Marcel Spatari: 90% dintre cetățeni se vor încadra în cele 4 categorii de vulnerabilitate energetică

Punctul, 6 august 2022 11:00

Mecanismul de acordare a compensațiilor în perioada rece anului va costa bugetul de stat 5 miliarde de lei. Suma a fost anunțată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV. Potrivit oficialului, 90% din toți cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de ajutor din partea statului, … Articolul Marcel Spatari: 90% dintre cetățeni se vor încadra în cele 4 categorii de vulnerabilitate energetică apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 8 ore
18:20
Ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, a declarat vineri că integrarea sistemelor de rachete de apărare costieră ale Estoniei şi Finlandei vor putea permite închiderea Golfului Finlandei pentru navele militare ruse, dacă va fi necesar, consemnează agenţia EFE. Într-un interviu acordat cotidianului finlandez Iltalehti, ministrul eston a subliniat importanţa coordonării acestor sisteme odată cu aderarea … Articolul Estonia afirmă că împreună cu Finlanda ar avea mijloacele de a închide Golful Finlandei pentru navele militare ruse apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
09:40
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut în intervalul ianuarie-iulie 2022 cu 86% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, a informat vineri Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) într-un comunicat preluat de AFP. În iulie, creşterea anuală a fost de 63%, ajungându-se la 34.570 de intrări fără … Articolul Numărul intrărilor ilegale în UE a crescut cu 86% în primele şapte luni din 2022 apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
În condițiile în care inflația a atins cote maxime, iar rata de referință stabilită de Banca Națională a Moldovei a crescut, achiziționarea unui apartament a devenit o încercare grea pentru acele familii care planifică să-și procure propria locuință apelând la un credit ipotecar. Creditele au devenit mai scumpe, iar condițiile de acordare sunt destul de … Articolul PROIMOBIL oferă apartamente la o ofertă care anterior nu a mai existat apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Actrița Jerry Hall urmează să primească zeci de milioane de lire sterline și un conac din Oxfordshire, în valoare de 11 milioane de lire, în urma divorțului de miliardarul Rupert Murdoch, relatează The Guardian. Cuplul a încheiat săptămâna aceasta procedura de divorț, la mai puțin de două luni de când s-au despărțit. Fostul model în … Articolul Miliardarul Rupert Murdoch a divorțat la 91 de ani. Actrița Jerry Hall primește zeci de milioane de lire sterline și un conac apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Guvernul nu planifică, deocamdată, compensații ale tarifului la gazele naturale pentru agenții economici. Ministrul economiei spune că acesta se va reflecta în prețul produselor, iar statul va veni cu măsuri de sprijin destinate populației. În timpul emisiunii„Rezoomat cu Ileana Pîrgaru”, Sergiu Gaibu a menționat că pentru antreprenori Guvernul pregătește programe de sprijin care-i vor ajuta … Articolul Agenților economici nu le va fi compensat tariful la gaz. Sergiu Gaibu: Îl vor include în preț apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
10:20
Agenţii federali americani care au percheziţionat săptămâna aceasta locuinţa fostului preşedinte Donald Trump din Florida căutau documente legate de arme nucleare, a relatat joi Washington Post, conform Reuters. Nu este clar dacă astfel de documente au fost găsite la complexul Mar-a-Lago al fostului preşedinte din Palm Beach, a precizat Post. Reuters nu a putut confirma … Articolul La percheziţia de la locuinţa lui Trump, aprobată personal de procurorul general, s-ar fi căutat documente despre arme nucleare apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Procuratura Anticorupție continuă să conducă acțiunile de urmărire penală efectuate de Centrul Național Anticorupție în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”. ,,Deși urmărirea penală s-a confruntat cu scurgeri de informații care au interferat cu desfășurare investigației, procurorii și ofițerii au întreprins acțiuni suplimentare menite să … Articolul Procuratura Anticorupție oferă detalii despre cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni din 10 august 2022, doi bărbați au fost condamnați la câte 24 ani, și respectiv 20 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea omorului intenționat a unui consătean (infracțiune prevăzută de art.145 alin.(2) din Codul penal). La fel, acestora li s-a incriminat și săvârșirea … Articolul Doi frați din Briceni condamnați la câte 24 ani, și respectiv 20 ani închisoare pentru omorul intenționat al unui consătean apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Inspectoratul Național de Investigații au reținut patru bărbați care ar fi furat un safeu cu aproape 280.000 lei dintr-o întreprindere din Călărași, în noaptea din 30 decembrie, 2021. Anterior reținerii acestora, au fost desfășurate percheziții cu sprijinul ofițerilor de poliție de la sud … Articolul Au fost reținuți patru bănuiți de furtul safeului cu aproape 280.000 lei, dintr-o întreprindere din Călărași, comis cu o noapte înainte de Revelion apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
