Detalii despre accidentul de ieri: șoferul nu era beat, iar viața copilului este în afara oricărui pericol

Observatorul de Nord, 6 august 2022 09:50

  După ce v-am informat că, ieri o biciclistă minoră în vârstă de 10 ani a fost lovită de un automobil, mai multă lume ne-a întrebat dacă nu cumva șoferul automobilului a fost în stare de ebrietate. Astfel, surse oficiale ne-au informat că șoferul în vârstă de 64 de ani a fost supus testării alcoolscopice […] Post-ul Detalii despre accidentul de ieri: șoferul nu era beat, iar viața copilului este în afara oricărui pericol apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
14:50
 O femeie din raionul Râșcani, care și-a omorât soțul, fiind ajutată de amant, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, în urma deciziei pronunțate de  Judecătoria Drochia cu sediul în raionul Râșcani. În cadrul procesului inculpata, mamă a doi copii,  și-a recunoscut vina. Potrivit procurorilor, în 2008, femeia şi-a ucis soţul fiind ajutată de […] Post-ul Condamnată la 10 ani de închisoare pentru că, ajutată de amant, și-a omorât soțul apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
  De la începutul lunii octombrie a acestui an ar putea intra în vigoare completare Legii privind prestațiile sociale pentru copii. În prezent proiectul care prevede modificarea și completarea acestei legi este prezentat pentru consultări publice.    Astfel, conform proiectului, îndemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea acestuia a vârstei de doi ani va fi […] Post-ul 1.000 de lei lunar – aceasta ar putea fi îndemnizația pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
14:10
 Un concurs la nivel național prin care sunt solicitate idei pentru a încuraja oamenii să bea mai mult alcool, după ce o schimbare de atitudine în rândul tinerilor a dus la o scădere a veniturilor fiscale a fost lansată de guvernul japonez, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. Statistica ultimilor ani demonstrează că tinerii japonezi, […] Post-ul Tinerii sunt încurajați … să bea cât mai mult alcool! Sake Viva! apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Recent la redacția „Observatorul de Nord”, locuitorii de pe strada Ștefan cel Mare 136 s-au adresat cu o plângere dedicată primăriei municipiului Soroca. În mesajul primit mamele cer ajutorul autorităților locale pentru renovarea terenului de joacă.  Copii nu pot să iasă la joacă în curtea casei, pentru că aceasta prezintă un pericol. Lemnele putrede de […] Post-ul Teren de joacă sau pericol pentru copiii din Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Cel mai vechi locaș sfânt din cartierul Bujorăuca al municipiului Soroca este Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. În cadrul proiectului “Conservarea  și  promovarea patrimoniului  cultural  și  istoric în  zona  transfrontalieră Iași și Soroca” au demarat lucrările de reconstrucție a acoperișului Bisericii. Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 […] Post-ul Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, de la Bujorăuca va avea acoperiș nou / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
  Pe pagina de Facebook a site-ului Telegraph.md (Telegraph Moldova) a fost publicată recent o postare în care se afirmă că Guvernul PAS ar pregăti lichidarea colegiilor agricole, făcând trimitere la un proiect de hotărâre a Guvernului. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) dezminte aceste afirmații, precizând că proiectul de hotărâre vizat în postare se referă […] Post-ul Colegiul Agricol din Soroca „este în afara oricărui pericol” – FALS: Se pregătește lichidarea colegiilor agricole apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
  Ieri, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional Mărculești. În cadrul întâlnirii cu administrația aeroportului, ministrul a declarat că în scurt timp, va înainta spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025.    Oficialul a spus că „…este în proces […] Post-ul Aeroportul din Mărculești are viitor. Va primi statutul de „internațional” și va fi orientat spre piața aeriană low-cost apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
11:20
