Iohannis: Interconectările directe dintre România și R. Moldova, insuficiente. Acest aspect a fost neglijat ani de zile

InfoPrut, 24 noiembrie 2022 22:30

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferință de presă susținută în cadrul vizitei din Lituania, că România ajută Republica Moldova cu aprovizionarea de energie, însă interconectările dintre cele două state sunt „total insuficiente”.  „În ce privește interconectarea dintre România și Moldova, eu am spus-o și a spus-o și Guvernul: evident că noi ajutăm Republica […] Articolul Iohannis: Interconectările directe dintre România și R. Moldova, insuficiente. Acest aspect a fost neglijat ani de zile apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 12 ore
23:20
Președintele rus Vladimir Putin este nemulțumit de faptul că autoritățile Republicii Moldova au făcut rezerve de gaze, pe care le depozitează în Ucraina. Liderul de la Kremlin a declarat astăzi, în cadrul unei ședințe cu factori de decizie ruși, că Ministerul Energeticii de la Moscova ar trebui să clarifice această chestiune. Potrivit lui Putin, R. […] Articolul Putin, intrigat că gazul care ar trebui să ajungă în R. Moldova e păstrat în Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
21:00
Republica Moldova urmează să semneze până la finele acestui an un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 100 de milioane de euro pentru suplinirea și realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”. Astăzi, Guvernul de la Chișinău a aprobat în acest sens o hotărâre ce prevede implementarea deplină […] Articolul Republica Moldova primește 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor apare prima dată în InfoPrut.
19:40
Republica Moldova urmează să semneze până la finele acestui an un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 100 de milioane de euro pentru suplinirea și realizarea în continuare a Proiectului „Moldova Drumuri III”. Astăzi, Guvernul de la Chișinău a aprobat în acest sens o hotărâre ce prevede implementarea deplină […] Articolul Banca Europeană de Investiții oferă 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Zece școli din centrul și nordul Republicii Moldova vor fi dotate cu câte 45 laptopuri și calculatoare performante grație unei donații în valoare de circa 80 000 de euro, făcute de Guvernul României prin intermediul RoAID – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României, în cadrul unui program implementat de PNUD Moldova. Echipamentul modern […] Articolul România, laptopuri și calculatoare performante pentru mai multe școli din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Trei vinuri din R. Moldova, pe rafturile magazinelor deținute de Systembolaget, monopolul de stat al alcoolului din Suedia: „Creștere a interesului față de vinurile noastre în sectorul Horeca din Suedia” Trei vinuri produse în R. Moldova se află în prezent pe rafturile magazinelor din Suedia, deținute de Systembolaget, monopolul de stat al alcoolului, a anunțat vicepremierul […] Articolul Vinurile din R. Moldova, pe rafturile magazinelor din Suedia apare prima dată în InfoPrut.
16:30
În perioada 06 – 07 decembrie, ofițerii Secției echipe mobile din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal desfășoară o vizită de studiu în orașul Tirana, Albania.  În cadrul vizitei, ofițerii participă la reuniunea regională a reprezentanților administrațiilor vamale și de frontieră din Europa de Sud-Est, eveniment organizat de către Oficiul Sud-Est şi Est […] Articolul Reprezentanți ai Serviciului Vamal al R. Moldova, vizită de studiu în Albania privind controlul armelor apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seară, la Casa Albă, o întrevedere cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.  Oficialii au discutat despre din situația din Republica Moldova și despre problemele majore cu care acest stat se confruntăm după începutul agresiunii ruse în Ucraina. „I-am mulțumit pentru sprijinul oferit de SUA în […] Articolul Despre ce au discutat președintele R. Moldova și vicepreședintele SUA la Casa Albă apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Mai multe opere de artă semnate de pictori români celebri pot fi admirate în cadrul unui eveniment Art Safari, organizat la Chișinău.  Este vorba despre expoziția „Art Safari – Maeștrii artei românești”, care prezintă peste 30 de lucrări monumentale, selectate din importante colecții private din întreaga lume. Astfel, printre pictorii români celebri care pot fi […] Articolul Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady și alți pictori români, în expoziția organizată de Art Safari la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova au semnat astăzi două acorduri de colaborare, care vor permite revizuirea și eficientizarea proceselor de business și dezvoltarea unui subsistem digital pentru emiterea și gestiunea actelor permisive emise de ANSA. În cadrul primului acord, semnat de directorul general al ANSA, Radu […] Articolul SUA, sprijin pentru digitalizarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:30
Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova a avut marți, 6 decembrie, la Kiev, o întrevedere cu vicepremierul Irina Vereșciuk, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei.  În cadrul discuției, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii și de informații despre situația militară și geopolitică din Ucraina și Republica Moldova. Astfel, […] Articolul Situația militară din Ucraina și R. Moldova, discutată la Kiev apare prima dată în InfoPrut.
