Până în prezent, au fost înregistrate 434 de atacuri asupra spitalelor din Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 161-a zi de război

#diez, 5 august 2022 23:30

Astăzi este a 161-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Până în prezent, au fost înregistrate 434 de atacuri asupra spitalelor din Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 161-a zi de război появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
18:15
Adrian Solomon și Eugenia Baltag au participat în această vară la două curse de ÖTILLÖ Swimrun – în Elveția și Suedia. ÖTILLÖ este o competiție de rezistență cu mai multe etape de alergare și înot, în locuri nu chiar accesibile pentru fiecare persoană, iar acest lucru o clasifică drept una dintre cele mai dure curse din lume. Echipele sunt formate din două persoane care sunt legate între ele și care trebuie să depășească toate obstacolele împreună. Noi am discutat cu Adrian și vă povestim și vouă despre experiența pe care a trăit-o, cât de mult a înghețat în apa lacurilor de munte, dar și ce l-a motivat să înceapă această aventură. Сообщение (foto) Doi moldoveni au participat la ÖTILLÖ Swimrun în Elveția și Suedia – o competiție extremă de alergare și înot în echipă появились сначала на #diez.
18:00
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat că nouă mijloace de transport au fost repartizate în sectoarele poliției de la frontieră.  Сообщение (foto) Poliția de Frontieră a primit vehicule de transport noi. Vorbim despre șase Ford Ranger și trei VW T6 появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
17:45
Educația Maker și avantajele acesteia au fost subiectele principale de discuție ale panelului online „Mișcarea Maker în educație: realizări și perspective", organizat de Clubul Tinerilor Makeri la 14 august 2022. La eveniment au fost invitați să participe experți și makeri pasionați din diferite colțuri ale lumii. Сообщение (video) Ce este educația Maker și cum ajută elevii să-și descopere pasiunile în procesul de învățare появились сначала на #diez.
17:30
Procuratura Anticorupție a înaintat demers de prelungire a mandatului de arest la domiciliu emis în privința ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Сообщение Procurorii au înaintat demers de prelungire a termenului de arest la domiciliu în privința ex-președintelui, Igor Dodon появились сначала на #diez.
17:30
Educația Maker a apărut în contextul Mișcării Maker, care a obținut popularitate începând cu anul 2005 datorită, în mare parte, revistei Make și a evenimentelor de amploare Maker Faires. Ritmul de promovare a Mișcării Maker a crescut o dată cu accesibilitatea instrumentelor digitale ieftine, inclusiv a platformelor de microcontrolere Arduino și a instrumentelor de prototipare rapidă, cum ar fi imprimantele 3D. Сообщение Clubul Tinerilor Makeri a organizat panelul online de discuții „Mișcarea Maker în educație: realizări și perspective” появились сначала на #diez.
17:15
Au rămas zile numărate până la începutul noului an școlar. În acest context, organizația „Copil, Comunitate, Familie” te încurajează să participi la Festivalul „Dor de școală” ediția a 3-a, în perioada 18-21 august, unde vei găsi tot ceea de ce ai nevoie pentru 1 septembrie, dar și unde poți trăi bucuria de a ajuta și copiii care provin din familii social-vulnerabile. Сообщение Toți copiii trebuie să pășească cu încredere în noul an școlar. Vino la târgul „Dor de școală” și donează pentru elevii din familii social-vulnerabile появились сначала на #diez.
17:15
Corpul Păcii în Moldova și Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” au elaborat un ghid practic destinat coordonatoriilor locali de voluntari – „Managementul Voluntarilor”. Scopul acestui ghid este de a susține organizațiile care doresc să inițieze sau să îmbunătățească programele de voluntariat pe care le au. Сообщение A fost elaborat un ghid practic destinat celor care vor să inițieze un program de voluntariat появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
16:45
În conformitate cu deciziile autorităților competente ale statelor străine, au fost anulate măsurile restrictive de călătorie pe teritoriul următoarelor țări: Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Federația Rusă, Georgia, Kazahstan, Mongolia, Turcia, Uzbekistan, Muntenegru. Сообщение Țările unde poți călători fără să prezinți certificat de vaccinare, de recuperare sau de rezultat negativ al unui test COVID-19 появились сначала на #diez.
