Guvernul a reacționat la Apelul producătorilor de energie electrică din surse regenerabile

Bani.md, 24 noiembrie 2022 17:10

Producătorii de energie electrică din surse regenerabile au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, după ce marți, în cadrul unei conferințe de presă, au lansat un apel către Prim-ministrul Natalia Gavrilița. Astfel, producătorii de energie electrică din surse regenerabile s-au întâlnit și au discutat cu Secretarul de Stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării […] Articolul Guvernul a reacționat la Apelul producătorilor de energie electrică din surse regenerabile apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 4 ore
12:10
În 9 luni, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari doar pe operaţiuni militare, ceea ce înseamnă un sfert din veniturile din 2021. În timpul invaziei de 9 luni a Ucrainei, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari pentru război, eeste analiza efectuată de Forbes, în ediţia sa ucraineană. Au fost incluse costurile […] Articolul Războiul l-a sărăcit pe Putin. Forbes anunţă cifrele falimentului pentru Rusia apare prima dată în Bani.md.
11:40
Anul 2022 nu a fost unul foarte bun  pentru miliardarii lumii. Averile lor rămân însă impresionante, deși au pierdut mulți bani în acest an. Cel mai bogat om din lume este Elon Musk. Potrivit indexului miliardarilor publicat de Blommberg, cel mai bogat om din lume este Elon Musk. El a pierdut totuși aproape 100 de miliarde […] Articolul Cei mai bogați cinci oameni din lume. Averea lor depășește cu mult PIB-ul Moldovei apare prima dată în Bani.md.
11:30
Sute de bebeluși din nordul țării se vor naște în condiții mai bune. Maternitatea din Edineț a fost dotată cu echipament de ultimă generație, oferit de Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului SUA. Anual, în centrul perinatal din Edineț vin pe lume circa 1 200 de copii. Grație noului echipament în valoare […] Articolul VIDEO Micuții din nordul țării au câștigat șansa la o viață mai bună: Donația UNFPA pentru maternitatea din Edineț apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
11:00
Ne așteaptă o iarnă grea, dar nu se știe dacă primăvara va fi mai ușoară, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la Tv8. „Nu putem spune la curent și gaze se vor reduce la primăvară. Situația pe piața energetică este nesigură”, a punctat Spînu. Republica Moldova se confruntă cu […] Articolul Previziuni apocaliptice! Spînu: Ne așteaptă o iarnă grea, dar nici primăvara nu va fi mai ușoară apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
09:20
În perioada 21-27 noiembrie ai cele mai mici prețuri din an, la cel mai mare asortiment de produse electronice și electrocasnice din țară! Iar cu Moldindconbank, poți cumpăra produsele dorite în rate, cu zero dobândă și fără comision. Doar de Black Friday, la procurarea tehnicii marilor brand-uri LG, Sharp, Whirlpool, Indesit, Hotpoint sau Lenovo în […] Articolul Nu rata oferta Ultra atractivă – procură electrocasnice în rate, fără dobândă și comision, din cel mai mare showroom apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
18:00
Știați că în Republica Moldova există o companie ce prestează servicii de validare a etichetelor? Este vorba despre Label Origin Taste, afacere lansată de Diana Rotari. Datorită Label Origin Taste (label.md), pentru companii este mult mai simplu să creeze etichete în conformitate cu legislația în vigoare din Republica Moldova și Uniunea Europeană. La serviciile companiei […] Articolul Compania care are grijă ca eticheta ta să corespundă legii. Diana Rotari: O astfel de decizie dă bătăi de cap apare prima dată în Bani.md.
17:40
Solicitarea AAC de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul de vară 2023 este nefondată și nelegitimă. Informația privind faptul că Air Moldova ar comercializa bilete pentru orarul de vară 2023 în lipsa unei autorizații și lipsa unui orar aprobat este distorsionată, având drept scop denigrarea imaginii companiei și perturbarea activității comerciale, susține AirMoldova într-un comunicat […] Articolul Ping-pong între Autoritatea Aeronautică și AirMoldova! Regulatorul: Trei luni ca să-și remedieze situația precară apare prima dată în Bani.md.
