Pregătim umbrelele! Sinopticienii promit ploi în mai multe localități din țară

Realitatea.md, 23 septembrie 2022 05:30

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă, 23 septembrie, vom avea maxime de până la 18°C. În mai multe raioane din țară se așteaptă precipitații.  În cursul nopții, în nord se așteaptă până la 6°C. Ziua termometrele vor indica până la 14°C. În centru, noaptea se prognozează până la 8°C, iar maxima zilei va fi de […] Articolul Pregătim umbrelele! Sinopticienii promit ploi în mai multe localități din țară apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 10 minute
12:30
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat un spot social, prin care oamenii sunt atenționați să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale. Prin acest material, IGSU atenționează cetățenii să nu utilizeze buteliile de gaz în încăperile locative, […] Articolul VIDEO IGSU atenționează! Cum trebuie utilizate buteliile de gaz, pentru a nu pune viața în pericol apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
12:20
În primele nouă luni ale anului curent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a intervenit în peste 24 000 de misiuni. Potrivit șefului IGSU, Alexandru Oprea, acesta este cel mai înalt indicator pe toată durata existenței instituției. Creșterea semnificativă a numărului de intervenții reprezintă principala provocare a angajaților IGSU. Din ianuarie până în prezent, instituția […] Articolul Anti-record la IGSU: De la începutul anului, salvatorii au intervenit în peste 24 mii de cazuri. Câte vieți au salvat apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Un bărbat din raionul Dondușeni și-a găsit tatăl fără suflare. Bărbatul de 67 de ani era strangulat și a fost găsit în extravilanul localității. Oamenii legii au fost alertați vineri dimineața, în jurul orei 7:40, potrivit ofițerei de presă a Poliției locale, Svetlana Talpă. Acesta nu a lăsat un bilețel de adio. Pentru cele mai […] Articolul Momente de groază pentru o familie din Dondușeni: Feciorul și-a găsit tatăl fără suflare apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Procurile pentru reprezentarea persoanelor care doresc stabilirea, reexaminarea sau recalcularea pensiei, precum și a alocațiilor și indemnizațiilor, stabilirea și plata compensațiilor persoanelor cu dizabilități vor fi autentificate de către secretarul consiliului local. Legislativul a adoptat, în cadrul ședinței plenare din 6 octombrie curent, în lectura a doua, proiectul de lege. Documentul a fost elaborat în […] Articolul Bătut în cuie! Secretarul consiliului local, cu drept de a autentifica încă un tip de procură. Unde va fi utilizată? apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Patriarhul Kirill i-a binecuvântat pe episcopii ortodocși, clerul, monahii și toți credincioșii „să se roage cu râvnă de acasă” pentru sănătatea președintelui rus. Vladimir Putin împlinește 70 de ani pe 7 octombrie. Pe 8 octombrie, când se aduc omagii unuia dintre cei mai venerați sfinți în Rusia, Serghie de Radonezh, în bisericile din țară vor […] Articolul Ordinul patriarhului Kirill: Două zile de slujbe și rugăciuni pentru sănătatea lui Vladimir Putin apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a făcut publice noile prețuri ale carburanților, iar prin urmare, în weekend, 8-10 octombrie 2022, benzina se scumpește cu 14 bani, iar motorina se scumpește cu 32 bani. Astfel, în weekend, un litru de benzină va costa 24,57 lei, iar unul de motorină va putea fi cumpărat cu […] Articolul Cât vor mai continua scumpirile? Prețul motorinei va crește în weekend cu 32 de bani apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
12:00
