Expert, despre scrisoare lui Krasnoselski: Ei nu se așteaptă la reacții din partea ONU și OSCE, dar au nevoie să facă valuri 

Vocea Basarabiei, 24 noiembrie 2022 16:00

Ion Leahu, expert în problema transnistreană a comentat recentele scrisori expediate de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în adresa ONU și OSCE. În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, expertul a menționat că Tiraspolul nu se așteaptă la reacții din partea acestor organizații internaționale. ”Eu nu exclud că în linii mari […] Articolul Expert, despre scrisoare lui Krasnoselski: Ei nu se așteaptă la reacții din partea ONU și OSCE, dar au nevoie să facă valuri  apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 10 minute
15:40
Republica Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride, care îmbracă cele mai variate forme, a declarat ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, precizând că este „remarcabilă vigoarea și determinarea” cu care autorităţile şi cetăţenii R. Moldova fac față acestor provocări masive. „Vorbim de crize suprapuse şi generate artificial. Scopul acestora este unul foarte simplu: […] Articolul Bogdan Aurescu: R. Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 30 minute
15:30
Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, sunt încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, 26 noiembrie. Uniunea Europeană trimite Ucrainei generatoare și transformatoare electrice din rezervele de urgență aflate în România, Letonia și Lituania. Marile companii energetice din Europa sunt chemate și ele să transfere echipamente pentru refacerea infrastructurii ucrainene, bombardate […] Articolul Circa 130.000 de persoane din Kiev nu au electricitate. UE trimite Ucrainei generatoare și transformatoare electrice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
14:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița și Comisarul UE pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, au avut, astăzi, o întrevedere la Guvern. Imediat după discuție, oficialii au semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice – LIFE și au susținut o conferință de presă comună.  Șefa Guvernului de la […] Articolul Republica Moldova a aderat la Programul UE pentru mediu și politici climatice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit vineri, 25 noiembrie cu Prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat riscurile de securitate provocate de războiul Rusiei în Ucraina, în special asupra sectoarelor energetic și economic, și agenda europeană a țării noastre. Șefa statului a mulțumit pentru susținerea […] Articolul Maia Sandu, întrevedere cu prim-ministra Lituaniei. Subiectele discutate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vorbim cu dl Iulian Rusu, care este directorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Mulțumim mult că ați dat curs invitației noastre să veniți la Vocea Basarabiei, să vorbim a câta oară despre mica și marea corupție, despre nevoia stârpirii acestui flagel din societate, despre de ce atât de greu se […] Articolul VIDEO/Directorul CNA: Avem o cooperare bună cu majoritatea statelor UE, chiar și statele care au fost mai puțin deschise, acum oferă mai multă informație și în termene mai scurte, iar asta-i promițător apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
10:50
Bună dimineața, dragi prieteni ai Vocii Basarabiei! Sunt Iulian Ciocan și vă invit din nou la „Radiografia Săptămânii”, o emisiune în care luăm în discuție teme de actualitate. Invitatul meu de azi este Sergiu Orehovschi, profesor de limba și literatura română la Liceul „Mihai Viteazul”. Vocea Basarabiei: Sergiu Orehovschi, bine ai venit la noi! Sergiu […] Articolul VIDEO/Sergiu Orehovschi: Lumea așteaptă să i se dea și, după ce i se dă, se gândește cum să voteze apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
08:10
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în legislativ ar accede 4 partide, arată datele proaspătului Barometru de Opinie Publică. Din respondenții deciși, aproape 37 la sută ar vota cu Partidul Acțiune și Solidaritate, iar aproape 29% ar vota cu Partidul Socialiștilor, alții 13 la sută din intervievați ar vota cu Partidul Politic „Șor”, iar […] Articolul VB la Bujor: Multă gălăgie fac corupții care au pierdut puterea iar acum vor să revină amăgind biata lume, ei vor să scape de pușcărie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
20:10
