Prioritățile de colaborare între Serviciul Vamal și INTERPOL, discutate la Chișinău

Punctul, 23 noiembrie 2022 11:30

Conducerea Serviciului Vamal a avut ieri, 22 noiembrie 2022, o întrevedere de lucru cu reprezentanții INTERPOL, aflați într-o vizită de informare și prezentare de proiect în Republica Moldova. Vizita a fost desfășurată în cadrul  activităților planificate în contextul implementării de către INTERPOL a proiectului Inițiativa de Asistență Operațională în Moldova (OIPC).  Proiectul OIPC are drept … Articolul Prioritățile de colaborare între Serviciul Vamal și INTERPOL, discutate la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 6 ore
09:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au terminat urmărirea penală în privința a patru persoane învinuite de obținerea unui apartament din Chișinău estimat la suma de peste 800.000 lei de către un pretins moștenitor, în 2021, prin inducere în eroare. Învinuiții sunt trei femei și un bărbat din Chișinău, … Articolul Patru persoane – trimise pe banca acuzaților, după ce au împiedicat transmiterea în moștenire a unui apartament din Chișinău, astfel regizând intrarea în proprietate de către un fals moștenitor apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit la Tokyo, cu mai mulți membri ai Parlamentului nipon, pentru a le vorbi despre Moldova și cooperarea cu Japonia. Șefa statului le-a povestit despre lupta pentru democrație și drumul spre Uniunea Europeană, despre eforturile de a reforma sectoarele-cheie și a construi un stat în care fiecare cetățean se … Articolul Maia Sandu s-a întâlnit la Tokyo, cu mai mulți membri ai Parlamentului nipon, pentru a le vorbi despre Moldova și cooperarea cu Japonia apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Împreună cu ministra afacerilor externe a Islandei, Thordis Kolbrún Reykfjörð, ministra afacerilor externe a Norvegiei, Anniken Huitfeldt, ministrul afacerilor externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani și secretarul general al OSCE Helga Schmid, vicepremierul Nicu Popescu a participat la evenimentul în marja conferinței ministeriale OSCE cu genericul „Un an de conflict: unirea forțelor pentru a … Articolul Nicu Popescu a participat la evenimentul de nivel înalt în marja conferinței ministeriale OSCE cu genericul „Un an de conflict: unirea forțelor pentru a preveni o criză a traficului de persoane în regiune” apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron şi-au manifestat, joi, la Washington, dorinţa de a căuta împreună o soluţie la războiul din Ucraina, dar fără a reduce sprijinul pentru Kiev, în timpul unei vizite de stat a preşedintelui Franţei în SUA caracterizată de afecţiune diplomatică, relatează AFP. „Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în … Articolul Preşedinţii Macron şi Biden vor să găsească împreună o soluţie pentru războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 35 ani din Ocnița, Găgăuzia și Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de șantaj. Aceștia ar fi șantajat un bărbat de 39 de ani din Hîncești sub pretextul unei datorii inventate și estorcau de la acesta mii de euro. Ofițerii Direcției investigații criminalitate … Articolul VIDEO // Poliția a anihilat o grupare infracțională specializată în șantaj. Trei persoane reținute apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Cele mai mari riscuri la adresa securității Republicii Moldova sunt cele cu caracter energetic. O spune directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață. Potrivit șefului SIS, experții internaționali anticipează noi bombardamente masive ale elementelor de infrastructura energetică din Ucraina, iar asta va duce la deconectări de energie electrică și în Republica Moldova. Șeful SIS … Articolul Alexandru Musteață: Riscul energetic pentru Republica Moldova este în prezent cel mai înalt apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Republica Moldova are potențialul de a se dezvolta și de a deveni un stat puternic și prosper, întrucât poate deveni o punte de legătură dintre Est și Vest. O spune deputatul PAS, Vitalie Jacot, care se arată recunoscător României pentru tot suportul acordat Republicii Moldova de-a lungul timpului. De cealaltă parte, opoziția extraparlamentară spune că … Articolul Deputat PAS: Republica Moldova are potențial, poate deveni punte de legătură între Vest și Est apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Acum un an, proaspăt venit la Guvernare, PAS decide să revoce in corpore membrii Consiliului de Administrație Comisiei Naționale Pieței Financiare (CNPF). În timpul procesului de revocare, audierilor parlamentare, noua Guvernare promiteau schimbări radicale în sistem care urmau să vină după înlăturarea vechii conduceri a CNPF. Odată cu divulgările a pretinselor conversații private din canalul de Telegram … Articolul CNPF la un an de „vremuri bune”: Conducere nouă, scheme vechi apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
12:50
