socializare au decis să frecventeze orele organizate Centrul de studiere a limbilor „Limba noastră” din Bălți, care au loc grație … Articolul video | „E frumoasă și melodioasă”. Refugiații de la Bălți învață româna „din respect pentru țara în care locuiesc” apare prima dată în ZUGO.
18:00
Bursa pentru șomerii înmatriculați la cursuri de formare profesională va fi majorată de la 15% la 35% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent. Deputații au aprobat, cu 70 de voturi, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj și a Codului … Articolul Șomerii vor beneficia de majorarea bursei pentru formarea profesională până la 35% din salariul mediu pe economie apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
17:30
Un câine a fost depistat într-un rucsac la trecerea prin aparatul cu raze X într-un aeroport din SUA, iar agenții de securitate au revenit cu apelul către pasageri de a-și verifica bine bagajele, scrie Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Procedurile de securitate nu au fost luate în considerare de către un călător, după ce un … Articolul Caz bizar în SUA: Cățel depistat într-un rucsac la controlul cu raze X din aeroport. Proprietarul a crezut că așa este corect apare prima dată în ZUGO.
17:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, joi, 8 decembrie, noi prețuri pentru energia electrică furnizată de Premier Energy și FEE-Nord. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, consumatorii Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L vor achita 4,62 lei/kWh, iar consumatorii FEE-Nord vor achita 4,65 lei/kWh. Principalul motiv care stă la baza deciziei de … Articolul Energia electrică se ieftinește! Cât vor plăti consumatorii de la nordul, centrul și sudul R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
17:00
Cu 70 de voturi ale deputaților, a fost aprobat, în cea de-a doua lectură, proiectul de lege cu privire la interzicerea deconectărilor de la servicii locativ-comunale în perioada rece a anului 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către președintele și vicepreședintele Comisiei protecție socială, … Articolul Interzis prin lege! Consumatorii casnici nu vor putea rămâne fără gaze, căldură și electricitate, în perioada rece a anului apare prima dată în ZUGO.
16:40
Pe frontul din Ucraina, Vladimir Putin pierde din ce în ce mai mult teren. Informațiile de ultimă oră arată o escaladare a reacțiilor armatei ucrainene împotriva rușilor. Dar, deși planul era o cucerire rapidă, Vladimir Putin are pregătit și un plan de rezervă. În februarie, un analist politic rus vorbea despre asta, dezvăluind unde va … Articolul Vladimir Putin ar fi ales deja țara unde urmează să fugă, dacă lucrurile se complică apare prima dată în ZUGO.
16:20
Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Drochia a fost reținut, joi, 8 decembrie, în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție. Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 1000 de euro pentru a ajuta o persoană să obțină mai ușor permisul de conducere. … Articolul Polițist de la Drochia, reținut de procurori. Ar fi primit 1000 de euro pentru un permis de conducere apare prima dată în ZUGO.
16:00
Proiectul de lege care prevede reducerea costului serviciilor consulare acordate cetățenilor Republicii Moldova a fost adoptat joi, 8 decembrie, de Parlament. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, au fost eliminate taxele aferente prestării serviciilor consulare. De asemenea, au fost reduse cu 50% taxele stabilite la perfectarea şi eliberarea paşaportului de cetăţean al Republicii Moldova, la … Articolul Pașaportul va deveni cu 50% mai ieftin. Un proiect în acest sens, votat de Parlament apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
15:40
Când mori, persoana ta poate trăi sub formă de date. Acest lucru este valabil mai ales dacă ești activ pe rețelele de socializare, datele tale personale formând o amprentă digitală care rămâne chiar și după moarte. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persoanele decedate ar putea depăși numărul celor vii doar pe Facebook până în anul … Articolul Ce se întâmplă cu amprenta digitală când mori: Poți trăi sub formă de date apare prima dată în ZUGO.
15:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Erna Solberg, fostă prim-ministră a Norvegiei, actuala lideră a Partidului Conservator din această țară. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Discuția s-a axat pe situația de securitate din regiune, criza energetică prin care trece țara noastră și perspectivele de cooperare moldo-norvegiană. Șefa statului a mulțumit pentru susținerea, de … Articolul Problemele actuale din R. Moldova, discutate de Maia Sandu cu un fost premier al Norvegiei apare prima dată în ZUGO.
15:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a făcut publice cererile de ajustare a tarifului la energia electrică din partea „ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, joi, 8 decembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale (CSE), ANRE are la dispoziție trei zile pentru examinarea documentelor. După examinarea … Articolul doc | ANRE a primit cererile de ajustare a tarifelor la electricitate. Urmează a fi examinate în trei zile apare prima dată în ZUGO.
