Condiții mai bune pentru beneficiarii de lucrări agricole și zilieri

Agro TV, 24 noiembrie 2022 12:10

În conformitate cu prevederile legale, beneficiarii de lucrări din agricultură în calitate de plătitori de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat au obligația calculării, declarării și achitării contribuțiilor de asigurări sociale – pentru persoanele fizice care exercită activități în calitate de zilieri privind exercitarea unei activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, cu […] Articolul Condiții mai bune pentru beneficiarii de lucrări agricole și zilieri apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 30 minute
10:50
Fermierii sunt profund dezamăgiți de modul cum a fost aprobată Legea bugetului pentru anul 2023 de către Guvern, care prevede micșorarea cu aproape 15 la sută, circa 550 de milioane de lei, a bugetului pentru Ministerul Agriculturii. În acest context producătorii au fost lipsiți de dreptul de a discuta problema finanțării sectorului agricol, în condițiile […] Articolul Fermierii indignați de micșorarea bugetului pentru sectorul agricol apare prima dată în AgroTV.
Acum o oră
10:40
Prețul la actele permisive, eliberate operatorilor de transport rutier, vor fi reduse, iar lista categoriilor de vehicule scutite de plata taxelor vamale, va fi extinsă. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern. Proiectul prevede reducerea cu cel puțin 30 la sută a prețului la autorizațiile de transport, precum și facilitarea importului de […] Articolul Transportatorii vor plăti mai puțin pentru actele permisive apare prima dată în AgroTV.
Acum 2 ore
10:00
Operatorii pieței de fructe din Moldova se așteptau la o creștere a exportului de mere pe piața din România în luna decembrie a acestui an. Însă, după cum au remarcat reprezentanții organizațiilor pomicole din țara noastră, nu există o revigorare evidentă a aprovizionării față de indicatorul din noiembrie. Potrivit EastFruit, volumul exportului s-a ridicat la […] Articolul Comercianții de mere așteaptă să crească exporturile în România apare prima dată în AgroTV.
Acum 12 ore
00:50
Prima și singura hală de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase, construită în s. Tigheci, raionul Leova, activează cu succes deja doi ani. Hala a fost deschisă de CÎ AGROSTOC, cea mai mare cooperativă a producătorilor din țară.  Compania a organizat Ziua Ușilor Deschise pentru a le prezenta producătorilor agricoli hala și varietatea de produse. […] Articolul Singura hală de tratare a îngrășămintelor azotoase din Moldova apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
18:00
Guvernul alocă mai puțini bani ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri.  Astfel, bugetul ministerului a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost plin de provocări pentru fermieri. În 2023, banii alocați de stat ministerului în […] Articolul Sectorul agricol, neglijat de stat în 2023 apare prima dată în AgroTV.
17:40
Republica Moldova exportă chipsuri din mere ecologice în Kenya! Pare a fi incredibil dar totuși este adevărat. Exportatorul de chipsuri eco este din satul Piatra, raionul Orhei. Întreprinderea a contractat un credit preferențial, prin intermediul proiectului ”Livada Moldovei”, de 620 mii euro. Banii au fost investiți în modernizarea mașinii de tăiat mărul pentru chipsuri. Capacitatea […] Articolul Merele ecologice – o oportunitate pentru Moldova apare prima dată în AgroTV.
17:20
Cinci arbori din fâșia forestieră de protecție a câmpurilor agricole din satul Caplani, au fost tăiați ilegal. Asta au depistat inspectorii pentru Protecția Mediului din Ștefan Vodă, în cadrul efectuării raziilor de combatere a tăierilor ilicite de copaci. Materialele pe cazul dat au fost transmise organelor de drept, pentru identificarea persoanelor care au săvârșit infracțiunea. […] Articolul Tăieri ilegale de copaci în raionul Ștefan Vodă / FOTO apare prima dată în AgroTV.
17:00
Joi, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 8 decembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.44 bani pentru un dolar, cu 7 bani mai puțin decât miercuri. Moneda euro scade cu 13 bani și va […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru joi, 8 decembrie apare prima dată în AgroTV.
