Șeful Moldovagaz anunță că avansul pentru noiembrie a fost achitat: Avem suficiente surse să achităm deplin consumul pentru decembrie

Agora.md, 24 noiembrie 2022 23:20

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban anunță că avansul pentru luna noiembrie a fost achitat, iar compania dispune de suficiente surse financiare pentru a achita pe deplin și consumul pentru decembrie. Totodată, situația livrărilor de gaze naturale pentru prima lună de iarnă, Ceban afirmă că vor rămâne volumele care au fost și în noiembrie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
12:50
Legislația națională în domeniul statisticii oficiale este racordată la standardele Uniunii Europene. Deputații au votat proiectul de Lege privind modificarea unor acte normative, în cea de-a doua lectură.
Acum 30 minute
12:20
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a depus n denunț la Procuratura generală prin care cere inițierea urmăririi penale pe numele ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor care au participat la evaluarea activității sale în funcția de procuror general. Stoianoglo acuze de complot împotriva sa și spune că a fost înlăturat de la șefia PG ilegal.
Acum o oră
12:00
Pe holul îngust și obscur, mai mulți oameni își așteaptă cuminți rândul la ușile din lemn vechi, amplasate pe partea dreaptă. În capătul coridorului, o ușă întredeschisă ne lasă să intrăm în biroul Elenei Bogdan, o femeie de etnie romă care din anul 2014 a început să activeze în calitate de mediatoare comunitară în orașul Hîncești.
Acum 2 ore
11:50
Țara noastră va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut adițional de 100 de milioane de euro. La ședința plenară din 8 decembrie, Parlamentul a ratificat Acordul de modificare nr. 3 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor.
11:40
Dacă renumitul citat al președintelui ucrainean Volodimir Zelenskiy ți s-a pus pe inimă și reflectă poziția ta civică față de agresiunea rusă în Ucraina, poți comanda de pe shop.agora.md un hanorac unic, disponibil în stoc limitat. Sau îl poți face cadou unei persoane dragi, mai ales că au rămas doar 2 săptămâni până la Crăciun. Pe 24 noiembrie, AGORA le-a lansat în vânzare, iar din 1 decembrie am pornit livrările.
11:40
Deputații se vor întâlni într-o ședință dedicată pentru examinarea Legilor Bugetului de Stat pentru anul 2023. Decizia a fost luată în cadrul ședinței plenare din 8 decembrie, fiind votată ordinea de zi cu propunerile de la parlamentari.
11:30
Deputații se vor întâlni într-o ședință dedicată pentru examinarea Legilor Bugetului de Stat pentru anul 2023. Decizia a fost luată în cadrul ședinței plenare din 8 decembrie, fiind votată ordinea de zi cu propunerile de la parlamentari.
11:10
Dragi prieteni, am ajuns la episodul 9 din Generația Inteligenței Financiare, cu traducere mimico-gestuală. Astăzi aflăm ce planuri mai are Emily pentru a pune pe roate o mică afacere, cum o ajută unchiul Matei, dar și fratele ei, Ștefan. Altfel spus, aflăm de ce resurse ai nevoie pentru o mică afacere și cum le calculezi ca să poți estima dacă ideea ta e una bună.
11:00
Deputații au aprobat în prima lectură proiectul de lege care are drept scop crearea cadrului normativ necesar pentru activitatea de ținere a registrului acționarilor de către societățile de registru.
11:00
Parlamentul a desemnat încă un membru în cadrul Comisiei Electorale Centrale (CEC). Este vorba de Dana Munteanu , propusă de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).
Acum 4 ore
10:50
35 de blocuri locative, din perimetrul străzilor Grenoble, Costiujeni, Tudor Strișcă, Jubiliară, Nicolae Testemițanu, dar și două instituții medicale – Institutul de Cardiologie, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și trei grădinițe rămân deconectate de la agentul termic, pe parcursul zilei de 8 decembrie. La rețeaua din strada Arheolog Ion Casian-Suruceanu vor fi efectuate lucrări de reparație avariată, anunță Termoelectrica.
10:50
Cauți și nu găsești specialiști potriviți pentru pozițiile vacante? Ai nevoie de ajutorul unor profesioniști care să te ajute la recrutare, astfel încât să te ocupi doar de afacere? În cadrul programului „maib recomandă” acum poți beneficia de servicii de recrutare de la parteneri.
10:30
Deputații fracțiunii Partidului Șor au anunțat că vor continua să boicoteze ședința Parlamentului. „Așa cum am declarat acum trei luni, considerăm imoral să participăm la imitarea de către majoritatea PAS a procesului legislativ”, se arată în anunțul partidului.
10:20
O companie turcă ar putea trimite stații plutitoare de producere a curentului electric în Marea Neagră, pentru a furniza Ucrainei până la 400 de megawați de energie electrică, scrie g4media.ro, cu referire la portalul de informații kathimerini.gr.
09:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu secretara Generală a Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić. Cele două oficiale au discutat despre cooperarea cu CoE și procesul de reforme din Republica Moldova.
09:40
Republica Moldova a realizat jumătate din acțiunile prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse de Comisia Europeană. Despre aceasta a vorbit secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.
09:40
Președintele Rusiei, Vladimir Putin s-ar pregăti pentru un război prelungit de cucerire în Ucraina. Concluzia aparține Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), în ultima sa evaluare.
09:10
Republica Moldova a realizat jumătate din acțiuni prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse de Comisia Europeană. Despre aceasta a vorbit secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.
Acum 6 ore
08:30
Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, declară că au fost înregistrate cazuri când gradul de vulnerabilitate energetică a unor consumatori, indicat în factura de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md.
08:00
Negocierile asupra unui proiect de acord global pentru a combate mai bine următoarea pandemie vor începe la sfârşitul lui februarie 2023, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
07:50
Uniunea Europeană este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu o pondere de 59% din totalul exporturilor în primele nouă luni ale anului 2022. În exportul Republicii Moldova spre UE predomină bunurile industriale, spre deosebire de exportul în alte țări în care predomină produsele agro-alimentare.
07:20
Potrivit estimărilor experților, doar câteva mii de tone de struguri de masă din recolta din 2022 vor rămâne în depozitele de fructe din Moldova anul viitor. Reprezentanții asociațiilor viticole spun că vor fi vânduți în principal pe piața internă iubitorilor de struguri, scrie EastFruit.
Acum 24 ore
23:40
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus adăugarea a circa 200 de persoane pe lista de sancţiuni adoptate de UE contra Rusiei în cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni. Acesta ar urma să includă armata, industria de apărare rusă şi încă trei bănci ruseşti, informează Euronews România.
22:30
În cadrul unei ședințe online cu reprezentanții executivului rus, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat că nu înțelege de ce Republica Moldova își păstrează rezervele de gaze în Ucraina. Acesta i-a cerut ministerului rus al Energeticii „să se clarifice” în această situație.
22:20
Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112, despre un mesaj transmis pe email-ul ambasadei Ucrainei, potrivit căruia sediul instituției ar fi fost minat. În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate.
21:50
Un preot ortodox, acuzat că a divulgat Rusiei informații despre pozițiile de apărare ucrainene, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, informează The Guardian.
20:50
Rusia încearcă să „înghețe, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp”, situația actuală de pe câmpul de luptă din Ucraina, pentru a-și consolida forțele și a lansa o nouă ofensivă la primăvară, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El a răspuns, de asemenea, la criticile potrivit cărora țările occidentale ar fi „obosit” de război. El a declarat că NATO va sprijini Ucraina și dreptul acesteia de a se apăra, transmite BBC.
20:20
Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, sugerează că și-ar fi dorit mai multă transparență în privința proiectului bugetului pentru anul viitor. Declarația vine după ce documentul a ajuns cu întârziere în spațiu public, fiind expus pentru consultări timp de doar trei ore. Potrivit ministrului, a fost nevoie de timp pentru a găsi resurse care ar acoperi finanțarea deficitului bugetar.
19:10
Prețul la actele permisive, eliberate operatorilor de transport rutier, vor fi reduse, iar lista categoriilor de vehicule scutite de plata taxelor vamale va fi extinsă. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern. Proiectul prevede reducerea cu cel puțin 30 la sută a prețului la autorizațiile de transport, precum și facilitarea importului de vehicule pentru transportul de mărfuri și persoane.
18:50
Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 22,2% în 11 luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similară a anului precedent, și constituie 36,9 milioane lei, informează Serviciul Fiscal de Stat.
18:20
Reziliența țării la situații excepționale va fi sporită, iar timpul de răspuns la apelurile de urgență va fi redus. Acestea sunt câteva din scopurile Programului de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025, aprobat de cabinetul de miniștri.
17:50
Un avion care zbura din Maroc spre Turcia a aterizat de urgență pe aeroportul El Prat din Barcelona la primele ore ale zilei de miercuri, după ce o femeie însărcinată a pretins că a intrat în travaliu. La aterizare, 28 de presupuși migranți aflați la bord au fugit pe pistă, a anunțat guvernul spaniol, potrivit digi24.ro.
17:40
Începând cu 1 ianuarie 2023, salariul minim pe țară va fi majorat până la 4.000 de lei pentru un program complet de lucru de 169 de ore în medie pe lună. Cel puțin asta prevede hotărârea aprobată de Guvern în ședința din 7 decembrie curent.
17:20
Un proiect de hotărâre care oferă noi pârghii Inspectoratului de Stat al Muncii în vederea combaterii muncii informale, a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri în ședința din 7 decembrie curent. Prevederile adoptate prevăd modificarea Legii privind Inspectoratul de Stat al Muncii, Codului contravențional, Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător și Legii privind sistemul public de asigurări sociale.