15:00
În dimineața zilei de 8 decembrie pompierii de la Inspectoratul General pentru Situații Excepționale (IGSU) au fost alertați pentru a lichida un incendiu produs în gara feroviară din localitatea Sipoteni, raionul Călărași. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informațiilor înregistrate, focul a cuprins secțiunea motorului trenului staționat în gară, care circula pe cursa Chișinău – … Articolul foto | Locomotiva trenului Chișinău-Iași, cuprinsă de fum la stația de la Sipoteni. Pasagerii au fost evacuați apare prima dată în ZUGO.
14:50
​SpaceX va trebui să furnizeze vehiculul care va transporta astronauții de pe orbita Lunii pe suprafața acesteia în misiunea Artemis-3 (o variantă Starship dezvoltată pentru orbita selenară), însă NASA își face deja planuri pentru misiunile ulterioare și solicită partenerilor privați, alții decât SpaceX, să vină cu propuneri pentru un alt lander lunar. Acesta urmează să … Articolul NASA își caută noi parteneri privați pentru a ajunge pe Lună apare prima dată în ZUGO.
14:40
În dimineața zilei de 8 decembrie, o polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost reținută într-un dosar de corupere pasivă. Polițista a fost reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit materialelor cauzei, polițista, … Articolul Polițistă de frontieră, reținută de CNA pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
14:40
Deputații au aprobat joi, 8 decembrie, în cea de-a doua lectură proiectul de lege care are drept scop crearea cadrului normativ necesar pentru activitatea de ținere a registrului acționarilor de către societățile de registru. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Proiectul prevede transferul parțial al registrelor la Depozitarul Central Unic (DCU) și reîncadrarea societăților de registru … Articolul Societățile de registru, reintroduse în cadrul legal. Ce presupune acest lucru apare prima dată în ZUGO.
14:20
În dimineața zilei de 8 decembrie, pe traseul Bălți-Rîbnița, în apropiere de localitatea Gura Căinarului din raionul Florești, a avut loc un accident rutier soldat cu mai multe persoane traumatizate. Potrivit informațiilor preliminare, un șofer a ieșit la o depășire fără să se asigure, în condiții de ceață densă, și a lovit frontal un microbuz … Articolul foto | Accident la Florești cu implicarea unui microbuz cu pasageri, soldat cu șase răniți apare prima dată în ZUGO.
14:20
În cadrul vizitei de lucru de la Istanbul, ministrul de Externe, Nicu Popescu, i-a dăruit omologului său turc, Mevlüt Çavușoğlu, o cămașă tradițională. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cei doi oficiali au avut o întrevedere, iar ulterior au ținut o conferință de presă. În cadrul acesteia, șeful diplomației moldovene a purtat la rândul său o … Articolul Nicu Popescu i-a dăruit omologului său turc, Mevlüt Çavușoğlu, o cămașă tradițională cu altiță apare prima dată în ZUGO.
14:10
Oamenii legii au reținut un tânăr de 24 de ani, originar din Dondușeni, pentru 72 de ore. Acesta este cercetat pentru șantaj. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Bărbatul, prin intermediul unui cont fals de pe o rețea de socializare, dându-se drept femeie, a intrat în discuție cu un bărbat de 55 de ani. După o … Articolul video | Un tânăr, reținut după ce s-a dat drept femeie și ar fi șantajat un bărbat pentru a obține poze intime apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
13:50
Poliția Republicii Moldova a fost sesizată joi, 8 decembrie despre amplasarea unor obiecte explozive în mai multe instituții de  învățământ.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „La o parte din ele verificările s-au încheiat, informațiile fiind false. Colegii noștri verifică acum restul imobilelor”, precizează oamenii legii. Poliția îndeamnă părinții să-și păstreze calmul. Articolul Alerte cu bombă la mai multe instituții de învățământ. Precizările Poliției apare prima dată în ZUGO.
13:40
Legislația națională în domeniul statisticii oficiale este racordată la standardele Uniunii Europene. Deputații au votat joi, 8 decembrie, proiectul de Lege privind modificarea unor acte normative, în cea de-a doua lectură. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Documentul prevede consolidarea accesului la sursele de date administrative și private relevante pentru elaborarea statisticilor oficiale, precum și alinierea … Articolul Legislația în domeniul statisticii oficiale, racordată la standardele UE. Modificările aduse apare prima dată în ZUGO.
