Îmbracă haina curajului cu hanoracele „Fără voi”, noul produs pe e-shopul AGORA (FOTO)

Agora.md, 24 noiembrie 2022 15:50

La începutul lunii noiembrie, AGORA lansa cu bucurie un e-shop, plin cu produse faine care veneau la pachet cu mesaje amuzante desprinse din realitatea moldovenească. Am încercat să combatem criza cu umor, să aducem o doză de hihi-haha în prezentul nostru bântuit de crize, una mai mare decât alta. Dar sunt zile în care rezistența și dârzenia au nevoie de mesaje care ne să ne susțină coloana vertebrală și să ne lumineze drumul în zile fără de lumină, la propriu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
14:10
Agenția Spațială Europeană (ESA) va analiza viabilitatea unei ferme solare gigantice în spațiu. În cazul în care va fi aprobată, cercetătorii vor demara un studiu de trei ani pentru a stabili dacă o astfel de fermă ar fi posibilă, rentabilă și dacă ar putea transmite energie înapoi pe Pământ, scrie IFLScience. Potrivit sursei citate, inițiativa SOLARIS ar pune bazele unei posibile decizii de a începe dezvoltarea fermei în 2025. Un astfel de proiect ar urmări să abordeze limitările inerente ale energiei solare pe Pământ, cum ar fi faptul că energia nu poate fi produsă pe timp de noapte sau sub cerul înnorat, prin simpla transportare a celulelor solare deasupra atmosferei.
Acum 4 ore
12:10
Republica Moldova ar putea beneficia de excluderea tarifelor de roaming în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut pe Facebook de vicepremierul Andrei Spînu care a avut o întâlnire cu Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Vlad Stoica.
Acum 6 ore
10:30
Unul dintre cele mai populare site-uri de socializare, TikTok, ar putea fi amendat cu 27 de milioane de lire sterline pentru că nu a reușit să protejeze confidențialitatea copiilor atunci când aceștia folosesc platforma, scrie BBC. Potrivit sursei citate, Biroul Comisarului pentru Informații din Marea Britanie a constatat că este posibil ca platforma de partajare de videoclipuri să fi prelucrat datele unor copii sub 13 ani fără consimțământul parental corespunzător.
Acum 8 ore
09:00
Weekend-ul va fi fără ploi, dar cu cer înnorat și cu maxime de până la cinci grade, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Astfel, pe parcursul orelor de odihnă vântul va sufla cu o viteză de 0 km per oră. Pe timpul nopții mercurul din termometre va coborî până la o grade. Umiditatea relativă a aerului va fi de 65%.
Acum 24 ore
22:40
Președinta R. Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit cu prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău. Pe agenda discuțiilor celor doi oficiale au figurat mai multe subiecte, printre care riscurile de securitate și criza energetică prin care trece țara noastră.
21:00
Autoritățile din Kiev au înființat sute de puncte de alimentare pentru locuitorii care nu au curent electric acasă. Acestea sunt amplasate preponderent în interiorul școlilor din oraș, scrie CNN.
20:10
A expirat termenul de acțiune a documentului privind interconectarea rețelelor de telefonie de pe cele două maluri ale Nistrului, transmite Biroul Politici de Reintegrare. Documentul fusese semnat la 25 noiembrie 2017, fiind valabil pentru o perioadă de cinci ani.
19:30
Activitatea contrainformativă și informativă externă va fi reglementată, prevederile fiind conținute în noile proiecte de acte normative publicate de Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Totodată, instituția anunță că a transmis propunerile și către Comisia de la Veneția, pentru evaluare și exprimare a unui punct de vedere.
19:00
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco afirmă că doar cinci spitale din țară nu sunt asigurare cu generator de electricitate, afirmând că nu a fost înregistrate incidente în cazul deconectărilor masive din 23 noiembrie.
18:20
De la începutul lunii noiembrie, în țara noastră au fost înregistrate două episoade când zeci de localități mari și mici din Republica Moldova au rămas în beznă. Incidentele au avut loc după ce în urma bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, liniile electrice care asigurau transportul de electricitate pentru țara noastră s-au deconectat în regim automat. Situația i-a panicat pe moldoveni, iar probabilitatea ca scenariul să se repete pare să fie destul de mare. Totuși, cele mai mari semne de îngrijorare plutesc asupra spitalelor, locuri în care orice deconectare de curent electric, chiar și pentru scurt timp, poate fi fatală.
