Comandantul Armatei române a primit distincția „Consolidarea Frăției de Arme” a Armatei Naționale a R. Moldova

InfoPrut, 22 septembrie 2022 23:00

Șeful Statului Major al Apărării din România, generalul Daniel Petrescu, a primit Medalia „Consolidarea Frăției de Arme” a Armatei Naționale a Republicii Moldova.  Distincția a fost înmânată de către Anatoliei Nosatîi, ministrul Apărării de la Chișinău, în cadrul unei vizite pe care oficialul militar de la București a întreprins-o în Republica Moldova. Generalul Daniel Petrescu […] Articolul Comandantul Armatei române a primit distincția „Consolidarea Frăției de Arme” a Armatei Naționale a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 5 minute
12:50
În fiecare an, în a treia duminică a lunii septembrie, Republica Moldova va marca Festivalul Național al Prunei. Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței din 6 octombrie, modificarea Hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în R. Moldova. Proiectul de hotărâre a fost susținut de 53 deputați. „Instituirea […] Articolul Festivalul Național al Prunei, organizat anual în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Acum 2 ore
11:20
Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. „Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 de lideri ai statelor și regiunilor din Europa în republica noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul […] Articolul Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:00
Reprezentanți ai Președinției României și Republicii Moldova, ai Guvernului României și Republicii Moldova și ai parlamentelor de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați în perioada 6-9 octombrie la evenimentul „Iașul deschis diasporei”, un program de prezentare, informare și documentare în Municipiul Iași. Evenimentul este organizat de Biroul Diaspora din cadrul municipalității ieșene și va […] Articolul Oficiali de la Chișinău, invitați la evenimentul „Iașul deschis diasporei” apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
23:50
Trupe de teatru din România și Republica Moldova vor prezenta o suită de spectacole după nemuritoarele operele caragialiene în cadrul proiectului „UNIRE PRIN CULTURĂ – CARAGIALE SĂ NE JUDECE”, care se va desfășura la Chișinău.   Astfel, în perioada 10-20 octombrie, în cadrul acestui proiect inedit vor evolua:  Teatrul Evreiesc de Stat din București, condus de […] Articolul Trupe de teatru din România și Republica Moldova, reunite la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
23:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă astăzi, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european. „CPE nu este alternativă a procesului […] Articolul Situația energetică din Republica Moldova, discutată la Praga apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Republica Moldova va livra în această lună spre India un lot de probă de 100 de tone de mere, urmând ulterior să fie obținută autorizația de export. Decizia a fost luată în cadrul unei întrevederi între prim-ministrul de la Chișinău și ambasadorul Indiei în R. Moldova, cu sediul la București. Posibilitatea de facilitare a exportului […] Articolul Republica Moldova va livra 100 de tone de mere în India apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Cei nouăsprezece producători de vinuri din Republica Moldova care au participat la concursul „Mondial des Pinots” din Elveția au revenit acasă cu unsprezece medalii, dintre care cinci de aur și șase de argint. Cele cinci vinuri premiate cu medalia de aur sunt: Cricova Wine/Cricova Pinot Noir Blanc de Noir; Domeniul de la Prut/Pinot Grigio; Salcuta/Epizod […] Articolul Vinurile din Republica Moldova, premiate la un concurs internațional apare prima dată în InfoPrut.
20:10
Dosarul ce vizează secvențele video în care este surprins momentul când Igor Dodon ar fi primit o sacoșă cu bani de la Vlad Plahotniuc a fost trimis astăzi, 6 octombrie, la Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău. Aceasta este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de fostul președinte al […] Articolul Cazul sacoșei cu bani de la Plahotniuc pentru Dodon, pe masa judecătorilor de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
18:30
Parlamentul de la Chișinău a votat prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 7 octombrie.   Hotărârea a fost adoptată în cadrul ședinței plenare de astăzi cu voturile a 53 de deputați, ca urmare a unei propuneri în acest sens venite din partea Guvernului de la Chișinău. […] Articolul Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu încă două luni apare prima dată în InfoPrut.
16:30
Statele Unite vor susține în continuare producătorii agricoli locali din Republica Moldova, a declarat abasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, la cea de-a doua Conferință LEADER UE-Moldova. Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat astăzi că cea de-a doua ediție a Conferinței LEADER UE-Moldova își propune să creeze o platformă de networking și schimb […] Articolul Guvernul SUA, alături de producătorii agricoli locali din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
11:30
Republica Moldova este interesată să semneze un acord pe termen lung cu România privind livrarea gazelor naturale. Declarații în acest sens au fost făcute de Andrei Spînu, vicepremier de la Chișinău. Potrivit oficialul, autoritățile de la Chișinău așteaptă un răspuns din partea Guvernului de la București în acest sens. „Interesul R. Moldova este să semneze […] Articolul Vicepremier al R. Moldova, detalii despre semnarea unui acord privind livrarea gazelor naturale cu România apare prima dată în InfoPrut.