17:20
Ministerul rus al Justiţiei a inclus vineri Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp, în registrul organizaţiilor extremiste, motivând că aceasta permite îndemnurile la violenţă împotriva ruşilor, relatează agenţia EFE. Compania Meta fusese deja declarată pe 21 martie organizaţie teroristă de un tribunal rus, iar pe 11 octombrie serviciul federal rus de monitorizare financiară a […] Articolul Rusia include compania-mamă a Facebook în registrul organizațiilor extremiste apare prima dată în Bani.md.
17:10
Clientul Moldindconbank, deținătorul cardului cu numărul 1 000 000, a avut parte de o surpriză neașteptată, dar care l-a lăsat foarte plăcut surprins. Ion Panfilii, în vârstă de 26 de ani, a mers la sucursala „Stabil” din sectorul Ciocana al Capitalei, ca să-și ridice cardul salarial Mastercard. Mare i-a fost, însă, uimirea, când l-au întâmpinat […] Articolul Moldindconbank l-a surprins printr-un show-surpriză și premii pe deținătorul cardului cu numărul 1 000 000 apare prima dată în Bani.md.
17:00
Louis Vuitton şi-a anunţat vineri intenţia de a deschide la Shanghai un magazin specializat pe mobilier şi articole de uz casnic, o premieră pentru brandul francez de lux care încearcă să îşi extindă oferta dedicată clienţilor chinezi înstăriţi, transmite Reuters. Viitorul showroom, accesibil numai pe bază de programare, va fi inaugurat luni într-o vilă istorică […] Articolul Louis Vuitton deschide la Shanghai primul său magazin de mobilă articole pentru casă apare prima dată în Bani.md.
17:00
Urmare a trendului descrescător a prețului la gaz există premise pentru reducerea tarifului la gaz și în Republica Moldova. Acest ar putea avea loc iarna aceasta a declarat Vadim Ceban, președintele Moldovagaz, Vadim Ceban la emisiune „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV. Potrivit lui Ceban, deși prețul de achiziție a gazului este unul în scădere, […] Articolul Speranța tarifelor mai mici la gaz! Șeful Moldovagaz spune când s-ar putea reduce apare prima dată în Bani.md.
16:10
Doi investitori moldoveni în petrol și gaze care au câștigat o Hotărârea arbitrală de 506 milioane de dolari împotriva Kazahstanului în urmă cu aproape un deceniu, sunt puși sub acuzare în Luxemburg în legătură cu încercările lor de a executa presupusa hotărâre frauduloasă, arată documentele depuse la tribunalul federal din Texas. Potrivit Kazahstanului, Anatolie Stati […] Articolul Anatolie și Gabriel Stati sunt acuzați de fals, fraudă în instanță și spălare de bani în Luxemburg apare prima dată în Bani.md.
Ieri
15:10
Legalitatea actelor emise de autoritățile publice locale este verificată de oficiile teritoriale ale Cancelariei de stat. ANRE o să sesizeze în acest sens Cancelaria, se arată în mesajul ANRE. De asemenea, ANRE va depune și o sesizare la Procuratura Generală pe conducerea Apă Canal cum au ajuns ei la calcul de 24 de lei. Consiliul […] Articolul Războiul tarifelor la apă din Chișinău! ANRE va depune plângere la Procuratură pe dublarea tarifului apare prima dată în Bani.md.
14:50
Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică fără precedent, după ce la 1 noiembrie Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de energie electrică. Or, Republica Moldova, care este conectată la piața europeană de energie, s-a reorientat pe piața din România. „SA Energocom a majorat volumele de energie electrică procurată direct de la producătorii […] Articolul În Moldova, întunericul iernii, noua armă a lui Putin! Autoritățile caută cu lupa curent în Bulgaria, Ungaria, Slovacia apare prima dată în Bani.md.
14:20
Consiliul Municipal a probat tariful provizoriul pentru consumatorii din Chișinău. Astfel, tariful aprobat de CMC pentru consumatorii casnici este de 22,93 lei metru cub, iar pentru consumatorii non- casnici de 26,58 lei metrul cub. Respectivele tarife urmează să fie avizate de ANRE. Ieri, 24 noiembrie, ANRE a emis un comunicat de presă în care solicita […] Articolul Ultima oră! Tariful la apa în Chișinău se dublează la 22,93 lei metru cub apare prima dată în Bani.md.
