Statele Unite ale Americii vor oferi țării noastre asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari

Democracy.md, 24 noiembrie 2022 15:50

Țara noastră va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Parlamentul ratificat celui de-al 14-lea Amendament la ACORDUL de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați. Finanțarea adițională de […] Articolul Statele Unite ale Americii vor oferi țării noastre asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 24 ore
16:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului din comuna Ghelăuza, raionul Strășeni. Construcția apeductului a costat 7,6 milioane de lei. 85 la sută din bugetul proiectului a fost alocat sub formă de grant din Fondul Ecologic Național. Restul sumei a fost acoperită din donațiile cetățenilor, bugetul local al Primăriei Ghelăuza, […] Articolul Locuitorii comunei Ghelăuza vor avea acces la un sistem modern de apeduct apare prima dată în DemocracyMD.
16:00
Primarul general Ion Ceban spune că majorarea tarifului la apă este o necesitate enormă, dacă se dorește ca în casele oamenilor să mai fie apă potabilă, iar S.A. Apă Canal să poată supraviețui. Edilul a mulțumit consilierilor care a luat o astfel de decizie, iar acum mingea este în terenul celor de la ANRE: „Eu […] Articolul Ceban: Majorarea tarifului la apă este o necesitate enormă, dacă se dorește ca în casele oamenilor să mai fie apă potabilă apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
13:20
Peste 90 de antreprenoare din toată țara au beneficiat de cursuri gratuite de management financiar, oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În perioada iunie – noiembrie 2022, au fost organizate 3 traininguri în format online pentru a oferi oportunitate antreprenoarelor din toată ţara să participe la sesiuni, indiferent de regiunea de activitate. Cursurile […] Articolul Cursuri gratuite pentru antreprenoarele din țară. Peste 90 de femei de afaceri au urmat training-uri de management financiar, oferite de BERD apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că actuala guvernare se laudă cu reîntoarcerea Aeroportului Chișinău în posesia statului. Edilul spune că de fapt este meritul fostei guvernări. „Iaca ei au întors aeroportul. Băi, este mâna unde ai votat pentru concesionarea aeroportului. Ce ai făcut tu? Aeroportul a fost reîntors prin acțiunile fostului […] Articolul Ceban: „Iaca ei au întors aeroportul. Băi, este mâna unde ai votat pentru concesionarea aeroportului” apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Guvernul și Organizația Națiunilor Unite (ONU) au semnat Cadrul de Cooperare pentru Dezvoltare Durabilă ONU – Republica Moldova 2023-2027 (UNSDCF). Acesta este un angajament ferm de a extinde cooperarea comună și de a multiplica rezultatele deja obținute, cu scopul de a contribui la eliminarea barierelor în calea unei dezvoltări sociale și economice mai incluzive, în […] Articolul Guvernul Republicii Moldova și ONU au semnat Cadrul de Cooperare pentru Dezvoltare Durabilă 2023-2027 apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
În capitală s-au făcut zeci de proiecte care nu se văd sau nu au fost mediatizate de mass-media. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. „Hai să începem cu managementul deșeurilor. Dumnevoastră nu vedeți si nu mai aveți cum sa vedeți cați bani noi am băgat la Țînțăreni și modernizare modernizarea infrastructurii. Cei ce […] Articolul Ion Ceban: În capitală s-au făcut zeci de proiecte care nu se văd sau nu au fost mediatizate de mass-media apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Congresul MAN este planificat pentru decembrie. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban, care spune că despre acest lucru și doar un cerc foarte restrâns de oameni. „Nu este niciun fel de secretomanie. Am anunțat de două ori că în decembrie urmează să formăm ceva, dar nu am zis ce, pentru că nu […] Articolul MAN, în pregătiri pentru Congresul de constituire apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Oamenii legii desfășoară astăzi percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă. Operațiunea este desfășurată de angajații Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii. Articolul Oamenii legii desfășoară percheziții într-un dosar de pregătire a dezordinilor în masă apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat într-un interviu pentru BBC că ucrainenii vor rezista iernii grele care vine, în ciuda frigului și a întreruperilor de curent provocate de atacurile rușilor, și a subliniat că „fără victorie nu poate exista pace”. La prima întrebare „Ce mai faceți?”, ea a răspuns că, pentru toți ucrainenii, […] Articolul Olena Zelenska, mesaj puternic la nouă luni de război: Nu-i putem trăda pe cei care așteaptă eliberarea. Fără victorie nu poate fi pace apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Chișinăul va avea brad de sărbătorile de iarnă, dar nu vor fi organizate concerte. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, care spune că nu poate lipsi familiile de așa sărbătoare. „Astăzi noi avem o dilemă foarte mare ce facem? Organizăm sărbătorile de Crăciun sau nu. Brad vom avea și vom avea grijă […] Articolul Chișinăul va avea brad de sărbătorile de iarnă, dar nu vor fi organizate concerte apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
