Prima ședință de judecată în baza recursului depus de proprietarul Jurnal TV, Val Butnaru, a fost amânată

Jurnal TV, 23 noiembrie 2022 17:40

Prima ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău, în baza recursului depus de proprietarul Jurnal TV, Val Butnaru, a fost amânată pentru ziua de 21 februarie 2023. Magistrații au reprogramat ședința din cauză că astăzi a lipsit polițistul, care a întocmit procesul-verbal și a cerut instanței sancționarea postului de televiziune. Potrivit juristului Jurnal TV, Dumitru Pavel, părțile au depus probe și argumente noi, și acestea necesită o studiere suplimentară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 24 ore
21:40
Prezentat de Sofia Obadă
20:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
Uniunea Geodezilor din România a inaugurat astăzi, în zi de sărbătoare, filiala sa la Chișinău. Noua structură va fi în unul dintre sediile Universității Tehnice a Moldovei. ”Această zi nu a fost aleasă întâmplător”, spun participanții la eveniment, adăugând că astfel s-a făcut unirea specialiștilor în geodezie de pe ambele maluri ale Prutului.
20:10
Studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au colectat astăzi bani pentru reabilitarea Sălii Unirii, unde pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu Țara. Inițiativa a fost apreciată de către istoricii de la Chișinău, iar evenimentul a fost sprijinit de către artiști consacrați.
20:10
Într-o perioadă relativ scurtă, de trei ani, autoritățile au sechestrat aproape cinci mii de bunuri, în valoare totală de șase miliarde de lei, dar prea puține dintre acestea au ajuns în folosința statului. Procesul de recuperare a bunurilor acumulate ilegal este unul îndelungat și necesită o colaborare strânsă cu instituțiile competente, afirmă experții anticorupție de la Chișinău. Subiectul a fost abordat pe marginea raportului de evaluare al Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale.
20:00
Jurnal TV continuă să vă prezinte istoriile oamenilor de diferite naționalități, care conviețuiesc aici în pace. Astăzi vorbim despre nemții basarabeni. S-au stabilit pe aceste meleaguri încă din 1813, iar de atunci au contribuit considerabil la dezvoltarea societății în ansamblu. Echipa Jurnal TV a reușit să găsească o familie mare de germani, care se laudă cu o istorie impresionantă.
19:50
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile, în contextul amenințărilor la adresa securității naționale.
19:50
Ucraina a intrat în iarnă cu șase milioane de oameni, care stau în frig, fără curent, din cauza ultimelor atacuri cu rachete lansate de către ruși. Oficialii de la Kiev afirmă că Moscova ar fi luat o pauză, dar de fapt se pregătește de noi atacuri pe scară largă asupra Ucrainei.
19:50
Odată cu răcirea vremii, apar diferite pericole. Crește riscul incendiilor și al intoxicațiilor cu monoxid de carbon, din cauza sobelor imperfecte sau a instalațiilor învechite. Pentru a preveni tragediile, autoritățile le amintesc oamenilor că paza bună trece primejdia rea. Salvatorii vor merge din casă în casă, pentru a vedea în ce stare sunt sursele de încălzire. Astăzi, ofițerii au ajuns în localitatea Cruzești, din municipiul Chișinău.
19:30
Studioul Jurnal FM a devenit astăzi neîncăpător! Îmbrăcați în ie și cu tricolorul la piept, întreaga echipă a postului de radio a cântat pentru ascultători vechi melodii ale neamului. Mândri că sunt români, dar și cu multe emoții, colegii noștri de la radio s-au descurcat de minune.
18:30
Prezentat de Vasile Luchianu
17:20
Deputații puterii au votat în lectură finală modificările la Codul Electoral. Astfel, în situații excepționale, cum ar fi pandemie sau stare de urgență, în unele circumscripții electorale, alegerile se vor putea desfășura pe parcursul a două zile - sâmbătă și duminică.
17:10
Prezentat de Eugenia Apostu
17:00
Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova, Iurie Topală, extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor.
17:00
Atâta timp cât Rusia atacă Ucraina, riscul ca Republica Moldova să rămână în beznă este unul iminent. ”Guvernul de la Chișinău este pregătit pentru orice scenariu”, a declarat pentru postul nostru de televiziune ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu.