16:45
Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat că, în perioada 15 august-6 octombrie 2022, termenul de examinare a cererilor de eliberare a documentelor pe suport de policarbonat se va extinde până la cel mult trei luni. Сообщение Termenul de eliberare a documentelor pe suportul de policarbonat va fi extins. Acestea vor fi înlocuite cu acte provizorii gratuite появились сначала на #diez.
16:15
Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Moldovei a anunțat că halterofila Anastasia Ceornopolc a cucerit trei medalii la Campionatul European Under 15 din Polonia.  Сообщение Victorie pentru Moldova! Halterofila Anastasia Ceornopolc a cucerit trei medalii la Campionatul European Under 15 появились сначала на #diez.
15:45
Administrația Națională Aeronautică și Spațială americană (NASA) a anunțat despre planificarea unei misiuni spațiale test „Artemis I” prin care va pregăti lansarea pe Lună a primei femei și a primei persoane de culoare din istorie.  Сообщение NASA pregătește lansarea spre Lună a primei femei. Când este planificat exercițiul de pregătire a misiunii появились сначала на #diez.
15:30
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat rezultatele finale ale concursului de admitere la studii superioare de licență și integrate, pentru anul universitar 2022-2023. Numărul total al tinerilor care au promovat concursul este de 1084 de persoane la cele opt programe de studii oferite de instituție.  Сообщение Au fost publicate rezultatele finale ale concursului de admitere la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” появились сначала на #diez.
15:15
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat într-un comunicat că începând cu 22 august curent, angajații autorității fiscale naționale vor întreprinde vizite în incinta administrațiilor publice locale de pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul vizitelor, aceștia vor deservi contribuabilii conform atribuțiilor stabilite de legislația în vigoare. Сообщение Funcționarii fiscali vor deservi cetățenii în cadrul primăriilor din toată țara. Vezi graficul după care aceștia își vor desfășura activitate появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
14:45
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat rezultatele finale ale concursului de admitere la studii superioare de licență și integrate, pentru anul universitar 2022-2023. Numărul total al tinerilor care au promovat concursul este de 1084 de persoane la cele opt programe de studii oferite de instituție.  Сообщение Au fost publicate rezultatele finale ale concursului de admiterii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” появились сначала на #diez.
14:30
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat astăzi, 17 august, despre înregistrarea unui nou caz de deces provocat de malarie tropică. Cazul a fost depistat la un cetățean al Republicii Moldova, recent revenit din Benin, Africa de Vest. Potrivit ANSP, acesta nu a administrat tratamentul specific antimalaric, recomandat în asemenea cazuri. Сообщение Un alt caz de infectare cu malarie tropică a fost înregistrat în Moldova. Cu ce precizări vine ANSP появились сначала на #diez.
13:30
Biroul Național de Statistică a publicat un raport despre comerțul internațional cu mărfuri al Republicii Moldova în perioada ianuarie-iunie 2022. Сообщение În 2022, valoarea mărfurilor autohtone exportate din Moldova a constituit suma de 1 705,5 milioane de dolari появились сначала на #diez.
13:15
Poliția a fost alertată despre existența unor obiecte explozibile în mai multe locații din țară, printre care Primăria Municipiului Chișinău. Сообщение Alertă cu bombă la Primăria Chișinău și în alte locații din țară. Serviciile specializate efectuează verificările necesare появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
12:30
În spațiile publice din capitală au fost instalate mese de tenis și armwrestling. De asemenea, curând vor fi amenajate și mese de șah. Сообщение În spațiile publice din capitală au fost instalate mese de tenis și de armwrestling. La ce adrese le puteți găsi появились сначала на #diez.
12:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Intervalul de acțiune este valabil pentru ziua de astăzi, 17 august, între orele 13.00 și 22.00. Сообщение Meteorologii au prognozat descărcări electrice pentru astăzi. Un nou cod galben de instabilitate atmosferică появились сначала на #diez.
11:45
Ilona Vedrașko, absolventă a programului de masterat „Producție Video și Media Promoting”, nu și-a scris o teză de masterat obișnuită. În schimb, a decis să iasă din facultate cu un film deja creat, fiind regizoarea documentarului „Trei iubiri”. Сообщение Conacul familiei Pommer din Țaul – inspirație pentru teza de masterat a Ilonei Vedrașko, creatoarea documentarului „Trei iubiri” появились сначала на #diez.