15:50
Pentru joi, 8 decembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează cer noros în nordul țării, iar în centrul și sudul țării cer variabil. Vântul va sufla slab, la moderat din sud-est, cu viteza maximă de 8 m/s. Presiunea atmosferică va normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -2°C, iar ziua, va atinge […] Articolul Cer variabil fără precipitații, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
14:50
Banca Europeană de Investiții va oferi țării noastre un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro. În cadrul unei ședințe membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Contractului de finanțare între Republica Moldova și Banca Europeană pentru suplinirea și realizarea în continuare […] Articolul 100 de milioane de euro, pentru drumurile din Moldova apare prima dată în AgroTV.
14:10
Bursa pentru șomerii înmatriculați la cursuri de formare profesională va fi majorată de la 15 la 35 la sută din salariul mediu pe economie pentru anul precedent. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul, iar Comisia economie, buget și finanțe – coraportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării […] Articolul Burse mai mari pentru șomerii ce merg la cursuri de formare profesională apare prima dată în AgroTV.
14:00
Mii de găini au ars de vii într-un incendiu uriaș de la o fermă din România. În acest sens, a fost alertat să intervină la stingerea incendiului Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș ” din județul Satu Mare, scrie presasm.ro. La fața locului s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale, solucitandu-se și sprijinul SVSU […] Articolul Incendiu la o fermă din România. 9000 de găini arse de vii / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
12:40
Crește numărul cazurilor de gripă sezonieră. Pe parcursul săptămânii trecute, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică, au fost înregistrate alte 44 de cazuri noi de gripă sezonieră, cele mai multe, 18, fiind înregistrate în municipiul Chișinău. În total, în perioada 3 octombrie – decembrie, au fost înregistrate 75 de cazuri de gripă, 62.953 de cazuri […] Articolul 44 de cazuri noi de gripă sezonieră în ultima săptămână apare prima dată în AgroTV.
12:30
Admiterea la Universitățile din Moldova se va desfășura în regim online. În acest sens, autoritățile au pregătit conceptul sistemului informațional unificat „e-Admitere”, care va servi și la prezentarea informației despre admitere Ministerului Educației și instituțiilor de învățământ superior. În prezent, înscrierea la universitate este un exercițiu complex pentru absolvent, neuniform, iar procesarea cererilor și desfășurarea […] Articolul Admiterea la universități se va desfășura online apare prima dată în AgroTV.
11:50
Trei minori au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Cazul a fost înregistrat într-o locuință din satul Valea Perjei, raionul Taraclia. Potrivit angajaților IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:34. La fața locului a intervenit un echipaj de asistență medicală, care a stabilit că trei băieți, în […] Articolul IGSU: Respectați regulile de exploatare a sobelor! apare prima dată în AgroTV.
11:40
În orașul Sângerei a fost inaugurat Scuarul Unirii, amenajat în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”.  Proiectul a fost realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, în perioada aprilie – noiembrie 2022. La eveniment au participat autorități centrale, locale, reprezentanții ADR NORD și locuitori ai orașului Sângerei. În urma implementării proiectului […] Articolul Condiții mai bune de viață pentru locuitorii din Sângerei / FOTO apare prima dată în AgroTV.
Ieri
11:10
Zece lecții video au fost adăugate la cursul online în principiile agriculturii ecologice, disponibil gratuit pe platforma www.studii.movca.md.  Temele noilor lecții țin de standardele de calitate, procesare, conversia la agricultura ecologică, combaterea buruienilor, bolilor și a dăunătorilor, inputurile permise, accesarea pieței, inclusiv a celei de export etc. Subiectele noilor video-uri au fost identificate în cadrul unui […] Articolul Noi lecții pentru cei care practică agricultura ecologică apare prima dată în AgroTV.
10:50
Veste bună pentru bugetari. Începând cu luna ianuarie, 2023 statul le va majora salariile cu 1300 de lei. Despre aceasta a declarat Ministrul Finanțelor, Dumitru Budiannschi, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Live. Dumitru Budianschi, ministrul Finanțelor: „Am venit cu o creștere a fondului de salarizare cu 3,7 miliarde de lei și de asemenea […] Articolul Salariile cresc cu 1300 de lei, iar pensiile vor fi indexate cu 14,1% apare prima dată în AgroTV.
10:50
Prețul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și joi, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe opt decembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24.02 lei, un preț cu 25 de bani mai mic […] Articolul Prețul motorinei și al benzinei se apropie de 23 de lei apare prima dată în AgroTV.