În perioada 29-30 noiembrie 2022,  ofițerii de  investigație ai Direcției investigații criminalitate organizată a INI, cu suportul celor de la Direcția Analiză a INI, în comun cu procurorii PCCOCS au desfășurat simultan percheziții în Moldova și Ucraina – 14 percheziții, la cinci figuranți în Cahul și Chișinău, care ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană și 30 … Articolul VIDEO // Operațiune de amploare în Moldova și Ucraina: 44 percheziții în dosarul unei organizații criminale cu activitate în Ucraina. Au fost implicați peste 150 de oamenii ai legii din ambele state apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au reținut un cetățean al Turciei, care era dat în urmărire internațională încă din anul 2019. Conform datelor INTERPOL, autoritățile germane au emis mandatul de arest al persoanei pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. Ieri, 30 noiembrie 2022, ora 21:21, printre pasagerii sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău” s-a … Articolul Un infractor turc, căutat de autoritățile germane, reținut în Aeroportul Internațional Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Moldova a început acest an cu cel mai mic preț la energia electrică din ultimii 10 ani. Prețul mediu ponderat a fost de 1,64 lei/kWh, dintre care la Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L am avut prețul de 1,51 lei/kWh, iar la S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” prețul a fost de 2.04 lei/kWh. Un preț mai mic decât acesta a fost … Articolul Expert economic: În mai puțin de nouă luni asistăm la a 5-a scumpire a energiei electrice, care cumulativ s-a scumpit de 3,6 ori apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat miercuri controversatul plan de pace propus de Elon Musk pentru a pune capăt ofensivei Rusiei în Ucraina, invitându-l pe miliardarul american să vină în ţara sa devastată de război, transmite AFP. Elon Musk a stârnit controverse pe Twitter în octombrie cu o propunere de plan de pace între Kiev … Articolul Zelenski îi propune lui Elon Musk să vină în Ucraina după propunerea de pace controversată a miliardarului american apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un microbuz ce se deplasa din România spre Republica Moldova, ce transporta pasageri. În rezultatul controlului vamal, în bagajele unuia dintre pasageri, a fost depistată o armă airsoft și alte accesorii, nedeclarate controlului vamal. Bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în … Articolul Postul vamal Leușeni: În bagajele unuia dintre pasageri, a fost depistată o armă airsoft și alte accesorii, nedeclarate controlului vamal apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Șeful Misiunii USAID Scott Hocklander, împreună cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a efectuat o vizită la unul dintre beneficiarii programului de implementare a soluțiilor digitale și prietenoase mediului în sectorul agricol. Acest program face parte dintr-un parteneriat între Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) și Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de … Articolul Șeful Misiunii USAID Scott Hocklander, împreună cu Vladimir Bolea, a efectuat o vizită la unul dintre beneficiarii programului de implementare a soluțiilor digitale și prietenoase mediului în sectorul agricol apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a României, un mesaj de felicitare adresat tuturor românilor. „De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România”, a declarat … Articolul Președinta Maia Sandu, de Ziua Națională a României: „Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă” apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
În seara zilei de 30 noiembrie 2022 salvatorii au avut o misiune neobișnuită de a salva o persoană care a rămas blocată sub vagonul unui tren. Cazul a avut loc la ora 20:04 pe calea ferată în apropierea orașului Sîngera, municipiul Chișinău. Potrivit primelor informații, bărbatul în vârstă de 38 de ani, care se afla … Articolul Pompierii au salvat un bărbat lovit de tren apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a cinci membri ai grupului infracțional reținut pentru contrabandă cu 33 automobile furate din Uniunea Europeană. Reținerea acestora a fost anunțată în iunie 2021, urmare a investigațiilor autorităților din Moldova, România și Ungaria, sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a … Articolul Cei cinci membri ai grupului infracțional reținut pentru contrabandă cu 33 automobile furate din UE, în valoare estimativă de 14 milioane lei – trimiși pe banca acuzaților apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Programul USAID Comunitatea Mea a contribuit la organizarea conferinței dedicate consultărilor cu privire la conceptul Strategiei de reformă a administrației publice din Republica Moldova. În calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, Republica Moldova s-a angajat în actualizarea cadrului strategic și de politică al reformei administrației publice. Evenimentul a avut obiectivul general de … Articolul USAID oferă sprijin autorităților publice locale din R.Moldova pentru a-și putea spori capacitățile și îmbunătăți calitatea serviciilor oferite cetățenilor apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Statutul de neutralitate al Moldovei nu înseamnă demilitarizare și izolare pe plan extern, dar capacitatea de a-i proteja pe cetățenii, asigurând pacea acestora. Moldova este un furnizor de securitate prin participarea la operațiuni de pacificare atât în Europa, Orientul Mijlociu, cât și în Africa. Declarațiile respective au fost făcute de vicepremierul Nicu Popescu la reuniunea … Articolul Nicu Popescu: Neutralitatea Moldovei nu înseamnă demilitarizare și izolare pe plan extern apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Central din 25.11.2022, o femeie de 41 de ani, a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei. Femeia