În atenția călătorilor! 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată

Accent TV, 25 noiembrie 2022 10:10

Poliția de Frontieră informează că 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată.  Motivele nefuncționării sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiunile tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina . PTF Clocușna-Sokireanî,  PTF Ceadîr Lunga – Novîe Troianî,  PTF Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț,  PTF Cișmichioi-Dolinscoe,  PTF Vulcănești-Vinogradovka,  […] Сообщение În atenția călătorilor! 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată появились сначала на Accent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Accent TV

Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
În perioada 5 – 9 decembrie, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite populației din raioanele Căușeni, Orhei și Florești. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Căușeni, și anume: în localitatea Chircăiești – […] Сообщение Locuitorii din încă trei raioane vor beneficia de consultații medicale gratuite появились сначала на Accent.
09:50
Agenția Moldsilva, prin intermediul entităților silvice teritoriale, va propune pe parcursul lunii decembrie pe piața internă 50,4 mii pomi de Crăciun. 45100 din ei vor fi de specia molid, 5300 – pini, iar suplimentar vor mai fi propuse și 6100 de verticele (crenguțe). Înălțimea pomilor variază de la un metru până la cinci metri și mai […] Сообщение Agenţia Moldsilva va asigura piaţa cu peste 50 de mii de pomi de Crăciun появились сначала на Accent.
09:50
SA „Moldovagaz” îi datorează companiei rusești „Gazprom” 854,9 milioane de lei pentru livrările de gaze naturale efectuate până acum. Din această sumă, 781,0 milioane de lei reprezintă soldul datoriei pe luna noiembrie, iar 73,9 milioane lei – este suma pentru consumul din decembrie. Cifrele sunt prezentate de către Vadim Ceban, președintele „Moldovagaz”, care precizează că […] Сообщение Datoria Moldovagaz față de Gazprom este de circa 855 de milioane de lei появились сначала на Accent.
5 decembrie 2022
23:20
Republica Moldova nu va avea energie electrică mai ieftină. O opinie în acest sens a fost exprimată de expertul economic, Gheorghe Costandachi, în cadrul emisiunii “TEMA” de la postul de televiziune “Primul în Moldova”. “Eu nu cred că vom avea energie electrică mai ieftină pentru consumatori, fiindcă efectul/consecința socială trebuie să fie. Atunci când întreprindem, […] Сообщение Expert economic: Nu cred că vom avea energie electrică mai ieftină появились сначала на Accent.
17:10
La finele lunii septembrie 2022, în Republica Moldova se atestau 684 de staţii de alimentare cu produse petroliere (benzină, motorină şi gaz lichefiat), arată date ale Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Comparativ cu finele lunii septembrie 2021, numărul stațiilor de alimentare cu carburanţi este în scădere cu 25 de unităţi, adică cu peste […] Сообщение Dispar benzinăriile. Într-un an numărul lor s-au redus cu 25 de unităţi появились сначала на Accent.
17:10
Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut săptămâna trecută în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale. Potrivit sursei citate, în mai multe spitale pentru copii secțiile medicale au fost suplinite cu paturi. „Copiii suferă de infecții respiratorii acute, […] Сообщение Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut în capitală появились сначала на Accent.
15:40
Un Minister al Agriculturii din umbră, care va rezolva problemele cu care se confruntă fermierii moldoveni, va fi creat la Orhei. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, anunță serviciul de presă al partidului “ȘOR”. Potrivit politicianului, agricultura Moldovei, care reprezintă un sector strategic, se află la sapă de lemn, iar […] Сообщение Ilan Șor deschide la Orhei Ministerul Agriculturii din umbră появились сначала на Accent.
