Putin, scos la „tablă”. Țarul are de dus un nou război. Cel mai periculos

Bani.md, 23 septembrie 2022 05:30

Ruşii refuză să se supună încorporărilor forţate și încearcă să fugă din țară pe orice cale posibilă. Unii, mai norocoși, care s-au grăbit, au reușit, alții sunt luați cu forța de lângă familii și trimiși în centrele de recrutare. Vladimir Putin are nevoie, rapid, de carne de tun pe care să o arunce pe frontul […] Articolul Putin, scos la „tablă”. Țarul are de dus un nou război. Cel mai periculos apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 2 ore
11:30
Astăzi, 7 octombrie 2022, în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către Î.M. „Apă-Canal” Căușeni pentru anul 2022, diferențiate pe categorii de consumatori. Astfel, pentru serviciul […] Articolul Cât vor plăti locuitorii din Căușeni pentru alimentarea cu apă și canalizare. Tarifele aprobate de ANRE apare prima dată în Bani.md.
11:10
La începutul lunii octombrie, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS)a anunțat regimul finanțării prestațiilor sociale pentru această lună. Astfel, astăzi, 7 octombrie, vor fi finanțate, indemnizațiile de maternitate acordate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi. Tot astăzi, vor fi finanțate și indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. După finanțarea plăților acestea se […] Articolul Ce indemnizații vor fi finanțate astăzi, 7 octombrie? apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
10:40
Toamna caldă a dus de nas arbuștii, iar cei de liliac au înflorit pentru a doua oară în acest an în Capitală. La început de octombrie, și unii castani s-au lăsat amăgiți de soare și au desfăcut mugurii. Oamenii de știință afirmă că este vorba despre o anomalie apărută pe fundalul schimbărilor climatice, transmite știri.md. Arborii […] Articolul (FOTO) Liliacul a înflorit la început de octombrie la Chișinău. Colorează străzile Capitalei apare prima dată în Bani.md.
10:30
Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) anunță o nouă investiție de 50 de milioane de dolari pentru a contribui la extinderea economiei rurale a Moldovei și consolidarea rezilienței în fața invaziei Ucrainei de către Rusia, situație care restricționează exporturile moldovenești și amenință prosperitatea economică a Republicii Moldova. Prin intermediul noului Proiect de Competitivitate și […] Articolul USAID lansează un proiect de competitivitate și reziliență rurală în valoare de 50 milioane de dolari apare prima dată în Bani.md.
10:00
Plajele de pe coasta de est a orașului Sydney sunt acoperite de meduze moarte care arată ca sticlă albastră, după ce ploile abundente au lovit orașul. Imaginile făcute pe plaja Maroubra au arătat cum vietățile albastre acoperă zone uriașe de nisip, potrivit news.com.au. Fenomenul a apărut după ce furtunile au lovit coasta de est a Australiei, […] Articolul (FOTO) O plajă populară a fost invadată de o specie de meduze albastre. Cum arată apare prima dată în Bani.md.
09:40
Criza blanchetelor pașapoartelor a fost soluționată. Licitația a fost câștigată de o companie publică din Polonia care produce pașapoarte și pentru cetățenii polonezi. Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, dă asigurări că noul furnizor este unul credibil, iar după ce a fost exclusă taxa de royalty aplicată anterior, costurile de perfectare a actelor se vor […] Articolul Director ASP: Costurile de perfectare a actelor se vor reduce. Criza blanchetelor a fost soluționat apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
06:10
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a criticat joi, 6 octombrie, la sosirea la summitul de la Praga, Uniunea Europeană, şi în special Germania, pentru modul cum este gestionată criza energetică, relatează agenţia EFE. El a pus creşterea preţurilor la energie pe seama ”egoismului Germaniei”, ţară care ”dictează clar politica energetică a UE”. ”Nu se poate ca […] Articolul Polonia susține că ”egoismul” Germaniei a provocat criza energetică din Uniunea Europeană apare prima dată în Bani.md.
