Cod galben de caniculă! Ce vreme ne așteaptă în acest weekend și cu ce recomandări vin meteorologii

#diez, 6 august 2022 11:45

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că în perioada 6-9 august se va menține un cod galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Сообщение Cod galben de caniculă! Ce vreme ne așteaptă în acest weekend și cu ce recomandări vin meteorologii появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
22:45
Astăzi este a 171-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Armata rusă continuă atacurile asupra centralei atomice din Zaporijjea. Cele mai importante evenimente din a 171-a zi de război появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
20:30
Ieri, în noaptea din 12 spre 13 august, a avut loc ploaia de meteoriți Perseide. Unul dintre cele mai așteptate evenimente astronomice ale anului. Acest eveniment este atât de îndrăgit, deoarece meteoriții pot fi văzuți cu ochiul liber pe cerul de noapte. Aceștia pot ajunge până la 100 de unități pe oră. Сообщение (foto) Cum a fost văzută ploaia de stele Perseide de către internauții din întreaga lume появились сначала на #diez.
20:15
La 5 august s-a reluat sezonul fotbalistic La Setanta Sports cu transmisiunea live a celor mai importante meciuri din campionatele de top din Europa. Сообщение Noul sezon fotbalistic începe cu o reducere de 50% la toate meciurile din Premier League numai pe setantasports.com появились сначала на #diez.
19:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile plafon la carburanți pentru acest weekend. Сообщение Cât vom achita mâine, 14 august, un litrul de benzină și motorină, potrivit prețurilor plafon anunțate de ANRE появились сначала на #diez.
19:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Intervalul de acțiune este valabil în perioada 13-14 august. Сообщение Se prevăd descărcări electrice. Serviciul Hidrometeorologic a emis cod galben de instabilitate atmosferică. появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
18:15
Pe Spotify găsești o sumedenie de playlisturi cu piese de diferite genuri muzicale. Recent am descoperit și cel mai lung playlist creat în această aplicație. Acesta cuprinde 1 877 de piese, denumite drept o colecție de „inspirații auditive și efemeride”. Сообщение Cel mai lung playlist de pe Spotify are o durată de 155 de ore și deține aproape 1 900 de melodii появились сначала на #diez.
17:15
MD Vinyl – Music Wedget este o aplicație care a devenit virală printre utilizatorii de iOS. Aceasta se află în topul aplicațiilor sugerate de Apple Music pentru categoriile muzică și global, cu un punctaj de 4.6 stele din partea internauților. De asemenea, aplicația poate fi conectată și la contul personal de Spotify. Сообщение (foto, video) A fost lansată o nouă aplicație pentru telefon, cu ajutorul căreia putem asculta muzica cu efect de vinil  появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
14:45
Compania americană de difuzare a filmelor Netflix a prezentat topul celor mai populare pelicule cinematografice de la începutul lunii curente. În lista respectivă se regăsește desenul animat Sing 2 și filmul din 2015 – Age of Adeline. Сообщение (video) Top 10 cele mai populare filme de pe Netflix de la începutul lunii august появились сначала на #diez.
13:30
SA Moldovagaz a informat consumatorii finali despre intrarea în vigoare a noilor prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale. Сообщение Moldovagaz a anunțat prețurile pentru consumul de gaze naturale, începând cu luna august 2022 появились сначала на #diez.
12:30
Artista Inna Jeleascova, cunoscută și cu pseudonimul Izzy Izvne, este o tânără din Moldova vestită prin unicile sale lucrări de graffiti. Am vorbit cu Izzy despre care cartea „Graffiti and Streetart around the Globe”, noua sa activitate – parașutismul și proiectele internaționale realizate de la începutul acestui an. Сообщение (foto, video) Graffiti, parașutism și proiecte internaționale. Am vorbit cu Izzy Izvne despre cum și-a început acest an появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
11:00
Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova a informat că judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial de tineret în cadrul competiției internaționale care s-a desfășurat în Ecuador. Сообщение O nouă victorie pentru Moldova! Judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial de tineret появились сначала на #diez.