13:10
Într-un gest de solidaritate și în efortul comun pentru responsabilitate publică, activiști, jurnaliști și reprezentanți oficiali s-au reunit astăzi pentru a identifica modalități mai eficiente de comunicare publică a campaniilor anti-corupție. „Campaniile de advocacy sunt instrumente creative și constructive pentru a motiva și implica cetățenii în combaterea corupției. Iar cetățenii sunt aliați importanți ai instituțiilor […] Articolul De la tăcere la acțiune: Consolidarea sprijinului public pentru lupta împotriva corupției apare prima dată în Bani.md.
12:40
Dreamups în colaborare cu Orange Systems, hub-ul IT al Orange Moldova, și Huawei Moldova provoacă talentele din IT, inginerie, design, marketing și toți pasionații de inovație să creeze soluții pentru a ajuta la o integrare mai bună a persoanelor cu dizabilități în viața de zi cu zi. În perioada 2 – 4 decembrie, participantele și […] Articolul Hackathon pentru Incluziune și Accesibilitate în Moldova. Vino să creăm soluții inovative pe 2 — 4 decembrie apare prima dată în Bani.md.
11:40
Forbes Ucraina estimează că Rusia a cheltuit 28 de miliarde de dolari, respectiv un sfert din bugetul său anual, pentru războiul său din Ucraina, care durează de nouă luni. „Estimarea include costurile directe necesare pentru sprijinirea operaţiunilor militare, dar nu include cheltuielile constante pentru apărare sau pierderile legate de economie”. „În 2021, toate veniturile bugetare […] Articolul Rusia a cheltuit un sfert din bugetul său anual pentru războiul din Ucraina apare prima dată în Bani.md.
11:30
Investițiile în infrastructura feroviară au fost limitate de când Republica Moldova și-a căpătat independența. 40% din rețeaua feroviară se află în stare critică și 60% se află în stare proastă, declară directorul CFM, Oleg Tofilat. Potrivit lui, în prezent este reabilitat sectorul de calea ferată Tighina – Basarabeasca – Giurgiulești cu o lungime de 233 […] Articolul Dezastru la Calea Ferată a Moldovei! 60% din rețeaua feroviară e în stare proastă apare prima dată în Bani.md.
09:50
Tariful la energia electrică urmează să se majoreze din nou. Cei doi operatori Premier Energy și FEE Nord au depus deja o solicitare la ANRE pentru scumpirea energiei electrice la 6,39 lei Kw/h și 5,68 lei Kw/h. Cei doi operatori spun că motivul solicitării de majorare a tarifului la curentul electric se datorează creșterea costurilor […] Articolul Halucinant! Motivul pentru care se scumpește lumina. Moldovenii au economisit prea mult apare prima dată în Bani.md.
09:20
O nouă scumpirea a energiei electrice urmează să aibă loc, după ce Premier Energy și FEE Nord au depus o solicitare pentru revizuirea tarifelor. Astfel, Premier Energy solicită un tarif de 6,39 lei kw/h, cu 34% mai mult față de tariful actual, iar FEE Nord a solicitat un tarif de 5,68 lei kw/h, cu 18% […] Articolul O nouă scumpire a energie electrice! Premier Energy solicită 6,39 lei și FEE Nord – 5,68 lei apare prima dată în Bani.md.
09:10
Astăzi, dezvoltatorii au atins un nou record la care nu s-au așteptat: în primele 24 de ore după lansare, jocul a ajuns pe primul loc în AppStore în categoria „Cel mai descărcat joc în categoria Racing”. De obicei, așa rezultate se ating în luni de zile, însă acum au fost plăcut surprinși de reacția în […] Articolul Un joc făcut în Moldova a ajuns pe primul loc în primele 24 ore după lansare apare prima dată în Bani.md.
07:40
Un fost secretar al unui lagăr de concentrare acuzat de implicare în uciderea a 11.380 de deţinuţi nu va ajunge probabil la închisoare. Procurorii au declarat că vor solicita o condamnare cu suspendare pentru Irmgard Furchner, în vârstă de 97 de ani. Furchner este unul dintre ultimii acuzaţi în viaţă care au fost judecaţi pentru […] Articolul „Secretarul Răului”: Femeia care a lucrat în lagărele naziste şi a ucis 11.000 de persoane, va scăpa de închisoare apare prima dată în Bani.md.
07:40
Croaţia, Austria şi Germania au convenit joi o iniţiativă de cooperare energetică comună ce are ca obiectiv transportul gazului natural de la terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) de pe insula croată Krk spre Austria şi Germania, printr-un gazoduct co-finanţat din fonduri europene, relatează agenţiile HINA şi EFE. Premierul croat Andrej Plenkovic, cancelarul austriac Karl […] Articolul Nou gazoduct finanțat din fonduri europene. Țările care vor beneficia de gaze naturale lichefiate apare prima dată în Bani.md.
