În timp ce Parlamentul prelungește interimatul lui Robu, procurorii anunță finalizarea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo

Politik, 22 septembrie 2022 23:10

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtuna informează opinia publică despre terminarea urmăririi penale în privința Procurorului General suspendat, învinuit pe trei capete de acuzare. Lui Alexandr Stoianoglo i se impută săvârșirea infracțiunilor de: –     abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon ... În timp ce Parlamentul prelungește interimatul lui Robu, procurorii anunță finalizarea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo The post În timp ce Parlamentul prelungește interimatul lui Robu, procurorii anunță finalizarea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum o oră
12:40
Cinci persoane, între care doi angajați ai unei bănci comerciale și trei administratori autorizați, au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție, după perchezițiile din această dimineață. Bănuiții sunt cercetați în mai multe dosare de spălare de bani, escrocherie, abuz de serviciu și fals, fiind suspectați că ar fi înstrăinat ilegal zeci de bunuri gajate ... Angajații unei bănci în tandem cu administratori de insolvabilitate, reținuți pentru spălare de bani The post Angajații unei bănci în tandem cu administratori de insolvabilitate, reținuți pentru spălare de bani appeared first on Politik.
Acum 2 ore
12:00
De pe 21 septembrie, după ce Rusia a anunțat mobilizare parțială, în Moldova au intrat 3802 cetățeni ruși. Dintre ei, 1406 au părăsit deja țara noastră.  Un număr mare dintre ei au și cetățenia Republicii Moldova. Datele statistice au fost prezentate de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unui briefing organizat de Ministerul ... Pentru că nu au întrunit condițiile de intrare în Moldova 249 de ruși au primit interdicția de a intra în țara noastră The post Pentru că nu au întrunit condițiile de intrare în Moldova 249 de ruși au primit interdicția de a intra în țara noastră appeared first on Politik.
Acum 4 ore
10:10
Europarlamentarul român, Vlad Botoș i-a oferit o replică dură eurodeputatului german Guido Reil care într-o intervenție în Parlamentul European, a comparat România cu Vestul Sălbatic și a cerut respingerea aderării  la Schengen. De la tribuna Parlamentului European, el i-a replicat acestuia în germană: „Este o nerușinare”. Ați jignit poporul român cu aceste cuvinte. Este inadmisibil ... VIDEO: Un eurodeputat român l-a pus la respect pe un eurosceptic german-Momentul a fost aplaudat în Parlamentul European The post VIDEO: Un eurodeputat român l-a pus la respect pe un eurosceptic german-Momentul a fost aplaudat în Parlamentul European appeared first on Politik.
09:40
Premierul Natalia Gavrilița va efectua o vizită oficială la Bacu, în Azerbaidjan unde va avea loc ședința Comisiei interguvernamentale moldo-azere. Premierul a declarat la Vocea Basarabiei că Guvernul este în căutarea unor surse alternative de aprovizionare cu gaz, iar vizita delegației guvernamentale în Azerbaidjan va avea ca scop examinarea și a acestui subiect.  În februarie ... Natalia Gavrilița va efectua o vizită la Bacu The post Natalia Gavrilița va efectua o vizită la Bacu appeared first on Politik.
Acum 6 ore
09:10
Premierul Natalia Gavrilița a confirmat că economia Moldovei este în stagflație, o creștere economică slabă sau chiar recesiune, la care se adaugă o inflație ridicată. Premierul a declarat la Vocea Basarabiei că economia Moldovei se confruntă cu un șoc de aprovizionare,  pe fondulul creșterii prețurillor în același timp, încetinind creșterea economică, făcând producția să fie ... Natalia Gavrilița confirmă că economia Moldovei este în stagflație -O creștere economică slabă la care se adaugă o inflație ridicată The post Natalia Gavrilița confirmă că economia Moldovei este în stagflație -O creștere economică slabă la care se adaugă o inflație ridicată appeared first on Politik.