14:10
Republica Moldova a recepționat un lot nou de păcură adus din România atât pe cale auto, cât și feroviară, anunță deputatul PAS, Vasile Grădinaru pe pagina sa de Facebook. „Mulțumesc S.A. „Termoelectrica”, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră a Republicii Moldova pentru efortul depus în gestionarea transportării cisternelor de păcură. La fel, […] Articolul Un lot nou de păcură din România a ajuns în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:00
Edituri din Republica Moldova participă la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București, care își redeschide astăzi porțile după doi ani de pauză, transmite Radio Chișinău. Potrivit sursei citate, ultimele titluri de carte publicată la Chișinău în 2022, semnate de autori consacrați din România și R. Moldova, vor fi lansate la Târgul „Gaudeamus de la București”. […] Articolul Edituri de la Chișinău, la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la București apare prima dată în InfoPrut.
12:50
Elevii de la Școala de arte „Alexei Stârcea” din Chișinău au marcat într-un mod inedit Ziua Națională a României. Cu această ocazie, în seara zilei de 6 decembrie 2022, instituția de învățământ a organizat concertul ,,De drag de neamul românesc”. Spectacolul muzical-literar a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale României și Republicii Moldova de […] Articolul Concert inedit cu ocazia Zilei României, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Afirmațiile președintelui AUR, George Simion, care spunea că România nu ar mai trebui să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul antiromânesc de la Chișinău, au creat ecouri pe ambele maluri ale Prutului. La câteva zile, un antreprenor de la Chișinău a dezvăluit schema prin care banii trimiși de Guvernul de la București ajung în […] Articolul Un antreprenor basarabean dezvăluie mecanismul prin care Guvernul de la București finanțează separatiștii din regiunea transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, alături de președintele ucrainean Volodymir Zelensky, președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová și premierul lituanian Ingrida Simonyte, a primit premiul pentru democrație „Madeleine K. Albright”, acordat de Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite, notează Radio Chișinău. Premiul le-a fost acordat „datorită eforturile lor în promovarea și protejarea democrației în țările lor […] Articolul Maia Sandu, premiată „pentru democrație” alături de Zelenski și alți oficiali europeni apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
00:00
În perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, echipa Feminin U-14 și echipa Masculin U-12, care reprezintă Școala Sportivă Specializată în polo pe apă nr. 4 „Gheorghe Osipov”, au câștigat locuri de frunte în cadrul unei competiții sportive internaționale. „Ne exprimăm înalta apreciere a eforturilor depuse de sportivii, dar și de antrenori, structurile sportului grație cărora […] Articolul Jucătorii basarabeni de polo pe apă, medalii de aur la Turneul Internaţional din Turcia apare prima dată în InfoPrut.
6 decembrie 2022
22:10
Republica Moldova și Ucraina au semnat un Acord privind cooperarea în domeniul învățământului superior, pe un termen de cinci ani. Evenimentul a avut loc în cadrul întrevederii prim-ministrului Natalia Gavrilița cu omologul său ucrainean, Denis Șmigal, desfășurată astăzi la Kiev. Documentul prevede acordarea anuală, pe bază de reciprocitate, a burselor gratuite de licență, masterat și […] Articolul Ce acord au semnat premierul R. Moldova și cel al Ucrainei la Kiev apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de regimul fără vize cu statele spațiului Schengen.  Comisia Europeană a publicat cel de-al cincilea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize, în care a constatat că Republica Moldova a întreprins acțiunile necesare în vederea realizării recomandărilor formulate în raportul precedent. Astfel, printre recomandările adresate […] Articolul R. Moldova va beneficia în continuare de regimul fără vize cu UE apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Nota de plată pentru gazul pe care Chișinău îl oferă Tiraspolului în schimbul energiei electrice ar putea fi achitată tot de malul drept, așa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Declarații în acest sens au fost făcute de Alexandru Flenchea, fost vicepremier pentru Reintegrare de la Chișinău.   El a remarcat că până acum […] Articolul Fost vicepremier al R. Moldova, despre nota de plată pentru gazul pe care Chișinău îl oferă Tiraspolului apare prima dată în InfoPrut.
