VIDEO / Meseriile care ne ucid încet, dar sigur. Oamenii își caută dreptate în instanță, dar nu mai ajung să obțină despăgubiri

Vocea Basarabiei, 24 noiembrie 2022 20:00

Maria din Chișinău a lucrat timp de 20 de ani la o curăţătorie chimică şi s-a îmbolnăvit de astm bronşic, din cauza substanţelor chimice, a prafului şi temperaturilor scăzute din încăpere. Acum este invalid de gradul II, primeşte o indemnizaţie de la stat de 2000 de lei și de câțiva ani umblă prin instanțe ca […] Articolul VIDEO / Meseriile care ne ucid încet, dar sigur. Oamenii își caută dreptate în instanță, dar nu mai ajung să obțină despăgubiri apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 8 ore
20:00
Perspectiva strategică pentru Republica Moldova este de a fi solidari cu Ucraina și de a merge împreună spre Uniunea Europeană. Dacă guvernarea actuală va încerca să negocieze cu Federația Rusă prețuri bune la resursele energetice și să se îndepărteze de parcursul european, aceasta va fi o „capcană periculoasă” pentru țară, a menționat Igor Boțan, expertul […] Articolul Igor Boțan: Perspectiva strategică pentru Moldova presupune solidaritatea cu Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
”Oamenii trebuie să aibă parte de aceleași prestații din partea statului, indiferent dacă locuiesc într-un sat îndepărtat, într-un orășel mic sau în unul dintre sectoarele capitalei”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe în care au fost prezentate principalele direcții ale Strategiei de reformă a administrației publice […] Articolul Natalia Gavrilița: Vom asigura condiții egale de trai în orașe și sate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Bună seara și bine v-am găsit la Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan. În ediția de azi: – Concernul rus Gazprom nu va reduce livrările de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către R. Moldova, după ce Moldovagaz a achitat în avans pentru livrarea de gaze rusești. – Ambuteiaje infernale […] Articolul VIDEO/ Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan 28.11.2022 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul procurorilor, care au cerut arest la domiciliu pentru fostul președinte al țării. Astfel, Igor Dodon rămâne sub control judiciar pentru 60 de zile. Contactat de Vocea Basarabiei procurorul anticorupție, Petru Iarmaliuc, a declarat că califică decizia CSJ drept o hotărâre care nu se încadrează în prevederile legii. ”CSJ […] Articolul Prima reacție a procurorului Petru Iarmaliuc, după ce CSJ a decis că Igor Dodon rămâne la libertate: O practică gravă și vicioasă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
„Scriitorii așa a vrut istoria, au fost călăuze și generatori în renașterea noastră națională din anii 90. S-au obținut multe, nu s-au obținut doar reîntregirea țării. Păcat”, a spus invitatul emisiunii Forum, istoricul Ion Varta. Articolul FORUM / Scriitorii și poporul / AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
17:40
Partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr a făcut un denunț la Procuratura Generală cu privire la negocierile directe cu compania Horus cu privire la reparația blocului nr. 3 al SA „Termoelectrica”. Potrivit formațiunii, zilnic sunt suportate pierderi de aproximativ 2.4 milioane de lei. „Prezentul denunț vizează acțiunile ilegale săvârșite de către conducerea „Termoelectrica” cu acordul, […] Articolul Platforma DA a depus denunț la Procuratură privind negocierile cu compania Horus: Zilnic sunt pierderi de milioane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Şapte miniştri de externe ai ţărilor baltice şi nordice s-au deplasat luni la Kiev pentru a-şi reitera sprijinul faţă de Ucraina care se confruntă cu întreruperi masive de curent cauzate de atacurile ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene, informează BBC. „Noi, miniştrii de externe ai Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Suediei, suntem astăzi la Kiev, […] Articolul Şapte miniştri de externe s-au deplasat la Kiev pentru a-şi reitera sprijinul față de Ucraina care se confruntă cu întreruperi masive de curent apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret revine la Chișinău după o pauză de doi ani. Șaptesprezece expozanți, edituri și difuzori de carte, care propun o ofertă de peste 50 de mii de cărți pentru copii și tineri în diverse limbi, ficțiune și non-ficțiune, vor fi prezentate la ediția din acest an, în perioada […] Articolul Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret revine la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Parteneriatele cu țările europene sunt extrem de importante în contextul obținerii statutului de țară candidat la UE. În acest sens, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu omologul său, Ministrul de Interne și Administrație al Poloniei, Mariusz Kaminski. Oficialii au discutat despre situația în regiune, care rămâne volatilă, precum și despre provocările, […] Articolul MAI al Republicii Moldova a semnat un memorandum de colaborare cu MAI