Chișinăul ar putea rămâne astăzi fără apă. Care este motivul

Zugo.md, 24 noiembrie 2022 10:00

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” nu mai poate face prețurilor mari pentru energia electrică și gaze și instituția a fost avertizată că astăzi locuitorii capitalei ar putea rămâne fără apă. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. … Articolul Chișinăul ar putea rămâne astăzi fără apă. Care este motivul apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
10:50
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în conlucrare cu ofițerii de urmărire penală ai IP Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au documentat timp de 3 luni acţiunile infracționale ale suspecților: doi bărbați de 29 și, respectiv, 32 de ani. Urmărește-ne pe Telegram și … Articolul video | Grupare infracționala specializată în șantaj, destructurată de oamenii legii apare prima dată în ZUGO.
Acum 15 minute
10:40
Primarul Kievului a avertizat miercuri cu privire la un scenariu „apocalptic” pentru capitala ucraineană în această iarnă dacă vor continua atacurile aeriene ruseşti. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă şi căldură. Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăieşti … Articolul Primarul Kievului, Vitali Kliciko, se teme că „un scenariu apocaliptic este posibil în această iarnă” apare prima dată în ZUGO.
Acum 30 minute
10:30
Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, a anunțat că Republica Moldova a realizat jumătate din acțiunile prevăzute în planul de implementare a condiționalităților propuse de Comisia Europeană. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Odată cu obținerea statului de țară candidată la aderare, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova realizarea a … Articolul Vladimir Cuc: Planul de acțiuni privind implementarea condiționalităților UE a fost realizat pe jumătate apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
10:10
Activitatea pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și Birmingham, de obicei, cele mai aglomerate de sărbători, va fi serios perturbată de greva angajaților, anunțată să aibă loc în intervalul 23-28 decembrie. Liderii sindicatelor cer creșteri cu 10% a salariilor și pensiilor, siguranța locului de muncă și fără reduceri ale termenelor de concediere, scrie The … Articolul Grevă majoră pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie. Vacanțele de Crăciun ale moldovenilor din UK ar putea fi afectate apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
09:50
Președintele peruvian Pedro Castillo a fost reținut miercuri de poliție în capitala Lima, în aceeași zi în care Parlamentul a votat demiterea sa din funcție, informează CNN. Castillo a încercat să dizolve legislativul și anunțase înființarea unui „guvern excepțional”, conform AFP, transmite Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Parlamentul din Peru a votat miercuri, 7 decembrie, … Articolul Președintele peruan, Pedro Castillo, a fost demis și arestat după ce a încercat să dizolve Parlamentul  apare prima dată în ZUGO.
09:40
Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de droguri cu activitate în R. Moldova și România, urmare a unei capturi de cocaină de circa 300.000 lei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cei cinci au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, iar în privința unuia din fruntașii grupului infracțional, anterior a fost trimis … Articolul video | Cinci bănuiți de trafic de droguri, prinși cu cocaină în valoare de 300.000 de lei. Ce pedeapsă riscă apare prima dată în ZUGO.
09:30
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri adăugarea a circa 200 de persoane pe lista de sancţiuni adoptate de UE contra Rusiei după agresiunea contra Ucrainei, noul pachet de sancţiuni, al nouălea, urmând să includă de asemenea armata şi industria de apărare rusă şi încă trei bănci ruseşti, transmite AFP, citat de Agerpres. … Articolul Comisia Europeană propune noi sancţiuni contra Rusiei, care includ şi armata rusă apare prima dată în ZUGO.
09:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Serviciului de presă al Președinției, discuția s-a referit la parteneriatul moldo-american și la aspectele de securitate din regiunea noastră. Oficialii au vorbit despre provocările complexe, provocate de războiul Rusiei … Articolul Securitatea regională, discutată de Maia Sandu cu un consilier de la Casa Albă apare prima dată în ZUGO.
09:10
Potrivit secretarului de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, Republica Moldova este asigurată cu rezerve de gaze naturale, și este pregătită să apeleze la resursele alternative. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Borosan a declarat că înțelegerea cu Tiraspolul privind cedarea volumelor de gaz de la Gazprom în schimbul energiei electrice este una … Articolul Constantin Borosan: Cedarea celor 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi către malul stâng nu pune în pericol securitatea energetică apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
08:30
„Moldovagaz” anunță joi, 8 decembrie, despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna noiembrie. În urma acestui proces au fost identificate mai multe discrepanțe, astfel compania spune că abia în facturile pentru consumul din decembrie vor fi recalculate erorile financiare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În … Articolul Moldovagaz: Facturile la gaz pentru luna noiembrie nu vor fi compensate apare prima dată în ZUGO.