11:20
Sportivi din România și Republica Moldova au cucerit medalii de aur, argint și bronz la Campionatul European de Box pentru junori din Italia. Boxerul basarabean Danila Guranda a cucerit medalia de argint. În finala categoriei de greutate 60 kg, sportivul din Bălți a fost învins de grecul Vasilios Topalos. Anterior, Danila Guranda i-a învins pe […] Articolul Sportivi din România și R. Moldova, medalii la Campionatul European de Box pentru juniori apare prima dată în InfoPrut.
08:40
Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei la Chișinău, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.  Astfel, diplomatului rus i s-a comunicat poziția Republicii Moldova referitor la tentativa de anexare ilegală de către Rusia a unor teritorii ucrainene. „Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor […] Articolul Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, convocat la Ministerul de Externe apare prima dată în InfoPrut.
5 octombrie 2022
22:30
Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri, 5 octombrie, completarea listei punctelor de trecere a frontierei cu poziția „Leova-Bumbăta, rutier”. Potrivit instituției, această necesitate a fost dictată de semnarea, la 22 august 2022, a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, prin schimb de note verbale, privind înființarea punctului de trecere a frontierei dintre […] Articolul Un pas important spre înființarea unui nou punct de trecere a Prutului între România și R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:20
Militari din Republica Moldova, România și Marea Britanie vor participa la exercițiul multinațional „JCET-2022” (Joint Combined Exchange Training), desfășurat în perioada 10-21 octombrie la centrele de instruire ale Armatei din Republica Moldova. Exercițiul JCET are ca scop dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Acesta a fost planificat anul […] Articolul Militari din R. Moldova, România și Marea Britanie, antrenamente comune în cadrul JCET-2022 apare prima dată în InfoPrut.
22:10
O inițiativă a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române menită să pledeze pentru eliminarea Federației Ruse din formatul de negocieri sau din poziția de garant al chestiunii transnistrene a fost lansată marți, 4 octombrie, de directorul institutului, Dan Dungaciu, potrivit Agerpres. Dungaciu, care a participat la dezbaterea […] Articolul Dan Dungaciu: Federația Rusă trebuie tratată și în cazul R. Moldova la fel cum e tratată în cazul Ucrainei apare prima dată în InfoPrut.
21:40
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 900 de mii de euro. Banii vor fi utilizați pentru acoperirea retroactivă a cheltuielilor suportate de către sistemul de sănătate din Republica Moldova în vederea acordării asistenței medicale refugiaților din Ucraina. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe din Parlamentul de […] Articolul Republica Moldova, un nou grant de sute de mii de euro din partea UE apare prima dată în InfoPrut.
19:00
Natalia Gavrilița, premierul de la Chișinău, a adus mulțumiri Guvernul României pentru ajutorul de 130.000 de metri cubi de lemne de foc acordat Republicii Moldova.  Totodată, șefa Guvernului de la Chișinău a cerut Agenției Moldsilva și Ministerului Mediului să demareze toate procedurile necesare pentru ca respectiva cantitate de lemne să ajungă cât mai repede pe […] Articolul Premierul de la Chișinău, mesaj de mulțumire pentru România apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Pompierii din Austria au donat colegilor din Republica Moldova cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor și pentru intervenții în situații speciale. De asemenea, voluntarii austrieci vor asigura şi instruirea pompierilor care le vor folosi de acum înainte, precizează TVR Moldova. Pompierii voluntari din Austria au venit la Chişinău pentru a oferi colegilor basarabeni cheile vehiculelor de […] Articolul Pompierii din Austria, donație de autospeciale pentru salvatorii din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri, 5 octombrie, completarea listei punctelor de trecere a frontierei cu poziția „Leova-Bumbăta, rutier”. Potrivit instituției, această necesitate a fost dictată de semnarea, la 22 august 2022, a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, prin schimb de note verbale, privind înființarea punctului de trecere a frontierei dintre […] Articolul Un pas important spre înființare unui nou punct de trecere a Prutului între România și R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Guvernul României a aprobat astăzi, 5 octombrie, un nou ajutor pentru Republica Moldova, care constă într-o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemne de foc. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă, premierul de la București.  „Ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice și […] Articolul România, ajutor de 130.000 de metri cubi de lemne de foc pentru R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile, începând cu 7 octombrie 2022. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvernul de la Chișinău, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului Republicii Moldova. Necesitatea de prelungire a […] Articolul Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Raioanele Leova, Edineț și Strășeni vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea serviciilor publice și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, acordat în cadrul programului „EU4Moldova: Comunități Locale”. Programul este finanțat și implementat de către Uniunea Europeană, Germania, Austria și Polonia și își propune să îmbunătățească calitatea vieții în comunitățile din mediul rural și să atenueze consecințele economice […] Articolul Satele din R. Moldova, dezvoltate cu sprijinul Uniunii Europene apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:50
Mediul de afaceri din România este interesat sa contribuie în continuare la dezvoltarea economiei R. Moldova. Declarațiile au fost făcute de ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul unei întrevederi cu guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah. „România este principalul investitor si partener comercial al R. Moldova, iar mediul de afaceri românesc rămâne interesat sa […] Articolul Ambasadorul României la Chișinău, invitat la „Invest Găgăuzia”: România rămâne interesată sa contribuie la dezvoltarea economiei R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:40
Douăzeci de pictori de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la o Tabără de creație comună, ce se va desfășura, în perioada 10-20 octombrie 2022, în localitatea Butuceni din raionul Orhei al Republicii Moldova.    Tabăra de creație va avea ca temă ca temă „Orheiul Vechi” și va reuni 10 pictori din Republica Moldova […] Articolul Pictori din România și R. Moldova, reuniți la Orheiul Vechi apare prima dată în InfoPrut.
10:50
Asociația Medicală Teritorială Botanica va cumpăra, cu sprijinul financiar al Japoniei, un ultrasonograf performant cu funcție de elastografie. În acest sens, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, a semnat un contract în valoare de 80.745 de dolari. Echipamentul nou va asigura oferirea unor servicii sonografice calitative, care vor permite diagnosticarea precoce a bolilor și […] Articolul Asociația Medicală Botanica, dotată cu echipament modern pentru ultrasonografie cu sprijinul Japoniei apare prima dată în InfoPrut.
10:40
Muzeul de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” din orașul Fălești a fost renovat și urmează reconstrucția străzii Ștefan cel Mare din aceeași localitate în caddrul Proiectului „Călător pe meridiane culturale”, susţinut de Judeţul Iaşi din România, notează Ziarul Național. În perioada 28-29 septembrie, o delegație a Consiliului Județean Iași, în frunte cu managerul proiectului, Laura […] Articolul Un muzeu și o stradă din Fălești, renovate cu sprijinul Primăriei Iași apare prima dată în InfoPrut.
08:20
14 primari din Republica Moldova și din județul Galați din România s-au reunit luni, 3 octombrie, pentru a semna Acorduri de Parteneriat în vederea accesării fondurilor transfrontaliere România-Republica Moldova, program finanțat de Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc în comuna Matca din județul Galați. „Rolul întâlnirii a fost ca împreună cu colegii din Republica Moldova, […] Articolul Primari din România și Republica Moldova, înfrățiri pentru accesarea unor fonduri transfrontaliere apare prima dată în InfoPrut.
4 octombrie 2022
23:40
România ar putea acoperi necesarul de gaz pentru Republica Moldova în condițiile în care CET-urile vor trece la păcură. Declarații în acest sens au fost făcute de Andrei Spînu, vicepremier de la Chișinău, după ce Nicolae Ciucă, premierul de la București, a anunțat că, în caz de urgență, România va putea livra Republicii Moldova 5 […] Articolul Vicepremier de la Chișinău: România ar putea acoperi necesarul de gaz pentru R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
23:20
Numărul cetățenilor Republicii Moldova  care vor să revină din Rusia s-a majorat în ultimele două săptămâni. Anunțul a fost făcut astăzi de Nicu Popescu, ministrul de Externe de la Chișinău, care a precizat că, în prezent, Consulatul R. Moldova de la Moscova activează și în zilele de odihnă pentru a face față cerilor de eliberare […] Articolul Ministrul de Externe de la Chișinău, despre creșterea numărului cetățenilor care vor să revină în R. Moldova din Rusia apare prima dată în InfoPrut.
