Eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare

Agro TV, 24 noiembrie 2022 13:50

Deputații au votat, în prima lectură, un PROIECT de modificare a Legii cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, care prevede eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare. Modificările vizează simplificarea procedurii de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații prin excluderea obligațiunii ca Statutul acesteia să fie aprobat de cel puțin 50% plus […] Articolul Eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Ei ne asigură securitatea alimentară a țării și au grijă ca zilnic să avem o bucată de pâine pe masă. Vorbim despre fermierii din țară, care tradițional, în a patra duminică a lunii noiembrie marchează ”Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare”. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a 28 ediție. În cadrul […] Articolul Zi de mândrie. Moldovenii marchează Ziua Agricultorului apare prima dată în AgroTV.
17:20
Luni, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro, leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 28 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.37 bani pentru un dolar, cu 8 bani mai mult decât vineri. Moneda euro crește cu 6 bani și va costa […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru 28 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
17:10
Volumul total de energie electrică pe care România îl furnizează în această perioadă pentru Republica Moldova, în diverse modalități, reprezintă 80-90% din necesarul total de consum al țării, iar România va continua să sprijine Republica Moldova din punct de vedere energetic, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu într-un interviu pentru ADEVĂRUL LIVE, scrie […] Articolul România va continua să sprijine Republica Moldova energetic apare prima dată în AgroTV.
17:00
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” pledează pentru elaborarea și implementarea în Republica Moldova a unui program științific interdisciplinar de promovare a unui sistem agricol durabil. Ideea a fost lansată de doctorul habilitat, profesorul cercetător Boris Boincean, directorul ICCC „Selecția”, la o conferință națională privind schimbările climatice în silvicultura și agricultura a Republicii Moldova. […] Articolul Agricultura durabilă – necesitate pentru sectorul agricol din RM apare prima dată în AgroTV.
16:40
Pentru sâmbătă, 26 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează cer variabil în toate regiunile țării. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 8 m/s. Presiunea atmosferică va fi ridicată. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -3°C, iar ziua, va atinge +5°C.  În centrul republicii, în orele […] Articolul Cer variabil, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
15:40
Tarifele la apă și canalizare pentru municipiul Chișinău vor fi majorate. Potrivit proiectului, pentru consumatorii casnici, tariful mediu calculat pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă va constitui 16,32 lei/m3, iar pentru serviciul de canalizare – 6,62 lei. Respectiv, în total – 22,94 lei. Pentru consumatorii non-casnici a fost aprobat tariful de 16,32 lei […] Articolul Votat! Cât vor achita consumatorii pentru apă și canalizare apare prima dată în AgroTV.
15:20
Schimbările climatice sunt o problemă reală și cu efecte de durată, a declarat președintele Maia Sandu. Potrivit ei, în Republica Moldova anii secetoși sunt tot mai frecvenți, iar asta compromite roada, seacă apele în fântâni, lacuri și râuri, dar și usucă pădurile. Resursele de apă, agricultura și pădurile sunt cele mai afectate de schimbările climatice. […] Articolul Schimbările climatice – o problemă reală și cu efecte de durată în RM apare prima dată în AgroTV.
13:40
Pe piața din Căușeni, ouăle de găină sunt mult mai ridicate în acest an. Cumpărătorii scot din buzunar aproximativ 45 de lei pentru zece ouă. Mai mult decât atât, vânzătorii menționează că costul va continua să crească, iar de Anul Nou ar putea ajunge până la 50 de lei. Oamenii spun că creșterea prețurilor este efectul […] Articolul Ouăle de găină, un lux pentru moldoveni? apare prima dată în AgroTV.
12:50
Finanțarea în baza factoring-ului duce la creșterea fluxului de numerar necesar pentru circulația capitalului și dezvoltarea afacerii tale! Acest serviciu relativ nou pentru piața din Moldova a fost prezentat de compania AXIOMA FACTORING! Ce reprezintă factoring-ul, dar și cum poate fi util antreprenorilor aflăm de la Sergiu Mocan, Director General AXIOMA FACTORING. Sergiu Mocan, Director […] Articolul AXIOMA FACTORING – cea mai eficientă modalitate de a transforma facturile în lichidități apare prima dată în AgroTV.