07:40
Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum 9 luni a provocat un lanț de tulburări pe piețele de energie și în economiile din Europa. Însă în prezent, Rusia pare că a deschis un al doilea front, iar liderul de la Kremlin încearcă să destabilizeze Moldova prin acțiuni hibride. Republica Moldova, vecina României și Ucrainei, […] Articolul Al doilea front al Rusiei: Putin împinge războiul hibrid în Moldova apare prima dată în Bani.md.
05:10
Zona euro, cea care dă trendul pe întregul continent european și mai ales în Uniunea Europeană, va experimenta o recesiune adâncă, ale cărei efecte se vor simți mai rapid decât în Statele Unite ale Americii sau alte zone ale lumii, estimează unii dintre cei mai prestigioși specialiști în risc din lume. Zona euro, clubul țărilor […] Articolul Vine un an dur pentru întreaga Europă: Populația va sărăci, zona euro va intra într-o recesiune mai profundă decât SUA apare prima dată în Bani.md.
05:10
Umilul ou a căzut victimă unei serii întregi de perturbări care au dus la rafturi goale în unele magazine, scrie Bloomberg. Supermarketurile raţionalizează vânzările, cofetarii şi patiserii analizează alternative, iar fermierii cer măsuri din partea guvernului. Acum este vorba de ouă, însă săptămâna viitoare sau luna viitoare, noi produse ar putea lipsi de pe rafuri. […] Articolul Marea Britanie post-Brexit: lipsă de ouă în magazine şi fără bani de Crăciun, dar cu Manchester şi Liverpool de vânzare apare prima dată în Bani.md.
24 noiembrie 2022
21:50
Autoritatea Aeronautică Civilă informează despre finalizarea inspecției inopinate efectuate la operatorul aerian „Air Moldova”. În cadrul activității de control au fost depistate deficiențe grave de ordin financiar, ce pot perturba buna funcționare a operatorului și siguranța operațiunilor aeriene planificate. Urmare a inspecției, operatorul aerian a fost atribuit la a IV-a Grupă de risc, ceea ce […] Articolul Gaură financiară la AirMoldova! Autoritatea Aeronautică i-a aterizat avioanele  apare prima dată în Bani.md.
18:00
Industria de armament din Europa de Est produce tunuri, proiectile de artilerie şi alte materiale militare într-un ritm nemaiîntâlnit de la Războiul Rece, în timp ce guvernele din regiune conduc eforturile de a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar. Aliaţii au aprovizionat Kievul cu arme şi echipamente militare […] Articolul Cine profită pe urma războiului Rusia-Ucraina: Industria de armament din Europa de Est este în plină expansiune apare prima dată în Bani.md.
17:50
Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a donat un lot de produse farmaceutice pentru spitale din Ucraina, în semn de solidaritate pentru poporul ucrainean. Este vorba de un lot de produse folosite pentru intervențiile chirurgicale. De asemenea, se oferă suport pentru ca lotul să ajungă la destinație. Valoarea totală a bunurilor este de 500 […] Articolul (VIDEO) Asociația ASICS a donat un lot de produse farmaceutice pentru spitalele din Ucraina apare prima dată în Bani.md.
17:50
Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Justiției în domeniul justiției a fost respinsă, în cadrul ședinței plenare de astăzi. După discursul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, întrebări, dezbateri și luări de cuvânt ale reprezentanților fracțiunilor parlamentare, majoritatea deputaților s-au pronunțat împotriva moțiunii. Moțiunea simplă a fost înaintată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Conform Regulamentului […] Articolul Litvinenco rămâne în funcție. Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Justiției a fost respinsă apare prima dată în Bani.md.
17:10
Producătorii de energie electrică din surse regenerabile au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, după ce marți, în cadrul unei conferințe de presă, au lansat un apel către Prim-ministrul Natalia Gavrilița. Astfel, producătorii de energie electrică din surse regenerabile s-au întâlnit și au discutat cu Secretarul de Stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării […] Articolul Guvernul a reacționat la Apelul producătorilor de energie electrică din surse regenerabile apare prima dată în Bani.md.