05:30
Uniunea Europeană a adoptat un nou pachet de sancţiuni economice şi individuale împotriva Rusiei, ca urmare a anexării ilegale a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, indică un comunicat postat joi pe website-ului Consiliului UE. Pachetul de sancţiuni, al 8-lea adoptat de blocul comunitar de la începerea invaziei ruse în Ucraina, include o serie […] Articolul Uniunea Europeană impune noi sancțiuni împotriva Rusiei apare prima dată în Bani.md.
05:20
Războiul Rusia-Ucraina este urmărit îndeaproape de milioane de utilizatori chinezi ai rețelelor sociale, iar expresia „Gâscă slabă” devine din ce în ce mai popular printre bloggerii militari, lăsând să se înțeleagă că forțele armate ruse s-au dovedit a fi mult mai slabe decât se așteptau. Cele mai recente evoluții cu privire la războiul din Ucraina au devenit […] Articolul Putin, umilit de China. Nu s-a râs niciodată în asemenea hal de Rusia apare prima dată în Bani.md.
Acum 12 ore
05:00
A fost publicat clasamentul celor mai bune baruri din lume. Pentru prima dată din 2009, de la lansarea topului, când un bar care nu se află în New York sau Londra ocupă locul I. Evenimentul de premiere a avut loc pe data de 4 octombrie în Barcelona și a fost transmis live, scrie CNN. Astfel, barul Paradiso, […] Articolul Un local din Europa a fost desemnat „CEL MAI BUN BAR din lume” apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
18:10
Întreprinderile micro, mici și mijlocii, precum și persoanele fizice care intenționează să înființeze o afacere vor putea beneficia de suport financiar pentru inovații digitale și startup-uri tehnologice. Ministerul Economiei, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat Programul de Susținere a Inovațiilor Digitale și Startup-urilor Tehnologice. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, […] Articolul Guvernul oferă granturi pentru susținerea inovațiilor digitale și a startup-urilor tehnologice. Cine poate beneficia apare prima dată în Bani.md.
18:00
Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță despre construcția a unui apeduct pentru orașele Strășeni și Călărași. Pentru proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași și-au dat votul 53 de deputați. Potrivit lui Andrei Spînu, apeductul va asigura […] Articolul Va fi construit un apeduct pentru orașele Strășeni și Călărași. 53 de deputați și-au dat votul apare prima dată în Bani.md.
17:40
Rezervele valutare mondiale scad într-un ritm record, pe măsură ce băncile centrale din India şi până în Cehia intervin pentru susţinerea monedelor, transmite Bloomberg. De la începutul anului şi până în prezent, rezervele valutare mondiale au scăzut cu aproape 1.000 de miliarde de dolari, sau 7,8%, până la 12.000 de miliarde de dolari, aceasta fiind […] Articolul Rezervele valutare mondiale înregistrează o scădere record în acest an apare prima dată în Bani.md.
17:30
Experții Universității Agrare din Moldova estimează că în această toamnă, agricultorii și comercianții vor reduce de circa două ori cantitatea de mere pentru depozitarea pe termen lung. În anii precedenți, depozitele de fructe din țară primeau cel puțin 200.000 de tone, scrie noi.md cu referire la Liktv.org. Experții mai consideră că, în condițiile meteorologice și […] Articolul În această toamnă vor fi depozitate mai puține mere. Recolta este modestă apare prima dată în Bani.md.
17:30
Ungaria a anunţat miercuri că a reuşit ca Uniunea Europeană să nu impună un preţ plafonat pentru petrolul transportat prin oleoducte şi ca energia nucleară să nu fie inclusă în sancţiunile europene privind Rusia, relatează agenţia EFE. „S-a obţinut ca mecanismul de plafonare a preţului petrolului să nu se aplice în cazul petrolului transportat prin […] Articolul Petrolul va curge gârlă pentru prietenul lui Putin. Sancțiunile impuse de occident nu-l vor afecta apare prima dată în Bani.md.
17:20
Vicepremierul Andrei Spînu a refuzat să comenteze solicitarea celor mai mari furnizori de energie electrică de a majora tariful pentru consumatorii finali. „Încă n-am văzut calculele, haideți să așteptăm decizia ANRE”, a precizat Spînu. „ANRE să comunice și să răspundă la întrebare. Evident că ei sunt instituția care face toate calculele, vorbesc despre corectitudinea lor. […] Articolul Spînu a refuzat să comenteze o nouă scumpire a energiei electrice apare prima dată în Bani.md.
