Meteorologii avertizează: Pericol excepțional de incendiu pe teritoriul R. Moldova

Radio Chisinau, 6 august 2022 09:35

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 06 – 12 august 2022 pe arii extinse, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V)

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
16:50
Creșterea prețurilor la materii prime și a costului de producție, din cauza majorării tarifelor la gaz, va duce la creșterea prețurilor produselor. O spun reprezentanții Asociației Patronatelor din Industria Ușoară, care se plâng că sectorul nu este subvenționat de stat. Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii spun că, în contextul crizei regionale de securitate, statul ar trebui să susțină mai mult producătorul local, transmite IPN.
Acum o oră
16:30
Patru orașe românești au prins în premieră topul mondial QS Best Student Cities.
16:15
Ministerul ucrainean al Educației și Științei a retras autorii ruși și belaruși din programa școlară pentru învățământul secundar, a anunțat marți această instituție într-un comunicat citat de agenția EFE.
Acum 2 ore
16:00
Criza provocată de prețurile mari la energie le creează probleme agenților economici din țară, iar multe întreprinderi mici și mijlocii din diferite domenii de activitate au dificultăți semnificative. Creșterea prețurilor la materii prime și a costului de producție - din cauza majorării substanțiale a resurselor energetice - vor duce la majorarea prețurilor produselor, ceea ce va pune presiune pe clienți. 80% dintre producătorii din industria ușoară caută alternative la gazele naturale și se orientează spre energia regenerabilă, deoarece altfel nu vor rezista pe piață, a fost unul dintre mesajele transmise de mediul de afaceri.
15:50
La 19 august, se împlinesc 32 de ani de când în capitala Uniunii Sovietice de atunci a început ceea ce ulterior a căpătat numele de „puciul de la Moscova”. La semnificația acestui eveniment pentru Republica Moldova, la comportamentul clasei politice moldovenești și al societății moldovenești ansamblu, în acele trei zile fierbinți, pline de incertitudine, de riscuri enorme, dar și de oportunități istorice, au discutat invitații dezbaterii publice „Guvernul în exil al Republicii Moldova în perioada puciului de la Moscova, august 1991: ce a fost, de ce a fost, ce urme a lăsat?”, organizate de Agenția de presă IPN.
15:25
15:25
Importurile de gaze rusești destinate pieței interne au fost scăzut brusc joi, în România intrând în principal doar gazele de tranzit care ajung în Ungaria, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
15:25
Importurile de gaze rusești destinate pieței interne a României au fost sistate brusc astăzi, în România intrând în prezent doar gazele de tranzit care ajung în Ungaria, relevă date analizate de Profit.ro.
15:15
Judecătorii au prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încă 30 de zile pentru fostul președinte Igor Dodon.
15:05
Sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) rămâne cel mai dezvoltat și dinamic sector din R. Moldova. Valoarea acestuia a depășit 18,3 miliarde lei în anul 2021, înregistrând o creștere de 20% (3 mlrd. lei), comparativ cu anul 2020.
Acum 4 ore
14:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la reuniunea anuală a ambasadorilor, găzduită de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
14:20
Exporturile moldovenești, în prima jumătate a anului, au crescut cu 72% față de perioada similară a anului trecut. Am exportat bunuri în valoare de 2,3 miliarde USD sau cu 959 milioane USD față de anul trecut când am exportat în volum de 1,33 miliarde USD. Creșterea dată este una fără precedent în istoria Moldovei, recordul anterior a fost stabilit în 2011, când am înregistrat o creștere de două ori mai mică de 37%”, a scris expertul economic Veaceslav Ioniță într-un material plasat pe blogul său.
14:00
Șase adolescenți din București, cinci băieți și o fată (cu vârste între 15 și 18 ani), au muncit intens pentru a crea un mini-satelit. Lansarea satelitului este programată pentru anul viitor, cu o rachetă Falcon 9, scrie descopera.ro.
13:50
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a primit miercuri 17 august, la Palatul prezidențial din Kiev, pe noii ambasadori ai Belgiei, Kîrgîstanului, României și Spaniei cu ocazia începerii misiunilor lor diplomatice, salutând eforturile României și mulțumind pentru sprijinul pe care țara noastră l-a acordat Ucrainei de la începutul agresiunii rusești împotriva țării sale.
13:35
Miniștrii de externe din Lituania și Danemarca au cerut miercuri adoptarea unei poziții la nivelul UE privind interdicția vizelor turistice pentru cetățenii ruși, relatează DPA și Agerpres.
