Israelul continuă bombardamentele în Fâșia Gaza. Mai mulți luptători au fost uciși noaptea trecută

Agora.md, 6 august 2022 10:10

Atacurile asupra teritoriului palestinian au continuat și în timpul nopții. Gruparea armată Jihad Islamic a lansat, la rândul său, rachete spre statul evreu, unde a fost activat sistemul de apărare anti-aeriană Iron Dome, scrie Times of Israel. Înainte de confruntările din timpul nopții, armata israeliană a anunțat că a ucis 15 luptători ai Jihadului Islamic, o organizaţie considerată teroristă de Israel, SUA și UE.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
14:50
În anul de studii 2021-2022, numărul elevilor din învățământul liceal și profesional tehnic, și studenților a constituit aproximativ 143.600 de persoane sau cu 2,6% mai mic față de acum cinci ani. P Pe niveluri educaționale la 1.000 locuitori de 15-29 de ani au revenit 87 de elevi din învățământul liceal, 106 elevi din învățământul profesional tehnic și 137 de studenți din învățământul superior, arată datele Biroului Național de Statistiscă.
Acum 4 ore
14:00
Primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău este gata în proporții de aproximativ 70%. Despre asta a anunțat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.
Acum 6 ore
12:00
Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, transmite Agerpres.
10:40
Uniunea Europeană va discuta la sfârşitul lui august interzicerea vizelor pentru toţi cetăţenii ruşi, a declarat vineri ministrul ceh de externe Jan Lipavsky, a cărui ţară deţine semestrul acesta preşedinţia Consiliului Uniunii, citează Agerpres.
Acum 8 ore
09:50
Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut în intervalul ianuarie-iulie 2022 cu 86% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, a informat vineri Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex), transmite Agerpres.
Acum 24 ore
22:50
La Cernăuți a fost demontat monumentul soldatului Armatei Roșii. Potrivit Consiliului orășenesc Cernăuți, acesta nu ar urma să fie distrus, scrie BucPress.
22:20
Așa-zisul ministru de externe din stânga Nistrului, Vitali Ignatiev, s-a întâlnit cu Iuri Klimenko, reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea moldo-transnistreană. La întrevedere a participat și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Mark Șevcenko. Potrivit așa-zisului minister de externe din stânga Nistrului, aceasta a fost prima întâlnire cu noul reprezentant ucrainean la negocierile în formatul 5+2.
21:50
Ion Solonenco, copreședintele Comisiei Unificate de Control din partea Republicii Moldova, a decedat la vârsta de 87 de ani. Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.
21:00
Peste 100 de mii de persoane, dintre care aproximativ 5.000 de copii, locuiesc acum în Mariupol, iar rata mortalității a crescut de cinci ori în oraș, spun autoritățile locale aflate în exil. Potrivit acestora, circa 25 de persoane mor zilnic din cauza condițiilor dificile de trai, infomează Kyiv Independent.
20:20
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, afirmând că astfel de remarci sunt iresponsabile.
20:10
Din 24 februarie, 3.182 de copii din Ucraina au rămas fără îngrijire părintească. datele au fost anunțate de Volodimir Vovk, director adjunct al Departamentului pentru protecția drepturilor copilului din cadrul Serviciului Social Național, informează BBC.
19:50
Fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schröder a dat în judecată Bundestagul pentru a i se reda privilegiile parlamentare de care a fost lipsit în luna mai, după ce a refuzat să se distanțeze de președintele rus Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina, informează Financial Times.
18:50
Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a adresat un demers către autoritățile și instituțiile publice, precum și instanțele judecătorești, în care le solicită respectarea legislației în domeniul documentului electronic și a semnăturii electronice. Oficialul a informat despre acest lucru și Serviciul de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție, atenționând asupra înregistrării mai multor sesizări de la persoane fizice și juridice privind cazurile de nerecunoaștere și neacceptare a documentelor electronice de către anumite entități publice.
18:30
Nanosatelitul TUMnanoSAT, construit de Universitatea Tehnică a Moldovei, a fost lansat cu succes pe orbită de către astronauții de la Stația Spațială Internațională (SSI). Evenimentul a fost urmărit la Chișinău de prim-ministra Natalia Gavrilița, rectorul UTM, Viorel Bostan, diplomați, reprezentanți ai Agenției Aerospaţiale din Japonia (JAXA) și Oficiului Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale (UNOOSA).
18:00
Guvernul va aloca Agenției „Moldsilva” 64,2 milioane lei, din Fondul de Rezervă, în scopul neadmiterii majorării prețurilor la lemnul de foc, realizat către populație pentru sezonul rece. O Dispoziție în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. De asemenea, ministrul Mediului va elabora un Plan de acțiuni pentru aprovizionarea populației cu lemne de foc, aplicabil la nivel central și local.