În perioada 28 noiembrie 2022-11 decembrie 2022, va fi suspendat traficul rutier pe str. 31 August 1989, tronsonul cuprins între străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.   Potrivit Primăriei Capitalei, măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de branșare-racordare a rețelelor de apeduct nou construit. Pe perioada executării lucrărilor, circulația transportului […] Articolul Trafic suspendat pe o stradă din Capitală până pe 11 decembrie: Cum va circula transportul public apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Peste 3.500 kilograme de marfă nedeclarată, valoarea căreia se ridică la circa 30.000 euro, au depistat vameșii din cadrul postului vamal intern Chișinău 1 (PVI, Industrială). Este vorba despre un lot de piese auto. ”Funcționarii postului vamal Chișinău 1, în cadrul efectuării controlului documentar și fizic al unui lot de marfă declarat (piese auto), au […] Articolul Marfă nedeclarată în valoare de 30.000 de euro, depistată de vameși apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Cadrul legal trebuie să fie completat pentru a asigura o mai mare protecție a jurnaliștilor care deseori sunt țintele atacurilor din partea politicienilor sau a susținătorilor lor. Este recomandarea experților Asociației Presei Independente care au prezentat un studiu despre atacurile asupra jurnaliștilor. „Apelul nostru către instituțiile de stat, în primul rând către Ministerul Justiției și […] Articolul API: Cadrul legal trebuie completat pentru a asigura o mai mare protecție a jurnaliștilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Bine ne-am regăsit la Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan! În ediția de azi: – Energia electrică s-ar putea scumpi din nou după ce doi distribuitori au depus demersuri de majorare a tarifelor la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. – Patruzeci de mii de familii defavorizate din Republica Moldova vor beneficia de un ajutor […] Articolul VIDEO/ Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan 25.11.2022 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut ieri o intervenție la postul britanic de televiziune BBC. Oficialul a vorbit despre consecințele dramatice ale bombardamentelor brutale ruse din Ucraina, care au lăsat fără lumină țara noastră. “Acest război trebui oprit acum”, a declarat ministrul. Amintim că în după-amiaza zilei de 23 noiembrie, Rusia […] Articolul VIDEO/ Nicu Popescu, declarații pentru BBC: Acest război trebui oprit acum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră. Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat despre provocările de mediu cu care se confruntă Republica Moldova și cooperarea în domeniu. ”Șefa statului a salutat […] Articolul Maia Sandu, întrevedere cu comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius: Subiectele abordate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Compania aeriană Air Moldova a venit cu o reacție, după ce Autoritatea Aeronautică Civilă i-a interzis să vândă bilete pentru sezonul de vară 2023. Într-o declarație remisă presei, Air Moldova menționează că decizia AAC este nefondată și nelegitimă. ”Implicarea Autorității Aeronautice Civile, în activitatea comercială a companiei aeriene, este un abuz. În scurt timp compania […] Articolul Reacția Air Moldova, după ACC i-a interzis să vândă bilete pentru sezonul de vară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Preşedinţii României, Klaus Iohannis, Lituaniei, Gitanas Nauseda, Letoniei, Egils Levits şi Poloniei, Andrzej Duda au adoptat, vineri, 25 noiembrie o declaraţie comună privind securitatea regională şi integrarea europeană. Cei patru preşedinţi au participat la Kaunas la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova. Prin această declaraţie, cei patru preşedinţi au […] Articolul România, Lituania, Letonia şi Polonia, declaraţie comună privind consolidarea securității, stabilității şi rezilienței R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Decizia Consiliului municipiului Chișinău din 25 noiembrie prin care s-a dispus majorarea substanțială a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare contravine legislației în vigoare. Despre aceasta subliniază Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. ”Ilegalitatea Deciziei Consiliului municipiului Chișinău din 25 noiembrie 2022 privind majorarea tarifelor la serviciul public de alimentare […] Articolul ANRE: Decizia CMC privind majorarea tarifelor la apă și canalizare contravine legislației apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