13:25
Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova în parteneriat cu Pretură sec. Buiucani invită toți iubitorii de produse apicole să participe la Târgul Apicol în perioada 19-21 august, între orele 08.00 - 18.00, care se va desfășura în scuarul Catedralei Mitropolitane, pe aleea paralelă cu str. Pușkin.
13:15
În cadrul Inspectoratului General al Poliției a avut loc un eveniment de donație din partea partenerilor de dezvoltare. Este vorba despre un suport sub formă de echipamente (tablete cu suport pentru utilizare în unitățile de transport, calculatoare și un generator) donat de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.
13:10
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 19 - 22 august 2022, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Cuza-Vodă, tronsonul cuprins între bd. Dacia și str. Sarmizegetusa, în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație curentă a străzii.
Acum 6 ore
12:55
Cel puțin șase persoane au fost ucise și 16 rănite într-un bombardament rusesc asupra orașului Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au anunțat autoritățile locale, citate de Le Figaro, scrie ziare.com.
12:30
O angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică a fost reținută, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuită într-un dosar de trafic de influență. Polițista a fost denunțată de un șofer, pe care ar fi vrut să-l scape de punctele de penalizare pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră.
12:30
Ministrul Vladimir Bolea a avut, miercuri 19 august, o ședință cu membrii Federației Naționale a Fermierilor din Moldova și alta cu Asociația Forței Fermierilor. În cadrul întrevederilor a fost discutată situația din domeniul agroalimentar, precum și cele mai stringente probleme cu care se confruntă fermierii. Pentru început, ministrul a menționat, că asemenea întâlniri vor fi organizate cu regularitate, deoarece ministerul preconizează să creeze Consilii de consultare în toate domeniile, pentru a cunoaște problemele din teritoriu din prima sursă, ca mai apoi să vină cu propuneri și soluții pentru agricultori.
12:25
În pofida tensiunilor globale și a fricii de recesiune din următoarele luni, alimentată de impactul războiului, creșterea prețurilor, criza energetică, economia zonei euro și-a menținut ritmul expansiunii în prima jumătate a anului, relatează G4Media.
12:15
Redresarea situației din sectorul agricol ca urmare a solicitărilor din partea producătorilor a fost subiectul principal discutat ieri de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la o ședință cu factori de decizie ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și Ministerului Finanțelor, transmite MOLDPRES.
12:10
ANRE a stabilit prețurile plafon pentru benzină și motorină, valabile pentru mâine, 19 august.
12:10
Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență un bărbat a avut de suferit în urma unui incident produs din cauza încalcarii regulilor de exploatare a instalațiilor alimentate la gaz.
12:05
Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a fost surprinsă astăzi, 18 august, pe străzile din Comrat. Locuitorii orașului fiind nedumeriți de prezența acestora, scrie gagauzinfo.md. La rândul său poliția vine cu precizări în acest caz.
11:55
Serviciul „InfoTrafic” al INSP informează că în municipiul Chișinău flux sporit de transport se atestă pe mai multe străzi și tronsoane de drum.
11:50
Zilele municipiului Chișinău în județul Suceava, România, se vor desfășura în perioada 19-22 august. Sucevenii vor fi delectați cu un târgul meșterilor populari, concert muzical prezentat de maestrul Eugen Doga și Orchestra Fraților Advahov. Pe scenă vor urca artiștii Igor Cuciuc și Zinaida Julea, ransmite IPN.
11:35
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut din nou Moscovei să repună imediat centrala nucleară de la Zaporojie sub controlul deplin al Ucrainei, înaintea discuțiilor cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, informează joi dpa.
11:20
Junta militară din Myanmar plănuiește să importe benzină și păcură din Rusia pentru a ușura îngrijorările privind furnizarea de energie precum și privind prețurile ridicate la petrol, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului militar din statul asiatic care se confruntă și cu criza energetică globală, transmite Reuters.
11:05
Bancomate golite prin sabotarea sistemului informatic, în Italia. Un moldovean a fost arestat și alte 13 persoane au fost declarare în calitate de bănuiți.
Acum 8 ore
11:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu unele precizări în privința mecanismului de stabilire și a corectitudinii prețurilor la gazele naturale.
11:00
Halterofila Anastasia Ceornopolc a cucerit trei medalii la Campionatul European Under 15 din Polonia. Ea s-a ales cu aurul la proba smuls și argintul la aruncat și general. Anastasia a evoluat în categoria de greutate 81 kg, transmite IPN.
