Valurile de căldură din Europa ar fi putut cauza peste 20 de mii de decese

Realitatea.md, 24 noiembrie 2022 23:10

Valurile de căldură din timpul verii din Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie au cauzat peste 20.000 de decese „în exces”, se arată într-un raport care compilează cifrele oficiale, publicat joi, scrie Mediafax cu referire la Reuters. Temperaturile au atins aproape 40 de grade Celsius sau mai mult de la Paris la Londra în 2022, […] Articolul Valurile de căldură din Europa ar fi putut cauza peste 20 de mii de decese apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 30 minute
11:40
Alexandr Stoianoglo insistă că este nevinovat, iar dosarele sale ar fi intentate la comandă politică, pentru a-l înlătura. Acesta face referire la scurgerile din Telegramul lui Sergiu Litvinenco, menționând că Maia Sandu ar fi încercat să își subordoneze justiția și Procuratura Generală. Conform lui Stoianoglo, persoanele care au publicat conversațiile trebuie identificate și penalizate. Concomitent, […] Articolul VIDEO Stoianoglo vrea capul lui Litvinenco: Cer tragerea la răspundere penală apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Țara noastră va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut adițional de 100 de milioane de euro, care vor fi utilizați la reabilitarea a patru sectoare de drum național. Deputații au susținut în ambele lecturi proiectul de lege ce prevede contractarea împrumutului în cadrul ședinței plenare de astăzi, 8 decembrie. […] Articolul Consens între PAS și BCS. Au ratificat acordul de împrumut de 100 mln de euro pentru reabilitarea a 4 tronsoane de drum apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
11:30
Un conațional în vârstă de 26 de ani, originar din Cahul, a fost reținut în flagrant de către patrula Poliției de Frontieră, după ce acesta ar fi traversat ilegal prin înot râul Prut, din România. Acesta a încercat să introducă în țară trei arme sustrase dintr-un magazin din Austria, în valoare de 34.000 euro. „Acesta […] Articolul VIDEO Un moldovean a încercat să introducă în țară arme furate din Austria. Ce le-a declarat polițiștilor apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Deputații au aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de lege care are drept scop crearea cadrului normativ necesar pentru activitatea de ținere a registrului acționarilor de către societățile de registru. Proiectul prevede transferul parțial al registrelor la Depozitarul Central Unic (DCU) și reîncadrarea societăților de registru în câmpul serviciilor de ținere a registrelor deținătorilor […] Articolul Societățile de registru, reintroduse în cadrul legal. Deputații au votat în lectură finală proiectul de lege apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din Capitală a adăpostit sub acoperișul său 73 de oameni ai străzii. Instituția are o capacitat de 100 de locuri, însă la necesitate poate să găzduiască până la 150 de beneficiari. Pe lângă oamenii care vin și pleacă, Centrul adăpostește 23 de persoane cu grad […] Articolul FOTO O vorbă bună și un prânz cald. 73 de persoane au găsit adăpost la Centrul de găzduire din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Un microbuz a fost făcut zob după ce s-a tamponat cu un TIR. Accidentul a avut loc joi dimineața, în localitatea Rubelnița. La fața locului au intervenit medicii și oamenii legii. Preliminar, conform informațiilor publicate de presa regională, șoferul din Mercedes este în viață, dar a fost transportat la spital cu traumatisme. Din imaginile de […] Articolul VIDEO Accident de groază în raionul Soroca: Un microbuz, făcut zob după ce s-a tamponat cu un TIR apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
O nouă alertă cu bombă în Capitală. Oamenii legii au fost alertați precum că edificiul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, ar fi minat. Zona a fost încercuită, iar toate persoanele din interior au fost evacute. La fața locului lucrează echipele specializate. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul VIDEO O nouă intervenție a serviciilor specializate, în Capitală! Clădirea Judecătoriei Buiucani ar fi minată apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) și-a completat echipa, iar astăzi, 8 decembrie, deputații, în cadrul ședinței plenare au numit-o în funcția de membră CEC pe Dana Munteanu. Dana Munteanu este în prezent șefa adjunctă a Direcției management alegeri din cadrul Comisiei Electorală Centrală, funcție deținută din anul 2016. Anterior, noua membră a CEC a deținut funcția […] Articolul Completări la CEC. Parlamentul a numit un nou membru în cadrul Comisiei. Cine este și ce pregătire profesională are apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
