Expoziția „Republica Moldova prezintă”, la Baia Mare

InfoPrut, 23 septembrie 2022 23:10

25 de companii din stânga Prutului participă, în perioada 23-25 septembrie, la cea de-a doua ediție a expoziției „Republica Moldova prezintă”, desfășurată în municipiul Baia Mare din România. Expoziția este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, cu sprijinul Consiliului județean Maramureș și […] Articolul Expoziția „Republica Moldova prezintă”, la Baia Mare apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 5 minute
14:40
Iulian Fota, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe de la București, s-a întâlnit cu recent, la Chișinău, cu reprezentanții principalilor investitori din România în Republica Moldova.  Discuția a avut loc la Ambasada României în Republica Moldova și s-a axat pe subiecte ce țin de mediul investițional, perspectivele dezvoltării afacerilor și crearea de noi locuri […] Articolul Secretar de stat al MAE de la București și investitorii din România în R. Moldova, discuții la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
Acum 30 minute
14:20
Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României la Chișinău, a avut o întrevedere cu Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.  Astfel, părțile au discutat despre proiectele comune de infrastructura derulate de România si R. Moldova, dar și despre securitatea energetică și situația regională. „Am acordat o atenție deosebită sprijinului oferit de România in domeniul energetic, cu accent pe […] Articolul Securitatea energetică a R. Moldova, discutată de vicepreședintele Parlamentului și ambasadorul României la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
Acum o oră
14:00
Reprezentanții Moldova Fruct și oameni de afaceri din sectorul de import și export de produse agricole au efectuat săptămâna trecută o vizită de afaceri în Egipt pentru a discuta despre potențialul de export al fructelor basarabene pe piața din Egipt. Potrivit Asociației Moldova Fruct, discuțiile au avut scopul de a identifica oportunitățile de export a […] Articolul Producătorii de mere din Republica Moldova testează piața din Egipt apare prima dată în InfoPrut.
Acum 4 ore
12:40
Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR) din regiunea transnistreană ar fi desfășurat exerciții în cadrul cărora cadrele militare ar fi învățat cum să acționeze în cazul unui atac cu radiații, chimic sau biologic. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul rus al Apărării.  Potrivit instituției, exercițiile respective s-au desfășurat „în conformitate cu […] Articolul Exerciții militare suspecte a „pacificatorilor” ruși în regiunea transnistreană a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
23:30
România a promis că va ajuta Republica Moldova în privința asigurării cu resurse energetice pentru a trece de această iarnă. Declarații în acest sens au fost făcute de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Potrivit șefei statului, în prezent se discută intens la acest subiect. „Promisiunea a fost că vom fi ajutați. Urmează să vedem care […] Articolul R. Moldova se bazează pe România în caz că rămâne fără gaze de la ruși apare prima dată în InfoPrut.
22:10
Secretarul de stat al Ministerului de Externe de la Chișinău, Ruslan Bolbocean, a avut o întrevedere cu reprezentanții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București. Părțile au menționat în cadrul discuției că „noile provocări la adresa securității au un caracter tot mai variat și complex și nu mai recunosc frontiere naționale, inclusiv în contextul războiului […] Articolul Noile provocări la adresa R. Moldova, discutate la MAEIE de la Chișinău cu reprezentanții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Nu există transparență în privința livrării gazelor naturale în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Acestea sunt îngrijorările Comitetului pentru Unitate și Bunăstare de la Chișinău, care precizează că Republica Moldova a semnat cu Gazprom un contract păgubos și și-a asumat, timp de un an, plata pentru gazul consumat de regiunea transnistreană, transmite TVR Moldova.  Membrii […] Articolul Semnal de alarmă la Chișinău: R. Moldova a semnat un contract păgubos cu Gazprom apare prima dată în InfoPrut.
