Moțiunea pe justiție a picat – Litvinenco: Este o scamatorie – Bolea: Justiția dependentă de baronii mafiei de la guvernare

Politik, 24 noiembrie 2022 22:40

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, rămâne în funcție. Moțiunea simplă înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor  asupra politicilor în domeniul justiției nu a întrunit numărul necesar de voturi În luarea de cuvânt, ministrul Litvinenco a calificat moțiunea o scamatorie și a menționat că în textul ei nu se vorbește despre politicile ministerului. Evident subiectul principal ... Moțiunea pe justiție a picat – Litvinenco: Este o scamatorie – Bolea: Justiția dependentă de baronii mafiei de la guvernare The post Moțiunea pe justiție a picat – Litvinenco: Este o scamatorie – Bolea: Justiția dependentă de baronii mafiei de la guvernare appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 15 minute
10:20
Guvernul a aprobat, Politica fiscală și vamală pentru anul 2023 care vine să susțină agenții economici în condițiile multiplelor crize cu care se confruntă  Moldova, asigurând, în același timp, un nivel suficient de resurse pentru finanțarea programelor bugetare. Proiectul conține mai multe inovații dar și unele deficiențe pentru mediul de afaceri și cetățeni. Printre elementele ... Ce e bine și ce e rău în politica bugetar-fiscală pentru anul 2023 The post Ce e bine și ce e rău în politica bugetar-fiscală pentru anul 2023 appeared first on Politik.
Acum 30 minute
10:10
În timp ce Președintele Maia Sandu vorbește despre  necesitatea reorganizării activității Guvernului în domeniu energetic, iar premierul Natalia Gavrilița optează pentru separarea portofoliului și crearea unui nou minister al Energeticii, vicepremierul Andrei Spînu a trecut la acțiune, deja. El a dat de înțeles că nu e nevoie de un nou minister al Enegeticii, dar a ... Maia Sandu a cerut reorganizărea activității Guvernului în domeniul energetic – Ce vrea  premierul Gavrilița și ce a înțeles Andrei Spânu The post Maia Sandu a cerut reorganizărea activității Guvernului în domeniul energetic – Ce vrea  premierul Gavrilița și ce a înțeles Andrei Spânu appeared first on Politik.
10:10
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va susține astăzi un briefing de presă cu tema „Uzurparea justiției”. Declarațiile vor avea loc la ora 11:00 și vor putea fi urmărite pe POLITIK.MD Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în privința căruia este aplicată măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, este cercetat pentru corupere pasivă, ... Briefing de presă susținut de către Procuror General suspendat, Alexandr Stoianoglo, cu tema „Uzurparea justiției” The post Briefing de presă susținut de către Procuror General suspendat, Alexandr Stoianoglo, cu tema „Uzurparea justiției” appeared first on Politik.
Acum 2 ore
09:30
Vicepremierul Andrei Spînu susține că tariful la energia electrică ar urma să scadă și în luna ianuarie, în cazul în care actualul acord cu MGRES va fi în vigoare. Oficialul afirmă că o primă scădere va fi în următoarele trei zile, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). „Aproximativ un preț de 4 lei, deja ... Spînu susține că tariful la energia electrică ar urma să scadă și în luna ianuarie – Cu cât? The post Spînu susține că tariful la energia electrică ar urma să scadă și în luna ianuarie – Cu cât? appeared first on Politik.
09:30
Miniștrii vor primi salarii mai mari din 2023. Se va  înmulți creșterea valorii de referință la coeficientul de salarizare – 13,94, iar creșterea salarială la ei și la alți funcționari se va resimți mai mult. Premierul Gavrilița admite că vor fi critici în societate. După anunțul Guvernului de a majora  salariile în sectorul bugetar de ... La bugetari 1300 de lei, iar la funcționari ceva mai mult – Ei au de luat decizii complicate – Cu cât vor crește remunerațiile miniștrilor The post La bugetari 1300 de lei, iar la funcționari ceva mai mult – Ei au de luat decizii complicate – Cu cât vor crește remunerațiile miniștrilor appeared first on Politik.