21:50
Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, s-a întâlnit, astăzi, cu membrii Asociației Obștești „Parlamentul 90”, semnatari ai Declarației de Independență, Pintilie Pîrvan, Mihail Druță și Alexandru Arseni. Interlocutorii au vorbit despre situația actuală din Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina și numeroaselor crize generate de acesta. De asemenea, discuțiile s-au axat pe importanța asigurării unui […] Articolul Despre ce a discutat premierul R. Moldova cu un grup de deputați din primul Parlament de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
21:30
„Republica Moldova a achitat mereu plata pentru gaz, inclusiv în avans”. Asigurările vin din partea vicepremierului Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, după ce Gazprom a acuzat Republica Moldova că ar fi încălcat în repetate rânduri prevederile contractului semnat în anul 2021.  Potrivit oficialului, în realitate, Gazprom încalcă contractul semnat și […] Articolul Vicepremier de la Chișinău, reacție la acuzațiile Gazprom: „R. Moldova plătește pentru gaz” apare prima dată în InfoPrut.
19:20
O expoziție cu genericul „IN MEMORIAM” dedicată eroilor neamului căzuți la Nistru în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova a avut loc, pe 4 octombrie 2022, în incinta Muzeului Național „Regele Ferdinand I” din București.  Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova la București, în  parteneriat cu Agenția pentru Știință și Memorie […] Articolul Expoziție în memoria eroilor neamului căzuți în războiul moldo-rus de la Nistru, vernisată la București apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Compania Moldovagaz a venit cu o reacție după ce gigantul rus Gazprom a amenințat că ar putea opri complet livrările de gaze naturale către Republica Moldova. În acest sens, sursa citată a informat că va depune toate eforturile pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de Gazprom în luna octombrie. „SA „Moldovagaz” este în contact permanent […] Articolul Moldovagaz, reacție la amenințările Gazprom privind sistarea livrărilor de gaze apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Maestrul Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, revine la Chișinău cu un spectacol de poezie și muzică cu genericul „Valsurile mele”, care va avea loc miercuri, 5 octombrie, la ora 19,00, la Palatul Republicii. Evenimentul este organizat de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Alături de Tudor Gheorghe vor evolua Corul și Orchestra […] Articolul Tudor Gheorghe revine la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Compania Moldovagaz a venit cu o reacție după ce gigantul rus Gazprom a amenințat că ar putea opri complet livrările de gaze naturale către Republica Moldova. În acest sens, sursa citată a informat că va depune toate eforturile pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de Gazprom în luna octombrie. „SA „Moldovagaz” este în contact permanent […] Articolul Reacția Moldovagaz la amenințările Gazprom privind sistarea livrărilor de gaze apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Participanții Școlii de Drept Polonez, organizată la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, au început familiarizarea cu standardele de drept european, după parcurgerea etapei intensive de studiere a limbii poloneze. Cu această ocazie, directorul rețelei Școlilor de Drept Polonez, Jarosław Turłukowski s-a aflat, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, într-o vizită […] Articolul Profesori din Polonia și R. Moldova, schimb de experiență în domeniul dreptului european apare prima dată în InfoPrut.
17:30
Compania rusă Gazprom amenință că va opri complet livrările de gaze naturale către Republica Moldova dacă vor mai fi încălcate prevederile contractului semnat în anul 2021.  „Gazprom își rezervă dreptul de a opri complet livrările către Republica Moldova în cazul încălcării obligației de plată a gazelor până la data de 20 octombrie 2022. De asemenea, […] Articolul Gazprom amenință Republica Moldova cu sistarea livrărilor de gaze apare prima dată în InfoPrut.
14:30
Astăzi, începând cu ora 18,30, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău va avea loc premiera filmului „CARBON”, în regia lui Ion Borș. Potrivit organizatorilor, filmul CARBON, a cărui acțiune are loc în R. Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru, povestește istoria unui tânăr tractorist, Dima, care […] Articolul Carbon, filmul despre războiul moldo-rus de pe Nistru, în premieră la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
14:00
În zilele de 1 și 2 octombrie, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălţi, a fost prezent la sărbătoarea Zilei Comunei Mogoșești și Ziua Comunei Cotnari din județul Iași, pe care le-a și binecuvântat. Pe 1 octombrie, Episcopul a felicitat mogoștenii cu ziua comunei și i-a îndemnat să păstreze tradițiile din strămoși. Primarul Rodica Popa i-a mulțumit […] Articolul Oaspeți din R. Moldova, la sărbătoarea Zilei Comunelor Mogoșești și Cotnari din județul Iași apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Muzeul Național de Artă al Moldovei va inaugura joi, 6 octombrie, expoziția de arte vizuale „Despre negru”, semnată de artistul plastic Petru Lucaci, născut la Arad. Petru Lucaci (n. 1956) este un artist, educator, curator și manager cultural care trăiește și lucrează la București. Este absolvent cu diplomă de merit al Institutului de Arte Plastice […] Articolul Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, expoziție la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Zilele Filmului Românesc vor ajunge și în acest an la nordul Republicii Moldova. Astfel, pe 8 și 9 octombrie, pasionații de filme vor putea urmări cele mai importante proiecții românești la Soroca. Potrivit organizatorilor, la sfârșitul acestei săptămâni, la Casa de Cultură din oraș vor fi ecranizate mai multe proiecții, iar intrarea va fi liberă. […] Articolul Zilele Filmului Românesc, un popas și la Soroca apare prima dată în InfoPrut.