Astăzi, 7 octombrie 2022, în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au fost aprobate tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către Î.M. „Apă-Canal” Căușeni pentru anul 2022, diferențiate pe categorii de consumatori. Astfel, pentru […] Articolul ANRE a aprobat tarifele. Cât vor plăti locuitorii din Căușeni pentru alimentarea cu apă și canalizare apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Cinci persoane, dintre care doi angajați ai unei bănci comerciale și trei administratori autorizați, au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție, după cele 19 percheziții efectuate la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele, utilizate de către suspecți. Totodată, au fost efectuate și acțiuni de urmărire penală în unele birouri din entitatea bancară. Potrivit informațiilor, […] Articolul Angajații unei bănci – reținuți pentru escrocherie. Ar fi înstrăinat ilegal zeci de bunuri gajate apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Administrația rusă de la Zaporojie ar fi furat ștampila centralei nucleare de la Energodar, conform agenției UNIAN. Aceștia ar intenționa să o folosească pentru a valida documentele emise. Jurnaliștii de la Kiev fac referire la agenția Energoatom. Conform lor, ștampila furată a fost deja declarată drept lipsită de valabilitate. Administrația a aprobat deja alta. Modelul […] Articolul De râs sau de plâns? Presa de la Kiev: Rușii au furat ștampila centralei nucleare de la Zaporojie apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în marja Summitului CPE de la Praga cu șefii de guverne din statele ce formează Uniunea Economică Benelux. Este vorba de prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte și prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, cărora le-a spus că „își dorește o cooperare mai strânsă […] Articolul Solicitarea făcută de Sandu către șefii de guvern ai Uniunii Economice Benelux: Creșterea exporturilor Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
De la începutul anului 2022, numărul infracțiunilor la traversarea frontierelor de stat a Republicii Moldova a înregistrat o creștere semnificativă. Despre acest lucru a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Rosian Vasiloi, în cadrul unui briefing de presă despre activitatea subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, pe parcursul ultimelor nouă luni.  Potrivit șefului IGPF, […] Articolul VIDEO Tentativele de trafic ilicit de arme si muniții în Moldova au crescut considerabil apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
11:30
Alerta teroristă se prelungește cu încă 15 zile în Transnistria. Vadim Krasnoselski a semnat un decret prin care extinde Codul Galben de pretins pericol. Documentul a fost publicat de administrația separatistă pe 5 octombrie. Acesta va fi valabil cel puțin până pe 21 octombrie 2022 inclusiv, însă nu este exclus să fie iar prelungit. Pentru […] Articolul Ce se mai întâmplă cu alerta teroristă din Transnistria? Liderul separatist a semnat un nou decret apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție, după ce astăzi, 7 octombrie, învinuitul socialist, Igor Dodon, din arest la domiciliu i-a adresat un mesaj de felicitare președintelui rus, Vladimir Putin, care împlinește 70 de ani. În mesajul său, Dodon l-a venerat și ridicat în slăvi, în timp ce acesta este blamat de întreaga […] Articolul Felicitarea pentru Putin l-a demascat. Marian prezice ce s-ar fi întâmplat cu Moldova dacă era președinte Dodon apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
În legătură cu executarea lucrărilor de reabilitate a rețelelor de apeduct pe strada București, la intersecția cu strada Tighina, din 8 până la 9 octombrie, inclusiv, va fi parțial suspendat traficul rutier. Prin urmate, transportul public, ruta de troleibuz nr. 28 va fi redirecționată: Tur: str. Ceucari, str. Calea Orheiului, bd. Renașterii Naționale, bd. Grigore […] Articolul ATENȚIE! Restricții de circulație în Centrul Capitalei. Cum va circula transportul public apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
La începutul lunii octombrie, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a anunțat regimul finanțării prestațiilor sociale pentru această lună. Astfel, astăzi, 7 octombrie, vor fi finanțate, indemnizațiile de maternitate acordate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi. Tot astăzi, vor fi finanțate și indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. După finanțarea plăților acestea se procesează […] Articolul Beneficiarii pot ridica banii! Ce îndemnizații vor fi finanțate astăzi, 7 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