17:50
Arctica s-a încălzit de aproape patru ori mai rapid comparativ cu restul lumii în ultimii 40 de ani. Această concluzie a unui nou studiu suscită temeri cu privire la o subestimare a modelelor climatice pentru zona polilor, a căror încălzire are o influenţă majoră asupra creşterii nivelului mării, scrie digi24.ro.
17:20
La 12 august, procurorii anticorupție, oficiul Sud în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI, au descins cu nouă percheziții la șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, urmând să fie pus sub învinuire. Mai mult, procurorii vor cere aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de încă 30 de zile.
17:20
Planul a patru bărbați de jefuire a unei instituții de stat din Roma a fost dat peste cap de surparea tunelului pe care îl săpau, potrivit La Republica. Operațiunea de salvare a persoanei aflate sub pământ a durat nouă ore.
17:10
Chiar dacă vacanța de vară este pe sfârșite, culorile, buna dispoziție și copilăria continuă și în noul an de studiu. Pentru ca procesul de asimilare a cunoștințelor noi să fie cât mai plăcut, interesant și distractiv este foarte important ca mediul și instrumentele de studiu să fie corespunzătoare și să predispună la productivitate și emoții pozitive.
16:40
Începând cu 24 februarie, data la care Federația Rusă a declanșat război în Ucraina și până în prezent, 3.182 de copii au rămas fără îngrijire părintească. Despre aceasta comunică Vladimir Vovk, director adjunct al Departamentului pentru Protecția Drepturilor Copilului din cadrul Serviciului Național Social, potrivit BBC.
16:40
Numărul cazurilor de infecție cu virusul imunodeficienței umane (HIV) a crescut în rândul tinerilor din Republica Moldova. În anul 2021, numărul tinerilor în vârstă de 15-34 de ani infectați a constituit 253 de persoane, ceea ce a fost cu 18,8% mai mult față de anul 2020, arată datele Instituției Medico-Sanitare Publice „Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile”.
Ieri
15:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noi tarife pentru apa potabilă pentru două localități din partea centrală țării. Astfel, consumatorii din Criuleni și Călărași vor achita 13,70 de lei și respectiv 19,97 lei pentru un metru cub de apă.
15:20
În prima jumătate a anului, peste 595 de mii de persoane au beneficiat de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, în creștere cu aproape 29 de mii comparativ cu perioada similară a anului trecut.
15:10
O femeie, în vârstă de 36 de ani, s-a pornit în Egipt cu 31 de mii de dolari și două mii de euro nedeclarați. Banii au fost depistați în dimineața zilei de astăzi, de către vameșii de la Aeroport. Este al treilea caz de reținere a valutei nedeclarate, din această săptămână.
15:00
Situația tensionată din Ucraina ține în tensiune țările din vecinătate mai cu seamă în contextul unui pericol de accident nuclear. Țările care ar putea suferi de urma unui astfel de scenariu întreprind măsuri de pregătire a populației. La emisiunea DESCIFRAT din 12 august discutăm cu Ion Apostol, medic ANSP și ex-director al Agenţiei Naţionale de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice. În această ediție aflăm cât de repede ar ajunge informația în Moldova, ce structuri ale statului ar urma să se implice în gestionarea unui eventual accident, cât de repede ar ajunge norul radioactiv în țara noastră și ce măsuri întreprindem în primele ore de la catastrofă. Discutăm despre administrarea Iodurii de potasiu și aflăm despre protecția parțială pe care o oferă.
14:50
Comisia pentru Situații Excepționale au aporbat un șir de măsuri, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, pentru ridicarea nivelului de securitate, a fost sistată activitatea sălii VIP.
14:10
Liderul sectorului bancar din Moldova a inaugurat proiectul „maib academy”, un proiect care include traininguri, e-learninguri, programe de învățare continuă și alte activități axate pe dezvoltarea competențelor profesionale și crearea unei culturi a învățării pe tot parcursul vieții, a angajaților companiei.
14:10
Agenții federali care au percheziționat reședința lui Donald Trump de la Mar-a-Lago căutau documente secrete legate de arme nucleare, pe care fostul președinte le-ar fi sustras în momentul în care a părăsit Casa Albă la începutul anului trecut, relatează Reuters, care citează The Washington Post.
13:30
Președinția Republicii Moldova comunică despre faptul că serverul de poștă electronică al instituției prezidențiale a fost compromis.
13:20
Pe unele adrese din sectorul Centru, al capitalei, va fi sistată livrarea de gaze naturale. Cu un astfel de anunț a venit Primăria Chișinău, explicând aceasta prin faptul că au loc lucrări de reparație planificate de operatorul sistemului de distribuție.
13:00
Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, a anunțat că impunerea embargoului pentru produsele vegetale moldovenești, din dreapta Nistrului, nu poartă vreo conotație politică, scrie agenția de presă TASS.
13:00
Fiecare al doilea student străin care învață în Moldova este din România. În prezent numărul studenților străini care învață în Moldova a ajuns la 5.154 persoane, în creștere cu 12% față de anul precedent, afirmă expertul Veaceslav Ioniță. Studenții străini reprezintă deja 8,6% din numărul total de studenți, față de 1% acum 10 ani.
