Haos la frontieră! Activitatea mai multor puncte de trecere, sistată

Realitatea.md, 24 noiembrie 2022 22:30

Poliția de Frontieră informează că 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată. Motivele nefuncționării sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiunile tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina. Astfel, la ora 22:00, cu programul întrerupt sunt: PTF Grimăncăuți-Vașkovțî, PTF Clocușna-Sokireanî. PTF Briceni-Rossoșani, PTF Larga-Kelmențî, […] Articolul Haos la frontieră! Activitatea mai multor puncte de trecere, sistată apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 6 ore
23:00
Imagini înfiorătoare desprinse parcă din Primul Război Mondial. Ministerul Apărării din Ucraina a publicat duminică o fotografie în care sunt surprinși doi polițiști care se uită la un munte uriaș de rachete rusești care au fost lansate în regiunea Harkov încă de la începutul războiului. „Un depozit de rachete rusești care au distrus acest oraș […] Articolul FOTO Imagini înfiorătoare din Ucraina! Cum arată cimitirul rachetelor rusești din Harkov apare prima dată în Realitatea.md.
22:30
Parlamentul va discuta declarația Parlamentului European privind recunoașterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului și va lua o poziție oficială. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la PRO TV. „Vom analiza această declarație. Vom discuta și cu externele, vom discuta în Parlament și vom elabora  o poziție a Republicii Moldova, a parlamentului, cu […] Articolul VIDEO Igor Grosu: Moldova ar putea recunoaște Rusia ca sponsor al terorismului apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Nu există o singură definiție când vine vorba de romantism, iar asta pentru că diferă pentru fiecare în parte. Sunt persoane care aleg să privească romantismul ca pe un aspect important al relației lor, scrie elle.ro. Declarațiile de dragoste și dovezile de afecțiune pe care le fac sunt la ordinea zilei, iar alături de ele […] Articolul Zodii care adoră să facă gesturi romantice! Află dacă ești printre ele apare prima dată în Realitatea.md.
22:00
Poliţia spaniolă a confiscat luni alte trei colete care conțineau ochi de animale, adresate Ambasadei Ucrainei la Madrid și consulatelor sale din Barcelona și Malaga, au declarat surse din poliție apropiate anchetei, scrie libertate.ro cu referire la Reuters. Pachetele au fost descoperite luni dimineață la un oficiu poștal de personalul de securitate în timpul unui […] Articolul Poliția spaniolă a găsit alte „pachete însângerate” adresate diplomaților ucraineni apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Într-o lume tot mai agitată, în care problemele apar continuu, stresul a devenit parte din viața de zi cu zi. De asemenea, majoritatea oamenilor suferă de anxietate din cauza presiunii tot mai mari și a rutinei. Alimentația joacă și ea un rol important în declanșarea anxietății și a depresiei, scrie Capital.ro. Numeroase cercetări au demonstrat […] Articolul Alimente ce vă pot ajuta să treceți mai ușor de stres și anxietate! Vezi lista apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Poliția din vestul Germaniei a evacuat luni seară toate piețele de Crăciun din Düsseldorf. Măsura a fost luată după o amenințare cu un atac iminent asupra oamenilor cu un camion, transmite presa germană. O operațiune la scară largă a poliției și a forțelor de securitate se desfășoară în centrul orașului Düsseldorf. Toate piețele de Crăciun […] Articolul FOTO Poliția din Germania, în alertă maximă! Încearcă să prevină un atac din piețele de Crăciun apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
21:00
Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte 4 elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Experții au ajuns la concluzia că nu există material exploziv pe obiectele supuse cercetării. „Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul IGP, în cazul […] Articolul Detalii noi despre incidentul din apropierea orașului Briceni! Ce spun experții Bombteh apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Comisia Situații Excepționale obligă ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” să depună cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în timp de o zi de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice. Potrivit deciziei luate de CSE, ANRE va examina și aproba hotărârea dată timp […] Articolul DOC Comisia Situații Excepționale a obligat furnizorii de energie electrică să solicite ANRE revizuirea tarifelor apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