10:40
Deși Republica Moldova se confruntă cu un deficit de energie electrică, producătorii locali de electricitate sunt tratați cu indiferență. O spune Veaceslav Moldovan, reprezentantul unei companii locale de producere a energiei electrice, în cadrul emisiunii „Территория свободы”. Potrivit antreprenorului, autoritățile statului preferă contractele mari cu MGRES, Ucraina sau România, în defavoarea companiilor locale, notează IPN. Antreprenorii […] Articolul Piața locală de energie electrică – tratată cu indiferență apare prima dată în AgroTV.
10:30
Câteva mii de tone de struguri de masă din recolta din anul trecut, vor rămâne în depozitele de fructe din Moldova anul viitor. Conform reprezentanților asociațiilor de viticultură, aceste produse vor fi vândute pe piața internă iubitorilor de struguri „de nișă” – soiuri locale de fructe cu sâmburi – la un preț ridicat, transmite East-Fruit. […] Articolul În 2023, Moldova nu va mai avea suficienți struguri pentru export apare prima dată în AgroTV.
6 decembrie 2022
16:50
Miercuri, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american, moneda euro,  leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească. Astfel, pentru 7 decembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.51 bani pentru un dolar, cu 7 bani mai puțin decât marți. Moneda euro scade cu 17 bani și va costa 20.52 bani. […] Articolul BNM: Cursul valutar pentru miercuri, 7 decembrie apare prima dată în AgroTV.
16:30
În cadrul unei ceremonii oficiale, au fost semnate două acorduri de colaborare între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (Agenția) și Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (Programul USAID MISRA). Angajamentele vor permite revizuirea și eficientizarea proceselor de business și dezvoltarea unui subsistem digital pentru emiterea și gestiunea actelor permisive emise de Agenție. Acordurile […] Articolul ANSA și USAID au semnat un acord de colaborare apare prima dată în AgroTV.
16:30
Uniunea Europeană a început să aplice embargoul asupra petrolului rusesc venit pe cale maritimă și plafonul de preț de 60 de dolari pe baril. Aceste măsuri au fost introduse la început de luna decembrie curent, și produc o serie de schimbări pe piața energiei, la nivel mondial, scrie agrointel.ro. Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă: […] Articolul Embargoul impus de UE asupra petrolului rusesc a intrat în vigoare apare prima dată în AgroTV.
15:30
Pentru miercuri, 7 decembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează lapoviță la nord, iar în centrul și sudul țării – ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab, la moderat din sud-est, cu viteza maximă de 8 m/s. Presiunea atmosferică va normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -3°C, iar ziua, va […] Articolul Precipitații pe întreg teritoriul țării, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
15:00
Parlamentul European şi statele membre din UE au ajuns la un acord pentru a interzice importul în Uniunea Europeană a mai multor produse, precum cacao, cafea sau soia, atunci când acestea contribuie la defrişări, relatează AFP, scrie digi24.ro. Uleiul de palmier, lemnul, carnea de vită şi cauciucul sunt de asemenea vizate, precum şi mai multe […] Articolul UE interzice produsele provenite de pe terenuri defrișate apare prima dată în AgroTV.
14:50
În perioada rece, atunci când mercurul din termometre scade sub zero grade,  oamenii sunt nevoiți să-și câștige bucata de pâine, ieșind la piață, sub cerul liber, cu roada pe care au agonisit-o până acum. În zilele de sâmbătă și duminică, piața din Căușeni este plină cu microbuze încărcate cu fructe și legume. Comercianții spun că, […] Articolul Fermierii sunt nevoiți să vândă în frig, pentru a-și câștiga existența apare prima dată în AgroTV.
13:20
329 de cazuri pozitive COVID-19 au fost raportate în Moldova, potrivit datelor actualizate ale Ministerului Sănătății, cu privire la situația epidemiologică înregistrată în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie pe întreg teritoriul țării, în urma a peste 17.500 de teste efectuate. Totodată, din cauza infecției, alți doi moldoveni și-au pierdut viața. În același timp, 390 […] Articolul 329 cazuri noi de COVID-19 în Moldova apare prima dată în AgroTV.
13:10
Un agricultor din sudul țării crește zarzavaturi și căpșune într-o seră eficientă din punct de vedere energetic. Povestea unei afaceri în care tehnologiile și inovațiile fac diferența. Chiar și cele mai îndrăznețe idei prind rădăcini, atunci când la baza lor stau curajul, inițiativa, dorința de a face lucruri noi și permanenta ridicare a nivelului de […] Articolul Povestea unei afaceri în care tehnologiile și inovațiile fac diferența apare prima dată în AgroTV.