Acum 24 ore
16:50
Salariile medicilor și personalului medical nu va fi majorat din 1 ianuarie 2023. Motivul anunțat de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, este că s-a scumpit prețul resurselor energetice, iar pentru că spitalele consumă prea multă energie electrică și alte resurse energetică, angajații din cadrul instituțiilor medicale nu vor beneficia de salarii majorate nici măcar cu 1300 ... ULTIMĂ ORĂ! Salariile medicilor și personalului medical NU vor fi majorate din 1 ianuarie 2023: Nemerenco: S-au scumpit resursele energetice The post ULTIMĂ ORĂ! Salariile medicilor și personalului medical NU vor fi majorate din 1 ianuarie 2023: Nemerenco: S-au scumpit resursele energetice appeared first on Politik.
16:40
La doar câteva ore de la publicarea proiectului Legii bugetului pentru 2023, documentul a și fost aprobat de Guvern. The post Ultimă oră! La doar câteva ore de la publicarea proiectului Legii bugetului pentru 2023, documentul se aprobă deja de Guvern appeared first on Politik.
16:00
Cu dor trei săptămâni înainte de sfârșitul anului, Ministerul Finanțelor a publicat proiectul legii bugetului pentru anul 2023. În document sune menționat cheltuielile și veniturile bugetare pentru anul 2023, indexarea pensiilor, majorarea salariilor și a alocațiilor. Totodată, sunt indicate bugetele instituțiilor de state pentru anul viitor. Proiectul este supus consultărilor publice AICI The post DOC// În sfârșit! Ministerul Finanțelor a publicat proiectul legii bugetului pentru anul 2023 – Salarii, pensii, impozite și TVA appeared first on Politik.
15:50
Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul condamnat penal de prima instanță de judecată Ilan Șor s-a adresat președintelui Maia Sandu cu solicitarea de a demite guvernul condus de Natalia Gavrilița și de a-l numit pe el în funcție de prim-ministru. Cererea a fost făcută publică în cadrul unei adresări în fața unei mulțimi de circa 3000 de ... FLASH// Vrea mai multe miliarde? Șor îi cere Maiei Sandu să îl numească prim-ministru The post FLASH// Vrea mai multe miliarde? Șor îi cere Maiei Sandu să îl numească prim-ministru appeared first on Politik.
15:30
Istoricul și fostul deputat al Blocului ACUM, Octavian Țîcu, a venit cu o reacție la decizia autorităților de la Chișinău privind oferirea 100% din gazul rusesc transnistrenilor. Astfel, liderul PUN declară că ministrul infrastructurii, Andrei Spînu ar trebui să plece. ”Omul care trebuie să plece. De 30 de ani suntem într-o cabală energetică a ruşilor, ... ,,Omul care trebuie să plece” – Octavian Țîcu, reacție dură: Când vine momentul să ne rupem definitiv de ruși, apare un Spînu, care salvează separatismul The post ,,Omul care trebuie să plece” – Octavian Țîcu, reacție dură: Când vine momentul să ne rupem definitiv de ruși, apare un Spînu, care salvează separatismul appeared first on Politik.
14:50
Pensiile în anul 2023 vor fi indexate cu 14%, chiar dacă inflația este de 30%. Declarația a fost făcută de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi în cadrul emisiunii Rezoomat cu  Ileana Pîrgaru de la RLIVE TV. „Noi vom veni cu o indexare de 14,1 la sută. Ulterior, pe parcursul anului vom vedea care este evoluția veniturilor și ... În 2023, pensiile vor fi indexate cu doar doar cu 141 de lei per mia de lei The post În 2023, pensiile vor fi indexate cu doar doar cu 141 de lei per mia de lei appeared first on Politik.
14:50
Angajații primăriilor ar putea beneficia de indemnizații lunare neimpozabile în mărime de 40 la sută din salariul de bază. Un proiect în acest sens, care prevede modificarea Legii privind descentralizarea administrativă și Legii privind administrația publică locală, a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei administrație publică, comunică serviciul de presă al legislativului. ... Angajații primăriilor ar putea beneficia de indemnizații lunare neimpozabile în mărime de 50% din valoarea salariului The post Angajații primăriilor ar putea beneficia de indemnizații lunare neimpozabile în mărime de 50% din valoarea salariului appeared first on Politik.
14:30
Republica Azerbaidjan și Republica Turcia organizează exerciții militare comune în conformitate cu acordul de cooperare în domeniul militar încheiat între aceste două țări, raportează Ministerul azer al Apărării. Exercițiile în curs de desfășurare, implică personal de diferite tipuri de trupe și acoperă orașul Baku și teritoriile din districtele Astara, Jabrayil și Imishli. „În conformitate cu ... Azerbaidjanul și Turcia organizează exerciții militare comune de amploare The post Azerbaidjanul și Turcia organizează exerciții militare comune de amploare appeared first on Politik.