12:10
Eveniment istoric are loc la 12 august. Vineri se lansează pe orbită nanosatelitul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) TUMnanoSAT. Toți doritorii de a urmări procesul au fost incitați la Centrul Tekwill din Chișinău.
11:30
Primarul capitalei, Ion Ceban, susține un briefing de presă, după intemperiile care au lovit marți-seara sectoarele Rîșcani și Ciocana ale Chișinăului. Anterior, autoritățile au anunțat că pagubele se ridică la peste 17 milioane de lei.
11:30
Prețurile la carburanți continuă să scadă. Astfel, pentru următoarele trei zile, 13-15 august, pentru motorină, șoferii vor trebui să scoată din buzunar cu 13 bani mai puțin, iar pentru benzină - cu 17 bani.Prețurile maximale la produsele petroliere au fost afișate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
11:30
Noul an universitar de studii vine în fața tinerilor cu specializări premieră pentru Republica Moldova. Studenții vor avea marea oportunitate ca de la 1 septembrie 2022, să studieze profesii noi, care sunt la mare căutare de către companiile naționale și internaționale în domeniul createch. Studiile vor fi realizate după un program modern, elaborat de către profesioniștii din țară, cu implicarea specialiștilor de peste hotare, care dețin expertiză vastă în domeniul educației din industria creativă, dar și un portofoliu impresionant de lucrări relevante.
11:00
Distrugerea aeronavelor militare rusești în timpul exploziei de la aerodromul de lângă satul Novofedorovka din Crimeea, ar fi costat Rusia cel puțin 55 de milioane de dolari. Diverse surse raportează că de la 8 la 24 de unități de avioane rusești au fost distruse. Calculele au fost făcute de către jurnaliștii Forbes.
10:50
Primarul capitalei, Ion Ceban, susține un briefing de presă, după intemperiile care au lovit marți-seara sectoarele Rîșcani și Ciocana ale Chișinăului. Anterior, autoritățile au anunțat că pagubele se ridică la peste 17 milioane de lei
10:40
Una din cele șapte persoane, care la 16 iulie 2022 au părăsit teritoriul Republicii Moldova pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, a fost reținută de Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, fiind bănuită de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a formațiunii și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.
10:20
Acest weekend va avea gust dulce și parfumat. Cel puțin așa ne asigură organizatorii târgului „Cămara Fest” din Parcul „Alunelul” a sectorului Buiucani. Deoarece este sezonul strugurilor autohtoni producătorii, ne promit o explozie de gusturi și culoare.
10:20
AGORA anunță venirea a încă un autor în familia contributorilor. Este vorba despre Marcela Lefter, o profesionistă în domeniul energiei. Are o experiență de peste 20 de ani în sectorul energetic, inclusiv în distribuția de energie și energie regenerabilă.
10:10
Una din cele șapte persoane, care la 16 iulie 2022 au părăsit teritoriul Republicii Moldova pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, a fost reținută de Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, fiind bănuită de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a formațiunii și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.
09:50
Patru bărbați din orașul Comrat, Găgăuzia, cu vârstele cuprinse între 27 și 32 de ani, au fost reținuși de oamenii legii, fiind bănuiți că au furat un seif cu aproape 280 de mii de lei, dintr-o întreprindere din Călărași, în noaptea de 30 decembrie 2021.
09:30
Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian "MOLDATSA" anunță inițierea procesului de recrutare și selecție a candidaților care vor urma un curs de pregătire inițială în vederea obținerii certificatului de CONTROLOR TRAFIC AERIAN STAGIAR.
08:40
O delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, făcând apel la strângerea relaţiilor cu Moscova, transmite AFP.
07:50
Letonia şi Estonia s-au retras joi din grupul de cooperare format din China şi peste 12 de ţări din Europa Centrală şi de Est, urmând exemplul Lituaniei, care s-a retras anul trecut, informează Reuters.
07:10
În Republica Moldova, anul trecut, vârsta medie la prima căsătorie pentru bărbați a fost de 29 de ani, iar pentru femei, 26 de ani. Cu astfel de date a venit Biroul Național de Statistică (BNS).
11 august 2022
23:20
Cea mai mare pondere a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 ani se înregistrează în orașele Bălți, Ungheni, Chișinău, Sîngerei, Cantemir, Criuleni și Hîncești. Cel puțin aceasta demonstrează datele publicate de Biroul Național de Statistică.
22:10
Cea mai mare pondere a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 ani se înregistrează în orașele Bălți, Ungheni, Chișinău, Sîngerei, Cantemir, Criuleni și Hîncești. Cel puțin aceasta demonstrează datele publicate de Biroul Național de Statistică.
21:50
Ministerul ceh al Industriilor a propus limitarea încălzirii la iarnă la 18C în birouri, 19C în instituțiile de învățământ și 20C în centrele medicale, în cazul unei crize de combustibili în urma războiului din Ucraina, relatează digi24.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.