Poliția din Orhei a fost sesizată în această seară, în jurul orei 18:30, prin intermediul apelului de urgență 112, că pe traseul de legătură a localităților Lopatna și Jora de Sus s-a produs un accident rutier cu implicarea unei motociclete, în urma căruia o persoană a decedat. În urma măsurilor întreprinse la fața locului, preliminar … Articolul FOTO // Accident rutier cu implicarea unei motocic: Tânăr de 28 ani a decedat apare prima dată în Punctul pe i.
20:30
Doi bărbați, originari din Orhei au fost stopați de inspectorii de patrulare în timp ce șofau în stare de ebrietate. Primul caz a avut loc în satul Biești. Șoferul de 30 de ani a fost stopat și supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al doilea caz a … Articolul Doi bărbați, s-au ales cu dosare penale pentru că au condus în stare de ebrietate avansată apare prima dată în Punctul pe i.
20:20
Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută în întreaga lume după ce a criticat în direct la televiziune invazia rusă din Ucraina, a fost plasată joi în arest la domiciliu, după ce în umă cu o zi fusese arestată pentru „discreditarea” armatei ruse şi „difuzarea de informaţii false” despre aceasta. „Tribunalul districtului Basmanni a acceptat cererea anchetatorilor de … Articolul Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina, plasată în arest la domicliu până în octombrie. Ea riscă 10 ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
20:10
Procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Serviciului Vamal și ofițerii SIS au anihilat o tentativă de contrabandă la ieșirea de vest din țară, în nord, prin postul vamal Costești – aproape șase milioane de țigarete, de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciz autohton. Miercuri, 10 august, aproximativ la orele 08:25, în zona de … Articolul Aproape șase milioane de țigarete, camuflate într-o remorcă, au fost depistate la vama Costești, la ieșirea din țară, spre România apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Căile ferate lituaniene au anunţat miercuri că suspendă tranzitul către Kaliningrad pentru anumite mărfuri ruseşti al căror volum a atins limitele planificate. Aflat între Polonia şi Lituania, teritoriul rusesc Kaliningrad este în mare parte aprovizionat cu ajutorul trenurilor din Rusia continentală. „Mediile unor coduri de produse au fost deja atinse”, a declarat transportatorul public feroviar … Articolul Lituania opreşte din nou intrarea unor mărfuri ruseşti în Kaliningrad apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Poliția R.Moldova a informat, Miercuri, 10 August, despre faptul că într-o pădure din raionul Strășeni a fost depistat cadavrul împușcat al unui tânăr în vârstă de 29 de ani, pe care mama sa l-a anunțat dispărut în după-amiaza zilei de Marți, 9 August. Surse apropiate ale anchetei susțin că acesta ar fi fost împușcat din … Articolul Crima de la Strășeni. Nepotul generalului Alexei suspectat că ar fi comis omorul apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Agenția Proprietății Publice a semnat contractul de achiziționare a serviciilor de audit financiar și juridic independent al datoriei Moldovagaz față de Gazprom și Factoring-Finance cu companiile Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie. Astfel, cele două companii se obligă să facă auditul datoriilor la gazele livrate Republicii … Articolul APP a semnat contractul de achiziționare a serviciilor de audit financiar și juridic independent al datoriei Moldovagaz față de Gazprom apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Neutralitate nu înseamnă demilitarizare și izolare pe plan extern. O spune vicepremierul Nicu Popescu, potrivit căruia statutul de neutralitate al Republicii Moldova, prevăzut în Constituție, nu exclude învestiții în armata națională și în întărirea capacităților de apărare. Vicepremierul mai spune că sumele enorme anunțate de către partenerii externi ai Republicii Moldova se regăsesc atât în … Articolul Nicu Popescu: Neutralitate nu înseamnă demilitarizare apare prima dată în Punctul pe i.
