Echipa maib - al treilea an în cursa „Foc la ghete pe biciclete”, pentru susținerea „Casa Angelus”

Agora.md, 5 august 2022 15:00

70 de cicliști, inclusiv patru membri ai echipei maib, au pedalat 102 km pe traseul Chișinău-Isacova-Chișinău pentru a susține copiii și adulții care suferă de boli incurabile, în stadiu progresiv sau avansat şi cu un prognostic limitat de viaţă. Cursa caritabilă „Foc la ghete pe biciclete” se află la a treia ediție și a fost organizată de Fundația Hospice Angelus Moldova, fiind colectați 70 de mii de lei din taxa de înscriere și din donațiile partenerilor, sponsorilor și a persoanelor fizice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
15:30
În weekend-ul 13-14 august va fi suspendat traficul rutier pe strada Ismail, la intersecția cu strada Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între străzile Dimitrie Cantemir și Columna. Măsura a fost luată în scopul executării lucrărilor de reabilitare a str. Alexandru cel Bun.
Acum 15 minute
15:20
Așa-zișii funcționari din stânga Nistrului, care au poziții de răspundere, vor putea efectua călătorii peste hotarele țării, în pretinse scopuri de serviciu, doar cu notificarea și permisiunea autorităților constituționale de la Chișinău. Mecanismul este provizoriu și va fi implementat începând cu 1 august curent.
Acum 30 minute
15:10
Așa-zișii funcționari din stânga Nistrului, care au poziții de răspundere, vor putea efectua călătorii peste hotarele țării, în pretinse scopuri de serviciu, doar cu notificarea și permisiunea autorităților constituționale de la Chișinău. Mecanismul este provizoriu și va fi implementat începând cu 1 august curent.
Acum o oră
15:00
Peste 700 de de cetățeni ucraineni au fost încadrați în câmpul muncii pe teritoriul Republicii Moldova, arată ultimele date furnizate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței (ANOFM) de Muncă. Din numărul total, majoritatea sunt femei - 552, iar bărbați - 161.
Acum 2 ore
14:20
Un proiect municipal de infrastructură, prezentat acum un an cu fast de Partidul Socialiștilor, s-a dovedit a fi nu tocmai calitativ. Este vorba despre „Curți Confortabile”, pentru care din bugetul de stat au fost alocați tocmai 40 de milioane de lei. Mare ne-a fost mirarea când am depistat că în una dintre curți, în care au fost „investiți” cei mai mulți bani, locatarii au fost duși de nas, pentru că acolo lucrările nici nu au început. Pe alte adrese, de asemenea incluse în proiect, renovarea s-a făcut cu mari abateri. Cum explică autoritățile aceste neconcordanțe, ce alte neconformități a depistat expertul abordat de AGORA și ce-i nemulțumește pe locatari, vedeți în reportajul de mai jos.
13:50
Operatorii de Transport și de Sistem (OTS), Transelectrica și Moldelectrica (Operatorul de Transport și de Sistem din Republica Moldova), au semnat astăzi contractul care va permite alocarea de capacitate pentru schimburile comerciale de energie electrică pe linia de interconexiune între România și Republica Moldova.
Acum 4 ore
13:30
Începând cu 1 septembrie 2022 se vor aplica regulile generale de solicitare a prelungirii dreptului de ședere provizorie și de punere în executare a deciziilor de returnare pentru toți cetățenii străini aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în legătură cu reluarea activității Aeroportului Internațional Chișinău, care acordă posibilitatea întoarcerii străinilor în țările de origine iar starea de urgență pentru libera circulație a acestora, nu mai constituie un impediment.
12:50
Compania aeriană Ryanair crește cu aproximativ 10 euro tariful mediul al zborurilor, din cauza majorării prețului la combustibil, a anunțat directorul executiv Michael O`Leary în emisiunea BBC Radio 4`s.
12:30
Prețul principalilor carburanți continuă să scadă. Mâine, 12 august, benzina se va ieftini cu 20 de bani și va costa 26,20 de lei, iar motorina va fi mai ieftină cu 23 de bani - la un preț de cel mult 25,86 de lei.
12:20
Suntem în perioada anului când agricultorii caută piețe de desfacere pentru realizare recoltei. Și anume în această perioadă crucială pentru întreprinzătorii moldoveni a venit decizia Rusiei de a interzice temporar, din 15 august, importul de produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova. În acest material, AGORA apelează la cifre pentru a vedea cum au oscilat exporturile produselor moldovenești spre Federația Rusă în ultimii 25 de ani. Deși Rusia nu mai e principala destinație pentru exporturile R. Moldova, datele rămân a fi de ordinul sutelor de milioane.