  Tema numărul unu în elucidarea evenimentelor care au loc în războiul ruso-ucrainean actualmente este situația creată la Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa.   Aflată sub controlul armatei ruse, centrala este ținta mai multor bombardamente, iar părțile beligerante se învinuiesc reciproc în creare de riscuri mari gen, explozia […] Post-ul Situată la circa 800 kilometri de Soroca, Centrala atomică de la Zaporojie provoacă îngrijorare apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
10:10
 Una din speranțele baschetului românesc, Alessia Raiciu, de doar 18 ani, a decedat în somn, chiar în ziua când împlinea 18 ani. Tânăra a fost găsită în propria casă, fără semne de moarte violentă. Alessia nu suferea de vreo boală care să-i pună viața în pericol, iar medicii anunță că în astfel de situații inimile […] Post-ul În ziua când împlinea 18 ani a murit în somn. Nu avea probleme de sănătate apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
  Problema câinilor fără stăpân este actuală nu doar la Soroca… Despre un caz ieșit din comun a scris tvn.md. Conform sursei, primarul capitalei Nordului a declarat că zeci de maidanezi din Florești au fost lăsați pe străzile urbei pe care o conduce. Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți: „Din raionul Florești au venit patru microbuze încărcate […] Post-ul „Export” de maidanezi? Un primar a declarat că în loc de azil câinii au ajuns pe străzile orașului apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
   Serviciul de presă al primăriei scrie că, au mai fost reparate două străzi din cartierul Soroca Nouă. Este vorba despre străzile Dimitrie Cantemir 18, 20 și 22 și Alexei Mateevici, 11.    Pentru aceste lucrări din bugetul primăriei au fost alocați circa 2.700.000 de lei. (SURSA; Serviciul de presă al primăriei Soroca) Post-ul 2.700.000 lei a alocat primăria Soroca pentru reparați a două străzi apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Ministerul Educației și Cercetării a aprobat plățile de închiriere a manualelor pentru anul de studii 2022-2023. Este vorba de manualele destinate învățământului liceal, profesional tehnic, precum și cu programe integrate de formare profesională tehnică postsecundară.  Au fost stabilite și plățile de înlocuire pentru manualele deteriorate sau pierdute în anul de studii 2021-2022. SURSA: studio-l. Post-ul Cât va costa închirierea manualelor pentru noul an de învățământ – Ministerul a aprobat prețurile apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
   Serviciul de presă al primăriei Soroca scrie că, primarul municipiului, Lilia Pilipețchi, conducerea raionului și deputatul Alla Pilipețcaia, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Chinei în RM, Yan Webin, la care au participat online și reprezentanții administrației orașului Wuhan din China, oraș cu care primăria mun. Soroca intenționează să colaboreze în viitor.   Conform […] Post-ul Chinezii sunt interesați de o colaborare cu raionul și municipiul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Și pentru astăzi meteorologii prognozează, în raioanele de nord, ploi cu descărcări electrice. Termometrele vor arăta până la +28 de grade  Celsius.   În următoarele două zile va fi soare, iar duminică revin ploile. Post-ul Și din nou ploi cu fulgere apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
16:50
Astăzi, 17 august, din curiozitate ne-am apropiat la mai multe magazine alimentare pentru a afla ce putem cumpăra de 1 leu. Spre uimirea noastră 1 leu mai are valoare.  Dacă acum câți-va ani cumpăram o cutie cu chibrituri cu 25 bani, acum costul ei a devenit 1 leu. Atenție, nu în toate magazinele le mai […] Post-ul Ce poți cumpăra de 1 leu? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:10
Sorocenii se adresează la redacția „Observatorul de Nord” cu întrebarea: Cum pot beneficia părinții elevilor de cei 4000 de lei, pentru necesitățile noului an școlar? Am decis să apelăm la șeful Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, Vladimir Nicuța, care ne-a comunicat despre procedura care urmează să fie executată ca să se afle cine […] Post-ul Vladimir Nicuța – La etapa actuală avem doar declarația politicienilor, dar alte acte normative pe subiectul celor 4000 de lei pentru școlari nu există apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