a fost acuzată de faptul că, la data de 10.09.2022, după miezul nopții, aflându-se în salonul unui spital de psihiatrie, din … Articolul O femeie a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, săvârșit într-un spital de psihiatrie apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Fondul Monetar Internațional a ajuns la un acord la nivel de experți cu autoritățile din  Republica Moldova privind politicile economice necesare pentru finalizarea celei de-a doua evaluări a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă. Acordul urmează a fi aprobat de Consiliul de directori executivi al FMI în luna ianuarie 2023. Finalizarea … Articolul Acord la nivel de experți: încă 27 mln de dolari de la FMI din totalul de 287 mln apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova, Iurie Topală extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile. Încheierea a fost pronunțată în după amiaza zilei de miercuri, la solicitarea procurorior PCCOCS, de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana). Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, … Articolul Iurie Topală extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile apare prima dată în Punctul pe i.
30 noiembrie 2022
19:20
Cauza penală a fost pornită în luna februarie 2019 în temeiul sesizării unei persoane publice din cadrul Direcției Educație Tineret și Sport (DETS) sectorul Buiucani, mun. Chișinău, care a fost coruptă de un angajat din cadrul DETS al sectorului Râșcani mun. Chișinău și de administratorul unei persoanei juridice.În schimbul remunerației ilicite promise, persoana publică urma … Articolul Angajată din cadrul Direcției Educație Tineret și Sport al sectorului Râșcani, mun. Chișinău condamnată pentru infracțiunea de corupere activă săvârșită în coparticipare cu administratorul unei persoane juridice apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ES Yoshihiro Katayama, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră. Oficialii au discutat agenda bilaterală, în context, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Japonia, fiind al treilea cel mai mare donator de asistență pentru dezvoltare … Articolul Șefa statului s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei în Moldova, Yoshihiro Katayama, la încheierea mandatului său în țara noastră apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Începând cu 6 decembrie 2022, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului. Necesitatea prelungirii stării de urgență este determinată de riscurile … Articolul Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Unele prevederi ale Regulamentului de atribuire a categoriilor de vulnerabilitate energetică vor fi completate. Regulile actualizate se regăsesc în Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), care s-a reunit, astăzi, într-o ședință prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița. Potrivit Dispoziției CSE, în cazul consumatorilor care au declarat venituri de cel puțin trei ori mai mari decât veniturile … Articolul CSE a intervenit cu ajustări la Regulamentul de atribuire a categoriilor de vulnerabilitate energetică apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat de 49 de ani, învinuit de omor săvârșit cu deosebită cruzime într-un sat din raionul Telenești. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Telenești și … Articolul Un bărbat de 49 de ani, trimis pe banca acuzaților pentru omorul amicului de pahar apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Executivul a dat, astăzi, aviz pozitiv proiectului de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la Chișinău, pe 20 mai 2021, și a Protocolului de amendare a Acordului, semnat la Iași, pe 10 noiembrie 2022. Acordul are drept scop construirea unui sistem de apeducte ce … Articolul Acordul privind reglementarea construirii unor apeducte de interconexiune România-Republica Moldova, avizat pozitiv de Guvern apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Secretarul de stat Vladimir Cuc a desfășurat o întrevedere cu secretarul general al Inițiativei Central Europene (ICE), Roberto Antonione, însoțit de echipa din cadrul secretariatului ICE. Vizita secretarului general ICE a avut loc în contextul preluării președinției în exercițiu a Republicii Moldova în cadrul ICE pentru anul 2023. În urma întrevederii, ambele părți au discutat … Articolul Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu secretarul general al Inițiativei Central Europene, Roberto Antonione apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Finanțarea externă, oferită de Republica Federală Germania, sub formă de grant pentru suportul bugetar în sumă de 40 milioane de euro a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor. Acest suport financiar va susține programele de stat în compensarea creșterii costurilor energiei pentru grupurile vulnerabile. Mijloacele financiare vor sprijini Republica Moldova în implementarea programului guvernamental „Ajutor la … Articolul Suportul bugetar nerambursabil de 40 milioane de euro din partea Germaniei a fost debursat pe contul Ministerului Finanțelor apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:40