16:50
Aproape 80% din cei 700 de mii de solicitanți de compensații au fost încadrați în categoria ”vulnerabilitate foarte ridicată” și vor beneficia de compensații maxime la plata facturilor. Aceștia vor plăti 12 lei pentru gaze, trei lei și 80 de bani pentru curent și 1 450 de lei pentru o gigacalorie. Cetățenii nemulțumiți de categoria de vulnerabilitate în care au fost încadrați pot scrie o solicitare de revizuire în adresa Ministerului Muncii.
16:50
Republica Moldova privește România cu recunoștință și speranță, afirmă președintele Maia Sandu într-un mesaj video, publicat cu ocazia Zilei Naționale a României. Marea sărbătoare a românilor a fost marcată astăzi și în Parlamentul de la Chișinău. Înainte de ședința plenară, în fața deputaților a ieșit un grup de elevi ai Liceului ”Gheorghe Asachi”.
16:50
Peste 150 de ofițeri, din Republica Moldova și Ucraina au descins astăzi cu percheziții pentru a anihila activitatea unui grup infracțional. 14 percheziții au fost făcute la cinci indivizi, din Cahul și Chișinău, care ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană. 30 de percheziții au fost efectuate în regiunea Odesa, la nouă persoane.
16:40
Guvernul vrea să emită ordonanțe de urgență. Pentru a face acest lucru, executivul va cere modificarea Constituției. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
16:30
Scumpirile și sărăcia sunt subiectele, care îi îngrijorează acum, în primul rând, pe cetățeni. Abia mai spre capătul priorităților, oamenii se gândesc la criza financiară, la cea energetică sau la combaterea corupției. Sunt datele sondajului „Barometrului Opiniei Publice” realizat de CBS Research și Institutul de Politici Publice. Două persoane din trei consideră că în Republica Moldova lucrurile merg într-o direcție greșită.
16:20
Cămașa cu altiță a fost inclusă în lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanității, a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, chiar de ziua Națională a României. Anunțul a fost făcut de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, pe pagina sa de facebook. Cămașa cu altiță, numită diferit în funcție de regiune, este cunoscută și ca ”ie cu umăraș” sau ”cămașă răsucită”.
16:20
Prețul carburanților continuă să scadă. Mâine, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină 24 de lei și 54 de bani, cu 11 bani mai puțin decât astăzi. Litrul de motorină va fi vândut cu 24 de lei și 53 de bani, în scădere cu 16 bani.
16:10
Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din cadrul structurilor de forță au defilat astăzi pe sub Arcul de Triumf din București cu ocazia Zilei Naţionale a României. Pe durata intonării Imnului, în semn de omagiu și respect pentru marea sărbătoare a tuturor românilor, au fost executate douăzeci și una de lovituri de tun de către bateria Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”.
Ieri
14:00
În acest an sărbătorile de iarnă sunt altfel. Războiul și criza energetică au lovit în fiecare dintre noi. În acest an apreciem mai mult ceea ce am avut: Pacea, stabilitatea, încrederea în ziua de mâine...
30 noiembrie 2022
21:40
Prezentat de Sofia Obadă
21:40
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:40
Prezentat de Felicia Jenunchi
21:30
Prezentat de Vasile Luchianu
21:30
Prezentat de Vasile Luchianu
20:50
Secretarul general al NATO a susținut o conferință de totalizare în care a declarat, printre altele, că Ucraina a făcut progrese semnificative în faţa invaziei ruse, dar că Rusia, ale cărei rachete continuă să atace oraşele, civilii şi infrastructura critică din Ucraina, nu trebuie subestimată.
20:40
Starea de urgență în Republica Moldova urmează să fie prelungită cu încă 60 de zile, începând din 6 decembrie, în contextul războiului din Ucraina. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi la Guvern.
20:40
Marea Britanie este îndemnată să devină un lider mondial al justiției și să deschidă calea pentru crearea unui tribunal internațional special, care să judece Rusia pentru crimele comise împotriva Ucrainei. Solicitarea a fost lansată de către Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, în Parlamentul britanic. ”Victoria nu este singurul lucru. Avem nevoie de dreptate”, a precizat Zelenska.