18:00
Toate centralele nucleare din Ucraina au redobândit accesul la rețeaua electrică națională dupăîntrerupereacompletă cauzată de bombardamentele în masă din 23 noiembrie. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită și la centrala nucleară de la Cernobîl, informează UNIAN.net.
17:30
Operatorul aerian Air Moldova acuză Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) de implicare în activitatea companiei și califică rezultatele inspecției inopinate drept „dubioase”. Totodată, reprezentanții Air Moldova anunță că urmează să sesizeze Procuratura Generală.
17:00
Ilegalitatea Deciziei Consiliului municipiului Chișinău din 25 noiembrie 2022 privind majorarea tarifelor la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare derivă din încălcarea de către autoritatea publică locală a prevederilor art. 35 alin. (5) al Legii 303/2013 privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, se arată în comunicatul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Totodată, ANRE anunță că va sesiza Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat cu referire la legalitatea Deciziei CMC și va solicita organelor de drept examinarea acțiunilor persoanelor responsabile de calcularea și aprobarea nejustificată a tarifelor respective.
16:50
Fotbaliștii iranieni au fost forțați să intoneze imnul de stat al Iranului după ce au fost amenințați cu represalii de Guvernul de la Teheran. Totul s-a întâmplat înaintea meciului cu Țara Galilor, de la Cupa Mondială din Qatar, scrie The Guardian.
16:40
Fotbaliștii iranieni au fost forțați să intoneze imnul de stat al Iranului după ce au fost amenințați cu represalii de Guvernul de la Teheran. Totul s-a întâmplat înaintea meciului cu Țara Galilor, de la Cupa Mondială din Qatar, scrie The Guardian.
16:40
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI au desfășurat cinci percheziții la Chișinău precum și în raioanele Cimișlia și Anenii Noi, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. În rezultat au fost ridicate mai multe probe pe caz, bănuiții au fost escortați pentru audieri, iar o persoană a fost arestată pentru 72 de ore.
16:10
Hramurile sunt sărbătorile specifice poporului nostru. Fiecare moldovean, fie de la oraș sau din sat, îi slăvește pe sfinții care îi ocrotesc localitatea sau casa. AGORA a mers în satul Bujor, raionul Hîncești, unde la 21 noiembrie a fost marcat hramul satului, pentru a înțelege, cum și de ce această sărbătoare îi aduce pe oameni mai aproape. Satul era aproape gol. Pe drum nici zare de om. Și asta pentru că majoritatea localnicilor au mers dis-de-dimineață la biserică, acolo unde avea loc slujba în cinstea Arhanghelilor Mihail și Gavriil.
15:50
Oamenii din Republica Moldova sunt acum mai aproape de ajutor gratuit și confidențial atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate mintală. În Republica Moldova activează 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM), unde mii de oameni din toată țara primesc consultații gratuite, beneficiază de consiliere psihologică și alte servicii care îi ajută să treacă mai ușor peste problemele psiho-emoționale cu care se confruntă. Toate informațiile despre rețeaua CCSM pot fi accesate de acum încolo pe site-ul sanatate-mintala.md, care a fost lansat pe data de 22 noiembrie, în mod oficial.
15:50
Consilierii socialiști și neafiliați au aprobat astăzi în prima lectură CMC majorarea tarifului de apă la 24 lei. Ei și-au depășit atribuțiile și nu aveau cum să ia o astfel de decizie. Acest vot urmează a fi contestat pe toată căile legale. Aceasta este reacția deputatului PAS, Radu Marian, după ce la ședința din 25 noiembrie, consilierii municipali au aprobat noi tarife la serviciile de apă și canalizare.
15:40
Republica Moldova va majora volumele de energie electrică procurate în mod direct din România, a anunțat compania SA Energocom. Potrivit reprezentanților întreprinderii, prețurile variază de la 450 RON/MWH până la 1.000 RON/MWh.
15:30
Consilierii municipali au început examinarea subiectului privind aprobarea noilor tarife la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din capitală. La ședința CMC din 25 noiembrie sunt prezenți atât șefa Apă-Canal, Irina Gutrnic, cât și primarul general Ion Ceban. În urma dezbaterilor, proiectul de decizie a fost aprobat ca bază. Noul tarif la apă și canalizare ar urma să fie de 23 de lei.