13:30
Primele monede cu efigia oficială a regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie începând de joi şi vor putea fi găsite în oficiile poştale de pe întreg teritoriul Marii Britanii, scrie Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Portretul oficial al regelui Charles va apărea iniţial pe o monedă de 50 de pence, al cărei revers … Articolul Primele monede cu efigia regelui Charles al III-lea intră în circulaţie de joi în Marea Britanie apare prima dată în ZUGO.
13:30
În perioada 1-5 decembrie, în orașul Tashkent din Uzbekistan, discipolii Școlii Sportive Specializate în Scrimă a Rezervelor Olimpice pentru Copii și Juniori a Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS) din municipiului Chișinău au participat la Cupa Mondială de scrimă – juniori la individual și pe echipe floreta feminin. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În … Articolul foto | R. Moldova s-a ales cu o medalie la Cupa Mondial de scrimă. Cine și-a adjudecat bronzul apare prima dată în ZUGO.
13:00
Furnizorii de energie emit deja facturile pentru luna noiembrie, în care sunt reflectate compensațiile oferite de Guvern. Pentru consumatorii care au indicat greșit numărul locului de consum în cererea depusă pe compensatii.gov.md, furnizorii nu pot aplica categoria de vulnerabilitate energetică corectă în factură. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În acest context, ministerul Muncii și Protecției … Articolul Ce pot face moldovenii care au indicat eronat venitul sau numărul de persoane cu care locuiesc, în cererea pentru compensații apare prima dată în ZUGO.
12:50
Dupa ce a anulat deja de trei ori datele din turneul sau european din 2020, cantareata Celine Dion a anuntat joi noi anulari de concerte din cauza problemelor de sanatate, inclusiv show-ul de la Bucuresti. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Intr-un mesaj video postat pe retelele sale de socializare, Celine Dion a explicat ca este … Articolul Celine Dion suferă de o „afecțiune neurologică rară”. Cântăreața și-a anulat o parte din concertele turneului său apare prima dată în ZUGO.
12:20
Gigantul american Alphabet, compania mamă Google, a prezentat ieri raportul său anual Year in Search, dezvăluind care a fost cel mai căutat cuvânt pe motorul de căutare Google în 2022. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cuvântul „Wordle” a fost termenul cel mai căutat pe Google în 2022 la nivel mondial. „Wordle” reprezintă jocul de cuvinte … Articolul Care a fost cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022 apare prima dată în ZUGO.
12:20
Oamenii legii au contracarat încercarea unui moldovean de introducere în țară a trei arme sustrase dintr-un magazin din Austria, în valoare de 34.000 euro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conaționalul cu vârsta de 26 de ani din Cahul a fost reținut în flagrant de către patrula Poliției de Frontieră, după ce acesta ar fi traversat … Articolul video | Un moldovean a încercat să intre în țară cu arme în valoare de zeci de mii de euro furate din Austria apare prima dată în ZUGO.
12:00
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a susținut joi, 8 decembrie, o conferință de presă, unde îl acuză pe ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, după ce au fost făcute publice discuțiile din telegram ale acestuia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Alexandr Stoianoglo a depus joi, 8 decembriem o cerere la Procuratura Generală, în care cere și tragerea … Articolul Stoianoglo cere demisia lui Litvinenco și a membrilor CSP: Ar fi falisicat evaluarea și l-ar fi suspendat ilegal din funcție apare prima dată în ZUGO.
12:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat joi, 8 decembrie, prețuri maxime de comercializare pentru litrul de motorină și benzină în Republica Moldova ce vor intra în vigoare vineri, 9 decembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, benzina A95 va costa în următoarea zi cel mult 23 de lei și 78 de bani … Articolul Prețul carburanților scade sub 24 de lei. ANRE a afișat tarifele pentru vineri apare prima dată în ZUGO.
11:30
La ședința Parlamentului din data de 8 decembrie, deputații au numit-o pe Dana Munteanu în calitate de membru al Comisie Electorale Centrale (CEC). Candidatura acesteia a fost susținută de 53 de deputați. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În anul 2016, Dana Munteanu a fost numită în funcția de șefă adjunctă a Direcției management alegeri din … Articolul Parlamentarii au desemnat un nou membru CEC. Cine este acesta apare prima dată în ZUGO.
11:20
Fortele ruse au tras peste 1.000 de rachete care au vizat reteaua electrica a Ucrainei, care inca functioneaza in ciuda unor pagube majore, a declarat miercuri agentia de presa Interfax Ukraine, citata de un inalt oficial. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Volodimir Kudritski, directorul executiv al operatorului de retea Ukrenergo, a declarat, de asemenea, la … Articolul video | Rusia a lansat 1 000 de atacuri asupra rețelei electrice a Ucrainei, spune Kievul apare prima dată în ZUGO.