20:20
Începând cu 28 martie 2023, iubitorii de călătorii vor putea zbura din Chișinău direct pe cea mai importantă stațiune de pe coasta caucaziană, în orașul georgian Batumi. Noua rută a fost anunțată de compania aeriană Air Moldova. Zborurile vor opera de două ori pe săptămână: marți și joi, iar cei interesați pot cumpăra deja bilete, costul […] Articolul Compania Air Moldova inaugurează o nouă rută aeriană apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Patru savanți din Republica Moldova au intrat în clasamentul mondial (Top 2%) al celor mai importanți oameni de știință. În prezent, numărul total al savanților lumii care au în palmares cel puțin 5 publicații înregistrate în bazele de date internaționale depășește cifra de 9 milioane. Pentru o apreciere obiectivă a contribuției fiecăruia dintre ei, din […] Articolul Patru savanți din R. Moldova, în top 2% mondial al celor mai buni cercetători apare prima dată în InfoPrut.
16:40
Comisia Europeană a aprobat la începutul acestei luni patru noi programe Interreg, incluzând 10 state membre, Ucraina și Republica Moldova, cu o finanțare din partea UE în valoare de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027, destinată consolidării cooperării transfrontaliere și transnaționale, stimulării tranziției verzi și sprijinirii asistenței medicale și educației. Aceste programe vor […] Articolul Comisia Europeană a adoptat patru noi programe Interreg, cu finanțare care include R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Troleibuzele și autobuzele din Chișinău vor îmbrăca și în acest an haine de sărbătoare. Acestea vor fi decorate cu luminițe și își vor aștepta pasagerii pe rutele din capitală. „Troleibuzele turistice, ca și anul trecut vor face turul orașului, ghidul va fi Moș Crăciun, iar cei mici vor primi surprize dulci”, a anunțat primarul de […] Articolul Moș Crăciun, ghid turistic în troleibuzele din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
13:30
Zece pompieri voluntari din cadrul posturilor teritoriale de salvatori și pompieri din R. Moldova au fost instruiți în domeniul lichidării incendiilor, descarcerării persoanelor în urma accidentelor rutiere, dar și acordării primului ajutor calificat. Cursul a fost organizat și desfășurat în perioada 28 noiembrie – 02 decembrie 2022, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență […] Articolul Salvatori și pompieri voluntari din R. Moldova, instruiți de polonezi în lichidarea incendiilor și descarcerare apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Departamentul Drept penal al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat, în perioada 1–2 decembrie, Conferința științifică internațională „Prevenirea și combaterea violenței în familie”, la care au participat și rectori și decani ai universităților și facultăților din România. Evenimentul, înscris în cadrul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază […] Articolul Profesori din România, la conferința științifică internațională privind prevenirea și combaterea violenței în familie organizată la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Alte 12 companii din Republica Moldova vor putea relua exporturile de fructe și legume către Rusia, începând de astăzi, 5 decembrie 2022. Un anunț în acest sens a fost făcut de Rosselhoznadzor, Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia. Potrivit sursei citate, printre aceste companii se numără  SRL MIRA-FAUR, SRL «KSALEX-DEN», Velfruct-Prim SRL, Casa de […] Articolul Rusia „curtează” producătorii de fructe și legume din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:50
Victor Ciobanu, analist politic de la Chișinău, consideră că Republica Moldova trebuie să își asigure securitatea, iar „neutralitatea nu înseamnă un stat dezarmat”. Potrivit sursei citate, în prezent asistăm la o reconfigurare totală a arhitecturii de securitate în regiune. „Neutraliștii” noștri care tot timpul insistă pe faptul că R. Moldova trebuie să fie dezarmată complet, […] Articolul Analist politic de la Chișinău: Neutralitatea nu înseamnă un stat dezarmat apare prima dată în InfoPrut.