10:30
Portalul starngage.com a afișat topul celor mai populare conturi de Instagram din Republica Moldova pentru anul 2022. Potrivit datelor, în listă o regăsim pe președința țării, Maia Sandu, cântăreața Natalia Gordienko, dar și multe alte persoane cunoscute. Сообщение (foto) Top 25 cele mai urmărite conturi de Instagram din Moldova în 2022 появились сначала на #diez.
09:00
În satul Cioburciu din raionul Ștefan-Vodă, la o distanță de 110 km de Chișinău și doar 10 km de centrul raional, găsim Pensiunea Meșter Faur, cunoscută pentru bungalourile sale de pe malul Nistrului, scrie proiectul #NeamPornit. Сообщение Descoperim împreună pensiunea Meșter Faur de la sudul țării. Locație situată în apropierea râului Nistru появились сначала на #diez.
Ieri
22:15
Astăzi este a 170-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Au fost retrase de pe câmpul de luptă circa 522 de trupuri ale soldaților ucraineni decedați. Cele mai importante evenimente din a 170-a zi de război появились сначала на #diez.
19:45
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada în 15 august 2022 - 1 octombrie 2022, va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între străzile Ismail și Tighina. Сообщение Se suspendă traficul rutier pe strada Alexandru cel Bun până în octombrie. Cum va fi redirecționat transportul public появились сначала на #diez.
19:15
Duminică, 14 august, în intervalul orelor 10.00 – 18.00, va avea loc preselecția emisiunii românești „Chefi la Cuțite”. Aceasta se va desfășura la hotelul Jolly Allon, strada Maria Cebotari 37, cu producătorii emisiunii. În urma preselecției, se vor selecta concurenții care vor găti în prima etapă a emisiunii – etapa de audiții (cea în care se gătește pentru chefi și se primesc cuțitele). Сообщение La Chișinău se va desfășura preselecția pentru emisiunea românească „Chefi la cuțite” появились сначала на #diez.
18:45
Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului care este marcată astăzi, 12 august, Biroul Național de Statistică a publicat o serie de date statistice care prezintă informaţia privind situaţia tinerilor în Republica Moldova în anul 2021. Сообщение (infografic) Viața tinerilor din Moldova în cifre. La ce vârstă au avut prima căsătorie și câți dintre ei muncesc появились сначала на #diez.
17:30
Toți românii de pretutindeni care nu au reușit să depună actele pentru studii superioare la Universitate de Petrol și Gaze din Ploiești o pot face în sesiunea suplimentară, rezultatele fiind anunțate la data de 30 august 2022. Сообщение (video) Unică în România, Universitate de Petrol și Gaze din Ploiești își începe a doua sesiune de admitere pentru românii de pretutindeni появились сначала на #diez.
17:00
În data de 8 august, instituțiile de învățământul superior din republică au anunțat rezultatele sesiunii de bază a admiterii la studii superioare de licență și master, pentru anul de studii 2022/2023. Potrivit Ministerului Educației, la prima etapă a sesiunii de admitere 2022, au fost înmatriculați în total la licență și master 14 516 de studenți. Сообщение Câte locuri bugetare au fost ocupate din primul tur al admiterii și care sunt cele mai solicitate specialități появились сначала на #diez.
16:45
Chiar dacă vacanța de vară este pe sfârșite, culorile, buna dispoziție și copilăria continuă și în noul an de studiu. Pentru ca procesul de asimilare a cunoștințelor noi să fie cât mai plăcut, interesant și distractiv este foarte important ca mediul și instrumentele de studiu să fie corespunzătoare și să predispună la productivitate și emoții pozitive. Сообщение (foto) Pregătește-te pentru noul an școlar! La METRO găsești caiete, stilouri, ghiozdane și tot felul de rechizite utile появились сначала на #diez.
16:30
Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a prezentata datele statistice despre tinerii care au fost înregistrați cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de la începutul anului 2022.  Сообщение (infografic) Situația tinerilor șomeri pe piața muncii din Moldova. Cei mai mulți au vârsta între 30-34 de ani появились сначала на #diez.