11:45
Fii turist în țara ta și descoperă oamenii și locurile care fac Moldova să fie o „țară mică cu inimă mare și experiențe turistice autentice”. Un vlog pentru călătorii prin țară, care cuprinde șapte episoade și surprinde călătoriile unui orășean care nu a vizitat niciodată satele Moldovei, a fost lansat recent. Сообщение Turist în Moldova – a fost lansat un vlog de călătorii prin țară появились сначала на #diez.
11:45
Moldovagaz a cerut de la Gazprom extinderea până la finele trimestrului patru, a termenului de achitare a plății pentru luna august curent. Despre acest lucru a anunțat președintele consiliului de administrație Vadim Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Сообщение Moldovagaz solicită de la Gazprom extinderea termenului de achitare a plății pentru luna august появились сначала на #diez.
11:30
Echipa managerială a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în prezența Secretarei de Stat a MAI Jana Costache, a prezentat bilanțul activităților realizate de angajați în perioada semestrului I al anului 2022. Сообщение În primul semestru din 2022 au trecut frontierele de stat cu 109,2 % mai mulți călători decât în aceeași perioadă a anului trecut появились сначала на #diez.
11:30
Viitoare generație de artiști grafici, specializați în animația personajelor din jocurilor video, licențiați oficial în Republica Moldova sunt la linia de start. De la 1 septembrie, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, zeci de tineri vor învăța o nouă specialitate, care acum este predată la ciclul licență. Tehnologia a extins posibilitățile artiștilor plastici, care acum utilizează spațiul digital în loc de tradiționala pânză pentru a-și spune istoriile. Iar animația este un mix perfect între artă, știință și tehnologii informaționale. Сообщение Și tu poți învăța animația și producția desenelor animate! Alege una dintre cele două profesii noi de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” появились сначала на #diez.
11:15
Acum o lună, maib a anunțat despre lansarea a alte două orchestre și șapte banduri care vor funcționa după modelul agile WoW, dezvoltând și creând servicii și produse inovatoare. Сообщение Maib a lansat al doilea val de echipe agile WoW: cele două orchestre și șapte banduri continuă transformările появились сначала на #diez.
11:15
În document au fost fixate scopurile pe care Victoriabank urmează să le atingă până în anul 2024. Сообщение Victoriabank își lansează Strategia de dezvoltare pentru următorii trei ani появились сначала на #diez.
11:00
„Certificarea este criteriul obiectiv de apreciere a bagajului de cunoştinţe necesare pentru a face faţă provocărilor specifice profesiei, iar într-o lume condusă de tehnologie este foarte important să deții competențe digitale”, Dinu Țurcanu, prorector pentru digitalizare al UTM. Сообщение Dinu Țurcanu, prorector pentru digitalizare al UTM a susținut cu succes două certificări industriale появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
10:00
În perioada 20 august – 9 septembrie 2022, în toate sectoarele orașului Chișinău vor fi organizate iarmaroace școlare, cu mărfuri necesare pentru pregătirea copiilor către noul an de studii: rechizite, ghiozdane, articole de birotică, vestimentație etc. Сообщение Lista adreselor din fiecare sector al capitalei unde vor fi organizate târguri școlare în lunile august și septembrie появились сначала на #diez.
09:45
Primăria municipiului Chișinău informează că a fost lansată procedura de achiziție publică a lucrărilor de extindere a bulevardului Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la strada Bucovinei. Сообщение Bulevardul Mircea cel Bătrân se extinde. A fost lansată licitația pentru prelungirea tronsonului și liniei de troleibuz появились сначала на #diez.
09:30
Sabina Timoftii este studentă în anul III la colegiul ULIM, specialitatea „Turism”. La doar 18 ani, tânăra este o sursă de inspirație veritabilă pentru cei care vor să-și depășească limitele. Pe lângă faptul că își împarte zilnic timpul între studii și job, Sabina face voluntariat de peste patru ani, fiind coordonatoare HR la Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă, dar și în cadrul rețelei ESN (Erasmus Students Network) din Chișinău, unde este vicepreședintă la nivel național.  Сообщение Voluntariatul i-a schimbat viața și i-a deschis noi perspective. Cunoaște-o pe Sabina Timoftii, tânăra de 18 ani care te va motiva să-ți depășești limitele появились сначала на #diez.