16:50
Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să emită 650 miliarde de dolari în noi rezerve de urgenţă pentru a ajuta statele membre să facă faţă crizelor din domeniile sănătăţii, alimentar, energie şi inflaţie, se arată într-o scrisoare adresată joi Board-ului FMI de 140 de grupuri din societatea civilă din întreaga lume, transmite Reuters. În iulie, […] Articolul FMI ar trebui să emită noi rezerve de urgență pentru a sprijini țările afectate de criză apare prima dată în Bani.md.
16:40
Şeful Statului Major Azov spune Moscova ar fi încercat să înroleze soldaţii batalionului, în timp ce Turcia ar fi refuzat să onoreze o comandă de veste antiglonţ şi îmbrăcăminte de iarnă venită de la Kremlin. Disperare în armata rusă: au vrut să recruteze cea mai tare unitate militară a Ucrainei. Se anunţă o iarnă grea […] Articolul Disperare în armata rusă: au vrut să recruteze din tabăra inamică. Iarnă îi găseşte dezbrăcaţi pe oamenii Moscovei apare prima dată în Bani.md.
16:30
Cumpărătorii din Marea Britanie au început să îşi facă stocuri de haine groase, mănuşi şi halate. În acest mod ei speră să facă faţă frigului la iarnă, în condiţiile în care vor încerca să evite să umble la termostat pentru a face economii la factură, transmite Reuters. Vânzările de pături cu glugă, salopete dintr-o bucată, […] Articolul Așa vor face față frigului! Britanicii au început să-şi facă stocuri de haine groase apare prima dată în Bani.md.
15:10
Carl Icahn, un investitor din Statele Unite cu o avere de peste 20 de miliarde de dolari, a obţinut un profit de aproape 250 de milioane de dolari după ce a depistat bluff-ul lui Elon Musk de a nu mai cumpăra reţeaua de socializare Twitter, scrie Business Insider. În ultimele luni, miliardarul, care deţine holdingul […] Articolul Un investitor care a depistat bluff-ul lui Musk de a nu mai cumpăra Twitter a obţinut 250 mln dolari. Vezi cum apare prima dată în Bani.md.
14:50
Scriitoarea franceză Annie Ernaux a câştigat premiul Nobel pentru Literatură 2022. Premiul a fost oferit „pentru curajul și finețea cu care descoperă rădăcinile, înstrăinările și constrângerile colective ale memoriei personale”, potrivit anunţului făcut de Academia Suedeză din Stockholm. Fiecare premiu Nobel este însoțit de un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (900.000 […] Articolul O scriitoare franceză a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2022 apare prima dată în Bani.md.
14:50
O ceaşcă de cafea a devenit mai scumpă, a anunţat joi biroul de statistică al Uniunii Europene, subliniind o creştere a preţului la această băutură de bază, alături de cele la zahăr şi lapte, scrie Reuters. Preţurile la cafea au crescut în medie cu 16,9% în august faţă de anul precedent. Laptele integral proaspăt costă […] Articolul Vești triste pentru iubitorii de cafea! În luna august prețurile în UE au crescut cu 17% apare prima dată în Bani.md.
14:40
Sub mlaştinile „împădurite” de mori de vânt din Ţările de Jos se află cea mai mare rezervă de gaze naturale din Europa. Câmpul Groningen are suficientă capacitate neexploatată pentru a înlocui, de îndată ce iarna aceasta debutează, o mare parte din combustibilul importat cândva de Germania din Rusia, raportează Bloomberg. În schimb, câmpul este în […] Articolul Zăcământul uriaş de gaz din Europa pe care nu îl poate folosi. Ar fi putut înlocui gazele ruseşti apare prima dată în Bani.md.
14:20
Maib își extinde portofoliul de soluții digitale disponibile prin rețeaua de bancomate. Începând de astăzi, poți cumpăra și vinde euro sau dolari în numerar, la bancomatele maib, iar restul să îl redirecționezi pe un card maib. Cum funcționează: Depui restul pe card, cu utilizarea lui fizică. Introduci cardul în bancomat și urmezi instrucțiunile pentru a […] Articolul Vinde și cumpără valută în numerar la atm-urile maib, iar restul redirecționează-l pe cardul maib apare prima dată în Bani.md.