14:00
Noul tarif la apă și canalizare pentru locuitorii capitalei nu a intrat în vigoare. Astfel, locuitorii capitalei continuă să achite în continuare 10,7 lei/m3. Motivul pentru menținerea tarifului este că autoritățile municipale nu au transmis hotărârea spre publicare în Registrul de stat al actelor locale. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Oficiului ... Tariful pentru apă și canalizară – Va fi sau nu majorat The post Tariful pentru apă și canalizară – Va fi sau nu majorat appeared first on Politik.
13:40
Biroul politici de reintegrare salută eliberarea cetățeanului Oleg Horjan din detenție. Pe parcursul mai multor ani, „cazul Horjan” s-a aflat în vizorul Biroului, subiectul fiind abordat frecvent în cadrul negocierilor la nivelul reprezentanților politici, în timpul discuțiilor grupurilor de lucru pentru drepturile omului. Cu acest prilej, exprimăm recunoștința și Misiunii OSCE în Republica Moldova, care ... Biroul politici de reintegrare salută eliberarea lui Oleg Horjan din detenție The post Biroul politici de reintegrare salută eliberarea lui Oleg Horjan din detenție appeared first on Politik.
13:30
Veronica Dragălin, încurcă funcția de șefă a procuraturii anticorupție cu cea a unei activiste de partid. Aceasta s-a arătat profund încântată de faptul că Maia Sandu a fost aplaudată în picioare în SUA, după susținerea unui discurs, chiar dacă legea îi interzice să aibă preferințe politice, inclusiv manifestate public. Articolul 3 alin. (3) și alin. ... FLASH// Declarații descalificante făcute de Veronica Drăgalin – Încurcă funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție cu cea a unei activiste de partid The post FLASH// Declarații descalificante făcute de Veronica Drăgalin – Încurcă funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție cu cea a unei activiste de partid appeared first on Politik.
13:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut miercuri un discurs în cadrul Conferinței Internaționale Anticorupție de la Washington, făcând un nou apel la guvernele democratice să ofere asistență autorităților de la Chișinău în aducerea marilor corupți în fața justiției. În alocuțiunea sa, șefa statului a vorbit despre importanța luptei cu corupția, menționând importanța acesteia pentru ... VIDEO// Maia Sandu, apel de la Washington către democrațiile lumii: ,,Dacă vreți să ajutați Moldova, nu mai adăpostiți fugari, deschideți-vă…” The post VIDEO// Maia Sandu, apel de la Washington către democrațiile lumii: ,,Dacă vreți să ajutați Moldova, nu mai adăpostiți fugari, deschideți-vă…” appeared first on Politik.
13:00
Fostul deputat socialist, Alla Dolinţa, este învinuită de finanţarea ilegală a Partidului Socialiştilor. Ordonanţa de punere sub învinuire i-a fost înaintată ex deputatului marţi, de către procurorii anticorupţie. Surse din cadrul Procuraturii ne-au comunicat că fostului legislator i se mai incriminează falsul în acte publice şi implicarea în schemele de finanţare ilegală a PSRM, notează ... Ex-deputatul PSRM, Alla Dolinţa, pusă sub învinuire de procurori – Ce i se incriminează de oamenii legii The post Ex-deputatul PSRM, Alla Dolinţa, pusă sub învinuire de procurori – Ce i se incriminează de oamenii legii appeared first on Politik.
12:50
Președintele republicii Moldova, Maia Sandu efectuează o vizită în SUA. Ea a participat  la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, Șeful Statului a avut mai multe întrevederi bilaterale, cea mai semnificativă, cu a doua persoană de la Casa Albă, Vice-Președintele Kamala Harris  Potrivit Ambasadei SUA în Moldova, oficialul american și a ... A ajuns până la Vice-Președintele SUA –  Maia Sandu își continuă vizita în Statele Unite The post A ajuns până la Vice-Președintele SUA –  Maia Sandu își continuă vizita în Statele Unite appeared first on Politik.