12:30
Costul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și în următoarele trei zile, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 26, 27 și 28 noiembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.32 lei, un preț […] Articolul Prețul la carburanți va scădea și în următoarele trei zile apare prima dată în AgroTV.
12:20
Deconectările de energie nu au împiedicat lansarea oficială a unui nou sector de poliție în municipiul Edineț, renovat capital cu suportul Uniunii Europene. Grație noii tehnici din dotare, polițiștii vor putea presta oamenilor servicii rapide și de calitate, relatează Nord-News.md. În Sectorul de Poliție nr.1 vor activa 8 angajați, care vor deservi trei localități din […] Articolul Un nou sector de poliție la Edineț, renovat și modernizat apare prima dată în AgroTV.
11:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, transmite că nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea, din raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Potrivit angajaților, situația se monitorizează și în continuare în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsc, pe râul Nistru. Prin intermediul organelor teritoriale au fost […] Articolul Nivelul apei la Naslavcea a scăzut. Riscul de inundare, tot mai mic apare prima dată în AgroTV.
11:30
Peste 64 la sută din locuințele din Republica Moldova, sunt încălzite preponderent cu sobe. De asemenea, concentrarea numărului mare de locuințe în municipiile Chișinău și Bălți, indică faptul că sistemul centralizat de încălzire este utilizat de către 18,3 la sută din totalul de locuințe, potrivit datelor unui studiu realizat de Biroul Național de Statistică, scrie […] Articolul În secolul XXI, sobele mai rămân în trend în Moldova apare prima dată în AgroTV.
10:20
Tarifele la gazele naturale pentru consumatori finali vor rămâne ridicate și în următoarele luni. Despre acest lucru a anunțat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, unde acesta a mai adăugat că, în prezent, compania nu poate scădea tarifele din cauza datoriilor pe care le-a acumulat și pe care trebuie […] Articolul Moldovagaz: Tariful gazelor va rămâne ridicat apare prima dată în AgroTV.
10:20
Lumina s-ar putea scumpi din nou. Mai exact, Furnizarea Energiei Electrice Nord a trimis o nouă solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care cere majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent. Potrivit […] Articolul Veste proastă pentru moldoveni. Lumina s-ar putea scumpi din nou apare prima dată în AgroTV.
24 noiembrie 2022
18:10
În cadrul conferinței organizate de Agenda Națională de Business, s-au discutat mai multe probleme: lipsa predictibilității pentru mediu de afaceri, schimbarea regulilor de joc pentru agenții economici, majorarea excesivă a accizelor, TVA-ul mare pentru producția zootehnică. Totodată, asociațiile de business și oamenii de afaceri, care au participat la această întrunire au venit cu mai multe […] Articolul Schimbarea regurilor de joc, o problemă pentru antreprenori apare prima dată în AgroTV.
17:30
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor organizează în perioada 21-24 noiembrie 2022, în cadrul Proiectului „G2G” finanțat de către Guvernul Olandei, seminarul de instruire cu tematica: „Prelevarea probelor privind encefalopatia spongiformă la bovină (ESB)” destinat medicilor veterinari desemnați din cadrul abatoarelor și unităților de sacrificare. Instruirea s-a axat pe următoarele aspecte ale encefalopatiei spongiforme la bovine […] Articolul Seminar de instruire pentru medicii veterinari din Moldova apare prima dată în AgroTV.
17:10
În legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r.Nistru), Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea nivelului apei pe sectorul or.Soroca – or.Dubăsari cu 2.7-4.3 m, față de nivelul din 24 noiembrie (ora 8.00). Ieşirea apei în luncă și subinundarea terenurilor agricole. Articolul COD PORTOCALIU de creștere a nivelului de apă apare prima dată în AgroTV.
17:10
Parlamentul a aprobat crearea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei, cu statut de subdiviziune internă în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost votată în cea de-a doua lectură. Fondul va oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare în condiții […] Articolul Votat! Finanțare cu condiții avantajoase pentru antreprenori apare prima dată în AgroTV.