În municipiul Soroca, pentru prima dată s-a implementat un nou sistem energetic în baza modulelor fotovoltaice de ultima generație. Aceste module fotovoltaice, sunt capabile să transforme energia solară direct în energie electrică. Alexandru CIMBRICIUC: Noi am trecut la energia alternativă, consumăm energia solară. Nu comercializăm energia electrică, dar o folosim pe anteriorul intreprinderii. În afară […] Post-ul După ce a instalat prima stație de epurare, Alexandru Cimbriciuc mai vine cu o noutate apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Mă adresez către toți prietenii mei, autorități locale și cele centrale, deputați,miniștri și toți oamenii de bună credință. Nicolae Bulat după 33 de zile și 6 operații la creier are nevoie de ajutorul nostru… Toate relațiile pot fi de calitate şi de lungă durată, doar într-un singur caz: dacă valorile noaste coincid… Familia domnului Bulat […] Post-ul După 33 de zile de boală și 6 intervenții pe creier, Nicolae Bulat are nevoie de ajutorul nostru apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Angajații Poliției de Frontieră au primit astăzi nouă automobile de serviciu, donație oferită de partenerii de dezvoltare, transmite MOLDPRES. Potrivit șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, mașinile au fost transmise angajaților din prima linie. „Automobilele vor contribui la creșterea mobilității și capacității de răspuns. Vom continua în comun cu colegii din Ministerul Afacerilor Interne să […] Post-ul 9 automobile noi au primit astăzi angajații Poliției de Frontieră apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Care sunt cele mai stranii fructe pe care le-ați mâncat vreodată? Poate ați gustat castravetele amar sau physalis? Deși cu siguranță ați gustat câteva fructe exotice, de majoritatea din ele nici măcar nu ați auzit. Nici nu vă puteți imagina câte fructe neobișnuite există în lume. Crezi ca poți recunoaște toate aceste ciudățenii din lumea […] Post-ul Test de cultură generală: Câte fructe și legume cu aspect bizar recunoști? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
La 1 iulie 2022, din custodia penitenciarilor din Republica Moldova au fost eliberați prin amnistie 147 de persoane aflate în custodia datorită legii privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, care a intrat în vigoare la 31 decembrie 2021 și ulterior modificată la 1 aprilie curent, scrie realitatea.md […] Post-ul 147 de persoane au fost eliberate din custodia penitenciarelor prin amnistie, inclusiv 9 din penitenciarul nr.6 din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Recent, Comisia pentru Situații Excepționale a luat o decizie prin care, perfectarea unui buletin de identitate, permis de conducere sau certificat de înmatriculare a vehiculului va dura până la 3 luni, și nu 30 de zile, așa cum era până acum.  Astfel, această prevedere se răsfrânge și asupra celor care și-au procurat o mașină și au înmatriculat-o.  […] Post-ul Dacă ți-ai luat o mașină și a-i înmatriculat-o, nu vei putea ieși afară până la trei luni apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
 Armata rusă continuă să sufere mari pierderi de oameni și tehnică militară, în războiul din Ucraina. După cum scrie presa de la Kiev, numai în ultimele 24 de ore, armata inamică a pierdut 200 de soldați, iar numărul total de ruși, care au murit în acest nedrept război este de peste 44.100. Post-ul 44.100 de soldați și 1886 de tancuri au pierdut rușii de la începutul „operațiunii speciale” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
   După ce instituțiile de învățământ din Republica Moldova au finalizat sau urmează să finalizeze procesul de admitere pentru noul an de studii, la ordinea zile apare o nouă temă – plata unui loc în căminele studențești. În această ordine de idei mai multe instituții sunt pe calea să majoreze taxele de cazare, invocând creșterea […] Post-ul Un loc în căminele studențești din Soroca nu bate la buzunare – vezi cât costă cazarea apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