cDoctrinele în Republica Moldova n-au avut niciodată o bază și o oglindă a doctrinelor clasice. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Morari.Live de la postul TV N4. „Nu au avut. Repet, comuniștii au fost liberali, mai ales anul 2008. PAS-ul vrea să pară socialist și nu-i vremea ăștia și […] Articolul Ceban: Doctrinele în Republica Moldova n-au avut niciodată o bază și o oglindă a doctrinelor clasice apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
MAN-ul este să demonstreze că lucrurile se pot întâmpla chiar și atunci când este foarte complicat. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Morari.Live de la N4. Potrivit edilului, acest lucru a fost demonstrat la Primăria Chișinău prin gestionarea unor crize ce au lovit sub centură municipalitatea. „Noi suntem gestionarii […] Articolul Ceban: MAN va fi un partid care poate face lucruri, nu un partid impotent cum este PAS apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 25 noiembrie 2022. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 25 noiembrie 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la conferința tematică „Agenda de schimbare a climei în silvicultura și agricultura din Moldova”, organizată de Președinție în parteneriat cu PNUD Moldova și Ambasada Suediei. Articolul LIVE// Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la conferința tematică „Agenda de schimbare a climei în silvicultura și agricultura din Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că este gata să transmită un demers Guvernului pentru a asigura toate instituțiile sociale din țară cu generatoare electrice. Edilul a propus ca CMC să elaboreze astăzi un demers în acest sens, care să fie contrasemnat. ”Faceți, vă rog, o scrisoare publică pentru toate instituțiile educaționale. Și eu cred […] Articolul Ceban este gata să transmită un demers Guvernului pentru a asigura toate instituțiile sociale din țară cu generatoare electrice apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Actuala guvernare șantajează municipalitatea cu situația de la ”Apă-Canal Chișinău” și politizează la maximum subiectul fără a recunoaște că este nevoie de o majorare de tarif. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban la emisiunea ”Morari Live”. ”Ne șantajează. Am obosit de acești prostănaci, mă scuzați de expresie. În Chișinău este 10 lei tariful […] Articolul Ceban: Actuala guvernare șantajează municipalitatea cu situația de la ”Apă-Canal Chișinău” apare prima dată în DemocracyMD.
24 noiembrie 2022
16:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei pe Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit în funcție, ieri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Șefa Executivului și-a exprimat încrederea că noul șef al Cancelariei de Stat posedă experiența necesară pentru a contribui la fortificarea capacităților instituției și realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada următoare. În acest context, Natalia […] Articolul Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei pe noul Secretar general al Guvernului, Igor Talmazan apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Țara noastră va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Parlamentul ratificat celui de-al 14-lea Amendament la ACORDUL de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați. Finanțarea adițională de […] Articolul Statele Unite ale Americii vor oferi țării noastre asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Actuala conducere a țării, în special Guvernul, nu are nicio justificare pentru lipsa de atitudine în contextul stabilirii tarifelor pentru apă și canalizare în municipiul Chișinău, susține edilul Ion Ceban. Primarul a precizat că majorările anunțate de ANRE sunt făcute de ochii lumii și nici pe departe nu acoperă cheltuielile întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău”, care e […] Articolul Primarul capitalei: Avem cea mai incompetentă și nocivă guvernare, care vrea să îngroape ”Apă-Canal Chișinău” apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Alarma bătută de experți s-a adeverit și criza din sistemul polițienesc ia amploare. Un document adresat șefului Inspectoratul General al Poliției a ajuns în presă. Potrivit acestuia, situația în ce privește lipsa de angajați în poliție este una fără precedent în Republica Moldova. „Din numărul total pe state de 9176 – sunt în jur de […] Articolul Îngrijorările experților se adeveresc: lipsă de angajați în Poliție apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:40