09:00
Vicepremierul, Andrei Spînu spune că Guvernul este pregătit pentru 3 scenarii, inclusiv cel mai dramatic de sistare integrală a gazului livrat din Rusia. Într-o intervenție în Parlament, Spînu a descris care este nivelul de pregătire a statului pentru o posibilă sistare a gazului. El a raportat deputaților despre acțiunile Guvernului privind identificarea unor soluții, pe ... Dramatizează sau nu Guvernul- Ce a declarat, în Parlament, Andrei Spînu despre o posibilă sistare a gazului The post Dramatizează sau nu Guvernul- Ce a declarat, în Parlament, Andrei Spînu despre o posibilă sistare a gazului appeared first on Politik.
Acum 12 ore
00:30
Șeful Statului, Maia Sandu a susținut o conferință de presă împreună cu președintele Franței Emmanuel Macron, și premierul Cehiei Petr Fiala, la încheierea primului Summit al Comunității Politice Europene de la Praga. Sandu a declarat că primul dintre obiectivele creării acestei comunități este  restabilirea păcii durabile și a respectării dreptului internațional pe tot continentul European, ... Maia Sandu la Praga: „Nu putem permite crizei energetice să ne pună în pericol democrația”- Următorul Summit al Comunității Politice Europene va fi la Chișinău The post Maia Sandu la Praga: „Nu putem permite crizei energetice să ne pună în pericol democrația”- Următorul Summit al Comunității Politice Europene va fi la Chișinău appeared first on Politik.
Acum 24 ore
18:30
Întrebat de POLITIK.MD, vicepremierul Andrei Spînu, a evitat să comenteze solicitările furnizorilor de a majora prețul la energia electrică. Ela declarant că încă nu a făcut cunoștință cu calculele și mai bine ar fi „să așteptăm decizia ANRE”.  Totodată vicepremierul a dat de înțeles că statul pregătește măsuri compensatorii pentru cetățeni în contextul scumpirilor, dar ... Guvernul se împacă cu gândul că vor crește tarifele la energia electrică, dar așteaptă decizia ANRE- Ce spune Andrei Spînu The post Guvernul se împacă cu gândul că vor crește tarifele la energia electrică, dar așteaptă decizia ANRE- Ce spune Andrei Spînu appeared first on Politik.
17:30
Starea de urgenţă a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 7 octombrie. Decizia a fost luată de către majoritatea parlamentară. Premierul Natalia Gavriliţă a argumentat această măsură prin faptul că Guvernul trebuie să acţioneze rapid în condiţiile în care Gazprom a redus volumul livrărilor de gaze, iar acest lucru pune în ... Guvernul a solicitat, iar Parlamentul a votat – Starea de urgență prelungită cu 60 de zile The post Guvernul a solicitat, iar Parlamentul a votat – Starea de urgență prelungită cu 60 de zile appeared first on Politik.
16:20
Procuratura Anticorupție informează despre trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în comiterea infracțiunii de corupere pasivă și  organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, săvârșite pe durata exercitării mandatului său de Președinte al Republicii Moldova, în perioada lunii iunie 2019. Conform acuzațiilor aduse ... După  dosarul „Energocom” și  cauza penală în dosarul „Kuliok”, trimisă în judecată –  Igor Dodon ar fi pretins și a acceptat bani în sumă de până  la 1.000.000 de dolari- Cum a reacționat fostul președinte The post După  dosarul „Energocom” și  cauza penală în dosarul „Kuliok”, trimisă în judecată –  Igor Dodon ar fi pretins și a acceptat bani în sumă de până  la 1.000.000 de dolari- Cum a reacționat fostul președinte appeared first on Politik.
14:20
Gavriliță, în fața deputaților – Declarații de ultimă oră de la tribuna parlamentului The post LIVE// Gavriliță, în fața deputaților – Declarații de ultimă oră de la tribuna parlamentului appeared first on Politik.