10:50
Legile bugetului național pentru anul 2023 urmează să fie dezbătute de deputați în cadrul unei ședințe speciale la Parlament, care este programată pentru ziua de luni, 12 decembrie. Anunțul a fost făcut la ședința plenară de astăzi, a Parlamentului de către președintele Legislativului, Igor Grosu. „La ședința Biroului permanent s-a convenit ca să dedicăm o […] Articolul ULTIMA ORĂ! 12 decembrie, ședință specială la Parlament. Cinci proiecte de lege importante care vor fi dezbătute apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Doi bărbați de 29 și, respectiv, 32 de ani, membri ai unei grupări infracționale, au fost reținuți pentru 72 de ore fiind suspectați de șantaj. Conform informațiilor, oamenii legii au documentat timp de 3 luni acţiunile infracționale ale suspecților. „Începând cu luna ianuarie a anului 2022, suspecții, împreună cu doi complici, de 30 și 35 […] Articolul VIDEO Membrii unui grup specializat în șantaj – reținuți! Alți doi urmează să fie anunțați în căutare apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Rusia a anunţat joi că trupele sale participă la exerciţiile tactice, desfășurate în Belarus. Acțiunile au loc fondul temerilor că Moscova își presează aliatul să se implice mai mult în războiul din Ucraina. Ministerul rus al Apărării a anunţat că „militarii din cadrul Districtului militar vestic continuă antrenamentul intensiv de luptă în cadrul forţelor armate […] Articolul VIDEO „Suntem un tot întreg”. Militarii ruși participă la exercițiile tactice din Belarus apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Angajații de pe mai multe aeroporturi britanice intră în grevă pentru opt zile și cer majorarea salariilor. Așadar, ar putea exista perturbări de zboruri. Vor protesta polițiștii de frontieră din Marea Britanie, care lucrează la aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și Birmingham. Personalul va intra în grevă în perioada 23-31 decembrie, conform sindicatelor. Pentru […] Articolul Moldovenii care vor acasă de sărbători ar putea avea probleme cu zborurile! Grevă de 8 zile pe aeroporturile britanice apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
O rețea de traficanți de droguri, cu activitate în Moldova și România, a fost destructurată de oamenii legii. O  au destructurat o rețea de traficanți de droguri. Ofițerii au ridicat cocaină de circa 300.000 de lei. Cinci suspecți reținuți au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, iar unul dintre ei a fost trimis […] Articolul VIDEO Captură de cocaină de 300.000 de lei. Cinci persoane ar fi vândut droguri în Moldova și România apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Parteneriatul moldo-american și aspectele de securitate din regiunea noastră au fost discutate de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan. Oficialii au vorbit despre provocările complexe, provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Un alt subiect abordat a fost lupta țării noastre cu corupția. Maia Sandu […] Articolul Securitatea regională, inclusiv a Moldovei, discutată la Casa Albă de Maia Sandu cu un oficial de rang înalt apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Cifra de afaceri a Combinatului de vinuri Cricova  SA s-a majorat în 2022 cu circa 50 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de minimum 20%. Despre aceasta vorbește directorul interimar al întreprinderii Sorin maslo într-un interviu pentru portalul Bani.md. Conform spuselor sale, 2022 a fost un an greu, iar luna februarie a dat […] Articolul Cifra de afaceri a Întreprinderii de stat Cricova a crescut cu 20% în 2022. Unde se fac cele mai mari exporturi? apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Cel mai așteptat eveniment al iernii, dedicat spumantelor, vinurilor alese și divinurilor de calitate, revine în acest an cu o ediție jubiliară. După doi ani de pauză, Vernisajul Vinului va fi ocazia perfectă pentru a reuni vinificatorii, amicii și pasionații de vinuri de calitate, pentru a lansa și savura noutățile vinicole și vinurile de calitate, […] Articolul Savurează „Magia Vinului Divin”! Vernisajul Vinului revine în acest an cu o ediție jubiliară! apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Combinatul de Vinuri Cricova SA marchează în acest an 70 de ani de activitate. În timp, brandul Cricova a crescut, semn că produsele sale sunt de calitate și se bucură de aprecierea consumatorilor. Deși ultimul an a fost complicat pentru mediul de afaceri, iar crizele i-au afectat pe toți, Cricova SA a reușit să facă […] Articolul INTERVIU Sorin Maslo, director interimar Cricova: Am crescut cifra de afaceri cu 20%. Record de struguri prelucrați apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