10:50
Poliția federală braziliană l-a acuzat ieri pe președintele țării, Jair Bolsonaro, că a descurajat purtarea măștii în timpul pandemiei de coronavirus și că a răspândit informații false atunci când a sugerat că aceia care se vaccinează riscă să se îmbolnăvească de SIDA.
10:35
Obținerea statutului de țară candidată la aderare este cea mai mare a realizare a politicii externe a Rep. Moldova și apropierea următoarelor etape din procesul integrării europene rămâne o prioritate majoră, a declarat președinta Maia Sandu în deschiderea reuniunii anuale a ambasadorilor care a început astăzi la Chișinău, transmite Radio Chișinău.
10:35
România a încheiat Campionatele Europene de haltere Under-15 și Under-17 de la Raszyn (Polonia) cu un total de 27 de medalii, 9 de aur, 5 de argint și 13 de bronz.
10:25
David Popovici a doborât record după record la Roma și a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Natație, anunță Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, informează Digi24.ro.
10:20
Urmare a solicitării Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a dispus aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din orașul francez Sciez - una din zonele de elită ale Franței - aparținând cetățeanului Moldovei, Vladimir Plahotniuc.
10:15
Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Eduard Raul Hellvig, director al Serviciului Român de Informații. În cadrul acestei întâlniri, oficialii au abordat teme de interes comun în formatul parteneriatului bilateral în vederea prevenirii riscurilor și amenințărilor ce pun în pericol securitatea națională și regională.
09:55
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 65 105 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 35 668 traversări persoane.
09:50
Cel puțin șase persoane au fost ucise și 16 rănite într-un bombardament rusesc asupra orașului Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au anunțat autoritățile locale, citate de Le Figaro, scrie ziare.com.
09:35
De ce este necesară o lege anti-oligarhi în Republica Moldova, se întreabă Mădălin Necșuțu într-un editorial pentru Veridica.ro. Parcursul european al Republicii Moldova implică și o ruptură cu trecutul recent în care țara s-a aflat, practic, la cheremul unor oligarhi extrem de influenți, care și-au folosit puterea politică și mediatică pentru a instaura o adevărată cleptocrație. O soluție ar putea fi aplicarea modelului Ucrainei, care a adoptat o lege a anti-oligarhi.
09:25
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) își va extinde sprijinul pentru Republica Moldova, în condițiile în care un război prelungit în țara vecină ar aduce mii de persoane sub pragul sărăciei, a anunțat ieri instituția, transmite MOLDPRES.
09:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene organizează la Chișinău în perioada 18 – 19 august 2022, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova cu genericul „Diplomația Republicii Moldova în contextul oportunităților și provocărilor regionale”.
09:15
Situația de la centrala nucleară de la Zaporojie și problema exporturilor ucrainene de cereale vor domina agenda întâlnirii de astăzi de la Lvov dintre președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cel turc, Recep Tayyip Erdogan, și secretarul-general al ONU, Antonio Guterres.
Acum 12 ore
09:00
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un apel la calm după o întâlnire cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, în cadrul căreia s-a discutat despre recentele tensiuni cu Kosovo. În același timp, oficialul a anunțat că NATO va trimitr noi trupe în Kosovo dacă tensiunile din regiune se agravează, transmite Agerpres.
08:50
Procurorii anticorupție cer prelungirea mandatului de arest la domiciliu cu încă 30 de zile pentru fostul președinte Igor Dodon pe motiv că există în continuare riscul împiedicării urmăririi penale, al distrugerii probelor și influențării martorilor.
08:35
Circa 350 de familii refugiate din Ucraina vor beneficia de carduri în valoare de 1.500 MDL (echivalentul a 75 EUR) pe parcursul a 3 luni consecutive pentru a-și putea asigura temporar securitatea alimentară și igienică.
08:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene organizează la Chișinău în perioada 18 – 19 august 2022, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova cu genericul „Diplomația Republicii Moldova în contextul oportunităților și provocărilor regionale”.
08:30
Alertele false cu bombă sunt generate de un grup de persoane, dintre care unele nu se află pe teritoriul Republicii Moldova. O spune șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață. Potrivit oficialului, autoritățile revizuiesc protocoalele de intervenție pentru a crea cât mai puțin disconfort cetățenilor. De asemenea, șeful SIS spune că, în prezent, riscul unor destabilizări în masă este redus, notează IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.