09:00
Cu toții ne dorim să fim sănătoși și să arătăm bine, cu toate astea nu acordăm uneori importanța cuvenită unor aspecte. Așadar, am vorbit cu o nutriționistă și antrenoare de sport, Ana Gospodinov, despre ce putem face ca să ne menținem sănătoși mult timp. Сообщение „E bine să-ți faci timp pentru tine în fiecare zi.” Nutriționista Ana Gospodinov, despre cum să ne menținem sănătoși появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
22:45
Astăzi este a 174-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Mai multe explozii au fost înregistrate în peninsula Crimeea. Cele mai importante evenimente din a 174-a zi de război появились сначала на #diez.
20:45
Chiar dacă ești unul dintre cei care încep săptămâna plin de energie și entuziasm, este normal să te simți obosit și stors de puteri la mijloc de drum. Dacă vrei să rămâi productiv și pozitiv citește lista noastră cu recomandări de evenimente, care o să te ajute să vezi ziua de miercuri într-o lumină nouă. Сообщение Cum reziști oboselii la mijloc de săptămână. Vezi o listă cu cele mai tari evenimente pentru ziua de miercuri появились сначала на #diez.
19:00
Anul acesta în Republica Moldova a fost înregistrată scăderea numărului de automobile înregistrate lunar și creșterea numărului de automobile fantome. Potrivit expertului pe probleme economice, Veceslav Ioniță, piața automobilelor crește cu 25 % mai lent decât în anii precedenți, fapt ce afectează veniturile bugetului de stat. Сообщение Anul acesta avem mai puține mașini pe străzi și mai multe automobile abandonate, anunță Veceslav Ioniță появились сначала на #diez.
19:00
Astăzi, 16 august, a fost diagnosticat cu variola maimuței un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară, la 15 august, din orașul Paris. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută. Сообщение În Moldova a fost înregistrat al doilea caz de variola maimuței. Starea pacientului este de gravitate medie появились сначала на #diez.
Ieri
18:15
În contextul Zilelor Diasporei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu invită cetățenii din diasporă, care se află în această perioadă în țară, la o discuție cu șefa țării.  Сообщение Ești din diasporă și ai revenit acasă? Vino la o discuție organizată de președinție cu șefa țării, Maia Sandu появились сначала на #diez.
18:15
În Republica Moldova, decalajul digital dintre vârstnici și tineri este destul de mare. În anul 2020, potrivit unui sondaj UNFPA, doar 34 % din populația cu vârsta cuprinsă între 60 și 79 ani a utilizat internetul, în comparație cu 82 % din cei cu vârsta de 15 și 59 de ani. Сообщение (foto) Schimb de roluri: o tânără din Rezina își învață fosta profesoară să utilizeze internetul появились сначала на #diez.
18:00
Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit mandatul de arest al deputatei Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber cu încă 20 de zile. Dânsa va fi deținută în continuare în Penitenciarul nr.13. Сообщение Mandatul de arest al Marinei Tauber a fost prelungit cu 20 de zile. Va fi deținută în Penitenciarul nr.13 появились сначала на #diez.
17:45
Vor susține sesiuni de mentorat și consultări personalizate pentru afacerile din domeniul fashion, iar astfel vor contribui la dezvoltarea industriei ușoare din Republica Moldova – un domeniu cu o importanță economică strategică. Сообщение ZIPHOUSE Fashion Hub împreună cu Asociația Patronală din Industria Ușoară oferă sesiuni de mentorat pentru antreprenori și suport în procesul de înscriere la program появились сначала на #diez.
17:00
Primăria Municipiului Chișinău a informat că 74 de instituții educaționale din capitală au suportat prejudicii materiale în urma averselor din data de 9 august 2022.  Сообщение (foto) Peste 70 de instituții educaționale din capitală au fost afectate în urma averselor din 9 august появились сначала на #diez.
15:30
WOW!YARDSALE revine în acest weekend! Te așteaptă două zile pline de activități, care se vor desfășura chiar în centrul capitalei. Iar noutatea cea mai bună este că intrarea va fi gratuită pentru toată lumea. Сообщение WOW!YARDSALE revine! Evenimentul se va desfășura în centrul capitalei, iar intrarea va fi gratuită появились сначала на #diez.