17:00
În ajunul sărbătorii ”Ziua lucrătorului din agricultură şi industrie prelucrătoare”,  Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea a ieșit într-o conferință de presă, unde a făcut bilanțul anului agricol, plin de provocări. Totodată, oficialul nu a ezitat să vină cu promisiuni de susținere din partea statului a sectorului, punând accent pe faptul că anume acesta este unul din […] Articolul Ziua Agricultorului – motiv de sărbătoare și de a face totalurile apare prima dată în AgroTV.
16:40
Vineri și în acest week-end, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 25-27 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.29 bani pentru un dolar, cu 2 bani mai mult decât joi. Moneda euro crește cu […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru 25-27 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
15:10
Euroalun – Alune Moldova vă invită la un eveniment inedit pentru Moldova: Cursul teoretico-practic „ALFABETIZAREA DIGITALĂ ÎN AGRICULTURĂ”, ce va avea loc timp de 5 zile (4 zile online, BONUS +1 zi offline) în perioada 28.11 – 02.12.2022. Subiectele Cursului au fost pregătite minuțios de către 3 experți internaționali, care nemijlocit le vor prezenta la […] Articolul CURS „ALFABETIZAREA DIGITALĂ ÎN AGRICULTURĂ” apare prima dată în AgroTV.
15:00
Pentru vineri, 25 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează lapoviță la nord și cer variabil în centrul și sudul țării. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 10 m/s. Presiunea atmosferică va fi normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la 0°C, iar ziua, va atinge +5°C.  […] Articolul Lapoviță la nord și cer variabil în centrul și sudul țării apare prima dată în AgroTV.
14:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsk, în perioada 24 – 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râu. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă […] Articolul Există risc de inundare a terenurilor agricole apare prima dată în AgroTV.
13:50
Deputații au votat, în prima lectură, un PROIECT de modificare a Legii cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, care prevede eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare. Modificările vizează simplificarea procedurii de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații prin excluderea obligațiunii ca Statutul acesteia să fie aprobat de cel puțin 50% plus […] Articolul Eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare apare prima dată în AgroTV.
13:10
Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă monitorizarea situației epidemiologice prin gripa sezonieră, infecțiile acute ale căilor superioare și circulația virusurilor gripale. Astfel, în perioada 14 – 20 noiembrie, morbiditatea prin IACRS s-a manifestat cu o creștere de peste 12% în comparație cu săptămâna precedentă și o creștere de circa 42% față de aceeași perioadă a […] Articolul 15 cazuri de gripă, confirmate în Moldova apare prima dată în AgroTV.
12:20
24 noiembrie – ultima zi în care moldovenii au avut posibilitatea de-a se înregistra pe platforma compensatii.gov.md pentru a le fi atribuită categoria de vulnerabilitate, respectiv pentru a putea primi compensații din partea statului în perioada rece a anului. Potrivit datelor oficiale, până în prezent, circa 700.000 de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. […] Articolul 700.000 de cereri, înregistrate pe compensații.gov.md apare prima dată în AgroTV.
12:10
În conformitate cu prevederile legale, beneficiarii de lucrări din agricultură în calitate de plătitori de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat au obligația calculării, declarării și achitării contribuțiilor de asigurări sociale – pentru persoanele fizice care exercită activități în calitate de zilieri privind exercitarea unei activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, cu […] Articolul Condiții mai bune pentru beneficiarii de lucrări agricole și zilieri apare prima dată în AgroTV.
12:10
Costul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și vineri, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 25 noiembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.52 lei, un preț cu 21 de bani mai mic […] Articolul Prețul carburanților mai scade și vineri apare prima dată în AgroTV.
11:40
Aproape 61 de milioane de lei. Atât a costat reconstrucția apeductului din Edineț care va asigura cu apă potabilă peste 18 mii de locuitori din municipiu. Astăzi, proiectul susținut financiar de Uniunea Europeană a fost inaugurat în prezența Ambasadorului UE în țara noastră, a reprezentanților GIZ Moldova, dar și a cabinetului de miniștri, care au […] Articolul Locuitorii din Edineț au acces la apă potabilă apare prima dată în AgroTV.
