Petrecerea s-a terminat pentru Europa de Est, inflaţia de două cifre începe să se resimtă

Nexta, 6 august 2022 10:00

În săptămânile care au urmat invaziei ruseşti în Ucraina, marile economii occidentale au început să se clatine însă Europa de Est continua să înregistreze un boom graţie unor majorări salariale The post Petrecerea s-a terminat pentru Europa de Est, inflaţia de două cifre începe să se resimtă first appeared on NEXTA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Nexta

Acum o oră
17:00
Marile guverne europene nu au promis niciun nou ajutor militar Ucrainei în luna iulie, prima lună în care acest lucru s-a întâmplat de când Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, The post Puterile europene şi-au epuizat resursele în războiul din Ucraina. În luna iulie nu au promis niciun ajutor militar Kievului first appeared on NEXTA.
Acum 4 ore
15:50
Ministerul ucrainean al Educaţiei şi Ştiinţei a retras autorii ruşi şi belaruşi din programa şcolară pentru învăţământul secundar, a anunţat marţi această instituţie într-un comunicat citat de agenţia EFE. Conform programei actualizate, la disciplina de literatură străină vor fi studiate de acum înainte numai operele în limba rusă care aparţin autorilor născuţi în Ucraina sau care au avut o relaţie specială cu această ţară. ”Revizuirea şi actualizarea conţinutului programei generale a învăţământ...
14:50
„Dintre toți liderii UE cu care puteți petrece, probabil că cel mai mult v-ați distra cu prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin”, scriu, într-un stil relaxat, jurnaliștii de la politico.eu despre unul The post VIDEO: Premierul Finlandei dansează „exuberant” într-un video viral. Reacție: „Am făcut lucruri legale” first appeared on NEXTA.
Acum 8 ore
10:50
Guvernul japonez a lansat un concurs naţional de idei pentru a-i încuraja pe oameni să consume mai mult alcool, după ce o schimbare de atitudine în rândul tinerilor a dus The post Cum vrea Japonia să salveze piaţa băuturilor alcoolice: Oamenii sunt încurajaţi să consume cât de mult first appeared on NEXTA.
Acum 12 ore
07:50
Volumele mai mari ale exporturilor de petrol, coroborate cu creşterea preţurilor gazelor, vor mări veniturile Rusiei din exporturile de energie la 337,5 miliarde de dolari în acest an, respectiv cu The post Rusia anticipează o creştere de 38% a veniturilor din exporturile de energie în acest an, la 337,5 miliarde de dolari first appeared on NEXTA.
Acum 24 ore
21:50
Forţele armate ucrainene au anunţat miercuri, 17 august, distrugerea unei baze militare ruse la Nova Kahovka, în regiunea ocupată Herson, în sudul ţării, operaţiune în care ar fi decedat între The post ULTIMA ORĂ: Ucraina anunță că a distrus o bază militară a rușilor din Herson / VIDEO first appeared on NEXTA.
Ieri
17:30
Rusia estimează că preţul său mediu de export al gazelor va fi mai mult decât dublu anul acesta, la 730 dolari per 1.000 metri cubi, înainte de a scădea gradual The post Rusia estimează că prețul de export al gazelor va fi mai mult decât dublu în 2022 first appeared on NEXTA.
15:00
Maia Sandu va cere Consiliului Suprem de Securitate oprirea propagandei de război: Există și presă scrisă care de SUS până JOS dezinformează. ”Eu cred că autoritățile statului trebuie să ia The post Maia Sandu: Voi cere instituțiilor statului să oprească această propagandă first appeared on NEXTA.
14:30
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dl Steven Fisher, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Marii Britanii în Republica Moldova. În cadrul discuției a avut loc un schimb The post Irina Vlah: „Aceste probleme sunt cele mai periculoase, amenințănd viitorul apropiat” first appeared on NEXTA.
10:30
Rafinăria Schwedt din Germania a început să proceseze petrol adus din SUA amestecat cu ţiţei rusesc de tipul Ural, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Petrolul american este importat The post O rafinărie cu acţionariat rusesc din Germania şi dependentă de petrol rusesc a trecut la petrol american first appeared on NEXTA.