Forţele Aeriene ucrainene au anunţat că au interceptat peste 60 de rachete ruseşti în cursul zilei de luni, 5 decembrie, după un nou atac al Federației Ruse. Forţele Aeriene ucrainene au anunţat într-un comunicat postat pe contul de Telegram că un „atac masiv asupra infrastructurii critice” a fost respins. „În total, au fost lansate peste […] Articolul Circa 70 lansate de ruși, 60 interceptate de apărare antiaeriană a Ucrainei. Bilanțul noului atac al Rusiei cu rachete apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Termenul de prescripție pentru atragerea la răspundere disciplinară a judecătorului va fi majorat cu un an. O asemenea prevedere se regăsește în proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative ce vizează răspunderea disciplinară a judecătorilor și Inspecția Judiciară. Astfel, termenul de prescripție pentru atragerea la răspundere disciplinară a judecătorului va crește de la 2 […] Articolul Mai mult timp pentru tragerea la răspundere disciplinară a judecătorilor. Va crește cu un an termenul de prescripție apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare unde condamnă noul atac cu rachete asupra Ucrainei, însă nu a pomenit nimic despre obiectul explozibil care a căzut în această după amiază în apropierea orașului Briceni. „Condamnăm ferm atacurile repetate ale Rusiei asupra cetățenilor Ucrainei, a instalațiilor civile și a […] Articolul Maia Sandu condamnă noul atac cu rachete asupra Ucrainei, dar nu spune nimic despre cea depistată la Briceni apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Republica Moldova a depășit situația unei noi deconectări de la energia electrică din cauza atacurilor cu rachete a Ucrainei de către Federația Rusă, deși au existat fluctuații de tensiune în a doua parte a zilei de astăzi, 5 decembrie. Potrivit Î.S. Moldelectrica, pentru moment „riscul deconectărilor îl putem considera depășit”. „La ora 14:26 și 14:30 […] Articolul Putem răsufla ușurați. Moldova a depășit deconectarea energetică a țării din timpul atacului Ucrainei cu rachete  apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
18:50
Susținerea inițiativei de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană de către Suedia, care preia la anul viitor șefia Consiliului Uniunii Europene a fost una din temele discuțiilor ministrului de Externe, Nicu Popescu, cu omologul său suedez, Tobias Billström, în cadrul vizitei de lucru pe care o desfășoară în această țară. „În contextul deținerii de […] Articolul „Ne punem bine” pe lângă Suedia, care preia șefia CoE, pentru a susține aderarea țării noastre la UE apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
După 114 ani de la darea în exploatare a clădirii, unde în prezent își are sediul Oficiul Avocatului Poporului va fi supusă unui amplu proces de restaurare cu extinderea edificiului. Avocatul Poporului, Ceslav Panico a precizat că reparația clădirii va începe în 2023, iar totodată a venit cu inițiativa ca toți doritorii de a contribui […] Articolul Sediul Avocatului Poporului va fi restaurat și extins. FOTO cum va arăta clădirea de 114 ani, aflată în degradare apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Încă 12 de companii din Republica Moldova vor putea relua exporturile către Federația Rusă. Anunțul a fost făcut azi de Rosselkhoznadzor. „La baza reluării livrărilor a stat analiza produselor care intră pe teritoriul Rusiei de la întreprinderile moldovenești, față de care restricțiile temporare fuseseră anterior ridicate”, precizează Rosselkhoznadzor . Lista companiilor: SRL MIRA-FAUR SRL «KSALEX-DEN» […] Articolul Veste bună de Rosselkhoznadzor! Lista companiilor care pot exporta în Rusia a fost extinsă apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