10 august 2022
12:10
În cazul în care contractul cu compania rusească „Gazprom” va fi menținut și nu se sistează livrările, începând cu 1 octombrie Republica Moldova va avea o altă formulă de calcul al prețului la gaze. Aceasta este mult mai avantajoasă și, respectiv, prețul de achiziție a gazului ar trebui să scadă. Dacă se va întâmplă, atunci … Articolul Vicepremier: Dacă contractul cu Gazprom se menține, vom avea o formulă de calcul mai avantajoasă apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Echipa comună, formată din angajații Poliției de Frontieră, Inspectoratului Național de Investigații, Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS, a desfășurat marți 25 de percheziții, în șase localități din țară, în cazul de contrabandă din 31 iulie de la punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca, cu peste 3,8 milioane țigări. Perchezițiile au avut loc la domiciliile, în automobilele … Articolul VIDEO // 25 de percheziții în șase localități, urmare a capturii recente de contrabandă cu 3,8 milioane țigarete la punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Letonia a cerut în mod oficial luni Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să se alăture procedurii ucrainene împotriva Rusiei, notează AFP. CEDO a anunţat la sfârşitul lui iunie că a înregistrat o cerere interstatală oficială din partea Ucrainei împotriva Rusiei, o procedură destul de rară, menită să constate încălcările drepturilor omului comise de Moscova … Articolul Letonia vrea să se alăture Ucrainei în procesul împotriva Rusiei deschis la CEDO de guvernul de la Kiev apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers ieri într-o vizită de lucru la Ștefan Vodă, unde a discutat cu locuitorii satului Feștelița. Șefa statului a discutat cu oamenii despre problemele care afectează întreaga țară – implicațiile războiului din Ucraina, creșterea prețurilor și criza energetică. „Azi, la Ștefan Vodă, am discutat cu locuitorii satului Feștelița, prima … Articolul Șefa statului, în vizită la Feștelița: „Am discutat despre problemele care afectează țara și despre măsurile de susținere a populației și businessului, anunțate de Guvern” apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Doi tineri de 25 de ani au fost reținuți de polițiștii capitalei fiind suspectați de răpirea unei  mașini din curtea unui bloc locativ. Polițiștii au fost sesizați de  un bărbat  care a comunicat că i-a fost sustras automobilul de marca ,,Renault”, parcat în curtea blocului locativ de pe str. Valea Crucii din capitală. Prejudiciul cauzat victimei  constituie 19 700 … Articolul VIDEO // Doi tineri sunt cercetați penal după ce au răpit o mașină din stradă apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
În seara zile de 09 august angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Conform informațiilor colectate din subdiviziunile instituției, pompierii din municipiul Chișinău au efectuat defrișări de copaci și crengi pe mai multe adrese din capitală. Pe strada Iazului … Articolul IGSU despre urmările precipitațiilor abundente de ieri apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Funcționarii vamali  în cooperare cu polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de mână al unui pasager de la ruta Chișinău-Frankfurt, mijloace bănești nedeclarate controlului vamal, în suma de 15 000 dolari americani și 4 350 euro. Incidentul a fost înregistrat astăzi, 10 august, ora 06:00, pe Aeroportul Internațional Chișinău.  Pe acest caz este documentat un … Articolul Un alt pasager depistat cu valută ce depășește limita permisivă apare prima dată în Punctul pe i.