al Republicii Polone apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Brexitul a agravat deficitul de medici al sistemului de sănătate. Patru mii de medici din UE au părăsit UK, din cauza birocrației și a costurilor în plus, scrie The Guardian. Potrivit unui studiu realizat de think-tank-ul britanic Nuffield Trust, în Regatul Unit lucrau în 2021 un număr de 37.035 de medici originari din UE, cu […] Articolul Brexitul a agravat deficitul de medici al sistemului de sănătate din Regatul Unit apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție, după ce ex-președintele țării, Igor Dodon, a condamnat bombardamentele Rusiei în Ucraina și a dat vina pe ele pentru pana de curent care a avut loc în Republica Moldova săptămâna trecută. ”Am văzut declarațiile lui Dodon în care a condamnat bombardamentele Rusiei în Ucraina și a […] Articolul Deputat PAS, despre declarațiile lui Dodon despre război: O fi supărat pe Kremlin că l-a lăsat fără bani și susținere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Comisia protecție socială, sănătate și familie a desfășurat, astăzi, consultări publice pe marginea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative: Legii  privind controlul tutunului, Codului contravențional, Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice. Obiectivul primar al proiectului este alinierea la Protocolul pentru eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun la Convenția-cadru a Organizației […] Articolul Parlamentul a supus consultărilor publice proiectul de racordare a cadrului național la Protocolul OMS pentru eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Membrii și simpatizanții Partidului Politic Șor au organizat astăzi un protest la sediul Procuraturii Generale. Manifestanții cer alegeri anticipate și demisia președintei Maiei Sandu. Mulțimea scandează ”Jos Maia Sandu!”, ”Anticipate!”, ”Jos dictatura!”, ”Noi suntem poporul!”, etc. Organizatorii anunță că mitingul este pașnic. La fața locului se află și oamenii legii care asigură ordinea și securitatea […] Articolul VIDEO/ Un nou protest organizat de Partidul Șor în Capitală: Oamenii legii avertizează organizatorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (AP GUAM), a participat astăzi la cea de-a 17-a Reuniune a Biroului Adunării Parlamentare GUAM. Reuniunea a avut loc în format online. Agenda ședinței a inclus dezbateri pe marginea mai multor subiecte […] Articolul Deputatul Radu Marian a participat la cea de-a 17-a Reuniune a Biroului Adunării Parlamentare GUAM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Vocea Basarabiei a întrebat locuitorii capitalei cum cred ei că ar trebui să fie remediată problema gazelor între Chișinău și Tiraspol? Iată câteva dintre răspunsuri: Articolul /VIDEO/ Vox: Cum ar trebui să fie remediată problema gazelor între Chișinău și Tiraspol? apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în centrul Capitalei, dar și în alte sectoare. Despre aceasta anunță primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. ”Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 […] Articolul Și în acest an va fi amenajat Târgul de Crăciun în centrul Capitalei: Câtă energie electrică vor consuma decorațiunile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 21 de bunuri sechestrate în două cazuri de spălare de bani și abuz de putere printre care 3 construcții locative și 4 […] Articolul Bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei au fost puse sub sechestru de ARBI a CNA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Codul portocaliu de pericol de inundații din cauza creșterii nivelului apei Nistrului a fost prelungit până la 30 noiembrie. Despre aceasta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. ”În legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru), Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea nivelului apei pe sectorul orașuș Soroca – orașul […] Articolul Codul portocaliu de pericol de inundații, prelungit până la 30 noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Cauza penală privind învinuirea unei femei de 51 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Criuleni, a fost trimisă în judecată. Aceasta este acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari. Femeia este învinuită că, în perioada anilor 2014-2018, având scopul dobândirii prin înșelăciune și abuz de încredere a bunurilor altei persoane, sub pretextul […] Articolul O femeie din Criuleni, trimisă în judecată pentru escrocherie: A cauzat prejudicii de peste 12 milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
13:20