Un avocat și un intermediar au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Persoanele sunt suspectate că ar fi primit remunerări ilicite de la o femeie în schimbul promisiunii de a influența decizia pe o cauză penală, aflată pe rol în instanța de judecată.  Potrivit materialelor urmăririi penale, cei … Articolul Ar fi încercat să soluționeze un dosar, pornit pe tentativă de omor. Un avocat și un intermediar, reținuți de CNA și PA apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței din 30 noiembrie 2022, solicitările operatorilor Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) majorarea tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice. Astfel, consumatorii Premier Energy, cei din centrul și sudul R. Moldova, vor achita 5,91 lei/kWh (fără TVA), cu circa 1 leu … Articolul La nici o lună după ultimele majorări, energia electrică se scumpește din nou apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Pensiile în anul 2023 ar putea fi indexate cu 14%, chiar dacă inflația este de 30%. Declarația a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru”. Potrivit oficialului, indexarea pensiilor la valoarea inflației este o povară extrem de grea pentru bugetul țării, în condițiile în care … Articolul Marcel Spatari: În 2023 pensiile nu vor fi indexate la valoarea inflației. E foarte scump apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu Roberto Antonione, Secretarul general al Inițiativei Centrale Europene (ICE), forum interguvernamental, observator în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite ce promovează cooperarea politică, economică, culturală și științifică între statele membre. Oficialii au discutat organizarea unui eventual Forum Economic, eveniment anual organizat sub egida Președinției, la … Articolul În anul 2023, Președinția Inițiativei Centrale Europene este preluată de Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
29 noiembrie 2022
21:00
În urma adresării Președintelui raionului Glodeni către Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova, precum și către Comisia Națională pentru Situații Excepționale, de a interveni cu aprovizionarea IMSP Spitalul raional Glodeni cu un generator electric, instituțiile vizate au reacționat prompt la solicitare. În prezent, din cauza deconectărilor imprevizibile de la energia electrică, situația … Articolul La solicitarea lui Ion Cojocari, IMSP Spitalul raional Glodeni a primit un generator electric apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
În cadrul vizitei de lucru la București, prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu omologul său român, Nicolae Ionel Ciucă. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația economică, energetică și de securitate din regiune, fiind exprimat sprijinul reciproc în depășirea provocărilor, izbucnite în consecința războiului din Ucraina. Șefa Executivului de la Chișinău … Articolul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu omologul său din România, Nicolae Ionel Ciucă apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
Deficitul zilnic de 74 la sută din volumul necesar de electricitate, pe care Moldova îl înregistrează astăzi, se atestă pentru prima dată în ultimele trei decenii. Precizarea a fost făcută de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a menționat că, deși este o situație extrem de gravă, greul cel mare abia urmează și nu exclude … Articolul Ilan Șor: Din 1 ianuarie, riscăm să rămânem din nou pe întuneric apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
Președinta Republicii Moldova a participat astăzi la acțiunea publică „Aprinde o lumânare”, consacrată memoriei victimelor Holodomorului din Ucraina și ale Foametei din Moldova. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Ucrainei la Chișinău, Comunitatea Femeilor Ucrainene și Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova. Șefa statului a vorbit despre urmările tragice ale acțiunilor regimului stalinist în timpul … Articolul Maia Sandu a comemorat victimele Holodomorului din Ucraina și ale Foametei organizate din Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
Sănătatea oamenilor reprezintă o prioritate pentru Ilan Șor și echipa Partidului „ȘOR”. Acest lucru este demonstrat de un nou proiect care a fost implementat în satul Pohorniceni, raionul Orhei. După ani buni de așteptare, Oficiul Medicilor de Familie a fost complet renovat și dotat cu toate cele necesare. Angajații Centrului medical spun că demult își … Articolul VIDEO // Partidului „ȘOR”: În satul Pohorniceni, raionul Orhei, a fost renovat Oficiul Medicilor de Familie apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
În perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va lua parte la două reuniuni de nivel înalt ale miniștrilor afacerilor externe desfășurate la București (România) și Lodz (Polonia). Pe 29 – 30 noiembrie, șeful diplomației de la Chișinău va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din țările … Articolul Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu va participa la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO și ai OSCE apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat, astăzi, la Reuniunea Liderilor de la München – un format al Conferinţei de Securitate de la München. Evenimentul, desfășurat la București, a reunit participanţi la nivel înalt din peste 25 de state, oficiali, experţi și formatori de opinie. În discursul de deschidere a sesiunii „Dark Clouds Over the Black Sea? … Articolul Natalia Gavrilița, la Reuniunea Liderilor de la München: „Trebuie să rămânem vigilenți și solidari cu UE, NATO și toate țările din regiunea Mării Negre care promovează pacea și prosperitate” apare prima dată în Punctul pe i.