 După furtuna și ploile de săptămâna trecută, primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban a trecut în revistă pagubele înregistrate în special în sectoarele Ciocana și Rîșcani, dar nu a scăpat ocazia să critice Guvernul că nu ar reacționa la solicitările de ajutor. Primarul s-a încurcat în declarații, menționând pe 12 august că va trimite […] Post-ul Demersurile primarului Ceban către Guvern – între trecut și viitor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Consecințele grave de pe urma ciocnirii unei motocicletă cu un microbuz, la Visoca, nu s-au terminat ce moartea pe loc a motociclistului de 19 ani. Pasagera de pe motocicletă, în vârstă de 20 de ani, a decedat la spital, din cauza traumatismelor primite, ne-a relatat ofițerul de presă al IP Soroca, Svetlana Talpă. Pe […] Post-ul A decedat tânăra de 20 de ani, care ieri a fost implicată în accidentul rutier de la Visoca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Meteorologii prognozează că astăi, în raioanele de nord se așteaptă  ploi cu descărcări electrice, iar în termomtere vom avea până la +30 de grade.    În următoarele zile nu vom mai avea ploi. Post-ul Ploi cu fulgere se așteaptă astăzi, la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Într-un interviu acordat pentru NordNews, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că așteptata reformă administrativă nu înseamnă renunțarea la raioane, fiindcă Constituția prevede această structură. Președinta a reiterat că această reformă administrativă are drept scop eficientizarea alocării resurselor și schimbarea prerogativelor consiliului raional, ceea ce înseamnă împărțirea unor atribuții ale consiliilor locale cu administrația […] Post-ul Raioanele vor fi păstrate, în urma reformei administrative, susține Maia Sandu apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 august 2022
19:50
În urma măsurilor întreprinse de polițiștii din Soroca, șoferul microbuzului implicat în accidentul de la Visoca a fost localizat. Acesta a fost  supus testului alcooloscopic, fapt ce a dovedit că era în stare de ebrietate avansată – 1,04 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Amintim că, în urma accidentului produs, dintre un Ford Tranzit […] Post-ul Șoferul Ford-ului implicat în accidentul de la Visoca era în stare avansată de ebrietate apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Tragedia a acut loc astăzi, la ora 15:30, în satul Visoca. În urma unei tamponări frontale dintre o motocicletă de marca JBWCO și un microbuz de marca Ford Tranzit, tânărul de 19 ani, care se afla la ghidonul motocicletei a decedat pe loc, iar pasagera de 20 de ani a fost internată, în stare de […] Post-ul Accident cu deznodământ fatal la Visoca – un motociclist de 19 ani a decedat pe loc apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Recent în raionul Dondușeni, prin Decizia Consiliului comunal Tîrnova a fost aprobat și semnat Acordul de parteneriat cu privire la crearea și dezvoltarea Serviciului social „Spălătorie socială”. Proiectul „Spălătoria socială „Doamna TEO” este implementat de Asociația Obștească Tîrnoveanca din resursele Uniunii Europene în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, cofinanțat […] Post-ul De persoanele vulnerabile din raionul Dondușeni, va avea grijă „Spălătoria socială Doamna Teo” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Dina Muntean, din copilărie a învățat să iubească frumosul. Originară din raionul Șoldănești, a absolvit Pedagogia Muzicală şi activează acum în funcția de director la Casa de Cultură din satul Olișcani. La vârsta de 6 ani a pus pentru prima dată mânuțele pe andrele și a împletit un fular lung din cel mai simplu uzor. […] Post-ul Dina Muntean la vârsta de 13 ani și-a cusut propria ie națională apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
La 14 august 2022, în satul Fuzăuca, raionul Șoldănești, a avut loc un eveniment cultural cu genericul ,,Satul meu – vatră frumoasă”. Organizatorii și gazda acestui eveniment a fost Casa de Cultură  Fuzăuca ghidați de primarul Anatolie Pînzari. La această manifestație au fost prezenți: Nicolae Mîndru, președintele raionului, Vasile Macovei, vicepreședintele raionului, Alic Rudei, șeful […] Post-ul În satul Fuzăuca s-a desfășurat un eveniment de suflet cu genericul „Satul meu-vatră frumoasă” / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Nu doar locuitorii raionului Soroca, ci și întreaga republică suferă din cauza salariilor mici. Mai ales luând în calcul nivelul ridicat al ratei de inflație, care depășește 30%, ajungem la concluzia că oamenii nu o să-și mai permită să trăiască decent, ba mai mult chiar, o să facă economie din minimul pe care îl primesc […] Post-ul Sondaj: Salariul lunar îmi ajunge pentru… apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