16:50
Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței din 7 decembrie curent. Potrivit proiectului de lege, pentru anul viitor sunt estimate venituri cu 24,1% mai mari față de 2022.
16:30
Proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2023 a fost inclus suplimentar pe agenda ședinței Guvernului din 7 decembrie. Documentul, însă, a ajuns cu întârziere în spațiu public, fiind expus pentru consultări doar trei ore. Mai mult, în poșta electronică a miniștrilor, proiectul de lege a ajuns la ora 13:00 în aceeași zi. Bașcana UTA Găgăuziei, Irina Vlah a cerut timp pentru examinări și propuneri. Iată răspunsul șefei Guvernului, Natalia Gavrilița.
15:30
Academia de Arte și Științe Cinematografice a anunțat la 7 noiembrie lista lungmetrajelor eligibile pentru categoriile Film de animație, Film documentar și Film internațional pentru cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar. Filmul moldovenesc „Carbon” se regăsește în liste alături de alte 91 de candidaturi.
15:30
Zece școli din centrul și nordul Republicii Moldova vor fi dotate cu câte 45 de laptopuri și calculatoare performante. Donația în valoare de 80.000 de euro a fost făcută de Guvernul României prin intermediul RoAID – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României, în cadrul unui program implementat de PNUD Moldova.
15:20
Guvernul revine la ședințele în format extins, cu prezența unor reprezentanți ai instituțiilor din cadrul Executivului și ai societății civile. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița, care a cerut ministerelor și a altor instituții să îmbunătățească comunicarea cu mass-media.
14:10
Lucrările de reabilitare a drumului R16 Bălți – Fălești – Sculeni au fost finalizate. În total au fost reparați 55 de kilometri, în două loturi (25,4 și, respectiv 29,2 km), iar drumul nou asigură conexiunea și mobilitatea mărfurilor și pasagerilor pe traseul România - R. Moldova - Ucraina și invers.
14:00
Un accident grav a avut loc pe căile ferate din Spania, după ciocnirea a două trenuri. Cel puțin 155 de oameni au fost răniți în coliziunea a două trenuri de navetişti în gara din localitatea spaniolă Montcada i Reixac, din provincia Barcelona, scrie Digi24.
13:40
Invazia Ucrainei de către Rusia este prima dată când două puteri cibernetice s-au luptat între ele pe timp de război. Rusia s-a dovedit mai puţin eficace decât era de aşteptat în utilizarea capacităţilor de luptă în spaţiul cibernetic în timpul agresiunii sale contra Ucrainei, se arată într-un material pe The Economist.
13:30
Pe parcursul trimestrului trei din acest an, sectorul de creditare nebancară a acordat împrumuturi în valoare totală de 2,9 miliarde de lei. Indicele este în descreștere cu 6,2% față de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor prezentate de Comisia Națională a Pieței Financiare.
13:30
Invazia Ucrainei de către Rusia este prima dată când două puteri cibernetice s-au luptat între ele pe timp de război. Rusia s-a dovedit mai puţin eficace decât era de aşteptat în utilizarea capacităţilor de luptă în spaţiul cibernetic în timpul agresiunii sale contra Ucrainei, se arată într-un material pe The Economist.
13:20
Crăciunul este un prilej care unește generații. Fiind o sărbătoare creștină, bogată în obiceiuri și tradiții, a reușit de-a lungul timpului să câștige admirația popoarelor întregi. Oriunde în lume, Crăciunul se serbează în sânul familiei, sau în compania oamenilor care, într-adevăr, contează.
13:10
Republica Moldova are nevoie de comunicare strategică pentru a contracara amenințările hibride, mai ales cele ce țin de propagandă și dezinformare, pentru a răspunde provocărilor complexe întâmpinate de instituțiile publice naționale în promovarea politicilor publice, pentru a sincroniza eforturile și narativele în scopul consolidării societății, iar la nivel internațional avem nevoie de comunicare strategică, pentru a promova interesele naționale în mediul extern.
13:00
Examenul la proba practică pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la categoriile AM, A1, A2, A este sistată temporar începând cu 6 decembrie. Se întâmplă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, informează Agenția Servicii Publice.
Ieri
12:40
Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a primit premiul „Madeleine K. Albright”, acordat de Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite. În acest an, premiul a fost decernat și președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, președintei Slovaciei, Zuzana Čaputová și premierului lituanian Ingrida Simonyte.
12:00
În perioada 5-6 decembrie 2022, la Geneva, s-a desfășurat cea de-a cincea și ultima rundă de negocieri privind Acordul de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) - Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Iată rezultatele discuțiilor.
12:00
Biroul politici de reintegrare salută eliberarea lui Oleg Horjan din detenție. Pe parcursul mai multor ani, „cazul Horjan” s-a aflat în vizorul Biroului, subiectul fiind abordat frecvent în cadrul negocierilor la nivelul reprezentanților politici, în timpul discuțiilor grupurilor de lucru pentru drepturile omului.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.