08:20
Riscul ca Moscova să recurgă la arme nucleare în conflictul din Ucraina a scăzut, deoarece comunitatea internaţională „a trasat o linie roşie” Rusiei, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat joi, transmite Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Un lucru s-a schimbat pentru moment: Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme … Articolul Scholz: Riscul ca Moscova să recurgă la arme nucleare a scăzut apare prima dată în ZUGO.
08:10
Poliția a fost sesizată în seara zilei de miercuri, 7 decembrie, prin intermediul serviciului unic 112, despre un mesaj pe email-ul Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, precum că sediul instituției este minat. În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Obiecte suspecte ori explozibile … Articolul Alertă falsă! Ambasada Ucrainei la Chișinău a primit un email despre minarea sediului apare prima dată în ZUGO.
08:00
Poliția informează că în dimineața zilei de 8 decembrie, pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În aceste condiții, oamenii legii vin cu un șir de recomandări pentru șoferi și pietoni. Pe o vreme ca asta, folosirea … Articolul Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ceață. Recomandările Poliției apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
21:30
Vecinii gălăgioși și nepăsători nu sunt doar o problemă pentru urechile și calitatea vieții cuiva – un nou studiu arată că pot provoca chiar și boli de inimă. Cercetătorii au demonstrat științific că sunetele vecinilor gălăgioși sunt mai enervante decât orice alt tip de zgomot deranjant. Mai mult, anumite sunete de impact pot fi dăunătoare … Articolul studiu | Vecinii gălăgioși nu doar îi enervează pe oameni, ci pot provoca și boli de inimă apare prima dată în ZUGO.
21:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că 73 de oameni ai străzii sunt adăpostiți în prezent la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din str. Haltei, 2. Capacitatea instituției este de 100 de locuri, iar la necesitate centrul poate să primească până la 150 de beneficiari. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persoanele fără … Articolul Câți oameni sunt adăpostiți la Centrul municipal pentru găzduirea persoanelor fără domiciliu stabil din capitală apare prima dată în ZUGO.
21:00
Casa Albă a pus pe lista neagră o serie de companii pentru că au ajutat armata rusă, activităţile nucleare ale Pakistanului sau pentru că au aprovizionat o companie iraniană de electronice, potrivit Sky News. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe lista neagră sunt companii cu sediul în Letonia, Pakistan, Rusia, Singapore şi Elveţia. Acestea au … Articolul SUA introduc pe lista neagră companii care au ajutat armata rusă apare prima dată în ZUGO.
20:40
Apple extinde opțiunile dezvoltatorilor pentru stabilirea prețurilor pentru aplicațiile din App Store. Compania a anunțat astăzi 700 de noi puncte de preț și instrumente, în ceea ce descrie ca fiind cea mai mare actualizare a prețurilor din App Store din istoria sa de 14 ani. În plus, dezvoltatorii pot acum seta automat costurile regionale, ca … Articolul Schimbări importante în App Store: Anunțul făcut de Apple apare prima dată în ZUGO.
20:20
Guvernul a aprobat, miercuri, 7 decembrie, Politica fiscală și vamală pentru anul 2023 care vine să susțină agenții economici în condițiile multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova, asigurând, în același timp, un nivel suficient de resurse pentru finanțarea programelor bugetare.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. De asemenea, documentul conține un șir de măsuri … Articolul Politica fiscală și vamală pentru anul 2023 a fost aprobată de cabinetul de miniștri. Măsurile incluse apare prima dată în ZUGO.
20:00
Accident în sectorul Rîșcani al capitalei. Două automobile s-au ciocnit violent la intersecția străzii Matei Basarab și bulevardul Moscova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Impactul s-a produs în după-amiaza zilei de miercuri, 7 decembrie. Contactată de ZUGO, ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Nina Dobovca, ne-a precizat că oamenii legii au … Articolul video | Accident în sectorul Rîșcani al capitalei: Două automobile, grav avariate apare prima dată în ZUGO.
19:50
Accident în sectorul Rîșcani al capitalei. Două automobile s-au ciocnit violent la intersecția străzii Matei Basarab și bulevardul Moscova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Impactul s-a produs în după-amiaza zilei de miercuri, 7 decembrie. Contactată de ZUGO, ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Nina Dobovca, ne-a precizat că oamenii legii au … Articolul Accident în sectorul Rîșcani al capitalei: Două automobile, grav avariate apare prima dată în ZUGO.