   E vară. E ultima lună de Vacanţă. Copii absorb cu plăcere din puținele zile rămase  ale vacanţei mari, se bucură de  toate năzbâtiile făcute, de orice întâmplare, savurează din plin gustul fructelor mustoase ale verii, îşi julesc de-a binelea genunchii,ca să ajungă pe un an întreg şi fac ceea ce nu au reuşit în […] Post-ul Când biblioteca nu are vacanță apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
La o importantă reuniune de la Moscova, ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a salutat prezența prietenilor țării sale. Printre țările nominalizate au fost țări-coloși ca, de exemplu, Burundi, Camerun, Sudan, Uganda, Ciad, Etiopia, Republica Sud Africană sau Guineea. Vă reamintim că, recent Moscova a publicat țărilor neprietene Rusiei, iar printre acestea se regăsesc […] Post-ul Când prieten îți este Burundi, iar neprieten SUA apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Un bărbat a sesizat poliția, după ce a găsit cadavru într-un iaz. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:35, în localitatea Sobari din raionul Soroca. Preliminar s-a stabilit că victima ar fi o femeie a cărei identitate urmează a fi stabilită de către oamenii legii, scrie Deschide.MD.   Medicii-legiști veniți […] Post-ul Desocoperire macabră într-un iaz de la Sobari – cadavrul unei femei, fără semne de moarte violentă apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
  Etapă cu rezultate interesante în Campionatul raionului Soroca la fotbal. La Racovăț, bunăoară, gazdele au pierdut, la limită, în fața vecinilor din Prietenia Agro. La Bădiceni șolcănenii demosntrează că sunt puși pe fapte mari. La Rublenița, elevii lui Ilie Manea au făcut instrucție cu outsiderul. Iată rezultatele tehnice ale etapei: BĂDICENI-RULTEHCOM: 2-4; RACOVĂȚ-PRIETENIA AGRO: […] Post-ul Racovățul pierde contactul cu liderul, iar Rublenița se „rupe” de Iarova apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Populația globală a ajuns la opt miliarde de locuitori. Din numărul total, 50,5 % reprezintă bărbați, iar 49,5 % reprezintă femei, scrie diez.md., cu referire la portalul countrymeters.   În prezent, populația mondială crește cu peste 90 de milioane de oameni pe an. La începutul lui iulie curent, Organizația Națiunilor Unite prognoza că populația globală […] Post-ul Suntem 8.000.000.000, iar în 2050 vom fi 9.700.000.000 apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
   Avocatul cu origini sorocene, Valerian Mânzat, recunoscut prin stilul extravagant de comportament, condamnat în anul 2017 la 11 ani de privațiune de libertate, mai are de făcut încă patru ani de închisoare, scrie Tv8.md.  Vă reamintim că, inițial acesta a fost condamnat la 11 ani de detenție, dar prin decizia sa din 1 februarie […] Post-ul Avocatul Valerian Mânzat, originar din satul Rublenița, mai are de făcut patru ani de închisoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Există lume care nu face diferență dintre Letonia si Lituania, Austria și Australia, ba chiar dintre Mongolia și Moldova, dar ceea ce i s-a întâmplat unei familii de italieni se încadrează de minune în parametrii de-a „râsu-plânsu”. Or, cei doi, originari dintr-o localitate de lângă Florența au dorit să zboare cu avionul la Cracovia (în […] Post-ul Cacaia raznița, Craiova sau Cracovia, a zis operatorul unei agenții de turism apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
 Primii 53 de beneficiari ai Programului Național de Dezvoltare Locală „Satul European” au semnat contractele de finanțare. Valoarea acestora este de circa 195 de milioane de lei, a anunţat astăzi Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), transmite MOLDPRES. Din numărul total, 17 sunt proiecte pentru construcția, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a […] Post-ul Cu doamne ajută: primii 53 de beneficiari ai Programului Național de Dezvoltare Locală „Satul European” au semnat contractele de finanțare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