14:10
În Polonia, 40 de oraşe Polonia se numără printre cele 100 de oraşe cu cea mai proastă calitate a aerului din Uniunea Europeană din cauza folosirii cărbunelui la încălzirea locuinţelor. Însă acum lipsa cărbunelui şi creşterea costului vieţii îi determină pe oameni să ardă alternative, inclusiv deşeuri domestice. „Situaţia a devenit atât de gravă în […] Articolul Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi apare prima dată în Bani.md.
Ieri
12:50
Oficiali din Nigeria au descoperit o conductă ilegală care a fost conectată la una dintre principalele terminale de export de țiței în mare care a operat nedetectată timp de 9 ani, a spus șeful companiei petroliere de stat NNPC LTD, potrivit Reuters. Conexiunea de 4 kilometri de la terminalul de export Forcados, care de obicei […] Articolul Furt de petrol fără precedent. Hoții au construit o conductă de 4 kilometri, nedetectată timp de 9 ani apare prima dată în Bani.md.
12:30
Ministerul Finanțelor anunță că, în 9 luni ale anului 2022, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 65,5 miliarde lei. Astfel, veniturile au crescut cu 11,5 miliarde lei față de perioada similară a anului trecut. În perioada menționată, cheltuielile au constituit 67,3 miliarde lei, care comparativ cu aceeași perioadă a […] Articolul Veniturile la bugetul public național au crescut. S-au mărit și cheltuielile apare prima dată în Bani.md.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru vineri, 7 octombrie. Astfel, mâine, benzina și motorina își vor continua scumpirea. Potrivit informațiilor, mâine, 7 octombrie, benzina se va scumpi cu 0,16 lei, iar motorina cu 0,35 lei. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,43 lei, iar litrul de motorină 26,06 […] Articolul Motorina se scumpește și depășește 26 de lei. Crește și prețul la benzină apare prima dată în Bani.md.
12:00
Pentru prima dată în Republica Moldova, gazul natural comprimat (gazul metan) e mai scump decât benzina și motorina. Astfel, dacă până în prezent o mare parte dintre șoferi alegeau să-și alimenteze automobilele cu gaz, acum acest tip de combustibil nu mai este atât de accesibil. Prețul pentru un metru cub de gaz metan este de […] Articolul Șoferii și taximetriștii renunță la alimentare cu gaz metan. Este mult mai scump decât benzina și motorina apare prima dată în Bani.md.
11:20
Vrei să fii printre primii care află despre cele mai importante evenimente, oferte noi și promoții cu premii de la maib? Abonează-te acum la noutățile băncii prin maibchatbot din platformele de mesagerie Viber sau Telegram. E simplu și ușor! Te poți abona în doar câteva clickuri direct de pe telefon: accesează platforma de mesagerie Viber […] Articolul Fii informat, abonează-te la noutățile maib prin maibchatbot apare prima dată în Bani.md.
11:20
Doi cei mai mari furnizori de energie electrică din țară cer majorarea tarifului pentru consumatorii finali, scrie Realitatea.md. Potrivit solicitărilor expediate către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. cere o majorare de 59 de bani. Dacă în prezent achităm 2,64 lei Kw/h, după aprobare tariful ar putea fi de 3,23 lei.  Totodată, S.A. ,,Furnizarea […] Articolul UTIMĂ ORĂ// Premier Energy și FEE Nord cer majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali apare prima dată în Bani.md.
11:00
A fost publicat clasamentul celor mai bune baruri din lume. Pentru prima dată din 2009, de la lansarea topului, când un bar care nu se află în New York sau Londra ocupă locul I. Evenimentul de premiere a avut loc pe data de 4 octombrie în Barcelona și a fost transmis live, scrie CNN. Astfel, barul Paradiso, […] Articolul Cele mai bune localuri din lume. Barul la care trebuie să aștepți 50 de minute în rând pentru a fi servit apare prima dată în Bani.md.