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, volumele maxime compensate și prețurile la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2022 – martie 2023. Astfel, în cazul gazelor naturale, statul va compensa tariful pentru primii 180 metri cubi consumați lunar, iar prețul final achitat de consumator, în funcție de categoria de vulnerabilitate, va fi de: […] Articolul Compensațiile la gaz, energie termică și electrică, aprobate de Guvern apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Edilul Capitalei, Ion Ceban, reamintește că întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău” nu mai poate face prețurilor mari pentru energia electrică și gaze și că instituția a fost avertizată că astăzi locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă. ”Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și […] Articolul „Apă-Canal Chișinău” nu mai poate face față prețurilor mari pentru energia electrică și gaze apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 24 noiembrie 2022. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 24 noiembrie 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Cei mai buni 20 de angajatori din țară au fost desemnați de Undelucram.md, o platformă a cărei comunitate este formată din companii din Republica Moldova care numără în total peste 120.000 de angajați. Clasamentul a fost creat în baza recenziilor lăsate de utilizatorii site-ului. Astfel, prima poziție este ocupată de Kaufland Moldova, care în 2019 […] Articolul Au fost desemnați 20 cei mai buni angajatori din Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Printre motivele cele mai frecvente pentru care tinerii din capitală aleg să plece peste hotare se numără lipsa studiilor superioare de calitate, a activităților culturale și de odihnă, dar și lipsa distracțiilor. De asemenea, mulți dintre aceștia nu văd oportunități de dezvoltare profesională la Chișinău și creștere în carieră. Sunt câteva dintre concluziile unui sondaj […] Articolul De ce pleacă tinerii din țară și cum îi putem întoarce?! Strategia care vrea să-i motiveze pe viitorii specialiști să rămână acasă apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Evaluarea cunoașterii Constituției Republicii Moldova și a limbii române pentru dobândirea cetățeniei și obținerea dreptului de ședere permanentă va fi realizată în baza unui nou regulament. Documentul aprobat de Guvern prevede modul de organizare și desfășurare a examenelor, unele proceduri fiind simplificate în beneficiul solicitanților. Potrivit documentului, candidații care au obținut 75 sau mai multe […] Articolul Reguli noi la evaluarea cunoștințelor pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
23 noiembrie 2022
16:10
Secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități, Igor Chiriac, va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE). Evenimentul se va desfășura în perioada 24-26 noiembrie, la Varșovia. Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, găzduită de Parlamentul Poloniei, este dedicată subiectului războiului din Ucraina, precum și rolului OSCE și al […] Articolul Deputatul Igor Chiriac va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Aflată în vizită de lucru în nordul țării, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului extins și reabilitat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”.  Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul GIZ Moldova și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, a presupus […] Articolul La Edineț a fost dat în exploatare un apeduct reabilitat și extins din fonduri europeneLa Edineț apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, candidatura lui Igor Talmazan pentru funcția de Secretar general al Guvernului. În cadrul aceleiași ședințe, Executivul a aprobat demisia lui Dumitru Udrea. Noul șef al Cancelariei de Stat a activat, până în prezent, în funcția de director al Serviciului Vamal. Pe parcursul anului 2019 și-a desfășurat activitatea în calitate […] Articolul Igor Talmazan este noul Secretar general al Guvernului apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Șefa statului condamnă atacurile masive ale Rusiei în Ucraina, care afectează și securitatea noastră energetică, lăsând satele și orașele fără curent electric. „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub […] Articolul Președinta Maia Sandu, reacție la deconectarea energiei electrice: „Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni” apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Domeniul sănătății din Republica Moldova va continua să beneficieze de susținere financiară din partea UE și în perioada 2023-2027.Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ, în ședința de astăzi, pentru inițierea negocierilor și semnarea Acordului dintre țara noastră și Uniunea Europeană privind asocierea Republicii Moldova la programul „UE pentru sănătate”. Noul […] Articolul Sistemul de sănătate din Republica Moldova va beneficia de susținere financiară apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 23 noiembrie 2022. Articolul LIVE// Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 23 noiembrie 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
În țara noastră nu vor mai putea fi introduse echipamente și produse care conțin gaze fluorurate cu potențial înalt de încălzire globală, iar cantitățile importate de hidrofluorcarburi vor fi reduse treptat. Sunt câteva dintre prevederile proiectului Legii privind gazele fluorurate cu efect de seră, pentru care membrii Comisii politică externă și integrare europeană au aprobat […] Articolul Introducerea în Republica Moldova a unor echipamente care conțin gaze fluorurate cu efect de seră cu un înalt potențial de încălzire globală ar putea fi interzisă apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Republica Moldova nu mai beneficiază de un preț preferențial pentru gazele naturale, datorită căruia au fost posibile economii de miliarde de lei și facturi mai mici pentru cetățeni. Regimul Maiei Sandu a dus la pierderea acestui preț preferențial, provocând astfel pagube imense cetățenilor și țării, în urma scumpirii gazelor naturale. Despre acest lucru a anunțat […] Articolul Ilan Șor: Din cauza regimului Sandu, Moldova a pierdut prețul preferențial pentru gazele naturale apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 23 noiembrie 2022. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 23 noiembrie 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Localitățile afectate de calamitățile naturale vor beneficia de mijloace financiare din partea statului, în vederea lichidării consecințelor acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Astfel, din Fondul de intervenție a Guvernului vor fi alocate circa 7,8 milioane de lei, dintre care 4,2 milioane vor primi […] Articolul CSE a dispus alocarea mijloacelor financiare localităților afectate de calamitățile naturale apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Flashmob organizat de Partidul ȘOR cu tema „Dragalin a adoptat tactica struțului”. Articolul LIVE// Flashmob organizat de Partidul ȘOR cu tema „Dragalin a adoptat tactica struțului” apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
SRL „Avia Invest” califică drept ilegală hotărârea Curții de Apel Chișinău privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului din Chișinău și o va contesta la Curtea Supremă de Justiție. Administrația companiei califică drept absurd pretextul invocat de Agenția Proprietății Publice pentru rezilierea unilaterală a contractului. „Cel puțin, pentru că, în baza actelor judiciare în vigoare, […] Articolul Consecințele reformei în justiție a lui Litvinenco – prejudiciu de 90 de milioane de euro pentru stat apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
În cadrul ediției a treia a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, vicepremierul Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu secretarul general al OSCE, Helga Maria Schmid, în cadrul căreia s-a vorbit despre cooperarea Republicii Moldova cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa și instituțiile sale. Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind […] Articolul Șeful diplomației moldovene a avut o întrevedere cu secretarul general al OSCE apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
O nouă grupă pentru copii a fost deschisă la Grădinița nr. 174 din sectorul Centru al capitalei. Potrivit primarului general Ion Ceban, astfel în această instituţie de educaţie timpurie activează deja 11 grupe care sunt frecventate de 250 de copii. „La fel în curând în sectorul Rîșcani în Complexul educațional Lomonosov, vom deschide 4 grupe […] Articolul O nouă grupă pentru copii a fost deschisă la Grădinița nr. 174 din sectorul Centru al capitalei apare prima dată în DemocracyMD.