Ieri
12:00
Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției țării noastre referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene. Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va ... Ambasadorul Rusiei la Chișinău, chemat la Ministerul de Externe – Care este motivul? The post Ambasadorul Rusiei la Chișinău, chemat la Ministerul de Externe – Care este motivul? appeared first on Politik.
11:50
Deputații socialiști se pronunță împotriva prelungirii stării de urgență cu 60 de zile, așa cum a propus Guvernul și Comisia pentru Situații Excepționale, scrie punctul.md PSRM a propus în debutul ședinței de joi, 6 octombrie, a Legislativului ca subiectul privind starea de urgență să fie exclus de pe ordinea de zi. Potrivit lui Vasile Bolea, ... Deputații socialiști – împotriva prelungirii stării de urgență cu 60 de zile The post Deputații socialiști – împotriva prelungirii stării de urgență cu 60 de zile appeared first on Politik.
11:20
Astăzi, 6 octombrie, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom”, în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. Prima ședință de judecată care a avut loc pe 26 septembrie a fost anulată pe motivul că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu ... Igor Dodon în sala de judecată: Ședință de judecată în dosarul „Energocom” The post Igor Dodon în sala de judecată: Ședință de judecată în dosarul „Energocom” appeared first on Politik.
10:30
Președintele parlamentului, Igor Grosu susține că nu vrea să discute cu protestatarii care stau de mai multe zile în corturile amenajate în centrul capitalei. ”Eu discut cu protestatari veritabili, nu cu protestatari plătiți de bandiți. Eu le-am spus acest lucru, am avut ocazia să le transmit. Acesta este antipodul protestelor. Aceștia care sunt plătiți, hrăniți, ... ”Eu discut cu protestatari veritabili, nu cu protestatari plătiți de bandiți – hrăniți, adăpați, legănați” – De ce Grosu nu iese în fața protestatarilor The post ”Eu discut cu protestatari veritabili, nu cu protestatari plătiți de bandiți – hrăniți, adăpați, legănați” – De ce Grosu nu iese în fața protestatarilor appeared first on Politik.
09:10
Cel mai promovat și mediatizat proiect al guvernului este criticat de foștii parteneri de coaliție ai PAS-lui.  Platforma DA critică conceptul elaborat de Guvern cu privire la Metodologia de calcul a vulnerabilității populației în baza căreia vor fi achitate compensațiile pentru perioada rece a anului. Membrii Platformei DA constată  că implementarea acestui mecanism de ajutorare ... Platforma DA: Atribuirea categoriilor de vulnerabilitate riscă să fie ineficientă, iar multe persoane vor fi excluse, nejustificat, de la oferirea compensaților, fiind lăsați pe cont propriu The post Platforma DA: Atribuirea categoriilor de vulnerabilitate riscă să fie ineficientă, iar multe persoane vor fi excluse, nejustificat, de la oferirea compensaților, fiind lăsați pe cont propriu appeared first on Politik.
5 octombrie 2022
21:10
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat astăzi, 5 octombrie că România va acorda un ajutor Republicii Moldova, constând în 130.000 de metri cubi de lemne de foc. Potrivit autorităților române, decizia a fost luată în urma solicitărilor din partea președintei Maia Sandu. ”Ținând cont, de asemenea, de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce ... La solicitarea Maiei Sandu, România a decis să ajute Moldova cu lemne de foc The post La solicitarea Maiei Sandu, România a decis să ajute Moldova cu lemne de foc appeared first on Politik.
20:30
Mandatul procurorului general interimar, Dumitru Robu, expiră astăzi, 5 octombrie. Astfel, de mâine, 6 octombrie, atribuțiile procurorului general interimar vor fi preluate de adjunctul acestuia, Eduard Bulat. Informația a fost confirmată de către procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. ”Domnul Bulat urmează să substituie unele atribuții ale Procurorului General ... Mandatul procurorului general interimar, Dumitru Robu, expiră – atribuțiile vor fi preluate de Eduard Bulat The post Mandatul procurorului general interimar, Dumitru Robu, expiră – atribuțiile vor fi preluate de Eduard Bulat appeared first on Politik.