13:10
Doi profesori din Statele Unite ale Americii vor face cercetare în Republica Moldova, în domeniul asistenţei sociale şi ştiinţe politice, în cadrul Programului Fulbright. Ei vor fi ghidaţi de cadrele universitare de la Universitatea de Stat din Moldova, potrivit TVR Moldova. Kim Osbern este doctorand şi a ajuns în Republica Moldova în urmă cu câteva […] Articolul Reunirea R. Moldova cu România, subiect de cercetare pentru profesorii americani ajunși la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
3 octombrie 2022
23:50
Un spital nou cu bani donați de enoriași a fost construit pe lângă o mănăstire românească de lângă Cernăuți. În insitituţia dotată cu echipament medical de ultimă generaţie sunt tratați gratuit copii orfani, călugări şi măicuţe din Ucraina, Republica Moldova şi România, notează TVR Moldova. La 20 de kilometri de Cernăuţi, pe un deal de […] Articolul Clinica unei mănăstiri românești din Cernăuți, tratamente gratuite pentru călugării și măicuțele din România, R. Moldova și Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
23:30
O delegație din Ilfov a vizitat șantierul Centrului de Sănătate din localitatea Bardar, raionul Ialoveni al Republicii Moldova.  Obiectivul se realizează cu fonduri alocate de Consiliul Județean Ilfov, Consiliul raional Ialoveni și Compania Națională de Asigurări în Medicină. „Oaspeții din România au apreciat modul în care sunt realizate lucrările la Centrul de Sănătate”, a informat […] Articolul Delegație din Ilfov, vizită la Ialoveni apare prima dată în InfoPrut.
22:40
Proiectul noii linii de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești – Chișinău se află în construcție, conform planului, iar în maxim trei ani ar trebui să fie finalizat. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova.  „Se merge conform planului, a fost testat […] Articolul Vicepremier de la Chișinău, noi detalii despre proiectele de interconectare energetică dintre R. Moldova și România apare prima dată în InfoPrut.
22:40
O rundă a consultărilor bilaterale la nivel politico-militar dintre Ministerul Apărării de la Chişinău şi cel al Germaniei va fi găzduită în curând la Chişinău, a anunţat ministrul Apărării Anatolie Nosatîi într-o conferiţă de presă comună susţinută împreună cu omologul său german, Christine Lambrecht. „Ne dorim să consolidăm aceste relații de colaborare prin noi inițiative […] Articolul Ministrul german al Apărării, la Chișinău: Vom dota armata R. Moldova cu drone și alte echipamente moderne apare prima dată în InfoPrut.
22:10
Uniunea Europeană trebuie să crească sprijinul pentru Republica Moldova în contextul crizei energetice generate de Rusia. Este opinia lui Siegfried Mureșan, europarlamentar al României.  „Trebuie să creștem sprijinul pentru Republica Moldova după noile reduceri de livrări de gaze din partea Gazprom! Decizia Gazprom de a reduce livrările de gaz către Moldova confirmă că Federația Rusă […] Articolul Europarlamentar al României: Trebuie să creștem sprijinul pentru Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Compania de stat Energocom a obținut licența la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei România și poate cumpăra sau vinde gaze naturale pe piața din România. Declarațiile au fost făcute de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, Andrei Spînu. „SA Energocom a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra/vinde gaze naturale […] Articolul Vicepremierul R. Moldova: Energocom a obținut licența la ANRE și poate cumpăra gaze pe piața din România apare prima dată în InfoPrut.
21:40
Instituțiile de învățământ de pe ambele maluri ale Prutului au desfășurat vizite reciproce în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, inițiat de Școala Profesională de Cooperație Botoșani. Scopul programului a fost de a sprijini și dezvolta aptitudinile antreprenoriale ale tinerilor. Din proiect fac parte școlile profesionale din orașul Glodeni, Briceni, din satul Corbu, […] Articolul Școlile profesionale din România și R. Moldova, schimb de experiență privind aptitudinile antreprenoriale ale tinerilor apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.