MAI anunță că locuitorii din Briceni sunt în afara pericolului după căderea rachetei pe teritoriul raionului. Perimetrul în care se află proiectilul este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră. Actualmente, salvatorii desfășoară măsuri de evaluare a prejudiciului și discută cu administrația publică locală și locuitorii despre cele întâmplate. Echipa Bombteh este deja implicată în […] Articolul ULTIMELE INFORMAȚII despre racheta de la Briceni: Există risc pentru cetățeni? apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a explicat de ce cumpărăm energie electrică de la MGRES cu 73 de dolari, și nu cu 62,5 de dolari, cum era anterior. Despre acest lucru a vorbit în cadrul unei conferințe de presă. „Este un proces de negocieri. Discutăm încă de la începutul lunii noiembrie. Nu este […] Articolul VIDEO Andrei Spînu a explicat de ce cumpărăm energie electrică de la MGRES cu 73 de dolari, și nu cu 62,5 de dolari apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Secretariatul Comunității Energetice salută acordul încheiat între Energocom, furnizorul public de energie electrică al Republicii Moldova, și Centrala Denstrovsk (MGRES) privind furnizarea de energie electrică pentru luna decembrie și, eventual, pentru alte luni, în schimbul oferirii de către Chișinău pentru Tiraspol a tot volumului de gaze naturale furnizat de Gazprom țării noastre – 5,7 milioane […] Articolul Critică, încununată cu laude. Comunitatea Energetică salută decizia Chișinăului agreată cu Tiraspolul apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Rachetă descoperită de poliția de frontieră, în apropiere de orașul Briceni a devenit cap de afiș pentru mai multe surse mass-media. Despre acest incident a scris presa din România, Ucraina și Rusia. Totodată, despre acest incident a fost menționat într-un articol de la The Guardian. Și pe mai multe canale de Telegram străine au apărut […] Articolul REVISTA PRESEI Racheta de la Briceni ne-a dus vestea în toată lumea! Ce scrie presa de peste hotare despre incident apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Momentul în care la Briceni ar fi căzut rachete a fost surprins de camerele de supraveghere. Imaginile, despre care se spune că ar fi de la fața locului, au fost publicate pe rețelele de socializare. În secventele video se aud două sunete puternice. Valul de șoc nu se observă, însă timpul în care au fost […] Articolul Două sunete puternice! VIDEO de pe camerele de supraveghere, cu momentul în care la Briceni ar cădea racheta apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Un bebeluș de doar opt luni de zile a fost abandonat de propria mamă în scara unui bloc de locuit din Bălți. Alături de micuț, oamenii legii au găsit un bilețel în care femeia a scris că nu are cu ce-și întreține fiul. I-a lăsat doar câteva hăinuțe și lapte, după care a fugit într-o […] Articolul VIDEO Un prunc de câteva luni a fost găsit în scara unui bloc. „Avea un bilețel în cărucior” apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Țigările și alcoolul ar putea să se scumpească urmare a modificărilor propuse la Politica bugetar-fiscală pentru anul 2023. Economistul Veaceslav Ioniță susține că acest lucru va înflori contrabanda, în condițiile în care cea mai mare parte a alcoolului contrafăcut vine din regiune stângă a Nistrului. „În prezent, povara accizei în republica Moldova e de două […] Articolul VIDEO BANI.MD: Majorarea accizelor la țigări și alcool ar putea crește și mai mult contrabanda apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, ar fi fost otrăvit cu metale grele. Politicianul condamnat nu ar fi tratat corect, acuză avocații, făcând referire la un raport al unor experți și toxicologi americani. Saakalvili are 54 de ani și a fost transferat la spital anul trecut, după 50 de zile de grevă a foamei. Analizele arată […] Articolul Saakașvili riscă să moară după ce ar fi fost otrăvit în pușcărie. Sandu pune cuvânt și cere să fie tratat corespunzător apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Racheta care a fost depistată la Briceni de către autoritățile de moldovenești ar fi din seria S-300, destinate sistemului anti-aerian de apărare și ar ar fi identică cu cea căzută în Polonia. Deși autoritățile moldovenești în nu au oferit detalii mai multe despre incident, decât faptul că a fost găsită o rachetă într-o livadă din […] Articolul Racheta depistată la Briceni ar fi similară cu cea căzută în Polonia. Autoritățile oferă detalii cu țârâita apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Se pot aceștia realiza multilateral aici, acasă? Cât de accesibilă este infrastructura din sate și orașe la nevoile