16:00
În perioada 31 august – 4 septembrie, vă așteptăm să sărbătorim împreună cartea! Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău, după o pauză de doi ani impusă de pandemie. Сообщение USM va găzdui cea mai mare sărbătoare a cărții! Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău появились сначала на #diez.
16:00
Burgerii renumiți din meniul McDonald’s – Hamburger, Cheeseburger, Dublu Cheeseburger, Big Mac, McRoyal și Filet-o-Fish – sunt acum preparați în toate restaurantele McDonald’s din Moldova după o nouă metodă, iar oaspeții se vor putea bucura de acum înainte de o experiență mai delicioasă la fiecare mușcătură din aceștia. Сообщение Burgerii renumiți din meniul McDonald’s sunt acum preparați după o nouă metodă, pentru un gust și mai delicios появились сначала на #diez.
16:00
Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a emis o nouă decizie pe 11 august. Potrivit noii dispoziții, se sistează activitatea sălii VIP de la Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, în incinta aeroportului vor avea dreptul să intre doar pasagerii, personalul aeroportului, echipajul de bord și alte autorități autorizate. Pentru însoțitorii pasagerului intrarea va fi interzisă. Сообщение (doc) O nouă decizie de la CSE: activitatea sălii VIP de la Aeroportul Internațional Chișinău se sistează появились сначала на #diez.
16:00
Primăria municipiului Chișinău informează că, în weekendul 13-14 august, în sectoarele capitalei se vor desfășura diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Сообщение Produse ecologice autohtone și articole de artizanat. Unde găsești târgurile organizate în Chișinău în acest weekend появились сначала на #diez.
15:45
Luni, în data de 8 august 2022, la Librăria Cartego a avut loc Cafeneaua Literară. Participantele s-au bucurat timp de trei ore de o discuție neîntreruptă, în care personajul principal a fost lectura. Mai jos găsești activitățile de care au avut parte tinerele, impresiile și concluziile acestora față de eveniment, dar și titlurile de cărți pe care le-au recomandat. Сообщение „Un dialog plin de zâmbete, titluri și completări prietenoase.” Îți povestim cum s-a desfășurat Cafeneaua Literară de la Librăria Cartego появились сначала на #diez.
15:45
Pe 11 august, maib a lansat maib academy, un proiect care include traininguri, e-learninguri, programe de învățare continuă și alte activități axate pe dezvoltarea competențelor profesionale și crearea unei culturi a învățării. Сообщение La maib academy angajații își dezvoltă abilitățile prin simulări. Cum îi ajută centrul să devină buni profesioniști появились сначала на #diez.
15:30
Luni, în data de 8 august 2022, la Librăria Cartego a avut loc Cafeneaua Literară. Participantele s-au bucurat timp de trei ore de o discuție neîntreruptă, în care personajul principal a fost lectura. Mai jos găsești activitățile de care au avut parte tinerele, impresiile și concluziile acestora față de eveniment, dar și titlurile de cărți pe care le-au recomandat. Сообщение „Un dialog plin de zâmbete, titluri și completări prietenoase.” Îți povestim cu s-a desfășurat Cafeneaua Literară de la Librăria Cartego появились сначала на #diez.
15:15
Pe 27 august 2022, la umbra copacilor din Butuceni, pe o bucată de pământ care respiră istorie și magie, începe ediția VII a Festivalului de muzică de cameră, Moldo Crescendo. În acest an, artiștii vor cânta #povești. Poveștile compozitorilor, ale locurilor vizitate, dar și ale personajelor din basmele populare românești. Timp de o săptămână, muzicienii vor oferi cinci concerte, cu plată și fără, la Butuceni, Călărași și Chișinău.  Сообщение Ce faci între 27 august și 3 septembrie? Vino să asculți muzicieni din Austria, Hong Kong, Ucraina și Moldova la Festivalul Moldo Crescendo появились сначала на #diez.