12:20
Salariile judecătorilor vor fi ajustate la rata medie a inflației. Hotărârea a fost pronunțată de Curtea Constituțională după ce Consiliul Superior al Magistraturii a contestat unele prevederi din legea privind privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Până în 2018, unitatea de referință la calcularea salariului judecătorilor era valoarea salariului mediu pe economie în ... Remunerarea judecătorilor trebuie protejată de fluctuațiile monetare – Ce hotărâre a luat Curtea Constituținală The post Remunerarea judecătorilor trebuie protejată de fluctuațiile monetare – Ce hotărâre a luat Curtea Constituținală appeared first on Politik.
10:50
Un sondaj realizat de IMAS arată că 65% din populația Moldovei cred că direcția în care se deplasează lucrurile în țara noastră este una greșită. În mare parte,  sondajul relevă o tendință descrisă și de alte studii sociologice. Maia Sandu se menține în preferințele moldovenilor. Guvernul are, însă, din ce în ce mai puțină susținere, ... Sociolog: Maia Sandu plusează pe agenda externă, iar Gavrilița decontează toate nereușitele The post Sociolog: Maia Sandu plusează pe agenda externă, iar Gavrilița decontează toate nereușitele appeared first on Politik.
10:40
Veniturile cetățenilor obținute din depozitele bancare ar putea fi impozitate nu cu 12%, dar cu 7% spune ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi Dobânzile obținute din depozitele bancare ar putea fi impozitate cu 7%, potrivit unei propuneri incluse în documentul privind politica fiscală și vamală pentru anul 2023. Guvernul și-a revizuit poziția, iar ministrul Budianschi spune că ... Cu cât va crește impozitarea depozitelor bancare – Guvernul și-a revizuit poziția – Ce spune ministrul Budianschi The post Cu cât va crește impozitarea depozitelor bancare – Guvernul și-a revizuit poziția – Ce spune ministrul Budianschi appeared first on Politik.
Ieri
10:10
Calculator salariu net: Introduceți salariul brut pe care îl primiți de la angajator pentru a afla care este suma efectivă care vă intră în cont la finalul lunii. Calculatorul de salariu net dezvoltat va afișa defalcat principalele taxe și contribuții pe care angajatorul le plătește din salariul brut. Acest calculator, dezvoltat de salarii.md vă ajută ... Calculator de salariu net – Vezi aici venitul brut, total și impozitele plătite The post Calculator de salariu net – Vezi aici venitul brut, total și impozitele plătite appeared first on Politik.
10:00
Bugetul pentru anul 2023 vine cu majorări de salarii pentru sectorul bugetar. Ministrul Finanțelor spune că bugetarii vor avea parte, începând cu luna ianuarie 2023, de o majorare a salariilor în valoare de 1.300 de lei. Potrivit șefului de la Finanțe, majorarea cu suma fixă de 1.300 de lei îi avantajează, în special, pe salariații ... Salariile profesorilor, medicilor sau bibliotecarilor va crește identic cu salariile deputaților și miniștriolor The post Salariile profesorilor, medicilor sau bibliotecarilor va crește identic cu salariile deputaților și miniștriolor appeared first on Politik.
09:50
Până în 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare. A fost lansată licitația pentru proiectarea și construcția centralelor electrice de cogenerare. Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. Potrivit oficialului, noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă – motoare cu ardere internă și vor avea ... Ultimă oră! Până în 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare The post Ultimă oră! Până în 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare appeared first on Politik.
6 decembrie 2022
22:50
Salariile bugetarilor ar urma să fie majorate de la 1 ianuarie cu 1300 de lei, declară ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. Acesta spune că autoritățile „înțeleg că este puțin, dar e maxim ce își permit”. „Cei care au 5 mii de lei vor avea 6300, 20% creștere, care au 10 mii e creștere de 10-13%”, a ... Cu cât vor crește salariile bugetarilor din 1 ianuarie 2023 – Ministrul Finanțelor oferă detalii The post Cu cât vor crește salariile bugetarilor din 1 ianuarie 2023 – Ministrul Finanțelor oferă detalii appeared first on Politik.