12:40
Poliția atenționează șoferii să fie atenți la drum. Potrivit oamenilor legii, toate traseele sunt accesibile, dar sunt depuneri de gheață și polei, riscurile rutiere crescând în acest sens. Totodată, pe trasee se împrăștie material antiderapant, iar autospecialele sunt pregătite pentru intervenții la necesitate. În acest context, polițiștii vin repetat cu cîteva sfaturi pentru conducării auto: […] Сообщение Poliția atenționează șoferii să fie atenți la drum появились сначала на Accent.
12:30
Şase copii au murit în Marea Britanie din cauza unor infecţii invazive cu streptococul A, care provoacă scarlatina, o boală uşoară, dar a cărei incidenţă este în creştere în această ţară, au anunţat, vineri, autorităţile sanitare. Agenţia pentru Sănătate şi Siguranţă din Marea Britanie (UKHSA) a îndemnat părinţii să fie vigilenţi, după ce în acest […] Сообщение Marea Britanie: Şase copii au murit din cauza infecţiei cu streptococul A появились сначала на Accent.
12:30
Prima ediție a Festivalului Filmului Chinezesc va fi inaugurată la Chișinău pe 12 decembrie. Ceremonia de deschidere se va defășura la Cineplex Loteanu, la ora 17:00, urmată de o proiecție a filmului. Președintele festivalului de film, Zhang Xiaobai, a subliniat că scopul festivalului este „de a folosi marele ecran pentru a permite poporului moldovean să […] Сообщение Festivalul Filmului Chinezesc va fi organizat pentru prima dată în Moldova появились сначала на Accent.
10:10
Poliția de Frontieră informează că și-au sistat activitatea trei puncte de trecere a frontierei din zona de sud a țării: Ceadîr Lunga-Novîe Traianî, Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț și Basarabeasca – Serpniovoe. Motivul nefuncționării este lipsa energiei electrice pe partea ucraineană și unele defecțiuni tehnice. Poliția de frontieră îndeamnă călătorii să prezinte înțelegere și, din timp, să opteze […] Сообщение Atenție, călători! Trei puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea появились сначала на Accent.
09:50
Manifestările cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi inaugurate la Chișinău pe 17 decembrie. Solicitată de IPN, viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că toate activități vor fi organizate în Piața Marii Adunări Naționale pentru că în Scuarul Catedralei se desfășoară lucrări de reparație. Spectacolul de inaugurare a sărbătorilor de iarnă și a Târgului de Crăciun […] Сообщение Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat la Chișinău pe 17 decembrie появились сначала на Accent.
09:40
Potrivit prognozei meteorologilor, luni, 5 decembrie, se așteaptă cer variabil pe întreg teritoriul țării. Termometrele vor arăta până la +3 grade pe timp de zi, iar noaptea vom avea minime de până la -5 grade Celsius. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), vântul va sufla din sud-est, iar presiunea atmosferică va fi înaltă. În raioanele […] Сообщение Meteo, 5 decembrie: Termometrele vor arăta până la +3 grade pe timp de zi появились сначала на Accent.
2 decembrie 2022
17:00
Primul weekend din această iarnă nu va prezenta surprize meteorologice semnificative şi va fi caracterizat de valori termice specifice perioadei. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pentru sâmbătă, 3 decembrie, se anunţă temperaturi încadrate între 1-5 grade Celsius, ziua, şi  plus 2 – minus 3 grade, noaptea. Duminică se vor menţine aceleaşi tendinţe meteorologice. În […] Сообщение Primul weekend de iarnă va fi cu vreme caracteristică perioadei появились сначала на Accent.
16:30
În weekend-ul: 3-4 decembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. În sectorul Botanica, în perioada 1-7 decembrie, pe adresele bd. Cuza Vodă intersecție cu str. Independenței, bd. Dacia, 32, str. N. […] Сообщение Târguri cu produse autohtone vor fi organizate și în acest weekend, la Chișinău появились сначала на Accent.