De pe 21 septembrie, după ce Kremlinul a anunțat mobilizare parțială, în Republica Moldova au intrat 3802 cetățeni ruși. Dintre ei, 1406 au părăsit deja țara noastră.  Datele statistice au fost prezentate de șeful de la Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unui briefing organizat de Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit oficialului, o bună parte dintre ei […] Articolul Vasiloi: 249 de ruși au primit interdicția de a intra în Moldova. Câți am primit după anunțul despre mobilizare? apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Doi angajați ai Poliției de Frontieră au fosr reținuți pentru că ar fi facilitat o schemă de contrabandă cu 700.000 țigări, iar instituția a venit cu o precizare despre acest caz. Potrivit responsabililor, Poliția de Frontieră condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilicite și acordă suportul necesar instituțiilor de resort pentru ca aceștia să […] Articolul Poliția de Frontieră reacționează, după ce doi angajați au fost reținuți: Condamnăm actele de implicare apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Biden consideră că șantajul nuclear al lui Putin poate să fie mai mult decât o glumă. Conform liderului de la Casa Albă, situația de acum reprezintă cea mai serioasă perspectivă a „Armaghedonului” din ultimii 60 de ani. Președintele american a făcut declarațiile în timpul unei colectări de fonduri a democraților din New York City. Biden a dezvăluit […] Articolul Declaraţii publice despre un eventual „Armaghedon nuclear”. Biden, convins că Kremlinul nu glumește apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
10:20
Procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii de investigații ai INI și angajații Serviciului Vamal au deconspirat o încercare de scoatere ilegală din țară a 700.000 țigări peste Prut, prin localitatea Șirăuți, Briceni. Potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat în noaptea zilei de joi, iar cele trei persoane reținute, prin care doi angajați ai Poliției de […] Articolul VIDEO Doi angajați ai Poliției de Frontieră – reținuți! Ar fi facilitat o schemă de contrabandă cu țigări apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președința țării noastre, Maia Sandu. „Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 de lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european […] Articolul Cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene se va desfășura în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Toamna caldă a dus de nas arbuștii, iar cei de liliac au înflorit pentru a doua oară în acest an în Capitală. La început de octombrie, și unii castani s-au lăsat amăgiți de soare și au desfăcut mugurii. Oamenii de știință afirmă că este vorba despre o anomalie apărută pe fundalul schimbărilor climatice, transmite știri.md. […] Articolul FOTO Liliacul a înebunit de atâta toamnă! La început de octombrie, arbuștii colorează străzile Capitalei apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Deși lideri mondiali care îi strâng mâna lui Vladimir Putin sunt tot mai puțini, Igor Dodon îl ridică în slăvi, adresându-i un mesaj cu ocazia jubileului. Președintele rus împlinește 70 de ani. Ex-șeful de stat scrie că transmite felicitarea „sincer” și „cu mare respect”. Potrivit lui, Putin este „om de stat remarcabil, care a câștigat […] Articolul Puțini strâng mâna lui Putin, iar Dodon îl ridică în slăvi: „În aceste clipe deloc ușoare, Vladimir Vladimirovici…” apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un tânăr în vârstă de 28 ani, originar din raionul Briceni, a fost condamnat la 12 ani închisoare și amendă în mărime de 150 000 lei pentru șantaj. Conform acuzațiilor aduse de către procurori, bărbatul este învinuit că, în perioada septembrie-noiembrie 2020, de comun acord cu alte persoane, utilizând pe rețelele de socializare un profil […] Articolul Amenința o tânără că-i va publica imaginile intime pe internet! Pedeapsa primită de individul din Briceni apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit o nouă tentativă de scoatere frauduloasă din țară a peste 20 000 de țigarete, ascunse în locuri special adaptate. Potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi. „La pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Leușeni (PVFI, rutier), s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un […] Articolul VIDEO Un moldovean a încercat să scoată din țară peste 20 000 de țigarete! Unde le-a ascuns apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Sheriff Tiraspol a fost învinsă de gruparea spaniolă Real Sociedad cu 2-0, într-un meci din grupa E a Ligii Europei. Golurile au fost marcate în mitanul secund, de către campionul mondial David Silva și Aritz Alustondo. Campioana Moldovei a jucat în inferioritate numerică din minutul 61, când a fost eliminat din teren Moussa Kyabou, pentru […] Articolul Sheriff Tiraspol a fost învinsă de gruparea spaniolă Real Sociedad apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Plajele de pe coasta de est a orașului Sydney sunt acoperite de meduze moarte care arată ca sticlă albastră, după ce ploile abundente au lovit orașul. Imaginile făcute pe plaja Maroubra au arătat cum vietățile albastre acoperă zone uriașe de nisip, potrivit news.com.au. Fenomenul a apărut după ce furtunile au lovit coasta de est a […] Articolul FOTO O plajă populară a devenit albastră după ce s-a umplut de o specie spectaculoasă de meduze apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Izolat, disperat, tot mai temător și imprevizil. Este imaginea lui Vladimir Putin la 70 de ani. Astăzi este ziua lui, dar nu are motive de sărbătoare. Din contră. De mai bine de șapte luni, armata sa este umilită în Ucraina, acolo unde își propusese o operațiune fulger, care să dureze doar câteva zile. În țară, […] Articolul Putin împlinește azi 70 de ani! Viața celui mai controversat lider al lumii: izolat, irațional și cu frici apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
08:20
Criza blanchetelor pașapoartelor a fost soluționată. Licitația a fost câștigată de o companie publică din Polonia care produce pașapoarte și pentru cetățenii polonezi. Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, dă asigurări că noul furnizor este unul credibil, iar după ce a fost exclusă taxa de royalty aplicată anterior, costurile de perfectare a actelor se vor […] Articolul Veste bună pentru moldoveni! Director ASP: Costurile de perfectare a actelor se vor reduce apare prima dată în Realitatea.md.
08:00
Premierul Natalia Gavrilița a confirmat că riscul ca Gazprom să sisteze complet livrările de gaze naturale către Republica Moldova există. Totuși, potrivit premierului un astfel de scenariu nu va fi generat de încălcarea prevederilor contractuale, ci de faptul că Republica Moldova s-a alăturat retoricii comunității internaționale de condamnare a războiului din Ucraina. De asemenea, șefa […] Articolul Gavrilița, îngrijorată: Riscul ca Gazprom să sisteze complet livrările de gaze naturale către Moldova există apare prima dată în Realitatea.md.
08:00
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 7 octombrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Briefing de presă susținut de șefii subdiviziunilor MAI, care vor oferi informații despre acțiunile realizate și rezultatele obținute pe parcursul a 9 luni de activitate ale anului 2022 10:00 Primăria Chișinău organizează licitația funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Edilul capitalei Ion Ceban a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care răspunde la atacurile PAS. El susține că se aștepta la un mix de murdării și cunoaște că se pregătesc în laboratoare diverse campanii de denigrare a sa și a colegilor. „Au încercat să mă învinuiască de ilegalități și nu au […] Articolul Ceban răspunde la atacurile PAS: Știu că pregătesc în laboratoare diverse campanii de denigrare a mea și a colegilor apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace 2022 urmează să fie anunţat astăzi la Oslo, Norvegia. În total, 343 de nominalizaţi – 251 de persoane şi 92 de organizaţii – concurează pentru premiu în acest an, potrivit Institutului Nobel. Dar lista completă nu este încă publică şi va fi lansată abia după 50 de ani. Anul trecut, […] Articolul Premiul Nobel pentru Pace va fi anunţat astăzi. Vladimir Zelenski, printre favoriţi apare prima dată în Realitatea.md.