12:20
Pandemia a bulversat întreaga lume și a pus-o în fața necesității stringente de a se adapta noilor realități, de a face față provocărilor. În cea mai adevărată criză sanitară, nu doar sistemele de sănătate publică au căutat soluții pentru a salva vieți fără a intra în colaps. Aproape toate domeniile de afaceri au fost nevoite să se reinventeze și să caute modalități inedite - date fiind noile realități ale pieței - de a se menține, cel puțin, pe linia de plutire obișnuită și, simultan, de a se adapta noilor reglementări și protocoale de siguranță.
Acum 6 ore
11:00
Primarul capitalei a anunțat ultimele informații cu privire la pagubele provocate de ploile puternice de marți-seară. Ion Ceban a declarat că sumele ajung la milioane de lei.
10:10
Sfârșit tragic pentru un moldovean aflat în vacanță. Un turist în vârstă de 53 de ani s-a înecat în piscina hotelului unde își petrecea zilele de odihnă în districtul Alanya din Antalya, scrie presa turcă.
Acum 8 ore
09:20
Cu circa 89 de milioane de euro Republica Moldova își propune să subvenționeze întregul sector agricol al țării. O sumă derizorie, spun experții. Potrivit lor, este nevoie de cel puțin de 300 de milioane de euro. În condițiile secetei, problema s-a acutizat și mai mult, iar autoritățile, pe alocuri, vin doar cu promisiuni. AGORA a analizat programele de subvenționare oferite de stat, i-a contactat pe reprezentanții domeniului agricol pentru a vedea cum în opinia lor aceste mecanisme pot fi îmbunătățite și reamintim cum nemulțumirile agricultorilor le-au determinat pe guvernanți să-și revizuiască politicile.
09:10
Domeniul creativ din Republica Moldova trece la altă etapă de dezvoltare! De la 1 septembrie 2022, în trei universități din țară, tinerii vor studia 6 specialități noi, care combină armonios domeniul creației cu cel al tehnologiilor informaționale. După absolvire vor obține cunoștințe și o diplomă de studii în domeniile Animație, Game Design și New Media. Includerea noilor discipline în programul de studii a fost posibilă prin intermediul programului Profesiile Viitorului, implementat de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia, care promovează o economiei digitală, creativă și circulară și contribuie la creșterea competitivității industriilor cheie din Moldova.
09:10
După Agenția Proprietăți Publice (APP) a anunțat că a semnat contractul de achiziționare a serviciilor de audit financiar și juridic independent al datoriei Moldovagaz față de Gazprom și Factoring-Finance cu companiile „Wikborg Rein Advokatfirma AS” din Norvegia și „Forensic Risk Alliance & Co” din Marea Britanie, AGORA vă prezintă ce se cunoaște despre cele două firme.
08:50
Datoriile istorice acumulate de Moldovagaz față de gigantul rus Gazprom vor fi supuse auditului de către două companii din străinătate. Este vorba despre companiile „Wikborg Rein Advokatfirma AS” din Norvegia și „Forensic Risk Alliance & Co” din Marea Britanie.
08:30
Separatiştii pro-ruşi au acuzat forţele ucrainene de bombardarea miercuri a unei fabrici de bere din oraşul ocupat Doneţk, atac în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa şi care a declanşat o scurgere de amoniac, conform informaţiilor difuzate de Interfax, transmite joi Reuters.
08:00
Căile ferate lituaniene au anunţat miercuri că suspendă tranzitul către Kaliningrad pentru anumite mărfuri ruseşti al căror volum a atins limitele planificate, informează AFP.
Acum 12 ore
07:30
Cu circa 89 de milioane de euro Republica Moldova își propune să subvenționeze întregul sector agricol al țării. O sumă derizorie, spun experții. Potrivit lor, este nevoie de cel puțin de 300 de milioane de euro. În condițiile secetei, problema s-a acutizat și mai mult, iar autoritățile, pe alocuri, vin doar cu promisiuni. AGORA a analizat programele de subvenționare oferite de stat, i-a contactat pe reprezentanții domeniului agricol pentru a vedea cum în opinia lor aceste mecanisme pot fi îmbunătățite și reamintim cum nemulțumirile agricultorilor le-au determinat pe guvernanți să-și revizuiască politicile.
Acum 24 ore
23:30
După ce Federația Rusă a interzis temporar importul de produse vegetale din aproape toate raioanele Republicii Moldova, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu o reacție. Într-o emisiune de la postul de televiziune Moldova 1, acesta a amintit că, anterior, în spatele deciziilor de interzicere a exportului de produse în Federația Rusă au stat anumite motive politice. Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că fructele și legumele moldovenești sunt exportate pe piețele Uniunii Europene, care au standarde de protecție foarte înalte.