22 noiembrie 2022
15:20
În Republica Moldova activează 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM), unde mii de oameni din toată țara primesc consultații gratuite, beneficiază de consiliere psihologică și alte servicii care îi ajută să treacă mai ușor peste problemele psiho-emoționale cu care se confruntă. Toate informațiile despre rețeaua CCSM pot fi accesate de acum încolo pe […] Articolul (VIDEO) A fost lansat site-ul sanatate-mintala.md, portalul rețelei de Centre Comunitare de Sănătate Mintală din R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Reparația acceselor către curțile de bloc și a trotuarelor din sectorul Botanica a demarat la începutul lunii octombrie curent. În total, urmează a fi reabilitate 73 de accese de pe 5 străzi din sector. Lucrările de reparație includ  decaparea betonului asfaltic uzat și a bordurilor, ridicarea la nivelul drumului a capacelor căminelor de vizitare, amenajarea […] Articolul Reabilitarea curților de bloc din capitală continuă în sectorul Botanica apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
În ședința de astăzi a CMC primarul general Ion Ceban a vorbit repetat despre situația critică de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”. Potrivit acestuia, dacă cu tarifele vechi la lumină, lunar întreprinderea achita 10 milioane de lei, actualmente, cu prețurile majorate la electricitate, trebuie să achite lunar 31 de milioane de lei. „Cu tariful actual la […] Articolul Ion Ceban, în CMC: Orașul riscă să rămână fără apă și canalizare. De la 10, la 31 de milioane de lei lunar, achită intreprinderea pentru electricitate apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Rezultatele favorabile ale cercetării sociologice realizată de IData la adresa administrației Primăriei Chișinău reprezintă un răspuns indirect la întrebarea de ce șefii PSD România mențin relațiile cu edilul Chișinăului, Ion Ceban, scrie într-o notă pe rețelele de socializare jurnalistul Victor Nichituș. Potrivit acestuia, în calitate de locuitor al capitalei din anul 1992, a observat în […] Articolul Jurnalist: Dacă viața locuitorilor Chișinăului este bună aceștia vor vota cu Ceban apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Numele orașului Herson, eliberat de către armata ucraineană, a încetat să mai existe în spațiul media din Rusia – potrivit lui Mihailo Podoliak, consilier al șefului cancelariei prezidențiale de la Kiev, transmite KORESPONDENT, citat de Rador. „Propagandiștilor ruși li s-a ordonat să uite cuvântul ‘Herson’. Orașul, a cărui ‘anexare’ a fost salutată mai ieri în […] Articolul Numele orașului Herson a încetat să mai existe în spațiul media din Rusia  apare prima dată în DemocracyMD.
21 noiembrie 2022
15:50
Peste 54 la sută dintre locuitorii Capitalei vor crearea unei Poliții municipale, care să nu fie subordonată structurilor centrale ale statului, arată un nou sondaj al Companiei ”Date Inteligente” realizat în cadrul Proiectului Buget Civil. Mulți locuitori ai municipiului sunt convinși că în acest mod proiectele de securitate publică vor avea un efect mult mai […] Articolul Locuitorii Capitalei vor crearea unei Poliții municipale apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Abuzuri fără precedent din partea judecătorilor Curții de Apel Chișinău, care examinează dosarul privind rezilierea contractului de concesionare a aeroportului din Chișinău companiei Avia Invest. Potrivit avocaților investitorului, magistrații Anatolie Minciună, Ecaterina Palanciuc și Veronica Negru nu le permit să se pregătească pentru ședințele de judecată, care se desfășoară cu o viteză amețitoare. Potrivit avocatului […] Articolul Compania Avia Invest reclamă abuzuri fără precedent din partea judecătorilor Anatolie Minciună, Ecaterina Palanciuc și Veronica Negru apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Calitatea transportului public în municipiul Chișinău a crescut enorm în ultimii 2 ani. Cel puțin asta spune un sondaj realizat de către compania iData. Potrivit datelor, aproximativ 60% din călători sunt satisfăcuți de călătoriile dintr-un punct în altul. Astfel, într-un procentaj de 55 la sută, locuitorii capitalei spune că sunt mulțumiți de comoditatea în troleibuze […] Articolul SONDAJ: Locuitorii mun. Chișinău se arată mulțumiți de calitatea transportului public apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, au fost sărbătorite astăzi, în premieră. De Hramul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, marcat anual la 21 noiembrie, instituția medicală cu 193 de ani de istorie a organizat Zilele medicale, la care au participat angajații spitalului, directori de instituţii medicale din Capitală, dar academicieni, şi personalități notorii, […] Articolul Ion Ceban, mulțumiri către angajații spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, cu ocazia hramului. În 2022 am investit 20 de mil. de lei în dezvoltarea instituției apare prima dată în DemocracyMD.
20 noiembrie 2022
17:40
Primarul general Ion Ceban a avut astăzi la Primăria Chișinău o întrevedere cu Marcel CIOLACU, Președintele Camerei Deputaților din România și Preşedintele Partidului Social Democrat, care se află într-o vizită la Chișinău. Edilul spune că au discutat despre problemele actuale cu care se confruntă municipalitatea, dar și despre proiectele ce sunt desfășurăm în Chișinău împreună […] Articolul Ion Ceban, întâlnire cu Marcel CIOLACU, Președintele Camerei Deputaților din România: Am discutat despre proiectele ce sunt în desfășurare în parteneriat cu localități din România apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.