15:20
Inovație pentru un viitor sustenabil! Cu acest gând, antreprenori locali și experți internaționali în domeniul modei și-au dat întâlnire la Chișinău, în cadrul celei de-a 7-a ediții a evenimentului Moldova In Fashion Conference.
Ieri
14:50
Consilierii municipali au început examinarea subiectului privind aprobarea noilor tarife la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din capitală. La ședința CMC din 25 noiembrie sunt prezenți atât șefa Apă-Canal, Irina Gutrnic, cât și primarul general Ion Ceban. În urma dezbaterilor, proiectul de decizie a fost aprobată ca bază. Noul tarif la apă și canalizare ar urma să fie de 24 de lei.
14:40
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, ar fi noua țintă a așa ziselor spargeri de conturi de Telegram. Făptașii au publicat un șir de corespondențe, despre care pretind că ar aparține șefului PG. Mai mult, de această dată ar fi fost spartă și poșta electronică a lui Munteanu. Iată reacția șefului PG.
14:10
Televiziunea daneză TV 2/Bornholm a prezentat joi seară primele imagini cu avaria produsă în urma exploziei la conducta Nord Stream 2, după ce a primit permisiunea autorităților de a trimite o dronă subacvatică în apele din zona economică a Danemarcei. Imaginile arată clar că din conductă lipsește cel puțin un segment, în urma incidentului neelucidat complet, care a avut loc pe 26 septembrie, scrie Digi24.
14:10
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, ar fi noua țintă a așa ziselor spargeri de conturi de Telegram. Făptașii a publicat un șir de corespondențe despre care pretind că ar aparține șefului PG. Mai mult, de această dată ar fi fost spartă și poșta electronică a lui Munteanu. Iată reacția șefului PG.
14:00
Procurorul general interimar, Ion Muntean, ar fi noua țintă a așa ziselor spargeri de conturi de Telegram. Făptașii a publicat un șir de corespondențe despre care pretind că ar aparține șefului PG. Mai mult, de această dată ar fi fost spartă și poșta electronică a lui Munteanu.
13:40
Consilierii municipali au început examinarea subiectului privind aprobarea noilor tarife la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din capitală. La ședința CMC din 25 noiembrie sunt prezenți atât șefa Apă-Canal, Irina Gutrnic, cât și primarul general Ion Ceban.
13:30
Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. În acest an, campania se desfășoară sub genericul „Uniți prin activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”.
13:20
Orice antreprenor care caută noi angajați are două opțiuni – să recruteze in house sau să apeleze la o companie specializată pe recrutarea personalului. Ambele variante au și avantaje, și dezavantaje. Dacă în compania ta nu există un departament HR sau un specialist în resurse umane, atunci, pentru tine, e mult mai convenabil să externalizezi acest serviciu. Dar cât costă să găsești angajați cu ajutorul unei companii de recrutare? În rândurile ce urmează, o să încercăm să răspundem la această întrebare.
13:20
PAS, PSRM, Partidul „ȘOR” și PCRM ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, arată datele Barometrului Socio-Politic al Republicii Moldova, care au fost prezentate la 25 noiembrie, 2022.
12:30
Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei a fost ținta unor vandalizări. Incidentul a fost fixat de camerele de supraveghere video, iar tinerii care ar fi făptașii distrugerilor au ajuns în vizorul poliției.
12:20
Și-au propus să mobileze cu stil casele moldovenilor, iar de la idee până la realizare a fost nevoie de ani de muncă, investiții și multă creativitate. Acum, Stilis Home este o rețea de magazine care se bucură de mare popularitate în rândul celor care sunt în căutarea unor elementele de mobilier deosebite. Afacerea este una de familie, iar cei care pun pe roți întregul mecanism se lasă ghidați atât de tendințele dictate de designeri cât și de necesitățile celor care le vizitează magazinele.
12:20
Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei a fost ținta unor vandalizări. Incidentul a fost fixat de camerele de supraveghere video, iar tinerii care ar fi făptașii distrugerilor au ajuns în vizorul poliției.