14:45
Regia Transport Electric a municipiului Chișinău a anunțat despre modificarea temporară a unor trasee a câtorva rute de troleibuz din cauza apariției unei pane de curent pe străzile Miorița, Grenoble și Gheorghe Asachi. Сообщение Pe câteva străzi din cartierul Telecentru a fost schimbat temporar traseul unor rute de troleibuz появились сначала на #diez.
14:30
Primăria Municipiului Chișinău invită, în acest weekend, locuitorii capitalei să participe în cadrul mai multor evenimente cultural-artistice care vor fi desfășurate în mai multe sectoare ale orașului. Сообщение În acest weekend, în capitală vor fi organizate mai multe evenimente cultural-artistice. Ce este inclus în program появились сначала на #diez.
14:00
Dumitru Marandiuc din satul Sîngerei este un antreprenor care nu s-au speriat de provocările ce pot fi întâmpinate în business, mai ales în domeniul agriculturii, și a pornit un start-up ce îi aduce roadă la propriu. Această oportunitate i-a fost oferită prin intermediul proiectului „Grădina Școlară” implementat de către Centrul Național de Mediu cu suportul Uniunii Europene, prin programul EU4Youth, și cofinanțat de Crucea Verde Internațională în perioada 2018 - 2022. Сообщение Câte două-trei kilograme de castraveți pe zi în plină secetă. Cum a ajuns să fie prosperă afacerea agricultorului Dumitru Marandiuc появились сначала на #diez.
13:45
Tinerii din Moldova sunt invitați să participe în cadrul proiectului JobAccelerator 2.0. După completarea formularului de participare, tinerii vor primi acces pe o platformă unde vor putea trece 20 de module gratuit. Сообщение A fost dat startul înscrierilor la JobAccelerator 2.0. Cum poți participa la proiect și ce beneficii vei obține появились сначала на #diez.
13:45
Președinția Republicii Moldova a comunicat despre faptul că serverul poștei electronice al instituției prezidențiale a fost compromis.  Сообщение Serverul poștei electronice a președinției a fost supus unui posibil atac cibernetic. Cazul este investigat появились сначала на #diez.
13:15
Decizia Rosselhoznadzorului de a limita posibilitatea importului de produse vegetale în Federația Rusă din mai multe regiuni ale Republicii Moldova este susținută de motive întemeiate și nu are tentă politică, scrie TASS. Сообщение Autoritățile rusești au comentat interzicerea importului fructelor și legumelor din unele regiuni ale Moldovei появились сначала на #diez.
12:45
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova contestă la Curtea Constituțională decizia de reorganizare prin absorbție a mai multor instituții ale învățământului superior. Сообщение (live) Socialiștii contestă la CC decizia de reorganizare prin absrobție a mai multor instituții de învățământ superior появились сначала на #diez.
12:15
Astăzi, 12 august, începând cu ora 12.00, are loc lansarea pe orbită a primului satelit al Moldovei, creat de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) – „TUMnanoSAT”. Сообщение (live) Privește lansarea pe orbită a primului satelit al Moldovei – „TUMnanoSAT” появились сначала на #diez.
11:45
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că în ultimele două luni s-a înregistrat o scădere continuă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și la motorină. Сообщение Timp de două luni ANRE a înregistrat o continuă scădere a prețurilor la carburanți. Cât vom achita în următoarele trei zile появились сначала на #diez.
11:45
Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI, au descins cu opt percheziții în această dimineață la unul din șefii Direcției Investigații SUD a Inspectoratului Național de Investigații (INI). Acesta ar fi vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru #diez de comunicatoarea Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Сообщение Percheziții la unul din șefii Direcției Investigații Sud a INI. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită появились сначала на #diez.
11:15
Ce-ai zice dacă ai avea un card bancar ultra comod, unul care poate fi comandat 100 % online, fără comision de eliberare și administrare, cu livrare gratuită chiar la ușa ta? Un card ce poate fi alimentat gratuit de la orice alt card din țară sau de peste hotare și care oferă posibilitatea de retragere numerar gratuită la orice bancomat. Сообщение Fă cunoștință cu viitorul! Descoperă noul card ultra comod Paynet появились сначала на #diez.