16:10
Guvernul propune ca din 7 octombrie, starea de urgență în Moldova să fie prelungită cu încă 60 de zile. O Hotărâre în acest sens a fos aprobată, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale.  „Astăzi am avut ședința CSE și am avut o discuție destul de consistentă cu privire la ... Riscurile la adresa securității statului se mențin – Starea de urgență prelungită cu încă 60 de zile. The post Riscurile la adresa securității statului se mențin – Starea de urgență prelungită cu încă 60 de zile. appeared first on Politik.
15:30
Vicepremierul Andrei Spînu le mulțumește  consumatorilor casnici că au reușit să reducă cu peste 30% consumul de gaz în luna septembrie. Oficialul îndeamnă cetățenii să facă acest lucru în continuare pentru a traversa această perioadă dificilă „Astăzi vin cu un mesaj de recunoștință, dragi moldoveni, pentru faptul că nu ați lăsat neputincioși mâinile în jos, ... De voie, de nevoie, moldovenii au raționalizat consumul de gaz, în septembrie, cu peste 30% – Ministrul Spînu – Vă rog să facem acest lucru și în continuare The post De voie, de nevoie, moldovenii au raționalizat consumul de gaz, în septembrie, cu peste 30% – Ministrul Spînu – Vă rog să facem acest lucru și în continuare appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Fostul Vicepreședinte al Parlamentului, ex deputatul Alexandru Slusari consideră că sectorul energetic din Moldova este puternic zdruncinat din cauza unor ambiții nesănătoase ale vicepremierului Andrei Spînu. Slusari spune că unele clauze contractuale în acordul cu Gazprom semnate în octombrie, 2021 sunt în detrimentul RM. Este vorba de  asumarea de către Moldovagaz a datoriilor pentru gazele ... Slusari: Mă tem că vectorul european al Moldovei va plăti scump pentru orgoliu unui diletant… The post Slusari: Mă tem că vectorul european al Moldovei va plăti scump pentru orgoliu unui diletant… appeared first on Politik.
12:10
Institutul Național al Justiției (INJ) a publicat rezultatele finale ale concursului de admitere pentru formarea iniţială în perioada octombrie 2022 – aprilie 2024. Cea mai mare notă medie de concurs este 9.36 și a fost obținut de un candidat la funcția de judecător. Cele zece persoane care vor începe să studieze pentru a deveni judecători ... Au fost admiși! Lista celor zece persoane care vor începe să studieze pentru a deveni judecători – Cea mai mare medie e 9,36 The post Au fost admiși! Lista celor zece persoane care vor începe să studieze pentru a deveni judecători – Cea mai mare medie e 9,36 appeared first on Politik.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat preţul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 4.33 lei/kWh (fără TVA). Astfel, prețul este în creștere cu 1.09 lei/kWh. Această majorare nu vizează consumatorii finali. Este vorba de volumele de energie pe care Energocom le procură de la ... ULTIMA ORĂ: ANRE ar putea examina săptămâna viitoare o posibilă majorare a prețului la energia electrică pentru consumatorii finali The post ULTIMA ORĂ: ANRE ar putea examina săptămâna viitoare o posibilă majorare a prețului la energia electrică pentru consumatorii finali appeared first on Politik.
11:30
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, în ședință publică, prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA), cu 1,09 lei/kWh mai mare față de prețul în vigoare. Factorii care au cauzat majorarea prețului reglementat pentru ... Energia electrică, mai scumpă. ANRE a aprobat noile prețuri The post Energia electrică, mai scumpă. ANRE a aprobat noile prețuri appeared first on Politik.
10:20
Carlos Alcaraz, numărul unu mondial şi principalul favorit, a fost eliminat în primul tur al turneului ATP 500 de la Astana (Kazahstan), dotat cu premii totale de 1,9 milioane de dolari, fiind învins în două seturi, 7-5, 6-3, de belgianul David Goffin, transmite Eurosport.ro „A jucat un meci grozav, a avut multe meciuri. Are și ... Carlos  Alcaraz eliminat în primul tur la turneul ATP-500 de la Astana   The post Carlos  Alcaraz eliminat în primul tur la turneul ATP-500 de la Astana   appeared first on Politik.