20:10
Corupția poate fi prevenită și prin mijloace artistice. Au înțeles acest lucru mai mulți tineri de la Chișinău și București, care au participat la un proiect inedit: „Democrația prin teatru: Reflexia integrității în oglinda scenei”. Astăzi au fost numite cele mai reușite scenarii pentru scurt-metraje sau piese de teatru. Una dintre acestea va fi montată în scena Teatrului „Mihai Eminescu”.
19:40
În luna decembrie, Moldovagaz va plăti mai puțin decât în noiembrie pentru fiecare mie de metri cubi de gaze naturale cumpărate de la Gazprom. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul companiei, Vadim Ceban.
19:20
Pentru cetățenii care au declarat venituri mai mari decât cele cunoscute de sistemele informaționale, pentru calcularea vulnerabilității energetice, va fi utilizat venitul cunoscut de resursele de stat. Ajustările au fost făcute de Comisia pentru Situații Excepționale, care a publicat precizările privind acordarea compensațiilor la energie pentru luna noiembrie.
19:10
Un sistem fotovoltaic modern, instalat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, economisește peste 40% din consumul de curent al unei firme din Criuleni. La această întreprindere, oamenii lucrează mai cu spor, pentru ca fructele și legumele să ajungă cu bine pe piața occidentală.
16:00
A vrut să lanseze o afacere inedită și s-a pomenit cu două deodată. Este cazul lui Andrei Gherman din satul Zagarancea, raionul Ungheni. Revenit acasă, după ce a muncit o perioadă în Rusia, omul și-a propus să deschidă în satul de baștină o secție de producere a uleiului presat la rece, fără contact cu metalul. La mica sa întreprindere de lângă casă, Andrei produce o gamă largă de uleiuri, însă, deocamdată, în cantități mici: ulei din semințe de susan, miez de nucă, dovleac, in, armurariu sau cânepă.
16:00
Republica Moldova este un partener al NATO și este o dorință reciprocă de a lucră îndeaproape, pe anumite domenii. Precizarea a fost făcută de către secretarul general al Alianței nord-atlantice, Jens Stoltenberg, fiind întrebat de către reporterul nostru Iulia Sarivan care sunt capacitățile NATO de a reduce din pericolul de securitate pentru Republica Moldova.
16:00
Comisia Europeană are un plan de confiscare a activelor înghețate ale Rusiei. Acestea urmează a fi transmise Kievului pentru compensarea pagubelor provocate Ucrainei de agresiunea militară a Rusiei. Potrivit șefului executivului european, Ursula von der Leyen, daunele aduse Ucrainei se estimează la peste 600 de miliarde de euro. Uniunea Europeană propune și înfiinţarea unui tribunal special, pentru a urmări penal agresiunea Rusiei.
16:00
Carburanții se ieftinesc în continuare. Mâine, un litru de benzină va fi comercializat cu 24 de lei și 65 de bani, cu 21 de bani mai puțin decât astăzi, iar cel de motorină - cu 24 de lei și 69 de bani, cu 23 de bani în scădere.
16:00
Neutralitatea Republicii Moldova nu implică „autoizolare, demilitarizare sau indiferenţă” faţă de evenimentele internaţionale, inclusiv invazia Rusiei în Ucraina. Declarația a fost făcută la București de ministrul de Externe, Nicu Popescu, care participă alături de omologii săi din Bosnia-Herţegovina şi Georgia, la discuțiile din cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai NATO.
15:40
Vom plăti bani grei pentru lumină! Consumatorii casnici din centrul și sudul Republicii Moldova vor achita 5 lei și 91 bani pentru un kWh, cu un leu și 14 bani mai scump față de tariful actual. Cei din localitățile de nord vor plăti 5 lei și 60 bani pentru un kWh, cu 79 de bani mai mult. Noile tarife adoptate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vor fi aplicate începând cu ziua de 2 decembrie.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:20
С Владом Маркочем
29 noiembrie 2022
23:50
Prezentat de Sofia Obadă
22:10
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:10
Prezentat de Felicia Jenunchi
21:50
Prezentat de Vasile Luchianu
21:40
Prezentat de Eugenia Apostu
21:00
Milioane de oameni au murit în timpul foametei organizate în perioada anilor 1932-1933. Despre Holodomor si crimele regimului comunist din Ucraina si Moldova Sovietică s-a vorbit astăzi la Chișinău. S-au aprins lumânări și s-a ținut un minut de reculegere.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.