11:00
Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, de Ziua Internațională a Tineretului, în capitală vor fi organizate un șir de activități destinate acestei categorii de populație. Сообщение Curse de biciclete și trotinete, jocuri intelectuale și instruiri. Ce activități vor fi organizate în Chișinău de Ziua Internațională a Tineretului появились сначала на #diez.
10:45
Iulia este studentă la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, la specialitatea Business și Administrare, la facultatea de Inginerie, Economie și Științe Aplicate. Сообщение (video) Iulia Mândru a povestit despre cum e să fii studentă la USC появились сначала на #diez.
10:45
Noul an universitar de studii vine în fața tinerilor cu specializări premieră pentru Republica Moldova. Studenții vor avea marea oportunitate ca de la 1 septembrie 2022, să studieze profesii noi, care sunt la mare căutare de către companiile naționale și internaționale în domeniul createch. Сообщение Și tu poți studia New Media la USM! Alege să ai o profesie inovativă și solicitată pe piața muncii din toată lumea появились сначала на #diez.
10:00
Procuratura Anticorupție anunță că investigațiile în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” continuă. Ca urmare a investigațiilor au fost efectuate peste 100 de percheziții pe întreg teritoriul țării, au fost ridicate documente și a fost reținută o persoană pe un termen de 72 de ore. Сообщение Peste 100 de percheziții și o persoană reținută. Continuă investigațiile în dosarul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR” появились сначала на #diez.
09:30
În perioada 11-22 august curent, traficul rutier va fi suspendat pe str. București, tronsonul cuprins între străzile Ismail și Ciuflea, și pe str. Lev Tolstoi (pe o singură bandă) tronsonul cuprins între străzile Alexei Șciusev și București. Сообщение Traficul rutier va fi suspendat pe mai multe străzi din Capitală. Cum va fi redirecționat transportul public появились сначала на #diez.
09:15
Poliția de Frontieră informează că la punctul de trecere a frontierei Leușeni cresc valorile traficului de călători și mijloace de transport. La momentul dat, în jur de 75 de mașini s-au apropiat la pistele de control. Сообщение Atenție, șoferi! Punctul de trecere a frontierei Leușeni este aglomerat. Circa 75 de mașini se află în așteptare появились сначала на #diez.
09:00
Vineri, 12 august 2022, cu începere de la ora 12.00, va avea loc lansarea pe orbită a primului satelit al Moldovei, creat de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) – „TUMnanoSAT”. În acest sens, UTM invită toți doritorii la Centrul Tekwill (str. Studenților, 9/11, Chișinău), pentru a trăi împreună istoricul eveniment de lansare. Сообщение Primul satelit al Moldovei, creat de UTM, va fi lansat astăzi pe orbită. Unde poți urmări evenimentul появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:45
Astăzi este a 169-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение ONU cere Rusiei și Ucrainei să înceteze acțiunile militare din apropierea centralei nucleare din Zaporijjea. Cele mai importante evenimente din a 169-a zi de război появились сначала на #diez.
19:30
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a raportat notificările primite de la agenții economici despre angajarea cetățenilor ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova până în data de 11 august 2022. Сообщение Peste 500 de refugiați din Ucraina sunt angajați în câmpul muncii la Chișinău. Ce meserii dețin aceștia появились сначала на #diez.
18:00
Membrii Asociației „Moldova Fruct” menționează că sunt profund îngrijorați de situația creată în domeniul horticol din cauza secetei din anul curent și embargoului impus fructelor moldovenești de către Federația Rusă. În urma consultărilor cu membrii, Asociația a înaintat către guvern, Ministerul Agriculturii și Agenția pentru Siguranța Alimentelor o listă de măsuri pentru depășirea situației și diminuarea impactului asupra sectorului. Сообщение Asociația „Moldova Fruct” cere măsuri urgente de la guvern pentru diminuarea impactului secetei și embargoului rusesc появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.