40% din rețeaua feroviară a Republicii Moldova este în stare critică. O spune directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, potrivit căruia războiul din Ucraina determină autoritățile să ia măsuri urgente de reabilitate și modernizare a infrastructurii feroviare. Șeful CFM spune că a început reabilitarea unei părți importante a rețelelor feroviare, iar grație partenerilor externi […] Articolul Oleg Tofilat: Ne propunem să cumpărăm din Polonia o mie de vagoane cerealiere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Circa 40 000 de gospodării vulnerabile vor putea beneficia, timp de 6 luni, de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar, suplimentar la ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului oferite de stat. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, împreună cu mai multe organizații internaționale au lansat vineri, 25 noiembrie, un […] Articolul Circa 40.000 de familii vulnerabile vor primi cîte 700 lei lunar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
O persoană suspectată de contrabandă și un angajat al Serviciului Vamal au fost reținuți pentru introducerea ilegală în țară a articolelor vestimentare în valoare de peste 700.000 lei. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, perchezițiile au avut loc joi, în municipiile Chișinău și Ungheni. Urmare a acestora, au fost ridicate dispozitive de […] Articolul Contrabandă de peste 700.000 de lei: Două persoane, printre care un angajat al Serviciului Vamal, reținute apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Schimbările climatice sunt o problemă reală și cu efecte de durată. În Moldova anii secetoși sunt tot mai frecvenți, iar asta compromite roada pe câmpuri, seacă apele în fântâni, lacuri și râuri, și usucă copacii în păduri. O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul conferinței dedicată […] Articolul Maia Sandu: Schimbările climatice sunt o problemă reală pentru Republica Moldova și au efecte de durată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
15:10
Consiliul municipal Chișinău a aprobat majorarea tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă. Noile tarife sunt provizorii și intră în vigoare odată cu publicarea deciziei în mass-media locală. Potrivit unui amendament votat, acestea se vor aplica până la emiterea avizului de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit proiectului, pentru consumatorii casnici, tariful […] Articolul Consilierii municipali au aprobat majorarea tarifelor: Cât vor achita chișinăuienii pentru apă și canalizare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Abordăm în emisiunea de astăzi studierea jurnalismului în spațiul europenean și practicile europene în combaterea știrilor false. Cu această ocazie, în studioul Vocii Basarabiei am invitat-o pe Irina Sterpu, colega noastră, responsabilă de Social Media și de vizibilitate pe online. Irina a absolvit școala de jurnalism de investigație din Riga și se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat anterior […] Articolul FAKE NEWS /AUDIO/ Irina Sterpu: „Nu există obiectivitate deplină. Asta ni s-a scris pe tablă la primul curs de reporterie” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Premierul Natalia Gavrilița a explicat în cadrul unei conferințe de presă necesitatea majorării tarifelor la energia electrică. ”Decizia privind majorarea prețurilor la energia electrică va fi luată de Agenția Națională pentru Reglementare Energetică. Este foarte important ca să aibă loc discuțiile publice, să fie făcute transparent toate calculele. Cunoaștem foarte bine că din luna noiembrie […] Articolul Natalia Gavrilița explică necesitatea majorării tarifelor la energia electrică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în legislativ ar accede patru partide, arată datele Barometrului de opinie publică: noiembrie 2022. Din respondenții deciși, 36,5% ar vota cu Partidul Acțiune și Solidaritate, iar 28,9% – ar vota cu Partidul Socialiștilor. Alți 13,3% din intervievați ar vota cu Partidul politic Șor, iar 6,8% – cu Partidul […] Articolul Sondaj: Partidele care ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: La rubrica Vocea medicului, doctorul Luminița Suveică ne dezvăluie informații prețioase despre cum combatem intoleranța la lactoză. Tot aici afli din rubrica Sfatul Juristului  despre puterea și valoarea testamentului de la Ilie Chirtoacă, consilier CRJM. De luni până vineri de la 7:00  și în […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Anxietatea reprezintă o stare emoțională pronunțată, manifestată prin neliniște, și se poate asocia cu palpitații, transpirație și nervozitate. De cele mai multe ori, aceasta apare ca răspuns al unui eveniment stresant sau al unei stări prelungite de tensiune. Alteori, apare ca anticipare a unui viitor agent de stres. Există diferite forme de anxietate. Una dintre ele este tulburarea de anxietate care se caracterizează printr-o senzație constantă de frică, îngrijorare și tensiune, resimțită pentru o durată lungă de timp.  