10:50
Rezervele valutare mondiale scad într-un ritm record, pe măsură ce băncile centrale din India şi până în Cehia intervin pentru susţinerea monedelor, transmite Bloomberg. De la începutul anului şi până în prezent, rezervele valutare mondiale au scăzut cu aproape 1.000 de miliarde de dolari, sau 7,8%, până la 12.000 de miliarde de dolari, aceasta fiind […] Articolul Rezervele valutare mondiale scad într-un ritm record apare prima dată în Bani.md.
10:30
Dublarea preţului ouălor în Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să îşi reducă producţia sau să schimbe reţetele, au declarat mai mulţi producători de ouă intervievaţi de Reuters. Atât Uniunea Europeană cât şi SUA s-au confruntat în […] Articolul Unele companii din Franța reduc producția sau schimbă rețetele din cauza creșterii prețului la ouă apare prima dată în Bani.md.
10:10
Termoelectrica se pregătește pentru aprovizionarea cu energie termică în sezonul de încălzire. În acest sens informează administratorii de bloc să prezinte pașapoartele de pregătire a instalațiilor de termoficare. Astfel, în contextul executării lucrărilor de pregătire a sistemului intern de termoficare pentru sezonul rece, administratorii de bloc de la următoarele adrese sunt rugați să prezinte actele. […] Articolul (VIDEO) Încep pregătirile pentru sezonul de încălzire. Apel de Termoelectrica către administratorii de bloc apare prima dată în Bani.md.
10:00
La data de 5 octombrie 2022, în Republica Moldova numărul cetățenilor din Ucraina care sunt angajați în câmpul muncii a ajuns la 803 de angajați, arată datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Astfel, din numărul total de persoane angajate 608 sunt femei și 195 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în […] Articolul Cetățenii din Ucraina își găsesc locuri de muncă în țara noastră. Ce profesii aleg apare prima dată în Bani.md.
08:00
Polonia a iniţiat discuţii cu Statele Unite despre staţionarea de armament nuclear pe teritoriul polonez, în cadrul acţiunilor de contracarare a ameninţărilor Rusiei, afirmă preşedintele Andrzej Duda, în contextul declaraţiilor liderilor de la Moscova privind Ucraina. Polonia, cel mai mare stat membru NATO din estul Europei, a suplimentat semnificativ bugetul militar în contextul invaziei militare […] Articolul Polonia ar vrea arme nucleare americane/Ar fi o premieră pentru un fost stat din Pactul de la Varşovia apare prima dată în Bani.md.
07:50
Preşedintele Vladimir Putin a emis, miercuri, un decret prin care transferă în proprietatea Rusiei Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, informează cotidianul Le Monde. „Guvernul Rusiei va trebui să se asigure că instalaţiile centralei nucleare sunt acceptate ca proprietate federală”, conform decretului prezidenţial. Decizia a fost luată în contextul în care Rusia a anexat regiunile ucrainene Doneţk, […] Articolul Putin a emis un decret prin care Rusia preia oficial controlul asupra Centralei nucleare Zaporojie apare prima dată în Bani.md.
05:30
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, actual europarlamentar, a denunțat, miercuri, 5 octombrie, în Parlamentul European, problema susținerii lui Vladimir Putin de demnitari ai Uniunii Europene. Traian Băsescu a enumerat o listă de foști lideri ai țărilor membre UE care „s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor”. Președintele României l-a trecut în capul listei […] Articolul Băsescu le-a luat fața mai multor lideri europeni – bursierii lui Putin. A făcut publică lista cu demnitarii UE  apare prima dată în Bani.md.
05:10
Ideologul rus și apropiatul lui Vladimir Putin, Alexandr Dughin, se află pe noua listă a persoanelor interzise în Uniunea Europeană (UE), potrivit informațiilor date de surse europene pentru G4Media. Alexandr Dughin, pe lista persoanelor interzise în UE Alexandr Dughin va fi interzis pe teritoriul UE, el fiind inclus în noul pachet de sancțiuni îndreptat împotriva Rusiei. […] Articolul Ideologul rus Alexandr Dughin, pus pe lista persoanelor interzise în Uniunea Europeană apare prima dată în Bani.md.