15:30
Conform unui sondaj, un om obișnuit petrece cel puțin 47 de zile din viață stând la coadă. Iar pentru multe persoane, perioada de așteptare este însoțită de nervozitate și frustrare. Zilele astea am fost bucuroși să aflăm că orice client al maib nu-și mai pierde timpul așteptându-și rândul. La sucursala maib „Ștefan cel Mare”, proaspăt renovată, poți petrece în interior maxim 15 minute pentru efectuarea operațiunilor bancare mai speciale, fără a mai întreba „cine-i urma?”. Optimizarea timpului se datorează implementării rândului electronic și celor 16 ghișee aflate la dispoziția clienților. Сообщение (foto) Sistem rapid de deservire și oportunități noi pentru clienții maib. Cum a fost renovată sucursala „Ștefan cel Mare” din Chișinău появились сначала на #diez.
15:30
În secolul inovațiilor, profesiile și necesitățile de pe piața muncii sunt într-o dinamică permanentă, iar companiile sunt tot mai interesate de a angaja personal calificat și profesionist, care este capabil să să adapteze schimbărilor. Сообщение Vrei o profesie în industria de dezvoltare a jocurilor video? Învaț-o la UTM și obține o calificare în Game Design появились сначала на #diez.
15:15
Povestea vinăriei ATU începe în anul 2016, atunci când soții Victor Vutcărău și Vlada Balica au decis să producă un vin pentru familia lor. La final s-au ales cu o cantitate mai mare de vin decât ar fi putut consuma ei ca familie. Acesta a fost momentul în care soții au decis că a venit timpul să lanseze o mică afacere în domeniul vinificației. Сообщение Vinul care creează amintiri și experiențe. Care este ATU-ul primei vinării urbane din Moldova появились сначала на #diez.
14:45
Primăria Municipiului Chișinău a informat că 8 000 de elevi din capitală vor primi un ajutor financiar de 700 de lei din partea primăriei pentru pregătirea către noul an școlar. Сообщение Cine și cum poate beneficia de ajutorul financiar de câte 700 de lei pentru pregătirea copiilor către noul an școlar появились сначала на #diez.
14:00
Pe 20 și 21 august te așteaptă un nou festival – Hodina Fest 2022. Organizatorii evenimentului au pregătit zeci de activități interactive pentru ca să îți odihnești și mintea, și sufletul și corpul. Сообщение Vino la HODINA binemeritată pe 20-21august cu toată gașca! Vezi ce activități gratuite au pregătit organizatorii появились сначала на #diez.
14:00
Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a actualizat informațiile cu privire la situația epidemiologică și vaccinarea împotriva COVID-19 în perioada 8-14 august 2022. Сообщение 9 334 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova în ultima săptămână появились сначала на #diez.
13:45
Directoarea unei companii de construcții din Chișinău și adjuncta sa sunt cercetate penal pentru trafic de influență, după ce ar fi promis mai multor investitori că vor soluționa problema dării în exploatare a unui bloc de locuințe din sectorul Râșcani al Capitalei. Acestea ar fi colectat suplimentar de la locatarii imobilului mijloace financiare pentru a influența membrii comisiei de recepție finală a construcției să semneze actul. Сообщение Reprezentanta unei companii de construcții din Chișinău a fost reținută de CNA pentru trafic de influență появились сначала на #diez.
13:45
Academia de Studii Economice din Moldova invită în continuare pretendenții la studii în vederea depunerii dosarului de admitere la una din cele 18 specialităţi la Ciclul I, Licenţă sau la unul dintre cele 31 programe de studii la Ciclul II, Master. Сообщение Academia de Studii Economice din Moldova invită în continuare pretendenții la studii în vederea depunerii dosarului de admitere появились сначала на #diez.
13:45
Serile în Chișinău sunt pline de lumini, de oameni și de localuri bune. O suită cu prietenii, o întâlnire cu partenerul sau partenera ori o revedere cu membrii familiei mereu sunt completate frumos cu bucate gustoase și cu băuturi potrivite. Indiferent de ocazie, un cocktail rece nu-i niciodată o idee rea, desigur dacă nu îți este strict interzis. Pentru a explora mai bine această băutură, am discutat cu mixologistul Esushi despre cocktailurile sezonului estival, despre gustările potrivite pentru ele și despre tendințele acestor băuturi în localurile din Chișinău în vara anului 2022. Сообщение Cocktailurile verii 2022. Ce nou să încerci în sezonul estival la terasele din Chișinău появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.