08:00
Autoritățile din Turcia se laudă că relațiile comerciale cu Rusia sunt într-o continuă dezvoltare. Țara face bani frumoși în urma exporturilor de produse în Rusia. În plus, Turcia este destinația The post Rusia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Turciei first appeared on NEXTA.
07:10
Unii miniștri ai actualului Guvern trebuie să comunice mai mult cu cetățenii. De această părere este președintele R. Moldova, Maia Sandu. În cadrul unui interviu pentru NordNews, șefa statului a The post VIDEO | Maia Sandu: „Dacă eram prim-ministru, aș fi făcut niște remanieri” first appeared on NEXTA.
06:40
Întreprinderea Municipală Regia Autosalubritate va achiziționa 3000 de containere pentru deșeuri, de tip european. Directorul interimar al întreprinderii, Igor Gîrlea, a semnat contractul cu compania ELKOPLAST, care a fost desemnată The post Ion Ceban: Primăria capitalei va achiziționa 3000 de containere pentru deșeuri first appeared on NEXTA.
06:30
Conducerea Serviciului Vamal împreună cu reprezentanții USAID Moldova, experții Programului USAID MISRA, au realizat o vizită de inspecție, în scopul examinării spațiilor mobile de lucru, ce vor fi oferite de The post Serviciul Vamal este pregătit să demareze controlul cu o singură oprire la frontiera cu UE first appeared on NEXTA.
05:20
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a cerut ”revenirea la principiile” UE, denunțând ”oligarhia de facto” impusă de Franţa şi Germania, într-un editorial consacrat războiului din Ucraina şi publicat marţi, 16 august, The post Polonia denunță oligarhia impusă de Germania și Franța în interiorul UE: ”Este o democraţie formală” first appeared on NEXTA.
04:50
Expert militar, despre strategia SUA în Ucraina: ”Nu se tem de Rusia, ci o fierb la foc mic”. Când ar putea decide Washingtonul victoria Kievului Expertul militar ucrainean Oleg Zdanov The post Când ar putea decide Washingtonul victoria Kievului first appeared on NEXTA.
16 august 2022
22:40
Fostul premier, Ion Chicu, o întreabă pe Maia Sandu daca ”nu-i rușine în ce hal ai adus această țară?” Potrivit lui Chicu, de când Maia Sandu ne-a “scos țara din The post Chicu: Ca să poată achita salarii și pensii statul împrumută miliarde de lei first appeared on NEXTA.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Mai multe explozii au fost auzite la o bază aeriană militară din satul Hvardiiske, în apropiere de Simferopol, în centrul peninsulei Crimeea, potrivit Kommersant, citat de Kyiv Independent. Coloane de fum The post ​Explozii la o altă bază militară din Crimeea. Tactici neconvenționale folosite de Ucraina first appeared on NEXTA.
14:10
Spania va pune în practică planul anunțat în iunie, astfel că vor fi gratuite călătoriile cu trenurile locale și regionale, de la 1 septembrie la 31 decembrie. Cei care vor The post Călătoriile cu trenul vor fi gratuite în Spania timp de patru luni. Care sunt condițiile first appeared on NEXTA.
13:20
Explozia ce a avut loc marți în Crimeea ar putea fi mai importantă decât ar putea părea la prima vedere, sugerând că ucrainenii ar încerca să taie rutele de aprovizionare The post Rușii fug degeaba de sistemele HIMARS first appeared on NEXTA.
08:20
Guvernul creează 13 funcții noi la nivel de ministere și alte 3 la Cancelaria de Stat, care se vor ocupa de subiectul integrării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Potrivit unui The post Guvernul creează 13 funcții noi la nivel de ministere și alte 3 la Cancelaria de Stat first appeared on NEXTA.
08:10
Cea mai nouă facilitate a platformei chinezeşti Tik Tok foloseşte inteligenţa artificială pentru a genera automat imagini pe baza descrierilor textuale. Algoritmii text-to-image au făcut mari progrese în ultimii ani The post TikTok lansează o nouă funcţie first appeared on NEXTA.
05:50
Serbia a devenit un refugiu pentru zeci de mii de ruși după ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, potrivit Deutsche Welle. Între 30.000 și 50.000 de ruși s-ar The post Deutsche Welle: Zeci de mii de ruși s-au mutat în Serbia first appeared on NEXTA.