lor? Ar trebui copiii cu dizabilități să învețe în școli obișnuite sau specializate? Astăzi, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, am încercat să aflăm răspunsuri la aceste, dar și alte întrebări, de la locuitorii orașelor și […] Articolul Sunt respectate drep­turile persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova? Opinia moldovenilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a venit cu un mesaj după ce o rachetă a fost descoperită de poliția de frontieră, în apropiere de orașul Briceni. Gavrilița a vorbit despre faptul că în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre. „Am fost informată că în urmă […] Articolul Gavrilița, după ce o nouă rachetă a fost descoperită la nord: Poliția ridică gradul de alertă în Briceni și Ocnița apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
O echipă de geniști ai Armatei Naționale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul, anunță ministerul Apărării.  Precizăm că astăzi, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au […] Articolul Racheta, descoperită în Nordul țării: Geniștii de la ministerul Apărării au plecat la Briceni apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu un set de solicitări către Parlament, Președinție și Guvern, prin care cere demiterea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a viceprim-ministrului pentru Reintegrare Oleg Serebrian și crearea unei comisii parlamentare speciale, care să examineze legalitatea deciziei  autorităților de la Chișinău „de a salva regimul separatist de la […] Articolul Demiteri la Guvern și Comisie parlamentară. Cerințele Platformei DA în contextul procurării energiei de la Cuciurgan apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Doi tineri în vârstă de 18 și 28 de ani au fost reținuți pentru 72 de ore fiind suspectați de jaf. Potrivit informațiilor, aceștia ar fi sustras telefonul mobil din mâna victimei, un tânăr de 21 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Ismail din Capitală. În urma măsurilor întreprinse, bănuiții au fost […] Articolul VIDEO Un tânăr a fost jefuit pe strada Ismail din Capitală. Ce spune poliția despre suspecți apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că cetățenii din stânga Nistrului sunt obligați să achite pentru gazul consumat. „Responsabilitatea de achita acest gaz revine malului stâng, nu malului drept. Respectiv așa numitele autorități de pe malul stâng va trebui să rezolve aceste probleme în caz că […] Articolul VIDEO Andrei Spînu a anunțat cine va achita gazul livrat în stânga Nistrului apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Un consilier al Secției consulare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la București a fost pus sub învinuire într-un dosar de abuz de serviciu și a restituit vineri, 2 decembrie, o parte din prejudiciul cauzat bugetului de stat în valoare de 1 796 622 lei. „Funcționarul a intrat în vizorul Centrului Național Anticorupție și al procurorilor […] Articolul Ex-angajat al Ambasadei Moldovei la București – cercetat pentru abuz de serviciu. Câți bani a restituit statului apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
După ce Moldelectrica a anunțat perturbări în sistemul energetic al țării și eventuale deconectări, și Termoelectrica avertizează că ar putea exista perturbări privind livrarea agentului termic. Întreprinderea susține că efectuează procedurile necesare. „Termoelectrica S. A. aduce la cunoștință că în legătură cu perturbațiile din sistemul electroenergetic pot apărea abateri în asigurarea cu energie termică a […] Articolul Dacă rămânem fără lumină, nu vom avea nici căldură? Anunț de la Termoelectrica apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
