Premier Energy Moldova anunță că peste 860 de mii de consumatori din centru şi sud au fost reconectați

Jurnal TV, 24 noiembrie 2022 15:40

”Moldelectrica” anunță că toți consumatorii au fost reconectați la rețea, după pana de curent de ieri. Acum o oră, distribuitorul ”Premier Energy” ne-a informat că toți clienții din centrul și sudul Republicii Moldova au lumină. Și întreprinderea RED Nord confirmă că toți consumatorii săi au curent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
02:20
С Владом Маркочем
Acum 24 ore
01:50
Prezentat de Sofia Obadă
25 noiembrie 2022
22:30
21:20
Neymar, superstarul selecţionatei Braziliei, a suferit o entorsă la glezna dreaptă, a anunţat medicul Braziliei, Rodrigo Lasmar, după victoria Selecao în faţa Serbiei (2-0), în meciul de debut la Cupa Mondială 2022. "Trebuie să aşteptăm între 24 şi 48 de ore pentru a avea o altă evaluare a gravităţii acestei accidentări şi o eventuală indisponibilitate a jucătorului", a subliniat Rodrigo Lasmar. Selecţionerul brazilian Tite s-a declarat însă "încrezător că Neymar va continua să joace la Cupa Mondială" din Qatar.
21:00
Prezentat de Eugenia Apostu
20:50
Prezentat de Eugenia Apostu
20:40
Acrobații, dans și multe emoții la Campionatul Național de Gimnastică Ritmică și la prima ediție a Turneului Internațional „Moldova Open Cup”. Competiția se desfășoară azi și mâine la ”Futsal Arena” din comuna Ciorescu. Participă 300 de gimnaste din opt țări! Despre acest subiect se va discuta și în cadrul emisiunii ”Total Sport”, care va începe de la ora 20:00.
20:40
Peste 170 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au nevoie de îngrijire specială. Acești oameni știu cât e de greu să te încadrezi în societate, dacă ai probleme grave de sănătate. Mai bine ca alții știu despre suferințele, nevoile și situațiile mai multor categorii de persoane vulnerabile, aflate în dificultate, reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, în al căror vizor se află cetățenii respectivi. În cadrul ediției de astăzi a campaniei „Cunoaște ONG-ul tău” vorbim despre sprijinirea, pe diferite căi, a oamenilor ajunși la nevoie, dar și încadrarea acestora în societate. Urmează un reportaj semnat de Ana Neamțu.
20:40
Peste 40 de mii de familii din Republica Moldova vor primi câte 700 de lei, pentru a suporta greutățile iernii. Potrivit Guvernului, sunt vizate familiile cu trei sau mai mulți copii, persoanele cu dizabilități, femeile gravide sau cele care alăptează. Toți banii în acest sens provin de la partenerii externi. Ajutorul va fi dat timp de șase luni și este suplimentar celui acordat pentru perioada rece a anului, asistenței sociale sau compensațiilor în factură.
20:30
Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat pentru BBC că ucrainenii vor rezista iernii, care vine, în ciuda frigului și a întreruperilor de curent. „Ucraina a avut atât de multe provocări teribile, a văzut atât de multe victime, încât întreruperile de curent nu sunt cel mai rău lucru, care i s-a întâmplat”, a menționat Zelenska.
20:30
În Ucraina, milioane de oameni rămân fără lumină și fără apă. Atacurile rușilor au cauzat, pentru prima oară în ultimii 40 de ani, stoparea tuturor centralele nucleare ale Ucrainei, cufundând țara în cele mai grave întreruperi de curent, la nivel național. Aseară, în Hersonul recent eliberat, cel puţin patru persoane au fost ucise într-un nou bombardament asupra unei zone rezidențiale. A fost lovit și un teren de joacă pentru copii. La Moscova, Putin a discutat astăzi, la un ceai, cu mamele soldaților ruși morți în război.
20:30
Adaptarea la schimbările climatice este una din prioritățile puterii de la Chișinău. Potrivit autorităților, restabilirea suprafețelor forestiere este foarte importantă în condițiile, în care doar aproximativ 11% din suprafața Republicii Moldova este acoperită cu păduri. Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul unui forum specializat privind schimbările climatice în silvicultură și agricultură.
20:30
Asociația Presei Independente dă alarma! Jurnaliștii sunt în continuare supuși unor atacuri, de orice formă. Potrivit API, jurnaliștii suportă amenințări cu sănătatea sau chiar cu viața.
19:50
Curtea Constituțională a declarat inadmisibile un șir de sesizări, care se referă la art. 330 secund din Codul Penal, privind răspunderea penală pentru „îmbogățire ilicită”. Înalta Curte a decis că infracțiunea respectivă rămâne în Codul Penal, iar demnitarii și funcționarii care nu vor fi în măsură să explice proveniența averilor, vor putea fi cercetați și condamnați. După decizia magistraților, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a remarcat că cei care doreau să scape de răspundere penală, vor trebui acum să prezinte probe care să răstoarne acuzațiile privind originea ilicită a bunurilor acumulate.
