(VIDEO) Copiii din Edineț se vor naște în condiții mai sigure! Maternitatea – dotată cu echipament de 135,000 de dolari

Bani.md, 23 noiembrie 2022 17:30

Centrul perinatal din orașul Edineț a fost dotat cu echipament performant în domeniul obstetricii și ginecologiei. Utilajele moderne în valoare de 135,000 dolari SUA au fost oferite de UNFPA Moldova – Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului SUA. La ceremonia de inaugurare a participat Prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița, Ambasadorul SUA în […] Articolul (VIDEO) Copiii din Edineț se vor naște în condiții mai sigure! Maternitatea – dotată cu echipament de 135,000 de dolari apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 30 minute
10:40
Sectorul de creditare nebancară a acordat credite nebancare/leasing financiar în valoare de 2,9 mlrd lei, în descreștere cu 6,2% față de perioada similară a anului precedent, arată datele Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Pe categorii, 0,2 mlrd lei au fost acordate de către sectorul asociațiilor de economii și împrumut (AEÎ), în scădere cu 10,25%, și […] Articolul Cine sunt grangurii de la microfinanțare care domină piața! Regulile mai dure le-au tăiat din pofta de creditare apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
10:00
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, într-o postare pe Facebook, susține că facturile la gaz pentru luna noiembrie au fost deja întocmite și trimise consumatorilor, însă se atestă diferențe la gradul de  vulnerabilitate energetică și compensația atribuită în factură. Președintele Moldovagaz le recomandă consumatorilor să achite sumele stabilite în factură, iar luna viitoare se va recalcula. În […] Articolul Probleme cu compensația la gaz! Autoritățile s-au încurcat în stabilirea gardului de vulnerabilitate energetică apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
09:50
Cel mai așteptat eveniment al iernii, dedicat spumantelor, vinurilor alese și divinurilor de calitate, revine în acest an cu o ediție jubiliară. După doi ani de pauză, Vernisajul Vinului va fi ocazia perfectă pentru a reuni vinificatorii, amicii și pasionații de vinuri de calitate, pentru a lansa și savura noutățile vinicole și vinurile de calitate, […] Articolul Savurează „Magia Vinului Divin”! Vernisajul Vinului revine în acest an cu o ediție jubiliară! apare prima dată în Bani.md.
09:20
Contrabanda cu țigări ar putea lua amploare urmare a creșterii accizelor în anul 2023, potrivit declarației ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, în cadrul emisiunii „REZOOMAT” de la RLIVE TV. „Referitor la contrabandă este o sarcină care revine vămii și fiscului. Admit că fenomenul ar putea crește. Fenomenul există și astăzi. Or, amploarea lui este diferită în diferite […] Articolul Contrabanda cu țigări, în floare! Budianschi admite că fenomenul ar putea lua amploare urmare a majorării accizelor apare prima dată în Bani.md.
09:10
Combinatul de Vinuri Cricova SA marchează în acest an 70 de ani de activitate. În timp, brandul Cricova a crescut, semn că produsele sale sunt de calitate și se bucură de aprecierea consumatorilor. Deși ultimul an a fost complicat pentru mediul de afaceri, iar crizele i-au afectat pe toți, Cricova SA a reușit să facă […] Articolul Interviu// Sorin Maslo, director interimar Cricova: Am crescut cifra de afaceri cu 20%. Record de struguri prelucrați apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
05:50
Turcia ar putea trimite centrale electrice plutitoare în România pentru a furniza 300-400 MW de electricitate Ucrainei, a declarat miercuri Zeynep Kharezi, directorul general al companiei Karpowership, într-un interviu acordat agenției de presă Anadolu, preluat de TASS. „Negociem în legătură cu (furnizarea) a 300-400 MW de energie electrică. Această capacitate poate oferi electricitate pentru un […] Articolul Centrale electrice plutitoare amplasate în România, soluția Turciei pentru a aproviziona Ucraina și Moldova cu energi apare prima dată în Bani.md.
05:50
Organizaţia care administrează companiile fostului preşedinte american Donald Trump a fost găsită vinovată marţi de o serie de fraude, conform deciziei unei instanţe judiciare din oraşul New York, informează site-ul Politico.com. Două entităţi ale Organizaţiei Trump au fost găsite vinovate pentru 17 acuzaţii referitoare la fraude fiscale, scheme frauduloase şi falsificarea documentaţiei financiare. Ca efect […] Articolul Organizaţia Trump, găsită vinovată de fraude fiscale de o instanţă din New York apare prima dată în Bani.md.