16:10
În extravilanul localității Soltănești, raionul Nisporeni, a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane la porcii domestici. Cazul a fost confirmat ieri, 1 decembrie 2022, în urma unor testări de laborator. La moment, ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Ungheni cu […] Сообщение Pestă porcină, depistată la animale domestice din raionul Nisporeni появились сначала на Accent.
14:00
Sute de medici şi angajaţi ai spitalelor au protestat joi în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege controversat, care permite munca cu jumătate de normă în sectorul public de sănătate şi permite medicilor privaţi să lucreze în sectorul public, relatează AFP. Proiectul de lege dezbătut în Adunare va duce la „privatizarea” […] Сообщение Grecia: Medicii din spitale protestează împotriva ”privatizării” sistemului public de sănătate появились сначала на Accent.
13:10
„Centrala de la Cuciurgan are capacitatea să producă energie electrică suficientă pentru toată Moldova şi, cu acest, scop autorităţile de la Chişinău poartă tratative”, a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, la o emisiune televizată. El a spus că deja a discutat cu Tiraspolul, pentru a relua livrările de curent, însă deocamdată fără răspuns. Refuzul din noiembrie […] Сообщение Spînu: Centrala de la Cuciurgan poate produce lumină pentru toată Moldova появились сначала на Accent.
13:10
Oamenii legii au atenționat șoferii că pe întreg teritoriul țării carosabilul este umed, iar pe alocuri alunecos. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), pentru prevenirea situațiilor de risc, conducătorii auto sunt îndemnați să păstreze o distanță mai mare față de mașina care circulă în față. Totodată, în cazul unei defecţiuni a mașinii, triunghiurile de presemnalizare […] Сообщение Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi să circule cu atenție din cauza carosabilului umed появились сначала на Accent.
11:40
Un accident rutier grav în lanț s-a produs în această dimineață, în jurul orei 9:20, în comuna Stăuceni, municipiul Chișinău. Impactul a dat peste cap traficul rutier în zonă. Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, ne-a comunicat că, ajuns la fața locului, echipajul de secției documentare accidente rutiere a stabilit ca sunt implicate […] Сообщение Accident rutier cu implicarea a 10 unități de transport, la Stăuceni появились сначала на Accent.
11:00
După ce deja au început să vină primele răspunsuri la cererile cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, mai multe persoane s-au arătat nemulțumite de rezultat. Șefa serviciului de presă al Ministerului Muncii și Protecției Sociale a declarat pentru Agora că cetățenii pot depune contestații la adresa instituției. „Procedura de recalcul se face automat în […] Сообщение Unde se pot adresa cetățenii nemulțumiți de categoria de vulnerabilitate energetică atribuită появились сначала на Accent.
10:40
Monitorul Oficial de vineri, 2 decembrie, a publicat decizia Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu privire la majorarea prețurilor reglementate pentru energia electrică furnizată de furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune. Noile prețuri vor fi aplicate cu începere de astăzi. Potrivit documentului, au fost aprobate următoarele prețuri reglementate […] Сообщение Noile tarife la energia electrică au fost publicate în Monitorul Oficial появились сначала на Accent.
10:10
Monoxid de carbon emanat de sobele defecte este atât de periculos încât poate lua viaţa unui om în doar câteva minute. Salvatorii şi pompierii le recomandă cetăţenilor să respecte câteva reguli elementare la exploatarea sobelor sau a cazanelor pentru a evita tragediile. În context, angajaţii IGSU au dat start campaniei de prevenire a incendiilor şi […] Сообщение IGSU a demarat o campanie de prevenire a incendiilor появились сначала на Accent.
09:50
Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul 2023. Documentul prevede atât venituri, cât şi cheltuieli în jur de 14 miliarde 139 milioane de lei. În comparaţie cu suma aprobată pentru 2022, este prognozată majorarea veniturilor […] Сообщение Prețul Poliței de asigurare medicală ar putea fi triplat появились сначала на Accent.