11:10
La cea de-a 117-a reuniune a Consiliului Executiv a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), desfășurată în perioada 23-25 noiembrie în orașul Marrakesh, Maroc, Republica Moldova, reprezentată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, a fost recunoscută în calitate de membru afiliat al Organizației Mondiale a Turismului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Asociația … Articolul R. Moldova a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului apare prima dată în ZUGO.
10:50
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în conlucrare cu ofițerii de urmărire penală ai IP Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au documentat timp de 3 luni acţiunile infracționale ale suspecților: doi bărbați de 29 și, respectiv, 32 de ani. Urmărește-ne pe Telegram și … Articolul video | Grupare infracționala specializată în șantaj, destructurată de oamenii legii apare prima dată în ZUGO.
10:40
Primarul Kievului a avertizat miercuri cu privire la un scenariu „apocalptic” pentru capitala ucraineană în această iarnă dacă vor continua atacurile aeriene ruseşti. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă şi căldură. Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăieşti … Articolul Primarul Kievului, Vitali Kliciko, se teme că „un scenariu apocaliptic este posibil în această iarnă” apare prima dată în ZUGO.
10:30
Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, a anunțat că Republica Moldova a realizat jumătate din acțiunile prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse de Comisia Europeană. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Odată cu obținerea statului de țară candidată la aderare, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova realizarea a … Articolul Vladimir Cuc: Planul de acțiuni privind implementarea condiționalităților UE a fost realizat pe jumătate apare prima dată în ZUGO.
10:10
Activitatea pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și Birmingham, de obicei, cele mai aglomerate de sărbători, va fi serios perturbată de greva angajaților, anunțată să aibă loc în intervalul 23-28 decembrie. Liderii sindicatelor cer creșteri cu 10% a salariilor și pensiilor, siguranța locului de muncă și fără reduceri ale termenelor de concediere, scrie The … Articolul Grevă majoră pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie. Vacanțele de Crăciun ale moldovenilor din UK ar putea fi afectate apare prima dată în ZUGO.
09:50
Președintele peruvian Pedro Castillo a fost reținut miercuri de poliție în capitala Lima, în aceeași zi în care Parlamentul a votat demiterea sa din funcție, informează CNN. Castillo a încercat să dizolve legislativul și anunțase înființarea unui „guvern excepțional”, conform AFP, transmite Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Parlamentul din Peru a votat miercuri, 7 decembrie, … Articolul Președintele peruan, Pedro Castillo, a fost demis și arestat după ce a încercat să dizolve Parlamentul  apare prima dată în ZUGO.
09:40
Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de droguri cu activitate în R. Moldova și România, urmare a unei capturi de cocaină de circa 300.000 lei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cei cinci au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, iar în privința unuia din fruntașii grupului infracțional, anterior a fost trimis … Articolul video | Cinci bănuiți de trafic de droguri, prinși cu cocaină în valoare de 300.000 de lei. Ce pedeapsă riscă apare prima dată în ZUGO.
09:30
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri adăugarea a circa 200 de persoane pe lista de sancţiuni adoptate de UE contra Rusiei după agresiunea contra Ucrainei, noul pachet de sancţiuni, al nouălea, urmând să includă de asemenea armata şi industria de apărare rusă şi încă trei bănci ruseşti, transmite AFP, citat de Agerpres. … Articolul Comisia Europeană propune noi sancţiuni contra Rusiei, care includ şi armata rusă apare prima dată în ZUGO.
09:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Serviciului de presă al Președinției, discuția s-a referit la parteneriatul moldo-american și la aspectele de securitate din regiunea noastră. Oficialii au vorbit despre provocările complexe, provocate de războiul Rusiei … Articolul Securitatea regională, discutată de Maia Sandu cu un consilier de la Casa Albă apare prima dată în ZUGO.
09:10
Potrivit secretarului de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, Republica Moldova este asigurată cu rezerve de gaze naturale, și este pregătită să apeleze la resursele alternative. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Borosan a declarat că înțelegerea cu Tiraspolul privind cedarea volumelor de gaz de la Gazprom în schimbul energiei electrice este una … Articolul Constantin Borosan: Cedarea celor 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi către malul stâng nu pune în pericol securitatea energetică apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
08:30
„Moldovagaz” anunță joi, 8 decembrie, despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna noiembrie. În urma acestui proces au fost identificate mai multe discrepanțe, astfel compania spune că abia în facturile pentru consumul din decembrie vor fi recalculate erorile financiare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În … Articolul Moldovagaz: Facturile la gaz pentru luna noiembrie nu vor fi compensate apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.