05:20
Pentagonul a modificat lansatoarele de rachetă furnizate Ucrainei, ca să nu poată trage cu ele rachete cu rază lungă de acţiune care să atingă teritoriul Rusiei şi să nu agraveze astfel războiul rus, dezvăluie The Wall Street Journal (WSJ). Statele Unite au livrat Ucrainei, de la începutul războiului rus, 20 de sisteme de tip High […] Articolul Cum i-au împiedicat americanii pe ucraineni să tragă rachete pe teritoriul Rusiei apare prima dată în Bani.md.
05:10
Ministerul Apărării britanic a anunţat miercuri, 7 decembrie, că a comandat mii de noi arme antitantic printr-un contract de 229 de milioane de lire (265 de milioane de euro) cu producătorul suedez Saab, cu scopul de a-şi completa stocurile după ce a trimis mii de astfel de unităţi Ucrainei, relatează Reuters. În acest an Marea […] Articolul Câte arme a comandat Marea Britanie pentru refacerea sticurilor după livrările către Ucraina apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
04:30
Uniunea Europeană a ajuns la un acord în primele ore ale zilei de miercuri cu privire la o lege care să crească preţul pe care companiile aeriene trebuie să îl plătească atunci când emit dioxid de carbon, sporind presiunea asupra sectorului pentru a renunţa la combustibilii fosili, scrie Reuters. În prezent, companiile aeriene care efectuează […] Articolul UE aprobă o lege care obligă companiile aeriene să plătească mai mult pentru poluare apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
17:50
Timp de câteva luni, Ora de LIVE cu Traian a mers în inspecție în suburbiile Chișinăului și a discutat cu primarii lor despre realizări, dificultăți și planuri. De această dată, colegul nostru a discutat cu persoana care a mers în cele 18 suburbii și a vorbit cu cetățenii despre necesitățile și problemele lor. Mai multe […] Articolul (FOTO, VIDEO) Vocea suburbiilor contează! Municipalitatea vrea să afle ce îi doare pe cetățeni apare prima dată în Bani.md.
17:30
Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri.  Cel mai mult s-a tăiat la ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 […] Articolul Budianschi taie ca-n curechi! Mai multe ministere au fost lăsate cu ochii în soare apare prima dată în Bani.md.
17:10
Guvernul a aprobat proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023, iar documentul prevede creșterea bugetelor mai multor ministere, notează realitatea.md. Topul ministerelor, care înregistrează cea mai mare creștere la buget, comparativ cu anul 2022.  1. Ministerul Muncii și Protecției Sociale – buget de 5,9 miliarde lei, în creștere cu 2,9 miliarde lei  2. Ministerul Apărării […] Articolul Se deschide supapa! Topul ministerelor cu cei mai mulți bani alocați în 2023. Cel al lui Spînu rămâne cu buza umflată apare prima dată în Bani.md.
16:20
Politica bugetar-fiscală pentru 2023 a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului de astăzi. Astfel, pentru anul 2023 au fost operate unele modificări. „Politica bugetar-fiscală pentru anul 2023 vine să fortifice capacitatea Guvernului pentru a face față crizelor multiple cu care se confruntă Republica Moldova, totodată să susțină cetățenii și businessul.” a declarat Ministrul Finanțelor, Dumitru […] Articolul ULTIMA ORĂ! A fost aprobată Politica bugetar-fiscală pentru 2023 apare prima dată în Bani.md.
15:40
Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au fluctuat miercuri dimineaţa, în condiţiile în care un val de temperaturi scăzute ar urma să ducă la creşterea cererii de gaze şi va demonstra cât de pregătită este Europa pentru iarnă în contextul livrărilor reduse de gaze ruseşti, transmite Bloomberg. La hub-ul TTF de la Amsterdam, […] Articolul Vremea rece majorează cererea de gaz în Europa apare prima dată în Bani.md.
15:20
Premierul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței Guvernului, a criticat miniștrii pentru lipsa de transparență și tergiversarea oferii informațiilor presei. Articolul Gavrilița, atac virulent în adresa miniștrilor pentru lipsa de transparență: Anchetă disciplinară dacă se tergiversează apare prima dată în Bani.md.