21:30
Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele referendumuri organizate ilegal de Rusia în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional.  Potrivit diplomației de la Chișinău, aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. „Astfel, Republica Moldova […] Articolul R. Moldova condamnă așa-numitele referendumuri organizate ilegal de Rusia în regiunile ocupate din Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Cu ajutorul Uniunii Europene și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, clădirea Liceului Teoretic „Holercani” din satul Holercani, raionul Dubăsari, a fost inaugurată astăzi, după ce a fost renovată în totalitate. Acum, clădirea liceului este izolată termic, au fost înlocuite ușile și ferestrele, iar panourile fotovoltaice instalate vor acoperi integral necesitățile de energie electrică […] Articolul Liceul din Holercani, renovat cu sprijinul Uniunii Europene apare prima dată în InfoPrut.
20:20
În perioada 26 septembrie – 06 octombrie, Serviciul Vamal al Republicii Moldova găzduiește Misiunea Oficiului European de Luptă Antifraudă, aflată în Republica Moldova, scopul căreia este investigarea actelor și faptelor de fraudă și de corupție care implică fonduri ale Uniunii Europene. Pe perioada aflării în Republica Moldova, responsabilii din cadrul Misiunii vor desfășura vizite de […] Articolul Experți europeni în lupta antifraudă, în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:20
Ministerul de Externe al Români le recomandă cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale sau, după caz, să părăsească cât mai rapid Rusia.  Recomandările diplomației de la București vin în contextul evoluțiilor recente din Rusia, inclusiv ca urmare a anunțului lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială din 21 septembrie. „MAE reamintește și reiterează cu insistență recomandările […] Articolul MAE de la București le cere cetățenilor români să părăsească Rusia apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Artiști din România și Republica Moldova vor participa la deschiderea stagiunii concertistice 2022-2023 a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, începând cu ora 19:00, cu un concert cu genericul „Interferențe culturale”. Concertul inaugural aduce în atenția publicului creații semnate de compozitori de pe ambele maluri […] Articolul Artiști din România și Republica Moldova, prezenți la deschiderea stagiunii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Universitatea Tehnică a Moldovei, împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, au realizat, timp de doi ani, un proiect transfrontalier în valoare de două milioane de euro pentru a crea una dintre cele mai moderne rețele universitare de Internet wireless, potrivit Ziarul Național. În cadrul acestui proiect a fost creat un laborator modern de […] Articolul Universitățile Tehnice de la Iași și Chișinău, laboratoare de mecatronică moderne datorită unui proiect comun de două milioane de euro apare prima dată în InfoPrut.
16:40
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un împrumut de 25 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide. Banii vor fi folosiți pentru realizarea infrastructurii de management a deșeurilor solide, achiziționarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare, compostare în mai multe raioane din R. Moldova: Ungheni, […] Articolul Republica Moldova, împrumut de la BERD pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor apare prima dată în InfoPrut.
16:30
Natalia Gavrilița, premierul de la Chișinău, s-a întâlnit astăzi, la Tokyo, cu grup de importatori japonezi ai vinurilor din Republica Moldova. Astfel, discuțiile s-au concentrat pe promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică vitivinicolă și soluțiile pentru creșterea cifrei de export al vinurilor din R. Moldova pe piața niponă . Părțile au apreciat creșterea cu 20% […] Articolul Vinurile din Republica Moldova, pe gustul japonezilor apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a informat cetățenii R. Moldova că implicarea acestora în acțiuni militare pe teritoriul altor state este pasibilă de răspundere penală în conformitate cu reglementările naționale și cele internaționale.  Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, anunțul respectiv a fost făcut în contextul lansării mecanismului de mobilizare parțială în forțele […] Articolul Autoritățile R. Moldova îi avertizează pe cetățenii care vor să fie mercenari în războiul dintre Rusia și Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Japonia va oferi ajutor Republicii Moldova pentru consolidarea economiei naționale și întărirea securității energetice, a precizat președintele Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională, Akihiko Tanaka, în cadrul unei întrevederi la Tokyo cu prim-ministrul Natalia Gavrilița. Oficialii au discutat despre perspectivele de extindere a cooperării dintre R. Moldova și Japonia și valorificarea oportunităților de implementare a potențialelor […] Articolul Japonia, sprijin pentru consolidarea economiei și a securității energetice din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
14:20
Bujorul este declarat „floare naţională a României”, potrivit unui act normativ adoptat marți, 27 septembrie, de Camera Deputaților. S-au înregistrat 180 voturi „pentru”, 39 „împotrivă” şi 23 de abţineri. „Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României. În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional […] Articolul Bujorul, declarat floare națională a României apare prima dată în InfoPrut.