22:50
Un dosar penal a fost deschis împotriva fostei jurnaliste de la Pervîi Kanal, Marina Ovsianikova, pentru că ar fi răspândit „falsuri” despre armata rusă. Acesteia i-au fost înaintate acuzațiile, informează BBC.
22:20
Un cetățean rus care și-a ars pașaportul în timp ce protesta împotriva războiului din Ucraina ar putea fi extrădat din Bulgaria, informează Euronews. În Rusia, acesta este acuzat de evaziune fiscală, însă legalitatea dosarul său a provocat mai multe semne de întrebare. În Bulgaria, Alexei Alchin a fost reținut timp de 12 zile, iar în prezent se află în arest la domiciliu. Un tribunal din Varna a aprobat deja cererea de extrădare, însă cetățeanul rus a contestat-o, fiind acum în așteptarea unei noi decizii.
21:20
Embargoul european asupra cărbunelui rusesc intră în vigoare pe 10 august, la patru luni după adoptarea sa în cadrul celui de al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, într-un moment în care UE se confruntă cu puternice tensiuni în privinţa aprovizionării sale energetice, informează digi24.ro.
21:00
42 de antreprenori debutanți vor beneficia de subvenții în avans în valoare de 25,6 milioane de lei pentru a-și dezvolta proiectele în domeniul agricol. Banii sunt alocați din resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR), anunță ministerul Agriculturii. Potrivit instituției, 19 proiecte start-up vor fi lansateși gestionate de femei, iar 23 de afaceri de tineri fermieri.
20:40
Termenul de valabilitate al vaccinului Sputnik V a fost prelungit, variind de la șase luni la un an pentru diferiți producători, a anunțat serviciul de presă al ministerului rus al Sănătății, anunță Ria Novosti. Instituția a precizat că această decizie s-ar baza pe rezultatele unei expertize, potrivit căreia calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentului rămân intacte pe toată durata de valabilitate.
20:00
42 de antreprenori debutanți vor beneficia de subvenții în avans în valoare de 25,6 milioane de lei pentru a-și dezvolta proiectele în domeniul agricol. Banii sunt alocați din resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR), anunță ministerul Agriculturii. Potrivit instituției, 19 proiecte start-up vor fi lansateși gestionate de femei, iar 23 de afaceri de tineri fermieri.
19:20
Statele G7 au cerut miercuri, 10 august, ca Rusia să redea Ucrainei controlul deplin asupra centralei nucleare Zaporojia și a altor instalații nucleare, în contextul în care organizațiile internaționale sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că luptele din apropiere ar putea avea consecințe catastrofale, informează CNN.
18:40
Pagubele provocate de o serie de explozii la o bază aeriană rusă din Crimeea par să fie mai mari decât a descris inițial Kremlinul, în condițiile în care oficialii din peninsula ocupată de Rusia au declarat stare de urgență și au declarat că zeci de case și structuri comerciale din apropiere au fost afectate, informează The New York Times. Liderul instalat de Kremlin în Crimeea, Serghei Aksionov, a declarat că 252 de persoane au fost mutate în adăposturi din cauza pagubelor suferite de casele lor. Cel puțin 62 de blocuri și 20 de structuri comerciale au fost avariate în urma exploziei. Cel puțin o persoană a fost ucisă și peste 10 au fost rănite.
18:20
În activitatea unei companii există câteva dăți „strategice”. La AGORA, cea mai importantă zi e cea în care se dau salariile și se plătesc serviciile de bază - data de 10 a lunii.
17:50
Incendiile care au reizbucnit în sud-vestul Franței, în Gironde, unde în iulie a avut loc un incendiu uriaș, au devastat începând de marți după-amiază 6.000 de hectare de pădure de pin și au condus la evacuarea a 6.000 de persoane, informează Agerpres.ro.
17:50
Pe măsură ce facturile la energie cresc şi apare riscul raţionalizării, mai mulți retaileri europeni au început să stingă lumina şi se gândesc să scurteze programul de funcţionare la iarnă, scrie Reuters.
17:40
Refugiații din Ucraina care au ajuns în Polonia au contribuit semnificativ la relansarea economiei țării gazdă, conform studiului realizat de Bloomberg.
17:10
Prima de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă crește cu 355 de lei și va constitui 1.350 lei. Decizia a fost aprobată de Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare la ședința din 9 august și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.
17:10
Odihnă, sport, instruire, educație financiară, exemple de provocări și reușite - toate din viață și multă, multă comunicare cu semenii! De toate acestea beneficiază tinerii participanți la tabăra FinEdu Camp 2022. Pentru a împărtăși tinerilor experiența proprie de gestionate a finanțelor, organizatorii taberei l-au invitat pe Lilian Guzun, CEO Iute Credit, compania care este și partenerul general al acestui proiect destinat elevilor.