10:10
Discuțiile privind securitatea aprovizionării cu gaze și pregătirea pentru iarnă au ocupat centrul atenției la Forumul Comunității Energetice Europene, care s-a desfășurat în capitala Sloveniei, Ljubljana. Situația din Moldova s-a concentrat pe anunțul recent al Federației Ruse de reducere a cantităților de tranzit de gaze de la cantitatea contractuală de la 8,1 milioane m3 pe ... Ucraina garantează partenerilor europeni că este pregătită să transporte cantitățile necesare de gaze către Moldova The post Ucraina garantează partenerilor europeni că este pregătită să transporte cantitățile necesare de gaze către Moldova appeared first on Politik.
07:20
În fiecare an, în data de 5 octombrie, toți elevii, dar și nu numai, celebrează Ziua Internațională a Profesorului. În mai multe țări, Ziua Profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre state, ziua respectivă este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. ... Ziua Internațională a Profesorului: Astăzi ai un motiv în plus să le spui ”mulțumesc” The post Ziua Internațională a Profesorului: Astăzi ai un motiv în plus să le spui ”mulțumesc” appeared first on Politik.
07:10
Centrul Analitic Independent Expert-Grup a comentat inițiativa legislativă de abolire a regimului duty-free în Republica Moldova aprobată în prima lectură de către Parlament, la ședința din 30 septembrie. Expertul economic, Marina Soloviova a declarat că impactul real al abolirii regimului duty-free depinde de reacția consumatorilor și a comercianților. În condițiile în care alte țări în ... Expert-Grup: Inițiativa de abolire a regimului duty-free în Republica Moldova este în detrimentul intereselor economice ale țării noastre The post Expert-Grup: Inițiativa de abolire a regimului duty-free în Republica Moldova este în detrimentul intereselor economice ale țării noastre appeared first on Politik.
07:00
Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, în dosarul parcărilor cu plată. Anunțul a fost făcut chiar de ex-Primarul general, care se declară nevinovat și acuză procurorii de acțiune la comandă. „Un dosar fabricat la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon. Am demontat a doua oară, paragraf cu ... Procurorii cer 10 ani de pușcărie – Chirtoacă ripostează: ”Un dosar fabricat la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon” The post Procurorii cer 10 ani de pușcărie – Chirtoacă ripostează: ”Un dosar fabricat la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon” appeared first on Politik.
06:40
Republica Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale rusești începând cu 21 octombrie. Compania Gazprom a avertizat, printr-o notă informativă, că își rezervă dreptul să întrerupă livrarea gazelor naturale, dar și a contractului, dacă până în data de 20 octombrie, compania „Moldovagaz” nu va achita plățile curente. Potrivit „Gazprom”, pe parcursul anului 2022, compania „Moldovagaz” ... Republica Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale rusești începând cu 21 octombrie The post Republica Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale rusești începând cu 21 octombrie appeared first on Politik.
06:30
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Taur astăzi trebuie să fie atent la informațiile pe care le divulgă, iar Leii vor avea numeroase victorii răsunătoare. Previziuni complete pentru toate zodiile. Berbec Berbecii se vor afla mâine în fața unei decizii dificile. Va trebui să schimbi ceva în viața ta, deoarece îți vei da seama că ... Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 – Leii se pot pregăti pentru victorii răsunătoare The post Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 – Leii se pot pregăti pentru victorii răsunătoare appeared first on Politik.
06:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit cursul valutar pentru miercuri, 5 octombrie. Astfel, astăzi, dolarul valorează 19 lei și 49 de bani, iar un euro – 19 lei și 29 de bani, mai mult decât săptămâna precedentă. Leul românesc valorează 3 lei și 90 de bani moldovenești, iar rubla rusească este estimată în 32 ... Euro își revine la cotațiile obișnuite – Cât de mult a crescut moneda europeană într-o singură zi The post Euro își revine la cotațiile obișnuite – Cât de mult a crescut moneda europeană într-o singură zi appeared first on Politik.
06:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prezentat datele meteo pentru miercuri, 5 octombrie. Astfel, astăzi, vom avea în continuare cer noros, iar termometrele vor înregistra temperaturi de minimum 8 grade Celsius și maximum 18 grade Celsius.  Conform meteorologilor, vântul va bate din vest cu o viteză de 9 kilometri pe oră, iar umiditatea aerului va ajunge ... Cum va fi vremea de Ziua Profesorului The post Cum va fi vremea de Ziua Profesorului appeared first on Politik.
06:10
Zilele Filmului Românesc vor ajunge și în acest an la nordul Republicii Moldova. Astfel, pe 8 și 9 octombrie, pasionații de filme vor putea urmări cele mai importante proiecții românești la Soroca. Potrivit organizatorilor, la sfârșitul acestei săptămâni, la Casa de Cultură din oraș vor fi ecranizate mai multe proiecții, iar intrarea va fi liberă. ... Zilele Filmului Românesc vor ajunge și în acest an la nordul Republicii Moldova The post Zilele Filmului Românesc vor ajunge și în acest an la nordul Republicii Moldova appeared first on Politik.
4 octombrie 2022
22:20
Compania Duty Free Moldova este în dezacord cu învinuirile deputatului PAS, Dumitru Alaiba, privind pretinsele acte de contrabandă în magazinele duty-free. Într-un comunicat al companiei se menționează că astfel de cazuri sunt imposibile, deoarece toate mărfurile se află sub un control și regim vamal special, sunt verificate suplimentar de Poliția de frontieră, SIS și Serviciul ... Duty Free Moldova dezavuează inițiativa lui Alaiba de a interzice  magazinele duty-free – Propunerea este discriminatorie și nocivă pentru afaceri și pentru cetățeni The post Duty Free Moldova dezavuează inițiativa lui Alaiba de a interzice  magazinele duty-free – Propunerea este discriminatorie și nocivă pentru afaceri și pentru cetățeni appeared first on Politik.
21:10
Procurorii anticorupție cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată, în care acesta este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Dosarul  trenează de ceva timp, de prin 2017. În faza inițială de el s-a ocupat Dumitru Robu, actualul procuror general interimar, iar la ora ... După 5 ani de rostogolire a dosarului lui Dorin Chirtoacă, procurorii cer 10 ani de închisoare – Cum a reacționat fostul edil al Capitalei The post După 5 ani de rostogolire a dosarului lui Dorin Chirtoacă, procurorii cer 10 ani de închisoare – Cum a reacționat fostul edil al Capitalei appeared first on Politik.
20:20
Comisia guvernamentală pentru integrare europeană s-a întrunit în ședință pentru a evalua gradul de implementare a reformelor și a stabili acțiunile ce urmează a fi realizate în viitorul apropiat. „Aceasta este prima ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană după primirea statutului de țară candidată la UE. Ne aflăm aici pentru a revitaliza formatul comisiei ... Pe alocuri mai repede, pe undeva mai încet, Moldova se pregătește de implementarea celor 9 măsuri propuse de Comisia Europeană The post Pe alocuri mai repede, pe undeva mai încet, Moldova se pregătește de implementarea celor 9 măsuri propuse de Comisia Europeană appeared first on Politik.
18:40
Gazprom încalcă contractul semnat și livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure. Despre asta anunță ministrul Andrei Spînu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. ”Republica Moldova plătește pentru gaz. Gazprom are obligația să ni-l livreze. Transportarea și rezervarea cantităților necesare, conform contractului, este responsabilitatea Gazprom. E ... Spînu, declarație tranșantă:”Gazprom caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă” The post Spînu, declarație tranșantă:”Gazprom caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă” appeared first on Politik.