14:20
Pasionații de știință și tehnologie de pe ambele maluri ale Prutului sunt invitați pe 30 septembrie la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, eveniment organizat la Chișinău în parcul Universității Tehnice a Moldovei. În acest an, în cadrul evenimentului va fi organizat concursul „Provocările Planetei Verzi”, o competiție dedicată științei și tehnologiei, care a antrenat tineri pasionați de […] Articolul Pasionații de știință și tehnologie de pe ambele maluri ale Prutului, invitați să vadă cele mai noi invenții ale tinerilor din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Membrii Consiliului de Administrație și angajații Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova au avut o ședință de lucru cu reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei din România. Autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului au făcut schimb de experiență privind implementarea Regulilor pieței energiei electrice, în special, a mecanismului calculării […] Articolul Reprezentanții ANRE din România și Republica Moldova, schimb de experiență la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Fanii trupei Alternosfera își vor putea întâlni artiștii preferați în cadrul unui eveniment inedit, organizat joi, 29 septembrie, la Opera Naţională Română din Bucureşti, înaintea primului concert din seria de show-uri organizate sub numele „Theatroll | Corbul Troian”. „Ne vom putea întâlni cu un număr de maxim 50 de persoane, pe 29 septembrie 2022, ora […] Articolul Trupa Alternosfera, întâlnire cu fanii din România înaintea concertelor „Theatroll | Corbul Troian” apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Blocul în care se află Secția Prematuri a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău va fi renovat și dotat cu echipamente de ultimă generație în cadrul unui proiect transfronatlier România – R. Moldova. Reprezentanți Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași, România–Republica Moldova (BRCT Iași) au efectuat în această lună prima vizită la Institutul Mamei și […] Articolul Bloc al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, renovat și dotat cu echipamente de ultimă generație într-un proiect comun România – R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
27 septembrie 2022
22:20
De astăzi, chirurgii Spitalului Clinic Orășenesc pentru Copii din Cernăuți pot opera rapid și cu traumatisme minime apendicita, grație echipamentului laparoscopic pe care spitalul l-a achiziționat datorită ONG-ului „Uniunea Tineretului Ucrainean din România”, notează Libertatea Cuvântului. „Spitalul nostru a încheiat un acord cu „Uniunea Tineretului Ucrainean din România” pentru acordarea de asistență caritabilă în valoare […] Articolul Echipament medical modern pentru spitalul de copii din Cernăuți, grație implicării României şi Poloniei apare prima dată în InfoPrut.
21:30
Compania aeriană Turkish Airlines a anulat zborurile către Minsk, Soci, Rostov și Ekaterinburg până la sfârșitul anului, se arată pe site-ul web al transportatorului. Motivul deciziei nu a fost însă specificat. Pasagerii care au cumpărat bilete pentru zborurile anulate vor putea fie să aleagă o altă rută, fie să primească o rambursare integrală. Anterior, compania […] Articolul Compania aeriană Turkish Airlines întoarce spatele Rusiei apare prima dată în InfoPrut.
21:10
Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului internațional de poezie „Grigore Vieru” are loc la Iași, Chișinău și Strășeni în perioada 25-28 septembrie.  În această perioadă, la Iaşi au loc mai multe evenimente deosebite: Spectacolul de gală „Floarea de lumină” în memoria poetului Grigore Vieru, cu participarea actriței Lamia Beligan și a cântărețului și compozitorului Nicu […] Articolul Festivalul internațional de poezie Grigore Vieru, organizat la Chișinău, Iași și Strășeni apare prima dată în InfoPrut.