08:00
După ce a jucat pe poziţii de forţă, ajungând în situaţia să ardă gazele pe care ar fi trebuit să le distribuie Europei, Gazprom face paşi în spate. Gigantul energetic rus a reluat furnizarea de gaze către Letonia, vestea fiind anunţată de operatorul Conexus Baltic Grid, citat de tvrmoldova. Respectivul serviciu a fost întrerupt pe … Articolul Gazprom, învinsă de Lituania. Gigantul a reluat furnizarea de gaze, dar balticii nu vor să mai audă de ruşi apare prima dată în Punctul pe i.
07:50
Estonia și Finlanda au cerut Uniunii Europene să nu mai acorde vize cetățenilor ruși. Apelul a venit la o zi după ce președintele Volodimir Zelenski a spus că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este cea mai importantă sancțiune. Declarația a provocat o nouă reacție nervoasă a Kremlinului care l-a declarat irațional. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a … Articolul Estonia și Finlanda au cerut UE să nu mai acorde vize rușilor apare prima dată în Punctul pe i.
07:40
În cadrul ședinței din 8 august a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița, au fost aprobate un șir de măsuri, în vederea pregătirii pentru sezonul rece al anului și facilitarea accesului populației la resurse energetice. În acest sens, membrii CSE au dispus procurarea de către SA „Termoelectrica” a 20 mii tone … Articolul CSE a aprobat noi măsuri privind asigurarea populației cu lemn de foc și diversificarea surselor de energie alternativă apare prima dată în Punctul pe i.
07:30
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat asigurări marţi că epidemia de variola maimuţei nu are legătură cu aceste animale, deplângând faptul că maimuţe ar fi fost atacate în Brazilia. „Lumea trebuie să ştie că transmiterea la care asistăm în prezent se produce între oameni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-o … Articolul Maimuțe lovite cu pietre, vânate și otrăvite în Brazilia din cauza variolei maimuței apare prima dată în Punctul pe i.
07:30
Ieri, ODA a lansat „Programul de retehnologizare și eficiență energetică”, care a fost elaborat cu asistența tehnică oferită de Uniunea Europeană. În cadrul noului Program, întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de înlocuirea echipamentelor și utilajelor ineficiente cu soluții tehnologice moderne și vor putea să-și optimizeze costurile de producție prin implementarea măsurilor de eficiență energetică, … Articolul ODA a lansat ,,Programul de retehnologizare și eficiență energetică”, care a fost elaborat cu asistența tehnică oferită de Uniunea Europeană apare prima dată în Punctul pe i.
9 august 2022
15:50
Igor Dodon, împreună cu ex-premierul Ion Chicu și fostul ministru al agriculturii, Ion Perju, ar fi intenționat în anul 2020 să preia datoria regiunii transnistrene pentru gazele naturale consumate în ultimii 30 de ani, însă acest lucru nu le-a reușit. Potrivit speakerului Legislativului, ar fi vorba de circa 8 miliarde de dolari. Demnitarul a precizat … Articolul Igor Grosu: Dodon a încercat să pună pe umerii cetățenilor datoria Transnistriei de 8 mlrd. dolari pentru gazele naturale apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Prognoze sumbre din partea guvernatorului Băncii Naționale. Octavian Armașu a prevăzut, în cadrul celui de-al treilea raport asupra inflației din 2022, că inflația va continua să crească până în lunile octombrie-noiembrie, când va ajunge la aproape 35 la sută. ”Prognoza indică faptul că vârful inflației va fi în lunile octombrie – noiembrie, după care așteptările … Articolul Guvernatorul BNM anunță că inflația ar putea ajunge la aproape 35 la sută în toamnă apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Ucraina a suspendat livrările de petrol rusesc spre trei ţări europene, începând cu data de 4 august, în condiţiile în care din cauza sancţiunilor occidentale grupul rus Transneft nu a putut efectua o tranzacţie bancară privitoare la drepturile de tranzit datorate Ucrainei, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Într-un comunicat de presă publicat marţi, Transneft, compania rusească … Articolul Livrările de petrol rusesc spre Ungaria, Cehia și Slovacia prin Ucraina au fost întrerupte apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Deputatul rus Mihail Şeremet, care reprezintă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) în Duma de Stat a propus marţi într-un interviu acordat agenţiei oficiale de presă RIA Novosti crearea „unei asociaţii voluntare de state suverane” după modelul URSS pentru a contracara ceea ce el a numit „expansiunea şi agresiunea occidentală”, relatează ziarul Izvestia, … Articolul Un deputat rus propune crearea unui bloc de ţări după modelul URSS, care să „contracareze expansiunea occidentală” apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Trei funcționari responsabili de siguranța alimentelor au fost documentați de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și corupere