10:00
Aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen este primul subiect al reuniunii Consiliului de Justiție și Afaceri Interne. Austria se opune în continuare și ar putea bloca procedura. Pentru ca decizia să fie luată, este necesar vot unanim, însă Viena invocă motive de securitate. Austria susține, în pofida datelor colectate la nivel european, că […] Articolul Zi decisivă pentru România! Aderarea la spațiul Schengen, primul subiect al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Termoelectrica S.A. anunță că, astăzi, 8 decembrie curent, vor fi efectuate lucrări de reparație avariată la rețeaua din strada Arheolog Ion Casian-Suruceanu, DN 600 mm. Lucrările planificate pentru ziua de astăzi vor începe la ora 09:00 până la 18:00. „În deconectare vor fi 35 de blocuri locative, din perimetrul străzilor Grenoble, Costiujeni, Tudor Strișcă, Jubiliară, […] Articolul 35 de blocuri locative din Capitală vor fi deconectate de la căldură. Precizările Termoelectrica apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament. Transmisiunile sunt difuzate în direct […] Articolul Evenimentul tău pe RLIVE: transmisiune la TV + 12 platforme online + Social media + Știre apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Deputații fracțiunii Partidului „Șor” vor boicota și astăzi, 8 decembrie ședința Parlamentului, chiar dacă au fost sancționați anterior pentru absențe nemotivate de la ședințele Parlamentului și Comisiilor permanente din care fac parte. „Așa cum am declarat acum trei luni, considerăm imoral să participăm la imitarea de către majoritatea PAS a procesului legislativ. Din momentul în […] Articolul Sancțiunile nu-i motivează pe deputații Partidului Șor să revină la muncă. Iar boicotează ședința Parlamentului apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Contrabanda cu țigări ar putea lua amploare urmare a creșterii accizelor în anul 2023, potrivit declarației ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, în cadrul emisiunii „REZOOMAT” de la RLIVE TV. „Referitor la contrabandă este o sarcină care revine vămii și fiscului. Admit că fenomenul ar putea crește. Fenomenul există și astăzi. Or, amploarea lui este diferită în […] Articolul VIDEO Contrabanda cu țigări înflorește! Budianschi: Fenomenul ar putea lua amploare în urma majorării accizelor apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Asociația Forța Fermierilor se arată nemulțumită de modul cum a fost aprobat miercuri, 7 decembrie, proiectul Legii bugetului pentru anul 2023, care prevede micșorarea cu aproape 15 % a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii.  Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, ”consultările publice după publicarea documentului au durat tocmai 3 ore. Reprezentanții agricultorilor au fost lipsiți […] Articolul Bugetul ministerului Agriculturii, în descreștere! Fermierii cer ședință de urgență la Parlament apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Termoelectrica S.A. anunță că a recepționat, astăzi, 8 decembrie curent, pe cale ferată cât și pe cale auto, un nou lot de păcură. Păcura este recepționată și stocată la Gospodăria de păcură în conformitate cu normele tehnice prevăzute de legislația națională. Instituția nu anunță însă, cantitatea. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de […] Articolul Termoelectrica a recepționat un nou lot de păcură, dar nu anunță cantitatea apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić. Discuția s-a axat pe cooperarea cu CoE, care de aproape trei decenii este un partener solid în procesul de reformare și democratizare a țării noastre. Șefa statului a subliniat că, în pofida provocărilor aduse de război, autoritățile continuă […] Articolul Cooperarea cu Consiliul Europei și reformele, discutate între patru ochi de Maia Sandu cu Secretara Generală a CoE apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Președintele rus Vladimir Putin are un plan de evacuare din țară, care presupune fuga sa în Venezuela sau Argentina, în cazul în care Rusia pierde războiul din Ucraina. Informația a fost dezvăluită în premieră