20:40
Uniunea Europeană în parteneriat cu Centrul de Comerț Internațional și Ministerul Economiei al Republicii Moldova a lansat Platforma de asistență pentru comerț a Parteneriatului Estic.  Potrivit Delegației UE la Chișinău, platforma, lansată în limba română, va sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici și a comunității de afaceri, va oferi acces la informații comerciale agenților economici și va […] Articolul Afacerile din R. Moldova, sprijinite prin Platforma de asistență pentru comerț a Parteneriatului Estic apare prima dată în InfoPrut.
20:40
Consiliul Local al municipiului Iași va dezbate în ședința de miercuri, 28 septembrie, un proiect de hotărâre care vizează aprobarea cooperării între laşi şi municipiul Bălţi din Republica Moldova. Acordul de cooperare prevede promovarea în comun a unor proiecte care țin de administraţia publică locală, educaţie, cultură, sport, sănătate, turism, protecţia mediului şi reducerea riscurilor […] Articolul Iași și Bălți, pași spre consolidarea cooperării apare prima dată în InfoPrut.
20:10
Studenții din R. Moldova, aflați în primul an de studii la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, sunt ajutați de colegii mai mari să ajungă și să se acomodeze în România. Clubul studenților organizează timp de trei zile proiectul dedicat bobocilor care vin din R. Moldova. „Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și […] Articolul Studenții din R. Moldova, ajutați să se acomodeze în România de colegii mai mari apare prima dată în InfoPrut.
19:50
Ediția 2022 a Campaniei Nocturna Bibliotecilor din R. Moldova și România va avea loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie. În acest sens, Biblioteca Națională a Republicii Moldova își va deschide ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex în cadrul ediției Nocturnei Bibliotecilor 2022, cu genericul „Share Location@BIBLIOTECĂ”. Respectiv, pentru cei […] Articolul Nocturna Bibliotecilor din R. Moldova și România, la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
19:40
Ministerul Culturii al Republicii Moldova a lansat un concurs internațional de proiecte de arhitectură pentru restaurarea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău.  La concursul cu genericul „Renaște Filarmonica” sunt invitați să participe arhitecți și birouri de arhitectură atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. În acest sens, a fost creat un site special www.rising.philharmonic.md, […] Articolul Arhitecți de pretutindeni, invitați să propună proiecte de restaurare a Filarmonicii R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:30
În contextul mobilizării anunțate de Rusia, Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău este cu ochii și pe regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de Alexandru Musteață, șeful SIS din Republica Moldova.  Potrivit presei de la Chișinău, șeful SIS a menționat în cadrul unei mese rotunde pe tema consolidării rezilienței R. Moldova, privind elaborarea […] Articolul Șeful SIS din R. Moldova: Suntem cu ochii pe regiunea transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Primăria municipiului Constanța a oferit un ajutor în valoare de 100 de mii de euro pentru construcția unui teren de sport în orașul Cahul din Republica Moldova.  Astfel, săptămâna trecută, Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a mers la Cahul, iar acolo împreună cu omologul său, Nicolae Dandiș, a vizitat locul unde va urma construcția. „Mulțumim […] Articolul Constanța, 100 000 de euro pentru construcția unui teren de sport în Cahul apare prima dată în InfoPrut.