11:10
Republica Moldova a intrat în TOP-ul celor cinci mari furnizori de grâu în țările Uniunii Europene pe baza rezultatelor din luna iulie – noiembrie 2022. Acest fapt a fost menţionat la conferința internațională „Asia Grains & Oils Conference în Kazaqstan 2022” din Astana, scrie infotag.md. Ucraina a furnizat cele mai multe cereale pe piața europeană […] Articolul Republica Moldova, în TOP 5 furnizori de grâu în UE apare prima dată în AgroTV.
11:00
În primele 10 luni ale anului, remitențele au ajuns la 1.44 miliarde de dolari, valoare maximă din toate timpurile, scrie expertul economic, Veaceslav Ioniță pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, recordul precedent a fost stabilit acum 14 ani în 2008, când volumul remitențelor a fost de 1,4 miliarde de dolari, sau cu 38 milioane […] Articolul Moldova a înregistrat un record absolut de remitențe apare prima dată în AgroTV.
10:30
Cele 27 de state membre ale UE şi-au exprimat miercuri dezacordul faţă de o propunere venită de la Executivul comunitar, privind plafonarea preţului gazelor la 275 de euro/MWh. Planul a generat critici atât din partea susţinătorilor, cât şi a oponenţilor unei astfel de măsuri, relatează Reuters, scrie digi24.ro. După mai multe luni de dispute, Comisia […] Articolul Statele UE nemulţumite de plafonarea preţului la gaze apare prima dată în AgroTV.
10:20
Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale, au aprobat în cadrul ședinței o nouă decizie potrivit căreia pe perioada stării de urgență, la exportul porumbului, cu excepția semințelor de porumb destinate însămânțării, exportatorii nu vor mai fi obligați să prezinte, în adresa Serviciului Vamal, o Declarație pe proprie răspundere prin care se atestă producătorul porumbului exportat. Articolul La exportul porumbului nu mai este obligatorie declarația apare prima dată în AgroTV.
10:00
Prelucrează 700 de hectare de pământ, pe care cultivă grâu, rapiță, muștar, porumb și floarea-soarelui. Vorbim despre Edvard Bulgac, un fermier din raionul Ungheni. Pentru o agricultură performantă a avut nevoie de investiții, iar aici i-au venit în ajutor proiectele cu finanțare din afara țării. Edvard Bulgac, producător agricol: ”Prin anii 2000, toate câmpurile acestea […] Articolul Datorită investițiilor, putem obține profit din agricultură apare prima dată în AgroTV.
23 noiembrie 2022
17:30
Joi, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 24 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.27 bani pentru un dolar, cu 5 bani mai mult decât miercuri. Moneda euro crește cu 16 bani și va […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru joi, 24 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
17:20
Pentru joi, 24 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează ploi în nordul și centrul țării și cer variabil la sud. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 6 m/s. Presiunea atmosferică va fi normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la 0°C, iar ziua, va atinge +7°C.  […] Articolul Cer variabil și precipitații, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
17:00
Infrastructura de gestionare a deșeurilor solide va fi dezvoltată cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În acest sens, Guvernul a aprobat, semnarea Acordului de împrumut, în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.  După Ratificarea Acordului, prima infrastructură în gestionarea deșeurilor va fi […] Articolul 25 de milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor în Moldova apare prima dată în AgroTV.
16:50
Consumatorii casnici din cadrul întovărășirilor pomicole și cei pentru care companiile de construcții îndeplinesc rolul de  intermediar la decontări au fost incluși în lista persoanelor cu drept de a primi compensații la energie. O hotărâre de guvern în acest sens a fost aprobată, de membrii Cabinetului de miniștri. Documentul prevede modificarea Regulamentului cu privire la […] Articolul Lista celor ce vor primi compensații la energie, extinsă apare prima dată în AgroTV.
16:30
Producătorii de energie electrică din surse regenerabile fac apel către prim-ministra Natalia Gavrilița, care este și președinta Comisiei pentru Situații Excepționale. Aceștia solicită să fie găsite soluții pentru problemele pe care le acuză și care se acutizează în fiecare zi. Aceștea afirmă că riscă să intre în incapacitate de plată. Dacă nu vor fi luate […] Articolul Producătorii de energie regenerabilă ar putea falimenta apare prima dată în AgroTV.