19:40
Guvernul a aprobat, miercuri, 7 decembrie, avizul la proiectul de lege cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copiilor, inițiat de un grup de deputați. Este vorba despre serviciile de îngrijire a copilului organizate de angajator la locul de muncă, servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire a copilului de tip familial. Urmărește-ne … Articolul Proiectul de lege cu privire la serviciile de tip familial, aprobat de Guvern. Beneficiile pe care le-ar putea aduce părinților apare prima dată în ZUGO.
19:20
Prețul la actele permisive eliberate operatorilor de transport rutier vor fi reduse, iar lista categoriilor de vehicule scutite de plata taxelor vamale va fi extinsă. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Proiectul prevede reducerea cu cel puțin 30 la sută a prețului la autorizațiile de … Articolul Prețul actelor permisive eliberate operatorilor de transport rutier vor fi reduse apare prima dată în ZUGO.
18:50
Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, care stabilește veniturile și cheltuielile incluse în bugetul asigurărilor sociale pentru anul următor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform acestuia, în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor sunt estimate venituri totale de cca … Articolul A fost aprobat proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023. Veniturile estimate de autorități apare prima dată în ZUGO.
18:40
Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, care stabilește veniturile și cheltuielile incluse în bugetul asigurărilor sociale pentru anul următor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform acestuia, în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor sunt estimate venituri totale de cca … Articolul A fost aprobat proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 202. Veniturile estimate de autorități apare prima dată în ZUGO.
18:30
Obiectivele din domeniul agricol, medical, social, industrial și comercial trebuie să fie dotate, în mod obligatoriu, cu detectoare autonome de fum și de semnalizare a concentrației monoxidului de carbon, în scopul asigurării apărării împotriva incendiilor. Cabinetul de miniștri a aprobat, miercuri, 7 decembrie, Regulile generale de apărare împotriva incendiilor în Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram … Articolul Guvernul a aprobat noi reguli de apărare împotriva incendiilor apare prima dată în ZUGO.
18:30
Tinerii specialiști care după absolvirea studiilor postuniversitare de rezidențiat și învățământului profesional tehnic sunt angajați în instituții medico-sanitare publice raionale, din sate sau comune, vor primi indemnizațiile unice într-o singură tranșă. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri, la 7 decembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, începând cu anul … Articolul Indemnizațiile unice de 120.000 și 96.000 de lei vor fi oferite într-o singură tranșă tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice apare prima dată în ZUGO.
18:20
Obiectivele din domeniul agricol, medical, social, industrial și comercial trebuie să fie dotate, în mod obligatoriu, cu detectoare autonome de fum și de semnalizare a concentrației monoxidului de carbon, în scopul asigurării apărării împotriva incendiilor. Cabinetul de miniștri a aprobat, miercuri, 7 decembrie, Regulile generale de apărare împotriva incendiilor în Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram … Articolul Guvernul a aprobat noi reguli de apărare apărare împotriva incendiilor apare prima dată în ZUGO.
18:10
Începând cu 1 ianuarie 2023, salariul minim în Republica Moldova va fi majorat până la 4000 de lei pentru un program complet de lucru de 169 de ore în medie pe lună. Hotărârea a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cuantumul salariului minim a fost … Articolul Votat de Guvern: În 2023, salariul minim în R. Moldova va fi de 4000 de lei apare prima dată în ZUGO.
18:00
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va lupta pentru a-și apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, relatează Sky News. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vorbind în cadrul unei sesiuni televizate a Consiliului pentru Drepturile Omului, liderul de la Kremlin s-a plâns, de asemenea, că Occidentul tratează Rusia ca pe un cetățean de mâna … Articolul Putin: Rusia va lupta pentru a-și apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile apare prima dată în ZUGO.
17:40
În după amiaza zilei de miercuri, 7 decembrie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din orașul Hâncești au intervenit în urma unui accident rutier. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:11. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit datelor înregistrate, accidentul de trafic s-a produs între un autoturism de model BMW … Articolul foto | O autocisternă cu benzină s-a răsturnat, după ce s-ar fi ciocnit cu un BMW apare prima dată în ZUGO.