15:30
Cinefilii au umplut sălile la proiecțiile din cadrul ediției a opta a Zilelor Filmului Românesc (ZFR), care a avut loc, în perioada 22-25 septembrie, în cinematografele Cineplex-Loteanu şi Odeon din Chișinău.  Peliculele din secțiunea FILME NOI au făcut săli pline în fiecare seară, iar publicul a participat și la sesiunile de întrebări și răspunsuri. Cele […] Articolul Cinefilii din R. Moldova, atrași ca un magnet de filmele din România apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Republica Moldova riscă să rămână, precum Turcia, un etern candidat la Uniunea Europeană dacă nu va îndeplini condițiile Comisiei Europene cât mai curând. Declarații în acest sens au fost făcute de Vlad Filat, fost premier de la Chișinău. Astfel, el a atenționat că Republica Moldova poate începe negocierile, dacă va îndeplini condițiile Comisiei Europene, cel […] Articolul Fost premier de la Chișinău: R. Moldova riscă să rămână un etern candidat la aderarea la UE apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Reprezentanții Republicii Moldova și ai României au avut prima rundă de negocieri asupra textului Acordului dintre Guvernele de la București și Chișinău, privind controlul coordonat în punctul de trecere rutier al frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România. Din partea Republicii Moldova, în procesul de negociere sunt implicați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului […] Articolul România și Republica Moldova ar putea administra în comun punctul de trecere rutier al frontierei Leușeni-Albița apare prima dată în InfoPrut.
26 septembrie 2022
23:40
Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în furnizarea de resurse energetice. Asigurările au venit din partea lui Janis Mazeiks, ambasadorul UE la Chișinău, în cadrul unui discurs susținut în contextul tradiționalei Săptămâni Europene a Energiei Durabile și a Săptămânii Diplomației Europene pentru Climă în Republica Moldova, marcate în perioada 23-30 septembrie.  „Republica Moldova, în calitate […] Articolul Ambasadorul Janis Mazeiks dă asigurări că UE va sprijini R. Moldova în furnizarea de resurse energetice apare prima dată în InfoPrut.
23:00
Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în furnizarea de resurse energetice. Asigurările au venit din partea lui Janis Mazeiks, ambasadorul UE la Chișinău, în cadrul unui discurs susținut în contextul tradiționalei Săptămâni Europene a Energiei Durabile și a Săptămânii Diplomației Europene pentru Climă în Republica Moldova, marcate în perioada 23-30 septembrie.  „Republica Moldova, în calitate […] Articolul Ambasadorul Janis Mazeiks dă asigurări că UE va sprijini R. Moldova în asigurarea cu resurse energetice apare prima dată în InfoPrut.
23:00
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova a reamintit cetățenilor despre ghidul acțiunilor în situații de urgență. Ghidul poate fi descărcat, accesând site-tul oficial www.dse.md. Materialul instructiv include regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandări de pregătire pentru diverse situații de risc. Totodată, ghidul include compartimentul cu informații despre acțiunile importante care trebuie să […] Articolul Ce ar trebui să știe cetățenii R. Moldova în cazul unor situații de urgență apare prima dată în InfoPrut.
20:50
Elevii din Ucraina care studiază în limba română vor primi burse duble, de 2.000 de lei fiecare, de la Guvernul de la București, prin Departamentul Românilor de Pretutindeni. Asociația Românilor din Regiunea Odesa „Gavriil Muzicescu” a primit în urmă cu câteva zile acceptul autorităților din România de a gestiona programul de burse acordate școlarilor de […] Articolul Ce probleme întâmpină elevii români din Sudul Basarabiei în accesarea burselor oferite de Guvernul României apare prima dată în InfoPrut.
19:40
Peste 160 de locuitori ai municipiului Cahul au locuri de muncă datorită unei companii cu capital majoritar românesc care produce articole de tricotaj, notează Ziarul Național. „Laboratorio Tessile Mol” SRL din Cahul produce de mai mulți ani articole de confecții și de tricotaj pentru mărci renumite din Europa și este recunoscută pentru calitatea acestora. Compania […] Articolul Locuri de muncă la Cahul grație unei companii din România apare prima dată în InfoPrut.