09:50
Din 2 decembrie, 20 de întreprinderi din Republica Moldova vor putea relua exporturile către Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de Rosselkhoznadzor. „Rosselkhoznadzor, ca parte a ridicării treptate a restricțiilor temporare privind furnizarea de produse reglementate din Republica Moldova, din 2 decembrie, permite expedierea acestor mărfuri de la 20 de întreprinderi”, se arată în anunț. […] Сообщение 20 de companii din Moldova vor putea relua exporturile către Rusia появились сначала на Accent.
1 decembrie 2022
19:40
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au prelungit starea de urgență din Republica Moldova cu încă 60 de zile, începând cu data 6 decembrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de majoritatea parlamentară la propunerea Guvernului. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a criticat inițiativa, menționând că oamenii deja au pierdut numărul acestor prelungiri, fără […] Сообщение Starea de urgență din Republica Moldova, prelungită cu 60 de zile появились сначала на Accent.
19:20
Asociația Scutul Poporului, care a fost creată recent, ajută oamenii legii că protestele să se desfășoare pașnic. Declarația a fost făcută de Chiril Guzun, Președintele Scutului Poporului, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”. „Văzând ilegalitățile care sunt comise de către conducătorii Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) și alte subdiviziuni, […] Сообщение Chiril Guzun: Asociația Scutul Poporului ajută oamenii legii ca protestele să se desfășoare pașnic появились сначала на Accent.
19:10
Situația internă la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este una precară. Pe măsură ce, astăzi, tot mai mulţi angajaţi au plecat sau intenționează să plece din funcții. Mai mult, situațiile de urgență instituite în țara noastră ar avea drept sarcină de a stopa aceste plecări masive din sistem. Opinia aparține lui Igor Susarencu, fost reprezentant al […] Сообщение Igor Susarencu, despre situația internă de la MAI: Efectivul pleacă în număr foarte mare появились сначала на Accent.
19:00
Conducerea actuală a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este una foarte slab pregătită. Declarația a fost făcută Igor Susarencu, Prim Vice Președinte Scutul Poporului, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”. „Făcând o comparație cu conducătorii precedenți pe care i-am avut pe parcursul activității de aproximativ 15 ani, conducerea actuală este […] Сообщение Foști reprezentanți ai forțelor de ordine: Conducerea MAI – foarte slab pregătită появились сначала на Accent.
16:20
În perioada 1 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, vor fi comercializați brazi de Crăciun în mai multe locuri din Capitală. Viceprimarul Olga Ursu a aprobat pe 28 noiembrie, lista amplasamentelor stabilite pentru desfășurarea activităților de comerț cu brazi. Astfel, oamenii își pot cumpăra un brad de Crăciun în toate cele cinci sectoare ale Chișinăului: […] Сообщение De astăzi, brazii sunt comercializați în toate sectoarele capitalei появились сначала на Accent.
16:20
Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova, Iurie Topală, rămîne în arest preventiv în penitenciarul nr. 13 pentru alte 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Ciocana, la solicitarea procurorior PCCOCS. Pe 3 noiembrie Iurie Topală a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a […] Сообщение Fostul șef de la CFM, Iurie Topală, rămâne în arest preventiv появились сначала на Accent.
15:40
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a comentat declarațiile Ministrul Afacerilor de Externe, Nicu Popescu, precum că Republica Moldova și-a încetat participarea la lucrările Comunității Statelor Independente (CSI), deoarece scopul strategic al țării noastre este aderarea la Uniunea Europeană. „Calific această poziție ca pe o trădare conștientă a intereselor naționale ale Republicii Moldova. Este o adevărată […] Сообщение Șor, despre declarațiile lui Popescu: O trădare conștientă a intereselor naționale ale Republicii Moldova появились сначала на Accent.
15:20
În seara zilei de 30 noiembrie 2022 salvatorii au avut o misiune neobișnuită de a salva o persoană care a rămas blocată sub vagonul unui tren. Cazul a avut loc la ora 20:04 pe calea ferată în apropierea orașului Sîngera, municipiul Chișinău. Potrivit primelor informații, bărbatul în vârstă de 38 de ani, care se afla […] Сообщение Sîngera: Pompierii au salvat un bărbat lovit de tren появились сначала на Accent.