Ca urmare a unei tulburări de anxietate, activitățile de zi cu zi pot avea de suferit. De asemenea, rolul anxietății nu mai este unul constructiv, de a spori atenția, ci devine unul distructiv, care scade atât capacitatea de concentrare, cât și energia fizică și psihică. Alt tip de anxietate este cea generală, care se manifestă prin apariția atacurilor de panică, stări emoționale extrem de puternice, […] Articolul Vocea medicului/ Anxietatea / AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
SA Energocom anunță că a majorat volumele de energie electrică procurată direct de la producătorii din România. În prezent, în baza contractelor bilaterale, Republica Moldova procură zilnic din România circa 2000 MWh, iar în zilele de odihnă – 2500 MWh. De la 1 decembrie aceste volume vor crește la 2700 MWh în zile de lucru […] Articolul R. Moldova va procura un volum mai mare de energie electrică direct de la producătorii din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Articulațiile formează legăturile dintre oase, oferă susținere și te ajută să te miști. Orice deteriorare sau lezare a articulațiilor poate să îți afecteze mișcarea și poate să provoace multă durere. Diferite boli pot duce la dureri articulare, inclusiv osteoartrită, poliartrită reumatoidă, bursită, gută, întinderi, entorse și alte traumatisme. Durerile de articulații sunt extrem de frecvente. Durerea de genunchi este una dintre cele mai întâlnite neplăceri de la nivelul articulațiilor mari din corp, urmată de durerile de sold și durerile de umăr, […] Articolul Vocea medicului/ Durerile de articulații / AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Republica Moldova, alături de alte state, lansează vineri, 25 noiembrie campania Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței de gen”. În acest an, campania se desfășoară sub genericul „Uniți prin activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”. Cu această ocazie, în semn de solidarizare cu supraviețuitoarele violenței în bază de gen, pe […] Articolul R. Moldova se alătură campaniei „16 zile de activism împotriva violenței de gen” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 21 și 23 ani, au fost reținuți pentru trafic de droguri. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției timp de trei luni. Potrivit oamenilor legii, cei trei tineri, originari din Capitală, primeau pastile Ecstasy transportate în […] Articolul Droguri din Germania, vândute pe piața neagră din R. Moldova: Trei tineri din Chișinău, reținuți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Parlamentul European a confirmat, joi, 24 noiembrie decizia Consiliului Uniunii Europene de a nu accepta paşapoarte şi alte documente de călătorie emise de Rusia în regiunile ocupate ilegal în Ucraina şi Georgia, se arată într-un comunicat al PE. Cu 531 voturi pentru, şapte voturi împotrivă şi 34 de abţineri, legislativul european a aprobat acordul cu […] Articolul Parlamentul European confirmă decizia UE de a nu accepta pașapoartele emise de Rusia în regiunile ocupate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Dacă suferi de afecțiuni renale, ar trebui să adopți un regim alimentar potrivit pentru rinichi, care să reducă riscul de complicații. Medicul îți va face recomandările necesare, însă poți cere și sfatul unui nutriționist legat de ce alimentație este mai potrivită în boli renale. O alimentație sănătoasă pentru rinichi conține o cantitate adecvată de nutrienți – proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Este important să nu se consume […] Articolul Vocea medicului/ Nutriția în patologia renală/ AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Lipsa apei potabile influențează viața cotidiană și creează impedimente la prepararea hranei, spălatul veselei și activităților de menaj. Totodată este necesar de luat în considerație imposibilitatea de a folosi sistemul de canalizare în cazul lipsei apei potabile. Acțiuni necesare: Mai multe detalii aflați de la Liliana Pușcașu, șefa Direcției relații cu publicul din cadrul Inspectoratului […] Articolul SFATUL POMPIERULUI / Deconectarea apei potabile/ AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Nodulul tiroidian este o creștere anormală a celulelor de la nivelul glandei tiroide. Deși 95% a nodulilor tiroidieni sunt benigni, 5% pot fi maligni. Pentru a diagnostica și trata cancerul tiroidian într-un stadiu incipient, nodulii tiroidieni trebuie să fie evaluați.  