19:10
Cu ocazia Zilei Cooperării Europene, la Cahul a avut loc o prezentare a reuşitelor proiectelor strategice transfrontaliere, implementate în cadrul programului operațional comun România-Republica Moldova, care au ajutat la dezvoltarea localităților de pe ambele maluri ale Prutului, notează TVR Moldova. În cadrul evenimentului, la care a participat și viceprimarul municipiului Iași, localitate înfrățită cu municipiul […] Articolul Republica Moldova și România, proiecte comune implementate cu succes apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Nu există semnale că Republica Moldova ar putea fi atacată de Rusia. Declarația a fost făcută de ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, în cadrul unei vizite efectuate la Bălți.  Potrivit diplomatului, Statele Unite ale Americii monitorizează îndeaproape războiul ruso-ucrainean și informează Republica Moldova despre orice scenariu. „După cum am menționat anterior, când am […] Articolul Ambasadorul SUA la Chișinău, despre un eventual atac al Rusiei asupra R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:30
Cu ocazia Zilei Cooperării Europene, la Cahul a avut loc o prezentare a reuşitelor proiectelor strategice transfrontaliere, implementate în cadrul programului operațional comun România-Republica Moldova, care au ajutat la dezvoltarea localităților de pe ambele maluri ale Prutului, notează TVR Moldova. În cadrul evenimentului, la care a participat și viceprimarul municipiului Iași, localitate înfrățită cu municipiul […] Articolul Proiecte transfrontaliere implementate cu succes în cadrul programului operațional comun România – Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:30
După patru zile în care Zilele Filmului Românesc au umplut sălile de la cinematografele din Chișinău, proiecțiile se „mută” la Bălți. Astfel, publicul din nordul R. Moldova va putea viziona, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, cele mai noi filme românești, premiate la prestigioase festivaluri de specialitate. Evenimentul, care va avea loc în incinta […] Articolul Zilele Filmului Românesc ajunge la Bălți. Ce filme vor putea fi vizionate gratuit apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Reunirea Republicii Moldova cu România reprezintă una din prioritățile proiectului de țară pe care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor urmează să îl lanseze în această toamnă. În acest sens, astăzi în cadrul unei dezbateri publice privind politica externă și românii de pretutindeni s-a discutat, inclusiv, despre programul ce vizează reunirea Republicii Moldova cu România. Potrivit […] Articolul Reunirea, în proiectul de țară al singurului partid de opoziție din România. Ce dezbatere a avut loc în Parlamentul de la București apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Tineri din România și Republica Moldova au obținut medalii de aur, argint și bronz în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, organizată de Ucraina online în perioada 19-25 septembrie. Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de argint prin Alin Popescu, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău. De asemenea, tinerii din România […] Articolul Medalii pentru România și R. Moldova la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Elevi din Republica Moldova au participat în acest an la competiția INTEL AI Global Impact Festival, un eveniment internațional dedicat inteligenței artificiale, la care au participat aproximativ 220 de elevi din 24 de state. Echipele au fost formate din elevii Ciprian Meriacre și Daniela Balutel de la Liceul Teoretic „Aristotel” din mun. Chișinău și Eduard […] Articolul Republica Moldova, printre câștigătorii unei competiții internaționale privind inteligența artificială apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Elevi din Republica Moldova au participat în acest an la competiția INTEL AI Global Impact Festival, un eveniment internațional dedicat inteligenței artificiale, la care au participat aproximativ 220 de elevi din 24 de state. Echipele au fost formate din elevii Ciprian Meriacre și Daniela Balutel de la Liceul Teoretic „Aristotel” din mun. Chișinău și Eduard […] Articolul Republica Moldova, printre câștigătorii competiției INTEL AI Global Impact Festival dedicată inteligenței artificiale apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Primele cisterne de păcură livrate din România pentru suplinirea rezervei de stat au ajuns în Republica Moldova, a anunțat Guvernul de la Chișinău. „Astăzi, primele cisterne de păcură au fost livrate, din România, pentru suplinirea rezervei de stat. În perioada următoare, la Chișinău urmează să ajungă și alte garnituri feroviare cu păcură”, se precizează în anunțul […] Articolul Primele cisterne de păcură din România au ajuns în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:20
PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Sfânta Liturghie în biserica-monument „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Mănăstirea Voroneț. În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XVIII-a după Cincizecime. […] Articolul Episcopul de Bălți, slujbă la Mănăstirea Voroneț apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.