5 octombrie 2022
18:10
Guvernul a aprobat, astăzi, Regulamentul cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire şi plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie, elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Regulamentul stabilește procedura de acordare a categoriei de vulnerabilitate, modalitatea de plată a compensațiilor pentru […] Articolul Guvernul a aprobat Regulamentul de atribuire a categoriilor de vulnerabilitate energetică apare prima dată în Bani.md.
16:40
Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri mai multor ţări, în primul rând SUA, că vând la preţuri foarte ridicate gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, transmite AFP. „Anumite ţări, chiar prietene, obţin adesea preţuri astronomice”, a declarat oficialul într-un interviu acordat ziarului regional Neue Osnabruecker Zeitung. „Asta creează o problemă”, […] Articolul Germania acuză SUA de prețuri „astronomice” la gaz apare prima dată în Bani.md.
16:20
În anul de studii 2022-2023, vor fi acordate 77 de burse de merit elevilor și studenților, în scopul susținerii și promovării performanțelor academice în rândul tinerilor și implicării active a lor în viața social-economică a Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv. Astfel, în anul de studii 2022-2023 urmează […] Articolul În anul de studii 2022-2023, vor fi acordate 77 de burse de merit elevilor și studenților. Guvernul a aprobat lista apare prima dată în Bani.md.
16:10
Vești bune pentru rezidenții Parcului IT. Ei își vor putea desfășura munca de la distanță, indiferent de locația salariaților. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat modificări la Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Modificările au fost efectuate în scop de menținere a afacerilor curente din Republica Moldova, a forței de muncă […] Articolul Ești angajat al Parcului IT? Acum vei putea munci și din afara țării apare prima dată în Bani.md.
16:00
Începând cu 7 octombrie 2022, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Executivului, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului. Necesitatea de prelungire a stării de urgență […] Articolul Limitarea sau sistarea furnizării resurselor energetice amenință Moldova. Starea de urgență ar putea fi prelungită apare prima dată în Bani.md.
15:50
România îi va acorda Republicii Moldova 200 de mii de metri steri (130 de mii de metri cubi) de lemn pentru încălzire. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței de Guvern, scrie Realitatea.md. Totodată, presa de peste Prut scrie că o decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de […] Articolul (VIDEO) România oferă Republicii Moldova 200 de mii de metri steri de lemn pentru încălzire apare prima dată în Bani.md.
15:30
Convenabil, rapid, pentru cei care își prețuiesc timpul. Maib lansează un nou serviciu gratuit care îți permite să obții un card personalizat nu în trei zile, ci în doar 10-15 minute. Acesta este un card emis instant pe care se imprimă numele/prenume, numărul și data expirării. Nu mai trebuie să aștepți câteva zile pentru emiterea […] Articolul Spune adio așteptării: Ia-ți imediat cardul tău personalizat de la maib apare prima dată în Bani.md.
15:20
Ziua Națională a Vinului a adus pacea și voia bună în PMAN. Vinăriile – premiate pentru realizări, iar vizitatorii – pentru tranzacții cu cardul Vinurile Moldovei, bucatele tradiționale și voia bună s-au întâlnit și în acest an în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), la cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului. Cu genericul […] Articolul De Ziua Națională a Vinului, vinăriile au fost premiate pentru realizări, iar vizitatorii pentru tranzacții cu cardul apare prima dată în Bani.md.
15:00
Comisia franceză de Reglementare a Energiei (CRE) a anunțat că rezervele de gaz ale ţării au ajuns la 99%, un nivel superior mediei din alţi ani, scrie EFE. „Pe 5 octombrie, producătorii aveau deja constituite rezerve de gaze de circa 130 TW/h, un nivel superior mediei din ultimii ani. Acesta volum de gaze reprezintă circa […] Articolul Depozitele de gaz ale Franței au ajuns la un grad de umplere de 99% apare prima dată în Bani.md.
14:50
Grupul rus Gazprom a anunţat că va relua exporturile de gaz naturale spre Italia, după ce a reuşit să soluţioneze o dispută cu organismele de reglementare din Austria privind tranzitul gazelor naturale, transmite Reuters. Gazele ruseşti sunt responsabile în prezent pentru aproximativ 10% din importurile Italiei, în scădere faţă de 40% înainte de războiul din […] Articolul Gazprom va relua livrările de gaz prin Italia via Austria apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.