  Agenții economici și locuitorii comunei Schineni au fost avertizați, de primăria locală, că sancțiunile ce țin de arderea deșeurilor și resturilor vegetale s-au înăsprit considerabil. Or, acei care nu vor ține cont de această avertizare riscă amenzi usturătoare, de la 10.000 de lei pentru persoanele fizice până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice, […] Post-ul Arderea deșeurilor și resturilor vegetale costă scump – de la 10.000 până la 40.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
În curând, în Republica Moldova va începe efectiv realizarea în viață a Programului „Satul European”. Printre primăriile câștigătoare în acest Program sunt și primăria Oclanda, care va implementa proiectul „Renovarea sălii de sport din satul” și primăria Șeptelici, care va implementa proiectul „Aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor satului Șeptelici”. Despre impactul social al acestor […] Post-ul La Oclanda tinerii vor face sport într-o sală renovată, iar la Șeptelici va fi rezolvată problema apei potabile / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  După ce fostul șef al Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Soroca, Tudor Moraru, nu a mai fost confirmat în această funcție, la această importantă instituție s-au schimbat mai mulți șefi-interimari. Astfel, după ce această funcție a fost ocupată, o perioadă, de Valeriu Spoialo, acesta a fost schimbat cu Iurie Zgardan, iar în prezent interimatul […] Post-ul „Parada interimarilor” la Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Mijlocul de august continuă să fie înnorat, deși ploile „mai cu Doamne ajută” se lasă așteptate. Și pentru astăzi meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice, iar în termometre vom avea +24…+27 de grade.   La fel și în următoarele zilei se așteaptă ploi. Post-ul Astăzi și în următoarele două zile va ploua, în raioanele de nord apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Iuri Felștinski,  expert în istoria geopolitică a Rusiei, este de părerea că Republica Moldova ar putea fi atacată de Federația Rusă îndată ce ajunge la granițale Transnistriei. Până să ajungă acolo, rușii ar trebui să învingă armata ucraineană care, deocamdată, nu dă semne de slăbiciune. Expertul spune că, Putin nu se va limita la […] Post-ul Expert: Rusia va ataca Republica Moldova îndată ce… apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 august 2022
18:50
    În urma unei  informații operative, polițiștii din Soroca au desfășurat percheziții autorizate la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, din satul Racovăț. Astfel,   în gospodăria bărbatului de 42 de ani, au fost depistate mai multe plante de cânepă, bine îngrijite.   De asemenea, în cadrul perchezițiilor efectuate, într-o construcție auxiliară au fost […] Post-ul Un bărbat din Racovăț a crescut cânepă și acum riscă amendă de până la 62.500 de lei sau închisoare pe doi ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
În adresa redacției noastre a parvenit o adresare către soroceni și autoritățile orașului, semnată de primarul satului Țekinovca, raionul Iampol, regiunea Vinița, Irina Racicovscaia. În adresarea sa, edilul de peste Nistru, care nu are nici un contact cu conducerea municipiului Soroca, ne informează că în această localitate sunt mulți ucraineni, care s-au refugiat din cauza […] Post-ul Apel de peste Nistru către soroceni: Nu utilizați focurile de artificii, oamenii noștri sunt speriați de bombardamente apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
    Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează despre înregistrarea unui nou focar de pestă porcină.    Este vorba despre satul Ciutulești, raionul Florești. Cazul a fost depistat la un porc domestic, iar Comisia pentru Situații Excepționale din acest raion va implementa un plan complex de măsuri pentru combaterea și profilaxia peste porcine africane. Post-ul Focar de pestă porcină la granița raionului Soroca, în satul Ciutulești apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.