17:30
Persoanele care folosesc maşina pentru a merge la serviciu şi care au venituri modeste, situaţie în care se află 10 milioane de persoane în Franţa, vor primi în 2023 suma de 100 de euro sub formă de ajutor pentru achiziţia de carburant, a anunţat miercuri premierul Elisabeth Borne. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Vom continua … Articolul 10 milioane de persoane care merg cu mașina la serviciu vor primi bani pentru carburanți. În ce țară se aplică decizia apare prima dată în ZUGO.
17:10
Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pentru anul 2023. Documentul a fost propus spre consultări publice cu doar trei ore înainte. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Nu este prima dată când asta se întâmplă în Republica Moldova. Nu aș fi vrut să repet … Articolul Proiectul bugetului de stat pentru anul 2023, aprobat de Guvern la doar trei ore după ce a fost supus consultării apare prima dată în ZUGO.
17:00
Un bărbat din Africa de Sud a murit după ce a fost înțepat de albinele dintr-un roi despre care credea că sunt reîncarnarea rudelor lui. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Nkosentsha Njimbana, de 58 de ani, a murit în casa lui din Zalara, după ce a încercat „să vorbească” cu albinele în timpul unei ceremonii … Articolul Un bărbat a decedat, după ce a fost înțepat de albinele despre care credea că erau reîncarnarea rudelor sale apare prima dată în ZUGO.
16:40
Inspectoratul General de Carabinieri (IGC) a rămas fără conducere. Demisia lui Ștefan Pavlov a fost aprobată de Guvern. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ștefan Pavlov a fost instituit în funcție în 2019. Acesta și-a făcut studiile militare și de drept în instituții din Republica … Articolul Inspectoratul General de Carabinieri rămâne fără conducere. Ștefan Pavlov și-a dat demisia apare prima dată în ZUGO.
16:30
Un avion care zbura din Maroc spre Turcia a aterizat de urgență pe aeroportul El Prat din Barcelona la primele ore ale zilei de miercuri, după ce o femeie însărcinată a pretins că a intrat în travaliu. La aterizare, 28 de presupuși migranți aflați la bord au fugit pe pistă, a anunțat guvernul spaniol, potrivit … Articolul O femeie a pretins că naște în avion, iar aeronava a aterizat de urgență la Barcelona. Ce s-a întâmplat după apare prima dată în ZUGO.
16:00
În presa românească se scrie că pe teritoriul Republicii Moldova, Suediei și României au fost efectuate percheziții la o grupare internațională care spăla milioane de euro din fraude informatice. Oamenii legii de peste Prut au descins la domicilii din raza municipiului Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, pentru destructurarea unei grupări internaţionale, care se ocupa cu … Articolul Percheziţii în R. Moldova, Suedia şi România la o grupare internaţională care spăla milioane de euro din fraude informatice apare prima dată în ZUGO.
15:50
Tatiana Savva și-a dat demisia din funcția de directoare generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP). Aceasta a fost responsabilă de administrarea corporativă, planificarea, analiza și evaluarea activității întreprinderilor de stat și a societăților comerciale cu cota statului în capitalul social. Demisia a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie. Urmărește-ne … Articolul Agenția Proprietății Publice rămâne fără directoare generală adjunctă. Guvernul a aprobat demisia Tatianei Savva apare prima dată în ZUGO.
15:10
Cercetătorii din cadrul Rețelei de cercetare în domeniul autismului U21, condusă de o echipă de la Universitatea din Birmingham, au realizat un sondaj în rândul a peste 650 de adulți autiști vorbitori de limba engleză din întreaga lume pentru a le explora preferințele lingvistice. Rezultatele publicate în Autism Research au evidențiat o serie de recomandări … Articolul studiu | Care sunt termenii preferați de persoanele autiste din întreaga lume pentru a descrie această deficiență apare prima dată în ZUGO.
15:00
Fosta deputată socialistă Alla Dolinţă a fost pusă sub învinuire în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Procuratura Anticorupție confirmă aceste informații. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Dolință Alla este învinuită în aceea că acționând în cadrul grupului criminal organizat “Dodon”, în perioada anilor 2018 – 2020, prin complicitate cu … Articolul Fosta deputată PSRM, Alla Dolință, pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor apare prima dată în ZUGO.