17:10
Articolul Socialistul Bolea despre reforma justiției lui Litvinenco: Ucisă de baronul mafiei de la guvernare. Merci beaucoup, Serj apare prima dată în Bani.md.
16:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei pe Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit în funcție, ieri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Șefa Executivului și-a exprimat încrederea că noul șef al Cancelariei de Stat posedă experiența necesară pentru a contribui la fortificarea capacităților instituției și realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada următoare. În acest context, Natalia […] Articolul Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei pe noul Secretar general al Guvernului, Igor Talmazan apare prima dată în Bani.md.
16:20
Șeful diplomației de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev a pierdut avionul spre Moscova după ce la Aeroportul Internațional Chișinău i-au organizat verificare minuțioasă. Externele de la Tiraspol au criticat dur această acțiune a autorităților de la Chișinău, iar Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a precizat că despre această vizită nu au fost informați de către […] Articolul Zbor frânt pentru pionul lui Putin din transnistria! A vrut să zboare la Moscova dar a rămas pe Aeroportul Chișinău apare prima dată în Bani.md.
16:10
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la faptul că „locuitorii municipiului Chișinău pot rămâne începând cu ziua de astăzi fără apă”, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează. ANRE monitorizează situația creată și este în discuție permanentă cu furnizorul de energie electrică ÎCS „Premier Energy” SRL, care a informat că S.A. „Apă-Canal […] Articolul ANRE taie poftele de scumpire a apei solicitate e Apă Canal: Un tarif lipsit de justificări apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Lipsa predictibilității pentru mediu de afaceri, schimbarea regulilor de joc pentru agenții economici, majorarea excesivă a accizelor, TVA-ul mare pentru producția zootehnică – sunt doar câteva problema enumerate de asociațiile de business și oamenii de afaceri, care au participat miercuri la o conferință organizată de Agenda Națională de Business. În cadrul întrunirii, aceștia au venit […] Articolul Oamenii de afaceri și-au expus opiniile și sugestiile privind proiectul Politicii Fiscale pentru 2023 apare prima dată în Bani.md.
14:40
Stațiile de irigare vor putea fi luate în folosință de la stat de către agricultori, potrivit unui proiect de lege votat în prima lectură de deputați. Însă toate stațiile de irigare sunt în proces de insolvabilitate, în condițiile în care au fost ruinate. Au rămas fără țevii și pompe. Deputații au votat, în prima lectură, un […] Articolul Sistemul de irigații, la pământ! Statul dă agricultorilor stațiile de irigare care au rămas fără țevi apare prima dată în Bani.md.
14:30
Pericolul deconectării apei în Chișinău s-a diminuat. Compania Premier Energy a ajuns la o înțelegere cu Apă-Canal Chișinău privind reeșalonarea datoriilor, a declarat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale într-o conferință de presă. „Din informațiile publice costul energiei electrice în tarif nu ar trebui să fie mai mare de  65 de bani,  a respectiv […] Articolul Spînu îl liniștește pe Ceban: Locuitorii Chișinăului vor avea apă. Apă Canal nu va rămâne fără lumină apare prima dată în Bani.md.
13:50
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu și Secretarul de stat, Constantin Borosan au anunțat despre o nouă strategie pentru securitatea energetică a Republicii Moldova. Articolul Spînu și Borosan vor să schime istoria! Planuri grandioase, pe hârtie, pentru independența energetică a Moldovei apare prima dată în Bani.md.
12:30
Disperate să îşi salveze fiii şi soţii de pe frontul din Ucraina, femeile din Rusia fac presiuni asupra Kremlinului, în cea mai recentă manifestare a nemulţumirilor din ce în ce mai mari cauzate de război, a raportat Bloomberg. Eforturile dispersate ale soţiilor şi mamelor au luat amploare după ce Vladimir Putin a ordonat convocarea a […] Articolul Înainte de a pierde războiul, Putin ar putea fi înfrânt de mamele și soţiile militarilor trimişi să moară în Ucraina apare prima dată în Bani.md.
12:00
Ungaria a fost de acord să trimită 187 de milioane de euro Ucrainei, ca parte a unui pachet de sprijin planificat de UE, potrivit Sky News. Guvernul prim-ministrului Viktor Orban a anunţat că este dispus să plătească partea sa de sprijin pentru Ucraina, dar că ar prefera să o plătească direct şi nu prin intermediul […] Articolul Surpriză: Ungaria va acorda Ucrainei un ajutor financiar de 187 de milioane de euro apare prima dată în Bani.md.