22:30
Maia Sandu a cerut public guvernului din Republica Moldova, printr-un comunicat postat pe contul său de Facebook, să vină cu explicații despre decizia surprinzătoare a vicepremierului Andrei Spînu să cedeze Transnistriei toate gazele cumpărate de la Gazprom. Este pentru prima dată când Maia Sandu înăsprește tonul în public față de guvernul condus de premierul Natalia ... Maia Sandu, ieșire dură la adresa propriului guvern după ce vicepremierul Spînu a decis fără explicații să cedeze Transnistriei toate gazele cumpărate de la Gazprom – Maia Sandu cere reorganizarea guvernului The post Maia Sandu, ieșire dură la adresa propriului guvern după ce vicepremierul Spînu a decis fără explicații să cedeze Transnistriei toate gazele cumpărate de la Gazprom – Maia Sandu cere reorganizarea guvernului appeared first on Politik.
20:00
„Furia Roja” pleacă acasă! Spania a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar de către Maroc, după loviturile de departajare!  Maroc va juca în sferturi cu învingătoarea din duelul Portugalia – Elveţia. Maroc și Spania s-au confruntat până acum de trei ori: într-un baraj de calificare pentru Cupa Mondială din 1962 ... Un alt șoc la Mondialul din Qatar -„Furia Roja” pleacă acasă! Spania a fost eliminată în optimile de finală de către Maroc, după loviturile de departajare! The post Un alt șoc la Mondialul din Qatar -„Furia Roja” pleacă acasă! Spania a fost eliminată în optimile de finală de către Maroc, după loviturile de departajare! appeared first on Politik.
19:30
După ”Președintele răspunde”, Igor Dodon și-a făcut o nouă platformă ”Cazul Dodon”. Pagina web www.cazuldodon.com este deja disponibilă tuturor celor interesați. Informațiile pe site vor fi actualizate permanent, inclusiv vor fi publicate opiniile experților în acest domeniu. Procuratura Anticorupție a reacționat la acțiunea fostului președinte de stat și consideră că caracterul acestei acțiuni este unul ... Ce spune Procuratura Anticorupție despre pagina web a lui Igor Dodon în care a publicat dosarul penal în care este judecat The post Ce spune Procuratura Anticorupție despre pagina web a lui Igor Dodon în care a publicat dosarul penal în care este judecat appeared first on Politik.
16:30
Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova pentru perioada 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană. Astfel, în următorii ani, 77 de milioane de euro vor fi alocați pentru cooperarea transfrontalieră între România și Republica Moldova. Programul va finanța proiecte care vizează modernizarea sistemului medical, dotarea și modernizarea școlilor și a altor instituții de învățământ, dezvoltarea turismului ... Comisia Europeană a aprobat: 77 de milioane de euro vor fi alocați pentru cooperarea transfrontalieră între România și Republica Moldova The post Comisia Europeană a aprobat: 77 de milioane de euro vor fi alocați pentru cooperarea transfrontalieră între România și Republica Moldova appeared first on Politik.
16:30
Parlamentarii fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au susținut astăzi un briefing de presă, în cadrul căruia și-au expus viziunea față de propunerile guvernării de indexare a pensiilor, prevăzute în proiectul bugetului pentru anul 2023 și au enunțat inițiativele fracțiunii BCS de susținere socială a persoanelor vârstnice. Deputata Alla Darovannaia ... Pensiile vor fi compensate din luna ianuarie sau luna aprilie – Duelul opiniilor între opoziție și putere The post Pensiile vor fi compensate din luna ianuarie sau luna aprilie – Duelul opiniilor între opoziție și putere appeared first on Politik.
15:20
Un program de susținere a tinerilor a fost lansat de Rotary Club Chișinău, o rețea globală de parteneri și lideri. „Prin acest program mizăm să contribuim la amplificarea profesionalismului și să diminuăm fenomenul exodului tinerilor din Moldova”, a menționat membru clubului Rotary, Elena Oleinic-Slivinschi. Proiectul se va desfășura în perioada decembrie-ianuarie, dar la final vor ... Un proiect de orientare profesională pentru creșterea în carieră a tinerilor a fost lansat la Chișinău The post Un proiect de orientare profesională pentru creșterea în carieră a tinerilor a fost lansat la Chișinău appeared first on Politik.
15:00
Președintele Maia Sandu a semnat Decretul privind constituirea Comisiei pentru elaborarea Strategiei securității naționale a Republicii Moldova. Potrivit documentului, Comisia va fi condusă de către Dorin Recean, care în prezent deține funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale. De asemenea, din Comisie mai fac parte Lilian Carp, președintele comisiei parlamentare de securitate ... FLASH// Maia Sandu a semnat decretul! Andrei Spînu va avea o funcție nouă The post FLASH// Maia Sandu a semnat decretul! Andrei Spînu va avea o funcție nouă appeared first on Politik.
14:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că Executivul trebuie să comunice cât mai eficient despre acțiunile întreprinse pentru asigurarea populației cu resurse energetice, dar și să prezinte opțiuni de reorganizare a sectorului energetic. „Securitatea energetică este un element foarte important al securității țării și fiecare cetățean trebuie să fie informat despre deciziile luate in acest ... Maia Sandu, din America – Ce solicită Guvernului de la Chișinău The post Maia Sandu, din America – Ce solicită Guvernului de la Chișinău appeared first on Politik.
14:50
După ce malul drept al Nistrului va achiziționa energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan la un preț de 73 USD/MW, CSE a obligat furnizorii și ANRE-ul să diminueze tarifele la lumină.   Comisia Situații Excepționale a dispus printr-o dispoziție ca furnizorii  „Premier Energy”  și  „Furnizarea Energiei Electrice Nord” să depună cererea de ajustare ... Ultima oră : ANRE se întrunește în ședință pentru a revizui tarifele la lumină – Care ar putea fi prețul curentului electric The post Ultima oră : ANRE se întrunește în ședință pentru a revizui tarifele la lumină – Care ar putea fi prețul curentului electric appeared first on Politik.
14:40
Kirstie Alley a murit. Celebra actriță avea 71 de ani. Copiii ei – fiul William „True” Stevenson, în vârstă de 30 de ani, și fiica Lillie Price Stevenson, în vârstă de 28 de ani – au anunțat știrea luni seara printr-o declarație distribuită prin conturile de socializare ale mamei lor , spunând că „a murit după o luptă ... O celebră actriță americană s-a stins din viață! Am crescut cu filmele ei – Anunțul făcut de copiii acesteia The post O celebră actriță americană s-a stins din viață! Am crescut cu filmele ei – Anunțul făcut de copiii acesteia appeared first on Politik.
14:30
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Partidul Acțiune și Solidaritate – 27,7%, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 26,8% și Partidul politic Șor – 13,5%. Circa de 13% din respondenți nu au avut un răspuns la această întrebare, iar peste 7% nu ar vota, arată rezultatele ... Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri anticipate – Care este ,,cireașa de pe tort” The post Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri anticipate – Care este ,,cireașa de pe tort” appeared first on Politik.
14:20
Recent, mai mulți producători de energie electrică din surse regenerabile au lansat un   apel către Guvern și CSE  unde au solicitat să fie găsite soluții pentru problemele cu care se confruntă pentru a evita falimentarea acestor companii care produc energie regenerabilă. Producătorii solicită autorităților ca acestea să le permită să vândă  energia pe care o ... Andrei Spînu le răspunde producătorilor de energie regenerabilă și spune în ce condiții CSE ar putea anula interdicțiile pentru exportul de energie electrică The post Andrei Spînu le răspunde producătorilor de energie regenerabilă și spune în ce condiții CSE ar putea anula interdicțiile pentru exportul de energie electrică appeared first on Politik.
13:20
Premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită la Kiev, unde a vizitat două localități afectate grav de război și urmează să aibă o întrevedere cu omologul său ucrainean. ”Mă aflu, astăzi, într-o vizită de lucru la Kiev. Am vizitat orașele Bucha și Irpin. Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și ... FLASH// Premierul Natalia Gavrilița se află la Kiev – primele declarații: ”Cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor” The post FLASH// Premierul Natalia Gavrilița se află la Kiev – primele declarații: ”Cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor” appeared first on Politik.
12:50
Piața primară și cea secundară ale pieței de capital și-au menținut ritmul ascendent, în nouă luni ale anului 2022. Cele două sectoare ale pieței de capital, primar și secundar, și-au menținut dinamica pozitivă și au înregistrat creșteri semnificative, în perioada ianuarie-septembrie 2022. Astfel, numărul emisiunilor de valori mobiliare efectuate pe segmentul primar a consemnat o ... Piața primară și cea secundară ale pieței de capital și-au menținut ritmul ascendent, în nouă luni ale anului 2022 The post Piața primară și cea secundară ale pieței de capital și-au menținut ritmul ascendent, în nouă luni ale anului 2022 appeared first on Politik.