05:40
Expertul economic, Veaceslav Ioniță, crede că ”toate facilitățile oferite de Guvern pentru Moldova Gaz nu ajung nici pentru acoperirea pierderilor din luna august”. Potrivit lui Ioniță, ”amanarea de plată a The post Ioniță: Sper că ei știu ce fac și au un super plan secret pe care nu-l știe nimeni. first appeared on NEXTA.
05:30
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a trecut de ”borna” 170 de zile, iar membri ai elitei de la Kremlin ar fi ”intrat în panică” de sancțiunile occidentale și de The post Elita lui Putin din interiorul Kremlinului ar fi în panică: Contact secret cu CIA și diplomați occidentali first appeared on NEXTA.
05:00
Putin va declanșa războiul în Moldova „în momentul în care va ajunge la Transnistria”, afirmă un expert Conform expertului, este probabil ca Rusia să țintească Moldova dacă va avea succes The post Putin va declanșa războiul în Moldova first appeared on NEXTA.
04:20
Un nutriționist de la Harvard spune că este frecvent întrebat care este cea mai bună vitamină pentru a menține creierul și tânăr și a-l proteja în fața bolilor neurologice care The post Un nutriționist de la Harvard dezvăluie care este vitamina nr. 1 care îi menține creierul “tânăr și sănătos” first appeared on NEXTA.
15 august 2022
19:30
Silvia Radu a venit cu o reație la informațiile apărute public astăzi în spațiu public. Conform publicațiilor de azi dimineața, s-a invocat că eu am activat în cadrul unei companii The post Silvia Radu: Nu cunosc nimic despre tranzacțiile, care fac obiectul declarațiilor publice first appeared on NEXTA.
15:40
Pericolul de bază al sistemului energetic din Moldova este conducerea acestuia, consideră Veaceslav Platon. Este adevărul pur, de netăgăduit, imperativ și care nu cere dovezi. În înțelegerea lor, diversificarea resurselor The post Platon: Dacă vrem gaz mai ieftin, trebuie să negociezi doar cu Gazprom. Alte variante nu există! first appeared on NEXTA.
12:50
Un fost director al Autorității Aviației Civile a fost reținut de CNA și procurori într-un dosar de spălare de bani. Alte trei persoane au statut de bănuit Ex-directorul Autorității Aviației The post BREAKING: Un fost director al Autorității Aviației Civile a fost reținut first appeared on NEXTA.
12:20
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu locatarii blocului de pe strada Braniștei 5/6, sectorul Rîșcani, ai căror apartamente, care se află în subsolul clădirii, The post Ion Ceban: Vom repara în variantă albă locuințele care au fost grav afectate first appeared on NEXTA.
11:40
Numărul americanilor care au o opinie proastă despre adversarii lor politici a crescut dramatic în ultimii ani, tot mai mulți democrați și republicani privind acum nu doar partidul advers, ci The post NEXTA: Tot mai mulți americani își descriu oponenții ca imorali, înguști la minte și stupizi first appeared on NEXTA.
11:30
Rușii se raportează într-un mod aparte față de președintele lor, Vladimir Putin, felul în care aceștia îl privesc pe liderul de la Kremlin putând fi mai dificil de înțeles pentru The post NEXTA | Cum îl privesc rușii de rând pe Vladimir Putin – nu este niciodată vinovat first appeared on NEXTA.
11:20
Cel mai bun pilot ucrainean a fost ucis în luptă, anunță Kyev Independent. Cu câteva zile înainte de moartea sa, Anton Listopad fusese decorat de Volodimir Zelenski. Anunțul privind moartea The post NEXTA: Cel mai bun pilot ucrainean a fost ucis în luptă first appeared on NEXTA.
10:50
Proprietarii de pisici din orașul german Walldorf au voie să-și scoată animalele de companie afară pentru prima dată în ultimele trei luni, după ce autoritățile au decis să încheie un The post Autoritățile dintr-un oraș german au impus un lockdown de trei luni pentru … pisici first appeared on NEXTA.
10:10
PA și CNA au descins cu percheziții la Silvia Radu. Fosta demnitară, vizată într-un dosar de spălare de bani, scrie deschide.md Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii Centrului Național The post PA și CNA au descins cu percheziții la Silvia Radu first appeared on NEXTA.