O rachetă a fost descoperită de poliția de frontieră, în apropiere de orașul Briceni, anunță Poliția.  ”În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de […] Articolul Încă o rachetă a ajuns în Moldova! În timpul bombardamentelor din Ucraina, un proiectil a fost descoperit la Briceni apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Reprezentanții CNA, ai Procuraturii Anticorupție, ai Ministerului Justiției și ai altor instituții au salutat concluziile „Raportului de evaluare a necesităților Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale”, prezentat în cadrul dezbaterii din 1 decembrie 2022. Potrivit Raportului, pentru a îmbunătăți implementarea procesului de recuperare a bunurilor infracționale este necesară implementarea Programului național de recuperare a bunurilor infracționale, […] Articolul Sistemul de recuperare a bunurilor infracționale va fi îmbunătățit. Experții au elaborat un set de soluții apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Sunt posibile noi deconectări ale energiei electrice. Moldelectrica anunță că există perturbații în sistemul electroenergetic al țării. „Moldelectrica comunică despre perturbații în sistemul electroenergetic. Sunt posibile deconectări”, se arată într-un anunț transmis de întreprindere. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Autoritățile din stânga Nistrului afirmă că toate localitățile controlate au curent […] Articolul Aveți lumânări și telefoane încărcate? Moldelectrica anunță posibile deconectări apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
În acest an, prețul mediu pentru pomii de Crăciun este de 72 de lei pentru un metru, anunță Moldsilva. Prețul poate fi și mai mic dacă veți cumpăra un brad de 2-3 metri sau mai mult. „Administratorii entităţilor silvice subordonate Agenţiei „Moldsilva” au stabilit  prețul de realizare/comercializare a pomilor de iarnă reieșind din totalitatea cheltuielilor suportate […] Articolul FOTO Moldsilva a pus în vânzare primii brazi de Crăciun. Care este prețul unui pom apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Tragedie în satul Prodăneștii Vechi din raionul Florești. Trei persoane, printre care un copil de 3 ani, au decedat, după ce casa în care locuiau le-a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit informațiilor, tragedia s-a produs duminică, 4 decembrie. Bărbatul avea 56 de ani, iar concubina acestuia 38. Cadavrele acestora și a copilului au fost găsite […] Articolul Un copil de 3 ani și-a pierdut viața într-un incendiu. Unde s-a produs tragedia apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Sirenele răsună pe întreg teritoriul țării vecine. Conform presei ucrainene, trupele ruse au lansat numeroase rachete, iar în mai multe regiuni s-au auzit explozii, iar unele teritorii sunt fără lumină. Presa de la Kiev scrie că șa Vinița, Kiev și Odesa au răsunat explozii. În capitala țării vecine, oamenii s-au adăpostit în metrou. Mai multe […] Articolul Ne așteptăm la o nouă pană de curent? Pe întreg teritoriul Ucrainei răsună sirenele. Explozii la Odesa apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Banca Națională a Moldovei a redus rata de bază cu 1,5%, până la 20%, potrivit declarației guvernatorului BNM, Octavian Armașu. Pentru creditele overnighit rata se stabilește la nivel de 22%, iar la depozitele overnighit – 18%, în descreștere cu 1,5%. Norma rezervelor obligatorii în lei, începând cu 16 decembrie, se reduce de la 40% la 37%, iar din 15 ianuarie 2023 […] Articolul VIDEO Creditele se vor ieftini? BNM a micșorat rata de bază până la 20% apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Descoperire macabră în interiorul hotelului „Național” din Capitală. În urma unui incendiu care s-a produs sâmbătă, 3 noiembrie, oamenii legii au găsit cadavrele a două persoane. „În urma localizării și lichidării incendiului de către colegii de la IGSU, au fost depistate cadavrele a doi bărbați fără loc permanent de trai”, spune poliția. Totodată, la fața […] Articolul Macabru! Cadavrele a doi bărbați – găsite în clădirea hotelului „Național”. Ce spune poliția apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Deși în mare parte societatea critică decizia autorităților de la Chișinău „de a salva regimul separatist de la Tiraspol de la perzanie”, prin faptul că au decis să ofere regiunii separatiste  tot volumul de gaze naturale pe care-l primește de la Gazprom, în schimbul furnizării energiei electrice malului drept al Nistrului, inculpatul Igor Dodon, fost […] Articolul VIDEO E mulțumit sau nu Dodon că guvernarea dă gaz Tiraspolului în schimbul energiei electrice: Trebuie să fim împreună apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
13:40