16:00
Iurie Toma, producător agricol, cu suportul Proiectului ”Livada Moldovei” a accesat  un împrumut de peste 62 mii euro pentru plantarea și dotarea cu sistem de irigare a 8 hectare de cătină, aronie și afine. Suprafața totală cultivată este de 14 ha. Productivitatea estimată a plantației este una promițătoare. 10-20 de tone de cătină la hectar, […] Articolul Farmacia horticolă la tine acasă apare prima dată în AgroTV.
15:50
Antreprenorii autohtoni sunt invitați să participe la cea mai așteptată expoziție națională „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 1-5 februarie 2023. Scopul principal al acesteia este de a susține producătorii locali, de a promova produsele competitive pe piața internă și externă, de a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.   Evenimentul cu genericul […] Articolul ”Fabricat în Moldova – Fabricat pentru tine” apare prima dată în AgroTV.
14:10
Oficial. Localităților afectate de calamitățile naturale din această vară le-au fost alocate mijloace financiare din partea statului, în vederea lichidării consecințelor acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Astfel, din Fondul de intervenție a Guvernului vor fi alocate circa 7,8 milioane de lei, dintre care 4,2 […] Articolul Bani pentru localitățile afectate de calamitățile naturale apare prima dată în AgroTV.
14:00
Costul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și joi, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 24 noiembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.73 lei, un preț cu 22 de bani mai mic […] Articolul Prețul la carburanți va mai scădea și joi apare prima dată în AgroTV.
14:00
În prima jumătate a lunii noiembrie, diferența dintre volumele de gaze nominalizate și cele măsurate, reflectate a fost semnificativă, întrucât temperatura medie exterioară înregistrată a fost peste norma meteorologică specifică acestei perioade a anului, ceea ce a dus la demararea mai târzie a sezonului de încălzire decât de obicei, susține președintele Moldovagaz, Vadim Ceban. Potrivit […] Articolul Moldovagaz dezminte afirmațiile făcute de Gazprom apare prima dată în AgroTV.
13:50
Aproximativ 5.000 de familii nu sunt vulnerabile energetic în Moldova, ceea ce înseamnă că nu vor beneficia de compensații din partea statului. Despre acest lucru a informat Dan Perciun, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Moldova și în care a mai precizat că, ținând cont de aceste cifre, majoritatea absolută a cetățenilor vor beneficia de […] Articolul Cinci mii de familii nu vor beneficia de compensații apare prima dată în AgroTV.
12:50
Majoritatea persoanelor care lucrează informal în Republica Moldova sunt implicate în domeniul agriculturii. Printre soluțiile pentru încurajarea legalizării în acest sector sunt voucherele pentru munca prestată de zilieri. Voucherele ar presupune un regim simplificat de declarare al zilierilor în agricultură, pentru  ca aceștia să beneficieze de protecție socială și un viitor mai sigur. Mai mult […] Articolul Cum legalizăm munca în agricultură? Soluțiile propuse de Guvern apare prima dată în AgroTV.
11:20
Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, în parteneriat cu Proiectul USAID, Competitivitate și Reziliență Rurală, vă invită la cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Naționale ”Businessul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor din acest an. Aflați ultimele tendințe din sector de la experți notorii din țară și […] Articolul ”Businessul Fructelor în Moldova”, cel mai important eveniment în domeniul fructelor din acest an! apare prima dată în AgroTV.
11:10
În mai multe raioane din nordul Republicii Moldova, inspectorii pentru protecția mediului au depistat tăieri ilicite de arbori. Potrivit angajaților, în urma unei sesizări telefonice, a fost depistat în fâșia forestieră din localitățile Iorjnița, Cosăuți la hotar cu primăria Șeptelici, defrișați în mod ilegal a 89 de arbori de cireș și arțar. Prejudiciul cauzat mediului […] Articolul Tăieri ilicite de arbori, depistate în nordul țării apare prima dată în AgroTV.
10:40
Rusia a devenit pentru prima dată cel mai mare furnizor de îngrăşăminte al Indiei, în primul semestru al anului fiscal 2022/2023, oferind reduceri la preţurile aplicate pe plan mondial, acaparând mai mult de o cincime din cota de piaţă, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale şi din industrie, sub protecţia anonimatului, scrie agrointel.ro. Importurile Indiei […] Articolul Rusia a devenit cel mai mare furnizor de îngrășăminte al Indiei apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.