activă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi eliberat, contra mită, certificate fitosanitare, necesare pentru exportul și reexportul mărfurilor în Uniunea Europeană, Ucraina și Federația Rusă. Potrivit … Articolul Trei funcționari de la ANSA, bănuiți de corupție sistemică la eliberarea certificatelor fitosanitare pentru exportul mărfurilor peste hotare apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni și ofițerii de investigație a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, precum și în colaborare cu angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, au destructurat activitatea criminală a unui grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Ca … Articolul Grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor, destructurat de către oamenii legii apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Mașini de minerit bitcoin, nedeclarate în scopul transportării ilicite, au reținut funcționarii postului vamal Leușeni. Cazul a fost consemnat astăzi, 09 august, ora 01:35, la postul vamal Leușeni. Controlului vamal a fost supus un microbuz de model “Mercedes- Benz Sprinter”, ce se deplasa din Germania spre R.Moldova, condus de către un conațional în vârstă de … Articolul Mașini de minerit bitcoin, nedeclarate în scopul transportării ilicite, au reținut funcționarii postului vamal Leușeni apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează în continuare trendul constant de scădere a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul atât la benzina COR 95, cât și motorina standard. Pentru ziua de mâine, 10.08.2022, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale: 26,79 lei/litru – pentru benzina COR … Articolul Prețul la benzină a ajuns sub 27 de lei, coborând astfel până la nivelul din luna aprilie apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Procuratura Generală, informează că astăzi, 09 august 2022, a finisat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-Președintelui Republicii Moldova, vizat în cadrul cauzei penale, denumit generic „Energocom”. Respectiv, învinuitul și apărătorii săi s-au prezentat în fața procurorilor din cadrul Procuraturii Generale, unde au fost informați în modul prevăzut de lege despre finisarea acțiunilor de … Articolul FLASH // Urmărirea penală terminată în privința lui Igor Dodon, învinuit în dosarul ,,Energocom” apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Cel mai periculos drum din lume se află în Bolivia și leagă capitala, La Paz, de nordul țării. Este cunoscut ca „drumul morții” sau „drumul fatal” din cauza numeroaselor accidente grave înregistrate. Între 200 și 300 de oameni au murit pe această șosea în fiecare an. Printre recordurile sale triste se numără 24 de vehicule … Articolul Cea mai periculoasă șosea din lume. „Drumul morții” a făcut sute de victime în fiecare an apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
O femeie a murit în fața celor doi copii și a soțului ei, în timpul unui zbor din Hong Kong către Marea Britanie, relatează The Guardian. Helen Rhodes, care se întorcea în Marea Britanie cu familia ei după 15 ani petrecuți în străinătate, a murit în somn la câteva ore după decolare, în 5 august, a … Articolul O femeie a murit în somn, sub ochii copiilor și soțului ei, în timp ce zbura cu avionul apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Obținerea statutului de țară candidată la aderare este cea mai mare realizare a Guvernului într-un an de mandat. O spune comentatorul politic Ion Tăbârță, potrivit căruia la succesul obținut de Republica Moldova pe plan extern a contribuit considerabil președintele Maia Sandu prinprerogativele constituționale ale șefului statului pe domeniul politicii externe. De asemenea, la un an … Articolul Ion Tăbârță: Parcursul european nici pe departe nu este unul ireversibil apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Valută nedeclarată în sumă de 12.500 euro, 7.900 dolari şi 30.200 hrivne ucrainene au depistat funcționarii vamali de comun cu polițiștii de frontieră, în cadrul controlului asupra unei pasagere a rutei „Chișinău – Istanbul”. Incidentul a fost consemnat ieri, 08 august, ora 20:20, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, în timpul procesării datelor și prelevării imaginilor, în unul din … Articolul A încercat să transporte ilegal valută, dar s-a ales cu amendă și fără mijloacele financiare nedeclarate controlului vamal apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord a trimis pe banca acuzaților un bărbat și o femeie din Briceni, după ce primul a introdus ilegal din Ucraina în Moldova țigări și alcool în valoare totală de peste 870.000 lei, iar femeia a oferit spațiu de depozitare a produselor. Urmărirea penală a … Articolul Bărbat și femeie din Briceni, trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări și alcool din Ucraina, în valoare de peste 870.000 lei apare prima dată în Punctul pe i.