17:20
Președintele Maia Sandu va participa la Summitul inaugural al Comunității Politice Europene de la Praga. Cehia deține președenția rotativă a UE, iar la eveniment și-au anunțat prezența 44 de șefi de state sau de guverne. După semnarea de către Moldova a statutului de țară candidat la UE statele care se bucură de o perspectivă europeană ... La Praga are loc prima reuniune a Comunității Politice Europene – Președintele, Maia Sandu și-a anunțat participarea-Ce subiecte vor fi abordate The post La Praga are loc prima reuniune a Comunității Politice Europene – Președintele, Maia Sandu și-a anunțat participarea-Ce subiecte vor fi abordate appeared first on Politik.
16:40
Gazprom și-a rezervat dreptul de a opri livrările de gaze către Moldova în caz de neplată. Gigantul rus își rezervă dreptul de a sista complet aprovizionarea cu gaz către RM în cazul încălcării obligației de plată pentru gaz înainte de 20 octombrie. Compania rusă a avertizat, astăzi, că își rezervează dreptul să întrerupă livrarea gazelor ... Al doilea avertisment într-o săptămână-Gazprom amenință Moldova cu sistarea livrărilor de gaze- Ce invocă rușii The post Al doilea avertisment într-o săptămână-Gazprom amenință Moldova cu sistarea livrărilor de gaze- Ce invocă rușii appeared first on Politik.
12:50
Gazul s-a ieftenit în contextul modificării formulei contractuale de formare a prețului de achiziție  al SA ”Moldovagaz” de la SAP ”Gazprom”. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a precizat că pentru trimestrele II și III, formula se inversează, după cum urmează, 70% preț referință platforma TTF și 30% mixul de produse petroliere, iar asta ... ANRE constată că prețul de achiziție a gazelor s-a ieftenit nu și tariful pentru consumatori- Ce spune Moldovagaz The post ANRE constată că prețul de achiziție a gazelor s-a ieftenit nu și tariful pentru consumatori- Ce spune Moldovagaz appeared first on Politik.
11:20
Ministrul de Externe, Nicu Popescu spune că  la această etapă, nu există date agregate  privind cazuri de recrutare a cetățenilor RM în Federația Rusă. Totodată, el spune că este absolut ilegal ca cetățenii noștri să fie implicați în  mercenariat de aceea autoritățile statului apeează la ei să nu se implice în acest răzbioi sub nici ... Nicu Popescu: La această etapă, nu avem date agregate  privind cazuri de recrutare a moldovenilor în Federația Rusă The post Nicu Popescu: La această etapă, nu avem date agregate  privind cazuri de recrutare a moldovenilor în Federația Rusă appeared first on Politik.
10:30
L-am întrebat pe directorul Moldovagaz, Vadim Ceban de ce în contractul din 2021 a fost întrodusă plata suplimentară a serviciului de transport pentru consumul mai mare de 5,7 milioane m3 pe zi. De ce această paltă este de 4 ori mai mare decât plata ordinară și dacă achită Transnistria pentru transport sau achităm noi pentru ... VIDEO: De ce în contractul din 2021 a fost întrodusă plata suplimentară a serviciului de transport  pentru consumul mai mare de 5,7 milioane m3 pe zi – Ce spune Vadim Ceban The post VIDEO: De ce în contractul din 2021 a fost întrodusă plata suplimentară a serviciului de transport  pentru consumul mai mare de 5,7 milioane m3 pe zi – Ce spune Vadim Ceban appeared first on Politik.
10:30
Acțiuni de mobilizare în regiunea transnistreană nu se observă. Asigurările sunt date de vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, potrivit căruia o eventuală mobilizare în stânga Nistrului ar stârni atenția Kievului, iar Tiraspolul nu-și dorește acest lucru. Oficialul a mai menționat că anexarea ilegală a celor 4 regiuni ucrainene aflate sub ocupația armatei ruse reprezintă un ... Ce se întâmplă în aceste zile în regiunea transnistreană – Precizările vicepremierului pentru reintegrare, Oleg Serebrian The post Ce se întâmplă în aceste zile în regiunea transnistreană – Precizările vicepremierului pentru reintegrare, Oleg Serebrian appeared first on Politik.