22:20
Cea de-a XI ediție a festivalului internațional al școlilor de Teatru și Film „ClassFest” a început astăzi la Chișinău. În cadrul evenimentului vor fi prezentate 12 spectacole în care vor juca peste 90 de studenți din România, Franța, Polonia, Austria și Republica Moldova. Spectacolele vor avea loc în incinta teatrelor „Eugen Ionesco”, „Licurici”, „Luceafărul”, „Mihai […] Articolul Studenți din România și R. Moldova, la festivalul internațional al școlilor de Teatru și Film organizat la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
18:10
O nouă rachetă a căzut luni, după amiază, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, localitate din nordul Republicii Moldova situată la frontiera cu Ucraina. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău, în prezent nu există nici un risc pentru cetățeni, întrucât perimetrul în care s-a produs incidentul este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră. […] Articolul O a doua rachetă căzută în Republica Moldova. Ce spun autoritățile apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Astăzi, 5 decembrie 2022, se împlinesc nouă ani de la adoptarea Hotărârii Curții Constituționale privind faptul că limba română este limba oficială în Republica Moldova. Curtea Constituțională a decis atunci că textul Declarației de Independență a Republicii Moldova, care prevede că limba de stat este cea română, prevalează asupra prevederilor Constituției, potrivit cărora, limba de […] Articolul 9 ani de la decizia istorică privind limba română în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Bistrița a avut loc un eveniment istoric, semnarea Acordului de înfrățire a municipiilor Soroca și Ungheni cu municipiul Bistrița, care prevede o colaborare în domeniile social, economic și cultural. „Vă spun tuturor mulțumesc pentru călduroasa întâlnire și bine v-am găsit, fraților. Știu ce înseamnă a fi […] Articolul Municipiile Soroca, Ungheni și Bistrița s-au înfrățit de Ziua României: Vă iubim din întreg sufletul apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Circa 14400 de locuitori ai orașului Călărași beneficiază de rețele noi de apeduct și canalizare, construite în baza unui grant oferit de Uniunea Europeană, după ce au fost reabilitate și extinse rețelele de apeduct pe o distanță de 15,9 km, dar și de canalizare – 4,9 km, fiind efectuate 875 de branșări noi la apa […] Articolul Sistem de apeduct și canalizare, construit la Călărași cu sprijinul Uniunii Europene apare prima dată în InfoPrut.
13:30
Vlad Filat, fost premier de la Chișinău, consideră că acum este momentul „să ne gândim serios și pragmatic la reunificarea cu România” pentru că „împreună am fi nu doar puternici, dar ne-am împăca și cu istoria în care tot rătăcim fără noimă”.  El a remarcat într-un comentariu pe pagina sa de Facebook că „drumul Republicii […] Articolul Propunere neașteptată de la un fost premier al R. Moldova: „Poate este momentul să ne gândim serios și pragmatic la reunificarea cu România” apare prima dată în InfoPrut.
13:10
Dumitru Crudu, scriitor apreciat pe ambele maluri ale Prutului, își va lansa noua carte, „Ora cinci și șapte minute”, la Târgul de carte „Gaudeamus”, care va avea loc la București în perioada 7 – 11 decembrie. „Ora cinci și șapte minute” este ora la care a început războiul din Ucraina. Printr-o serie de proze de […] Articolul Scriitorul Dumitru Crudu, lansare de carte la București despre consecințele războiului apare prima dată în InfoPrut.
12:50
Susținerea statului român trebuie să se îndrepte direct către românii basarabeni și comunitățile lor locale, și nu către administrația de la Chișinău, au declarat reprezentanții AUR România și AUR Republica Moldova într-un comunicat de presă. Precizarea vine în contextul în care, pe 2 decembrie, în cadrul Congresului extraordinar al Alianței pentru Unirea Românilor desfășurat la […] Articolul AUR: Susținerea statului român trebuie să se îndrepte direct către românii basarabeni și comunitățile lor locale apare prima dată în InfoPrut.
12:10
Compania de stat Energocom din Republica Moldova a semnat la sfârșitul săptămânii trecute un contract de livrare a energiei electrice pentru luna decembrie cu Centrala de la Cuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol. Decizia respectivă a stârnit discuții aprinse la Chișinău.  Conform acestui contract, Chișinăul ar urma să achiziționeze în luna decembrie 204 […] Articolul Decizie controversată a autorităților R. Moldova: cedarea gazului rusesc regiunii transnistrene, la un preț mai mic decât cel achitat de populația din dreapta Nistrului apare prima dată în InfoPrut.
12:00
Drumul care traversează satele Ratuș, Verejeni, Bănești și Prepelița, adică 18 kilometri de pe drumul republican R6 Chișinău-Orhei-Bălți, a fost reabilitat cu sprijinul oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. „Au fost amenajate intersecții și acces către gospodării, treceri de pietoni, construite și reconstruite stații de autobuze, instalate 729 de indicatoare rutiere, aplicat peste […] Articolul Drumul care traversează satele Ratuș, Verejeni, Bănești și Prepelița, reabilitat cu bani europeni apare prima dată în InfoPrut.
10:30
România a început sâmbătă, 3 decembrie 2022, exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni. „Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcția România – Republica Moldova. Sunt nominalizați 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au declarat reprezentanții Transgaz pentru Agerpres. Oficialii companiei au mai adăugat că […] Articolul România exportă gaze către R. Moldova prin conducta Iași-Ungheni apare prima dată în InfoPrut.