de un fost angajat al Kremlinului, însărcinat cu scrierea discursurilor prezidențiale. Respectivul fost angajat, Abbas Galiamov, este în prezent un analist […] Articolul Planul „Arca lui Noe”. Cum plănuiește Vladimir Putin să fugă în Venezuela, dacă Rusia pierde războiul apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Unii locuitori ai Republicii Moldova au primit factura de plată pentru gazele naturale cu unele erori. Despre acest lucru a anunțat șeful Moldovagaz. Vadim Ceban susține că au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate a unor consumatori, indicat în actele de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul www.compensatii.gov.md. „Procesul de calcul […] Articolul Surprize în facturile la gaz! Unele compensații nu corespund gradului de vulnerabilitate apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Jumătate din cele 35 de acțiuni prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse de Comisia Europeană au fost realizate. O spune secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, potrivit căruia majoritatea acțiunilor realizate vizează adoptarea legilor sau regulamentelor necesare bunei funcționări a instituțiilor. Odată cu obținerea statului de țară […] Articolul Vladimir Cuc: Jumătate din cele 35 de acțiuni privind implementarea condiționalităților UE a fost aprobat apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
SUA au calificat drept „iresponsabile” afirmaţiile făcute de preşedintele rus Vladimir Putin despre riscul recurgerii la armă nucleară în conflictul din Ucraina. Refuzând să-i răspundă direct lui Vladimir Putin, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA Ned Price a subliniat că „orice discurs rostit cu ușurință despre armele nucleare este absolut iresponsabil”, după […] Articolul Putin dă asigurări că va folosi arma nucleară numai „ca mijloc de apărare”. Reacția Statelor Unite apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Guvernul sprijină cetățenii cei mai afectați de criza economică prin majorarea salariilor bugetarilor cu 1300 de lei. O spune vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe din Parlament, Radu Marian, potrivit căruia majorarea salariilor cu o sumă fixă este în avantajul celor cu lefuri mici, pentru că procentual salariile lor vor crește cel mai mult. În […] Articolul Discuții „aprinse” în Parlament pe tema majorării salariilor: Bugetul este unul deficitar; Situația e foarte proastă apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 8 decembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Conferință de presă cu genericul: Lansarea Studiului „Autorizarea și executarea construcțiilor în municipiul Chișinău” 10:00 Conferința internațională „Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare” 10:00 Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 8 decembrie 2022 11:00 Alexandr Stoianoglo, […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
07:50
Riscul ca Moscova să recurgă la arme nucleare în conflictul din Ucraina a scăzut, deoarece comunitatea internaţională „a trasat o linie roşie” Rusiei, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat joi, citat de AFP. El vede acest lucru ca o consecinţă a faptului că comunitatea internaţională, inclusiv China, a „trasat o linie roşie” […] Articolul Olaf Scholz: Riscul ca Moscova să recurgă la arme nucleare în conflictul din Ucraina a scăzut apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Discuțiile cu pretinsele autorități de la Tiraspol au vizat exclusiv aspecte economice și comerciale. Asigurările sunt date de președintele Parlamentului, Igor Grosu. Șeful Legislativului spune că odată transferat malului stâng, gazul livrat de Gazprom devine responsabilitatea Tiraspolului, fără ca Rusia să aibă pretenții financiare la adresa Chișinăului. Igor Grosu spune că discuțiile privind sugrumarea economică […] Articolul Grosu respinge acuzațiile potrivit cărora guvernarea ar susține regimul separatist de la Tiraspol apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Malul drept al Nistrului este mai pregătit din punct de vedere energetic decât malul stâng, care nu are nicio alternativă. Declarația aparține secretarului de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, potrivit căruia cedarea celor 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi către malul stâng nu pune în pericol securitatea energetică […] Articolul Constantin Borosan: Avem o rezervă de 220 milioane de metri cubi de gaz stocat apare prima dată în Realitatea.md.