16:40
Cabinetul de Miniștri a votat pentru dizolvarea Agenţiei de Stat pentru Protecţia Moralităţii cu derularea procedurii de lichidare. Ministerul Culturii va institui, în termen de 30 de zile, comisia de lichidare, care va asigura derularea procesului de lichidare a Agenției.
16:30
R. Moldova va beneficia de o finanțare suplimentară de 63 de milioane de dolari din partea Guvernului SUA, sub formă de grant. În acest sens, la ședința din 10 august, a dat curs inițierii negocierilor și aprobarea semnării a două Amendamente la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative și la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, acorduri semnate a 28 septembrie 2016. Termenul de implementare este 31 decembrie 2025.
16:30
Executivul a aprobat Hotărârea care impune obligația de serviciu public S.A. „Energocom”. Prin aceasta, se va crea un mecanism legal care va permite S.A. „Energocom” să inițieze procedura de achiziție, în mod transparent, a cantităților necesare de gaze naturale pentru stocarea acestora.
16:30
Un nou punct de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta urmează a fi deschis traficului internațional rutier, pe segmentul moldo-român. Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea punctului de trecere.
16:20
Autoritățile din Republica Moldova nu au primit o notă oficială din partea Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse „Rosselhoznadzor”, în ceea ce privește interdicția de import a fructelor și legumelor moldovenești. Despre aceasta a comunicat Directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) Radu Musteața, care a explicat situația în fața Cabinetului de miniștri.
16:10
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au început să fie solicitați pentru ajutor începând cu ora 17:00 a zilei de miercuri când Chișinăul a fost acoperit de ploi abundente și vând puternic. Timp de 12 ore, până la ora 5:00 dimineața, au avut loc 42 de intervenții pentru pomparea apei sau înlăturarea copacilor căzuți.
16:00
Executivul a aprobat extinderea implementării Programului-pilot a Centrelor Unificate de Prestare a Serviciilor Publice la nivelul administrației publice locale până la 80 de localități. Aceste centre vor facilita accesul cetățenilor la o gamă largă de servicii publice.
16:00
Aproape 8 milioane de lei vor fi repartizați programului protecție în domeniul asigurării cu locuinței, pentru implementarea Programului de stat „Prima Casă” din alocațiile bugetare aprobate pentru serviciul datoriei de stat interne.
15:40
Din Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău vor fi alocate 2,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploii din 9 august. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a capitalei în ședința din 10 august. La fel, membrii comisiei au demarat evaluarea pagubelor, inclusiv în cazul clădirilor unde au fost deteriorate acoperișurile și subsolurile.
15:40
Cabinetul de Miniștri a votat pentru dizolvarea Agenţiei de Stat pentru Protecţia Moralităţii cu derularea procedurii de lichidare. Ministerul Culturii va institui, în termen de 30 de zile, comisia de lichidare, care va asigura derularea procesului de lichidare a Agenției.
Ieri
15:20
O veste mult așteptată de utilizatorii gadgeturilor Garmin – serviciul de plată Garmin Pay este disponibil și pentru deținătorii cardurilor Mastercard de la maib. Înrolează-ți acum cardul în aplicația mobilă Garmin Connect și treci la plăți contactless cu ajutorul ceasului tău smart printr-o singură atingere, oriunde este un POS-terminal: în magazine, localuri, transport public etc.
15:10
Fie că ești medic stomatolog și ai un cabinet al tău sau pur și simplu te ocupi cu administrarea unei clinici stomatologice, cu siguranță, știi cât de multe responsabilități presupune această muncă. Pe lângă lucrul cu pacienții, trebuie să mai cauți și furnizori, să te aprovizionezi cu echipamentele și materialele necesare, să ai instrumente performante și să fii la curent cu cele mai moderne metode de tratament. Totodată, mai e și latura ce ține de tot felul de acte de contabilitate, declarații și rapoarte fiscale.
15:10
După bombardamentele de la centrala nucleară din Zaporojie, în Republica Moldova nu sunt înregistrate modificări ale fondului radioactiv în limite ce ar depăși valori maxime admise, informează Agenția de Mediu.
15:10
În pofida numeroaselor încercări de salvare, balena belugă rătăcită în apele Senei săptămâna trecută a murit, în timp ce era transportată spre ocean, anunță Sea Shepherd France pe pagina de Twitter.
14:30
Trei sectoare de drum au fost afectate de ploile abundente din 9 și 10 august. Un anunț în acest sens a fost făcut către Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.