În atenția locuitor din Bălți! Miercuri, 7 decembrie curent, militarii din cadrul Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” vor desfășura trageri de luptă din aruncătoare de bombe, calibru 82 mm, la Centrul de instruire militară al unității din municipiul Bălți. Potrivit responsabililor, antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022. În acest […] Articolul Nu vă panicați dacă vedeți tehnică militară pe străzile din Bălți. Precizările Ministerului Apărării apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Liderul francez, Emmanuel Macron, a sugerat în cadrul unui interviu că  Occidentul ar trebui să ia în considerare nevoia Rusiei de a avea garanții de securitate, dacă Moscova este de acord să negocieze pacea în Ucraina. Kievul l-a luat pe sus, calificând regimul de la Kremlin drept unul terorist. „Există un lucru care depinde de […] Articolul Macron a sugerat că Occidentul trebuie să ofere Rusiei garanții pentru a asigura pacea. Kievul îl ia pe sus apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, cetățean al Turciei, care era dat în căutare prin INTERPOL, a fgost reținut pe Aeroportul din Chișinău. Conform informațiilor, cazul a fost înregistrat duminică, 4 decembrie. Pe numele acestuia, autoritățile germane au emis mandat de arest pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. „Printre pasagerii sosiți cu […] Articolul Cetățean al Turciei – reținut pe Aeroportul din Chișinău. Fapta pentru care era căutat prin Interpol apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Învinuitul Igor Dodon, fost președinte al țării, a venit cu o reacție la actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate (ANI) de la sfârșitul săptămânii trecute, prin care a depistat că peste un milion de lei nu a putut fi justificat de către inculpat, deoarece veniturile obținute nu coincid cu cele declarate de acesta, […] Articolul VIDEO Dodon pune „carul înaintea boilor”. Răspunsul privind decizia ANI față de milionul nejustificat din declarație apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Autoritățile nu vor mai anunța de azi informațiile despre volumul de gaze pe care Moldova le are în stocuri. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă. „Începând de azi, nu vom anunța volumul de gaze pe care îl avem în stocuri, din motive de […] Articolul O să avem rezerve de gaze naturale, dar nu o să știm câte! Andrei Spînu vine cu explicații apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Șapte copii din Marea Britanie au decedat după ce au contractat streptococul A, infecție care provoacă scarlatine. Autoritățile au constatat că numărul îmbolnăvirilor de acest gen a crescut, comparativ cu perioadele similare ale anilor precedenți. Părinții au fost avertizați să nu trimită copiii la școală și grădiniță, dacă aceștia nu se simt bine. Chiar dacă […] Articolul Situație alarmantă în Marea Britanie: Șapte copii au decedat din cauza virusului care provoacă scarlatina apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Familiile defavorizate din Capitală vor primi și în acest an, din partea Primăriei Chișinău, compensații pentru energia termică. Acesta constituie 40% din factura primită. Conform responsabililor, pentru luna noiembrie au fost alocate deja milioane de lei pentru acordarea compensațiilor pentru căldură. „În această iarnă, cheltuielile pentru a oferi aceste compensații vor crește considerabil, în condițiile în […] Articolul Familiile devaforizate vor primi din partea Primăriei Chișinău compensații pentru căldură apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că prețul pentru energia electrică ar putea scădea cu 25 la sută. Comisia Situații Excepționale urmează să vină cu o decizie în acest sens. Asta după ce Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe […] Articolul ULTIMA ORĂ! Andrei Spînu: Comisia Situații Excepționale va cere ANRE micșorarea tarifului la energia electrică apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
România salvează energetic Chișinăul, iar autoritățile moldovene salvează economic Transnistria și finanțează separatismul prin cedarea întregii cantități de gaze pe care o primește Moldova de la „Gazprom”. Cu o asemenea reacție a venit președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, după ce la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că autoritățile […] Articolul „Capcana rusească și salvarea Transnistriei”. Ghimpu comentează decizia guvernării de a procura energie de la Cuciurgan apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.