12:20
Și energia electrică pe care Moldova o va cumpăra în continuare de la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan va avea un tarif mai mare decât cel anterior, și anume 73 în comparație cu 62 de dolari cât țara noastră a plătit până în luna octombrie curent. Întrebat, în cadrul unei emisiuni de la ProTV, de […] Articolul Andrei Spînu: „Și lumina de la Cuciurgan este mai scumpă” apare prima dată în AgroTV.
12:20
Prețul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî și miercuri, deși nesemnificativ, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 7 decembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24.27 lei, un preț cu 11 bani mai […] Articolul Prețul maxim de comercializare al combustibililor va scădea apare prima dată în AgroTV.
11:40
Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cererea de ajustare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Astfel, noile tarife revizuite de ANRE vor fi făcute publice în termen de trei zile, […] Articolul Tarifele la energia electrică ar putea să scadă apare prima dată în AgroTV.
11:30
România va înregistra în acest an cea mai mică producţie de porumb din 2007. Seceta pedologică a diminuat recolta cu aproximativ 40-50 la sută, în comparație cu anii trecuţi, a declarat, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Oficialul a mai adăugat că producţia obţinută va asigura consumul intern al țării. Totodată, există posibilitate pentru […] Articolul Cea mai mică recoltă de porumb din ultimii 15 ani în România apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din Republica Moldova, împreună cu echipa Taborul Mamei Pământ au organizat o acțiune ecologică în pădurea orășelului Codru din Chișinău, scrie noi.md. Astfel, pe parcursul a câteva ore, peste 20 de voluntari au colectat peste 60 de saci de gunoi, curățind astfel o parte considerabilă a […] Articolul O nouă acțiune ecologică organizată în Moldova apare prima dată în AgroTV.
10:50
O echipă de geniști ai Armatei Naționale au ajuns la Briceni, acolo unde o rachetă a căzut la doar 200 de metri distanță de câteva case din satul Grimăncăuți. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Unii localnici susțin că au văzut cum explozivul a căzut într-o livadă, provocând un zgomot puternic, iar camerele […] Articolul ”Este foarte strașnic. Mi-e frică să stau în casă acum” apare prima dată în AgroTV.
10:30
Potrivit unei monitorizări efectuată de analiștii de la EastFruit, în ultima săptămână, în Moldova, prețul la ceapă a crescut cu 8-9 la sută și a ajuns la 8,5 lei pentru un kilogram. Asta după o lună și jumătate de stagnare. Costul cepei în acest an a fost cel mai înalt din ultimii cinci ani. Mai […] Articolul Prețul cepei crește în Moldova. Care este motivul? apare prima dată în AgroTV.
5 decembrie 2022
18:50
Încă 12 de companii din Republica Moldova vor putea relua exporturile către Federația Rusă. Anunțul a fost făcut azi de Rosselkhoznadzor. Amintim că săptămâna trecută Rosselhoznadzor a anunțat că 20 de companii din Republica Moldova vor putea relua exporturile către Federația Rusă. Articolul Lista companiilor care pot exporta în Rusia a fost extinsă apare prima dată în AgroTV.
18:30
Guvernul austriac a anunțat luni că șoferilor care sunt prinși depășind cu mult viteza maximă legală le vor fi confiscate autovehiculele, acestea urmând să fie scoase la licitație de către autorități, relatează Digi.24 Coaliția de guvernare de la Viena formată din conservatori și verzi a anunțat că dorește modificarea legislației în vigoare pentru ca aceasta […] Articolul Austria le va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza apare prima dată în AgroTV.
18:00
Populaţia Italiei a scăzut sub 59 de milioane de locuitori, iar ţara îmbătrâneşte într-un ritm mult mai rapid decât restul Uniunii Europene, relatează Agepres.ro O populaţie în scădere şi care îmbătrâneşte este o îngrijorare majoră pentru o economie stagnantă cum este cea a Italiei, fiind legată în principal de o productivitate mai mică, de o […] Articolul Italia este țara cu cea mai mare rată de îmbătrânire din UE apare prima dată în AgroTV.