15:00
Centrala de la Cuciurgan a repornit toate cele trei blocuri energetice, după ce Chișinăul a decis sâmbătă să redirecționeze cele 5,7 mil. metri cubi de gaz regiunii din stânga Nistrului în schimbului livrărilor de curent electric. Centrala de la Cuciurgan produce în prezent peste 500 MW/h energie electrică, potrivit declarației directorului companiei, Mihail Dobrov. Acesta […] Articolul Cât energie electrică produce centrala rușilor de la Cuciurgan pentru Moldova. Când se va sfârși epoca gazului gratuit apare prima dată în Bani.md.
14:40
Nouă persoane sunt propuse spre arestare într-o ancheta în care sunt suspiciuni potrivit cărora 70 de milioane de euro, bani proveniţi din infracţiuni, ar fi fost spălaţi de o reţea transfrontalieră prin firme-paravan înfiinţate în România. Procurorii DIICOT din România au făcut, marți, 13 percheziții în București și Călărași, într-un dosar privind fapte de spălare […] Articolul Mega-operațiune transfrontalieră de spălare de bani. E vorba de zeci de milioane de euro. Sunt implicați și moldoveni apare prima dată în Bani.md.
14:20
În perioada ianuarie-noiembrie 2022 au fost înregistrate 19 078 contracte de locațiune, anunță Serviciul Fiscal de Stat (SFS). În perioada menționată, încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au constituit 36,9 milioane lei, fiind în creștere cu 22,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. „Urmare a […] Articolul La SFS sunt înregistrate 19 078 contracte de locațiune. Încasările la impozitul pe venit au crescut apare prima dată în Bani.md.
13:40
Liniile aeriene de pasageri cresc prețurile odată cu mișcarea industriei spre atingerea țintei de reducere a emisiilor de carbon, care sunt stabilite la net zero până în 2050, a spus marți șeful asociației globale de comerț, potrivit Reuters. Willie Walsh, director general la International Air Transport Association, din care fac parte cele mai mari linii aeriene din lume, a făcut […] Articolul Energia verde scumpește cursele de avion – avertismentul companiilor aeriene apare prima dată în Bani.md.
13:30
Aleksandr Okulov cetățeanul moldovean cu afaceri în Republica Moldova a intrat în colimatorul serviciilor secrete din Franța, după ce a aflat că este sancționat de Departamentul de Stat al SUA pe data de 20 aprilie 2022. Acestuia i se incriminează că ara avea legături oameni de afaceri ruși, scrie Radiofrance.fr. Aleksandr Okulov, povestește cum a […] Articolul Un businessman moldovean, luat la puricat de securiștii francezi apare prima dată în Bani.md.
12:40
Guvernul Ungariei a eliminat marţi plafonarea preţurilor la carburanţi, după ce mulţi oameni au intrat în panică şi au achiziţionat cantităţi mari de combustibili, dar şi din cauza importurilor insuficiente, transmite Reuters. Gergely Gulyas, directorul de Cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat marţi seara că Executivul a trebuit să anuleze imediat plafonarea preţurilor, la […] Articolul Criză de benzină și motorină: Ungaria a eliminat plafonarea prețurilor la carburanți apare prima dată în Bani.md.
12:20
Pentru anul 2023 deficitul bugetar este estimat la 18,3 miliarde de lei, anunță ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi. Ministrul spune că tergiversarea publicării proiectului bugetului se datorează discuțiilor pe platforma donatorilor, dar și misiunii FMI. „La buget am avut nevoie e a acoperi cheltuitele de peste 18,327 miliarde de lei sau 6% din PIB. Și era […] Articolul Moldova trăiește pe datorie! Deficitul bugetar este uriaș. Chișinăul, cu mâna întinsă la finanțatorii externi apare prima dată în Bani.md.
11:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru joi, 8 decembrie. Astfel, mâine, atât benzina cât și motorina își vor continua ieftinirea. Potrivit informațiilor, joi, 8 decembrie, benzina se va ieftini cu 0,25 lei, iar motorina cu 0,27 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,02 lei, iar litrul de […] Articolul 8 decembrie – zi bună de făcut plinul automobilului! Benzina se ieftinește cu 25 de bani, motorina cu 27 apare prima dată în Bani.md.