14:50
A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind cooperarea în cadrul programului „Stipendium Hungaricum” pentru anii 2023-2025. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În temeiul memorandumului, tinerii din Republica Molova vor beneficia de 40 burse pentru studii în cadrul universităților maghiare. … Articolul Noi oportunități de studii în străinătate pentru tinerii din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
14:30
Plan eșuat pentru doi bărbați originari din Chișinău și Sîngerei. Cei doi ar fi apelat la serviciul de evacuare auto pentru a fura o mașină și pentru a o duce în raionul Hîncești. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Automobilul ZAZ era parcat pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Suspecții au urcat-o pe platforma … Articolul video | Ghinion pentru doi bărbați care ar fi chemat evacuatorul pentru a fura o mașină. Șoferul a sesizat Poliția apare prima dată în ZUGO.
14:20
Prințul Harry a lansat noi acuzații dure împotriva casei regale a Marii Britanii, afirmând, într-un nou documentar incendiar care urmează să fie lansat de Netflix, că membrii acesteia joacă „un joc murdar” unii împotriva celorlalți, relatează Reuters. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Netflix va lansa joi, 8 decembrie, primele 3 episoade ale serialului-documentar despre prințul … Articolul Prințul Harry acuză familia regală de jocuri murdare, într-un nou documentar Netflix apare prima dată în ZUGO.
14:10
Oamenii legii au desfășurat mai multe percheziții la domiciliul unui bărbat de 41 de ani din localitatea Răuțel, raionul Fălești. În rezultatul acestora, au fost depistate și ridicate arme și muniții fără acte, printre care trei arme de vânătoare cu calibrul 12 mm, o armă și un pistol pneumatic de calibrul 4,5 mm, o armă … Articolul video, foto | Percheziții în nordul țării: Arme și muniții fără documente, depistate la domiciliul unui bărbat apare prima dată în ZUGO.
13:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în seara zilei de marți, 6 decembrie, la Casa Albă, o discuție cu Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii. Lidera de la Chișinău i-a vorbit oficialei SUA despre situația noastră de acasă și problemele majore cu care ne confruntăm, în special după începutul agresiunii ruse în Ucraina. … Articolul Maia Sandu s-a întâlnit cu Kamala Harris, vicepreședinta SUA: Am reconfirmat angajamentul de a consolida parteneriatul strategic moldo-american apare prima dată în ZUGO.
13:20
Un chirurg estetician din Florida care s-a sinucis recent după ce a fost acuzat că ar fi drogat și violat două paciente este acum acuzat că a atacat în același mod cel puțin alte trei paciente, scrie Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Marți, cinci paciente ale clinicii de chirurgie estetică Pura Vida a lui Eric … Articolul Un chirurg estetician și-ar fi violat pacientele, după ce le seda cu gaz ilariant, antidepresive și tequila apare prima dată în ZUGO.
13:10
Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi țării noastre un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Contractului de finanțare între Republica Moldova și BEI pentru suplinirea și realizarea în continuare … Articolul Din Europa mai vin 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din țara noastră. În care trasee vor fi investiți apare prima dată în ZUGO.
13:10
Un congres popular, denumit „Noi – Moldova” ,a fost organizat miercuri, 7 decembrie, la Orhei, de către Partidul Șor. Liderul formațiunii, Ilan Șor a avut o intervenție în direct și s-a adresat către președinta Maia Sandu cu solicitarea de a demite actualul guvern și a-l numi pe el în funcția de prim-ministru.  Urmărește-ne pe Telegram … Articolul foto | Ilan Șor cere demiterea Guvernului Gavrilița și numirea lui în funcția de prim-ministru apare prima dată în ZUGO.
12:50
Salariile judecătorilor vor fi ajustate inclusiv la rata medie a inflației. Decizia a fost luată, miercuri, 7 decembrie, de membrii Curții Constituționale, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a contestat unele prevederi legislative. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit reprezentanților judecătorilor, coeficienții stabiliți de Legislativ nu au mai fost modificați de patru ani. Calculele lor … Articolul Curtea Constituțională: Salariile judecătorilor vor fi ajustate la rata medie a inflației apare prima dată în ZUGO.
12:30
Pompierii IGSU din sudul republicii au intervenit pentru a stinge flăcările, care au cuprins o automacara de model MAZ. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Incidentul a avut loc în dimineața de 6 decembrie pe traseul L-64, în preajma localității Baurci, UTA Găgăuzia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:31. La fața locului, … Articolul video | O automacara a luat foc în sudul țării. Cum s-a întâmplat apare prima dată în ZUGO.
12:20
Bursa pentru șomerii înmatriculați la cursuri de formare profesională va fi majorată de la 15% la 35% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul, iar Comisia economie, buget și finanțe – coraportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării forței de … Articolul Șomerii înmatriculați la cursuri de formare profesională vor primi o bursă mai mare apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.