17:50
Jurnal TV este cel mai urmărit post TV din Republica Moldova. Starea de lucruri e reflectată în Barometrul Socio-Politic.
17:50
Un grup de militari din Republica Moldova a plecat astăzi la București, pentru a participa la parada tradițională de 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României.
17:50
Campania ”Susținem pentru că ne pasă”, inițiată de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, a ajuns în raionul Taraclia. Organizația și-a propus să-i bucure acum, în prag de iarnă, pe 380 de oameni nevoiași din Tvardița. pentru aceștia s-au pregătit cutii cu produse alimentare de primă necesitate. Beneficiarii spun că un mic ajutor e binevenit întotdeauna, deoarece banii pe care-i au, ajung numai pentru facturi.
17:40
Am putea plăti mai mult pentru apă! Potrivit proiectului, aprobat astăzi de consilierii municipali, consumatorii casnici din Chișinău vor plăti 22 de lei și 94 de bani pentru un metru cub de apă, iar consumatorii non-casnici - 26 de lei și 58 de bani.
16:30
Carburanții continuă să se ieftinească și în weekend. Potrivit prețurilor plafon stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, benzina se va ieftini cu 20 de bani, iar motorina - cu 17 bani.
16:00
Alte șapte cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate în Republica Moldova, săptămâna trecută. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică,
15:50
Compania ”Air Moldova” are probleme de ordin financiar și riscă să fie insolvabilă. Autoritatea Aeronautică Civilă, care a depistat deficiențele, cere administrației „Air Moldova” să suspende vânzarea biletelor pentru sezonul 2023. În replică, operatorul aerian afirmă că solicitarea este una nelegitimă.
15:40
Cele două mari companii de furnizare a energiei electrice, „Premier Energy” și „FEE Nord”, solicită o nouă majorare a tarifelor la curent pentru consumatorii finali. Se întâmplă la mai puțin de o lună după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a acceptat să crească tarifele cu peste 50%. De data aceasta, dacă ANRE va da curs noilor solicitări ale celor doi furnizori, consumatorii din centrul și din sudul Republicii Moldova vor achita facturi majorate cu 33%, iar cei din nord - cu 18%.
15:40
Accident cumplit la Strășeni. Un pieton a murit după ce a fost lovit de un automobil. Șoferul nu era în stare de ebrietate. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
Ieri
14:10
Azerbaidjanul consideră Uniunea Europeană un partener important, o declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev în cadrul conferinței internaționale "De-a lungul Coridorului Mijlociu: geopolitică, securitate și economie", care a avut loc pe 25 noiembrie.
24 noiembrie 2022
21:40
Ministerul Culturii caută soluții pentru readucerea la viață a turismului, în contextul unui segment atractiv foarte limitat. Republica Moldova nu are nici ieșire la mare, nici lanțuri muntoase, nici stațiuni balneare de calitate. Rămâne o singură opțiune - pensiunile agroturistice, ale căror animatori le adaptează la noile condiții de criză energetică.
21:40
Noua strategie de securitate energetică a Republicii Moldova include conexiunea sistemului cu cel al Ucrainei și al României, construcția noilor centrale electrice și creșterea rezervelor de petrol. Guvernul de la Chișinău afirmă că totul se face pentru protejarea consumatorilor, iar banii necesari vor veni din fondurile europene. Noua strategie de securitate energetică urmează să fie implementată până în 2050.
21:40
Prezentat de Sofia Obadă
21:40
A fost dat startul Turneului Internațional „Moldova Open Cup”, la care participă peste 300 de gimnaste, din opt țări. În prima zi a competiției, pe covor concurează sportive la categoriile de vârstă 2010-2017. Evenimentul sportiv se desfășoară la „Futsal Arena” a FMF, din comuna Ciorescu și se va încheia sâmbătă, 26 noiembrie. Despre acest subiect se va discuta mâine, în cadul emisiunii Total Sport, unde este invitată președinta federației naționale de gimnastică, Victoria Federiuc. Jurnal TV este partener media general a Openului de gimastică.
21:40
20:10
Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului este solidară cu poporul și medicii din Ucraina. Potrivit conducerii acestui ONG de la Chișinău, medicii din spitalele ucrainene își continuă munca nobilă în condiții grele și pentru a le înlesni activitatea, le donează un lot de consumabile necesare intervențiilor chirurgicale. Asociația va oferi sprijin Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova pentru transportarea ajutorului medical la destinație.
20:00
Prezentat de Eugenia Apostu
20:00
Prezentat de Vasile Luchianu
20:00
Pasiunea unor moldoveni pentru bucătăria asiatică, în special sushi, l-a făcut pe Shigeki Iimura să vină, acum 20 de ani, la Chișinău. Japonezul a deschis aici unul dintre primele restaurante de acest fel din Republica Moldova și de atunci încoace promovează intens bucătăria niponă, despre care spune că este o adevărată artă. Jurnal TV continuă să vă prezinte istoriile oamenilor de diferite naționalități, care conviețuiesc aici în pace.