14 august 2022
09:50
Dormi timp de 7 până la 8 ore și respecți programul de somn aproape în fiecare noapte, însă dimineața te trezești mai obosit decât înainte de somn? Și, de cele The post Care sunt cauzele că te trezești obosit, deși dormi timp de 7 – 8 ore pe noapte? first appeared on NEXTA.
12 august 2022
11:10
Kazahstanul intenţionează ca, începând din luna septembrie, să vândă o parte din petrolul său via cea mai mare conductă petrolieră din Azerbaidjan, ca o alternativă la oleoductul CPC pe care The post Kazahstanul va începe să vândă petrol via Azerbaidjan, pentru a ocoli Rusia first appeared on NEXTA.
10:50
Ion Ceban, Primarul General al municipiului Chișinău, susține un briefing de presă   The post LIVE: Briefing de presă susținut de Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban first appeared on NEXTA.
07:00
Oamenii de știință de la Universitatea de Sud din Australia, care au publicat un studiu în revista International Journal of Epidemiology, au făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătatea oamenilor. Ei The post Deficitul unei vitamine din corp pune în pericol inima și creierul first appeared on NEXTA.
06:40
Conform datelor prezentate de Biroului Național de Statistică cel mai mult s-a redus numărul tinerilor cu vârstă cuprinsă între 20 și 24 de ani, transmite Știri.md. În perioada 2018-2022, populaţia cu The post În ultimii patru ani numărul tinerilor a scăzut dramatic în Republica Moldova first appeared on NEXTA.
06:20
Autorităţile Unităţii Teritoriale Autonome a Găgăuziei vor să ajungă la o înţelegere directă cu Rusia în legătură cu exporturile de fructe și legume, după ce Moscova a anunțat că va The post Găgăuzia vrea să negocieze direct cu Moscova first appeared on NEXTA.
06:20
10 august 2022
12:50
Ion Chicu, președintele PDCM declară că atunci ”când țara este “înconjurată de Ucraina” și condusă de niște analfabeți corupți, ai cea mai mare inflație din istoria țării”. Potrivit Birolui Național The post Chicu: Când țara este “înconjurată de Ucraina” și condusă de niște analfabeți corupți, ai cea mai mare inflație din istoria țării first appeared on NEXTA.
12:40
Primarul General, Ion Ceban declară că s-au întrunit de dimineață toate serviciile responsabile și am mulțumit colegilor pentru intervențiile prompte și pentru că au lucrat toată noaptea. Au fost deblocate The post Ceban: Fondul de rezervă vom aloca pentru început 2,5 milioane de lei pentru înlăturarea pagubelor first appeared on NEXTA.
9 august 2022
12:20
Poliția spaniolă a arestat un român acuzat că a furat mai multe cabluri electrice, iar acest lucru a întrerupt circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona, relatează site-ul mediterraneodigital.com. The post Un român a blocat trenurile de mare viteză din Spania – a furat cablurile electrice first appeared on NEXTA.
12:10
Cumpărătorul libanez a refuzat să plătească pentru cerealele din Ucraina livrate de primul vas de transport care a părăsit portul din Odesa de la începutul războiului, potrivit ambasadei ucrainene din The post Prima navă cu cereale din Ucraina a fost refuzată de cumpărătorul din Liban first appeared on NEXTA.
08:50
Pentagonul a anunţat luni că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de The post Pentagonul înarmează Ucraina. Un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari first appeared on NEXTA.
08:20
FBI a făcut percheziții, luni, la complexul Mar-a-Lago al lui Donald Trump din Palm Beach, Florida, a confirmat pentru CNN fostul președinte. Donald Trump a refuzat să precizeze motivul pentru The post NEWS ALERT FBI a făcut percheziții la complexul Mar-a-Lago, reședința lui Donald Trump din Florida first appeared on NEXTA.
8 august 2022
17:40
Partidul de guvernământ polonez Lege şi Justiţie (PiS) a avertizat luni că îşi va exercita dreptul de veto pentru a bloca iniţiative ale Uniunii Europene, în cazul în care Comisia The post Polonia ameninţă că va bloca prin veto iniţiative ale UE dacă executivul european nu-i deblochează PNRR-ul first appeared on NEXTA.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.