07:00
Mucegaiul apare în spațiile cu nivel de umezeală ridicat. Acesta este format din ciuperci microscopice care se înmulțesc continuu prin spori. De reținut este faptul că mucegaiul care apare în interiorul sau exteriorul locuințelor este diferit față de mucegaiul alimentar. Zonele cele mai afectate de mucegai sunt băile, bucătăriile și balcoanele, acolo unde nivelul de […] Articolul Iată cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Pentru că orașul Harkov este supus continuu atacurilor rusești, localnicii împodobit bradul în stațiile de metrou. „Acest oraș nu va fi învins“, spun ucrainenii. „Harkov este un oraș uimitor. Dacă este imposibil să decorezi orașul afară, acesta a fost decorat sub pământ. Acest oraș nu poate fi învins“. Anul acesta, nu va exista un brad […] Articolul FOTO Harkov, orașul bombardat care trăiește magia sărbătorilor în subteran apare prima dată în Realitatea.md.
06:20
Virozele respiratorii sunt cele mai întâlnite, mai ales în această perioadă a anului. Sistemul imunitar are nevoie de ajutor pentru a se menține și pentru a lupta cu virușii. De aceea, ți-am pregătit o listă despre cum să te ferești de viroze în sezonul rece. Medicii susțin că una dintre variantele cele mai bune pentru […] Articolul Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
05:50
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, joi, 8 decembrie, vom avea maxime de până la +8°C și cer variabil. Sinopticienii nu prognozează precipitații pe teritoriul țării.  În cursul nopții, în nord se așteaptă până la -2°C. Ziua termometrele vor indica până la +4°C. În centru, noaptea se prognozează până la -1°C, iar maxima zilei va fi […] Articolul METEO: Ne îmbrăcăm călduros, dar lăsăm umbrelele acasă! Ce temperaturi se așteaptă astăzi în toată țara apare prima dată în Realitatea.md.
05:50
Berbec Unele idei pe care le ai nu vor corespunde cu cele ale persoanelor importante din viața ta. Din această cauză, pot să apară tot felul de tensiuni și conflicte. Luna Plină care se formează astăzi în zodia Gemeni își poate pune amprenta asupra relațiilor cu cei din jur. Taur Poți primi oferte de job, […] Articolul HOROSCOP 8 decembrie: Cum vor fi influențate zodiile de luna plină în Gemeni apare prima dată în Realitatea.md.
05:20
Astăzi, 8 decembrie, leul moldovenesc se apreciază în raport cu principalele monede de referință – euro și dolarul american, arată datele Băncii Naționale a Moldovei. În ziua de joi, un euro va costa 20 de lei și 39 de bani, cu 13 bani mai mult puțin față de cotația din 8 decembrie, iar un dolar […] Articolul CURS VALUTAR 8 decembrie: După o creștere fabuloasă, euro și dolarul se ieftinesc din nou apare prima dată în Realitatea.md.
05:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină, pentru joi, 8 decembrie. Pentru un litru de benzină, șoferii vor trebui să scoată din buzunar 24,02 lei, cu 25 de bani mai puțin decât miercuri. Motorina va putea fi procurată cu 24,10 lei per litru, ieftinindu-se cu 27 de […] Articolul Tot mai ieftin! Prețul benzinei și motorinei se apropie de 24 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
23:00
Tremorul ste un fel de mișcare zguduitoare. Este adesea mai vizibil în mâini și brațe. Poate afecta orice parte a corpului, inclusiv capul, limba sau corzile vocale. Tremorurile pot apărea la orice vârstă. Sunt mai frecvente la persoanele în vârstă. Fiecare persoană are un oarecare tremur când își mișcă mâinile. Oboseala, stresul, furia, frica, cofeina […] Articolul Îți tremură mâinile? Ce boală poate anunța această manifestare apare prima dată în Realitatea.md.
22:50
Miniștrii merită majorări mai mari a salariilor, decât ceilalți angajați din sistemul bugetar. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV. „Dincolo de această majorare de 1 300 de lei pentru toți bugetari, Guvernul propune majorarea mai mare pentru o anumită categorie de […] Articolul Un deputat PAS susține că miniștrii trebuie să aibă salarii mai mari decât ceilalți bugetari apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Alertă cu bombă la Ambasada Ucrainei la Chișinău. Acum două ore, Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112, despre un mesaj  pe email-ul Ambasadei Ucrainei, precum că sediul instituției este minat. „În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate”, […] Articolul Alertă cu bombă la Ambasada Ucrainei la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
22:00
Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a denunţat miercuri un „ecocid” după ce a fost raportată moartea a mii de delfini în Marea Neagră, un fenomen care ar fi legat în mod direct, potrivit liderului ucrainean, de efectele invaziei ruse în Ucraina asupra mediului marin, informează AFP, informează Agerpres. „Mii de delfini morţi au eşuat pe ţărmurile […] Articolul Zelenski denunță „eocid” în Marea Neagră, după ce au murit mii de delfini din cauza războiulu apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri adăugarea a circa 200 de persoane pe lista de sancţiuni adoptate de UE contra Rusiei după agresiunea contra Ucrainei, noul pachet de sancţiuni, al nouălea, urmând să includă de asemenea armata şi industria de apărare rusă şi încă trei bănci ruseşti, transmite AFP, scrie agerpres.ro. […] Articolul Comisia Europeană propune noi sancţiuni contra Rusiei. Iată ce include noul pachet apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Final de eră pentru unul dintre cele mai cunoscute avioane din istorie: în Statele Unite a fost asamblat ultimul model Boeing 747. Sute de angajați și câțiva jurnaliști au fost martorii momentului în care uriașa aeronava a ieșit pe poarta fabricii, la mai bine de 50 de ani de la producerea primului model. După vopsire […] Articolul FOTO Ultimul Boeing 747 a ieșit de pe poarta fabricii. Motivul pentru care nu se mai produce apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
Elon Musk, care a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, a pierdut titlul în urma unei scăderi puternice a valorii participaţiei sale la producătorul de maşini electrice şi a achiziţiei Twitter, de 44 de miliarde de dolari, transmite Reuters, scrie antena3.ro. Magnatul francez Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, care deţine […] Articolul Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine l-a detronat apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Cel mai frumos răsărit este răsăritul Pământului, văzut de pe Lună. A fost concluzia internauţilor azi, după ce au văzut ultimele poze trimise acasă de misiunea Artemis. Orion, nava spaţială care a orbitat Luna timp de mai multe zile a pornit spre Terra. Nu înainte însă de a le trimite pământenilor cea mai frumoasă fotografie cu planeta […] Articolul FOTO Cum arată răsăritul de Pământ pe Lună? Ultimele poze trimise din spațiu apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
Vladimir Putin i-a cerut Ministerului rus al Energiei să clarifice de ce o parte din gazul furnizat Moldovei este stocat în Ucraina. Șeful de la Kremlin a afirmat acest lucru în timp ce discuta despre situația din regiunea trasnistreană cu membrul Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului, Alexander Brod.  „Nu este clar de […] Articolul VIDEO Putin, nedumerit: Nu este clar de ce Republica Moldova își depozitează o parte din gaz în Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.