Nu este posibil să se determine dacă un nodul tiroidian este canceros doar pe baza examinării fizice și a markerilor tiroidieni, ci e nevoie de ecografia tiroidiană și puncția glandei tiroide. Nodulii tiroidieni la care biopsia a identificat prezența unui cancer tiroidian sau la care există suspiciunea de malignizare se recomandată intervenția chirurgicală.  Nu se cunoaște care este cauza apariției majorității nodulilor tiroidieni, deși […] Articolul Vocea medicului/ Nodulii tiroidieni / AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, aflat într-o vizită de 2 zile la Chișinău, a susținut un discurs în ședința Parlamentului care a avut loc vineri, 25 noiembrie. Oficialul european a declarat de la tribuna parlamentară că se arată convins că odată cu implicarea și angajamentul deputaților și al poporului moldovenesc, R. […] Articolul Comisar european: Odată cu implicarea și angajamentul poporului moldovenesc, R. Moldova va deveni stat membru al UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Majoritatea surselor mass-media și legătura telefonică funcționează pe baza curentului electric. În cazul întreruperii livrării acestuia este imposibil vizualizarea televizorului și ascultarea radioului. Nu funcționează internetul, telefonul fix, sistemele de semnalizare și de incendiu. Totodată, fără curent electric nu funcționează sistemele de transmitere a datelor. Acțiuni necesare: Mai multe detalii aflați de la Liliana Pușcașu, […] Articolul SFATUL POMPIERULUI / Întreruperea legăturii telefonice/ AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Curtea Constituțională (CC) declară inadmisibile un șir de sesizări privind răspunderea penală pentru îmbogățirea ilicită. Astfel, răspunderea penală pentru îmbogățire ilicită, rămâne în vigoare. Până la pronunțarea deciziei, Înalta Curte le-a solicitat Comisiei de la Veneția și Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului o opinie amicus curiae privind infracțiunea de îmbogățire ilicită. „Autorii […] Articolul Curtea Constituțională declară inadmisibile sesizările privind răspunderea penală pentru îmbogățire ilicită apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
În cazul deconectării încălzirii centrale sau autonome pot apărea diferite riscuri pentru diminuarea cărora este necesară întreprinderea următoarelor acțiuni preventive: Mai multe detalii aflați de la Liliana Pușcașu, șefa Direcției relații cu publicul din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI: Articolul SFATUL POMPIERULUI / Ce facem în cazul deconectării încălzirii / AUDIO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
În acest weekend în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Potrivit Primăriei Capitalei, acțiunile au drept scop susținerea producătorilor autohtoni și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 16/1, va avea loc Târgul de weekend al producătorilor autohtoni, organizat de AO „Perspectiva”, în colaborare […] Articolul Lista locațiilor din Capitală unde se vor organiza târguri cu produse autohtone în weekend apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
La nouă luni de la invazia nejustificată a Federației Ruse în Ucraina, Parlamentul din Olanda a recunoscut Rusia drept „stat sponsor al terorismului”. Camera inferioară a parlamentului din Olanda a recunoscut Rusia ca țară teroristă și a cerut sprijin cuprinzător pentru Ucraina în domeniile umanitar, diplomatic și militar. Potrivit unui canal de Telegram, decizia a […] Articolul Parlamentul din Olanda a recunoscut Rusia „stat sponsor al terorismului” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Poliția a fost anunțată prin poșta electronică precum că mai multe locații din țară ar fi minate. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Inspectoratul General de Poliție. Încă nu a fost anunțat despre ce locații este vorba. Oamenii legii informează că efectuează verificări conform procedurilor. „În contextul deranjului public, îndemnăm cetățenii […] Articolul Ultima oră! Mai multe locații din țară ar fi minate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat joi, 24 noiembrie cu ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, aflat în vizită la Chișinău, despre securitatea din regiune, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, criza refugiaților și parcursul european. Șeful legislativului s-a referit la situația la zi din Republica Moldova și întreruperile de energie electrică la nivel național, […] Articolul Igor Grosu: „În pofida provocărilor, R. Moldova merge hotărâtă spre integrarea europeană, calea pe care au ales-o cetățenii” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
În municipiul Chișinău va fi creat Serviciul social „Plasament familial pentru adulți” care va contribui la incluziunea socială a persoanelor adulte cu dizabilități și a persoanelor în etate din municipiu. Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, beneficiarii noului serviciu, vor primi asistență și îngrijire substitutivă în familia asistentului parental, precum și oportunități egale de a trăi în […] Articolul În Chișinău va fi creat un nou serviciu social apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Spitalele de psihiatrie din țară au fost dotate cu 400 de paturi noi și seturi de lenjerie pentru acestea, pături, perne, saltele și huse pentru ele, anunță Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. Bunurile, în valoare de 81 200 de dolari, au fost donate de Project HOPE, organizație neguvernamentală din Statele Unite ale Americii. La Spitalul […] Articolul Spitalele de psihiatrie din țară au fost dotate cu 400 de paturi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Poliția de Frontieră informează că 11 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată. Motivele nefuncționării sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiunile tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina. Poliția de frontieră îndemnăm călătorii să prezinte înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de […] Articolul 11 puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Angajații Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS),  desfășoară vineri 25 noiembrie, percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă. Menționăm că la 11 […] Articolul Ultima oră! Procurorii efectuează percheziții într-un dosar privind pregătirea dezordinilor în masă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Un contingent de militari moldoveni a plecat vineri, 25 noiembrie la București, pentru a participa la parada militară care va avea loc la 1 decembrie cu prilejul Zilei Naţionale a României. Detașamentul moldovenesc, format din 16 ofiţeri, soldați și sergenți ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major va defila în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti, alături de militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și […] Articolul Un contingent al Armatei Naționale va participa la parada militară de la Bucureşti apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatori.  Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, solicită o majorare de până la 6,39 de lei/kWh (fără TVA) pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de […] Articolul DOC/Energia electrică s-ar putea scumpi din nou. Ce tarife solicită furnizorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
Ucraina și Rusia au făcut un nou schimb de prizonieri joi, 24 noiembrie. Alți 50 de soldați ucraineni s-au întors acasă, a anunțat de șeful biroului prezidențial Andrei Yermak pe Telegram. Potrivit lui Yermak, Ucraina a primit 48 de soldaţi şi doi ofiţeri, printre ei infanterişti, grăniceri şi membri ai forţelor terestre. „Am reuşit să […] Articolul Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:20
Procuratura Anticorupție nu se va autosesiza pe cazul scurgerilor de informații apărute în spațiul public. Șefa instituției spune că procurorii sunt ocupați cu cazuri de corupție și nu-și vor lăsa activitățile pentru a citi zeci de mii de mesaje autenticitatea cărora nu este demonstrată. Veronica Dragalin spune că instituția se va sesiza pe subiectul pretinselor […] Articolul Veronica Dragalin: Procuratura Anticorupție nu-și va lua timp să citească zeci de mii de mesaje apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.