12:10
Aproximativ 50% din locuitorii din Kiev este încă fără curent vineri, 25 noiembrie, în urma atacurilor ruse asupra infrastructurii critice care au dus la întreruperi de curent pe scară largă, potrivit autorităților ucrainene. Administrația militară a orașului Kiev a declarat că apa a fost complet restabilită, iar echipajele de urgență lucrează rapid pentru a restabili căldura orașului, transmite CNN.
12:10
Și-au propus să mobileze cu stil casele moldovenilor, iar de la idee până la realizare a fost nevoie de ani de muncă, investiții și multă creativitate. Acum, Stilis Home este o rețea de magazine care se bucură de mare popularitate în rândul celor care sunt în căutarea unor elementele de mobilier deosebite. Afacerea este una de familie, iar cei care pun pe roți întregul mecanism se lasă ghidați atât de tendințele dictate de designeri cât și de necesitățile celor care le vizitează magazinele.
11:20
Stabilirea unui preț concurențial pentru automobil reprezintă o provocare destul de dificilă în contextul instabilității prețurilor de pe piața auto. Astfel, cei care doresc să își vândă mașina sunt nevoiți să petreacă ore în șir pentru a analiza toate ofertele similare și pentru a stabili un preț rezonabil de vânzare.
11:20
Poliția a fost anunțată prin poșta electronică precum că mai multe locații din țară ar fi minate. Verificările se efectuează conform procedurilor.
10:50
Asistentele medicale britanice vor intra în grevă pe 15 și 20 decembrie, o mișcare fără precedent în 106 de ani, ilustrând gravitatea crizei sociale din Regatul Unit cu mișcări sociale în multe sectoare care nu s-au mai văzut de zeci de ani, transmite Agerpres.ro.
10:40
E oficial! Black Friday se întoarce cu un nou val de mega reduceri și produse din cele mai alese, doar pentru tine. Smartphone-uri, gadgeturi smart și accesorii utile de la Samsung, Apple, Xiaomi, cu reduceri de până la 6500 lei.
10:10
Nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Riscurile legate de debitul mare de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru continuă să fie monitorizate.
10:00
Nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Riscurile legate de debitul mare de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru continuă să fie monitorizate.
10:00
La moment, angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, desfășoară percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă
09:50
La moment, angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, desfășoară percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă
09:20
Cercetarea locuințelor după sistemul de încălzire utilizat indică că în Republica Moldova locuințele sunt încălzite preponderent cu sobe individuale, ponderea acestora constituind 64,4% din total. Totodată, concentrarea numărului mare de locuințe în municipiile Chișinău și Bălți indică faptul că sistemul centralizat de încălzire este utilizat de către 18,3% din totalul de locuințe, arată datele unui studiu al Biroului Național de Statistică.
08:30
Prețul la energie electrică ar putea crește din nou. Asta după ce Premeir Energy Distribution și FEE Nord au înaintat către Agenția Națonală pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitări de majorare a prețului. Prin urmare, cetățenii din centrul și sudul țării ar putea plăti pentru un kWh 6,26 lei, iar cei din nord - 5,68 lei.
08:10
Nici mai mult, nici mai puțin decât 75%! Cu atât dăm în jos prețurile la abonamente. Astfel încât cel mai accesibil abonament, cel de Susținător, este doar 12 lei/lună!
07:50
Rusia și Ucraina au efectuat un schimb de prizonieri joi, în total 100 de soldați care s-au întors în țările lor de origine. Potrivit oficialilor ruși și ucraineni, fiecare parte a returnat 50 de soldați captivi în urma negocierilor, scrie CNN.
07:30
Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a decis, în ciuda opoziţiei Teheranului şi Beijingului, să deschidă o anchetă internaţională asupra represiunii împotriva manifestaţiilor din Iran după moartea tinerei Mahsa Amini, pentru a aduna probe privind încălcările drepturilor omului şi eventual pentru a-i inculpa pe vinovaţi, transmite Agerpres.
24 noiembrie 2022
23:20
Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban anunță că avansul pentru luna noiembrie a fost achitat, iar compania dispune de suficiente surse financiare pentru a achita pe deplin și consumul pentru decembrie. Totodată, situația livrărilor de gaze naturale pentru prima lună de iarnă, Ceban afirmă că vor rămâne volumele care au fost și în noiembrie.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.