11:20
Noi avem o abordare foarte segmentară ceea ce ține impozitarea, dacă vrem să fim eficienți și vrem să dezvoltăm infrastructura și serviciile publice trebuie să țintim de impozitarea tuturor surselor de venit, a declarat ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIve TV. Ministrul susține că dobânda este o sursă de venit […] Articolul Anunț important pentru banii moldovenilor! Cu cât va crește impozitul pentru dobânzile din depozite apare prima dată în Bani.md.
11:00
E timpul să ne bucurăm de primii fulgi și de atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă! Moldindconbank e gata să lumineze aceste sărbători cu depozitul „Colind”, pe care îl lansează tradițional la început de decembrie. Deschide un depozit „Colind” în orice sucursală Moldindconbank, cu o rată a dobânzii fixă în primele 6 luni, pe care o poți primi pe […] Articolul Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind” apare prima dată în Bani.md.
Ieri
10:50
Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile, compania aeriană Air Moldova anunță patru zile de reduceri la bilete spre mai multe destinații. Nu mai aștepta, planifică vacanța mult așteptată din timp. Astfel, în perioada 7 – 10 decembrie, beneficiați de reduceri semnificative spre: Praga – 39 euro; Varșovia – 39 euro; Larnaca – 49 euro; […] Articolul Promoție de la Air Moldova de Ziua Aviației Civile! Patru zile de reduceri la bilete spre Praga, Roma, Milano… apare prima dată în Bani.md.
10:10
Rusia intenţionează să introducă, înainte de finele anului, un mecanism prin care va interzice companiilor ruseşti să vândă petrol sub plafonul de 60 de dolari barilul, impus pentru petrolul rusesc de G7 şi Australia, precum şi de Uniunea Europeană, a anunţat, marţi, vicepremierul Alexander Novak. „Da, este sigur că se va face”, a spus el, […] Articolul Rusia va interzice companiilor să vândă petrol cu mai puțin de 60 de dolari barilul apare prima dată în Bani.md.
10:10
Până în 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare. A fost lansată licitația pentru proiectarea și construcția centralelor electrice de cogenerare, anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. Potrivit lui, noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă – motoare cu ardere internă și vor avea o capacitate de 55 MW energie electrică și 43 […] Articolul Un dinozaur energetic de pe vremea sovietică – la fier vechi! Spînu anunță construcția altor două centrale apare prima dată în Bani.md.
09:50
Aeroportul Chișinău, care recent a revenit în administrarea statului a virat în bugetului statului 1,36 miliarde de lei. Banii au fost virați în bugetul statului din anul 2013, când a fost concesionat aeroportul, până în prezent. Tatiana Savva a mai spus că statul ar putea întoarce companiei Avia Invest, aproximativ 90 de milioane de euro […] Articolul Câți bani au aterizat în bugetul statului de la aeroportul lui Șor apare prima dată în Bani.md.
06:00
Sam Bankman-Fried, fostul CEO al platformei de tranzacţionare FTX, ar putea fi închis pentru acuzaţia de fraudă, în cazul colapsului de 32 de miliarde de dolari suferit de platformă dacă autorităţile americane vor reuşi să îl prindă, scrie CNCB. Cel puţin 8 miliarde de dolari lipsesc din buzunarele utilizatorilor. Conform anchetei, banii au fost folosiţi […] Articolul Pe urmele unui titan cripto decăzut: Bankman-Fried, omul din spatele colapsului de 32 de miliarde USD al gigantului FTX apare prima dată în Bani.md.
05:40
Muntenegru va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei, a anunţat luni biroul premierului, conform CNN. Această donaţie, alături de „primirea a mii de refugiaţi”, arată „determinarea clară a guvernului muntenegrean de a sprijini apărarea ucrainenilor”, se arată în declaraţia biroului premierului muntenegrean Dritan Abazović. Termenii au fost conveniţi de Abazović şi preşedintele ucrainean Volodimir […] Articolul Gest unic în Europa o ţară va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei apare prima dată în Bani.md.
05:00
Comisia Europeană a publicat cel de-al cincilea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize, în care a constatat că Republica Moldova a întreprins acţiunile necesare în vederea realizării recomandărilor formulate în raportul precedent. În termeni practici acest lucru înseamnă că cetăţenii moldoveni vor beneficia în continuare de regimul fără vize în […] Articolul Comisia Europeană: Cetăţenii moldoveni vor beneficia în continuare de regimul fără vize în statele spaţiului Schengen apare prima dată în Bani.md.