12:30
Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte patru elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Experții au ajuns la concluzia că nu există material exploziv pe obiectele supuse cercetării. „Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul IGP, în cazul ... Detalii despre rămășițele de rachetă căzute la Briceni The post Detalii despre rămășițele de rachetă căzute la Briceni appeared first on Politik.
12:30
După ”Președintele răspunde”, Igor Dodon și-a făcut o nouă platformă ”Cazul Dodon”. Pagina web www.cazuldodon.com este deja disponibilă tuturor celor interesați. Informațiile pe site vor fi actualizate permanent, inclusiv vor fi publicate opiniile experților în acest domeniu. ”Așa cum am promis mai devreme, am decis să public informațiile cu privire la toate dosarele penale deschise ... După ”Președintele răspunde”, Igor Dodon și-a făcut o nouă platformă ”Cazul Dodon” The post După ”Președintele răspunde”, Igor Dodon și-a făcut o nouă platformă ”Cazul Dodon” appeared first on Politik.
11:30
Belarus a declanşat, marţi, exerciţii programate de pregătire de luptă pentru forţele sale armate, în cadrul unui plan de antrenament al militarilor înrolaţi la ultima recrutare, a informat Ministerul Apărării din această țară. ”Au început exerciţii programate de pregătire de luptă în rândul forţelor armate”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Inna Gorbaceva, pe ... Țara din Europa care își pregătește armata pentru luptă. A început o „mobilizare sub acoperire” The post Țara din Europa care își pregătește armata pentru luptă. A început o „mobilizare sub acoperire” appeared first on Politik.
11:20
Conferință de presă organizată de Compania de cercetare sociologică IMAS – Cercetare și Strategii SRL cu tema „Prezentarea rezultatelor studiului: Barometrul Socio-Politic – Noiembrie 2022”. The post Pulsul societății, prezentat într-un nou sondaj – Guvernul Gavrilița, cel mai slab din ultimii 10 ani sau ”guvernare catastrofă” appeared first on Politik.
11:10
Euro se scumpește din nou, în timp ce dolarul pierde din turații. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, marți, 6 decembrie 2022, un euro va costa 20 de lei și 69 de bani, cu patru bani mai mult decât ieri. Un dolar se ieftinește nesemnificativ și va costa 19 lei și 58 de bani, cu un ... Euro își mărește turațiile și crește spectaculos – Cursul valutar pentru astăzi, 6 decembrie 2022 The post Euro își mărește turațiile și crește spectaculos – Cursul valutar pentru astăzi, 6 decembrie 2022 appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Copiii din cele 129 de grădinițe din capitală vor primi și în anul curent cadouri cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. În acest scop, autoritățile municipale au dispus achiziționarea a circa 32 mii de pachete cu dulciuri, în sumă totală de 970 845 lei. Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a menționat în ... Peste 31 de mii de cadouri sunt pregătite pentru copiii din grădinițele Capitalei The post Peste 31 de mii de cadouri sunt pregătite pentru copiii din grădinițele Capitalei appeared first on Politik.
16:20
Euro se scumpește din nou, în timp ce dolarul pierde din turații. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, marți, 6 decembrie 2022, un euro va costa 20 de lei și 69 de bani, cu patru bani mai mult decât astăzi. Un dolar se ieftinește nesemnificativ și va costa 19 lei și 58 de bani, cu un ... Euro se scumpește din nou! Cursul valutar pentru 6 decembrie 2022 The post Euro se scumpește din nou! Cursul valutar pentru 6 decembrie 2022 appeared first on Politik.
16:20
Premierul Natalia Gavriliță a venit cu o reacție la informația precum că, o rachetă ar fi fost găsită într-o livadă de la Briceni. ”Dragi cetățeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre. Am fost informată că în urmă cu puțin timp, o patrulă ... Reacția premierului Natalia Gavriliță la racheta căzută la Briceni: ”Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță” The post Reacția premierului Natalia Gavriliță la racheta căzută la Briceni: ”Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță” appeared first on Politik.
15:50
În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție, anunță Ministerul Afacerilor Interne, scrie deschide.md Totodată, în conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, ... BREAKING NEWS! O rachetă ar fi căzut la Briceni – Primele informații The post BREAKING NEWS! O rachetă ar fi căzut la Briceni – Primele informații appeared first on Politik.
15:50
În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, în conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de ... FOTO// Primele imagini cu rachetă căzută la Briceni The post FOTO// Primele imagini cu rachetă căzută la Briceni appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.