11:50
Cei mai buni 20 de angajatori din țară au fost desemnați de Undelucram.md, o platformă a cărei comunitate este formată din companii din Republica Moldova care numără în total peste 120.000 de angajați. Clasamentul a fost creat în baza recenziilor lăsate de utilizatorii site-ului. Astfel, prima poziție este ocupată de Kaufland Moldova, care în 2019 […] Articolul Cauți un job? Află care sunt 20 cei mai buni angajatori din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
11:50
Moldova are nevoie de o nouă centrală modernă de cogenerare de înaltă eficiență, iar în acest sens, căutăm companii interesate de a elabora „Studiul de fezabilitate pentru instalații noi de înaltă eficiență de producere a energiei termice și electrice pentru Termoelectrica S.A, anunță Secretarul de stat, Constantin Borosan. Potrivit lui, în cadrul studiului urmează să […] Articolul Încă un dinozaur energetic pe piața din Republica Moldova! Autoritățile anunță tender pentru un studiu apare prima dată în Bani.md.
11:00
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban le răspunde pretinselor autorități din stânga Nistrului care au sesizat ONU și OSCE în pretinsa criză energetică din regiune. „În luna octombrie Gazprom a redus de două ori livrările de gaz în Republica Moldova. În context, Tiraspoltransgaz a propus o formulă de distribuție a celor 171 milioane metri cubi de gaz”. […] Articolul Ceban, explicații în doi peri separatiștilor de la Tiraspol: Nu plătesc gazul dar vor livrări de 100% apare prima dată în Bani.md.
10:30
Tot mai încercuită şi mai neputincioasă pe front, armata lui Putin, cu aripa sa dură, Gruparea Wagner, dă semne de nervozitate extremă. Pe canalul de Telegram al Grupului Concord, societatea-mamă a lui Prigojin care controlează mai multe afaceri, apar imagini horror. Aseară, în jurul orei 19.00, redacţia RIAURA .RU i-a cerut lui Prigojin, alintat „bucătarul […] Articolul Ruşii îşi pierd răbdarea şi minţile: Prigojin ameninţă Uniunea Europeană cu ciocanul apare prima dată în Bani.md.
09:40
Pretinsele autorități din stânga Nistrului acuză Guvernul de la Chișinău de criza socio-economică din transnistria, care ilegal ia cantitățile de gaz destinate regiunii și care refuză să caute soluții raționale. „Rămâne la latitudinea autorităților moldovenești utilizarea instrumentelor economiei de piață în sectorul public”, se arată în declarația așa zisului minister de externe de la Tiraspol. […] Articolul Separatiștii de la Tiraspol, atac furibund! Acuză Moldova de criza socio-economică din transnistria apare prima dată în Bani.md.
08:30
Kremlinul a comandat în secret o serie de sondaje de opinie pentru a vedea care este atitudinea rușilor cu privire la războiul din Ucraina, iar rezultatele nu sunt deloc încurajatoare pentru Vladimir Putin. La începutul lunii noiembrie, au fost derulate sondaje de opinie în mai multe regiuni din Rusia, atât în ​​Orientul Îndepărtat, cât și […] Articolul Putin se teme tot mai tare de reacția rușilor și a comandat sondaje în secret apare prima dată în Bani.md.
05:10
Zilele trecute a fost scurs chat-ul de pe Telegram a lui Dumitru Alaiba, proaspătul ministru al Economiei care anterior a deținut funcția de președinte al Comisiei economiei buget și finanțe. Octavian Cazac avocatul BERD îi dădea indicații lui Alaiba pe proiectele de legi pe care le-a promovat în Parlament. În anul 2021 pe 13 octombrie, […] Articolul Scandalos! Avocatul BERD, sfetnicul din umbră a lui Alaiba. Legi modificate pe bandă rulantă apare prima dată în Bani.md.
23 noiembrie 2022
18:20
După o pauză de două decenii, Rusia a relansat producţia brandului auto Moskvici din era sovietică la o fabrică din apropiere de Moscova, la care a renunţat grupul francez Renault, a anunţat Ministerul Industriei şi Comerţului, transmite Reuters. După invadarea Ucrainei de către trupele ruseşti, în 24 februarie, mulţi producători auto străini s-au retras din […] Articolul Rusia relansează producția de Moskvici. Când va începe vânzarea primelor mașini apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.