17:20
Pentru marți, 6 decembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat prognozează cer variabil, fără precipitații în toată țara. Vântul va sufla slab, la moderat din sud-est, cu viteza maximă de 9 m/s. Presiunea atmosferică va fi înaltă. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -5°C, iar ziua, va atinge +1°C.  În centrul republicii, în […] Articolul Cer variabil, fără precipitații prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
17:20
Marți, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american și scade față de moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească, rămâne neschimbată. Astfel, pentru 6 decembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 19.58 bani pentru un dolar, cu 1 ban mai puțin decât luni. Moneda euro crește cu […] Articolul Cursul valutar pentru marți, 6 decembrie apare prima dată în AgroTV.
17:10
Cel mai mare porc din România se găsește în ferma unui crescător pasionat de îngrășarea suinelor. Exemplarul are aproximativ 600 de kilograme și va fi sacrificat numai dacă pe capul lui va fi plătită suma de 20.000 de lei, altfel va putea scăpa de cuțit și poate să-și ducă în continuare zilele în ferma în […] Articolul Cel mai mare porc din România ar putea fi sacrificat de Crăciun / POZE apare prima dată în AgroTV.
16:40
Copiii din cele 129 de grădinițe din Capitală vor primi și în acest an cadouri cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. În acest scop, autoritățile municipale au dispus achiziționarea a circa 32.000 de pachete cu dulciuri, în sumă totală de 970. 845 de lei. Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a menționat în […] Articolul Peste 30.00 de cadouri pentru copii din Chișinău apare prima dată în AgroTV.
16:20
Primăria Chișinău a alocat deja pentru luna noiembrie patru milioane de lei pentru acordarea compensațiilor pentru căldură familiilor defavorizate din Capitală. Despre acest lucru a anunțat printr-o postare pe Facebook, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. „Ajutorul, vă amintesc, este de 40 la sută din factura primită”, a mai scris edilul Capitalei. Beneficiarii sunt familiile […] Articolul Patru milioane de lei, ajutor pentru familiile defavorizate apare prima dată în AgroTV.
16:00
Dacă nu vi s-a strins lumina până la această oră, rămâneți atenți și în continuare. Moldelectrica a atenționat despre alte perturbații în sistemul electroenergetic, respectiv despre posibile deconectări ale luminii pe întreg teritoriul Moldovei. Anunțul Întreprinderii a venit la scurt timp după ce armata rusă a lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor din […] Articolul Sunt posibile deconectări ale luminii în Moldova apare prima dată în AgroTV.
15:40
Îngrijorător. Numărul cazurilor de infecții respiratorii în Capitală este în creștere, iar cel mai mult sunt afectați copiii. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției asistență medicală, Boris Gîlca, în cadrul ședinței Primăriei. Boris Gîlca, șeful Direcției asistență medicală: „Avem o problem cu infecțiile respiratoria acute în municipiul Chișinău, în special la capii. Foarte mulți […] Articolul Numărul cazurilor de infecții respiratorii, în creștere apare prima dată în AgroTV.
15:20
Mii de refugiați ucraineni rămân încă în țara noastră. De la începutul conflictului armat din Ucraina și până în prezent, adică în perioada 24 februarie – 26 noiembrie, în Moldova au intrat aproape 638.300 de cetățeni ucraineni. Dintre aceștia, pe întreg teritoriul Moldovei au rămas circa 80.000 de refugiați. Astfel, la moment, țara noastră găzduiește […] Articolul Mii de refugiați ucraineni rămân încă în țara noastră apare prima dată în AgroTV.
15:10
În contextul Zilei Mondiale a Solului au fost organizate 32 de lecții despre beneficiile solului, dar și despre necesitatea protejării acestuia, astfel, 32 de școli din raioanele Orhei și Rezina au beneficiat de instruire. Întâlnirile cu elevii au fost inițiate de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Gabriela este elevă în clasa a […] Articolul 5 Decembrie – Ziua Mondială a Solului apare prima dată în AgroTV.
13:00
În trimestrul III al anului 2022, forța de muncă, adică populația activă de 15 ani și peste, a Moldovei, care include populația ocupată și șomerii, a constituit puțin peste 901.000 de persoane, fiind în descreștere cu 0,7% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor actualizate ale Biroului Național de Statistică. În cadrul forței de muncă, mai […] Articolul În sectorul agricol activează peste 198.000 de persoane apare prima dată în AgroTV.
12:50
Costul benzinei și al motorinei standard de pe piața produselor petroliere din Moldova va coborî, deși nu foarte semnificativ, și în acest debut de săptămână, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, pe 6 decembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24.38 lei, […] Articolul Prețul carburanților va mai scădea marți apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.