19:50
Deputații din opoziție spun că nu au nevoie de compensații de la stat și nici nu s-au înregistrat, ca majoritatea cetățenilor, pe platforma electronică a Programului ”Ajutor la contor”. Reprezentanții puterii, inclusiv deputații PAS, au altă opinie. Unii spun că s-au înregistrat pentru a primi compensații, dar au precizat să nu primească ajutor din partea statului. Alții au zis că au nevoie de el.
19:50
Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică avertizează conducerea de la ”Apă-Canal Chișinău” să renunțe imediat la declarații manipulatorii, care induc cetățenii în eroare. Reacția ANRE vine la o zi după ce șefa întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutnic, a anunțat că în această săptămâna, locuitorii orașului ar putea rămâne fără apă. Potrivit Irinei Gutnic, întreprinderea municipală riscă să fie deconectată de la curent din cauza datoriilor. În același timp, reprezentanții Guvernului admit o posibilă creștere a tarifului pentru apă și canalizare, în contextul majorării tarifului la curent.
18:20
Tragedie la Anenii Noi. Trei persoane au murit în această dimineață într-un accident rutier, produs în localitatea Mirnoe. Urmează detalii și alte știri.
18:20
Carburanții continuă să se ieftinească. Mâine, litrul de benzină va costa 25 de lei și 52 de bani, cu 21 de bani mai puțin decât astăzi. Motorina se ieftinește cu 20 de bani și va fi vândută de la miezul nopții cu 25 de lei și 55 de bani, litrul.
18:20
Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne încă 20 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
18:00
Președintele Maia Sandu a convocat astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia au fost analizate riscurile de securitate pentru Republica Moldova în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina.
16:00
Atacul brutal al Federației Ruse asupra Ucrainei afectează fiecare cetățean al Republicii Moldova. Este mesajul șefului diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, pe care l-a transmis ambasadorului rus Oleg Vasnețov, convocat astăzi la Ministerul de Externe. Vasnețov a fost chemat la MAE ca urmare a loviturilor cu rachete asupra infrastructurii energetice din Ucraina, care a provocat deconectări masive de curent și în Republica Moldova.
16:00
Republica Moldova s-ar putea pomeni în beznă în orice clipă, dacă Rusia va mai bombarda masiv Ucraina, afirmă deputații puterii. Potrivit acestora, într-o astfel de situație critică ne-ar putea ajuta doar România. De partea cealaltă, deputații din opoziție cred că Guvernul este obligat să găsească soluții și nu recunosc Rusia drept stat agresor.
15:50
Astăzi este ultima zi de solicitare a compensațiilor pentru luna noiembrie. Cabinetul de miniștri a aprobat ieri volumele maxime compensate și prețurile la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2022 - martie 2023. Până în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Unii oameni așteaptă cu mare nerăbdare aceste compensații, alții sunt de părerea că nu se vor descurca nici cu acest ajutor.
15:50
Vești bune pentru Republica Moldova. Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene. Poziția legislativului european cu privire la noua strategie de extindere a blocului comunitar a fost susținută de 502 deputați. Împotrivă s-au pronunțat 75, iar 61 s-au abținut.
15:40
Sancțiunile, pe care Statele Unite le-a aplicat recent în privința lui Ilan Șor, i-au determinat pe avocații companiei americane ”Dechert” să renunțe la angajamentele contractuale de a-l mai apăra pe politicianul fugar din Republica Moldova. Se întâmplă la o lună de la anunțul făcut de Șor, precum că el va fi reprezentat de doi avocați americani. Nici Ilan Șor, nici partidul său nu au reacționat, deocamdată.
15:40
”Moldelectrica” anunță că toți consumatorii au fost reconectați la rețea, după pana de curent de ieri. Acum o oră, distribuitorul ”Premier Energy” ne-a informat că toți clienții din centrul și sudul Republicii Moldova au lumină. Și întreprinderea RED Nord confirmă că toți consumatorii săi au curent.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:50
Kylian Mbappe a marcat în minutul 68 al duelului cu Australia, încheiat 4-1, iar reușita starului de la PSG a intrat direct în istorie. Grație golului marcat în poarta Australiei, Mbappe a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria Franței care marchează cinci goluri la Mondiale. Totodată, fotbalistul a ajuns la 12 reușite în ultimele 11 apariții în tricoul "Cocoșului Galic" și pare de neoprit în momentul de față. Deși are doar 23 de ani, Kylian Mbappe a strâns deja 59 de meciuri pentru naționala mare a Franței și a marcat 28 de goluri.
22:00
21:50
Prezentat de Sofia Obadă
21:40
Prezentat de Eugenia Apostu
20:50
Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan este noul secretar general al Guvernului. Candidatura acestuia a fost aprobată în ședința executivului de astăzi, desfășurată în nordul țării. Se întâmplă după ce Dumitru Udrea și-a anunțat demisia din funcție. Motivul renunțării la funcție ar fi o ofertă mai bună în carieră. SINCRON
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.