20:10
La 24 noiembrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unei avocate din municipiu Chișinău, care a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra judecătorilor și procurorilor într-o cauză penală. Procuratura Anticorupție a pornit cauza penală în decembrie 2016, după … Articolul Avocată condamnată pentru trafic de influență și folosirea documentelor oficiale false apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Emiratul Qatar a anunţat marţi un acord prin care va furniza Germaniei gaz natural lichefiat (GNL) pe o perioadă de 15 ani, informează dpa şi AFP. Gazul va fi vândut de Qatar Energy companiei americane ConocoPhilips, care îl va livra la terminalul aflat în construcţie în portul german Brunsbüttel, de la Marea Nordului, a declarat … Articolul Qatarul a anunţat un acord vizând aprovizionarea Germaniei cu gaz natural lichefiat apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Astăzi, Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, secretar executiv al PSRM împreună cu reprezentanții partidelor din cadrul platformei naționale ”Agenda Comună” – Ion Dron, președintele Partidului pentru Oameni, Natură și Animale, Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, liderii partidului ”Congresul Civic” și Andrei Donica, președintele partidului Mişcarea Profesioniştilor „Speranța-Надежда” au susținut un briefing în cadrul căruia au expus … Articolul Membrii platformei naționale ,,Agenda Comună” au prezentat opinia opoziției vis-a-vis de modificarea Codului Electoral apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Subiectul transformării digitale este discutat la Parlamentul European de către reprezentanții administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic. Funcționarii Parlamentului Republicii Moldova, alături de reprezentanții administrațiilor parlamentare din Georgia și Ucraina, efectuează, în aceste zile, o vizită de studiu la Parlamentul European. Delegația Parlamentului este condusă de Secretarul general, Tamara Gheorghița. Ieri, la Parlamentul European, reprezentanții … Articolul Subiectul transformării digitale, discutat la Bruxelles de către reprezentanții administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, de comun cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, au reținut marți două persoane bănuite de  organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni. Potrivit datelor din dosar, trei dintre aceștia au oferit în total suma de 16 700 dolari SUA, pentru a putea fi aduși ilegal în Moldova … Articolul Fost polițist de frontieră de la Giurgiulești și un transportator – reținuți pentru organizarea migrației ilegale apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratul Național de Investigații,  de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  au deconspirat o schemă de contrabandă cu peste 30 de vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane lei. Oamenii legii au stabilit că mijloacele de transport vizate erau sustrase din statele Uniunii … Articolul VIDEO // Contrabandă cu peste 30 vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane lei apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Azi și mâine (29-30 noiembrie), din cauza posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara. Despre acest lucru anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. În caz de o astfel de situație, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de … Articolul Azi și mâine, din cauza posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Republica Moldova suportă pierderi zilnice de milioane de lei din cauza avariei de la Termoelectrica, întrucât deficitul de energie electrică impune achiziții de pe piața externă la un preț de 5 ori mai mare. O spune președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, după ce formațiunea a depus un denunț la Procuratura Generală privind investigarea modului în … Articolul Dinu Plîngău despre avaria de la Termoelectrica: sabotaj și prejudicierea bugetului de stat apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Fenomen inexplicabil! Este reacția vicepremierului Andrei Spînu la creșterea bruscă a prețului la energia electrică pe piața externă, fapt ce cauzează pentru astăzi, 29 noiembrie, un deficit de energie de 74%. Vicepremierul spune că pentru a nu rămâne în beznă, Energocom va procura energie de avarie, prețul căreia va fi anunțat ulterior, însă din experiența … Articolul Andrei Spînu: Pe 29 noiembrie avem un deficit de energie electrică de 74% apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.