04:40
Vladimir Putin încearcă să-și construiască un nou plan de atac după ce peste 100.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. De data aceasta oficialii de la Kremlin vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene. Oficialii de la Kremlin iau în considerare un plan în […] Articolul Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina apare prima dată în Bani.md.
6 decembrie 2022
23:30
Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a declarat în cadrul emisiunii Rezoomat că în 2023 pensiile nu vor fi indexate la rata inflației de 30% care se așteaptă la sfărșitul anului 2022. „Indexarea se va face cu 14,1%, iar ulterior se vor mai indexa o dată”, a punctat Budianschi. Banca Națională a Moldovei avertiza în ultimul Raport […] Articolul Ministrul Finanțelor dezvăluie cu cât totuși vor fi indexate pensiile apare prima dată în Bani.md.
17:50
Marți, 6 decembrie, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii Aeroportului Internațional Galați, conform informațiilor din SEAP. Este vorba de asocierea formată din 17 firme, condusă de firma bucureșteană Aduro Impex. „A fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/ Master Plan și Studiul de Fezabilitate (SF), necesare pentru […] Articolul Un nou aeroport care îi va face concurență celui de la Chișinău apare prima dată în Bani.md.
17:30
Ungaria s-a opus, marţi, prin veto, pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru Ucraina pentru anul 2023 propus de Comisia Europeană. În acest caz, Uniunea Europeană va căuta acum o soluţie – cu sprijinul restului statelor din blocul comunitar – pentru a canaliza asistenţa financiară către Kiev, transmite […] Articolul Ungurii au blocat cele ajutorul european de 18 miliarde de euro ce urma să fie acordat Ucrainei în 2023 apare prima dată în Bani.md.
17:20
Maia Sandu a cerut public guvernului din Republica Moldova, printr-un comunicat postat pe contul său de Facebook, să vină cu explicații despre decizia surprinzătoare a vicepremierului Andrei Spînu să cedeze Transnistriei toate gazele cumpărate de la Gazprom. Este pentru prima dată când Maia Sandu înăsprește tonul în public față de guvernul condus de premierul Natalia […] Articolul Maia Sandu, ieșire dură la adresa propriului guvern după cedarea gazelor Transnistriei! Ce spune comunicatoarea premierului apare prima dată în Bani.md.
17:10
Clasa Viitorului a găzduit Târgul ecologic de iarnă, parte a proiectului Green Light. În cadrul evenimentului a fost expus și un vernisaj de brazi, realizați în totalitate din materiale reciclabile. Pe lângă faptul că au putut achiziționa creațiile expuse, vizitatorii au avut ocazia să confecționeze propriile lor produse ecologice. „Împreună cu studenții ne-am gândit să […] Articolul (VIDEO) Brazi hand-made și torbe eco. La Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” s-a organizat un târg ecologic apare prima dată în Bani.md.
16:50
Rata de inactivitate a populației în vârstă de 20-64 ani (proporția populației în afara forței de muncă în vârstă de 20-64 ani în populația totală de aceeași categorie de vârstă) a constituit 45,6%, fiind în creștere față de nivelul anului precedent (în trimestrul III 2021 – 45,1%), arată datele Biroului Național de Statistică. Valoarea acestui […] Articolul Populația fuge în străinătate fiindcă țara lor nu produce bani! În Moldova fiecare a doua persoană nu muncește apare prima dată în Bani.md.
15:50
În 11 luni ale anului 2022, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 81 miliarde de lei, anunță Ministerul Finanțelor. Potrivit informațiilor,  veniturile sunt în creștere cu 13,1 miliarde lei, față de perioada similară a anului trecut. În perioada menționată au crescut și cheltuielile. Astfel, cheltuielile au constituit 86,2 miliarde […] Articolul La bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 81 miliarde de lei. Care sunt cheltuielile apare prima dată în Bani.md.
14:50
Mihai Popușoi, vicepreședintele Parlamentului critica achiziția de curent de la Cuciurgan. Asta în timp ce colegul său de fracțiune președintele Legislativului, Igor Grosu a declarat că este ce mai bună soluție pe moment. „De astăzi Moldova cumpără 100% din energia electrică din Transnistria, care nu achită pentru gazul rusesc consumat. Astfel, datoria Republicii Moldova fața […] Articolul Ipocrizie la cel mai înalt nivel! Adjunctul lui Grosu critica importul de curent de la Cuciurgan apare prima dată în Bani.md.