8 august 2022
20:50
Variola maimuței a fost confirmată la un cetățean străin, care s-a deplasat în țara noastră din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu. Astăzi persoana s-a adresat după asistență medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost spitalizată cu suspecție la variola maimuței, având slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate. … Articolul Primul caz de variola maimuței, înregistrat în Republica Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
18:00
Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a prezentat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, raportul de activitate al MAEIE. „Un an de guvernare solidară cu oamenii a fost un an plin de evenimente în domeniul politicii externe, cea mai importantă și istorică realizare din ultimul an, evident, a fost obținerea statutului … Articolul Nicu Popescu: „S-a muncit enorm pentru a plasa Republica Moldova pe acest făgaș ferm, ireversibil, de aderare la Uniunea Europeană” apare prima dată în Punctul pe i.
17:50
La finele trimestrului II al acestui an, prețul de ofertă la bunurile imobile rezidențiale din mun. Chișinău a continuat tendința de creștere, stabilită începând cu trimestrul I 2020. Indicele prețului bunurilor imobile rezidențiale (RPPI), a înregistrat valoarea de 139,5 la sută, fiind în creștere cu 3,1 la sută față de trimestrul I a acestui an … Articolul Prețul de ofertă la bunurile imobile rezidențiale din mun. Chișinău, continuă tendința de creștere apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei la Chișinău, Stella Avallone și directorul administrativ al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, Friedrich Stift. Părțile au discutat despre importanța stabilirii și consolidării parteneriatelor de afaceri, proiectele și posibilitățile de colaborare, dezvoltarea proiectelor de interes comun, schimb de experiență și bune practici. În context, ministrul Sergiu … Articolul Consolidarea parteneriatelor de afaceri și stabilirea noilor oportunități de colaborare moldo-austriece au fost dicutate la Ministerul Economiei apare prima dată în Punctul pe i.
17:20
Conducerea Serviciului Vamal și Conducerea Poliției de Frontieră au efectuat, pe parcursul săptămânii trecute, o vizită de lucru în SUA. Principalele repere ale programului au fost lansarea unor discuții importante cu autoritățile americane partenere, cât și fortificarea relațiilor de cooperare multidimensională.  Vizita a cuprins mai multe întrevederi cu reprezentanții Serviciului Vamal și de protecție a … Articolul Conducerea Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, au desfășurat o vizită de lucru în SUA apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
La 29 iulie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința de condamnare la 9 ani închisoare, în privința unui tânăr în vârstă de 23 ani, originar din Strășeni, învinuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții deosebit de mari (infracțiune prevăzută de art. 217/1 alin (4) din Codul penal). … Articolul Tânăr condamnat la nouă ani închisoare pentru trafic de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Un conațional este documentat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Acesta s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere neveridic până în punctul de trecere Sculeni, unde polițiștii de frontieră i-au deconspirat planul. Cazul s-a înregistrat sâmbăta, 6 august curent.  Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat … Articolul Din șofer în pieton, din cauza permisului de conducere falsificat apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.