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: – Doinița Gherman, interpretă, o fire plină de energie edificatoare și de dragoste de viață. O ascultăm live în studio cu piesele „Zi-i bade cu fluierul” și „Tu mă iubești” – Omul zilei- Anton Rubinstein – Viorica Atanasov, vocalistă, dansatoare, songwriter, […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Prețul mediu ponderat pentru 1 MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România timp de o lună a constituit 231 de euro. Despre aceasta anunță compania de stat Energocom. ”De când SA Energocom a început să cumpere electricitate de pe OPCOM (compania statului creată pentru liberalizarea pieței de energie electrică), întreprinderea a achiziționat […] Articolul Energocom anunță prețul pentru 1 MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Serviciul Vamal de Stat (SV) a emis un comunicat prin care anunță că în perioada 21-27 noiembrie, încasările SV la bugetul de stat se ridică la peste 710,25 milioane de lei. De la începutul anului curent, SV a colectat la bugetul de stat circa 30,1 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 19,0 % față […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări la bugetul de stat de peste 700 de milioane de lei, în ultimele șase zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Pentru prima dată din ianuarie 2022, cotația Brent pentru petrol a scăzut la 80 de dolari. Despre aceasta anunță deputatul PAS, Radu Marian. Potrivit lui, scăderea e cauzată scăderea cererii de petrol din China, care vine urmare a numărului record de cazuri de Covid-19, restricțiile anti-COVID extrem de dure și protestele de ultimele zile împotriva […] Articolul Cotația Brent pentru petrol a scăzut la 80 de dolari: Cum influențează asupra prețurilor la carburanți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Rusia a bombardat regiunea ucraineană Dnipropetrovsk în noaptea de duminică spre luni, acuză luni şeful Administraţiei Militare a regiunii, Valentin Reznicenko, relatează CNN. Aceste bombardamente nu s-au soldat cu victime, însă trei comunităţi de lângă oraşul Nikopol au fost bombardate cu artileria grea. „Peste 30 de obuze au căzut în zone rezidenţiale”, denunţă Valentin Reznicenko […] Articolul Rusia a bombardat regiunea ucraineană Dnipropetrovsk apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Peste 2.300 de conducători auto au încălcat regulile de circulație rutieră în acest weekend. Despre aceasta anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică. Potrivit unui comunicat remis presei, 27 de șoferi au fost depistați și înlăturați de la volan pentru conducere în stare de ebrietate; iar 2361 au fost sancționați pentru că au ignorat prevederile regulamentului […] Articolul Statistica de weekend a INSP: Peste 2.300 de șoferi amendați. Principalele încălcări depistate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Inflația la nivel global și-a atins probabil vârful în această toamnă și va încetini în lunile următoare. Prețurile nu vor scădea ci vor continua să crească, dar într-un ritm mai redus, relatează Financial Times. Financial Times a consultat o serie de analiști care urmăresc indicatori cheie la nivel global, așa cum ar fi prețurile de […] Articolul Analiză: Inflația la nivel global și-a atins vârful în această toamnă și va încetini în lunile următoare. Prețurile nu vor scădea ci vor continua să crească apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Un fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost trimis în judecată pentru falsuri în declarația de avere. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta nu a indicat în declarația de avere peste 1.000.000 lei. ”Învinuitul și-a declarat fals cifra veniturilor și proprietăților pe parcursul a cinci ani, începând […] Articolul Fost adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, trimis în judecată pentru falsuri în declarația de avere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continue să monitorizeze dinamica nivelului apei în râul Nistru la 8 posturi de observare. Potrivit unui comunicat remis presei, în ultimele 24 de ore a fost atestată o descreștere a nivelului apei la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești (Vadul-Rașcov), Criuleni (Zolonceni), dar și la Vadul lui Vodă. ”În cooperare […] Articolul A scăzut nivelul apei în râul Nistrul: IGSU anunță câte posturi de observare monitorizează situația apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
SA „Moldovagaz” a transferat către SAP „Gazprom” partea restantă a plații pentru gazele naturale furnizate pentru prima jumătate a lunii noiembrie 2022 (avans), în valoare de 21,41 milioane dolari SUA. În acest sens, administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale. Actualmente, în activitatea sa, compania este […] Articolul Moldovagaz a transferat către „Gazprom” partea restantă a plații pentru gazele naturale furnizate pentru prima jumătate a lunii noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Polițiștii de frontieră și funcționarii vamali au acționat în comun pe linia contracarării a două tentative de transportare ilicită a țigărilor, prin Aeroportul Internațional Chișinău. Cazurile au fost înregistrate ieri, 27 noiembrie în cadrul controlului de specialitate al pasagerilor de la ruta Chișinău – Londra. În primul caz, în bagajul unui bărbat de 27 de […] Articolul Un cuplu a încercat să transporte ilegal peste 500 de pachete de țigări din Chișinău spre