14:40
De la începutul perioadei pandemice, ședințele operative ale serviciilor municipale sunt desfășurate doar în format online, iar funcționarii publici participă rar la emisiuni în cadrul cărora ar putea răspunde la întrebările cetățenilor. Podcastul Chișinău LIVE le oferă o mână de ajutor locuitorilor Capitalei, creând o punte de legătură cu reprezentanții municipalității. Mai multe detalii despre […] Articolul (VIDEO) Descoperă podcastul Chișinău LIVE – o emisiune despre și pentru Chișinău apare prima dată în Bani.md.
13:40
Comisia a aprobat patru noi programe Interreg incluzând 10 state membre, Ucraina și Moldova, cu o finanțare din partea UE în cuantum de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027. 54 de milioane de euro sunt alocați cooperării transfrontaliere dintre România și Ucraina pentru o calitate superioară a educației și a asistenței medicale și […] Articolul Peste jumătate de miliard de euro de la UE pentru cooperare! Moldova, în cărți apare prima dată în Bani.md.
13:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru miercuri, 7 decembrie. Astfel, mâine, atât benzina cât și motorina își vor continua ieftinirea. Potrivit informațiilor, miercuri, 7 decembrie, benzina se va ieftini cu 0,11 lei, iar motorina cu 0,08 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,27 lei, iar litrul de […] Articolul Carburanții se ieftinesc. ANRE anunță prețul pentru 7 decembrie apare prima dată în Bani.md.
12:40
Șeful Agenției de Investiții, Marin Ciobanu, a însoțit-o pe președinta țării, Maia Sandu, în cadrul vizitei oficiale la Tokyo. Astfel, a avut mai multe întâlniri cu scopul de a atrage investitorii Niponi în Republica Moldova. Potrivit unei postări pe rețelele de socializare, Marin Ciobanu a avut întrevederi cu KEIDANREN – (Federația business-ului nipon), Fumyia Kokubu- […] Articolul Șeful Agenției de Investiții a însoțit-o pe Maia Sandu în vizita la Tokyo. A prezentat oportunități de investiții apare prima dată în Bani.md.
12:00
Slovenia intenţionează să construiască o conductă care ar urma să transporte gaze naturale din Algeria până în Ungaria, ceea ce ar ajuta Budapesta să îşi reducă dependenţa de combustibilii fosili ruseşti, a declarat premierul sloven Robert Golob, într-un interviu pentru Financial Times. Luna trecută, Slovenia a semnat un acord cu Algeria pentru a importa gaze […] Articolul Încă o țară își reduce dependența de gazul lui Putin! Slovenia construiește o conductă pentru a aduce gaz din Algeria apare prima dată în Bani.md.
11:30
Uzina Metalurgică și-a repornit activitatea. Comisia Situații Excepționale i-a acordat autorizație de mediul până la sfârșitul lunii decembrie. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu declara, ieri într-o conferință de presă, că la întreprindere au fost înregistrate progrese cu privire la protecția mediului, însă nu a putu spune despre ce anume este vorba. Pretinsele autorități din stânga Nistrului […] Articolul Fum negru la Uzina Metalurgică din republica crypto! Gigantul metalifer și-a repornit furnalele apare prima dată în Bani.md.
11:20
Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns marţi la un acord pentru a interzice importul în Uniunea Europeană a mai multor produse, precum cacao, cafea sau soia, atunci când acestea contribuie la defrişări. Astfel, companiile sunt obligate să verifice și să emită o așa-numită declarație de „due diligence” conform căreia bunurile introduse pe piața […] Articolul UE interzice importul de produse provenite de pe terenuri defrișate apare prima dată în Bani.md.
11:10
Gazul pentru consumatorii casnici va rămâne scump la 29,27 lei metru cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban a declarat pentru BANI.MD că deocamdată nu poate spune dacă tarifele se vor duce în jos. „Vedem în funcție de evoluția prețului de achiziție. Observăm că scenariul deja este altul, de aceea nu pot nici confirma și nici infirm”, […] Articolul Noi scenarii în privința prețului la gaz! Ceban: Nu știu dacă se va reduce tariful, vedem cum va fi prețul apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.