2 decembrie 2022
23:30
O delegație a Poliției de Frontieră din Republica Moldova a efectuat la sfârșitul lunii noiembrie o vizită de studiu la Poliția Federală Germană.  Astfel, a avut loc și un schimb de bune practici privind implementarea sistemului de învățământ și dezvoltare profesională la distanță (e-learning). În cadrul întrevederilor de lucru, desfășurate în comun cu colegii germani, […] Articolul Schimb de bune practici între polițiștii de frontieră din Germania și R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:30
Secția obstetrică și ginecologie a Centrului Perinatal din municipiul Ceadîr-Lunga a fost dotată cu echipamente și mobilier modern în valoare de 230 de mii de dolari, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău și cu cooperarea Oficiului UNFPA. „Noul echipament îi va ajuta pe medicii noștri să ofere asistență medicală de înaltă calificare, necesară […] Articolul Ambasada SUA la Chișinău, investiții în spitalul din Ceadîr-Lunga apare prima dată în InfoPrut.
22:30
Elevii gimnaziului „Alexandru Lupașcu” din Volovița, raionul Soroca, au surprins prin originalitate de 1 decembrie, la împlinirea a 104 ani de la Marea Unire. Printr-un videoclip devenit viral pe Facebook, tinerii își „salută” frații de peste Prut, de Ziua Națională a României. „Astăzi de Ziua României un mare salut pentru prietenii, frații noștri din România! […] Articolul Elevii unui liceu din Soroca, felicitare inedită de 1 decembrie: Un mare salut pentru frații noștri din România apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Orașul Zărnești din România s-a înfrățit recent cu municipiul Hîncești din Republica Moldova.   Un acord în acest sens a fost semnat, la 25 noiembrie 2022, de Alexandru-Lucian Igrișan și Alexandru Botnari, primarii celor două orașe. „Prin semnarea acordului de cooperare între cele două orașe, ne-am angajat să depunem toate eforturile și priceperea pentru împărtășirea bunelor […] Articolul O nouă înfrățire pe harta România-Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
20:20
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale, potrivit unui act de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Mai exact, fostul șef de stat ar fi ascuns venituri importante pentru anii 2017, 2018 și 2019, transmite presa de la Chișinău. Astfel, inspectorul de integritate […] Articolul Dodon și-a pus cruce carierei politice. Ce s-a întâmplat cu socialistul apare prima dată în InfoPrut.
18:30
De Ziua României, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a semnat un Protocol de colaborare cu Facultatea de Drept a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Documentul a fost semnat, joi, 1 decembrie, de către reprezentanții celor două facultăți și are o durată de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire. Astfel, […] Articolul Acord de colaborare între facultățile de Drept de la două universități din R. Moldova și România apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora, a declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul Congresului Național al AUR de la Alba Iulia. „Chiar și cu ochii scoși, tot o să spun că Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus de fiecare dată tare și răspicat. […] Articolul George Simion: Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora. Ce a avut de zis președintele AUR legat de Guvernul de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
17:50
Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora, a declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul Congresului Național al AUR de la Alba Iulia. „Chiar și cu ochii scoși, tot o să spun că Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus de fiecare dată tare și răspicat. […] Articolul George Simion: Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora apare prima dată în InfoPrut.
17:20
Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora, a declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul Congresului Național al AUR de la Alba Iulia. „Chiar și cu ochii scoși, tot o să spun că Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus de fiecare dată tare și răspicat. […] Articolul George Simion: România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
16:40
Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău. a participat la cea de-a 29-a reuniune a Consiliului miniștrilor afacerilor externe ai OSCE, care a avut loc în perioada 1-2 decembrie, la Lodz, în Polonia.  Astfel, oficialul din Republica Moldova a prezentat, într-un discurs susținut în cadrul ministerialei, ultimele evoluții în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, […] Articolul Șeful diplomației de la Chișinău a cerut la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe ai OSCE retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
15:30
Maestrul Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei „Lăutarii” din Chişinău, a primit joi, de Ziua Națională, o diplomă de excelență pentru cei peste 50 de ani în slujba cântecului popular românesc, aceasta fiindu-i oferită de președintele Consiliului Județan (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean. Momentul înmânării diplomei a avut loc în timpul spectacolului de folclor „Noi suntem români!”, organizat […] Articolul Dirijorul orchestrei „Lăutarii” din Chișinău, premiat de Ziua Națională a României apare prima dată în InfoPrut.
15:30
Congresul Național al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) organizat la Alba Iulia a adoptat vineri, în unanimitate, o rezoluţie intitulată „Marea Unire din nou”, prin care solicită guvernelor de pe ambele maluri ale Prutului măsuri concrete în vederea reunirii. „Suntem în Cetatea Marii Uniri, într-un moment de sărbătoare și, de aceea, Biroul Național de Conducere […] Articolul Rezoluție AUR pentru unirea României cu R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.