Londra apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Pacienții oncologici beneficiază de tratament radioterapeutic eficient datorită acceleratorului liniar performant, instalat la Institutul Oncologic în luna februarie curent. Pentru sporirea accesului pacienților la proceduri avansate de radioterapie instituția urmează să fie dotată cu încă un accelerator liniar. În Departamentul Oncologie Radiologică, unde a fost instalat acceleratorul liniar la începutul acestui an, pentru pacienții cărora […] Articolul FOTO/ Institutul Oncologic va fi dotat cu încă un aparat performant de radioterapie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Concernul rus Gazprom anunță luni, 28 noiembrie, că nu va reduce livrările de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către R. Moldova. Gazprom susține că o decizie în acest sens a fost adoptată după ce Moldovagaz a eliminat „încălcările privind plățile către Gazprom pentru livrările curente de gaze rusești”. „Compania […] Articolul Gazprom susține că nu va reduce livrările de gaze naturale către R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Inspectoratul de Poliție (IP) Bălți anunță că în acest weekend a efectuat razii în mai multe cartiere și stații Peco din Bălți pentru previnirea şi combatrea criminalității pe timp de noapte. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de […] Articolul Poliția a efectuat razii nocturne la Bălți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică, 27 noiembrie, într-un nou discurs, că ruşii pregătesc noi atacuri pe teritoriul Ucrainei şi că el este de părere că prin solidaritate ucrainenii vor trece peste „încercarea Rusiei de a folosi frigul împotriva oamenilor”. „Înţelegem că teroriştii pregătesc noi atacuri. Ştim asta sigur. Şi atât timp cât au […] Articolul VIDEO/ Zelenski: Teroriştii pregătesc noi atacuri. Ajutându-ne unii pe alţii vom trece de această iarna şi de încercarea Rusiei de a folosi frigul împotriva oamenilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
21:10
Vocea Basarabiei: Astăzi avem o invitată specială, este dna profesor universitar Liliana Groppa. Dumneaei este doctor habilitat în științe medicale, șefa Catedrei de reumatologie la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, președinta Asociației Reumatologilor din Republica Moldova. Probabil s-ar mai putea încă multe-multe să le mai spunem despre dna Groppa, dar o […] Articolul Video/ Liliana Groppa: La Medicină vin tot mai mulți elevi, anul acesta la Facultatea de Stomatologie au fost 60 de candidați la admitere, pe un loc apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Muzeului Național de Artă al Moldovei (MNAM) a împlinit 83 de ani de la înființare, la 26 noiembrie. Muzeul Național de Artă al Moldovei, una dintre cele mai prestigioase instituții muzeale din Moldova, fondat în anul 1939, este situat în centrul orașului Chișinău, în trei edificii, importante monumente de arhitectură de la sfârșitul sec. XIX […] Articolul Muzeului Național de Artă al Moldovei a împlinit 83 de ani de la fondare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Kremlinul complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko și a prelua controlul armatei din Belarus, arată o analiză a RLI (Robert Lansing Institute). Potrivit unor surse din cadrul conducerii militare ruse, citate de RLI, Kremlinul a luat o decizie cu privire la o „soluție” radicală la problema antrenării Belarusului în agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei. Analiza specialiștilor […] Articolul Analiză RLI: Cum Kremlinul complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko și a prelua controlul armatei din Belarus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Poliția informează locuitorii capitalei că mâine, 28 noiembrie, la ora 13:00 este preconizată o nouă întrunire organizată de reprezentanții unui partid politic. Aceștia anunță că întrunirea se va desfășura în fața Procuraturii Generale. Forțele de ordine reiterează că vor fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul […] Articolul Poliția informează despre o nouă întrunire organizată de reprezentanții unui partid politic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Cântecul popular se numeşte aşa deoarece este pentru popor. Cântecul trebuie să aibă sens, să pătrundă în inima omului. În trei, patru catrene trebuie să spui viaţa unui om, a poporului, chiar şi a unei naţiuni. Este o mică carte într-un cântec, consideră interpretul de muzică populară, Anatol Latîşev, care a fost duminică, 27 noiembrie, […] Articolul AUDIO/ Anatol Latîşev: Trebuie să cânţi ceea ce trăieşte omul de la ţară, atunci nu degeaba manânci pâinea neamului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Circumstanțele avariei de la Termoelectrica sunt analizate de două grupuri de anchetă, fiind vorba despre o investigație internă și o anchetă externă cu implicarea reprezentanților SIS. O spune vicepremierul Andrei Spînu, potrivit căruia reprezentanții întreprinderii dau asigurări că defecțiunea va fi remediată până la 20 decembrie. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale mai spune că nu […] Articolul Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Ministrul Afacerilor Externe din Belarus, Vladimir Makei „a murit subit”, transmite presa de stat din Belarus, care precizează că oficialul a decedat în după amiaza zilei de sâmbătă, 26 noiembrie. Totodată, nu sunt cunoscute cauzele decesului care a intervenit înainte cu două zile de întrevederea pe care urma să o aibă cu omologul său rus, […] Articolul Presa de stat din Belarus: Vladimir Makei a „murit subit” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc la 7 ianuarie Crăciunul – Nașterea Domnului Iisus Hristos. luni, 28 octombrie, acestea intră în postul Crăciunului. Ce se mănâncă în postul Crăciunului este întrebarea care și-o pune orice bun creștin înaintea acestei perioade. Nutriționista, Olga Cara, a vorbit duminică, 27 noiembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei ce […] Articolul AUDIO/ Olga Cara despre cum ne alimentăm în post: Punem accent nu pe restricţii, dar pe ceea ce se permite atât cantitativ, cât şi calitativ apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, 27 noiembrie, cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare, un mesaj prin care și-a exprimat aprecierea față de oamenii care lucrează în acest domeniu. Totodată, în semn de apreciere a celor care și-au dedicat viața sectorului agricol, șefa statului a semnat un decret prin care a […] Articolul Maia Sandu de Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare: „Obiectivul nostru este să dezvoltăm o agricultură competitivă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Eurocontrol. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit vicepremierului, acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de instruire, precum și orice alte […] Articolul Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Imaginați-vă că e o romaniță, floarea pe care se ghicește și se spune: „Mă iubește, nu mă iubește…” și astăzi încercăm să aflăm – oare presa iubește guvernarea? Mai ales invers, dacă cumva guvernarea iubește sau nu presa? Pentru că astăzi vom discuta despre pretențiile reciproce pe care le-a formulat a n oară presa față […] Articolul VIDEO/Ca să fie bună presa trebuie să fie rea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Vocea Basarabiei: Astăzi discutăm cu dl Vladislav Gribincea, care este președintele Centrului pentru Resurse Juridice din Republica Moldova. D-lui mai este și avocat specializat în reprezentarea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. De ce am făcut această precizare? Pentru că vom discuta astăzi și despre soarta dosarelor din Republica Moldova care ajung la Strasbourg, acolo […] Articolul Vladislav Gribincea: Noi avem o mare criză de moralitate deoarece timp de decenii în justiție s-a promovat loialitatea, lipsa de verticalitate și oportunismul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Situația din Republica Moldova a fost prezentată la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Deputatul Igor Chiriac a ținut un discurs în cadrul reuniunii, vorbind despre impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, criza energetică cu care se confruntă țara noastră, precum și ajutorul oferit refugiaților din Ucraina de către cetățeni și autorități. […] Articolul Situația din R. Moldova, prezentată la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
China a atins un nou record de infectări cu COVID-19, pentru a treia zi consecutiv. Există focare în aproape toate provinciile chineze, scrie Reuters. Totodată, au loc proteste masive în mai multe regiuni din cauza restricțiilor anti-Covid care nu se mai sfârșesc, iar oamenii strigă să fie eliberați de măsurile restrictive care le-au schimbat viața […] Articolul A treia zi cu număr record de infectări cu COVID-19 în China. Mii de oameni protestează împotriva interdicțiilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Republica Moldova ar putea beneficia de excluderea tarifelor de roaming în țările membre ale Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu după întrevederea cu Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Vlad Stoica. „Am avut o întâlnire cu Vlad Stoica, Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) […] Articolul R. Moldova ar putea beneficia de excluderea tarifelor de roaming în spațiul UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Rusanda Alexandru Curcă, din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, activistă de mediu,activistă civică și activistă în domeniul culturii, a vorbit sâmbătă, 26 noiembrie, în cadrulemisiunii Pulsul Basarabiei despre activităţile şi proiectele din domeniul culturii, pe carele coordonează. Una dintre acestea e despre implicarea directorilor caselor de culturădin mai multe localităţi din ţară pentru a spori accesul […] Articolul AUDIO/ Rusanda Curcă: Este o problemă la nivel naţional accesul la cultură şi artă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.