07:00
Preşedintele american Joe Biden a declarat că ameninţările ruse de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericol de „apocalipsă” pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, în plină desfăşurare a Războiului Rece, relatează lefigaro.fr. „Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy şi criza rachetelor din […] Articolul Joe Biden, despre riscul unei „apocalipse nucleare”: Putin nu glumeşte apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să încarce bateriile pentru perioada rămasă până la Crăciun. Temperaturile sunt decente la nivelul continentului european, iar prețurile sunt mai mici decât cele din vară. Lugano (Elveția) Lugano este unul dintre cele mai frumoase orașe din Elveția. Face parte din cantonul Ticino […] Articolul Cele mai potrivite destinații turistice potrivite pentru luna octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
06:20
Familia unei adolescente care a murit în timpul protestelor din Iran a fost forţată să facă declaraţii false, a afirmat o sursă apropiată familiei pentru BBC. Nika Shakarami, în vârstă de 16 ani, a dispărut la Teheran pe 20 septembrie, după ce i-a spus unei prietene că este urmărită de poliţie. Mătuşa adolescentei, Atash, a […] Articolul VIDEO Familia unei adolescente ucise în timpul protestelor din Iran, forţată să mintă în legătură cu moartea fetei apare prima dată în Realitatea.md.
05:50
Nativii zodiacului vor avea parte de o zi plină de încercări și vor trebui să își asculte intuiția mai mult ca niciodată. Unele zodii ar putea fi afectate de decizii spontane. Totuși, asta nu le va împiedica să învețe din greșeli și să evolueze.  Berbec Se anunță o zi foarte bună pentru Berbeci. Starea voastră […] Articolul HOROSCOP 7 octombrie: Vezi ce ți-au pregătit astrele în ultima zi a săptămânii apare prima dată în Realitatea.md.
05:20
Astăzi, 7 octombrie, leul moldovenesc se apreciază în raport cu principalele monede de referință – euro și dolarul american, arată datele Băncii Naționale a Moldovei. În ziua de marți, un euro va costa 19 lei și 21 de bani, cu 10 bani mai puțin față de cotația din 6 octombrie, iar un dolar – 19,44 […] Articolul CURS VALUTAR 7 octombrie: Euro și dolarul se ieftinesc apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
23:10
Concernul rus „Gazprom” obligă oficialii de la  Chișinău să ia una dintre cele două posibile decizii privind aprovizionarea cu gaze către regiunea transnistreană. Opinia a fost exprimată de experții Viktor Parlicov și Andrei Damașcan în cadrul unei emisiuni de la RLIVE TV. „Fie continuăm să furnizăm o parte din gaz pe malul stâng al Nistrului […] Articolul „Transnistria a devenit un cartof fierbinte”. Experții au descris două scenarii de dezvoltare a crizei energetice apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Primarul Capitalei, Ion Ceban, este proiectul rușilor și un partener al coaliției Șor-PCRM. De această părere este președintele Parlamentului, Igor Grosu, care și-a exprimat opinia în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal T „Primarul general a devenit un partener al coaliției Șor-PCRM, în mod tacit și cuminte le asigură acoperire legală… lui Șor […] Articolul Grosu: Ion Ceban este proiectul rușilor și un partener al coaliției Șor-PCRM apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Cancerul de pancreas ucide zeci de mii de oameni anual, iar specialiştii nu pot spune deocamdată că au identificat o cauză clară pentru apariţia aceste boli crunte. Nu există o dietă miraculoasă care să ţină cancerul departe, însă cu ajutorul noii tehnologii poate fi depistat mai repede. Cancerul pancreatic are unul dintre cele mai rele […] Articolul Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi detectată mai ușor! Iată ce trebuie să știi apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a cerut din nou, joi, arme liderilor europeni, afirmând că prin câștigul țării sale, se împiedică avansul tancurilor rusești către Varșovia sau Praga.   „Agresorul trebuie să fie pedepsit”, le-a transmis Volodimir Zelenski, într-o intervenţie video, celor 44 de lideri europeni prezenţi la Praga pentru prima reuniune a Comunităţii Politice Europene (CPE). […] Articolul Președintele Ucrainei cere noi arme de la liderii europeni: Împiedicăm tancurile ruse să ajungă la Varșovia apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Dictatorul bielorus, Aleksandr Lukașenko, a anunțat, joi, că a interzis inflația prin decret în Belarus. Conform acestuia, „orice creștere de prețuri este interzisă, nu de mâine, de azi”. Nerespectarea decretului ar urma să atragă „arestarea imediată și inculparea”. „Începând din 6 octombrie, orice creştere de preţuri este interzisă. Interzisă!”, a spus dictatorul bielorus, joi, într-o şedinţă […] Articolul Lukașenko a interzis inflația prin decret în Belarus apare prima dată în Realitatea.md.
21:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene. Despre aceasta, șefa statului a scris pe pagina sa de Facebook. „Particip astăzi, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene […] Articolul FOTO Maia Sandu, alături de 43 de lideri de stat din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Iată câteva simptome comune ale depresiei de urmărit și modalități de a sprijini un prieten sau persoana iubită care se luptă.  1. Dificultate în a te ridica din pat Este perfect normal să vă bucurați să dormiți sau să petreceți timpul în pat. Cu toate acestea, dacă a devenit dificil să găsești motivația de a […] Articolul Cinci semne că ai depresie de toamnă. Nu ar trebui să le ignori niciodată apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat care este necesitatea extinderii stării de urgență în țară. În cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, Grosu a declarat că decizia a fost luată din trei motive. „Astăzi am votat starea de urgență pentru încă două luni. Avem un război la hotar, deși sunt niște evoluții […] Articolul Președintele Parlamentului explică de ce a fost nevoie de extinderea stării de urgență apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Ambasada Rusiei în Moldova a confirmat că ambasadorul Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEEI) pe 5 octombrie pentru a raporta poziția Chișinăului cu privire la încercarea Rusiei de anexare a unor teritorii ucrainene, scrie Rupor.md. Departamentul diplomatic a spus că Vasnețov s-a întâlnit cu secretarul de stat Ruslan […] Articolul Ambasada Rusiei în Moldova vine cu detalii despre vizita lui Oleg Vasnețov la MAEIE! Ce s-a discutat la întâlnire apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Clipe de coșmar în Capitala Marii Britanii. Mai multe persoane au fost rănite după ce un individ le-a lovit cu cuțitul. Poliția londoneză spune că atacatorul este liber și că acesta a vrut doar să fure, scrie realitate.net. „Am primit informaţii potrivit cărora trei persoane au fost lovite cu cuţitul, iar o persoană a fost […] Articolul VIDEO Atac armat în centrul Londrei. Cel puțin 3 oameni sunt răniți apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
În urma anexării ilegale a patru regiuni ucrainene, zonele au început să apară în prognozele meteo ale televiziunilor rusești, relatează Sky News. Jurnalistul Francis Scarr de la BBC a împărtășit o captură de ecran a unui buletin meteo de la televiziunea de stat a Kremlinului, care include regiunile nou anexate. Totodată, am reușit să găsim […] Articolul VIDEO Teritoriile ucrainene anexate ilegal apar deja în prognoza meteo din Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Președintele american Joe Biden nu a exclus posibilitatea de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin la viitoarele summit-uri ale G20 sau APEC pentru a discuta situația din jurul Ucrainei și alte probleme, scrie TASS. „Asta rămâne de stabilit”, a răspuns Biden joi la o întrebare a jurnaliștilor de la TASS despre posibilitatea de […] Articolul Joe Biden admite posibilitatea de a se întâlni cu Vladimir Putin la summit-urile G20 sau APEC apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Parlamentul a adoptat modificări la Legea cu privire la Procuratură. Documentul, elaborat în contextul executării recomandărilor expuse de Comisia de la Veneția, a fost votat în lectura a doua 53 de deputați. În urma acestor schimbări a fost stabilit că mandatul Procurorului General interimar este de maxim 6 luni (dacă interimatul se instituie urmare a […] Articolul Legea cu privire la Procuratură a fost ajustată! Ce mandat va avea de acum procurorului general interimar apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.