15:20
Autovehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe în Republica Moldova vor avea reguli speciale de impunere cu taxa pentru folosirea drumurilor. Guvernul a aprobat în ședința de ieri avizul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă. Astfel, Codul fiscal va prevedea că obiect al impunerii cu taxa pentru folosirea […] Сообщение Mașinile înmatriculate provizoriu în Moldova vor achita taxa de drum появились сначала на Accent.
15:20
Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din oraşul Aybak, din nordul Afganistanului, a anunţat un medic al unui spital local, transmite AFP. Zeci de explozii şi de atacuri care au vizat civili s-au produs de la revenirea la […] Сообщение Afganistan: Cel puţin 19 morţi într-un atentat comis la o şcoală coranică появились сначала на Accent.
13:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă sezonieră. Potrivit ANSP, la Bălți s-au înregistrat 5 cazuri, la Chișinău și Fălești – câte 3, Edineț și Sângerei – câte 2 și la Drochia – 1 caz. În șapte dintre cazuri este vorba de copii de până […] Сообщение Săptămâna trecută s-au înregistrat 16 cazuri de gripă появились сначала на Accent.
13:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat că operatorul din domeniul alimentar SRL „DANT AGRO” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină pentru consum uman, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella (S. Enteritidis) în fecalele găinilor ouătoare. Lotul rechemat este de […] Сообщение ANSA a dispus retragerea din comerţ a unui lot neconform de ouă появились сначала на Accent.
13:20
După un an în care prețurile au crescut cu mai bine de o treime, scumpirea anunțată astăzi nu mai este o surpriză. Cei mai vulnerabili se pare că sunt bătrânii de la oraș. Majoritatea dintre aceștia au pensii ce nu acoperă nici măcar plata facturilor. În timp ce unii sunt gata să strângă și mai […] Сообщение Scumpiri în prag de iarnă: Moldovenii, întrebați cum vor face față появились сначала на Accent.
13:20
La Bălți, călătoriile cu taxiul s-au scumpit din nou. Firmele de taxi din oraș au anunțat noile tarife. De-acum, costul unei călătorii, atât prin oraș cât și în afara acestuia, a crescut cu 50 de bani per km. Pentru pornire, bălțenii vor achita 25 de lei, și nu 20 cum era anterior. Potrivit taximetriștilor, principalul […] Сообщение Serviciile de taxi, mai scumpe la Bălți. Pasagerii sunt nemulțumiți появились сначала на Accent.
13:20
În luna decembrie, Moldovagaz va plăti mai puțin decât în luna noiembrie pentru fiecare mie de metri cubi de gaze naturale cumpărate de la Gazprom. Potrivit șefului Moldovagaz, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în luna decembrie se va ridica preliminar la 785 de dolari SUA per mia de metri cubi, ținând […] Сообщение Cât va plăti Moldova în decembrie pentru gazele furnizate появились сначала на Accent.
11:50
Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au intrat în conflict cu poliţia. Oraşul Chongqing, din sud-vestul ţării, va permite contacţilor apropiaţi ai persoanelor cu COVID-19, care îndeplinesc anumite condiţii, să stea în carantină la domiciliu, a declarat un […] Сообщение Două oraşe mari din China ridică restricţiile anti-COVID, după ce protestele au luat amploare появились сначала на Accent.
10:10
Procesul adoptării proiectului de lege privind rambursarea TVA producătorilor agricoli s-a transformat întro bătaie de joc față de ramura agricolă, afectată puternic anul curent de multiple crize. Cu o astfel de declarație au venit membrii asociației Forța Fermierilor. În acest context, fermierii acuză Ministerul Finanțelor care ”a depășit toate linii roșii”. ”Nici săptămâna curentă această […] Сообщение Forța Fermierilor avertizează: Ne vom porni cu tractoarele la protest появились сначала на Accent.