10:20
Începând cu data de 1 octombrie, echipamentele termoenergetice din cadrul CET, Sursa I au fost puse în funcțiune și treptat pregătite pentru ca, începând cu data de 3 octombrie să preia parțial sarcina termică, fiind concomitent, redusă sarcina termică a Centralei Electrice cu Termoficare, Sursa nr. II, anunță Termoelectrica. Procesul este de o complexitate deosebită ... Suntem gata pentru iarnă: Termoelectrica anunță că a finalizat procesul de pregătire a echipamentelor termoenergetice The post Suntem gata pentru iarnă: Termoelectrica anunță că a finalizat procesul de pregătire a echipamentelor termoenergetice appeared first on Politik.
10:10
Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că toți pensionarii și alte grupuri de persoane vulnerabile, care au un venit mai mic de 5 mii de lei, vor primi un ajutor financiar unic de 1.500 de lei. Beneficiarii de prestații sociale ce dețin card bancar își pot ridica banii după procesarea plăților la bancă, iar ... Pensionarii, care au un venit mai mic de 5 mii de lei, își pot ridica ajutorul financiar unic de 1500 de lei The post Pensionarii, care au un venit mai mic de 5 mii de lei, își pot ridica ajutorul financiar unic de 1500 de lei appeared first on Politik.
09:40
Guvernul va aproba săptămâna aceasta Regulamentul ce ține de modul de stabilire şi plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a precizat că pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate, solicitantul poate să se înregistreze pe platforma online compensatii.gov.md sau să fie înregistrat asistat prin depunerea unei cereri, completate ... Pe ultima sută de metri – Compensațiile pentru facturile la energie pe masa Guvernului   The post Pe ultima sută de metri – Compensațiile pentru facturile la energie pe masa Guvernului   appeared first on Politik.
09:30
România poate să asigure Moldova cu cel mult cinci milioane de metri cubi de gaz pe zi, a declarat, luni, premierul Nicolae Ciucă, după ce Chișinăul a cerut României să primească gaz natural, iar necesarul de volume s-ar ridica la 150 de milioane de metri cubi, notează Digi 24.  „Au nevoie, atunci când am discutat ... România poate să ofere gaz Republicii Moldova – Care sunt volumele și ce spune premierul Nicolae Ciucă The post România poate să ofere gaz Republicii Moldova – Care sunt volumele și ce spune premierul Nicolae Ciucă appeared first on Politik.
09:00
Viceprimarul Capitalei, Fadei Nagacevschi și-a depus demisia în această dimineață. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare. ”Stimați colegi, de pe 28.09.2022 mi-am depus demisia din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. Revin în avocatură. Succes Primarului general și echipei!”, anunță Fadei Nagacevschi! Amintim că recent, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia ... Ultimă oră! Se eliberează locul lui Chironda la Primărie? Viceprimarul Nagacevschi și-a depus demisia The post Ultimă oră! Se eliberează locul lui Chironda la Primărie? Viceprimarul Nagacevschi și-a depus demisia appeared first on Politik.
3 octombrie 2022
22:40
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova propune ca din 1 ianuarie 2023 salariul minim să fie stabilit la un cuantum de cel puțin 5000 de lei. Solicitarea a fost formulată la ședința Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective. Liderii sindicali s-au referit la contextul social-economic, presiunea tot mai mare a creșterii prețurilor, efectele migrației ... VIDEO: Sindicatele solicită salarii mai mari-Vor cel puțin 5000 de lei pentru un salariu minim-Ce spune Guvernul The post VIDEO: Sindicatele solicită salarii mai mari-Vor cel puțin 5000 de lei pentru un salariu minim-Ce spune Guvernul appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.