09:40
Potrivit prognozei meteorologilor, joi, 1 decembrie, se așteaptă cer variabil. Termometrele vor arăta până la +6 grade pe timp de zi, iar noaptea vom avea minime de până la -5 grade Celsius. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), vântul va sufla din nord-est, iar presiunea atmosferică va fi înaltă. În raioanele de nord valorile termice […] Сообщение Meteo, 1 decembrie. Cum va fi vremea, astăzi, în prima zi de iarnă появились сначала на Accent.
09:40
Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență va fi examinată de Parlament în ședința plenară de astăzi, 1 decembrie. Membrii Biroului permanent au completat ordinea de zi a ședinței plenare. La ședința de joi a Parlamentului, deputații vor examina, în a doua lectură, proiectul Codului electoral al Republicii Moldova și modificarea cadrului normativ conex, precum […] Сообщение Parlamentul va examina astăzi propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență появились сначала на Accent.
30 noiembrie 2022
19:20
Energia electrică se scumpește în Republica Moldova. ANRE a aprobat astăzi tariful de 5,91 lei kw/h pentru consumatorii Premier Energy. Creșterea este de 24% față de tariful actual. Totodată, lumina va fi mai scumpă și la nord. Astfel, consumatorii din nordul țării vor achita 5,60 lei kw/h. Experții sunt de părere că noua majorare a […] Сообщение Experții s-au expus cu privire la noua majorare a tarifului la energia electrică появились сначала на Accent.
19:20
Prețurile vor lua într-un galop de neoprit în Republica Moldova. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii “TEMA” de la postul de televiziune “Primul în Moldova”, de către președintele partidul PONA, expertul în drept, Ion Dron. „Va fi o izbucnire, prețurile vor lua într-un galop de neoprit. Percepția este că actuala putere este în comă, […] Сообщение Ion Dron: Va fi o izbucnire a prețurilor în Republica Moldova появились сначала на Accent.
17:10
Sovietul Suprem de la Tiraspol a prelungit starea de urgență economică cu încă 30 de zile în regiunea transnistreană, până pe 31 decembrie 2022. „Într-adevăr, situația nu s-a stabilizat. Sectorul economic are de suferit, bugetul are de suferit, întreprinderile sunt stopate. În acest sens, decizia președintelui este de înțeles”, a declarat pretinsul președinte al Sovietului […] Сообщение Starea de urgență economică în Transnistria, prelungită cu 30 de zile появились сначала на Accent.
17:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru joi, 1 decembrie. Astfel, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 24,65 lei, iar cel pentru motorină – 24,69 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu 21 de bani la benzină și cu 23 […] Сообщение ANRE a afișat prețurile la carburanți pentru mâine появились сначала на Accent.
14:20
Biroul politic al Partidului Acțiune și Solidaritate a decis ca Andrei Spînu să fie candidatul formațiunii pentru funcția de Primar general al municipiului Chișinău. Acest lucru a fost spus în premieră de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, în cadrul unei emisiuni de la N4. „Din ceea ce cunosc eu, PAS s-a decis cu […] Сообщение Dinu Plîngău susține că PAS și-a decis candidatul pentru Primăria Capitalei появились сначала на Accent.
13:40
La sate, oamenii au fost mereu grijulii. Nu au făcut risipă nici de gaz, nici de lemne. Cu socoteală au folosit și lumina, iar lumânările erau mereu la vedere, pregătite în caz de necesitate. Acum, țăranii sunt și mai atenți la cheltuială. „Facturile sunt prea mari”, se plâng oamenii. Mihai Olinici are 70 de ani […] Сообщение Oamenii de la sat nu prea folosesc gazul: Lemnele le economisesc cât pot появились сначала на Accent.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.